פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בציפרלקס
    אורי
    21/05/2009

אני סובל מחרדה ומטופל בשיטה התנהגותית קוגנטיבית מזה חצי שנה לכל היותר.
    בחודש האחרון החלטתי לשלב טיפול תרופתי וקיבלתי מרופא המשפחה ציפרלקס להתחלת טיפול - 10 מ"ג.
    מיד לאחר שבוע חשתי שלא בטוח והחלטתי לרדת במינון ל- 5 מ"ג בלבד, ( זה היה לצורך הפסקה הדרגתית אך הסתבר לי כי 5 מ"ג ממש עושה את העבודה מצויין מבלי להרגיש יותר מדי מעופף ), חשבתי שמצאתי את דרכי והמינון הנכון אבל לאחר חודש הרגשתי חוסר עייפות, חוסר תיאבון, לא ידעתי לגמרי אם אני רעב \ צמא \ עייף , זה נורא הפחיד אותי עד כדי כך שיכולתי להגיע לחרדה חזקה, החלטתי להפסיק לכמה ימים כדי להרגע ולראות שזה רק הכדור והסתבר שכך הדבר.

רציתי לדעת היות ו-5 מ"ג דיי עבדו מצויין ומצאתי חיבור לתרופה, אם אוכל להמשיך לאחר כמה ימים של הפסקה לקחת, בנוסף ההשפעות החלו ברגע שחילקתי את רב הקפסולות לשתיים באותה השקית... ומדי יום הייתי פותח את השקית ומוציא משם כל פעם חצי קפסולה, אני לא בטוח שזו הסיבה אבל העלתי את זה בדעתי ...
    אשמח לדעת אם אוכל לחזור לקחת את התרופה ב- 5 מ"ג, ובנוסף האם זה יהיה כדאי או שמה התופעות לוואי כך או כך יחזרו בצורה דומה שוב והתרופה לא מתאימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד``ר אבי שפירא
    22/05/2009

בהחלט אתה יכול לחזור לטיפול , לדעתי כדאי גם להתייעץ עם פסכיאטר לגבי הטיפול האופטימלי. השילוב של טיפול קוגניטיבי CBT ותרופה שמעלה סרוטונין (SSRI (הוא בהחלט שילוב מצויין. אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך,

אורי
    22/05/2009

בנוגע לעובדה שהשארתי חצאי כדור בתוך שקית נילון יחד בצורה מרוכזת, האם יש בזה סיכון מסויים או שהדבר לא מפריע להמשך שימוש ישיר בצורה כזו ( מדובר בתקופה של שבוע בערך שזה ככה ) ?

תודה לך על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך מה לדאוג

ד``ר אבי שפירא
    22/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה אחרונה בנושא

אורי
    25/05/2009

מאוד הרגעת אותי, ואני רוצה לחזור להמשך טיפול בכדור כבר ממחר(אפנה גם לפסכיאטרית באיזור שעימה יש לי פגישה בשבוע הבא רק להמשך התייעצות והמלצה).

היות וירדתי במינון ל- 5 מ"ג והייתה הרגשה טובה (אחרי הרגשה מעורפלת עם 10 מ"ג ) , אני מניח שההרגשה לא ממש יכולה להשתנות בייחוד שמדובר בתקופה של חודש ותתחלף שוב להרגשה המעורפלת כאילו שהשתוותה ל- 10 מ"ג , אלא אם הייתי נתון בדיכאון ( הייתה לי תקופה לא טובה ב- 3 ימים ואז הפסקתי את הטיפול בכדורים ).
    השאלה שלי היא יותר על דיכאון, האם דיכאון שכזה מסוגל לגרום לחוסר הרגשת עייפות ואיבוד תיאבון מוחלט , זה כדי לבדוק אפשרות שהכדור לא היה אשם בכלל...
    חשוב לי לציין שלא סבלתי קודם לכן מדבר דומה לפני השימוש בכדור , אבל אולי בכל זאת יש קשר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון

ד``ר אבי שפירא
    31/05/2009

בד"כ חוסר תיאבון הוא סימן אחד לדכאון בין מספר סימנים. מאחר שבודאי פנית כבר לפסכיאטרית תוכל לשאול אותה . אגב אחוז קטן מאנשים בדכאון דוקא עולים במשקל . בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר עם מצב פסיכוטי
    מיכל
    21/05/2009

יש לי ילד בן 15 עם הפרעות פסיכטויות הואשומע קולות נעימים שמלמדים אותי להיות בעל כוחות מיסטיים,טלפתיים למניהן \הוא גם רואה כל מיני "אנרגיות"עיגולים עם צבעים,הוא חושב שהוא יודע לקרוא מחשבות וכו' הילד בטיפול אצל פסיכולוג מי זה חצי שנה ויש שיפור ביכולות שלו ,הוא אף חזר למסגרת.הטיפול החל ברספרדל שלא עזר,עברנו לסרווקל שלא עזר ועתה הוא לוקח זיפרקסה שגם לא עוזר.מה יקרה אם נפסיק עם הטיפול?האם יכול להגרם לו נזק בלתי הפיך?האם מצב פסיכוטי לא עובר לבד? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר עם מצב פסיכוטי

הוספת תגובה

• מצב פסיכוטי

ד``ר אבי שפירא
    22/05/2009

שלום למיכל
    מצב פסיכוטי בד"כ לא עובר לבד אם כי יש רמיסיות (תקופות ללא פסיכוזה) והתלקחויות. התרופות מונעות בד"כ התלקחויות וגם ידוע שהפגיעה המוחית קטנה כאשר הילד מאוזן ללא פסיכוזה.חשוב גם לבצע בירור אורגני כגון EEG , CT ובדיקות נוספות כדי לשלול בעיה מוחית אורגנית. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר עם מצב פסיכוטי

העמותה לקיד..
    15/06/2009

לפי מה שנשמע לי יש לך ילד אינדיגו
    הוא לא חולה פשוט מיוחד אם אכן כך יש לו יעוד גדול בעולם וחבל שתדקאי אותו עם תרופות
    תקראי את ספר ילדי אינדיגו או תערכי חיפוס באינטרנט בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• neuleptil
    לימור
    20/05/2009

שלום רב!
    אני אמא לילד בן 5 שהובחן כילד עם הפרעות קשב וריכוז ותנועתיות יתר. בירנו אצל נוירולוג וקיבלנו המלצה לשימוש בטיפות של התרופה נולפוטיל ורציתי לדעת ממה מורכבת תרופה זו. והאם החומרים הללו טבעיים.
    תודה על העזרה
    לימור.

לקביעת תור
    סגירה
    neuleptil

הוספת תגובה

• נאולפטיל

ד``ר אבי שפירא
    21/05/2009

נאולפטיל היא תרופה כמו כל התרופות (לא חומר טבעי) היא מפחיתה את רמות הדופמין ודומה להלידול, ריספרדל בהשפעתה הכימית.
    בילדים עם הפרעת קשב תרופת הבחירה היא מטיל פנידט וכדאי לדעתי לשקול תרופה כזו עם או בלי נאולפטיל. כמובן בהתייעצות עם הנוירולוג או הפסכיאטר המטפל. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות גמילה של פבוקסיל וזיפרקסה
    אלמוג
    19/05/2009

שלום לכולם
    קוראים לי אלמוג ואני בת 17.
    כבר 3 שנים אני לוקחת כדורים שונים בעקבות דיכאון ומחשבות אובדניות.
    לקח המון זמן עד שמצאו לי את הכדור שהתאים לי ועכשיו אני כבר שנתיים עם זיפרקסה של 5 מיליגרם ומשו כמו חודש-חודשיים עם פבוקסיל 150 מיליגרם לפני זה הייתי על לוסטרל במשך שנה וחצי בערך.
    לפני כמה ימים החלטתי שנמאס לי מהכדורים ושאני מפסיקה. לא הפסקתי בהדרגה ולאט לאט אני מתחילה להרגיש את התופעות גמילה כמו עייפות כאבי ראש בכי פתאומי.
    הייתי רוצה לדעת לאיזה עוד תופעות לצפות.
    תודה.
    אלמוג

הוספת תגובה

• גמילה מתרופות

ד``ר אבי שפירא
    21/05/2009

שלום אלמוג
    חשוב לבצע גמילה הדרגתית ובליווי פסכיאטר . את נטלת תרופות לאורך זמן וזה מסוכן מאד להפסיק בבת אחת. אני מציע לך לפנות בהקדם לפסכיאטר עם הורייך כדי לבצע את תכנית הטיפול או גמילה בצורה מקצועית. תופעות כגון חרדות , כאבי ראש, בחילות יכולות להיגרם בתסמונת גמילה. כמובן יש עוד אך לדעתי הכי חשוב לפנות לגורם מקצועי באפן מהיר.
    בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להלדול
    לי
    18/05/2009

האם הלידול משמין נדמה לי שבני מתחיל להשמין
    אני יודעת שרספרידל משמין
    אני רוצה שתרשום לי איזה תרופה טובה ללא תופעות לוואי שלא משמינה ועוזרת לטיקים

לקביעת תור
    סגירה
    המשך להלדול

הוספת תגובה

• השמנה

ד``ר אבי שפירא
    21/05/2009

כל התופות מהסוגים האלו גורמות להשמנה בדרגה כזו או אחרת. במידה והמינון הוא לא גבוה תופעת ההשמנה פחותה . בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות . . .
    no name
    18/05/2009

היי,
    יש לי כמה בעיות...(מזל שיש את הפורום הזה!)

1.אני נערה בת 15,ומעולם לא נמשכתי לבן גילי.
    בנים לא כ"כ מעניינים אותי,אבל בפעמים שבהם אני מתאהבת...
    זה בדרך כלל בדמויות סמכותיות,אם אפשר לקרוא לזה ככה...
    וגברים מבוגרים ממני בהרבה.
    למה זה קורה לי?האם זה בגלל שבחיים שלי אף פעם לא הייתה לי דמות אב,או משהו כזה?

2.אני סובלת מדימוי עצמי נמוך,והלכתי כמה פעמים לפסיכולוגים...
    אני מרגישה שאני לא יכולה לדבר אם אף אחד!!!
    כשאני אומרת להם שאני מרגישה מכוערת...הם מסתכלים עליי בפליאה,
    ואומרים לי:"למה?את נערה חמודה מאוד." במילים אחרות זה אומר:
    את מכוערת,אבל לא עד כדי כך.
    אז אני לא חושבת שהם מתייחסים ברצינות לבעיה שלי,
    כאילו מה אפשר לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות . . .

הוספת תגובה

• טיפול פסיכותרפי

ד``ר אבי שפירא
    18/05/2009

היום אנו יודעים שלא כל כך חשובה התיאוריה הטיפולית (יש כ- 400 שיטות טיפול שונות !)
    אלא הקשר שנוצר בין המטופל למטפל. ה"כימיה" שנוצרת. כניראה שלא מצאת עדיין את המטפל המתאים אך בהחלט הנושאים שכתבת עליהם בהחלט מצדיקים התייחסות מקצועית גם אם הרבה מאד בני נוער מתחבטים בשאלות דומות. מי אני ? מה משמעות החיים שלי ? למה אני נמשכת לגברים מבוגרים? אני מקווה שבכל זאת תגיעי למטפל שיבין אותך ויוכל לקדם אותך , לפתח את אישיותך ואת הבנתך את עצמך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלדול
    לי
    17/05/2009

בני בן 13 עושה טיקים מזה שנים
    הרופא נתן לבני הלדול 10 טיפות ועדין יש טיקים
    האם יש תרופה יותר טובה מהלדול ומה שם התרופה שיכולה להפחית את הטיקים ?

לקביעת תור
    סגירה
    הלדול

הוספת תגובה

• תרופות לטיקים

ד``ר אבי שפירא
    18/05/2009

ישנם מספר תרופות לטיקים ,
    כדאי להתייעץ עם הרופא הנוירולוג או הפסכיאטר
    ריספרדל היא תרופה שיכולה להיות תחליף טוב להלידול.
    בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי
    אמא מודאגת
    17/05/2009

שלום. הפסיכיאטר המליץ לבני בן ה11 וחצי, שמאובחן כאנורקטי+דכאון על רסיטל, 10 מ"ג ליום. האם רסיטל בכלל מקובל לטיפול בגיל הזה? מציינת שבחודשיים האחרונים הומלץ לנו על פריזמה ועל רספרידל. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• דכאון בבני נוער

ד``ר אבי שפירא
    17/05/2009

שלום לאמא המודאגת
    אני מקווה שחוץ מטיפול תרופתי אתם נמצאים גם בטיפול רגשי פסיכותרפי לילד ולכם. ההמלצה לילדים ובני נוער היא בד"כ על פריזמה או פבוקסיל אולם יש רופאים רבים שנותנים גם תרופות אחרות. לפעמים במצבים נדירים יש החמרה של הדכאון ואפילו מחשבות אובדניות עם חלק מהתרופות הללו שמעלות סרוטונין (SSRI) . מקווה שעזרתי במשהו. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אמא מודאגת
    18/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה
    מאיה
    14/05/2009

שלום
    יש לי ילדה שסובלת מזה כחודש מהתקפי פאניקה שמלווים בדפיקות לב, סחרחורות, מחנק בגרון וכו'.
    היא עומדת להתחיל טיפול פסיכולוגי ובנוסף הפסיכיאטר נתן לה ציפרלקס.
    התקפי הפאניקה נובעים מלחץ בבחינות ובנוסף מהגיוס לצהל. היא חוששת להיות רחוק מהבית במהלך השירות הצבאי. האם עליה לדווח על כך בצו הראשון , והאם ישנה התחשבות בנושא זה. הפסיכיאטר אמר שהוא יכול לכתוב מכתב לגבי שירות קרוב לבית האם זה יכול לעזור?
    בנוסף היא סובלת ממגרנות בתדירות של עד פעמיים בשבוע.
    שאלה נוספת האם הטיפול הפסיכולוגי יכול להועיל.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי פאניקה

הוספת תגובה

• התקף פאניקה מיגרנה ושירות בצבא.

ד``ר אליהו סמואל
    14/05/2009

למאיה שלום

נושא הצבא עדין למדי והוא תלוי לא רק בהפרעה אלא גם בשיקולים נוספים של הצבא.
    ראוי לפעול לפי טובת הנערה ועוצמת מצוקתה.

הפרעת הפאניקה תלויה בגורמים רבים ובמובן זה היא דומה למיגרנה בהרבה מובנים.
    טיפול פסיכולוגי נלווה לטיפול התרופתי והוא משלים אותו.
    לטיפול הפסיכולוגי ערך לתגובות הפסיכולוגיות הנלוות לפאניקה וכן למניעה והפחתת תדירות ההתקפים, רצוי תמיד שיהיה שילוב טיפולי ובמיוחד באפיזודה ראשונה..

יש לדעת שלעיתים נלווה לפאניקה גם חרדות אחרות וגם דיכאון. הטיפול הפסיכולוגי מרכך ויתכן ומונע תגובות אילו

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fsur rxprsk
    אוריה
    12/05/2009

שלום רציתי לדעם האם כדור רספירדל טוב לדכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    fsur rxprsk

הוספת תגובה

• ריספרדל ודיכאון

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2009

לאוריה שלום.

במהות התרופה אינה שייכת לקבוצת התרופות האנטי דיכאוניות אלא לקבוצה האנטי פסיכוטיות.

מאידך יש לתרופה אפקט מסוים בדיכאון , לפי מאמרים מסוימים. יודגש שיש גם סוגי דיכאון שונים.

הייתי משאיר את ההחלטה לרופא המטפל.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון בת 15 מה עושים?
    פ
    12/05/2009

דר סמואל שלום

בהמשך להודעתי ותשובתך לגבי הנושא הנ"ל אבקש את הצעתך לגבי הגורם המתאים לנו להדרכת הורים בשלב זה כשהילדה לא מעונינת לשתף פעולה.

תודה על תשובתך המפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון בת 15 מה עושים?

הוספת תגובה

• המשך ,

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2009

לפ. שלום

הגורם המתאים הוא האדם הכי מקצועי בתחום. רצוי שזה יהיה פסיכיאטר/ית ילדים ונוער או פסיכולוג/ית קליני.
    הבהרתי שרצוי שיהיו כמה שפחות פיצולים. באם אתם בטיפול אצל פסיכיאטר והפסיכיאטר יכול לבצע הדרכת הורים אז רצוי שזה יהיה אצלו. באם אתם אצל פסיכולוגית אז חיוני שיהיה קשר הדוק בין הפסיכולוג לרופא.
    יש גם שיקולים נוספים שאיני יכול להרחיבם. וביניהם העדפות אישיות של ההורים.

בהצלחה.
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 עם קושי בויסות רגשי וחרדה
    יעל
    12/05/2009

בתי בת החמש, ילדה מקסימה ומפותחת , מתמודדת מגיל צעיר עם פחדים וחרדות המשתנים מפעם לפעם (לעיתים חרדה ספציפית- חרקים לדוגמא, לעיתים חרדות כלליות ולפעמים התקפי חרדה סביב אירועים שונים בעת טיול בטבע לדוגמא). כמו כן בבית פתוחה וחופשייה ובגן מאוד עצורה ורק כעת אחרי שבעה חודשים בגן הנוכחי מרשה לעצמה לדבר בקול ולשחק יותר עם הילדים. לפני כחודש וחצי ילדתי בת שנייה ומאז ישנה החמרה בחרדה כולל התנהגויות אובססיביות של הרחה , חיטוט באף וכסיסת ציפורניים.התחלנו לפני כחודשיים טיפול פסיכולוגי אך עד כה הוא כלל רק אותנו. לתחושתי יש צורך בהתערבות פסיכיאטרית, מה דעתך? האם תוכל להמליץ לנו על מומחה באזור חיפה/קריות/עמקים?

הוספת תגובה

• קושי בוויסות חושי וחרדות

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2009

ליעל שלום

הפניה לפסיכיאטר חיונית.

חשוב לדעת שפסיכיאטר אינו רק מומחה לתרופות. אדרבא, הפסיכיאטר הוא גם מומחה לטיפול, החלוקה פסיכיאטר ופסיכולוג אינה כה ברורה. וכאן אנו מגיעים לפלונטר.

את פנית בראשונה לפסיכולוגית, אני מניח שאין בדעתך להחליף אותה. הפניה לפסיכיאטר היא בבחינת רצון לשיתוף הרופא בטיפול. יש טכניקות שונות ופרשנויות שונות לטיפול בתלונות שאת מציגה.
    רצוי מאוד שהפסיכיאטר יהיה תמים דעות בגישתה של הפסיכולוגית ולא בר פלוגתא עימה. ולכן הייתי ממציע שהפניה תהיה בידיעתה ותיווכה של הפסיכולוגית כדי למנוע התנגשויות בטיפול.

בהצלחה.
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון? חרדה?
    פ
    12/05/2009

ביתי בת 15 -כיתה ט לא חזרה לביה"ס מאחרי חופשת פסח.
    בדיעבד הסתבר שסובלת מבעיות חברתיות+סבתא שלה נפטרה.
    כל התקופה לפני פסח סבלה מעייפות בלתי פוסקת-הולכת לישון עייפה-קמה עייפה-חוזרת מבית ספר ישר נופלת לשינה ארוכה.
    הפסיקה חוג שלה-הפסיקה לצאת מהבית-לא היה קשר טלפוני עם חברות אולי רק דרך מחשב.
    מופנמת ולא מדברת-כל הזמן אמרה אין לי כח (על כל דבר).
    היינו אצל נוירולוגית לאבחון הפרעת קשב וריכוז והיא ראתה שביתי מדוכדכת ונתנה לה כדורי רמוטיב (לאחר ששאלה אותה אם היא מעונינת בשיחות עם מישהו והילדה אמרה שלא).
    משכנו את הזמן לחופש פסח וקיווינו שע"י פעילות משפחתית ותמיכה תצא מזה ותקבל כוחות.
    לא כך קרה.
    כרגע לוקחת את הכדורים כ-3 שבועות יש שיפור מבחינת העייפות-לא נופלת לשינה אך מצד שני לא מצליחה להרדם למרות עייפותה ואז הולכת לישון מאוחר -מתגלגלת-לא מצליחה לקום בבקר וכל סדר היום משתבש.
    עדיין מבחינת תחושתה אין לה כח (לא יכולה להסביר לי למה מתכוונת) -יש שיפור קליל מבחינה חברתית (למשל:יצאה אתמול בל"ג בעומר).
    ביה"ס בא לקראתה ומבחינתם שרק תגיע לביה"ס ואפילו לא תיכנס לשיעורים.
    היתה שבוע שעבר יומיים כאלה כשעתיים בביה"ס.
    רופא הילדים שלה אומר שנניח לה -אנחנו מעוניינים בהדרכת הורים/משפחתית בסיטואציה הזו.
    נראית על פניו דכאונית+חרדתית (כל דבר מקפיץ אותה+חלומות לא טובים).
    לא מעוניינת/יכולה ללכת לשיחות/טיפולים וכו'.
    איך מתקדמים מכאן?
    האם במצבה נכון ללחוץ עליה?? (גם בזמנים רגילים לא מגיבה טוב ללחץ)

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון? חרדה?

הוספת תגובה

• דיכאון, בת 15 , מה עושים?

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2009

ל-פ. שלום

התיאור שאת מוסרת תואם להפרעת דיכאון, יש סוגי דיכאון שונים ולא נתעכב על כך.

יש חשיבות רבה לאקלים הנפשי רגשי של הילדה ובני סביבתה ובמיוחד בתקופת הדיכאון.
    וכמובן, לתגובת בית הספר בתקופה רגישה זאת. התרופות אכן מרככות את הדיכאון אולם אין הן
    משנות את משמעות הדיכאון ולא את הצלקת הנפתחת לחוויה הנוראית הזאת ובמיוחד בגיל ההתבגרות . יש להדגיש במיוחד את הצורך בעיבוד רגשי של משמעות הדיכאון שהוא ראשון בחייה .

לחזרה לבית הספר ערך רב, ורצוי לשלב את פסיכולוג/ית של בית הספר בתכנית הטיפולית. התגובה לטיפול התרופתי הדרגתית ואיטית, גם לגורמים סביבתיים השפעה רבה על מהירות ההחלמה.

יעוץ באינטרנט לא יעמוד על כל הדקויות החיוניות לניהול נאות של המצב ולכן זה הכרחי לפנות לאיש מקצוע הבקיא במצבים אילו – מומחה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר.

יש נערות שלא מסכימות לשיחות אולם בהמשך סוברות אחרת. גם הקשר התקשורתי עם הרופא/ה יכול לשמש פיתוי או בבחינת ניסיון טיפולי מעודן ומרוכך. כל פסיכיאטר אינו מסתפק רק במתן תרופות אלא גם בקשר בעל אופי טיפולי אשר ייהפך לטיפול ממשי בהמשך. הדרכת ההורים יכולה להועיל בשלב הראשון כאשר הנערה מסרבת לקשר בערוץ טיפולי.

בהצלחה.
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 18 דכאוני בלי חברים ..
    דודו
    11/05/2009

שלום רב
    אני בן 18 כיום וכבר חמש שנים שאני מנותק חברתית ולא יוצר קשר עם אנשים .
    אני די עצוב לא מחייך הרבה ובתמונות שאני מצולם בהם אפשר לראות את זה בקלות.
    הייתי אצל פסיכולוג פעם אחת בפגישה בבית ספר בשנה שעברה וסירבתי לחזור אליו.
    אני חושב שיש לי חרדות קראתי באינטרנט על זה ודיכאון גם..
    אני הולך לבית ספר אני בכיתה י"ב ומועד הגיוס שלי הוא בעוד כחצי שנה, אני עדיין לא יודע אם להתגייס או לא אני חושב שלא אתגייס כי יהיה לי שם קשה מבחינה חברתית שהרי אני סגור כל כך.
    אני מדבר עם אנשים לפעמים בבית ספר אבל ממש החלפות מילים קצרות.
    אני לא יודע מה לעשות איך אומרים..נהייתי אובד עצות בנוגע למצב שלי .
    אני מקנא קצת באנשים שיש להם חברים והם פתוחים ומסוגלים להגיד מה שהם רוצים .
    הקיצר אני ממש חושב שיש לי בעיה ואני צריך לטפל בה אבל לא ניגש לטיפול .
    להורים שלי אין כוח.. אני צריך להזכיר שאבא שלי הוא מטופל בכדורים ואובחן כחולה סכיזופכניה.
    שמעתי איפשהו שזה תורשתי ואני מפחד מזה.
    אשמח לקבל ממך תשובה ושתייעץ לי במהרה.
    תודה

הוספת תגובה

• איך לצאת מהדיכאון?

ד``ר אליהו סמואל
    11/05/2009

לדודו שלום

לפי התיאור שאתה מספק קרוב לוודאי שלא מדובר בסכיזופרניה.

עמדתך הרגשית בעלת אופי מובהק של דיכאון. יש להניח ומעבר לכל ספק שהבנתך את העולם בעלת נימים פסימיים ואתה מתקשה לראות את האור המצוי בקצה המנהרה.

אני מקווה שאינך מכור לסבל ואתה חפץ לצאת ממנו. ואם כך הרי רצוי שתפנה לאיש מקצוע. אין ספק כי כיום היציאה ממצבי מודעות כאלה קלה יחסית. אתה יכול להתחיל את הקשר עם היועצת או לפנות למרכז למתבגרים ביישוב בו אתה גר וכמובן אפשר לפנות למרפאה לבריאות הנפש. במידה ואתה מעל גיל 18 אתה יכול לפנות למרפאה לבריאות הנפש גם ללא ליווי הוריך וללא כל הפניה.

ממש כמו העיקרון שאדם אינו יכול להרים את עצמו בציציות ראשו כך העיקרון בעזרה נפשית. עזרה נפשית יעילה תתכן רק בקשר משמעותי עם הזולת. טחינת הסבל בחשיבה בבדידות רק מעמיקה את המצוקה ולכן רצוי לחלוק אותה עם איש מקצוע.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17 מנותק חברתית במצוקה נפשית קשה
    אם אובדת עצות
    10/05/2009

בני סובל ממצוקה נפשית קשה אבל לי אין את היכולת לסייע לו.
    בילדותו הוא היה בודד ולא פעיל חברתית. בשנים האחרונות הוא היה תלמיד בינוני, אהוב על ידי מוריו אבל שוב, לא פעיל חברתית.
    בדצמבר האחרון הוא טען שיש לו לחץ אדיר בגלל הבגרויות ושהוא לא יכול לעמוד בלחץ. בימים הראשונים הוא נמנע מללכת לבית הספר בטענה שהוא לא מרגיש טוב. מאז הוא סגור בחדרו עם המחשב שלו וכמעט לא מתקשר עם הסביבה. הוא מתקשר עם הסביבה רק כשהוא צריך משהו או כשמשהו מציק לו. הוא יוצא מחדרו אבל לא יוצא מפתח הבית. הוא אוכל בצורה מופרזת וכפייתית ומסביר שזה עושה לו טוב. הוא הוסיף תשע קילו למשקל שלו מינואר. בשבוע האחרון הוא הקיא פעם ביום. בשבועות הקודמים הוא היה מקיא מדי פעם. הוא תוקפני מילולית כשמבקרים אותו אבל מצד שני לא מאיים באלימות. הוא מופנם מילדות. היו לו חברים מעטים עד גיל 12. מגיל 12 לא היו לו חברים. מתבודד. היום הוא בן 17 וחצי. הוא לא שומר על היגיינה בסיסית, מתקלח פעם בשבוע ולא טורח לנקות את פיו ושיניו. הוא לא רוצה לקבל שום טיפול ויעוץ פסיכולוגי. טוען שהוא יכול לרפא את עצמו לבד ללא שום עזרה חיצונית. לפעמים הוא סובל מכעס וזעם קיצוניים. בהתנהגות שלו יש עליות וירידות.

מה עשינו עד עכשיו כדי להגיע לפתרון?
    יועצת של בית ספר שלחה עובדת סוציאלית שעובדת עם בני נוער במצוקה. היא נפגשה איתו 8 פעמים והוא סירב להמשיך לשתף פעולה וכתוצאה מכך הוא לא בקשר עם אף גורם מקצועי.
    התייעצתי עם פסיכולוגית אבל היא לא נתנה לי כלים להתמודד מול המצב. היא רק אמרה שצריך לגרום לו ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי לקבל אבחון מהיר.

במצב הנוכחי אני ממש אובדת עצות:
    מה עושים במקרה כזה חוץ מלשכנע אותו להגיע לפסיכולוג?
    אם אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לפסיכולוג האם אני באופן סביל גורמת להתדרדרות נפשית של בני עד כדי הגעה לנקודת אל חזור במצבו הנפשי?
    האם זה קריטי לטפל בבעיה לפני גיל 18? (מגיל 18 יש להורים פחות סמכות חוקית כלפיו)
    האם הוא כשיר לגיוס? גיוס יכול לשפר את מצבו או לדרדרו? הצבא מצא שבריאותו תקינה וקבע שיש לו קב"א ופרופיל גבוהים.
    האם זה נכון לתת לו תשומת לב יתרה? או האם זה נכון לתת לו מרחב ולעזוב אותו לנפשו?
    איך להתנהג אליו? איך להתמודד במצב כזה?

אני לא ישנה בלילות מחרדה לבריאותו הנפשית של בני.

הוספת תגובה

• נער מנותק - כפיית טיפול כיצד?

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2009

לאמא האובדת עצות שלום.

אכן מצב לא קל, מצב זה נמשך פרק זמן ארוך יחסית דבר המוסיף למורכבות..

1. איני בטוח שהוא יוכל להשתלב בצבא במציאות שאת מתארת.

2. חלון ההזדמנויות לטיפול אכן הינו בטווח שלפני גיל 18. בתקופה זאת ניתן לגייס את גורמי הרווחה לפניה לשופט נוער אשר יפסוק שהנער מסכן את התפתחותו ויש כורח לאלצו לעבור אבחון וטיפול. התהליך מחייב שיתוף גורמי רווחה אשר יציינו כי הילד מסכן את התפתחותו וכל הטיפולים בקהילה לא הצליחו.

3. יש לדעת כי במצב זה השופט יכול לפסוק על הוראת אשפוז לצורך אבחון והמלצות טיפול. אכיפת הטיפול אף היא בידי השופט אולם לרוב היא מיותרת.

4. יש לדעת שתהליך זה אפשרי עד גיל 18 ולכן יש להזדרז.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה