מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית התנהגות ילד בן 5גליה08/04/2009
בני בן 5 בגן מתנהג למופת ואין שום בעיות. בבית ובסביבת המשפחה המורחבת יש התפרצויות זעם תכופות בכל פעם שהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שהוא רוצה וכאשר הוא לא מצליח לשכנע את הסובבים אותו לעשות את הדברים לפי רצונו. התופעה היא בלתי נסבלת וכל פעם ביקורים אצל המשפחה מסתיימים לפני הזמן כי הוא מתחיל לקלל ולהתפרע ולהעליב. כך הוא גם "מבריח" חברים שבאים אליו הביתה. היינו אצל פסיכולוגית שאבחנה ילד מאוד חכם ועם עוצמות רגשיות. הוא היה אצלה בכ 10 מפגשים ובחרנו להפסיק את הטיפול עקב חוסר התקדמות ותחושה שלנו שזה נמרח ואנו לא מעורבים במה שקורה שם. אנו חסרי אונים. שאלתי היא איפה אפשר לעשות אבחון מסודר ושקוף לנו ההורים שממנו נוכל להתקדם ולטפל בצורה יסודית בבעיה. אוסיף ואציין שיש פער מאוד גדול בין היכולת שלו להיות "ילד טוב" שמקסים את הסובבים ומדהים בחוכמתו וברגישותו הרבה לבין "הילד הרע" שהוא הופך להיות. במצבים האלו הוא נראה כממש סובל . זה בדרכ מתרחש במצבים של רעב ועייפות שהוא אינו יודע עדיין לווסת. לדוגמא בארוחה עם המשפחה המורחבת הוא כל כך עסוק בלהיות כל הזמן במרכז העניינים עד שהוא שוכח לאכול ולאחר מכן מתפרץ עקב שילוב של עייפות ורעב.. נראה לי שקשה לו מאוד עם עומס של גירויים איך עוזרים לו? איך מאבחנים תחום של רגישות תחושתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה פסכיאטרית מקיפה
ד``ר אבי שפירא10/04/2009אני ממליץ גליה על פניה לאחת מהיחידות לפסכיאטריה של הגיל הרך. כתבתי בתשובה קודמת. ניתן להתקבל ליחידה עד גיל 6 ואני יודע שהילדים שהתקבלו ליחידה לפני גיל 6 ,הטיפול ממשיך אם צריך גם מעבר לגיל 6. ביחידה שכזו ניתן לקבל גם איבחון ריפוי בעיסוק אשר מאבחן הפרעה ברגישויות למגע, רעש, ראייה וכו'. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר קשר חברותינתן07/04/2009
לא יודעם עם זה ממש שייך לפורומם הזה אם זה לא אשמח אם תעבירו את לה פורום המתאים
שלום יש לי בעייה מאוד רצינית
יש לי חברים לא יודע אם אפשר לומר עלהם חברים אני מאוד רוצה להיות אתם בקשר שאני מתכתב איתם באייסי או במסן או פנים מול פנים והצורת דיבור שלהם ממשה לא מעוניינים להמשיך לדבר איתי
שלא תבינו שאני לא חברותי אני מאוד אין לי מושג מה אפשר כבר לעשות בעניין אני אשמח מאוד לעזרה ממכם ועצות בכדי לעדת מה אני צריך לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בתקשורת חברתית
ד``ר אבי שפירא10/04/2009שלום נתן
תוכל גם להתייעץ בפורומים אחרים למתבגרים, באתר "דלת פתוחה" אשר גם כן עוזר למתבגרים. אין ספק שהתלבטויות כמו שלך אופייניות לגיל ההתבגרות , חיפוש העצמי, קבוצת ההשתייכות החברתית . חשוב ללבן שאלותיך עם איש מקצוע המתמחה בגיל ההתבגרות. אני תמיד ממליץ גם להתייעץ עם יועצת השיכבה בביה"ס. היא מכירה אותך, יש נגישות רבה והיא בהחלט תוכל להפנות אותך לאנשי הטיפול המתאימים במידת הצורך. אגב הרבה פעמים היועצת בביה"ס היא עצמה יכולה לעזור לך בהתלבטויותיך. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש חוסר סיפוק רציני בחייםדוד07/04/2009
שלום
אני בן 16 ואני סובל מהמון הרגשות רעות מאוד ורציתי לדעת אם זה טבעי.
אני בן 16 יש לי יחסית המון חברים קרובים שהם לפעמים קרובים יותר מהמשפחה שלי זה פלוס אחד בחיים שלי אבל בשאר הדברים אני מרגיש נורא.
עם בחורה בחיים לא היה לי מגע אני היחיד מהאנשים שאני מכיר שלא חווה חוויה עם בחורה בחיים,אפשר להגיד שאני שמן זה גם מוסיף.
בלימודים אני לא משהו ומרגיש שכול הזמן מאכזב את ההורים כאשר הם אומרים שאני לא לומד כביכול אבל אני מרגיש שאני לומד אבל לא הולך לי זה מחרפן אותי.
עם ההורים יש לי גם בעיה הם בעייתים בנושא של מפגשים חברתיים כול הזמן דואגים ועושים לי בעיות ויש פעיליות שאני מאוד רוצה לעשות והם לא נותנים לי.
הבעיה שלי איתם בעיקר שזה שאני מרגיש רע והם תמיד מוספים וממשיכים להטיף לי כמה שאני לא מוצלח וכמה שאני מאכזב אותם.
מבחינה חומרית אני מקבל בדרך כלל אתה מה שאני רוצה אבל תמיד קורה שאני לא מצליח ליהנות מזה תמיד וזה משגע אותי.
בחצי השנה האחרונה המצב שלי די החמיר יש לי הרבה רגשות שרוצות להיעלם מפה להיות קצת בשקט רצון לברוח אבל מפחד.
אני גם לא משתף אף אחד כי זה יכול לעשות לי די הרבה בעיות ופה זה הפעם הראשונה שאני מדבר כי אני ממש סובל ורוצה לדעת אם זה טבעי. וסליחה אני יודע שזה לא באמת בעיה ושיש אנשים עם בעיות הרבה יותר גדולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם מטפל מקצועי
ד``ר אבי שפירא07/04/2009אביב שלום רב, גיל ההתבגרות טומן בחובו קשיים לא קלים. התעצמות הדחפים המיניים, תהליכי נפרדות וייחודיות (ספרציה אינדיבידואציה), בניית העצמי (SELF ) ועוד תהליכים פסיכולוגים ונפשיים רבים. חשוב שתהייה לך כתובת מקצועית קבועה לדבר על הקשיים (אגב למרות שנערים בגילך קיימו יחסי מין הרוב עדיין לא כך שגם בנושא הזה אתה לא לבד).גם לקשר שלך עם המשפחה יש תרומה למצבך. בקיצור אני מאד מקווה שתפנה ליועצת ביה"ס והיא תוכל להיות הכתובת הראשונה . היא גם תוכל להזמין את הוריך במידה ותסכים. אל תתיאש הרבה דברים שכתבת עליהם הם התלבטויות של מתבגר בעולמינו. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דוד07/04/2009אבל יש לי בעיה לשתף אני לא רוצה שידעו שאני מרגיש ככה,אני תמיד משדר להם משהו שונה.
הדרך היחידה שלי להתפרק זה לבד עם עצמי שאף אחד לא לידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאלין סי פי טי טובה ועודרונית05/04/2009
שלום
ברצוני להבין האם תיתכן הפרעת התנהגות מרדנית,אימפולסיביות ותנועתיות יתר אבל ללא בעית קשב וריכוז? כלומר אם מופעים ממצאים המעידים על בעית היפראקטיביות ואימפולסיביות ללא ממצאים חד משמעתיים של הפרעת קשב וריכוז?(תוצאות מבחן סי פי טי שמחליף את טובה).
שאלה נוספת - מדוע באיבחון מקיף פסיכיאטרי לא עושים גם בדיקה לקשב וריכוז כגון טובה?
ושלישית-אם המרכיב הריגשי הוא הבעיה להתנהגות אימפולסיביתו וקשה-האם זה בר טיפול תרופתי?
אני מודה לך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ODD ADHD
ד``ר אבי שפירא06/04/2009בד"כ רונית, בסבירות גבוהה שתי ההפרעות הולכות יד ביד. CPT כמו TOVA הם לא בדיקות שניתן לאבחן הפרעת קשב בגלל שהבדיקה אינה ספציפית ויש טעויות בבדיקה לחיוב ולשלילה. הפרעה מרדנית היא הפרעה רגשית ואם היא קיימת ללא הפרעת קשב הטיפול הוא טיפול פסיכותרפי והדרכת הורים ולא תרופתי, אם כי לעיתים ניתן למתן את הסימפטומים בתרופות אשר מעט מרגיעות את ההתנהגות ומפחיתות את האימפולסיביות. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה ..NoName31/03/2009
שלום , אני לא כ"כ יודעת אם השאלה מתאימה לפה , אבל שיהיה ..
יש לי חברה בערך בגילי, והיא לקחה סיגריה ראשונה מזמן בגלל שהייתה בדיכאון ..
עבר הרבה זמן עד שהיא לקחה עוד אחת שוב , אז מאז כל פעם שיש לה בעיה קטנה היא מתחילה לקחת פה ושם היא אומרת שזה מרגיע אותה ..
עד עכשיו היא לקחה מאנשים , אבל עכשיו אני שמה לב שהיא גם מתחילה ללכת עם חברות ואני יודעת שהיא גם מעשנת , והיא כבר לא מלווה אלא יש לה למקרה הצורך "שיבוא לה" .
אז עכשיו כל פעם שהיא קצת עצובה, משו רע קורה , או סתם "כי כולם מעשנים אז גם לה בא" - היא מעשנת ..
ועכשיו יש בעיות עם החבר אז בכלל .........
העניין הוא שהיא לא ילדה כזאת ואני יודעת שהיא יכולה להפסיק כי היא לא נכנס לזה כ"כ חזק .. דיברנו על זה כבר אבל זה לא עזר כ"כ כי היא בכל זאת ממשיכה..
איך אני יכולה לעזור לה להפסיק עם זה לגמרי .. ? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לעזור לחברה
ד``ר אליהו סמואל31/03/2009
לנערה שלום.
לא ברור לי מה הכוונה ביחס לסיגריה....
הצעתי שתבדקי מדוע את כל כך מוטרדת מחברתך? הרי היא לא את, ואת לא היא כלומר כל אחד ועולמו , ובוודאי לא תצליחי "להיכנס לנעלה" עד הסוף. הרי את יכולה לייעץ לה וזהו.
אנחנו אמנם ערבים זה לזה, אולם הערבות מגיעה לגבול מסוים של אכפתיות ולא למידה של דאגנות.
להבנתי האכפתיות שלך חיובית ומרשימה ,אולם הדאגנות אינה בהכרח מותירה מקום לעצמאות אישית שלה וכיבוד עולמה האישי והפרטי ורצוי לכבד אותו גם במחיר של טעיות שהיא מבצעת..
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שליג.30/03/2009
שלום.
אני לא יודעת אם זה כ"כ בעיה אבל אני מרגישה ממש ממש רע משום מה,ואני חייבת לפרוק את זה...
יש לי אבא,מוגבל שכלית..
ז"א...אין לו שכל של גבר בן 50,הוא חולה....
אני כבר רגילה לזה,אבל לפני כמה רגעים הוא דיבר איתי והוא אמר לי:"אני ראיתי אותו רץ לאוהל,יחף,בלי בגדים..."אני שאלתי...את מי?הוא אמר לי,את הבן שלי,ברוסיה.
ואני נסיתי להסביר לו שאין לו עוד ילדים,רק אותי ואת אח שלי,אמא שלי עשתה הפלה.
ולא יודעת מה היה לו,הוא כמעט בכה,ובזמן האחרון אני שומעת אותו בוכה לפעמים.
זה כ"כ מוזר לי,אין מה לעשות עם זה,אבל זה אבא שלי,ואבא שלי לא אמור לבכות,הוא גבר בוגר!!!
ואני מרגישה תחושת ריקנות כזאת מוזרה,דיכאון כזה,שאני צריכה להתמודד עם זה,זה עושה לי כ"כ עצוב בלב...אני מתביישת להגיד את זה אפילו...שכאילו יש לי אבא כזה:(
זה אולי הופך אותי לרעה,אבל אני פשוט לא יודעת איך להתנהג במצבים כאלה,ובגלל זה אני מרגישה ככה.כאילו אני לא רוצה שירגיש ככה!!!!!!אופ,אני מתוסבכת :(((((((((((((((((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב הנאגר בנשמה, נערה ואביה
ד``ר אליהו סמואל31/03/2009
ל-ג. שלום
אני מקווה שזה עזר לך במקצת לפרוק את הכאב שהצטבר . את מיטיבה לבטא את הכאב ,הוא חודר ועצוב.
העומס הרגשי מכביד ללא ספק. בגילך, אני מניח שיש לך סוגיות נוספות להתעסק – כמו קשרים בין אישים או סוגיות אחרות הקשורות להתפתחות אישית. ההתעסקות באביך מרוקנת את המשאבים הרגשיים הפנויים. הרגשות המורכבות על אביך לא עושות לך טוב, הן עצובות ואינן מחוברות לחיים של צמיחה והתפתחות.
גם הפנטזיה להציל אותו, שמה אליך תפקיד מהופך של בת המגדלת את אביה.
אין ספק שהתרוקנות דרך כתיבה או שיחה עם חברה- טובות לצורך השעה אולם אין הן משחררות מספיק כדי לאפשר לך לצאת לדרכך.
עצתי הכנה כי תפני לאיש מקצוע בעל הכשרה קלינית לצורך ייעוץ ויתכן גם לטיפול. דעי שיש גם מסגרות המטפלות בחינם, השאלה היכן את גרה. תתייעצי על כך עם יועצת בית הספר אולי גם עם עמותת ער"ן.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5.5 עם חום והזיות???אור30/03/2009
שלום רב!
ביתי בת חמש וחצי לא מרגישה טוב כבר יומיים. בלילה לפני יומיים התעוררה מביעותי לילה מס' פעמים במהלך הלילה. בניגוד למס' פעמים שהדבר קרה בעבר, הפעם הדבר התרחש כשלוש פעמים במהלך הלילה ולראשונה היא הגיבה כשדיברתי אליה. (מה שלא קורה בד"כ במהלך הביעותים). היא ראתה כל מיני דברים ואנשים שביקשה שאסלק אותם. התופעה הזו חזרה על עצמה גם במהלך היום כשהתעוררה מתנומה. התופעה מדאיגה אותי ואני תוהה על מה היא מעידה. האם זוהי תוצאה של חום? חשוב לציין שהיא ערה לפרקי זמן קצרים (כשעה שעתיים) וחוזרת לישון. בנוסף התלוננה על כאב במצח וכאבי בטן חזקים שהושערו כוירוס. האם אני מפספסת משהו?...
תודה מראש!
הרגעות יתקבלו בברכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות חום בת 5.5
ד``ר אליהו סמואל30/03/2009
לאור שלומות
תופעת הזיות חום כלל אינה נדירה ואין היא אומרת הרבה מבחינה פסיכיאטרית. לרוב היא חולפת לאחר המחלה ולעיתים היא עלולה להמשך כמה ימים לאחר המחלה. אין להיבהל רצוי לספק לילדה את צרכיה הרגילים כמו בכל מחלת חום.
יש כמובן להיבדק אצל רופא הילדים. יש שכיחות מסוימת למספר וירוסים או חיידקים לתופעות אילו. יש גם מצבים מסוימים החשובים ברפואת ילדים אשר באים עם התופעה ורצוי שרופא הילדים יחווה את דעתו.
.
כאמור אין לחשוש מהזיות מסוג זה מאחר ואין הן מעידות מאומה בתחום בריאות הנפש של הילדה.
רפואה שלמה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות!
אור30/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתרציפי29/03/2009
שלום רב ,
בני בן 12.5
רגישותו מתאפיינת בכך שכאשר הוא נתקל בקושי מסוים הוא מגיב בבכי -דמעות ללא קול של בכי.
זה יכול לקרות בב"יס כאשר מורה פונה אליו או בבית כאשר הוא נעלב מאחיו הוא מגיב כך.
השאלה היא איך להגיב בבית ואיזו הנחיה לתת למורים בבי"ס שלא רוצים להביך אותו מול התלמידים.
מבחינה חברתית לילד טוב בבי"ס וגם אחר הצהרים יש לו חברים. הילד לא מראה סימני עצבות או התפרצויות זעם.
קושי נוסף הילד צריך תגבור באנגלית ובמתמטיקה עם מורה פרטית וגם בפגישה מהסוג הזה הוא מגיב לקושי בבכי. האם להניח לו בכל התחומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא קול בנער מתבגר
ד``ר אליהו סמואל29/03/2009
לציפי שלום
את מכנה את התופעה כרגישות יתר. יתכן וכך הדבר.אולי רצוי ראשית להבין את התופעה.
האם באמת מדובר ברגישות ואולי עליבות ומצוקה נוכח תסכול? ואולי שימוש בבכי ככלי להסרת דרישות והפחתת מאמצים.? ואולי מדובר בתחושה מושרשת יותר ומדובר בערך עצמי נמוך ,עצב ורחמים עצמיים ? ואולי מדובר ברגישות יתר של האם?
כדי להבין את דפוס ההתנהגות היה רצוי כי הנער יעבור הערכה מסודרת אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר ילדים ונוער. במידה והסבל רב יש להניח שגם הנער יחפוץ בכך.
בקשת ייעוץ אנסה להציע מספר רעיונות, רצוני להזהיר שהרעיונות שאציע מחייבים התאמה לילד התוצאות יושגו רק לאחר פרק זמן ארוך והתמדה.
1. יש לפנות לבנך ברגע של נעימות משותפת ולשאול אותו מה הוא חש בזמן פרץ בכי, אין לגעור בו אולם יש להציע לו שהוא ילד גדול ויש דרכים אחרות להביע מצוקה. אפשר גם לתרגל עימו פיתרונות.
2. בזמן בכי או סמוך לו יש להמליל לו את התחושה המשוערת וקשייו. ממש לשמש כמודל כיצד היינו נוהגים במצבי קושי . כדוגמא לומר: "קשה לילד להרגיש חסר אונים" רצוי לומר את התחושות באופן כוללני כדי שהוא לא יפגע.
3. לציין לשבח את הישגיו, ויכולות פתירת בעיות בחיי היום יום יש לעשות זאת כמובן מתוך כנות ואמיתיות.
4. לקדם את בגרותו, לתת לו תפקיד להתייעץ עימו כתרגיל כמו " ןמה אתה הייתה עושה?" .לומר לו מידי פעם ובעיתוי תואם שהוא ילד גדול.
5. במידה והתנהגות זאת מוכרת להורה מעברו מומלץ כי ידבר עם הילד וישתף אותו כיצד ההורה נאבק עם התכונה הזאת בצעירותו.
6. הכנת הילד לחגיגית הבר מצווה אף היא מטלה שתקדם התבגרות. רצוי לשתף אותו ולתכנן עימו את החגיגה.
7. אני משוכנע שגם הוא לא נהנה מהתקפי המצוקה. ניתן לשאול אותו מה דעתו ואיך אפשר לעזור לו במצבים אילו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מנוחה והקשבה - ילדה בת שנה +4.אחד26/03/2009
שלום רב,
אינני יודע אם זה המקום לשאול.
הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים ילדה מקסימה. היא מאוד אנרגטית.
"לצערי", בכל פעם שאני מנסה לשבת איתה לסיפור או למשחק (וכך גם בגן)
היא מסרבת לשבת במנוחה והיא תמיד קמה ורוצה לעזוב.
אני די מתוסכל מכך. האם זה בסדר/נורמלי?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון בגיל הרך
ד``ר אבי שפירא26/03/2009אין ספק שמצוקתך מבטאת קושי שמתבטא גם אתך אך גם בגן. לדעתי כדאי לפנות להערכה לפסיכולוג או פסכיאטר של הגיל הרך כדי שתוכלו לקבל הדרכה כיצד לעזור לבתכם. בגיל כזה גם אם יש חשד להפרעת קשב לא נותנים תרופות. מתמקדים בטיפול בהדרכת ההורים והדרכת צוות הגן. אגב איבחון מדוייק של הפרעת קש/ב ניתן לעשות בד"כ מגיל 5 אולם סימנים ראשונים בד"כ רואים מוקדם הרבה יותר. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- neuleptilנטע25/03/2009
שלום רב
ילד בן שנתיים וחצי מקבל כל ערב טיפה אחת של נאולפטיל, בעקבות סיוטי לילה וקשיי שינה.
לאחרונה החל לסובב את ראשו במעגלים ותוך כדי כך, לגלגל את עיניו. האם ייתכן שהתופעה קשורה לליקיחת התרופה? האם יש אלטרנטיבה לתרופה זו?
תודה
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פסכיאטרית גיל הרך
ד``ר אבי שפירא25/03/2009שלום נטע
קיימים מרכזים לגיל הרך בפריסה ארצית. כתבי לי היכן אתם גרים ?
לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי באינטרנט
חשוב לבדוק את האבחנה היסודית ולטפל בהתאם. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניאולפטיל
נטע30/03/2009אנו גרים ביפו. תור למכון להתפתחות הילד לוקח מספר שבועות רב, ובינתיים התופעה שתיארתי נמשכת. אינני יודעת אם להפסיק כרגע את מתן התרופה עד שיגיע מועד התור למרפאה, או להמשיך רגיל.
בכל מקרה, תודה רבה.
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
ד``ר אליהו סמואל31/03/2009לנטע שלום
אין אנו יכולים להמליץ על פיתרון מעשי דרך הפורום מסיבות מובנות.
להבנתי במקרים כאלה ניתן לפנות לרופא במטפל ולהתיעץ עימו מה לעשות.
גם לרופא הילדים יש בוודאי תשובה לכך מדובר בתופעה שאינה חריגה או נדירה במיוחד.
בהצלחה.
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ריטלין
קרן25/03/2009משקלו 42 קילו.
אשמח באם תעזור לי היום למשל הוא היה מאוד עצבני וכל הזמן אומר שהילדים מעצבנים אותו קשה לו מאוד מבחינה חברתית ואין לו חברים בביה"ס.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטליןקרן24/03/2009
שלום רב,
יש לי בן בן 12 שיש לו בעיות קשב וכן בעיות חברתיות הוא חוזר הביתה מאוד מתוסכל ואגרסיבי
עונה רוב הזמן בעצבים מתווכח ומתעקש אנו מנסים לעזור לו רבות גם במסגרת ביה"ס ( אנו גרים באירופה והוא לומד בביי"ס אמריקאי) לאחרונה הוא נוטל ריטלין 5 MG בבוקר ו-5MG בצהריים
לאחרונה נראה לי שהוא חוזר יותר עצבני. שאלתי היא האם הריטלין יכול לגרום למתח כמו כן אני אובדת עצות לגביו מה לעשות ואיך להתייחס אליו כאשר הוא אגרסיבי פשוט לא נעים וקשה לי איתו.
אשמח לתשובה.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת קשב
ד``ר אבי שפירא25/03/2009שלום קרן האם תוכלי למסור פרטים באיזה מדינה אתם גרים? , מי איבחון את הילד האם בישראל או באירופה ? האם אתם במעקב מסודר רפואי אצל מומחה רפואי בתחום הפרעות קשב ? האם בנך מקבל טיפול נוסף פסיכולוגי , ריפוי בעיסוק טיפול התנהגותי , הוראה מתקנת ?
על פניו נראה לי בעיה של מינון תרופתי. ילד בן 12 שמקבל מינון כל כך נמוך זה מאד מוזר.
תפנו בהקדם למומחה בתחום. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ריטלין
קרן25/03/2009מודה לתשובתך אנו גרים בבלגיה והרופא שאיבחן אותו הוא מהאזור. בעייתנו היא שמאוד קשה למצוא פסיכאטר לילדים ולוקח זמן למצוא מישהו מומלץ וטוב הרופא בדק אותו בשיטה שנראית לי מוזרה ע'י אלקטרודות לרקות ולפי זה הגיע להמלצה לא ע"י שיחות וכו' הוא נתן לו תרופה בשם RILATINE 10 MG - METHYLPHENIDATI והמליץ לחלק זאת בוקר וצהריים מאז אנו היינו רק פעם שניה במעקב ולא המשכנו כי נראה לנו מיותר (רק דיבר איתו כמה מילים והחליט להמשיך רגיל) . הילד לומד בבי"ס מאוד יוקרתי יוצא לשיחות שנקראות ספיץ תראפיי, יוצא לעזרא במסגרת קטנה של 4 תלמידים בכיתה חוזר לכיתה הרגילה ושם חש שקשה לו וכן לתרפיה ע"י תרגילים לגוף.
למרות כל זה הילד נעשה עצבני יותר מפעם לפעם ומאוד מתוסכל יש לו מוטיבציה להצליח אך מרגיש שלא מצליח שואל אותי הרבה למה הילדים בכיתה מצליחים ואני לא מצליח כמוהם זה מאוד מציק לו כמו כן הילדים בכיתה נותנים לו להרגיש שהוא כישלון והוא מאוד נפגע. בגלל המצב אנו החלטנו לחזור לארץ לאחר 10 שנות שהייה כי לדעתי הוא צריך את החום של המשפחה שאין לו כאן.
אנו מתכוונים לחזור בקיץ הקרוב. שאלתי היא האם לחכות לארץ בכדי לבדוק איך להמשיך אם התרופה או לנסות להעלות לו על דעת עצמי את המינון כמו כן לא קיבלתי תשובה עם הריטלין יכול לגרום לו למתח. מצטערת אם זה היה ארוך אך אני ממש מיואשת וקשה לי לראותו במצב זה
בינתיים אשמח אם תמליץ לי איך להתנהג איתו כאשר הוא מתפרץ ומגיב באגרסיביות.
תודה מראש קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משקלו של הילד?
ד``ר אבי שפירא25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקלו 42 קילו.
קרן25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד``ר אבי שפירא26/03/2009ובכן אם זה המשקל קרן נראה שהרופא שרשם לכם את הריטלין אינו מכיר את התחום בגלל שהמינון המינימלי למנה הוא 10 מ"ג ולא 5 מ"ג. בכל מקרה גם מוזר בדיקת האלקטרודות ?!
האם מדובר ב EEG ?
איני יכול לייעץ לכם לשנות טיפול תרופתי מבלי לבדוק את הילד ולכן אני מציע שתפנו בהקדם לרופא שמומחה בתחום נוירולוג או פסכיאטר אך חשוב לבדוק אם הוא מומחה בנושא ADHD .
כיום אנו יודעים שלא כל כך משנה המקצוע של המאבחן מה שחשוב זה האם הוא התמקצע בתחום. כמובן אם תהיו בישראל אשמח לעזור להכוונה לרופא מומחה באיזור מגוריכם. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ריטלין
קרן26/03/2009כפי שכתבתי קשה למצוא כאן מישהו בתחום האם כדאי שבכל זאת אעלה לו את המינון על דעת עצמי אנו נחזור בקיץ לארץ האם כדאי להמתין עד שנחזור? הילד מאוד פגוע ועצבני וכל הזמן שואל למה אני לא מסתדר ולא כמו כל שאר הילדים.
אשמח באם תמליץ לי על רופא בארץ באזור חיפה לכשנחזור.
בתודה קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבי לי ישירות למייל
ד``ר אבי שפירא27/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר לא יועת מה לעשותדניאל22/03/2009
שלום קוראים לי דניאל ואני בת 15 אני ואמא שלי רבות ממש הרבה על הניקיון של הבית וכל פעם שאני עושה משהו לא טוב אפילו אם הוא ממש קטן היא מתחילה להשתגע ולהרביץ לי ולקלל ,אני כבר לא יודעת מה לעשות... ואני פשוט לא מסוגלת להתקשר למשטרה ! אני כל היום בוכה ולפעמים אפלו עולות בי מחשבות להתאבד! בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דחוף !
ד``ר אבי שפירא22/03/2009שלום דניאל המצוקה שלך ניבטת מכל עבר והקושי העיקרי שכדי ללכת לטיפול צריך בד"כ לשתף את ההורים ובודאי חשוב שההורים עצמם יהיו בהדרכה או טיפול כדי להיות מודעים לנזק שהם גורמים. לדעתי את יכולה לפנות ליועצת ביה"ס , או לעמותת "דלת פתוחה" או ל"ערן " והם יוכלו להזמין אותך לשיחה כדי לנסות להגיע למהות הקשר בינך לבין אמך ולעזור לכם. קשה באינטרנט לתת עצות אינסטנט ולא ניתן לפתור קשיים כפי שאת מתארת לא בטלפון ולא באינטרנט אך את חייבת לפחות לפנות לאיש מקצוע שיוכל להזמין אותך לשיחה. אל תתיאשי יש אור בקצה המנהרה , יש אנשים טובים ואני בטוח שיעזרו לך. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזאירית22/03/2009
שלום, יש לי ילד בן 9 הלוקה בהפרעת קשב וריכוז. הוא מטופל בריטלין 30 מ"ג מסוג LA. לצערי לאחרונה הסתבר כי הכדור אינו משפיע עליו לטווח ארוך. (הוא אינו מרוכז בלימודים, מפריע וכד') לאחר פגישה עם הרופא המטפל, התברר כי אין אפשרות להעלות את המינון עקב המשקל . הרופא המטפל ייעץ שאפנה לפסיכיאטר ילדים. (כדי לקבל עזרה בנוסף לטיפול בריטלין) אבקש לקבל את דעתכם. תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין
ד``ר אבי שפירא22/03/2009מינון הריטלין אירית הוא בין 0.3- 0.7 מ"ג לק"ג משקל גוף למנה של ריטלין. בריטלין LA 30 יש 2 מנות ריטלין של כ- 13 מ"ג כל אחת. כלומר ילד ששוקל 40 ק"ג מינון של ריטלין LA 30 מ"ג הוא המינימלי.המקסימלי הוא כמובן יותר . כמובן שרפואה אינה מתמטיקה ויש כללים ויש יוצא מן הכלל. לפעמים הטיפול התרופתי הוא בעצם אמנות התאמת הטיפול לילד באופן אישי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אבי שפירא
אירית23/03/2009ראשית תודה על התגובה המהירה. מהי המלצתך? כיצד טיפול אצל פסיכיאטר יכול להועיל? ומהם דרכי הטיפול אצלו? תודה והמשך יום נעים אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון וטיפול
ד``ר אבי שפירא25/03/2009שלום אירית
פסכיאטר בהכשרתו הוא גם רופא שעוסק בהתפתחות הילד , בנוירולוגיה וגם בהיבטים הרגשיים של הפרעות שונות . השילוב הזה יכול לתת באיבחון תמונה יותר רחבה על הקשיים של הילד ודרכי התמודדות בהיבטים השונים לא רק התרופתיים. פסכיאטר ילדים בד"כ עוסק גם בפסיכותרפיה והטיפול אצלו יכול להיות גם מעקב על התרופות וגם טיפול רגשי והדרכת הורים. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?שיר20/03/2009
טוב. אני שיר אני בת 15 וחצי ,המצב בבית שלי לא משהו.. ההורים שלי כל הזמן רבים, אח שלי תמיד עצבני וצורח כמו משוגע אחותי מאוד חולה , יש לנו בעיה קשה של כסף ובנוסף הציונים שלי יורדים ואני לא מצליחה להתרכז בלימודים יותר. נמאס לי לדאוג לכולם!!! אני דואגת לאמא שלי: שעובדת מאוד קשה, היא יועצת לשתי שכבות ט' וי' . יש לה עוד איזה תפקיד כמדריכה או משהו כזה.והיא מחנכת כיתה של אוטיסטים ( 10 ילדים בני 12-13) הייתי איתה כמה פעמים בעבודה, זה באמת לא קל אפילו שהילדים הם באמת מקסימים! היא באה הביתה מאוחר לבית מבולגן ( בימים שאין לי זמן לסדר את הבית, לנקות אותו ולהכין ארוחת צהריים). אח שלי תמיד רב איתה. אבא שלי ברגע שהוא מגיע הביתה הוא פשוט יוצא לעשן או לקרוא ספר. אבא שלי לא מודע לכמה קשה היא עובדת. אני דואגת גם לאבא שלי: אבא שלי מעשן כבד (20-25) סגריות ביום. הוא שמן, לא עושה טיפת ספורט אוכל המון מלוח. וחולה סכרת שלא ממש מקפיד על לא לאכול סוכר! אני יודעת שזה נשמע רע אבל אני מפחדת שאבא שלי לא יעבור את גיל 55. הבעיה שכל פעם שאני מעירה לו על הסיגריות או על הסוכר או על המלוח הוא ישר מתעצבן עלי וצועק עלי לעזוב אותו וללכת. אני דואגת לאחותי: שמאוד חולה בזמן האחרון .. רק היום היא התעלפה שהיינו לבד בבית ,לא ידעתי מה לעשות הרמתי לה את הרגליים מהר. ואז התקשרתי בהיסטריה לאמא שלי שלקחה אותה לבית חולים. אני דואגת לאח שלי: אח שלי בן 11 וחצי לפני חצי שנה שהיינו לבד בבית הוא בא הביתה והתחיל לבכות שנמאס לו והוא שונא את כולם.. הוא נעמד לי במרפסת ואמר שהוא רוצה להתאבד. הייתי צריכה להחזיק אותו ביידים שלי ולנעול את כל הדלתות מפחד. עד שאמא שלי תבוא,היא באה אחרי חצי שעה. אבל זאת היתה החצי שעה הכי ארוכה ומפחידה בחיים שלי , אני לא יודעת אם הוא באמת התכוון לזה שהוא רצה למות אבל אמא שלי לוקחת אותו לפסיכולוגית פעם בשבוע..הוא משתפר הוא כבר לא מדבר על להתאבד ,חודש שלם חלמתי אחר כך על זה שאולי הוא יתאבד. אני לא יודעת למה אבל אנ חושבת שאני בחיים לא יסלח לו על היום הזה למרות שהוא יותר בסדר הוא עוד עצבני כל הזמן וצורח ורב כל שניה עם אמא שלי ואיתי. חוץ מזה סבתא שלי ממש בדיכאון ואחנו צריכים לבוא לטפל בה כל הזמן וחברה שלי, ההורים שלה מתגרשים והיא כל הזמן בורחת מהבית היא ממש צריכה אותי עכשיו. ויש לנו בעיה של כסף,אני כבר לא יכולה לצאת עם חברים שלי כמעט כי אני לא יכולה לשלם על מונית וכאלה..לרוב החברים שלי לא חסר כלום . הבית שלהם גדול נקי ושקט הם לא יבינו למה אני לא יכולה לבוא. רק שני חברים שלי יודעים על הבעיה הזאת. ורק אופיר( החברה שההורים שלה מתגרשים) יודעת מה באמת קורה בבית.חשבתי אולי להתחיל לעבוד איפשהו ולשלם על החוגים שלי בעצמי. כי אני בחיים לא רוצה לוותר עליהם.- אני מתאמנת בקראטה 10 שנים, השנה יהיה לי דאן שתיים ( דרגה אחת מעל חגורה שחורה)ואני מנגנת בפסנתר5 שנים. מה לעשות? איך לדאוג לכולם וגם לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות,דאגות בגיל ההתבגרות
ד``ר אליהו סמואל20/03/2009לשיר שלום
את באמת דואגת לכולם... הגיע הזמן שתדאגי לעצמך. נראה כאילו התמכרת לרגש הדאגנות ואת קצת גם נהנת ממנו. בעצם הדאגה לאחרים אנו חשים בעליונות מסוימת.
לפי התיאור שאת מספקת יש לך גם הספק מדהים והתמדה ראויה לשמה. ? ."- אני מתאמנת בקראטה 10 שנים, השנה יהיה לי דאן שתיים ( דרגה אחת מעל חגורה שחורה) ואני מנגנת בפסנתר 5 שנים"
את באמת מדהימה. כדאי שבנוסף לדאגות תתפעלי קצת מעצמך.
נראה שאת מזדהה עם אימך שבחרה במקצוע טיפולי – מורה ויועצת בחינוך המיוחד, המטפחת אחרים. אני מציע כי במקום המחשבות אודות חייהם ותחושותיהם של בני המשפחה תתחילי לבחון את חייך את רמת העצמאות שלך וכיצד תתבגרי במציאות שאת חייה בה.
עליך לזכור שקל לנו לדאוג לאחרים מאשר לדאוג ולטפח את עצמנו. כמובן שיש לאזן בין הדאגה העצמית והדאגה לזולת. משימה זאת היא אחת המשימות היותר קשות של גיל ההתבגרות- הגבול בין אגואיזם ואלטרואיזם. הרבה פעמים אלטרואיזם מושלם הינו מפלט מסוכן מפני האגואיזם- הוא מופיע כצדקנות מתחסדת..
אני בטוח שאת תוכלי להיעזר בקוו הפתוח של ער"ן , או בשיחת נפש עם יועצת בית הספר,או בשירות נוער מתבגר של העיר בו את גרה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
שיר20/03/2009תודה, אבל אני עדיין לא רואה איך אני יכולה להתרכז בעצמי ובלימודים שלי עם המצב הזה בבית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לחיבורים ולא לשינוי.
ד"ר סמואל אלי20/03/2009לשיר. אין פיתרונות מוחלטים. יש רק דרכי ביניים בהם מחברים חלקים שונים של פסיפס . יועיל לך לחבר את איכויותיך הפנימיים עם המצוקות שאת רואה בחוץ, וביחד תבני את הנחמה. ראוי שתתרכזי גם בעולמך הפנימי ולא רק במצוקות של בני ביתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףליטל20/03/2009
אני לא יודעת אם זה קשור לפה אני הגעתי לאתר הזה ואני מקוה שיעזור לי זה כבר פעם שנייה שאני מנסה להתאבד אני בכיתה יא בפעם הראשונה לקחתי 10 כדורי שינה וישנתי וקמתי אחרי כמה שעות עם הבזקים של מה שעשיתי ולא זכרתי מה שעשיתי החיים שלי לדעתי קשים ואני רוצה להתאבד קשה לי לחיות עם ההורים שלי והאחיות של בבית אני רק סובלת מזה אני מעדיפה להתאבד ולא לגור בבית שכל הזמן מאשימים אותי נטפליים אליי הכל אני עושה תמיד מגנים על האחיות שלי ההורים שלי גם לפעמים מכים אותי שאני רבה עם אחיות שלי ואין לי אף אחד לשתף איתן את הדברים האלה אין יום שאני לא בוכה אין יום שאני לא חושבת להתאבד קשה לי עם החיים שלי אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובדניות- חיים קשים
ד``ר אליהו סמואל20/03/2009לליטל שלום
אני קורא שאת מרגישה מאוד בודדה ומיואשת. האינטרנט הוא מקום מצוין לחפש מסגרת לפיתרון אולם אין זה תחליף לקשר עם איש מקצוע. איני רוצה להיכנס להערכה באם את צודקת או לא. איני מציע פיתרונות מאחר ואני מניח שכבר הציעו לך רעיונות כאילו ואחרים.
מחשבות להתאבד באות כתגובה לייאוש, האמירה הרגשית המונחת בבסיס ההתאבדות גורסת שהחיים קשים ושאין מנוס. את צריכה למצוא איש מקצוע שילווה אותך בתחושות הקשות הפוקדות אותך.
ניתן להתקשר בטלפון לער"ן לשיחה מתמשכת שתקל על מצוקתך. אפשר לשתף את היועצת בבית הספר אשר תפנה אותך לאיש מקצוע. אפשר לפנות למרפאת מתבגרים שם אין צורך לליווי ההורים. כמובן שחשוב לדבר על כך עם ההורים ולבקש שיפנו אותך לפסיכיאטר ילדים/ פסיכולוגית קלינית.
לאחר שתפקידי את כאבך בידי איש אחר ממנו תשאבי אומץ וכוח, אני בטוח שיוקל לך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)