פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• =>
    .
    10/05/2009

שלום.
    אני נערה בת 15,שסובלת כבר 3 שנים מדיכאון.
    יש לי דימוי עצמי נמוך מאוד,בעיות חברתיות,בעיות במשפחה.
    אני לומדת בפנימייה,ושם יש פסיכאטר שמגיע פעם בחודשיים-
    אני מטופלת בכדורי ריספרידל.
    אני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו לספר את מה שעובר עליי...
    לפני שעה בערך,הייתי אמורה לחזור לפנימייה,אחרי שבוע שנעדרתי מהלימודים.
    אמא שלי הכריחה אותי לקום מהמיטה,והיא התחילה להתעצבן ולכעוס עליי,
    כי לא רציתי לחזור לפנימייה,ואז רבנו,ולקחתי את המראה שבחדר שלי ושברתי אותה,
    ונפגעה לה האצבע,היא ממש נחתכה.היא כועסת עליי,קוראת לי משוגעת,
    אבל אף אחד לא מצליח להבין שרע לי שם בפנימייה!רע לי בבתי ספר אחרים,
    ילדים פשוט לא סובלים אותי!!!אני אף פעם לא יוצאת החוצה,כי אני לא אוהבת שמסתכלים עליי
    ורואים את הכיעור שלי,אז בגלל זה אמא שלי חושבת שאני לא בסדר,כולם יוצאים החוצה,מה לא בסדר אצלי?כלום בעצם והיא לא מצליחה להבין שאני לא מצליחה לצאת מהדיכאון הזה שלי.הטיפולים אצל הפסיכאטר ל=א עוזרים לי.
    עכשיו אמא שלי הלכה לאיפשהו,ואני לבד בבית ואני מרגישה ממש רע,
    אני לא יכולה להפסיק לבכות,יש לי כ"כ הרבה בעיות,שאם אני אכתוב אותם כאן,פשוט לא יהיה מקום וזה ייקח גם הרבה זמן,שום דבר לא יכול לעזור לי,כי מאז ומתמיד שנאתי את עצמי,אני מספיק בוגרת כדי להבין שאני לא סובלת סתם מבעיות גיל ההתבגרות.
    מה אני יכולה לעשות אם זה?כי אני לא רוצה להרגיש ככה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    =>

הוספת תגובה

• תחושה קשה -גיל התבגרות בפנימיה

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2009

לנערה מהפנימיה שלום

קראתי בעיון רב על קשייך, התרשמתי שאת יודעת להתבטא מאוד יפה. הנך מביעה את מצוקותיך בצורה נוגעת ללב. נראה שאם תנהלי יומן אישי ובו תנסי כל יום להבין משהו קטן בחיים ולהתפתח, הרי זה יהיה מבורך.

הטיפול בריספרדל אינו כל הסיפור. אני מקווה שאיש מקצוע פסיכולוג או עובד סוציאלי מדבר איתך באופן קבוע ולמשך זמן קבוע. באם אין לך דבר כזה, נראה שאת זכאית לבקש מרכז התיק שלך בפנימייה שיתנו לך אפשרות לשוחח עם איש מקצוע.

דעי שלא הכול אבוד ויש תיקונים בחיים. תנסי למצוא אותם עם חברותיך והכול לאט לאט.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה/פוביה מעכבישים אצל בת 12
    הגר
    10/05/2009

ביתי, 12, סובלת מפחד מוגזם מעכבישים, כזה שמעסיק אותנו כל הזמן ברדיפה, הריגה וכו'. היא נכנסת להסטריה ובוכה. אני מחפשת טיפול קצר מועד (קוגניטיבי או התנהגותי) באזור חיפה- חדרה.
    אשמח לייעוץ והכוונה.

תודה, הגר

הוספת תגובה

• פוביה ספציפית

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2009

להגר

כפי שאת רואה עמיתי ד"ר שפירא עובד באיזור חיפה.
    אנא צרי עימו קשר ישיר.
    ואם הוא מכיר גורם מקצועי אמין לבקשתך הוא בוודאי ימליץ.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה פסיכיאטרית לילד בכתה ג
    פיט פיט פוט
    09/05/2009

שלום
    בני יום אחד במהלך השיעור, לפני קבלת מבחן מסויים התחיל לבכות ואמר משפט "אני רוצה למות".
    מבית הספר בקשו שנלך לערוך לו הערכה פסיכיאטרית.
    השאלה שלי היא האם אני חייבת לעשות לו את ההערכה הזו, ומה ההשלכות שלה לגבי העתיד שלו?
    תודה ויום טוב
    מחכה לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• בקשת בית ספר להערכה פסיכיאטרית

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2009

לאמא שלום

לגבי המלצת צוות המחנך לבדיקה. מדובר בהמלצה כמובן. אולם בידי בית הספר דרכים שונות לכפות את ביצוע הבדיקה. סיבת הנחיצות קשורה בהוראת משרד החינוך ולא בגחמה של בית הספר. בעבר התרחשו מקרים בהם ילדים סכנו את עצמם וזולתם בפועל ובמקרים אילו הוטחו אשמות על מערכת החינוך. מקרים אילו גרמו להוראה גורפת להערכה מקצועית במצבים מסוימים.

אני מניח שאת שואלת לגבי דיווחים שונים כמו לגורמי חוק וצבא לאחר הבדיקה. החוק קובע שפסיכיאטר אינו מוסר דיווח לגורמי רווחה או גורמים אחרים, אלא מדובר במצב המציג סיכון עצמי ובו שהמשפחה אינה מטפלת בילד ויש סכנה לשלום הילד או להתפתחותו. נושא המילה "התפתחותו" נוטה להבהרה מעורפלת אולם הכוונה לרוב לסכנה משמעותית ומיידית.

אפשר לפנות לבדיקה אצל פסיכיאטר באופן ציבורי, דרך המשלים של הקופה או באופן פרטי.
    לאחר הבדיקה אפשר גם לבקש מהפסיכיאטר שאינכם מעונינים לחשוף את מערכת החינוך ביחס לבעיות הילד. אז, רצוי כי הפסיכיאטר יכתוב מסמך להערכה שהוא ביצע ובו יציין שאין סכנה מיידית וממשית למצבו של הילד ויציין כי הוא המליץ את אשר המליץ.

יש לזכור, שכולם רוצים את טובת הילד,

בהצלחה.
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלדול
    לי
    07/05/2009

שלום רב
    האם טיפול הלדול גורם להשמנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הלדול

הוספת תגובה

• הלידול

ד``ר אבי שפירא
    08/05/2009

טיפול בהלידול יכול לגרום להשמנה . אמנם במינונים נמוכים פחות אך בהחלט זו תופעה שמטרידה הורים רבים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון - בן 15
    בר
    05/05/2009

שלום, אני בר ואני בן 15.
    הייתי פעם בדיכאון שנמשך כחודש בערך...
    עכשיו שוב אני בדכאון! אני לא יכול ככה....
    אני לא יודע אם זה בדידות, כי יש לי חברים ובחיים לא הפריע לי להיות לבד.
    בבקשה אם תוכלו לעזור לי, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון - בן 15

הוספת תגובה

• דכאון במתבגרים

ד``ר אבי שפירא
    05/05/2009

שלום בר , הרבה מאד מתבגרים חווים תחושות של דכאון, חיפוש זהות , חיפוש משמעות . העובדה שאתה חברתי ומצבך לא פגע בקשרים החברתיים בהחלט מעיד על כוחות ויכולות . חשוב להתייעץ בשלב ראשון עם היועצת בביה"ס והיא בודאי תוכל לעזור לך . בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחול עם ילד אוטיסט pdd
    סולומון מרים
    04/05/2009

אני גרושה לילד אוטיסט בן 9. אני מעונינת לטוס עם בני בחופש הגדול לחול.
    האב מתנגד בנימוק שיגרם לו נזק נפשי בלתי הפיך.
    לילד אין פחד מאנשים הוא מאוד נהנה בסופרלנד,בלונה גל ועוד.
    האם אפשר לקחת את הילד לחול לשבועים וחצי?.
    בתודה מ.ר

הוספת תגובה

• pdd

ד``ר אבי שפירא
    04/05/2009

קשה לענות תשובה מעמיקה מבלי להכיר את הילד , יכולותיו , איך מגיב לשינויים. לדעתי כדאי להתייעץ עם הצוות המטפל של הילד בסוגיה שהעלית. כמובן שצריך גם להיפגש עם האב ואתך כדי שחופשה כזו תהיה טובה לכולכם. יש ילדים שבהחלט יכולים להנות מחופשות שכאלו אך יש גם שחופשה כזו יכולה להיות לא קלה לילד, הטיסות הארוכות, השפה והשינויים שהוא יחוש. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחול עם ילד אוטיסט

ס.מ
    04/05/2009

אני ההורה המישמורן, אני הולכת עם הילד לפרקי שעשועים ואפילו נסעתי איתו פעם לטורקיה.
    סידרתי שכל הטיסות יהיו בלילה, אני רוצה לטוס לארה"ב.
    אני לא מבינה איזה נזק יכול להגרם לילד?
    הפסיכיאטר שראה אותו בשלוותה לא רוצה לתת חוות דעת לא כן ולא לא.
    הילד לא מפחד מאנשים נוסע בתחבורה ציבורית.
    בתןדה מ.ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל עם ילד אוטיסט

ד``ר אבי שפירא
    05/05/2009

אם הפסכיאטר המטפל מתלבט אז בודאי אני שלא ראיתי ולא בדקתי את הילד לא יכול לתת חוות דעת וירטואלית. אגב גם אם את ההורה המשמורן ,להורה השני יש את מלוא הזכויות על הילד אלא אם בית המשפט קבע שאת האפוטרופסית היחידה. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחול עם ילד אוטיסט

ס.מ
    06/05/2009

מה שאני רוצה לדעת איזה נזק נפשי יכול להגרם לילד בנסיעה עם אמו , סבתו והדודה לשבועים וחצי לארצות הברית?
    בתודה מ.ס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• second opinion

ד``ר אבי שפירא
    08/05/2009

אם הפסכיאטר שבדק את הילד לא מסוגל לתת לך חוות דעת בנושא חשוב שתקחי אותו לבדיקה נוספת בכדי לפתור את הבעיה. מבלי להכיר את הילד , יכולותיו הרגשיים וכו' לא ניתן לתת תשובה. כל ילד הוא שונה ולמרות מה שאת כותבת עדיין יש שאלה שצריך לתת תשובה עליה. פסכיאטר ילדים שראה את הילד החליט מה שהחליט ולכן אני חייב להיות צנוע בתשובתי .מבלי לבדוק את הילד לא ניתן לתת תשובה חד משמעית. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלדול 2 מ"ג
    לי
    02/05/2009

שלום רב

בני בן 13 סובל מהפרעת קשב וריכוז כולל טיקים בפנים מזה 4 שנים

בני לוקח הלדול 5 טיפות כל ערב היום התחיל את התרופה

שאלותי

1.מה דעתך על הכדור האם זה עוזר להפרעת קשב.

2.האם הכדור מזיק ללב האם לעשות בדיקת לב ?

3.כמה זמן נותנים לילד את הכדור על מנת שהטיקים יעלמו

לקביעת תור
    סגירה
    הלדול 2 מ"ג

הוספת תגובה

• טיקים והלידול

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2009

ללי שלום

כמובן שרצוי להפנות את השאלות האלו לרופא המטפל, אולם איני רוצה להשאיר את תשובתי ריקה.
    ואענה את אשר אפשר.

1. הלידול אינו טיפול להפרעת קשב וריכוז רגילה.
    2. אין פרוטוקול המחייב בדיקת לב , ובוודאי לא במינון הזה ולילד שאין לו רקע של מחלת לב.
    3.משך המתן משתנה, חשוב לדעת שהטיפול אינו מרפא הוא רק מכחיד את הטיקים או מפחית אותם כל עוד הטיפול ניתן, יש סיכוי שלאחר ההפסקה של הטיפול הטיקים יחזרו בצורה זאת או אחרת ,מייד או מאוחר יותר. כמובן שאין כללים להצהרה זאת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז
    liat
    02/05/2009

בני ביוני יהיה בן 3 ובחודשיים האחרונים בגן, הגננת מתלוננת כי הוא לא מסיים את המפגשי ריכוז, ושיש לה הרבה הרפעות משמעמת וששמו נאמר הרבה פעמים במהלך היום(כמו משתולל בחצר עם האופנוע ולא מקשבי שאומרים לא... וכו') היא העלתה את האפשרות שיש לו בעיית קשב וריכוז.
    חשוב לי לציין שהוא ילד מאד מפותח ושבבית הוא ילד מקסים, מסוגל לשבת ולשחק במשחקים האוהבים עליו שעות, כשאני יושבת ומקריאה לו סיפורים הוא יושב עד סוף הסיפור. ובנוסף לפעמיים אחר הצהריים כשאנחנו הולכים לחוגים בחלקם הוא נשאר לשבת עד הסוף והאחרים עוזב לקראת הסות כשנהיה בלאגן בהפעלה.
    בקיצור אני מאד מבולבלת מה כדאי לעשות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשד להפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בן שלוש הפרעת ADHD , האמנם?

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2009

לליאת שלום

כמובן שלא כל ילד שכמעט מגיע לגיל שלוש ושלא מקבל מרות בגן אז יש לו הפרעת קשב וריכוז....בגיל זה .יש והתופעה מפסיקה באופן ספונטאני.
    גיל שלוש הוא גיל צעיר מאוד כדי שאבחנת בעיות קשב וריכוז תהיה מובהקת.

בעיות עם גבולות בגן אינן בהכרח בעיות קשב וריכוז. אולם כדי להסיר חשדות הגננת ראוי לגשת להיבדק ביחידה פסיכיאטרית של הגיל הרך. רצוי שאיש המקצוע יבין לא רק בנוירולוגיה אלא גם בפסיכולוגיה והתפתחות של גיל זה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה- אבחנה מבדלת, עבר ריק...
    מרפאה בעיסוק
    02/05/2009

שלום רב. כמרפאה בעיסוק הופנה אלי פעוט לקראת גיל 3 שנים, בשל קושי בויסות חושי. אנסה לתמצת את התמונה ולהביא את החשוב:
    רקע: הריון ולידה תקינים. התפתחות מוטורית מהירה. בגיל 8 ח'-החלו עצירות נשימה(אחרי בכי והכחלה),בתכיפות יומית, 1-3 ליום. שללו בעיה רפואית, וחלף כעבור 5ח'. במקביל אז, רתיעה מהלבשה והפשטה, לא הכניס צעצועים ואוכל לפה. הגיעו להתפתחות הילד, קבלו הדרכה ח"פ מפיזיותרפיסטית וקלינאית תקשורת. היו סימנים להתחלת הטבה.לא שבו מאז למעקב.
    בגיל 2:5 פנו שוב בשל תגובת בהלה מרעשים וכך הגיעו אלי.
    למעט ההתעלפויות, הסימנים הראשונים- יציבים, ועדיין לא עבר לאכילת מוצקים, למעט "טעימות" מזדמנות. עיקר תזונתו-תחליף חלב בבקבוקים.
    בתהליך ההערכה שעשיתי עם המשפחה (שכלל ראיון מעמיק, ביקור בית ותצפית בגן), עלו הממצאים הבאים:
    א.טקסיות-
    מקיים טקסים מורכבים קבועים בשיגרת יומו: בהליכה לישון ( אוסף משחקים אל מיטתו, מסדר אותם באופן קבוע מצידי הכרית,מבקש 2 בקבוקים, חייב תאורה בחדרו , וכן מסך הטלויזיה דלוק), בקימה בבוקר (יורד ממיטתו לאחר שביקש רשות, רץ לסלון וצופה בטלויזיה). בכניסה לרכב (נכנס ראשון,חוסם ברגליו את המעבר של אחותו פנימה במשך מספר דקות, מו"מ קבוע עם הוריו,עד שמתרצה), וטקסים נוספים בכניסה לגן ובשובו הביתה.
    כשמצבי שיגרה אלו, לא מנוהלים באופן שדורש- יש בכי והתפרצויות.
    ב.נוכחות אחר –
    בבית, מחפש רבות אחר נוכחות אחותו . מקפיד לשמור על נוכחות תאורה וחפצים גם כשהולך לישון.
    ג.תהליך הירדמות-
    התהליך ארוך, נמשך בין שעה לשעתיים. מחייב טקס לפניו. דורש אור, הפרעה קלה במהלכו (כמו כניסת הוריו לחדר, או קולות דיבור /טלויזיה בחדר הסמוך), משבשים מאוד. במהלך הלילה- יש התעוררות לשתיה של 3 בקבוקי דייסה, ובנוסף, התעוררויות לשתיית מים. באם התעורר והאור בחדרו כבוי- ידרוש מיד להדליקו.
    ד.שליטה –
    דורש שהיום יום יתנהל לפיו, וההורים מתארים ביטויים נרחבים לשליטה על הסביבה האנושית והפיזית : מקפיד רק על כסא כחול מסויים לזמן אוכל, מתעקש על גרביים עם ציור מסויים, זוג נעליים אחד ספציפי מתוך מבחר, חייב "לנצח" בתחרויות בדויות עם אחותו, ודרך האמירה הזו- משיגים שת"פ יותר בקלות כמו בכניסה לאמבטיה, ישן עם כרית ללא ציפית ושלא מעיזים לכבס,ההורים נדרשים לדבר בקול נמוך ולהנמיך את הטלויזיה כשהולך לישון, ועוד. אם נוהגים אחרת- מתפרץ, צועק ובוכה.
    ה.היצמדות לחפצים-
    בשינה- מקפיד על צעצועים ובקבוקים. יוצא לגן כשחפץ קטן (כלשהו) בכף ידו. דורש רק בגד עם כיסים, בהם שומר חפצים .
    אני פונה אליכם בשאלה לאבחנה מבדלת, שכן ישנם מאפיינים תחושתיים רבים הנראים כמו (!) תגובתיות יתר חריפה, אך בהתיעצות עם סופרויזר, עלה זיהוי של חרדה פעילה. האמנם?!
    אשמח להיעזר בחוות דעתכם למתואר, ואם תוכלו לפרט הקריטריונים בגיל הרך, אודה על כך מאוד.
    כמובן, שאין בכך "אבחנה" שלכם בשלט-רחוק, כוונתי הבלעדית- ללמידה עצמית.
    תודה

הוספת תגובה

• האמנם רק ויסות חושים וחרדה?

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2009

למרפאה בעיסוק שלום.

הפורום מיועד להורים ולא למטפלים, אולם אנסה להשיב.
    תשובה זאת תהיה חלקית. את מוזמנת לפנות אלי לצורך הרחבה.

1. להבנתי את מתבלבלת בנושא עקרוני, ההבדל בין אבחנה להערכה. ראי את אשר כתבתי לפני כשבועיים מעל פורום זה .

2. מודלים אבחונים והערכתים של מרפאים בעיסוק חשובים בהבנת מכלול התנהגות הילד. אולם אין ליצור שעטנז. גישתה של איירס ביחס לוויסות חושים אינה בהכרח מקבילה לאבחון דינאמי או פנומנולוגי.

3. באבחון ילד בגיל הרך יש מספר רמות אבחון חיוניות: 1. רפואי, 2. התפתחותי, 3. רגשי. 4, משפחתי.

4. ה-DSM מציע את הערכותיו בטווח כל הגילים עם שינוי מועט ואין דיפרנציאציה משמעותית בין הגילים או מצבי ההתפתחות.. אנשי מקצוע העובדים בגיל הרך אינם שבעי רצון מסט אבחוני זה. קיימת מערכת אבחונית אחרת של הילד מגיל 0-3 העונה לשאלתך .

5. כל אבחנה מחייבת להניח הנחת עבודה שקיים סבל או הפרעה בתפקוד או ההתפתחות החורגת מגילו של הילד. מאחר ובגיל הינקות יש הרבה תופעות חרדה שהן התפתחותיות ואין הן בגדר הפרעה. ( חפץ מעבר אינה תופעה חולנית.... )

6. לפי התיאור מכלול ההתנהגויות מצוי בספקטרום החרדה, נשאלת השאלה התפקודית, והתנהגות ההפרעה על רצף של זמן. האם קיים טריגר מובהק להופעת החרדות? מה גישת ההורים ,הגננת להתנהגויות?כאמור האנמנזה חיונית מעבר לתצפית.

7. לא נדיר ששילוב בעיות ויסות וחרדות נלוות להפרעות התפתחות מפושטות או ספציפיות, יש לבחון אותם בכל כובד הראש ובמיוחד כאשר את מרחיבה את הערכתך ומציינת שהילד עדין לא אוכל מוצקים....
    אגב , פגשתי ילדים שהתמונה הקלינית הייתה של ילדים עם PDD וכל קשיים היה בעיקר בוויסות החושים.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הרטבה.
    טלי
    01/05/2009

שלום רב.
    בני בן שמונה וחצי ואובחן בגיל חמש כ-PDD ומתפקד ברמה גבוהה. הוא לומד בכיתה גימל רגילה עם סייעת צמודה. מגיל שלוש וחצי בערך הוא החל להרטיב במכנסיו עד עצם היום הזה גם ביום וגם בלילה. הוא נאלץ להחליף פעמים רבות את מכנסיו במשך היום ולישון עם טיטול בלילה. טיפול התנהגותי לא עובד והבדיקות אצל אורולוג הראו שנפח השלפוחית קטן יחסית . כיום מטריד אותי מאוד שהוא אינו מגלה רצון לעזור לעצמו ולא נראה שהבעיה מטרידה אותו למרות הריחות הנוראיים והחברים בבית הספר שמנדים אותו מסיבה זו. איך עוזרים לו לעזור לעצמו להגיע להכרה שהוא חייב להיגמל . לכאורה נראה שנעים לו להסתובב רטוב ואף אינו דואג להחילף אם לא מעירים לו או מחייבים אותו להחליף . זו צרה צרורה ואין לי מושג איך נפתרים ממנה . האם יש מוצא כלשהו ומי מוסמך לעזור בהתחשב בעובדה שהוא למרות הכל ילד נבון וחכם ומשום מה אין קליטה בנושא הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הרטבה.

הוספת תגובה

• הפרעת תקשורת והרטבה גיל 8.5

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2009

לטלי שלום

לצורך גמילה יש כמובן להצליח לשלוט בהרטבה דרך המנגנון הפיזיולוגי ונראה שאפשרות זאת תקינה.

בנוסף יש צורך במודעות חברתית, ותובנה מדוע צריך ללכת לשירותים. נראה שפה הקושי המרכזי.
    איני יכול להציג גישה לגמילה אשר תתאים לו ולפרטה מאחר שנחוצה היכרות עמוקה יותר עם הילד ומשפחתו..ראוי לפנות לאיש מקצוע המבין בעבודה עם ילדים עם קשיי תקשורת.
    ניתן כמובן להיעזר בשילוב גישה התנהגותית ותרופתית. אולם כאמור ראוי להמתין.

מניסיוני אין לדחוק בילד בגיל זה, אפשר לחכות עוד פרק זמן, יש להניח שהבשלות לגמילה תתפתח בהמשך.
    ההאצה הטיפולית תתרחש כאשר ההרטבה תהיה מקור למצוקה לילד. נראה שכיום המצוקה הינה בעיקר לסביבתו.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    מתולתלת
    30/04/2009

אני סובלת מחרדה חברתית קלה.
    בקרוב אני אלך לפסיכיאטר בתקווה שאני אוכל לקבל כדורי הרגעה.
    החרדה הזאת מאוד מציקה לי, אבל אני פוחדת שהפסיכיאטר לא יתן לי כדורים בגלל
    שמדובר בחרדה חברתית קלה.
    האם פסיכיאטרים נותנים לנוער כדורים נגד חרדות חברתיות קלות?
    ואם כן, תוך כמה זמן זה ישפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• כדורים, ולמה דווקא כדורים?

ד``ר אליהו סמואל
    30/04/2009

לאנונימית שלום

הכדורים ניתנים למצבים קשים בדרך כלל.
    למצבים קלים טיפול בשיחות מספיק.

יש לדעת שכדורים לא מחסלים את המצב הם רק משמשים כקביים. כדי ללכת לבד צריך גם שיחות....

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחות

מתולתלת
    01/05/2009

הבעיה היא ששיחות לא עוזרות לי. שהייתי אצל פסיגולוג ושוחחנו הרבה, אך השיחות האלה יותר סיבכו אותי והקשו עליי להשתלט על החרדה, ואני בספק אם יש הדבל בין שיחות עם פסיכולוג לשיחות עם פסיכיאטר (יש?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2009

אין הבדל , ולפעמים אף עדיף שיחות עם פסיכיאטר מאשר עם פסיכולוג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם
    אמא מוטרדת
    27/04/2009

בני בן 12, ילד מצטיין בלימודים , עבר מס' איבחונים לבקשת ביה"ס עקב בעיות התנהגותיות.

יש לציין שאין לבני בעיות קשב וריכוז , אלא אובחן כילד שיש לו הפרעת התנהגותית עקב בעיות רגשיות , בני איבד את אביו כשהיה בן 3.5 שנים.
    בחודשים האחרונים יש לו התפרצויות זעם קשות, לא מקשיב, וכמובן לאחר מכן יש לו רגשות אשם
    על ארועים שהיה מעורב בהן,
    יש לו חסך רגשי, ולכן כל הזמן מנסה לסחוט דברים חומריים ממני, דבר שאין באפשרותי לתת.
    בני עבר בדיקות דם תקינות, EEG תקין לחלוטין, ובכל זאת מקבל כרגע ריספונד1 1/2 כדור בערב
    אשמח לקבל ממך דעה נוספת, רק אוסיף שהוא אמור להתחיל מעקב פסיכולוגי אחת לשבוע.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם

הוספת תגובה

• בהצלחה בטיפול

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2009

לאמא המוטרדת שלום.

רציתי רק לברך אותך בברכת הדרך לטיפול מועיל.
    מקווה שגם החיים יבגרו אותו.

הטיפול שאת מתארת רק מתחיל. אני מניח שמתקיים טיפול פסיכולוגי ממשי ולא מעקב אחד לשבוע. מקווה שמידי פעם יש גם פגישה עם האם לדיווח והדרכה.
    נקווה שהטיפול יקצור פירות.

ולגבי, האב ו "החסך" אסור לנו להביט אחורה ולהרגיש אשמים, יש הרבה סיבות לכישלון.
    לא הכול בשליטתנו ולא את הכול אנו מבינים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לבת 13
    סיגל
    26/04/2009

שלום רב,בתנו בת ה13 ,מסרבת כבר כמה חודשים להיות בבית הספר בשל חוסר ביטחון וחשק לצאת החוצה,עברנו איתה כמה פגישות ארוכות עם פסיכולגית ופסיכאטר,שהמלצו על המשך טיפול בבית חולים בבת ים לנוער במחלקה פתוחה,היא לא מגיעה כל יום ואם כן אז היא נשארת בחוץ לשם כך המליץ מנהל המחלקה על אשפוז במחלקה סגורה כדי להבטיח שהיא לא תברח ותקבל את הטיפול,קשה לנו אם הענין הזה אבל ניסנו דיבורים הרבה ושום דבר לא עוזר,האם הטיפול יעזור לה כדי שהיא תאהב את עצמה ויחזור לה הביטחון,היינו שם פעמים והמקום והצוות נראה אמין ומוכשר,אנא החזירו לה תשובה בהקדם,יש לציין שהיא לא רולצה לא פתוחה ולא סגורה והכל כנראה ייהיה דרך פקידת הסעד

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לבת 13

הוספת תגובה

• מסרבת לקבל עזרה בת 13

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2009

לסיגל שלום

צר לי על ההשתלשלות הלא נעימה.
    אבל אם אין ברירה אז אין.....
    אני מכיר את הצוות באופן אישי שנים רבות והם אכן רציניים, אנושיים ומאוד מקצועיים.

אני גם מסכים לאמירתך שרצוי שהאשפוז יהיה דרך פקידת הסעד. הרי אתם עדין הוריה, וחשוב שהילדה תדע שהאשפוז הכפוי נעשה מתוך החלטה של החוק. יתכן ועדיף היה להביאה לפני שופט לצורך הכרעה ,מעמד בית המשפט יכול לשכנע אותה .

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך,היא נתנה לי טוב

סיגל
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני סובל מחרדות
    יערה
    25/04/2009

מתחילת השנה בני סובל מחרדת בית ספר הוא מטופל ע"י פסיכולוג ופסיכיאטר.
    כבר 3 חודשים הוא לקוח פבוקסיל 100 מ"ג. אנחנו כל הזמן מתקדמים בצעדים מאד קטנים
    הגענו למצב שאנחנו יושבים בחניית בית הספר שזו התקדמות גדולה מכיוון שבמצב הגרוע ביותר ישבנו איתו בכיתה.
    השאלה שלי היא האם תחת תרופות הילד לא אמור להתקדם מהר יותר?
    יש לו סייעת שמלווה אותו כל שעות השהות שלו בבית הספר (3 שעות ביום)
    והיא מתמודדת כמעט בכל יום בהתקף חרדה קל או קשה
    לי היה נדמה שברגע שהילד תחת תרופות הוא לא יחווה חרדה והוא יתנהג כמעט כמו ילד רגיל
    ולכן אני שואלת אם התרופה מתאימה או שצריך להעלות את המינון או שזאת הדרך וצריך טונות של סבלנות וכח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני סובל מחרדות

הוספת תגובה

• חרדות נטישה - בעת בית ספר

ד``ר אליהו סמואל
    26/04/2009

ליערה שלום

הטיפול בתרופות תחליף למטה קסמים. את צודקת התהליך איטי.

איני מכיר לעומק את הפרטים העדינים יותר כדי לענות לגבי האופטימליות של הטיפול.
    אני מניח שההורים רואים את התהליך כאיטי ואנשי המקצוע קצת אחרת.

אפשר גם לשאול את אנשי המקצוע האם מוצדק לבצע חוות דעת שניה. ראי גם את אשר כתבתי בעבר לגבי הערכה ואבחון.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל נער בן 14
    ענת
    25/04/2009

שלום רב,
    בני בן ה-14, מגלה לאחרונה סימני חרדה גבוהים, הוא טוען שהוא דואג לי, וחושש שאני אמות.
    סימני החרדה מלווים ב: הוא נכנס לחדרי בלילה ובודק אותי כשאני ישנה, שולח לי במשך היום עשרות הודעות טקסט כדי לשמוע שאני בסדר, מצבו מקשה מאד עלי ועל תיפקודי, אך אני דואגת לו כמובן וכואבת את מה שהוא עובר ומרגיש.
    עלי לציין שאני אם חד הורית, הוא בני הצעיר ויש לי בן נוסף בן 20 חייל,.
    כמו כן בשנה שעברה הייתי במצב של דכאון קשה, לא קמתי מהמיטה חודשיים, ומאז אני מטופלת בציפרלקס. בני הצעיר קשור מאד לאחיו הבכור, אולם מאז שהבכור בקורס בצבא ומגיע הביתה אחת לשבועיים מצבו של הצעיר החמיר.
    מה לעשות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל נער בן 14

הוספת תגובה

• חרדות פרידה בן 14

ד``ר אליהו סמואל
    26/04/2009

לענת שלום.

את מתארת תסמינים ברורים של חרדת פרידה. מדובר במצב שאינו נדיר בגיל זה ואשר מחייב טיפול.
    העובדות לגבי הדיכאון שלך, והיותך חד הורית, חשובים ותורמים אולם הם לא הסיבה.

יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער בהקדם לצורך הערכה והמלצות.
    הילד סובל מאוד. הוא מטביע בנפשו צלקת כאב שאין סיבה שתעמיק וראוי לטפל בה בהקדם.
    תחת טיפול מתאים לרוב ההצלחה טובה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה