מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת 15לי28/06/2009
שלום רב
בתי בת 15 מתרועעת עם כל ילד מתנשקת עם בנים נותנת לבנים לגעת לה בשדים
והיא נוגעת לבנים בביצים נמרחת על בנים
בנוסף גם יש לבתי התפרצויות זעם
האם כדורים נגד דיכאון ידכאו לה את היצר המיני ?
מה עושים במקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית פרובוקטיבית
ד``ר אבי שפירא29/06/2009שלום לאמא המודאגת
לפני שפונים לטיפול תרופתי כלשהוא ואני לא בטוח כלל שהפתרון הוא תרופתי, יש צורך בהערכה מקיפה על מבנה האישיות, האם יש הפרעות נילוות כגון הפרעת קשב, הפרעת מרדנות, קשיים במשפחה, הפרעות חרדה , הפרעת התנהגות וכו', ורק לאחר מכן ניתן לשקול את הטיפול האופטימלי. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה מרדנית מתנגדת (ODD )אבי24/06/2009
שלום
מהו סוג הטיפול המומלץ להפרעה מרדנית מתנגדת (ODD )עם איזה איש מקצוע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה מרדנית למי לפנות?
ד``ר אליהו סמואל25/06/2009לאבי שלום.
אבי, שאלתך קשה לתשובה חד משמעית. שלא כמו ברפואה רגילה פניה לאיש מקצוע מכוונת באופן ברור יחסית הרי התשובה כאן מורכבת יותר.
בהפרעה מרדנית יש מרכיב טיפולי בין אישי או משפחתי, צורך בהערכה תרופתית או אף מתן תרופה לפרק זמן קצר, תתכן גם התערבות בבית הספר.
איש המקצוע המתאים הוא האדם ששולט בכל התחומים האלו. ניתן כמובן לפצל בין הטיפולים בין אנשי מקצוע שונים. לרוב רצוי שלא לפצל.
פסיכולוג – שולט בטיפול בשיחות, פסיכיאטר – בשיחות ותרופות ,נוירולוג רק בתרופות.
הגורם המכריע אצל רוב האנשים שמחליטים על בחירת מטפל הינה , קרבה למקום המגורים, מקצוענות מוכחת, עלות כספית, זמינות.
וכמו בכל דבר לכימיה האישית ערך מכריע.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהODD
ד``ר אבי שפירא01/07/2009אני ממליץ על ספר מצויין ילד פיצוץ , ילד דינמיט של רוס גרין לדעתי יכול לעזור לכל הורה עם ילד אשר סובל מהפרעה מרדנית מתנגדת. ODD
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פסיכוטישני24/06/2009
כמה זמן הוא נמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן התקף פסיכוטי
ד``ר אליהו סמואל24/06/2009משך הזמן משתנה מהתקף להתקף.רצוי שהוא יהיה קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזהשני24/06/2009
האם פסיכוזה היא אירוע או התקף פסיכוטי?
האם מי שחווה פסיכוזה הוא סכיזופרן?
האם או סי די + פסיכוזה הופך את האדם לסכיזופרן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין פסיכוזה וסכיזופרניה?
ד``ר אליהו סמואל24/06/2009לגליל שלום.
אנסה לענות על רגל אחת.
יש הבדל בין פסיכוזה וסכיזפרניה.
יש סיבות רבות לפסיכוזה. סכיזופרניה היא תופעה פסיכוטית עם ביטוי ארוך בעצם כרוני המתאפיין בהתקפים והחלמות חלקיות. מדובר במהלך המשכי בעל דפוסים שונים.
הפסיכוזה היא יותר ביטוי של דפוס התנהגותי –סימפטום.
הופעת כפייתיות עם פסיכוזה אינה בהכרח סכיזופרניה.
יש גם סוגי סכיזופרניה שונים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשני23/06/2009
חולי סכיזופרניה מטופלים נשארים עם התסמינים השליליים לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים שלילים
ד``ר אליהו סמואל23/06/2009לענת שלום.
סימנים שלילים הינם כינוי רחב להפרעות בטווח רחב של תופעות.
הסכיזופרניה היא מחלה קשה וכרונית. יש דרגות שונות של חומרה.
התרופה מקלה על חלק מהתופעות השליליות בדרגות שונות. ממש בימים אילו יש מחקרים ענקיים בתרופה שמתמודדת עם התופעות השליליות באופן יותר מרפא מקוו התרופות הנהוג היום בשימוש.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה-פלוטיןזוקי22/06/2009
אני בת 19 מאז נובמבר 2008 אני מקבלת פריזמה 20 מ"ג בגלל דיכאוןהתרופה מאוד עוזרת לי.התגייסתי, פניתי לפסיכיאטר להמשך טיפול בפריזמה כפי שהמליצה הרופאה בקופ"ח אך בצבא נתנו לי תרופה בשם פלוטין 20 מ"ג הרוקחת בצבא אמרה ,שזו אותה תרופה האם זה נכון?האם לא תהיה לי בעיה, שזה לא בדיוק פריזמה?אגב הפסיכיאטר אמר, שהיה רוצה באוגוסט להפסיק את התרופה. מה יהיה אם שוב אכנס לדיכאון <התרופה הרי עושה לי טוב ואני חוששת להפסיק ומדוע לא להמשיך ?מה דעתך?? שאלה נוספת, האם פלוטין, פריזמה ופרוזק זו אותה תרופה ?מדוע השמות שונים האם ההשפעה וההרכב גם שונים?
הרבה תודה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות תרופה שונות- מדוע?
ד``ר אליהו סמואל22/06/2009לזוקי שלום,
אכן שאלה מרתקת , כאן המקום להבין מדיניות כלכלית ושיווקית של תרופות.
השקת תרופה חדשה מחייבת השקעה כלכלית גבוהה מאוד. מעטים בתי החרושת לתרופות המסוגלות לכך.
תרופות חדשות מקבלות זיכיון פטנט למשך 20 שנה. התרופה הראשונה זוכה לכינוי והפצה נרחבים. במקרה שלנו זה פרוזק. עלותה של התרופה החדשה אף גבוה יחסית.
בתום עשרים שנה התרופה הופכת להיות זמינה ומותרת לחיקוי וייצור על ידי כל תעשיה רוקחית, חברת טבע למשל מתמחה בכך.. התרופה שעברה תהליך ייצור אלטרנטיבי שומרת על אותו מבנה כימי וזוכה לכינוי "תרופה גנרית" . תרופות אילו שאינן ברות פטנט משווקות בעלות נמוכה יותר. הן גם זוכות לשם אחר בהתאם לבית החרושת המייצר אותו כמו: פלוטין או פריזמה. טכניקות הייצור שונות. לרוב התגובה לתרופה הגנרית זהה לתרופה הראשונה. יש גם חריגים ותגובות שונות לתרופות בתהליך ייצור שונה, אולם הם אינדבידואלים ואנו לא יכולים לזהות זאת מראש.
בהיותך בצבא הצבא נושא באחריות רפואית לשלומך ולכן קיימת חובה לבצע את המעקב בצבא או באזרחות אולם תחת הסכמת רשויות הצבא למעקב במסגרת לא צבאית. יש בהחלטה הזאת גם לקיחת אחריות לשלומך על ידי הצבא, ואין לזלזל בה.
בהצלחה ,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה לילד בן 7??!מרים21/06/2009
שלום,
זאת הפעם הראשונה שאני כאן וצריכה עזרתכם בדחיפות, בני כרגע בהבחון בבית חולים הפסיכיאטרי בנס ציונה מח' ילדים.
הגענו לשם עקב מצבו של בני יובל להתפרצויות ואמירות קשות הוא היה כשבועיים מאושפז ועדין שם באשפוז יום... יובל בבית נהדר רק מחוץ לבית הוא מתפרץ באופן קשה במיוחד לו ולסביבה.
הרופאים רוצים להתחיל עם תרופות. זיפרקסה..... מה אלי לעשות?
האם היו אשפעות שליליות בעתיד?
איזה תופעות היו?
האם ילד באמצע טיפול יכול לקבל חוות דעת מקצועית אחרת ושונה מאשר הבית חולים? דרכי טיפול שונים?
מה אתם ממליצים?
אני לא חושבת שהיינו ילדים היו דוחפים לנו תרופות שהיו לנו התפרצויות זעם קשות...... או נפשיות
מה אלי לעשות?
אני אלמנה בעלי התאבד לפני כ 5 שנים אבי גם וכולי חרדה לחיי הנפש של בני
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ואשפוז, מתן זיפרקסה האמנם?
ד``ר אליהו סמואל21/06/2009למרים שלום,
אני מקווה שבנך ישתחרר מהאשפוז בהקדם.
יש להניח שסיבת האשפוז נבעה מסיכון , אנו גם יודעים שילדים אשר ההורה התאבד נמצאים בסיכון יתר. עליך ,אמא, להיות מודעת לכך, ואין מקום לרגשי אשמה למציאות זאת.
הטיפול בזיפקסה אכן גורם לתופעות מסוימות אולם תמיד הן נסבלות כאשר מעמידים כנגדם את הסיכון האחר. מדובר בתרופה חדשה יחסית עם פרופיל בטיחות סביר.
כל מרכז רפואי מאפשר חוות דעת שנייה. איני בטוח שיש צורך בייעוץ מסוג זה אולם באם האם חפצה להיות בטוחה שזה הטיפול המומלץ אפשר לפנות לחוות דעת נוספת.
אפשר אף לשאול את הרופא המטפל להמלצתו ביחס לחוות דעת שנייה. ואף למי לגשת באם אכן את חפצה בייעוץ חיצוני .
רפואה שלמה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדור הנורא הזה לא מאושר לילדים
א23/06/2009דר נכבד תקן אותי אם אני טועה, בטוח? בטוח לקבל סכרת ואי ספיקת לב, עלייה במשקל כמובן ועוד ועוד. ממתי רושמים לילד בן 7?????!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה נוראה, ולא הכדור
ד``ר אליהו סמואל23/06/2009ל-א. שלום
כינוי התואר "נורא" מטעה ומוליך שולל. מדובר בתרופה בדוקה וחדשה. כמו כל התרופות החדשות האישור למבוגרים נובע ממחקרים ענקיים ובדוקים בנושא. מחקרים בילדים נדירים יותר ולכן במובן הפרוטוקול אין אישור בילדים. כך פני הדברים בכל עולם התרופות, לצערנו הסיבות כלכליות..
תרופה זאת נהוגה למתן בילדים במקרים מובחרים. כמובן תחת אמצעי הבקרה וההשגחה הנאותים.
כאמור יש מספיק מאמרים בהיקף אוכלוסיה קטן גם בילדים המתעדים מתן תרופה זאת בהצלחה.
התופעות המתוארות נדירות יחסית ואין הם הכלל. תחת פיקוח נאות כמובן שהתופעות אינן מתרחשות....
לעיתים עדיף מתן תרופה חדשה שהמחקרים עדין לא הושלמו מאשר מצוקה אישית קשה וחוסר אונים של הילד .
אזכיר רק שתרופה כמו אקמול עלולה לגרום לתמט כבד ולמוות במינון יתר. ולמרות הכול, התרופה לא הוצאה משימוש ,אדרבה היא נצרכת גם ללא פיקוח רפואי.
אמשיך לדאוג שפורום זה ימשיך לספק מידע מהימן לציבור המבקרים . ולא לזרוע בהלה במקומות שוגים ומטעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אור בקצה המנהרה"or21/06/2009
היי.
אני קצת מבולבלת לגבי משהו.
זה יישמע לכם אולי קצת מוזר,אני לא מאשימה אותכם.
מגיל 12 בערך(היום אני בת 15 וחצי)אני סובלת מדיכאון ממש חזק
ואני מטופלת גם בכדורים.
סבלתי מדימוי עצמי נמוך,ביטחון עצמי נמוך,הייתי רואה הכול בצורה שלילית
היו לי התקפי זעם,התפרצויות בכי וכו'
הכדורים לא לקחתי אותם באופן סדיר בכלל.
אני לא יודעת למה...אבל מתחילת החופש הגדול,אני רואה הכול בצורה שונה.
אני לא מרשה לעצמי להיכנס לדיכאון,אני כאילו...יש לי מחשבה רעה בראש,
אני ישר חושבת על משהו אחר.שנייה לפני שאני מתעצבנת על משהו,אני חושבת על משהו אחר,משהו טוב.אני בכלל לא בוכה!(זה מדהים.)ויש לי הרבה יותר חשק לקום בבוקר,ואני כאילו מרגישה בן אדם חדש!!!באמת.
ואני כאילו במשך 3 שנים,לא יכולתי לצאת מזה.
ועכשיו אני מרגישה שלאט לאט אני יוצאת מזה...
אבל אני מפחדת שזה ייפגע בי אח"כ כפליים.
בגלל שאולי אני כאילו מדחיקה הכול?
כן אני חושבת,שזה נקרא-הדחקה.
ולא הרגשה טובה יותר.
בקיצור אני ממש מתוסבכת,מה יש לכם להגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד שומרים תקווה?
ד``ר אליהו סמואל21/06/2009לאור שלום
משחק הרעיונות של שינוי בלי הדחקה ושינוי שנובע מהדחקה הוא בגדר רעיון פסיכולוגי בלבד.
במציאות כשמרגישים טוב אז מרגישים טוב וזהו.....
תהליך שינוי מלווה בשאלות ואף בספקנות. את מטיבה לתאר זאת.
מומלץ תמיד כי הטיפול התרופתי יילווה בשיחות עם אקלים פסיכולוגי ולא רק שאלות רקע ביחס התרופה. כל זאת בדיוק מהטעמים שאת מעלה כשאלה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזור ליleena21/06/2009
יש לי ילדה בת 10 שהיא מאוד פקחית,,מרוכזת יותר מדיי,חייכנית,,מאוד חכמה אבל הבעיה שהיא נתמקדת בהרבה דברים שמדרדרים את לימודיה לפעמים לוקח לה שעות להבין דף אחד מחומר הלמידה למרות שהיא יכולה ללמוד בעל פה שיר ב 4 דפים שלמים תוך 10 דקות..היא מתנהגת בצורה אלימה עם אחיה ,,מכה אותם ,,מוציאה מלים מהפה שאני אפילו כאימה לא מוציאה,,בכתה המורה אומרת שהיא שתמיד משחקת עם הארנק או הקלמר למרות שהמורה אומרת שאם תתרכז לדקות היא תהיה מס' 1 בכתה..והיא לומדת שעותץ שעות ולא מביאה ציונים ..מדברת על דברים בכלל לא קשורים לגילה,אוהבת דברים של גדולים תמיד מסתכלת על אחיה למה הם ולמה אני ואני מציינת שאני אפילו נותנת לה יותר מכולם אבל תמיד מדקדקת על כל קטן למה הם,,אבתקופה האחרונה היא צועקת על אחיינה בן ה 7 חודשים ומתנהגת כמו מפלצת צעקות איתו ..מה אעשה ??"?מה אתה מציע לי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לגשת לאבחון
ד``ר אליהו סמואל21/06/2009לדינה שלום,
לפי התיאור שהצגת קיימים סימפטומים אשר עלולים להתאים להפרעת קשב וריכוז. יש לבחון גם אבחנות נלוות.
מדובר במצב בר ריפוי.
עצתי כי תפני בהקדם לפסיכיאטר ילידים ונוער.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתך
leena22/06/2009איפה אתה יושב ??איפה מרפאה שלך,,ואיך פונים אליך ???
ומה זה עולה לי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן להשיג איש מקצוע?
ד``ר אליהו סמואל22/06/2009לדינה,
את יכולה לפנות לפסיכיאטר של הקופה שאת חברה בו, למרפאה עירונית .
פרטים אודתי ראי בלוגו של הפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשנהב20/06/2009
כדורים נוגדי חרדה כמו פרוזק, שניתנים בטעות לחולה סכיזופרניה שיש לו תסמינים שליליים, ושהוא אובחן בטעות כאו סי די, יכולים לעורר את המחלה הרדומה וגרום לו להתקף פסיכוטי כמו מחשבות שווא של יחס לדוגמא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פרוזק, פריזמה וכו'
ד``ר אבי שפירא20/06/2009בהחלט כן שנהב
תרופות שמעלות את הסרוטונין מקבוצת SSRI יכולות להפוך דכאון או OCD למניה או לעורר תופעות פסיכוטיות אחרות בחולים שיש להם נטיה או רגישות לכך. אגב לא רק SSRI יכולים לגרום לכך. גם תרופות שמעלות את הדופמין כגון ריטלין או קונצרטה יכולות לגרום לתופעות פסיכוטיות אם הם ניתנו בטעות לילד שאובחן כהפרעת קשב ADHD אך למעשה האבחנה היתה שגוייה. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות באבחנה
שנהב21/06/2009אני חושבת שזה מה שקרה לבני, ומבלי להיות מומחית גדולה אני חושבת שהיו לו כמה התקפים פסיכוטיים בגלל זה, כיום הוא נוטל בנוסף 3 מ"ג רספרידל, אבל אני חוששת מאוד לקוגניציה שלו שנפגעה.
האם בגלל כמה התקפים פסיכוטיים הקוגניציה נפגמת באופן משמעותי?
האם בזמן שהסכיזופרניה היתה רדומה (תסמינים שליליים) גם הקוגניציה נפגמת? כי אני מבינה שאחד המאפיינים לסכיזופרניה הרדומה - מחשבה לא מאורגנת, האם מחשבה לא מאורגנת כזו גם פוגמת בקןגניציה?
האם אפשר לשקם אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב קוגניציה
ד``ר אליהו סמואל21/06/2009לשנהב שלום
מרוח החזרה על השאלות שנדונו כבר, נראה כי המשתתפים מבקשים כי נבצע סמינריון מרוכז בתחום הקוגניציה ופסיכוזה.
רצוני להדגיש שוב כי הפגיעה הקוגניטיבית העקרית הינה במצב הפסיכוטי גרידה. כאשר במצב שהפסיכוזה חלפה הפגיעה לרוב מועטת ביותר וקיימת אפשרות פיצוי הלקות במסלולים מפצים.
חשוב מאוד להבהיר כי רוב הפסיכיאטריה עוסקת במצבים רגשיים ומנטלים חריגים הגורמים לסבל.
ניתן לנטרל את החלק הרגשי הפגום ולפעול בעיקר עם השכל ללא כל חסרון או לקות וגם ללא עירוב הרגשות בתחומים רבים.
ההפרדה בין פעילות קוגניטיבת ורגשית מלאכותית. הפעילות הקוגניטייבת שכלית מחייבת : מוטיבציה, ריכוז, התמדה ועוד כמה תכונות ואין ספק כי הפגיעה בתכונות אילו מהותית יותר מהפגיעה במישור הקוגניטיבי ראשוני וספציפי.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדפותשני18/06/2009
האם מחשבת שווא של "נרדפות" מלווה גם בחרדה עצומה ובאגרסיביות? האם תמיד זה כך?
האם "אני מרגיש שאני נרדף" יכולה להיות גם מחשבה אובססיבית, כי היא כל הזמן חוזרת על עצמה בסיטואציות מסויימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנואידיות
ד``ר אבי שפירא18/06/2009ענת שלום רב, התשובה לשאלתך כל התשובות נכונות. לא כל אדם פרנואידי הוא גם אלים. יש קשר בין התופעות ולעיתים מחשבות אובססיביות פרנואידיות יכולות לגרום לאלימות. בכל מקרה זה מצב שדורש טיפול מיידי. פני בדחיפות לפסכיאטר להערכה ולטיפול. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 15 חרדה חברתית - אנא דחוףףאלון15/06/2009
יש לנו בן בגיל 15 בלימודים הוא בינוני , וזאת כתוצאה שלא מגיע לבית ספר באופן רציף בכל מיני תרוצים למיניהם, הילד מסרב ללכת עם חולצות קצרות בקייץ מתהלך בבית עם גרביים ומכנסיים ארוכים , הולך לבית ספר עם חולצה ארוכה ומכנסיים ארוכים, כבר שנה שמסרב להסתפר, מסתגר הרבה בחדרו ומתעסק שעות במחשב במשחקי רשת, מסרב ללכת לכל פעילות משפחתית ופעילות כיתתית בבית ספר , עשינו אבחון פסיכיאטרי לפני שלש שנים הפסיכיאטרית טענה כי יש חרדה חברתית קלה ונתנה טיפול ברמוטיב שלא הועיל והופסק, כעט מסרב לחזור אליה ומסרב לטיפול פסיכולוגי, מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי מקיף
ד``ר אבי שפירא16/06/2009לדעתי אלון אין מנוס מאשר לפנות בהקדם לפסכיאטר להערכה מחודשת. אם הבן אינו רוצה להגיע לאותה פסכיאטרית תפנו לרופא נוסף.התיאור הקצר שנתת הוא מדאיג וחשוב ביותר לבצע הערכה ולטפל בהקדם. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנינו לפסיכיאטר
אלון29/06/2009פנינו לפסיכיאטר שטען שאין בעיה נפשית לנער, אבל כדאי לנסות קונצרטה ושהתרופה משפיעה באיזה שהיא דרך גם על המצב רוח והחרדה החברתית בנוסף להיותה יעילה בקשב וריכוז.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון קשב וריכוז
ד``ר אבי שפירא01/07/2009שלום אלון
האם הפסכיאטר ביצע איבחון מקיף להפרעת קשב וריכוז ? קונצרטה אינה משפיעה על המצב רוח והחרדה אולי באופן עקיף ביותר. בכל מקרה תמשיכו בקשר עם הפסכיאטר המטפל ולדעתי בנוסף לתרופות כדאי מאד להפנות את הבן לטיפול פסיכולוגי. כמובן ההמלצות שלי הן כלליות מאד ומבלי להכיר את הילד ומורכבות הקשיים לא ניתן להוסיף המלצות באינטרנט. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכאטרית לבת 16אורה14/06/2009
מחפשת דחוף לאבחון עקב מחשבות טורדניות פסיכיאטרית טובה מאזור ראשל"צ רחובות יבנה באופן פרטי בלבד!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למייל ואכוון אותך
ד``ר אבי שפירא16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודעות לירידה בקוגניציהשני14/06/2009
אם פסיכוטי מודע באופן ברור לירידה בקוגניציה שלו, ואפילו מתאר במדוייק אלו חלקים קונטיביים נפגעו לו (הבחנה בין פרטים, הסקת מסקנות ועוד) וגם הוא זוכר במדוייק איך היו היכולות שלו בעבר,
האם זה סימן טוב לריפוי והתאוששות מהמחלה ולחזרה למה שהיה מקודם?
כי נאמר לי שפסיכוטי לא מודע בד"כ לירידה הקוגנטיבית שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה וקוגניציה
ד``ר אבי שפירא14/06/2009תוכלי לקרוא מה שכתב ד"ר סמואל בנושא סקיזופרניה וקוגניציה נראה לי שהשאלות די דומות והתשובות די מפורטות. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוגניציה שנפגעה
שני14/06/2009לרמת המודעות - לא התיחסתם, אין את התשובה לכך למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות...מחשבותשני14/06/2009
האם יתכן שמחשבות שווא גורמות למחשבות אובססיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבת שווא
ד``ר אבי שפירא14/06/2009למחשבת שווא יסמין יש מאפיינים כפייתיים אשר חוזרים על עצמם שוב ושוב ללא בקרה ושליטה. לעיתים יש גם שילוב של הפרעה כפייתית פסיכוטית (OCD PSYCHOSES ) כאשר הטיפול משלב גם תרופות אנטי פסיכוטיות וגם תרופות אנטי כפייתיות. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות
שני14/06/2009מה שהתכוונתי זה שמחשבות השווא גורמות לריבוי מחשבות מטרידות אחרות בעלות תכנים אחרים.
ושאלה שנייה - האם או סי די ברמה פסיכוטית הוא או סי די או פסיכוזה?
ושאלה נוספת - האם אפשר לשקם קוגניציה שנפגעה בגלל פסיכוזה בעזרת תרופות. הכוונה לשיקום מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
שני14/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)