מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון פסיכיאטרי חובה או לא? דרישה של בית ספר או ועדת השמהשול17/03/2016
רציתי לדעת האם ועדת השמה יכולה לדרוש.לחייב אבחון פסיכיאטרי לאחר שבית הספר סיפר בועדה שהילד מדבר על "מות" אומר בא לי למות וכשהתעצבן זרק כיסא
אמרו שהילד מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו הילד מאוד רגיש והתנהגותי הוא בן שש וחצי בכלל לא יודע מה זה למות .
האם ועדת השמה יכולה למנוע שיבוץ של הילד למסגרת עד שאני אתן להם אבחון פסיכיאטרי?
מקווה שיש לכם תשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכיאטרי חובה או לא? דרישה של בית ספר או ועדת השמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/03/2016לשול שלום
מדובר בבדיקה של רופא. ודין בדיקה לדרישת גורמים אילו יכולה להגיעה גם לשופט דרך פקידת סעד. ולחייב אותך.
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה בדחיפות לגבי ילד בן 8.5ליאור15/03/2016
שלום יש לי ילד בן 8.5 שמזה 4 חודשים לא לומד(כיתה ב').נשמע מוזר???? גם לי.הילד מגיע בשימחה רבה לביה"ס מגיעים לפתח הכיתה ומתהפך לגמרי.אציין שבכיתה א הכל היה בסדר מלבד מספר מקרים בודדים שהיה לו קושי בבוקר(ניתן לספור אותם על יד אחת).
בביה"ס הצוות החינוכי די מתנער מאחריות שאני טוענת שקרה משהו בכיתה שגרם לו לתגובה כזו.הוא ממש כועס ורוצה שאשאר איתו ,היו כמה מקרים שניסיתי לעזוב אותו וללכת ואז הוא ניסה לטפס על השער ללא הצלחה, אך במקרים אחרים שלא לידי הוא לא עושה זאת.
אציין שבשעות אחר הצהרים הוא ילד שמח פעיל מאוד, אומנותי ברמות גבוהות. אין זכר להתנהגות של הבוקר, מדבר בשפה עשירה מאוד.
לקחתי אותו לפסיכולוג דרך הקופת חולים, ובסיכום שלו ןהערכתו טען שכל הבעיה היא בתוך בית הספר ושהשרות הפסיכולוגי צריך לאבחן אותו ולתת טיפול רגשי בביה"ס.
היום ביה"ס לוחץ עליי שאקח אותו למחלקה פסיכיאטרית ספציפית בטענה שהם מכירים שם ופסיכולוגית ביה"ס אמרה לי שהם פוחדים שפסיכאטר אחר יפנה את כל הבעיה לביה"ס.
אציין שיש לנו תור לפסיכיאטרית ילדים דרך קופת החולים-והם מתעקשים שלא נלך לשם אלא למחלקה הפסיכיאטרית בצפת.
האם הם יכולים להכריח אותנו?
האם יש מקום שאוכל להתייעץ?
בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי מופעל עליי לחץ נוראי.
בברכה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה בדחיפות לגבי ילד בן 8.5 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/03/2016לליאור שלום
את צודקת יש בדרך המתוארת טעם לפגם.
כיום לפי התקנות החדשות של משרד הבריאות 7.15 הגורם המפנה את הילד הוא הקופה ולא בית הספר. הפסיכיאטריה נכנסה לסל הבריאות.
וכמובן שאין לבית הספר סמכות לכוון אותך למטפל זה או אחר. הדברים ברורים.
את יכולה לבקש שיחה עם המפקחת ואף לעלות במעלה סולם גורמי החינוך. ואף לפנות לגורמים נוספים ואיני מפרט.
השירות הפסיכולוגי אף הוא חייב להיות מעורב . זה המנדט שלו.
בוודאי שכל שהיה של הילד בבית והעדר טיפול היא החמצה בזכות עצמה וגם עברה על החוק.
יש להגיע לפסיכיאטר מוקדם ככל האפשר - מקרים כגון אלה נחשבים כמצבי חירום בפסיכיאטריה של הילד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת בעקבות אבחון פסיכיאטרישול05/03/2016
שלום קודם כל תודה על התשובות הקודמות.
אני דיי בחרדה עקב רצון בית הספר לעשות לילד אבחון למרות שהנויירולוגית לא רואה צורך.
האם האבחון יכול להעיד שבעיית ההתנהגות נובעת מבעיה נפשית כלשהיא?
וכל ילד שאומר לפעמים בא לי למות מפנים אותו לפסיכיאטר?
או ילד שלא מצליח לצייר ויש לו סף תסכול נמוך אז מתעצבן מהר קורע וזורק דברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת בעקבות אבחון פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/03/2016לשול שלום
פנייה לפסיכיאטר אינ סיבה לדאגה.... לא מדובר בניתוח מסוכן ולא במתן תרופה נוירולוגית לכל החיים.. מדובר רק בהערכה.
לצערי הרבה מאזרחי ישראל חוששים שאם יפנו לפסיכיאטר אז הם יוגדרו כחולי נפש לכל דבר .... והמידע יועבר מייד לצבא ולמשרד התחבורה . זאת אמונה שהיא בבחינה אגדה אורבנית שאין לה כל ביסוס בחוק או באתיקה הרפואית.
יש להבין שפסיכיאטר ילדים ונוער לרוב עובד לא עם ילדים שלוקים בהפרעות נפשיות קשות זה רחוק מהאמת. ובכלל, מספר הילדים הלוקים בנפשם הוא קטן ומזערי.
פסיכיאטר ילדים ונוער הוא בעל הכשרה רפואית - אין לו נגישות לחוק יותר מכל רופא אחר. הרופא עובד לפי תקנות משרד הבריאות ובמובן זה פסיכיאטר ממש כמו נוירולוג.
אמירה אובדנית - אין פירושה שאכן הילד חולה - אבל בית הספר חייב לבחון את נסיבות אמירותיו. ותחום זה בוודאי אינו בתחום של הנוירולוג. לנוירולוג אין את ההכשרה והידע בתחום ולכן ההפניה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים עם מתבגרתדניאלה04/03/2016
שלום וברכה,
בתנו הבכורה בת 17 לפני בגרויות. נערה חכמה ומוכשרת, החליטה כי אינה רוצה עוד ללכת לבית הספר או להיבחן בבגרויות. לטענתה אין טעם בכך, החיים חסרי משמעות אז לשם מה ללמוד? לא עוזרות השיחות איתה, עידוד, תמיכה היא מתבצרת בעמדתה. להוציא אירועים משפחתיים, אינה יוצאת מהבית לשום מטרה. אנו חוששים מאוד שתפספס את ביה"ס אך מעבר לכך שתישקע בדיכאון. ונודה לייעוץ מה לעשות? איך להתמודד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים עם מתבגרת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/03/2016להורי המתבגרת שלום
הדבר יכול לנבוע מדכאון? מחרדה לפשר הבאות? ואולי התמרדות בערכי המשפחה? ויתכן להתעסקות ומוטרדות מדברים שונים הקשורים לגיל ההתבגרות. ולרוב מספר סיבות יחדיו.
יש לנסח בין ההורים מה העמדה של ההורים בקשר למצב.
השיחה עם הנערה צריכה להיות זהירה ולא ביקורתית. יש לרמוז בעדינות שאם מדובר בדברים שמעיקים אפשר לפתור אותם בפניה לאיש מקצוע- ואכן יש מספר לא קטן של מתבגרים הפונים לאיש מקצוע כדי להעזר.
כל זה חייב להתבצע בעדינות ומתוך כבוד, יש לבצע זאת מספר פעמים ולא מתוך דחיפות או לחץ.
לרוב באם הנסיבות ברורת יותר קל יותר לעזור. אין מדובר שתכנס לדיכאון באם לא תלמד אלא נהפוך הוא היא כנראה על סף הדיכאון שיוצא החוצה והלימודים אינם תחליף או פיתרון למצב הרוח. ולכן היה כדאי למצוא פיתרון טיפולי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם אלימים .אמא מודאגת04/03/2016
שלום,
בני בכיתה א', אובחן ADHA וכן ODD (התנהגות מתנגדת) המובילה להתקפי זעם אלימים (זריקת כיסאות, קריעת דפים, ביעיטות וכד').
הוא מטופל בריטלין LA 20 וגם בריספונד 1 מ"ג (נוזלי) שלוקח פעם ביום בערב.
מנובמבר האחרון התחלנו עם המינון של 1 מ"ג ריספונד ומאז הייתה תקופה טובה ללא התפרצויות אלימות, אך בשבועיים האחרונים חלה רגרסיה וחזרו התקפי הזעם האלימים (היו כבר 2 השבוע).
אני מאד מפחדת לחזור לתקופה של התקף כל יום וטלפונים מביה"ס ולצאת מהעבודה באמצע היום.
מה יכול להביא לשינוי הפתאומי הזה? יכול להיות שהמינון של אחת התרופות פתאום לא מתאים? אשמח לעצתך כיצד לעצור את זה לפני שמחמיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם אלימים . - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/03/2016לאמא המודאגת שלום
סיבה מהשתחררות מהתרופה אינה מחייבת העלאת מינון כלל.
אני מקווה שאת נמצאת אצל פסיכיאר ילדים ונוער והסוגיה הפסיכולגית התנהגותית
נמצאת במוקד- ולא רק ההיבט התרופתי.
יש סבירות רבה כי "ההשתחררות" מקורה בלחץ כל שהוא שיש להכיר אותו. לכן ההמלצה תמיד לשלב את מתן התרופה עם טיפול בפסיכותרפיה. יש לבדוק עם האיש המטפל בשיחות בנושא- או לדאוג שיהיה גם היבט כזה כולל הדרכת הורים.
בהצלחה,
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפולסיביות קשיים בארגון המוסרעדי03/03/2016
שלום רב,
בני בן 7 , מתקשה לווסת את תגובותיו, זקוק להכלה רבה. ניכר קושי משמעותי במסגרת בית הספר מגיב באימפולסיביות משמעותית לכל דבר בסביבתו : בועט, דוחף . הוא מגיב באופן בלתי מדתי לילדים במידה ומשהו נגע בו או מציק לו.
כועס פעמים רבות ומתרגז בקלות .
יש לציין שהוא ילד נבון ביותר, סקרן עם יכולת למידה מצויינת.מקבל טיפול רגשי ומשתתף בחוגים: כדורגל, קפוארה ושחמט.הוא ילד תחרותי שרוצה להיות תמיד ראשון ולנצח
ניכרים קשיים קלים בארגון המסר המילולי ייתכן גם בשל האימפולסיביות , לאחרונה בגלל הקשיים בבית הספר ישנם בעיות חברתיות רבות , הוא הושעה פעמיים עקב תגובותיו האלימות לילדים, למרות שאיננו ילד אלים כלל.
באבחון בהתפתחות הילד שעבר בגיל חמש וחצי , נכתב חשד להפרעת קשב והרופאה אמרה כי לדעתה בשלבים אלה לא יהיה צריך טיפול תרופתי לאור יכולותיו הקוגנטיבויות הגבוהות. אני רוצה להתייעץ עם פסיכיאטר המתמחה בילדים .
הייתי שמחה לשמוע דעה מקצועית נוספת . תודה רבה , עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפולסיביות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/03/2016לעדי שלום
את מתארת מכלול סוגיות שמצויות על רצף אחד של בעיות התנהגות.
ואכן יש לבדוק סוגיית קשב וריכוז - הסיכוי להפרעה מסוג זה לפי התיאור רב.
ההסתמנות של ההפרעה משתנה עם הגיל והסביבה.
יש לבצע הערכה כוללת ולהציע פיתרון.
לרוב יש פער לא קטן בשיפוט הקליני של נוירולוג ופסיכיאטר ילדים ונוער מדובר בהכשרות אחרות ורקע מקצועי שונה.
דחיית פיתרון מחריפה את הבעיה וגוררת לקשיים נוספים בינוי המיוחל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
עדי06/03/2016תודה רבה על הייעוץ. עוד שאלה הכוונה בהערכה כוללת היא הערכה פסיכיאטרית או פסיכולוגית ופסיכיאטרית?
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/03/2016כל פסיכיאטר אמור להכניס את ההבט הפסיכולוגי השאלה רק כמה הדבר עמוק בתפיסת עולמו וזה משתנה.
באם באים למסגרת ציבורית - הרופא לפעמים צריך לתת שירות מהיר ואז הוא מתמקד בחלק הרפואי. יואר כי אין מדובר כך בכל הקופות.
יש לבדוק פשוט מה משך הזמן המוקצב לכל פונה. .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על אבחון פסיכיאטרי לאחר אבחון פסיכולוגישול26/02/2016
יש לי ילד בן 6 וחצי עם בעיות קשב וריכוז , בעיות רגשיות והתנהגותיות
מקבל ריטלין LA 30 מ"ג ליום במעקב אצל נויירולוגית עבר אבחון פסיכולוגי .
בבית הספר רוצים שהילד יעבור אבחון פסיכיאטרי במה זה יכול לעזור?
בבית הספר יש שעות שהוא מרוכז ועובד יפה אבל יש מצבים שהוא מתעצבן ועושה בלגן ולפעמים יש להם קושי להרגיע אותו האם אבחון פסיכיאטרי יכול לתת להם מענה למצבים שונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על אבחון פסיכיאטרי לאחר אבחון פסיכולוגי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/02/2016לשול שלום
במה יכול לעזור? שאלה מצוינת ופשוטה.
נוירולוג עוסק בעיקר בהפרעת קשב וריכוז. אולם הפסיכיאטריה רחבה הרבה יותר.
וכפי שכתבתי מטה על השוני בין פסיכולוג ופסיכיאטר נכון גם כאן.
כאשר יש בעיה הולכים למומחה המכיל את הבעיה ולא לכמה מומחים העוסקים בחלקיות רבה של הבעיה.
לפני שנים בצעירותי בדקתי את היקף הכתוב על הפרעות התנהגות בספר לימוד נוירולוגיה וספר לימוד פסיכיאטריה - וההבדל נרחב ביותר.
יש למשל לבדוק את מספר המאמרים המקצועיים המופיעים בעיתונות מדעית של נוירולוגים לעומת פסיכיאטרים של הילד בתחום- ההבדל מרשים ביותר.
מנסיוני לרוב מתחילים ביעוץ נוירולוגי ובהמשך לרוב מתיעצים עם פסיכיאטר ילדים ונוער.
בארצנו יש רתיעה תרבותית מסיבות שונות מפסיכיאטר - ולא ארחיב.
יש מדינות בהם הייעוץ ראשיתו אצל הפסיכיטר - כך המצב במדינות המערביות המפותחות.
מהיכרותי עם נוירולוגים הם בדרך כלל מפנים מקרים מורכבים לפסיכיאטרים.
בהצלחה.
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת עקב רצון באבחון פסיכיאטר
שול03/03/2016שלום וקודם כל תודה על התשובות הקודמות
אני פשוט דיי בחרדה עקב הרצון של בית הספר לעשות לילד אבחון למרות שהנויירולוגית לא רואה צורך האם באבחון יכולים להעיד שבעיית ההתנהגות נובעת מבעיה נפשית כלשהיא?
וכל ילד שאומר בא לי למות צריך להפנות אותו לפסיכיאטר?
או ילד שלא מצליח לצייר מתעצבן וקורע דף,זורק דברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת עקב רצון באבחון פסיכיאטר - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/03/2016לשול שלום
זה לא בשביל להטריד אותך. זה גם לומר שראוי שהילד יעבור בדיקה פסיכיאטרית אחת לפחות בחייו שכן זאת של נוירולוג אינה מספיקה.
אין סיבה לחבר תסריטי אימה להצעה.
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכיאטרי לעומת אבחון פסיכולוגישול25/02/2016
שלום
רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין האבחונים ומה נותן,עוזר אבחון פסיכיאטרי
לעומת אבחון פסיכולוגי? האם יש השפעה על עתיד הילד באבחון פסיכיאטרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכיאטרי לעומת אבחון פסיכולוגי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/02/2016לשול שלום
אבחון פסיכיאטרי לרוב הוא קליני ומעשי. רוב האבחונים הפסיכולוגיים הם מובנים ובנויים משאלונים סטנדרטיים. רופא מתיחס בעיקר לתפקוד החיצוני ופסיכולוג בעיקר למנגנוני הנפש.
לרופא יש השכלה רפואית ופסיכולוגית . ההשכלה הפסיכולוגית משתנה אצל רופאים שונים לפי התפתותם האישית. השכלה של פסיכולוג היא בעיקר פסיכולוגית ומיעוטה רפואית והעיניין תלוי לפי התפתחות הפסיכולוג.
יש לדעת שמבחינה הסטורית הפסיכולוגיה הקלינית התפתחה תקופה ארוכה כתחום רפואי טהור וגם המבחנים הפסיכולוגיים המשמעותיים פותחו על ידי רופאים.... הפיצול התרחב רק בשנים האחרונות מסיבות חברתיות שונות.
עתיד ילד אינו נקבע על ידי איש המקצוע שבודק את הילד - זאת דעה ברמה של אגדה אורבנית. המציאות שלפסיכיאטר מתוקף היקף השכלתו באים המקרים הקשים יותר ואילו המקרים שהופכים לכרוניים ומכאן הפיצול. המקרים הקלים מגיעים בעיקר לפסיכולוגיים ומכאן גם התוצאות....
מבחינת השלטונות או ככוחות בטחון אין לדבר כל משמעות.
יש לזכור שחלק מהמקרים מגיעים מסיבות שונות גם לנוירולוגים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מוגזמת מגשם ורוחK23/02/2016
ילד בן 10 עם רגישות בוויסות חושי-שמיעתי וגם בפה- באוכל,קושי שפתי
נמצא בכיתה מקדמת
ישנו פחד מוגזם מרוח ומגשם, החרדה/פחד ישנו מגיל הגן, עם הכניסה לבי"ס היה רושם שהפחד פחת, אך לאחרונה הפחד התגבר מאוד
בימי חופש או בשבת מסרב לצאת מהבית בעיקר עם יש אפילו קצת רוח
בימים האחרונים כאשר היה גשם חזק, הוא החזיק את הידיים באוזניים
לזמן ארוך, סרב להמשיך בפעילויותיו הרגילות - וזה כמובן שהיה בתוך הבית
כשיוצאים לביה"ס עם יש מזג האויר סוער - מקטר כל הדרך לביה"ס
לאחרונה החל ליטול ריטלין 10 מ"ג, האם ייתכן שהריטלין מקצין את הרגישויות שלו?
ואיזה טיפול יכול להקל עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מוגזמת מגשם ורוח - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/02/2016ל K שלום
האבחון שאת מפרטת אינו בא מבית היוצר הפסיכיאטרי את מציגה הפרעות נוירוהתפתחותיות.
נושא הפחד הוא נושא מנטאלי - פחד מגשם ורוח נדיר ביותר. השאלה מה המרכיב המפחיד? ומה התשתית האישיותית תפקודית? הכישורים הלימודיים? רקע המשפחתי ?
יש כמובן צורך לבצע הערכה עמוקה ומפורטת שהיא מעבר לנושא הקשב והריכוז.
ריטלין אינו רק טיפול הוא בהחלט יכול לייצר גם פחדים ושינויים אחרים.
בשל המורכבות איני מציע להעלות פיתרון אלא לבצע הערכה מעמיקה אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתיתקרנית16/02/2016
בני בן ה-13.5 אובחן עם הפרעה חברתית תקשורתית ו-OCD. בבית הספר נוטה להתעצבן בקלות ולהגיב באלימות. הומלץ ע"י הפסיכיאטרית ליטול פרוזק 60 mg ואנטומין 40mg בערב.
לאחר ניסיונות מרים וכושלים בשילוב של תרופות אחרות, השילוב הנ"ל הביא לרגיעה והתמתנות בהתנהגות.
אני חוששת שמא יתמכר לתרופות כמו גם אני תוהה עד כמה תרופות פסיכיאטריות לא גורמות בעתיד להחמרה בדיכאון ולמצבי קיצון ...
הייתי רוצה שיתחיל בתהליך גמילה מהתרופות אך אינני יודעת מתי וכן האם כדאי לקחת את הסיכון שתהיה נסיגה מה שיפגע במצבו החברתי והלימודי עד כדי הרחקה מבית הספר.
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/02/2016לקרנית שלום.
שימוש כבד בתרופות במצב כזה הוא עניין יחסי . יש מצבי חובה ויש מצבי ביניים. איני מכיר את המצב וקשה לשפוט.
יש לדעת גם כי דעת הרופאים אינה חד משמעית .
מנסיוני הלא קטן בתחום, לעולם אין לסמוך על טיפול תרופתי בלבד ויש לשלב גם גישות טיפוליות לא תרופתיות. וגם כאן יש אסכולות שונות. הסיכום כיום הוא שהשיטה חשובה אולם היא חד משמעית וראוי שאיש המקצוע יהיה בעל ניסיון והשקעה בתחום. האמון באיש המקצוע אף הוא חיוני להצלחה.
אוסיף לכך ובמיוחד בהפרעה שאת התיחסת כי למסגרת החינוכית ודרגת ההכלה והאחזקה שם ערך רב ומשמעותי.
כל החלטה חייבת לבוא מתוך שיקול כל האפיקים . בכל מקרה יש להפחית מינון רק דרך תיווך רופא, למניעת תקלות ותופעות לוואי במצב החדש.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות משמעת והתנהגות חמורות לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיותמיטל09/02/2016
שלום,
בשנה האחרונה בני בן ה8 מתנהג בבית ספר ובבית בצורה נוראית. כל מס' שבועות אני מקבלת מכתבים או הערות מהמורים בכיתה. הוא לאחרונה מרבה לשקר, להרים ידיים מהר על חברים ועל אחותו בת ה6, במשחקי חברה הוא נוטה הרבה לרמות . ובזמן האחרון התווסף לכך שהוא מנבל את פיו ואומר מילים שאינני מבינה מהיכן הוא שומע אותם. בנוסף לכך, שבוע שעבר קיבלתי מכתב שהוא הלך בהפסקה עם שני חברים לכיתה לכיתה אחרת והרסו שם ציוד והיום התקשרה המורה לציין שהוא נתן סתירה לתלמיד אחר ואף פשט את מכנסיו והראה לחבריו את תחתוניו. אני לא יודעת כיצד להתנהג איתו.
שוחחנו איתו מספר פעמים, השתמשתי בטבלת התנהגות שבועית ופרס, התנהגתי בצורת עונשים לא ללכת לחברים או לשחק משחקים. ודבר אינו עוזר. הוא לא משתף אותנו יותר מידי וכששואלים אותו מדוע הוא עושה את מה שהוא עושה, אין לו תשובות. איך לפעול על מנת שיפסיק ויחזור להיות תלמיד מן המניין רגיל שמקסימום מפטפט בשיעור.
אני ובעלי מיואשים, הוא כל הזמן רב עם אחותו ולא רוצה לשחק איתה אף פעם. ( יש לו 2 אחיות אחת בת 6 ואחת בת שנה). אילו טיפים אני יכולה לקבל על מנת לגרום לו להבין מה הוא עושה וכדי למנוע את המשכיות ההתנהגות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק09/02/2016שלום מאיה.
אינני רופא.
כדאי לחכות לתגובה של הרופאים שישמחו לענות. יש להם הרבה יותר ידע וניסיון מאשר לי.
אם הניסיונות לטפל בבעיה באמצעות עונשים וחיזוקים (שהם למעשה טיפולים התנהגותיים) לא צלחו - אז כנראה שצריך לחפש את הפתרון במה שאינו מודע. אני מניח שמשהו שאינו ידוע לנו קרה לילד, ואם נדע מה קרה לו - יהיה אפשר להבין את ההתנהגות ולמצוא יותר בקלות פיתרון.
נראה שצריך טיפול פסיכו-דינמי על מנת לברר מה קרה לו. אני רק רוצה לומר שמדובר בטיפול ארוך שבו צריך "לחפור" בנבכי הנפש על מנת לחפש את הסיבה לכך, וזה עלול לקחת הרבה זמן. בנוסף לכך, אבן היסוד בטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים הוא האמון של המטופל במטפל. אצל ילדים יכולות להיות סיבות, שעלולות להיראות מופרכות לחלוטין בעיניים של מגובר, שבעטיין ילד לא ייתן אמון במטפל ולא ירצה לשתף פעולה. במקרים כאלה - צריך לנסות מטפל אחר מבלי לערער במקצועיות של המטפל הקיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות משמעת והתנהגות חמורות לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/02/2016למאיה שלום
מדובר בהתנהגות קשה וחוזרת שהופכת לדפוס.
את מבקשת טיפים .
כאיש מקצוע אוכל רק לומר שהטיפול אינו פשוט כלל וכלל וטיפים לא יעזרו. איני פסימי אלא בעל ניסיון.
בטווח דפוסי התנהגות כגון אילו עצתי היא כמובן השמת גבולות ברורה אבל עם מידה של אמפטיה. כלומר שהגבולות לא תהיינה מושמות באופן ברוטאלי.
מאידך עצתי היא בגדר סיסמה או הצהרת פלאקט - שכן יש צורך בהכרות עם הילד ובוודאי ליווי מקצועי. יש להכיר את ההורים וסגנון הורותם. וכיצד המצב התפתח. עצתי לשלוף את כל התחמושת ממאגר הנשק כדי להכחיד את ההתנהגות או לרסנה. ולכן פגישה עם איש מקצוע הוא חלק חיוני במלאכת התיקון.
בהצלחה,
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרה אצל אחותי- באמצע הלילהע.08/02/2016
יש לאחותי (בת 9) תופעה מוזרה שאנו קוראים לה 'התקף חלום רע' למרות שממזמן הוא חצה את גבול הנורמה בעיניי. היא מסוגלת להתעורר באמצע הלילה ולחפש אותנו ולחבק אותנו שעה ארוכה ולא להרגע עד שלא נשב לידה במיטה ונרגיע אותה. מה שהעלה לי את החשדות זה העיניים שלה שלעיתים מקובעות באימה או בזיגוג על נקודה מסויימת.
היום זה חצה את מה שהכרנו. תוך כדי התארגנות לשינה, היא כבר התחילה להתנהג מוזר ונאחזה בי חזק ובאחיזה לא רגועה. עינייה היו שוב פקוחות לרווחה והיא לא נרדמה בקלות. אמרה לי משפט מוזר ולא הסכימה שאלך. אני כבר חוששת שזה משהו נפשי. צריכה לציין שהיא הייתה היום עייפה נורא נורא מהצטברות עייפות. האם זאת סיבה הגיונית?
מצפה לתשובה מהירה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה אצל אחותי- באמצע הלילה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/02/2016שלום
להבנתי מדובר בחלום ביעותים וחרדות הבאות בעקבותיהם. שיכוך החרדות בא דרך המגע והחיבוק.
התופעה אינה נדירה כלל וכלל בגיל זה.
לרוב היא חולפת מעליה.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנלזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אגרסיבית אצל בן 11ליאת04/02/2016
שלום רב
בני בן 11 ומרבה להתנהג באגרסיביות ובהתפרצויות עם חבריו וגם בבית אתנו ההורים. הוא מגיב ונוהג באלימות (פה דחיפה, שם משיכת חולצה, מילה מעליבה/ לא במקום)
הכישורים החברתיים שלו בעייתיים מגיל מאוד צעיר עם בני גילו
הוא סובל מסף תסכול מאוד נמוך, מופנם מאוד ולא מספר כשפוגעים בו, הוא ילד גבוה מאוד סובל מעודף משקל ומהצקות בעניין.
אנחנו מלווים בהדרכת הורים בעניינו (הוא מסרב ללכת בעצמו לטיפול בטענה שאין לו שום בעיות - הבעיה היא תמיד אצל הצד השני)
חשוב לציין: אין בעיית קשב בוודאות, תלמיד טוב, חכם מאוד, ילד מרשים. בחברת מבוגרים או ילדים צעירים ממנו הוא ילד מדהים הנוהג בבגרות וקורקטיות יוצאות דופן.
הבעיה היא עם ילדים בני גילו
אגב כשהוא מארח חבר בבית - הוא נוהג נפלא (אין צורך בתיווך או בהערות)
הבעיה היא יותר בחבורת ילדים
חשבתי אולי לשלב טיפול תרופתי קל שיסייע לו להרגע...
אשמח לחוות דעתך/להכוונה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אגרסיבית אצל בן 11 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/02/2016לליאת שלום.
מדובר בגיבוש מבנה אישיות וסגנון הנהגות ארוך שנים. הטיפול של הדרכת ההורים עיקש ומורכב.
יש לבדוק לפחות עוד מספר סוגיות. קיום הפרעת קשב וריכוז והטיפול בה. קיום חרדות? ליקוי למידה?
יש לטפל במכלול ולפעמים בגישה מורחבת דרך החינוך המיוחד.
להערכה מקיפה יש לפנות כמובן לפסיכיאטר ילדים ונוער .
בהצלחה.
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם ילד בן 4שיר01/02/2016
שלום , יש לי ילד בן 4 וחצי , נולד בשבוע 36 - התפתחות איטית בכל המישורים , נמצא בגן שפתי , יש לו התקפי זעם שלא שולט בזה - מתבטא בבכי , כל היום הוא יכול לבכות : שאוכל , שמתלבש , שהולך לגן , שיושן - תמיד , קשה לו מאוד לישון לבד וגמול רק משתן - שיש לו יציאה מבקש טיטול - בגן פירשו זאת שיש לו חרדות (שהוא לא עצמאי) ,
אנחנו בבית אובדי עצות ושבורים בגלל שהוא כל הזמן בוכה בבית וצורח - אבל בגן הוא ילד הכי מקסים שיש , יש עוד לציין שכל ההתקפים האלה זה לא תמיד , יש תקופות שהוא פרח וילד טוב ויש תקופות שלא ניסבל בבית, (יש לו עוד אח בן 3) , האם יש לעשות משהו , רגיעון וכל הדברים האלו לא עוזרים וגם מסרב לקחת אותם
קיבלנו הדרכות הורים ולא עזר כלום... הוא לא היפראקטיבי או משהו כזה , יכול לשבת שעות עם סרט או משחק כלשהו
אשמח לקבל את עצתכם האם זקוק לטיפול כלשהו , אמא ששבורה מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם ילד בן 4 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/02/2016לשיר שלום.
לפני הדרכת הורים צריך להכיר את הילד וצרכיו המיוחדים...
כלומר לדעת מה רמת השפה. האם זאת פעם ראשונה שיוצא מחיק הוריו. ועוד ועוד.
העובדה שיש גם תקופות טובות מעודדת.
אני בטוח כי היכרות מעמיקה של צרכיו ומצוקתו תיטיב עימו ובהדרגה.
יש לדעת שבגן קטן ובמיוחד שפתי לאנשי הצוות ניסיון רב בתחום ויש להתיעץ איתם.
ויש גם לדעת שתופעות כאלה כפי שאת מתארת אינן נדירות כלל.
ובמיוחד לילד עם פרופיל כפי שאת מתארת. ולרוב הן נרגעות בהדרגה, עם הרבה סבלנות.
יש בכל אזור בארץ מרכז טיפולי לגיל הרך. במרכז זה נמצאים אנשי מקצוע הממוקדים לתחום. מדובר בבריאות הנפש לגיל הרך- תחום שאינו מוקף כל כך בהרחבה במכוני התפתחות הילד.
הפניה תערך לפי דרגת הקושי, יש להתיעץ גם עם הגננת או התפתחות הילד.
שימוש בתרופות ניתן רק כמוצא אחרון ולתקופה קצרה בלבד.
אשמח להציע עוד במייל אישי
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של עייפות לבת 15רונית26/01/2016
הבת שלי בת 15 מטופלת כרגע בסוליאן 100 מג. לפני זה ניסינו מספר תרופות נוספות דוגמת אריפליי, ואנטומין.
כולן גורמת לה לעייפות שלא מאפשרת לה לתפקד בבית ספר.
התרופה היחידה שלא הרדימה אותה היתה רספירדל אבל זו העלתה לה את ההורמונים ברמה שלא איפשרה לה להמשיך לקחת אותה במינון הנידרש.
האם יש תרופה מעוררת כלשהי שאפשר לקחת בשעות היום שתאפשר לה להישאר עירנית בבית ספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של עייפות לבת 15 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2016לרונית שלום
מדובר בניסיון וטעיה. יש לסמוך על הרופא שלכם.
יהיה זה מגוחך לבוא לרופא המטפל ולהצהיר שאתם מבקשים תרופה חדשה כי כך הציע הרופא בפורום.
בסוף תמצא התרופה האופטימאלית. יש לדעת שאין תרופה מושלמת.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציה נוספת
שמוליק26/01/2016שלום רונית.
קטונתי מלחלוק על דבריו של ד"ר סמואל.
אני רוצה לציין שגם אני לא הסתדרתי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות; הן הרדימו אותי וגרמו לי לחוסר תיפקוד. בסופו של דבר, הטיפולים הפסיכולוגיים עשו את שלהם, והפסקתי את הטיפול התרופתי.
בשום פנים ואופן לא ניתן להסיק מהפרט אל הכלל. יש מטופלים שתרופות אנטי-פסיכוטיות לא פוגעות להם פגיעה משמעותית בתיפקוד; יש מטופלים שנכון עבורם לקחת את התרופות למרות תופעות הלוואי.
עם זאת, ניתן להתמקד יותר בטיפולים הפסיכולוגיים בשאיפה להפסיק בעתיד את הטיפול התרופתי עם השיפור במצב. פסיכיאטריה זה לא רק תרופות, וגישתו העיקבית של ד"ר סמואל היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
בכל אופן, ברור שצריך לסמוך על הרופא המטפל וביחד איתו לשקול את האופציה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)