פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחת קצות האצבעות
    דני
    17/05/2015

בתי בת 6, עולה לכיתה א', ילדה חכמה וחברותית, החלה בשבועות האחרונים, להריח את קצות האצבעות של יד ימין, תוך כדי פעילות רגילה . לא נראה שינוי בהתנהגותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחת קצות האצבעות

הוספת תגובה

• הרחת קצות האצבעות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    17/05/2015

דני שלום

לא הייתי מיחס לזה כל משמעות אלא ונלווה לה סימפטומים אחרים כמו חרדות.
    מדובר בהרגל וכמו שהופיע כך יחלוף. יתכן ומדובר במעשה כפייתי.
    כל עוד זה לא מפריע או משבש את חייה אין לעשות דבר.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסיה
    יעל
    15/05/2015

בני בן 7.5, והרופא רשם לו זיפרקסיה (מתחילים מ 2.5 מ"ג ואח"כ כנראה נעלה).
    האם התרופה גורמת האטה בחילוף החומרים לכל מי שלוקח אותה?
    או שזו תופעת לוואי שקוראת בחלק מהמקרים?
    ואם רק בחלק - בערך אצל כמה מהם?

מעליה בתיאבון אני פחות מודאגת כי הריטלין מאזן את זה. אבל אני רוצה לדעת לגבי חילוף חומרים.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסיה

הוספת תגובה

• זיפרקסיה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    15/05/2015

ליעל שלום

חילוף חומרים זה כינוי לטווח תפקוד רחב.
    אנו אומרים שבזקנה קצב חילוף החומרים מועט. בילדות הוא מואץ.
    אבל זה מילה בגדר המשגה. בשפה הפסיודו-מדעית האלטרנטיבית היא מקובלת.
    הרפואה קונבנציונלית אנו מדברים על תפקוד בלוטת התריס כדוגמא.
    השמנה אינה נובעת בהכרח מחילוף חומרים אלא גם מתאבון יתר ומאכילת יתר.

לכן חילוף חומרים הוא מושג מעבדתי במודל מחקרי מדעי אולם לא במדידה של רפואה קונבנציונלי. גם בעלוני המידע של חברת התרופות אין מונח כזה כמדומני....
    ואיני יכול לענות לך על כך.

ניתן לומר בוודאות שהזיפרקסה גורם לרוב לעליה במשקל.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית מכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופטיל 9 טיפות לילדה בת כמעט 10
    עדי
    13/05/2015

שלום, אשמח לדעת האם נוירופטיל במינון של 9 טיפות לאורך מספר חודשים זה ממכר? הילדה מקבלת את התרופה הזו במקביל לפלוקסטין להפחתת חרדה לקראת שינה. ריספרדל ניסינו בעבר וזה עבד ולאחר מספר שנים הפסיק לעבוד בעקבות תקופת לחץ.
    כרגע אני מודאגת אם יש סיכון במינון הנוירופטיל? אני מתקשה למצוא מידע מסודר על התרופה הזאת...
    תודה

הוספת תגובה

• נוירופטיל 9 טיפות לילדה בת כמעט 10 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    14/05/2015

לעדי שלום

המושג ממכר אינו מתאים למתן תרופה זאת. "ממכר" משמעו שהגוף צורך יותר ויותר מהתרופה כי הוא מגיב פחות ככל שהזמן חולף. יש התמכרות מסיבה פיזית גופנית ויש מסיבה פסיכולוגית.
    תרופות ממכרות נמצאות בפיקוח של רוקח ושל משרד הבריאות ואין זה המצב בתרופה זאת.

יש לדעת שמתן התרופה אינו גורם לריפוי התופעה..... מדובר בתרופה שמשכחת חרדות ולחצים ולא יותר. תתכן התפתחות סבילות אבל לא התמכרות. כלומר שהתרופה לא תהיה יותר אפקטיבית עם הזמן. שינוי המינון מקורו בכך שהמצב החמיר בגלל שלא ניתן טיפול תומך פסיכולוגי וניהול סביבה מתאים ולא בהתמכרות.

לסיכום התרופה אינה ממכרת אולם אין התרופה תחליף לטיפול אנושי הכרוך בפסיכוטרפיה וניהול סביבה תואם.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדי ונוער
    עמית במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מאד לך

עדי
    14/05/2015

מדובר בילדה בעלת צרכים מיוחדים מורכבים. האם אפשר לקבל המלצה על פסיכיאטר העובד עם ילדים שאינם וורבאלים? במידה ואתה עצמך, אשמח לקבל פרטים ליצירת קשר (כמובן אפשר במייל פרטי).
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מאד לך - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    14/05/2015

אין אנו ממליצים על גורמי טיפול באופן אישי

את יכולה להתכתב איתי במייל הפרטי שלי ואעזור ככל שאוכל.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות? דחוף בבקשה
    ציפורה
    11/05/2015

שלום. בני מקבל ריספרדל ודפלפט, ואינו מתרכז בשיעורי בית הספר בכלל. האם ניתן לתת לו ריכוזית, בבקשה? הוא ממש סובל. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות? דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• מה לעשות? דחוף בבקשה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/05/2015

אין להפסיק את התרופות שהילד מקבל ללא הדרכת רופא מוסמך.
    הריכוזית הינה תוסף מזון ואין כל בעיה להוסיף אותה לתרופות שאת מציינת.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה מאד

ציפורה
    12/05/2015

אני מאד מודה מאד על התשובה. חששתי מהאלכוהול, בזמנו אמרו לנו בבית החולים שאסור אלכוהול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה מאד - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2015

כמות האלכוהול בתכשיר זניחה. ולכן אין הדבר משמעותי.
    אחרת משרד הבריאות היה מגביל את התכשיר.

ד"ר סמאול אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 התקפי חרדה והקאות
    לי
    27/04/2015

היי לכם
    בתי בת 12 התחילה לקחת ציפרלקס בעקבות מצב רוח ירוד והפרעות חרדה וטיקים
    התחלנו חצי כדור ולאחר שבועיים לקחנו כדור שלם כפי שהרופאה הפסיכיאטרית המליצה וזה גרם לבתי להחמרה ולהתקף חרדה קשה, כעת היא מפחדת לקחת מינון של כדור שלם בעקבות ההתקף, מצד שני היא מבינה שחצי כדור לא מספיק כי עובדתית החרדות עדיין שם..בימים האחרונים היא הקיאה כל לילה והיתה ערה ביומיים האחרונים בלילה כתוצאה מכי שקט נפשי וקושי להירדם, נתתי לה טונייט וולריאן שמעט עזר, ניסיתי לתאם עם הרופאה המטפלת אך התור שנקבע אליה רק לעוד שבועיים והיא לא נגישה ולא זמינה, ברור לי שכדאי רופא פרטי שיטפל בכדי שיעקוב אחרי הטיפול ויהיה לנו זמין כשהטיפול בחיתוליו
    קשה לנו אך בטוחני שעם טיפול תרופתי מתאים זה יסתדר לא?!
    מישהו פה מכיר את תופעת ההקאות ברגעי לחץ??
    אוףףףף זה קשה
    אני מבקשת להמלצה על רופא פסיכיאטר לילדים
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    30/04/2015

שלום לי.

אינני רופא.

קודם כל, כל הכבוד על ההתמודדות והנכונות לסייע לביתך. כשמתמודדים - מצליחים.

הרופאים בפורום עיקבים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים.

בלי שום קשר, טיפולים פסיכולוגיים יכולים לתת את האפקט של איזון כימי שאותו התרופות באות לפתור, כך שיכול להיות שבסופו של דבר, לא יהיה צורך אפילו בחצי כדור.

אני ממליץ על הרופאים של הפורום; הן על ד"ר שמואל והן על ד"ר שפירא; במשך כמה שנים שאני פעיל בפורום, אני מאוד מעריך אותם :-)

עם זאת, אני חייב לומר את כל האמת שאני מכיר אותם רק מהפורום. הסיפור שלי הוא שעברתי ארבעה אישפוזים כפויים, ואבחנתי בסכיזו-אפקטיב. תודה לא-ל הצלחתי לקום על הרגליים, ומאז ראיתי לנכון להשתתף בפורמים ולעודד אנשים להתמודד עם קשיים נפשיים ולתרום מהנסיון האישי שלי בהתמודדות, הן עם המחלה והן עם הסטיגמה החברתית.

אני מאחל לך ולביתך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שמוליק

לי
    01/05/2015

ראשית תודה על העידוד, חוץ מזה אני שמחה בשבילך שאתה עומד על רגלייך מתמודד וחזק!
    ובקשר לבתי, אם לא אדאג לך איך אוכל לחיות כשהיא כך?!
    תודה על מילותייך
    אנחנו בתחילת תהליך יהיה טוב בעה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 התקפי חרדה והקאות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    01/05/2015

שלום

התופעה מוכרת
    וזה יחלוף. מדובר בתופעה שחוזרת עם הזמן מכירים בה ומסתגלים אליה.
    הטיפול כרוך במתן תרופה וכן שיחות עם הילד.
    לחצים של האימא לא יקלו על הילדה להחלים.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים במעברים
    לולה
    20/04/2015

שלום בני בן שבע, כיתה א, ילד נבון ומפותח פיזית לגילו.ההסתגלות לכיתה א היתה קשה. בכה הרבה ניסה לברוח...התחלנו טיפול פסיכולוגי וטבלאת עיצוב התנהגות. היה שיפור משמעותי. כעת חזר מחופש פסח ומתקשה מאוד לחזור. מביע חששות בורח מהכיתה ורוצה הביתה. בוכה המון ומגלה סימני עייפות: מפהק המון והיום אף נרדם באמצע הכנת שעורי הבית. ההרדמות היתה פיתאומית. כאילו ״כיבה״ את כל המערכות. האם התופעה מוכרת? האם יש כדורים שיכולים להרגיע אותו אבל לא להפוך אותו ל״זומבי״?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים במעברים

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    21/04/2015

שלום לולה.

אינני רופא.

קודם כל, חשוב לי לומר שעצם הפנייה לפורום מעידה על אחריות שלך כלפי הילד, וזה משהו שאולי נראה ברור מאליו, אבל למרבה הצער, יש גם מקרים של הזנחה...

אני מניח שמקרים כאלו ידועים, וניתן לטפל בהם. זה נכון שלעיתים עד שמנצחים את הבעייה זה לוקח זמן, אבל צריך להאמין.

אינני יודע אם השאלה שלך לגבי קיומם של כדורים שאינם עושים את הילד "זומבי" באה מתוך נסיון אישי שהילד עבר, או שמדובר בנסיונם של אחרים.

איך שלא יהיה צריך להודות על האמת ש"זומביות" היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולא לנסות לטאטא את העובדה הזו מתחת לשטיח. עם זאת, נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו. ישנם מטופלים שאינם סובלים מתופעות לוואי כאלו, וגם אם ישנו חשש לסבל מתופעות לוואי כאלו, אם התועלת מרובה על הנזק - צריך לקחת.

בכל אופן, הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שגם במקרים שבהם נזקקים לטיפול תרופתי, אין להסתפק בו וצריך למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. בהרבה מקרים הטיפולים הפסיכולוגיים מועילים, ויכולים אפילו לרפא מחלות קשות כמו סכיזופרניה, ואף להביא מטופל על תרופות למצב שהוא כבר לא יהיה זקוק לתרופות.

בכל אופן, גורם אחד חשוב ישנו; תמיכה של ההורים. כפי שכתבתי בהתחלה, השאלה שלך מעידה על כך, וזה גורם חשוב מאוד בטיפול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים במעברים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2015

ללולה שלום

התופעה מוכרת אם כי היא לא שכיחה.
    לא כל טיפול פסיכולוגי מצליח כי צריך גם מיומנות . לא כל אישור עיסוק מקצועי התלוי על הקיר מעיד על כישורים מקצועיים הולמים.....ץ

ואשר לתרופה . תופעת הזומבי נדירה והיא קשורה לתופעת לוואי. אנו כמובן שואפים שהיא תמנע. וכך זה לרוב. אכן יש תרופות ורבות שכמותם. תמיד יש להמשיך בטיפול אנושי שאינו פרמקולוגי.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון או גיל התבגרות?
    אנונימית
    20/04/2015

שלום,
    יש לי ילד בן 17.5 , בכיתה י"א, נשאר שנה בגן בשל מצב ריגשי שהיה קשה לו להיפרד מאיתנו, ההורים. בנוסף הוא מכור לקבוצת כדורגל אשר משפיעה על חייו, אם הקבוצה מנצחת אז הוא במצב רוח ואם מפסידה הוא לא הולך לביה"ס ולא קם מהמיטה. השנה נכח יותר בבית מאשר הלך לביה"ס, אם אנחנו לא מאפשרים לו לנסוע למשחק בשל מזג אוויר או בשל מרחק הוא הופך את הבית שובר את החדר שלו , משקופים יוצאים מהמקום , התפרצות זעם בלתי נשלטת, היות ולא יכלנו לשלוט עליו הזמנו משטרה כדי להרגיע אותו, מצבו הולך ומדרדר וכיום מזה כחודש הוא בכלל לא הולך לבית הספר מה שפעם היה הולך לסירוגין יום יומיים בשבוע.
    נכון להיום מזה כחודש ימים הוא ער כל הלילה והולך לישון בשש שבע בבוקר,הפך את היום ללילה ואת הלילה ליום, לא נפגש עם חברים כי אין לו, מוותר על הלימודים, מתלונן על עייפות וכאבי ראש.
    קבוצת הכדורגל הפסידה אתמול הוא חזר מהמשחק וזרק שוב דברים בחדרו, השכנים עלו והתלוננו שאם לא יפסיק יזמינו משטרה ואז נרגע
    שאלתנו היא מה עלינו לעשות? הוא אינו מדבר איתנו ולא מוכן לשתף פעולה
    אודה לעזרה, המשפחה הנואשת

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון או גיל התבגרות?

הוספת תגובה

• דיכאון או גיל התבגרות? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/05/2015

לאנונימית שלום

זה כלל לא גיל התבגרות. מקרים בעצמה ובדרגה המתוארת כמו גם נוכחות הפרעת תפקוד מחייבת טיפול עומק ולרוב באשפוז.
    יש לגשת ומייד לאיש מרצוע לצורך ייעוץ.

דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי
    נועה
    19/04/2015

שלום רב, בתי בת ה-16 סובלת מדיכאון בעקבות טראומה שעברה בגיל צעיר ועיקר הבעיה היא התנהגות אובדנית (בא לידי ביטוי באמירות אובדניות עד כדי מעשים) אנחנו מאוד מתלבטים האם לאשפז אותה במחלקה פסיכיאטרית בעיקר בגלל ההשלכות הרבות שעלולות להגיע כתוצאה מאשפוז כזה אך אף אחד מהרופאים לא כ"כ רוצה לדבר על ההשלכות הללו. מהן השלכות של אשפוז פסיכיאטרי לנערה בת 16 ללא רקע פסיכיאטרי אלא רק על רקע משבר? כיצד הן יכולות להגיע לידי ביטוי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות אשפוז פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• לא נעים אבל לא נורא

שמוליק
    19/04/2015

שלום נועה.

אינני רופא, אבל כיוון שעברתי את החוויה המפוקפקת הזו של אישפוז פסיכיאטרי (אפילו ארבעה פעמים), אז נראה לי שתהיה תועלת אם אשיב לך על סמך הנסיון האישי שלי.

כפי שכתבתי בכותרת - לא נעים לא נורא.

אם לא יהיה טיפול בבעייה וחלילה תהיה התאבדות - זה הרבה יותר חמור מכל השלכה שתהיה של אישפוז פסיכיאטרי.

מה שיקרה קרוב לוודאי הוא שיהיו קשיים להתקבל לצבא בשל כך, אבל אני מניח שבמקרים יוצאי דופן, ניתן להתגייס על אף אישפוז פסיכיארי אם תהיה המלצה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני לאחר שתהיה התייצבות.

שאר הדברים המפחידים, אבל מפחידים הרבה פחות הם אולי הוצאת רשיון נהיגה. בנקודה הזו אני יכול לומר שישנם הרבה אנשים שעברו אישפוז פסיכיאטרי (ואף כפוי), ולא לקחו להם את רשיון הנהיגה. אצלי אפילו רק התחלתי ללמוד נהיגה אחרי האישפוז הראשון, והאישור של רופא המשפחה עבר חלק.

על כל פנים, גם אם תהיינה אי אילו בעיות לגבי רשיון נהיגה - יהיה ניתן לעבור את כל המכשולים ע"י חוות דעת עדכנית שתינתן לאחר שיפור המצב.

גם לגבי עבודה בשוק החופשי - אין שום דרך לדעת זאת. רק אם הבעייה ניכרת, אז ניתן לחשוד שמשהו לא כשורה, ואז פשוט לא ירצו לקבל, אבל מעבר לכך, מי שעומד בכישורים הנדרשים - מתקבל לעבודה.

על אף ארבעה אישפוזים, אני עובד כיום כמהנדס תוכנה, והממונים עליי מרוצים מאוד מעבודתי.

מקווה שעזרתי, ואם יהיה צורך, אשמח לתרום מנסיוני האישי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2015

לנועה שלום

לצערנו אנחנו תחת השפעת החוק המנדטורי ומעבר לשבוע אשפוז הנתון פתוח ומדווח דרך משרד הבריאות.
    במקרים מיוחדים אפשר לפנות ולבקש לבטל את הרישום.
    אשפוז במחלקה פתוחה דינה אחר.

בברכה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולריאן לילדים
    אירי
    31/03/2015

האם מותר לתת לילד בן 7 ולריאן לצורך הרגעה? מדובר בעיקר בהתפרצויות זעם וברגישות יתר.

לקביעת תור
    סגירה
    ולריאן לילדים

הוספת תגובה

• ולריאן לילדים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    01/04/2015

לטובי שלום

וולריאן זאת תרופה ללא מרשם, כמדומני. על התרופה הזאת לא לומדים בבתי הספר לרפואה המדעיים באוניברסיטה. לא מוכרים לי מחקרים מדעיים מובהקים על התרופה. מדובר בחומר התואם תוספי מזון לפי חוק המזון והתרופות.
    ויש על כך הוראות של משרד הבריאות בסיווג זה.
    תפקיד הרוקח לעמוד על הוראות אילו.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולריאן לילדים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    01/04/2015

לטובי שלום

וולריאן זאת תרופה ללא מרשם, כמדומני. על התרופה הזאת לא לומדים בבתי הספר לרפואה המדעיים באוניברסיטה. לא מוכרים לי מחקרים מדעיים מובהקים על התרופה. מדובר בחומר התואם תוספי מזון לפי חוק המזון והתרופות.
    ויש על כך הוראות של משרד הבריאות בסיווג זה.
    תפקיד הרוקח לעמוד על הוראות אילו.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לילד? צריכה לדאוג?
    מעיין
    16/03/2015

שלום,
    קיבלתי המלצה להתייעץ עם פסיכיאטר ילדים..אז אני מנסה (-:
    לפני הכל- חשוב להדגיש שמדובר בילד במסגרת רגילה.
    היה מהבולטים עד גיל 5 בכל תחום לטובה!!
    בשנה האחרונה נראה שמשהו בביטחון העצמי נפגע...
    אז אתחיל:
    בני בן 6. בכור. יש אח נוסף במשפחה בן 3.
    בחודש האחרון החל לירוק המון.
    מה זה המון?
    הוא מוציא רוק על שרוולי החולצה הארוכים עד כדי כך שהשרוולים רטובים לגמרי!
    לעתים הרוק נשאר על הסנטר ואז הוא מנגב אותו וזה מתנגב על הלחיים- יש לו לחיים אדומות מלאות יוסש בגלל הריור הכבד הזה!
    הוא לא שולט בזה כך זה נראה ולא מפסיק.
    בנוסף, מרבה לנשוך את שולי בגדיו..
    כשנבוך או כועס אז מדבר עם תנועות בידיים..בקול ילדותי..

מדובר בילד נורמטיבי, פעיל, מפותח לגילו וכו..

אציין שלפני שנה, בגיל חמש, חווינו שבועיים מפחידים איתו.
    הילד החל להזות במהלך כל היום.
    לא היה לו חום! לא היה חולה לפני כן.
    היה ממש מדמיין דברים, רואה שיש לי רגלי דינוזאןר ומדבר בקול מוזר כאילו הוא בהיפנוזה.
    עשינו בדיקת EEG שיצאה תקינה.
    פסיכולוג ילדים פרטי אבחן ואמר שאין טראומה שהילד חווה (כבר חששנו שהיה משהו בגן)
    וברוך ה׳ כעבור שבועיים נעלם כלא היה.

נתונים נוספים:כשיש חום גבוה מתחיל לפתח הזיות- לפעמים. לא תמיד.
    בריחת שתן בלילה - לא מרגיש.
    עשינו בדיקת כליות באולטראסאונד-הכל תקין.

מה התרשמותכם הראשונית לאור הנתונים הרבים שסיפקתי?
    מה כדאי לי כאמא להתחיל לעשות כם הילד כבר מהיום.. לפני כל דבר?
    אם כן מה יכול להיות ככה מהתרשמות ראשונית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לילד? צריכה לדאוג?

הוספת תגובה

• מה קורה לילד? צריכה לדאוג? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

למעיין שלום

צרפת הרבה מידע ונתונים ואשר צריכים סדר. בחלק הם ממקור ביולוגי ובחלקם רגשי.
    יש להתחיל בבירור רופא ילדים טוב ובהמשך פסיכיאטר ילדים ונוער

איני מתרשם שיש משהו שצריך לדאוג במיוחד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לפחד מהתמודדות

שמוליק
    17/03/2015

שלום מעיין.

אינני רופא.

נראה מתגובתו של ד"ר סמואל שהתרשמות הראשונית איננה נראית מדאיגה כל כך.

אני מבקש להוסיף כמי שעבר ארבעה אישפוזים פסיכיאטריים, שלא צריך לפחד מהתמודדות. גם אם יתברר שישנה בעייה, צריך להתמודד איתה ולא לפחד מהתמודדות. התמודדות עם קשיים, בסופו של דבר נותנת חוסן.

על פניו, נראה לי שאת אם מסורה, ואם יהיה צורך בהתמודדות, אני בטוח שתסייעי לילדים שלך להתמודד, ולכן יש את כל הסיבות הטובות לאופטימיות, גם אם יתברר שישנה בעייה שדורשת התמודדות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בלשון נקבה תוך שינה
    לולה
    15/03/2015

שלום, בני בן שבע. מדבר תוך שינה, הולך תוך שינה וחוזר למיטה שלו או שלנו ההורים. הלילה קם ואמר לי ״אני מפחדת, אני מפחדת״. למה דיבר בלשון נקבה? אין לו התנהגויות נקביות בכלל.
    דבר נוסף שאני רוצה לציין הוא שמאז שנולד הוא מתעורר כמעט בכל לילה בשלוש וחצי. אם לשתות מים,אם לשירותים,אם מחלום רע...האם יש טיפול לתופעות אלו?
    האם הקטיעה של בשינה גורמת להצטברות של עייפות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בלשון נקבה תוך שינה

הוספת תגובה

• דיבור בלשון נקבה תוך שינה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

ללולה שלום

מדובר לתופעה שכיחה. לרוב חולפת לבד ללא התערבות.
    לדיבור בלשון שינה מסוג מגדרו , אינה מסמנת דבר לגבי עתידו.

הטיפול שיומלץ יתרחש רק באם הדבר גורם להפרעה במהלך העירנות עקב איכות שינה לקויה. ולרוב אין הדבר כך.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים של pdd
    אורן
    11/03/2015

יצא לי לקרוא שהופעת הסימpטומים לילדים על הרצף חייבת להופיע בגיל מוקדם (לפני 3 ?!). מה זה משנה אם למשל יש ילד שהסימפטומים ההתנהגותיים שלו(שמתאימים להגדרות pdd) הופיעו רק בגיל 5?!

לקביעת תור
    סגירה
    סימפטומים של pdd

הוספת תגובה

• סימפטומים של pdd - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    12/03/2015

שלום אורן

רוצה לומר בקביעה זאת שמדובר במופע התפתחותי מולד ולא פרי תגובה לאירוע סביבתי פסיכולוגי. אם כי הסבר זה פופוליסטי .
    התשובה המלאה שחוקרי המחלה החליטו מסיבות של חקר התופעה שזה התיאור היותר מדויק של ההפרעה.

דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות קשות והתקפי זעם
    ד``ר אליהו סמואל
    09/03/2015

יש לי חבר שסובל מבעיה של הזיות קשות.
    שבאות לעיתים קרובות בהתקפי זעם ואלימות קשה כלפי עצמו ואחר
    פניתי מכיון לדעת מה עליי לעשות?

תודה
    בברכה אלמוג

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות קשות והתקפי זעם

הוספת תגובה

• לפנות מייד לפסיכיאטר המחוזי

שמוליק
    10/03/2015

שלום אלמוג.

אינני רופא.

מי שנמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, אין מנוס מאישפוז כפוי.

מהתיאור שלך עולה שזה המצב.

להשאיר את המצב כמות שהוא עד שיקרה משהו (או לא) כפי שנעשה עם בנו של העיתונאי בן מנחם, זה ממש חוסר אחריות; עלול לקרות לו משהו רע. גם אם לא יקרה משהו רע, בעייה שאיננה מטופלת רק מחמירה, ועלול להיגרם נזק בלתי הפיך למוח.

אמנם יש לתרופות פסיכיאטריות, ובמיוחד לתרופות נוגדות פסיכוזה תופעות לוואי קשות שבגללן הרבה מטופלים זורקים אותם מייד, ואז נכנסים למעגל קסמים של אישפוזים חוזרים ונשנים, אך לדעתי, לא להשאיר את המצב כמות שהוא זה פשוט פשע.

לדעתי, בהרבה מהמקרים ניתן לנצח את המחלה ע"י טיפולים פסיכולוגיים, כך שלא צריך לזרוע פחד ובהלה מהטיפול התרופתי סתם כך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה קודמת על מסגרת לימוד
    מ
    06/03/2015

רציתי לעדכן וגם להודות.
    הרופא (פמי פרמיום) קבע אבחנה חדשה.אספרגר...
    לא 57 ולא 55.
    אז ראשית,נעזוב לשמחתנו בית ספר של בעיות נפשיות.הוא המליץ על כיתה קטנה תקשורתית.עד עכשיו שמעתי רק על לקויות למידה או רגשית.באמת יש?לא בית ספר תקשורתי?
    מכיוון שלא הספקתי לעכל לא שאלתי למה באמת לא כיתה רגילה עם סעיית...
    וכן שאלתי-שאלה ריטורית?-איך זה שבגן "רגשי"3 שנים חזרו על אבחנה לא נכונה ועוד דרשו בועדה להפנות אך ורק לבית ספר עם בעיות נפשיות???
    שלא נדבר על תרופות.
    על מי אפשר לסמוך.

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה קודמת על מסגרת לימוד - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/03/2015

לרופא מפמי פרימים אין משמעות מחייבת מטעם משרד החינוך ובוודאי באם הבדיקה נעשת באופן פרטי.
    שנית אבחנת אספרגר מיושנת ואינה קיימת כלל כיום,ואינה מקובלת במערכת החינוך או ביטוח לאומי, וכמובן שלא לפי הוראות משרד הבריאות, כך שתמהני.
    לגבי כיתה קטנה או כיתה רגילה עם סייעת זה סוגייה המחייבת התערבות וועדת ההשמה
    והפסיכולוג החינוכי המעורב והמלצותיו.
    אין לרופא כל השפעה על טיב השיבוץ - המקום היחיד בו רופא משפיע במערכת החינוך
    זה בנושא אבחנה תקשורתית או באם הוא קובע שיש לילד הפרעה נפשית רק רופא בעל זכות אבחון.
    החלטה בעניין כיתה קטנה או גדולה או בית ספר מיוחד הם נתונים בשיקול דעת של הפסיכולגו החינוכי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף נודע לי שחייבים אבחון

מ
    08/03/2015

פסיכולוגי של ASD.הוא לא הזכיר זאת.
    אמר שאדאג לכל ואני ממתינה רק לזימון לועדה.
    אחרי קריאה בפורומים מרובת שעות אני מבינה שצריך לעשות אבחון נוסף אצל מומחה לאוטיזם כי לא ברור אין בכל האבחונים הקודמים זה נשלל.
    השאלה מתי זה יהיה,התורים ארוכים ויש ועדה שממתינה לחחות דעת...
    שלחתי לו מסר לגבי אבחון פסיכולוגי שלא הזכיר וטרם נענתי...
    גם יש המלצות על מומחים לכאן או לכאן בטענה שמישהו מחמיר ומוצא אוטיזם איפה שאין(?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף נודע לי שחייבים אבחון - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/03/2015

התמונה קצת שונה.

אם תרצי תתקשרי. לא הכל אפשר דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מוזר שרופאה כה מנוסה לא מבינה

מ
    10/03/2015

שמה שיקבע זו האבחנה שלה ולא המלצה על כיתה גדולה או קטנה.בדיוק זה אמרה לי היום אשת חינוך מיוחד...ורק אז נפל לי אסימון לראות מה באמת האבחנה עצמה:
    BEHAVIOR DISORDER
    חשכו עיניי.
    איך יכולתי להביא כזה דבר לועדה.
    היה צריך מייד להתחיל חיפוש של איש מקצוע פרטי.כי אין בקופה תורים.גם בפרטי לךא כל כך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל + ריספרדל
    רוני
    24/02/2015

שלום רב,
    האם מותר לקחת אדרל עם ריספרדל ? (ראיתי שכתוב שאסור אדרל עם תרופות אנטי דיכאוניות)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל + ריספרדל

הוספת תגובה

• אדרל + ריספרדל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    24/02/2015

שלום

איני מכיר התווית נגד.
    אולם חשוב וחיוני שהמידע יסופק לך על ידי הרופא המטפל.
    האמון והקשר עם הרופא המטפל הוא לב ליבו של הטיפול. ספקות מטילות רבב גם באפקט הטיפולי.
    עניין זה עקרוני בעיקר במישור הפסיכיאטריה . לקשר עם הרופא המטפל ערך רב במלאכת הריפוי.

בהצלחה,

"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה