מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאוקסנה04/08/2010
שלום. אני מנסה ללמד ילד בן 3 שנים משפתים כמו: "בללה חושך - בבוקר אור" או דוגמה אחרת "על כיסה יושבים - על מיטה יושנים". שאילה איזה עוד דוגמאות יש כדאי ללמד ילד הבדלים בשיטה שאני רוצה? פשוט בגלל עברית שלי אני תקועה בזה. רק אם אפשר תנו לי דוגמאות לפי שיטה שלי או אם יש אתר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד מושגים
06/08/2010אוקסנה שוב שלום,
נדמה לי שנתתי לך עוד דוגמאות בתשובה לשאלה הקודמת שלך, לגבי "יוצא דופן". זה דומה.
יש חוברות שאפשר לקנות כדי לעבוד עם הילד בבית.
תתייעצי עם הגננת שלו, והיא תמליץ לך בדיוק.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בדיבורעינת04/08/2010שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי ועדיין לא מדבר כראוי יש לו לפעמים משפטים בעלי 3 מילים יש שיפור בתקופה האחרונה אבל לרוב הוא מדבר בשפה המוזרה שלו וכולם מלחיצים אותי שזה לא בסדר ואני חייבת לפנות לעזרה, בנוסף ישנו נאת הענייין ל הגמילה לפעמים הוא הולך לשירותים ונעמד הוא לא מוכן לשבת על האסלה והוא גם לא מעדכן אותי שיש לו צרכים האם להוריד לו את התתיתול ולהעמיד לו עובדה? כמו שכולם אומרים לי
תודה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור וגמילה
06/08/2010עינת שלום,
כנראה שבנך עדיין מדבר במה שנקרא "שפת תינוקות" או ג'יבריש, או ז'רגון.
זה מצביע על איחור כלשהו בהתפתחות השפה, וכדאי לבקש הפנייה לבדיקה של קלינאית תקשורת, אחרי שעשית בדיקת שמיעה, ווידאת שהשמיעה תקינה.אל תחכי, כיוון שעד שתקבלי תור, יעברו עוד חדשיים, והילד עלול לפתח תסכול מכך שלא מבינים אותו.
לגבי הגמילה - יש לכך קשר עם הדיבור, ועם יכולת ההתבטאות של הילד.
בכל מקרה - זו שטות להוריד לילד טיטול "ולהעמיד אותו בפני עובדה" !. ילד לא עושה דבר בכוונה בגיל זה. הוא פשוט לא בשל להיות גמול! זה עניין מורכב, ויש הרבה ילדים, שאצלם התהליך איטי יותר.
הניחי לו, חכי בסבלנות. זה יבוא. בהחלט ייתכן שכשיתקדם ביכולת הדיבור, גם יהיה מודע יותר לעשיית הצרכים, ויתחיל לסמן שעשה, ולבקש לעשות באסלה, או לפחות שיחליפו לו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 2.5,האם לעבור גן או להישאר ?גיא03/08/2010שלום
ביתנו בת 2.5 והשנה הייתה בפעוטון קטן של פחות מעשרה ילדים. אנחנו לא ממש מרוצים מהגן (לא דברים מזעזעים אלא אוסף של דברים קטנים כגון: חוסר נסיון והכשרה של הצוות, תכנים שאינם מתאימים לגילאים הבוגרים יותר, "עיגול פינות" בכל מיני נהלים והבטחות שהם בעצמם הבטיחו, בנה של בעלת הגן נמצא בגן).
מצאנו גן אחר, הרבה יותר גדול ומסודר (24 ילדים בקבוצה) ונרשמנו אליו, אבל עכשיו אנחנו מהססים אם לעבור לשם באמת.
יש לציין שלושה דברים: אמורה להיוולד לנו עוד בת באמצע אוקטובר, ביתנו קצת פסיבית ביחסיה עם ילדים אחרים (לא עומדת על שלה, נסוגה כשיש קונפליקט עם ילד אחר), ובגן הנוכחי אין אפשרות להישאר מעבר לשנה הבאה ואילו בגן החדש יש.
אם נישאר, אז נישאר עם כל הבעיות שמניתי (יכול להיות שגם בגן החדש נגלה בעיות...) וכן נצטרך להעביר אותה גם בסוף השנה הבאה.
מצד שני, אם נעזוב, אז לביתנו יהיו שני "משברים" סמוכים: מעבר לגן אחר ולידת אחותה. בנוסף, היא תהיה בקבוצת ילדים גדולה פי כמה ממה שהייתה רגילה.
הגן הישן מבטיח שקט תעשייתי כאת, גם לנו וגם לה, אך בטווח הארוך הוא פחות טוב (תכנים, צוות) ואילו הגן החדש יהיה משבר בתקופה קשה גם ככה ולכן פחות טוב בטווח הקצר אך עדיף בטווח הארוך.
היינו רוצים לשמוע את דעתך בנושא, בתקווה שהיא תעזור לנו בהחלטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיזה גן ??
04/08/2010גיא שלום,
נדמה לי שהעקרון הוא, שהחיים מלאים התחבטויות, וכל בחירה היא פשרה. גם בנושא שהעלית, והרי אתה רק בתחילת הדרך עם הילדים......
ראשית , אינך מציין כמה מטפלות יהיו בגן החדש. חשוב לבחון לא רק את מספר הילדים בגן (גודל הקבוצה בהחלט חשוב!) אלא גם את מספר המטפלות, או יחס מטפלים למספר ילדים (מקובל 1:5-6).
אם קיים יחס זה, הרי שתהייה לבתכם התייחסות אישית מספקת, ואתם יכולים להיות יותר רגועים.
לגבי דאגתכם מבחינת משבר עם הולדת האחות - בהחלט ייתכן שזה יקרה, אבל ילדים בריאים ורגילים עומדים בכך, ועוברים את השלב בקלות סבירה. זה חלק מההתפתחות, והוא גם מחשל.
אני מניחה שתדעו אתם כהורים להתארגן לכך : לתת לילדה קצת יותר תשומת-לב מהרגיל, לשתף את הגננת בשינוי, לבקש אותה להקדיש לכך זמן (לספר לכל הילדים, לדבר על הולדת אח/אחות, להביע זאת ביצירה, וכד').
לא טוב לגונן יותר מדי. די לתמוך בילד, בתבונה.
כל טוב, בהצלחה ! שתהייה לידה קלה , בשעה טובה ובמזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהחסוי03/08/2010יש לי תינוק בן שנה וחודשיים כרונולוגי שנולד פג בשבוע 30. לפני חודש וחצי נולדה אחותו.
בקרוב אאלץ לחזור לעבודה ואני שוקלת האם להכניסו לגן או לקחת מטפלת עבורו
מה עדיף עבורו לאור הרקע שכתבתי ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפג לגן ?
03/08/2010שלום,
אם התפתחות הילד תקינה, והוא בריא, אני אישית מעדיפה מסגרת של גן קטן או משפחתון לילד בגילו, כדי שיהיה בחברת ילדים, ויהיה לו סדר-יום מגוון ומסודר. כמובן - בתנאי שבעלת הגן והמטפלות הן נשים חמות ומעניקות.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיקות ראשמורן02/08/2010בני בן 1.7 ילד נהדר שאינו מפריע מעסיק את עצמו משחק לאחרונה נתקלתי בתופעה דיי מוזרה הילד דופק את הראש בכל דבר שיש לידו בין אם זה בריצפה בחלון הבית במזנון מקרר דלתות כל דבר אפשרי שקיים לידו באותו הרגע אני ממש לחוצה מהנושא מאחר וקראתי מספר מאמרים באינטרנט על קשר מסויים לתסמונת ניתן לציין כי הילד אינו סובל משום בעיה אחרת ילד נוח ונעים ביותר אשמח לתשובה כמו כן התופעה מופיעה בעיקר כשהוא כעוס במידה ונלקח ממנו משהו או בשעות הערב כאשר נכנס למיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפיקות בראש
ד''ר יהודה ברק03/08/2010מורן שלום
מדובר בתופעה התנהגותית ידועה. הדרך הפשוטה היא להתעלם מכך. תופעה זו חולפת עם הזמן ללא טיפול מיוחד. לרוב הילדים נזהרים שלא להפגע באמת גם אם הם דופקים עם הראש בכול דבר. לעתים נדירות הם נפצעים פצעים שטחיים כגון שפשוף בעור, אך לרוב זה לא קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני אינו מקבל בקבוקג'קלין02/08/2010שלום רב
התינוק שלי הוא בן 6 חודשים , הוא לא מקבל בקבוק בכלל למרות שבחודש הראשון שלו אושפזתי בבית החולים וההורים שלי נתנו לו בקבוק אך אחרי שחזרתי לבית הוא רק יונק אינו מקבל בקבוק לגמרי, נסיתי הרבה אך עדין מסרב, גם נסיתי שמישהו אחר יתן לו בקבוק אך גם סירב, הבעיה שבחודש הבא אני חוזרת לעבודה ואינני יודעת מה לעשות?
תודה מראש
בכבוד רב,
משלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראינו מקבל בקבוק
03/08/2010ג'קלין שוב שלום,
יש ילדים כאלה. אני זוכרת שגם בני, שהוא היום בן 30, סרב לבקבוק, עד שהיה מוכן לאכול ואפילו לשתת, מכפית.
נסי, לאט לאט, לתת לו בקבוק, או כפית, עד שיתרגל.
נסי אולי פטמות שונות. לפעמים צריך למצוא את הפטמה המתאימה, שיהיה לילד נעים למצוץ אותה.
סבלנות ! בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאילהאוקסנה02/08/2010שלום. מדברים על "הדרכה הורים"! מה זה? מה עושים שם? מי נמצאה שם? מומלץ זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהדרכת הורים
03/08/2010אמא שלום,
בהדרכת הורים מנסים לתת להורים טיפים, כדי שיהיו יותר אפקטיבים בטיפול בילד שלהם.
בדרך כלל זה עוזר.
את ההדרכה עושה פסיכולוגית או עובדת-סוציאלית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לבן שנתייםג'קלין02/08/2010שלום רב,
בני בן שנתיים ויומיים לפני כשבוע התחלתי איתו תהליך גמילה מחיתול, והתחיל לשבת על ישבנון הוא בכלל לא מבקש לעשות את צרכיו אלא אם אני מושיבה אותו בסיר או בשירותים כל חצי שעה. במידה ולא הושבתי הוא מפספס ועושה את צרכיו בתחתונים (פיפי וקקי). ולאחר שהוא עושה בא אילי ואומר עשיתי פיפי בואי תראי איפה - אני מנגבת ומנקה וממשיכה כרגיל.
אני לא יודעת אם הוא אכן מוכן? איך להמשיך מכאן?
תודה מראש
ג'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי
ג'קלין02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לבן שנתיים
03/08/2010ג'קלין שלום,
ברור שהילד אינו מוכן באופן מלא, גם אם אפשר כבר לראות שהתהליך החל, והילד מתחיל להיות מודע לעשיית הצרכים.
יש לך שתי אפשרויות :
האחת - להמשיך במדיניות של הושבת הילד על הסיר כל שעה, וכך יתרוקן מידי פעם, עד שילמד שזה המקום הנכון לעשיית הצרכים.
הדרך השנייה - פשוט לחכות, ולהניח לילד עד שיבוא מרצונו ומיוזמתו, ויבקש לעשות בסיר. הוא צעיר מאד, ואפשר בהחלט לחכות.
סבלנות !
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים התחיל להתהפךג'קלין02/08/2010שלום רב,
בני התחיל להתהפך מהגב לבטן וההפך בגיל חודשיים ועכשיו בן חודשים וחצי הוא גם זוחל במהירות מהתחלת המיטה עד הסוף.
ההתפתחות המהירה שלו קצת מדאיגה אותי, איך תינוק כל כך קטן יכול לזחול ולהתהפך בצורה זאת!!! שלפי דעתי תינוקות מתחילים לעשות זאת ב חודש רביעי או חמישי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות מהירה
03/08/2010ג'קלין שלום,
יפה שלילד יש התפתחות מהירה, ואני מאחלת לכם להינות מכך. שימשיך הלאה !
הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה עם כפות רגליים מפוסקות (מאוד)יניב וכרמית01/08/2010שלום,
יש לנו ילד בן שנה+ 4 שהולך עם הליכון (סוג של עגלה קטנה, שעומדים מאחור ודוחפים) מאז גיל שנה.
לפני כשבועיים התחיל ללכת איתנו כשהוא נותן יד אחת.
עכשיו כשהוא הולך איתנו ולא מאחורי ההליכון, שמנו לב שכפות רגליו מפוסקות מאוד לצדדים. אנו חוששים שזה בגלל ההליכון, כי כאשר הולכים עם עגלה וגלגלים לפניך אז כדי להימנע מפגיעה בגלגלים >> ניתן לפסק את כפות הרגליים.
יש לציין כי שכהוא נולד עשו לו אולטרסאונד של פיסוק ירכיים (באגן), לא כי היה צריך, אלא רק כי לאחים שלי הייתה בעיה כזו בילדותם >> והכל תקין.
האם אכן הפיסוק המאוד מאוד חסק בכפות הרגליים נגרם בשל ההליכון?האם יש צורך בבדיקה אורטופד או בבדיקה של רופא להתפתחות הילד? והאם ניתן לפתור זאת כעת ע"י רכישת נעליים מיוחדות, שיחייבו אותו ללכת עם כפות רגליים מיושרות?
תודה רבה,
יניב וכרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה בפיסוק רחב
03/08/2010יניב וכרמית שלום,
עניתי לכם כבר בפורום אחר : זה נראה בסדר. בהתחלה ההליכה היא על בסיס רחב, עד שהילד רוכש יציבות , שיווי-משקל ובטחון.
אם לא יעבור עוד חדשיים-שלושה - התייעצו עם אורתופד או פיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהנויה01/08/2010שלום, ביתי בת שנתיים ו-3 חודשים היא גמולה מחיתול כל היום , פיפי עושה יפה בשירותים,ומבקשת יפה,רק בשינה היא עם חיתול גמילה.
יש לנו בעיה עם יציאות של קקי היא לא מוכנה לעשות ומתאפקת. כשהולכת לישון בלילה ויש לה חיתול היא עושה אז את הצרכים. גם אם מתעוררת באמצע הלילה.
אני מפחדת שיהיה נזק בגלל שמתאפקת, וגם חבל לי שמתעוררת בגלל זה. היא ישנה בד"כ לילה שלם.
מה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
03/08/2010נויה שלום,
את מתארת תופעה מאד נפוצה, שהגמילה מפיפי קלה הרבה יותר, והגמילה מצואה מתמשכת...
את עושה את הדבר הנכון לבתך, והמשיכי כך.
נכון מאד שלא טוב שהילד מתאפק, וצריך למנוע זאת. הניחי לה שתעשה בלילה, מתוך שינה, עד שתתרגל לעשות את הצואה בסיר או באסלה. היא מאד צעירה, ואפשר להמתין. העיקר לא ללחוץ.
כל טוב, וסבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11 חודשיםאמא30/07/2010שלום לכוךם
תודה על הפורום הנפלאה
בני בן 11 חודשים וקצת והוא אינו זוחל
הוא זוחל גחון ובהתהפחויות מגיע לכל מקום ולכל דבר שהוא רוצה
מדי פעם הוא זוחל זחילה קצרה מאוד ומפסיק וממשיך לשחק הוא עומד עם תמיכה שלנו לא נעמד לבד יושב יציב כשמושיבים אותו לא מתיישב לבד
בשאר הדברים הוא מפותח בדיבור אומר מספר מילים כגון אבא אמא "את זה" כשרוצה משהו ומצביע
מצליח לתפוס דברים קטנים ולהרימם משחק ב"קוקו" לבד מכסה את הפנים ומגלה וצוחק מאוד אוהב סרטים וקלטות של "יניב המגניב" "הכבשה שושנה" וכו'.
חייבת לציין שבהליכון הוא רץ ומשתולל לגמרי ומאוד אוהב את העצמאות.
מה עליי לעשות ? האם זה בסדר? לקחת אותו לבדיקה?
תודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור מוטורי
ד''ר יהודה ברק30/07/2010לאם שלום
נראה שיש איחור מוטורי קל במוטוריקה גסה. תינוקות מתחילים לשבת בגיל ששה חודשים ומתחילים להעמד בערך בגיל 10 חודשים. במקרים של איחור מוטורי, לרוב אין כול בעיה והאיחור נובע מבשלות מעט מאוחרת של המוח. בדרך כלל גם בני משפחה אחרים אחרו קצת בהתפתחות המטורית. רופא הילדים יכול לבדוק את מתח השרירים של התינוק ולכן אם יש לו רפלקסים ואז הוא יגיד לך אם יש צורך בהערכה של פיזיותפיסטית. ברוב המקרים כאמור מדובר באיחור בלבד. לא מומלץ לתת לילדים ללכת עם הליכון זה עלול להיות מסוכן. הוא עלול ליפול וכן זה עלול לעכב מעט את התפתחותו המוטורית. אם רופא הילדים יחשוב שיש בעיה אמיתית לאחר הבדיקה, הוא ישלח אותך ליעוץ נוסף לנוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפס קדמי סגורג'קלין29/07/2010שלום רב,
בני עכשיו בן חודשיים וחצי הוא מתהפך מהגב לבטן ומהבטן לגב, אין בעיה בכלל בהתפתחות שלו אבל אחרי בדיקה בטיפת חלב אמרו לי שהמרפס הקדמי שלו כמעט סגור הלכתי לרופא וביקש לעשות לו צילום לראש, הרופא אמר לי שלפי הצילום רואים שהמרפס הקדמי סגור וחייבים למדוד את היקף הראש כל חודש - (היקף הראש כאשר מדד הרופא היה 39.5 לפני 5 ימים וכאשר נולד היה 33.5)
שאלתי היא - האם זה מסוכן אם היקף הראש של התינוק לא עולה כל חודש? מה יכול לקרות? והאם זה קשור להתפתחותו המהירה של התינוק!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרפס סגור
ד''ר יהודה ברק29/07/2010שלום ג'קלין
מרפס בדרך כלל נסגר בין חצי שנה לשנה וחצי אך מרפס יכול להסגר גם לפני כן ואין זה מהווה בהכרח בעיה כול שהיא. הקף הראש גדל בשלושת החודשים הראשונים בממוצע של 2 סמ לחודש. לאחר מכן 1 סמ בשלושת החודשים הבאים ולאחר מכן חצי סמ. סך הכול הקף הראש גדל בשנים עשר סמ בממוצע בשנה הראשונה לחיים. עם זאת הקף ראש קטן יותר או גדול יותר מהממוצע לרוב אינו מצביע על התפתחות לקויה ולעתים קרובות זה משפחתי גנטי ללא חשיבות. אם יש חריגה ניכרת בהקף הראש של התינוק, רק אז יש מקום להפנות את התינוק לנוירולוג ילדים. אם התינוק מתפתח באופן תקין, סביר להניח שאין מקום לדאגה. לעתים סגירה של מרפס יכולה להעיד על התאחות מוקדמת של שתי עצמות גולגולת בחלק העליון של הגולגולת. מרגישים מעין גבעה קטנה בין שתי העצמות. מדובר בבעיה קוסמטית בלבד. שכן צורת הראש תהיה מוארכת מקדימה לאחור וצרה במבט מקדימה. אין בכך כדי להפריע להתפתחות של הילד וזהו ענין קוסמטי בלבד. ניתן לנתח אך לרוב אין בכך כול צורך. צילום גולגולת מהווה הקרנה של המוח בקרני רנטגן וזה אינו רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשיםדנה28/07/2010שלום
יש לי שאלה יש לי תינוק בו 4 חודשים
הוא כל הזמן מנסה להתישב כשהוא על הידים שלי , הוא מרים את חלק גוף העליון ומנסה להתישר
האם לאפשר לו ?
הבנתי שצריך להתישב משכיבה ולא כ"יושבים" על הברכיים של מי שמחזיק
אני מקווה שני ברוררה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמנסה להתיישב
ד''ר יהודה ברק28/07/2010לאם שלום
אין כול בעיה בכך שהוא מנסה להתיישב כשהוא על הידיים שלך. הוא פשוט מתאמן כדי להתקדם מבחינה מוטורית ואין בכך כול בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להתישב
דנה28/07/2010תודה
אז אם למשל כשאנשים מחזיקים אותו והם מושיבים אותו על הברכרים שלהם האם זה בסדר או לבקש שישכיב אותו?
כי הוא אכן יושב כשהם מניכים אותו כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההושבה
ד''ר יהודה ברק28/07/2010אין שום בעיה אפשר להושיב אותו ולשחק אתו. לא מומלץ כמובן לתת לו לשבת ללא תמיכה. זה וודאי לא מומלץ בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני דברים על ילד בן 3אודליה27/07/2010כתבתי קודם על גמילה אז יש לי דבר נוסף ילדי במשך ארבעה חודשים עושה קקי בשירותי עוד לפני הגמילה מהפיפי והיום כמו שאמרתי הוא חודש לא עושה פיפי בחיתול בשעות היום ופעם או פעמיים ברח לו רק כאשר הוא רואה שאני לא כל כך שמתי לב אליו כאילו לדרוש צומת לב האם הוא גמול סופית דבר שני יש לו מילים כמו ענבים שהוא קורא לזה עננים בהתחלה במקום לקרוא לי אמא הוא קרא לי ביבא ועכשו לפעמים הוא קורא לי בשמי הפרטי הוא לא יודע צבעים אבל אוהב פאזלים ואוהב לחכות טלויזיה ואנשים האם יש לו בעיה כלשהי האמת שהוא התהפך מאוחר אחרי זה הלך מאוחר אחרי זה דיבר מאוחר האם זה טבעי או זה הקצב שלו ועדיף להניח לא?..?. מה שכן הוא לא נירדם אם אני לא שוכבת לידו מה עושים?..?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3
27/07/20101. לגבי גמילה - אצל ילד קטן, אין 100 אחוז. אבל אם רוב הזמן הוא יבש, נאמר שהוא גמול.
2. לגבי הדיבור - את מתארת גם שיבושי היגוי, וגם שפה דלה (ילד בן 3 כבר צריך לדעת צבעים, ולדבר במשפטים של 3-4 מלים). כדאי לבדוק את השמיעה שלו, ושתבדוק אותו קלינאית תקשורת.
3. לגבי השינה - צריך להרגיל אותו להרדם בלעדייך. פשוט תיפרדי ממנו, וצאי מהחדר. יבכה שבוע, עד שיבין, שלא יעזור לו, וילמד להרדם לבד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)