פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    שושי
    07/06/2010

שלום.
    אני רוצה לבקש עזרה לגבי בני שיהיה בן שולש בחודש הבא.
    לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל. הילד הזה כמעט לא ישן בלילות. כבר תקופה מאוד מאוד ארוכה. כמעט בכל שעה בלילה כשאנחנו מתעוררים הוא ער. לאחרונה הוא למד לצאת מהמיטה ומאז זה הפך לסיוט.. הוא מסתובב בכל הבית לא מאפשר לנו ללכת לישון. לפני השעה 12-1 בלילה הוא לא נרדם.. וגם אח"כ יש מצבים בהם הוא מתעורר ועושה בלגן בבית. הוא נמצא כרגע במסגרת שישנים בה צהרים. כך שהוא ישן סביבות שעה וחצי ביום. בבקרים קשה מאוד להעיר אותו, והוא חוטף קריזה על כל דבר... אני מרגישה שהוא לא ממש מבין כשאני מדברת אליו..

פשוט עייפה ומיואשת. לא יודעת למי לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

ד''ר יהודה ברק
    07/06/2010

שושי שלום
    אכן הבעיה אינה פשוטה לפתרון. מאוד מומלץ לנסות לדאוג לכך שלא ישן בצהריים למרות שבגיל זה עדיין זה אינו אמור להפריע לשנת הלילה. הקושי להירדם והקושי להתעורר זו אכן תופעה ידועה והטיפול בה מחייב לעתים הדרכה של איש מקצוע. אפשר לבקש הפניה לרופא העוסק בבעיות שינה בילדים כיוון שהתיאור שלך הוא בהחלט מצוקה שלך ושל הילד. העצה הפשוטה ביותר היא לנסות לעשות הליך שינה מסודר שבו מידי ערב עושים את אותם אותם טקסים כגון :ארוחת ערב. רחצה במקלחת. לבישת בגדי לילה קיץ או חורף, בהתאם. קריאת סיפור. עמעום האורות בחדר. מתן תחושה של שקט ורוגע להשתדל לא להראות לחוצים לקראת הלילה שקרב. לא להאריך יותר מידי את טקסי הלילה. אם הילד מתעורר ומסתובב בבית, מומלץ להחזירו למיטה בחדרו בלי לדבר אתו, בלי להעיר לו על כך וכן לא להראות לו שכועסים עליו. ולעשות זאת שוב ושוב, אם צריך, עדיין באופן רגוע בלי להראות קוצר רוח או כעס. אם תתמידו בכך לאורך זמן, מאוד יתכן שהילד יתרגל ללכת לישון באופן תקין ואז גם יקום בבוקר באופן נינוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם השלחת חרוזים
    אבא
    07/06/2010

בתי בת 3.5 שנים.
    לאחרונה, מגלה קושי בהשלחת חרוזים, למרות שבעבר, בגיל קטן יותר, עשתה זאת ללא בעייה.
    קשה לה, והיא לא מוכנה להתמודד. היא מחפשת משחק אחר.
    אני יושב איתה, בסבלנות, מסביר, מראה. אבל לא מוכנה לשת"פ.

עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם השלחת חרוזים

הוספת תגובה

• השחלת חרוזים

07/06/2010

אבא יקר שלום,
    לא חייבים להתעקש על השחלת חרוזים, יש מטלות נוספות שמתרגלות קואורדינציה עדינה של האצבעות : למשל, יש משחק "פטריות", בו צריך לשבץ פטריות פלסטיק קטנות בלוח חורים, ואפשר ליצור תמונות שונות. זה יצירתי ויפה, וילדים נהנים מכך מאד. אפשר לקנות לגו קטן, ולהרכיב עם הילדה. אפשר לקנות מדבקות צבעוניות קטנות, ולהדביק.
    ואם כלום לא הולך, צריך להניח לילד לתקופת מה, ולחזור לכך כעבור כמה שבועות. לא בכוח, ולא בלחץ.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי דחוף..
    אם מודאגת
    06/06/2010

אני אמא מאוד צעירה ולא יודעת מה לעשות בנידון.
    הבן שלי בן השנתיים חווה המון מאז נולד, פרידה בין הורים,כניסה למעון והחלפת מעון,פגישה מחודשת עם האבא אותו הילד לא זיהה כיוון שהיה קטן מאוד,חזרה של ההורים מה שאותו שימח אך בעקבות החזרה הילד הוצא מהמעון מאז אינו נכנס לשום מסגרת כבר חצי שנה הוא איתי בבית חשוב לי לציין כי ההתפתחות שלו נהדרת הוא ילד חברותי ואוהב אנשים וילדים...הבעיה היא שלטעמי הוא אוהב ילדים יותר מידי..כשאנחנו בגן השעשועים הוא רץ לילדים שלא מכיר ומחבק אותם ,הוא אוהב לחבק ילדים,למרות שאנחנו מרעיפים עליו המווון אהבה חיבוקים ונשיקות בלי סוף .
    הוא כל הזמן מחבק ילדים ונוגע בהם ליטוף בשיער וכאלה הילדים לא אוהבים את זה ומתרחקים ממנו,במשך חצי שנה בקושי יש לו קשר עם ילדים אפילו לא קשר עין כי אנו גרים במקום בו אין ילדים בני גילו.אני רוצה להכניס אותו למעון אבל חוששת שיהיה מנודה מהחברה בשל החיבוקים והנגיעות בילדים.אני מסבירה לו שלא מחבקים ילדים שאתה לא מכיר אבל ...לא הולך..מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי דחוף..

הוספת תגובה

• לתיקון-בן שנתיים בלבד

אם מודאגת
    06/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים

06/06/2010

אמא יקרה שלום,
    ילד לומד להתנהג באופן חברתי רק בתוך חברה.... הכניסי אותו למעון, גם אם בהתחלה יהיו קשיים, הרי הוא בוודאי ילמד, ובמשך זמן קצר יסתגל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר מגע
    מורן
    03/06/2010

שלום שמי מורן, יש לי ילד בן חמש וחצי. ילד מאוד נבון, בוגר, עצמאי וחברותי.
    מגיל צעיר ראינו בעלי ואני שהוא אוהב לגעת יותר בילדים אחרים, לדוגמא :בתחילה זה היה בתקשורת עם ילדים שכאשר הוא דיבר הוא גם ליטף בפנים וכד' ואחר כך סתם בנגיעות. לאחיו הצעיר ממנו ב-שנתיים וחצי הוא מרבה לגעת בפנים.
    היינו בשיחה עם הגננת היא כמובן שיבחה אותו על היכולות הגבוהות שלו,התפקוד בגן ואמרה שהיא לא חושבת שהמגע בילדים ולעיתים גם המגע עם מזרונים (הוא מכניס במפגש את הידיים בין שני מזרונים) קשור בתשומת לב או בפאן הריגשי אלא היא חושבת שמשהו במערכת התחושה עוד לא הבשיל. הגננת לא תיארה שהמגע פוגע בתפקוד של הילד בגן ,לא במפגשים ולא בפאן החברתי.
    בנוסף יש לציין שהילד שלנו נולד 1.700 בשבוע 36 בניתוח קיסרי.
    השאלה שלנו האם צריך לפנות למרפא בעסוק השייך לויסות תחושתי? או שמספיק שאנחנו בבית נזמן לא מגע? לא אני ולא בעלי מרגישים שיש לנו מספיק ידע כיצד אפשר לעזור לו, ואנחנו מרגישים את הצורך שלו במגע. מה אפשר לעשות כדי לעזור לילד שלנו?

לקביעת תור
    סגירה
    יתר מגע

הוספת תגובה

• תחושתיות

04/06/2010

מורן שלום,
    התיאור של הילד די משכנע שיש כאן בעייה של צורך יתר בתחושה, בגרויים של מגע, ואולי זה באמת קשור ללידה המקודמת, במשקל כה נמוך.
    אני בהחלט מציעה לכם להתייעץ עם מרפאת בעיסוק המתמחה בתחום. היא תדע להדריך אתכם מה לעשות בבית, וסיכויי ההשתפרות הם גדולים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאה המתמחה בתחושתיות

מורן
    06/06/2010

תודה על התגובה. היכן אנחננו יכולים למצוא מרפאה בעיסוק שמתמחה בתתושתיות?, ניסינו לכמה מרפאים בעיסוק פרטיים, אך הם לא מתמחים בכך. נשמח אם תוכלי להפנות אותנו למרפאה שקרובה לאזור מגורינו בכפ"ס. תודה רבה. מורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושתיות

07/06/2010

מורן שלום,
    ראשית, את זכאית לפנות למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך, עם מכתב הפנייה מרופא הילדים.
    אם את חברה בשרותי בריאות כללית - את מוזמנת לפנות למכון בבי"ח מאיר. אם את חברה במכבי - יש להם מכון גדול וטוב בהוד-השרון.

ישנה מרפאת בעיסוק פרטית שמומחית בטיפול בנושא, שמה ענת יגדל, והיא גרה בכפ"ס.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת התפתחותית סבוכה,סליחה על האורך
    רבקה
    02/06/2010

שלום!
    בננו, ילד ראשון ובינתיים יחיד, בן שנתיים ו10.
    אני עוסקת במצוע טיפולי ובעלי איש חינוך.
    הילד מאוד מפותח, בעיקר ורבלית, מדבר ומבין כמו ילד בן 3+ (לפי מנהלת המעון והתרשמות שלנו). מבחינת מוטוריקה וכו' מותאם לגילו. כשהיה בן כמה חודשים היה חשש להיפוטוניה אך אחרי מפגש אחד עם פיזיוטרפיסטית זה נשלל.
    לילד יש מספר קשיים קטנים אך מדאיגים:
    1. קושי בהסתגלות, בעיקר סביב הכניסה למעון חדש בגיל שנה, וכן הכניסה למקומות חדשים (בתים זרים, בדיקת רופא), הוא מסתגר ונצמד אלינו, לוקח לו הרבה זמן להיפתח.
    (הדבר הזה מאוד השתפר בחודשים האחרונים, פעם היה מאוד בוטה, היום פחות).
    2. קושי עם מקומות גדולים או הומי אדם (אירועים, חדר אוכל של פנימיה שבעלי עובד בה). שוב- הוא מסתגר ונצמד אלינו ולוקח לו זמן להיפתח. גם זה מאוד נרגע בחודשים האחרונים.
    3. נבהל בקלות מרעשים חזקים, וממש נכנס להיסטריה.
    4. מידי פעם הוא פתאום כאילו לא שומע או לא מבין ויכול לשאול על אותו משפט המון פעמים "מה?" "מה?", למרות שאין רעש מיוחד. ניכר שמעצבן אותו שהוא לא מצליח לשמוע/להבין. בדיקת השמיעה של טיפת חלב עברה בהצלחה.

לפני יותר מחצי שנה היינו בבדיקת התפתחות רגילה בטיפת חלב בה הוא היה עייף ורעב, ולא שיתף פעולה בכלל. ראוי לציין שהאחות הייתה חדשה ולא הכירה אותו כלל.
    לאחר הבדיקה היא התקרשה להציע לקחת אותו למכון להתפתחות הילד לבדיקה, גם לאור הבדיקה שלה וגם לאור הדברים שכתבתי כאן, שהיא שקראה בתיק. היא אמרה שאולי מדובר בגירוי יתר. אני לא מאוד מתמצאת במונחים אך לא מדובר בגירוי יתר תחושתי, לפחות לא על פי בדיקות והרגשה שלנו. (אף פעם לא הציק לו פתק בחולה או כל סוג של מגע).

פנינו לרופא הילדים ולמנהלת המעון (בו הוא נמצא שנה שניה). שניהם אמרו שלא נראה להם שיש בעיה מיוחדת, אך הרופא נתן לנו הפניה למקרה שכן נרצה לבדוק.
    התייעצנו עם רופאת ילדים אחרת, והיא אמרה שאולי דווקא מדובר במשהו נוירולוגי ושכדאי ללכת לבדוק ואולי אפילו לעשות eeg.

קיבלנו שאלון הכנה לבדיקה בהתפחתות הילד (אנחנו בקופ"ח כללית מחוז ירושלים). ראינו שהשאלות כלל לא קשורות לבעיות שאנו רואים, ולהפך, בכל השאלות הוא נמצא ברמה הגבוהה ביותר.

התקשרנו למכון להתפחתות הילד להתייעץ האם הם המקום הנכון עבורנו, היועצת שם שמעה את כל הסיפור ואמרה שבאמת אין לנו מה לחפש אצלם מכיוון שהם עוסקים רק בעיכובים התפתחותיים. היא הציעה לפנות לבריאות הנפש לאבחון נפשי. אנו ממש לא חושבים שהדברים עד כדי כך חמורים.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם- האם בכלל יש צורך באבחון ואם כן מאיזה סוג?

הוספת תגובה

• שאלה התפתחותית

04/06/2010

רבקה שלום,
    יכולים להיות כמה הסברים לתופעות שאת מתארת אצל ילדך : זו יכולה להיות רגישות לשפע גרויים, כמו רעש, אנשים וכד', זו יכולה להיות חרדה חברתית ממקומות זרים, מאנשים חדשים, וזה יכול להיות קושי בהסתגלות למעברים, או הכל יחד.
    במקום להתחבט ולדאוג, אני בהחלט בעד פנייה למכון להתפתחות הילד. יש שם צוות רב-מקצועי, מיומן, מנוסה, הבדיקות נערכות תוך משחק עם הילד, והן בהחלט יכולות לעזור לכם לראות אם יש בעייה, מה הבעייה ואיך לטפל.
    עדיפה בדיקה מיותרת, מאשר המשך הדאגה וההתחבטות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בשינה
    אימא
    02/06/2010

שלום,

בני, בן שנה ותשעה חודשים, התחיל בשבוע וחצי האחרונים לבכות במהלך השינה.לפעמים הוא גם קורא לנו אליו אך כאשר אנחנו ניגשים אנחנו רואים שהוא עדיין ישן אבל בוכה בקול חזק.
    זה קרה אם אני לא טועה בכל לילה במהלך השבוע וחצי האחרונים ומספר פעמים בכל לילה.
    במהלך היום, מתנהג כרגיל. אנרגטי, שמח, תקשורתי וחמוד.
    בלילה האחרון ניסינו להרגיע אותו בזמן הבכי ונראה שזה לא עזר אלא העיר אותו ואף החריף את הבכי. הוא בדרך כלל נרגע מאוד ממגע, מליטוף או ממילה טובה ועכשיו זה ממש לא עזר.

האם מדובר בביעותי לילה? זה לא מוקדם מבחינת הגיל?
    האם ניתן לקשר זאת לגורמים רגשיים? שהה תקופה ארוכה בבית בשל רצף מחלות ורק בשבוע האחרון חזר באופן סדיר לגן. החזרה לא פשוטה עבורו. אני גם בהריון בחודש מתקדם ואנחנו מנסים לדבר איתו על כך עד כמה שיכול להבין. האם נסיבות כאלה יכולות להשפיע?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בשינה

הוספת תגובה

• בכי בשינה

04/06/2010

אמא יקרה שלום,
    בהחלט נראה שמדובר במה שאנו קוראים ביעותי לילה, או חלומות מפחידים,
    או תופעה כלשהי שקשורה בשלב השינה של החלום.
    מקובל להמליץ לא להעיר את הילד. פשוט להניח לו להמשיך בשינה. לפעמים עוזר ללטף אותו.
    כל טוב. נקווה שזה יחלוף במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    אולגה
    01/06/2010

שלום רב,
    רציתי לדעת מהי תזונה נכונה לילד בן7 .

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה

04/06/2010

אולגה שלום,
    אינני מומחית בנושא.
    עדיף שתתייעצי עם דיאטנית מומחית לילדים. יש היום בכל קופות החולים יעוץ כזה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד לעשות קקי
    סיון
    01/06/2010

היי יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חוד'והוא מפחד לעשות קקי,
    מתי שיש לו קקי הוא אומר לי אמא קר לי תחבקי אותי אני כמובן מחבקת ואומרת לו שזה קקי ההרגשה שיש לו הוא אומר לי אמא אין קקי בקיצור הוא מתאפק עד שכבר הוא לא מצליח ואז הוא עושה לי בתחתון
    כמובן שקניתי לו ספרי גמילה אפילו קניתי שירותים מנגן בשביל לדרבן אותו אבל ללא הצלחה
    הוא יודע שעושים פיפי וקקי בשירותים אבל הוא לא מוכן לשבת מאחר והוא רגיל לעמוד שהוא עושה קקי

לקביעת תור
    סגירה
    מפחד לעשות קקי

הוספת תגובה

• קקי

04/06/2010

סיון שלום,
    הרבה ילדים פוחדים לעשות קקי, כיוון שזה קשור בתחושה שכנראה לא נעימה להם. הרבה ילדים גם פוחדים לשבת על האסלה, כיוון שזה לא נוח להם, הם מרגישים לא יציב, וחוששים שיפלו.
    יש לך ילד צעיר מאד. אולי עוד מוקדם מדי בכלל לדבר על גמילה. תני לו לעשות מה שהוא מבקש, בטיטול, אולי תנסי סיר שעומד על הרצפה.
    העיקר שלא יפתח עצירות. כי אז עלולים להיות כאבים ביציאה, והפחד גדל עוד יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5, וגננת עם דרישות.
    זוהר
    01/06/2010

בני בן 3.5 ונמצא בגן שבו משולבים גם ילדים של טרום טרום חובה וגם טרום חובה. בני הוא יליד נובמבר ולכן הוא בין הצעירים בגן. בחודשים האחרונים הגננת החלה להתלונן בפנינו שלבני יש קשיים במוטוריקה עדינה כאשר הטענה העיקרית שלה זה שהוא אינו רוצה להחזיק את היעפרון בצורה של מבוגרים. הוא ממש מתנגד לכך. הוא רוצה להחזיק את העיפרין עם כל היד. בנוסף הגננת טוענת שהוא אינו משתדל לצבוע כמו שצריך אלא עושה קשקוש וזהו.
    האם אלו בקשות הגיוניות בגיל כזה או שלפי ההרגשת בטן שלי הוא צריך עוד להתבשל וכמה שהיא לוחצץ על כך כרגע היא רק עושה לו יותר התנגדות ונזק להתפתחות תקינה בעתיד? היא אפילו התחילה "לאיים" עלינו עם התפתחות הילד. האם אני צריכה להיות מודאגת?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3.5, וגננת עם דרישות.

הוספת תגובה

• גננת עם דרישות

04/06/2010

זוהר שלום,
    מותר לילד בן 3 וחצי לקשקש (לשרבט, בלשוננו) אבל הוא כבר, בתהליך הבשלה טבעי, צריך להחזיק את העפרון או הצבע בקצות האצבעות, ולא בצורה אגרופית, עם כל היד. זה בהחלט עשוי להעיד על סרבול מסויים ביכולת של המוטוריקה העדינה.
    נכון שחלק מהגננות היום מעמידות רף מאד גבוה ולא מציאותי לילדים, אבל אולי בכל זאת היא חשה בבעייה מסויימת, יחסית ליתר הילדים.
    יש לך כאם חופש פעולה : את יכולה להעביר את הילד לגן אחר, את יכולה לא להקשיב לה, ולדחות את טענותיה בנימוס, ולחכות עד שהילד יהיה בן 4. ואפשר גם לבקש הפנייה לבדיקה של מרפאת בעיסוק, ואז תהיי בטוחה באבחנה המקצועית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי
    סיגל
    30/05/2010

שלום
    בתי בת 4 ומזה כשנה נמצאת במסגרת של גן שפתי עכב עיכוב שפתי שהתגלה בגיל שנתיים וחצי.
    אחת לחצי שנה אנו נמצאים במעכב בהתפתחות הילד.(העיכוב השפתי ניכר במיוחד בהיגוי)
    מספר פעמים העליתי בפני התפתחות הילד, כי ברצוני להתחיל טיפול של קלינאית תקשורת באופן פרטי בנוסף לטיפול אותו מקבלת בתי במסגרת הגן בכל פעם נאמר לי לא להתחיל טיפול כזה לאור העובדה שבתי חשופה להרבה מטפלים במסגרת הגן והדבר יכול רק להזיק, לעומת זאת האינטואיציה שלי אומרת שככל שתעשה עבודה רבה עם בתי התקדמותה תהיה רבה יותר ומהירה יותר.
    אודה לחוות דעתכם בענין, כמו כן אשמח לקבל המלצות על קלינאיות תקשורת מחיפה

תודה סיגלן

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב שפתי

הוספת תגובה

• ריבוי מטפלים

31/05/2010

סיגל שלום,
    יש אמת רבה באמירה, שריבוי מטפלים מקשה על הילד, בעיקר כאשר מדובר בטיפול בתחום מסויים. כל מטפל נוקט בגישה קצת שונה, וזה עלול לבלבל את הילד.

מאידך, את מכירה את ילדתך, וייתכן, שהאינטואיציה שלך "צודקת". קשה לומר.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי רצון ללכת לגן
    שגית
    30/05/2010

לד"ר יוכי שלום רב :

יש לי אחיין שהינו בן שנתיים וחודש שבזמן האחרון אינו רוצה בשום פנים ואופן ללכת לגן ,דבר שלא היה לפני כן .
    היה שינוי בגן של סייעת שהיתה מטפלת בו ,אך הילד לא הראה איזשהו חיבור מיוחד אליה .
    דבר נוסף הוא שהילד לא חש טוב בזמן האחרון ,יש לו כאבי בטן שגרמו לאימו להשאר עימו כשלושה ימים בבית ומאז הוא ממש מתנגד ללכת לגן בכל בוקר .{הדבר קורה כבר שבוע ימים }.
    האם יש סיבה לדאוג ? ובאיזה דרך כדאי לנהוג במקרה זה?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    אי רצון ללכת לגן

הוספת תגובה

• אי רצון ללכת לגן

31/05/2010

שגית שלום,
    ייתכן שהשינוי בגן, למרות שהוא נראה לא "חשוב", גורם לילד להרגיש פחות בטוח בגן, ולכן הוא רוצה להישאר בבית.
    ייתכן גם, שכאבי הבטן שלו, הם בעצם "תירוץ" שהוא יוצר כדי לא ללכת לגן.
    וייתכן, מצד שני, שאיננו רוצה ללכת לגן משום שהוא מרגיש לא טוב.
    קשה לדעת אצל ילד כה צעיר.
    חשוב לבדוק אותו, כדי לוודא שהוא בריא. ומעבר לכך, תראו עם הזמן. לא נורא אם תשאירו אותו בבית יום אחד, ותראו איך הוא מתנהג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות איטית אצל ילד בן 9 חודשים
    שרה
    30/05/2010

הנכד שלי בן 9 חודשים נולד במשקל 2.860 ק"ג. היום הוא שוקל מעט מעל 6 ק"ג. הוא עדיין אינו יושב, הוא זוחל על הגחון. הוא עולה לארבע אך מיד מחליק. הוא אינו מושיט ידיים שירימו אותו. אך הוא נחוש כשהוא רוצה להשיג צעצוע הוא חייכן "מקשקש" בלי סוף.
    ראוי לציין שאביו של הילד היה במעקב במכון להתפתחות הילד עד גיל 12.

הוספת תגובה

• התפתחות איטית

31/05/2010

שרה שלום,
    בס"ה, אינני רואה מהתיאור שלך חריגות מדאיגה.
    עם זאת, התייעצו עם רופא הילדים שלכם, אולי כדאי שיעקוב אחר הילד, ויוכל להרגיע אתכם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממד
    ש
    28/05/2010

האם שינה בממד סגור יכולה להשפיע על הצמיחה והגובה של נערים בגילאי 14-19???

כלומר, האם הגובה הסופי שאליו יגיעו יכול להיות קטן יותר מהגובה אליו היו מגיעים אלמלא ישנו בחדר רגיל ולא במממד במשך 5 שנים של התפתחות מגיל 14-19 ????

לקביעת תור
    סגירה
    ממד

הוספת תגובה

• שינה בממד

29/05/2010

דדי שלום,
    ככל הידוע, אין לשינה בממד, או למגורים בממד, כל קשר עם גדילה של ילדים, לא לגובה, ולא לבאינטליגנציה, או כל דבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות דמיונית
    אתי
    28/05/2010

שלום רב,

אני אמא לבת 3.5 ולבן 10 חודשים. זמן קצר לאחר לידת בני, בתי המציאה לה "אחות דמיונית".
    היא נתנה לה שם ומזכירה אותה רק במקרים בהם שואלים אותה מי הם בני המשפחה שלנו או כשאנחנו מציירים את המשפחה (בצילומים משפחתיים היא לא שואלת איפה היא, כנ"ל בנסיעות משפחתיות או ארוחות משפחתיות). הנוכחות שלה בחיינו היא מינורית ביותר. היא יכולה להזכיר אותה אחת לחודשיים-שלושה ולא לפתח שיחה עליה. אני פונה אליכם כי בזמן האחרון היא שואלת אותי בעיקר: אמא איפה נגה? בת כמה נגה? ואין לי מושג כיצד עלי לענות לה?? האם לזרום איתה ולתת לדמות הזאת נפח או להחזיר לה את השאלה ולשאול אותה מה היא חושבת? אציין שבפעם האחרונה אכן החזרתי לה את השאלה והיא פשוט לא ענתה לי ונראה שהיתה מאוכזבת...
    אציין שבתי מאוד ורבלית ובעלת דמיון מפותח ופורה. היא מאוד מחוברת למציאות ושמה לב לפרטים קטנים. לא מדובר בילדה חולמנית ויש לי הרגשה שהיא יודעת בוודאות שהדמות הזאת אינה קיימת אבל משהו לאחרונה לא מסתדר לה...

אודה על תגובתכם :)

לקביעת תור
    סגירה
    אחות דמיונית

הוספת תגובה

• אחות דמיונית

29/05/2010

אתי שלום,
    זה נורמלי, ותואם לגיל, ובהחלט ייתכן שזו מעין תגובה להולדת האח הקטן.
    אפשר "לזרום" עם הילדה, ולהמציא פרטים רלבנטיים לאותה אחות (נוגה), ככל שהדמיון יעלה. אפשר לפתח משחקים עם הילדה, כמו משחקי-תפיקד, שבהם היא נוגה, ואת האמא, וכד'.
    מאידך - חשוב בכל סיום של השיחה או המשחק להזכיר לילדה, שבאמת אין ילדה כזאת !!! ואולי אפילו יותר מכך : לומר, שאת שמחה שלך יש שני ילדים, הבת שלך והבן התינוק, והם הכי נפלאים בעינייך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אתי
    29/05/2010

על תגובתך המהירה והעניינית! אנסה לזרום אתה ונראה לאן זה יתפתח...

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בכיר
    24/05/2010

עד איזה גיל גובהים בערך???

ומה אפשר לעשות כדי לזרז את תהליך הגדילה והגביהה??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גובה

ד''ר יהודה ברק
    24/05/2010

ירין שלום
    זה משתנה מאדם לאדם וזה תלוי בקצב ההתבגרות המינית. ככול שקצב ההתבגרות המינית מהיר יותר העצמות נסגרות מהר יותר והגובה הסופי מסתים מהר יותר. . אפשר לגבוה בערך עד גיל 18 ולעתים אף יותר. בדרך כלל הגובה של הילדים תואם לגובה ההורים.
    בברכה
    דר' ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה