מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בלילהאודליה27/07/2010
הילד שלי בן 3 כבר במהלך החודש האחרון בלי חיתול במשך היום אך במהלך שינה במעון ובמהלך הלילה הוא נימצא עם חיתול אייך אני יודעת מתי הוא מוכן לישון בלי חיתול???..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בלילה
27/07/2010שלום,
זה פשוט : אם במשך שבוע יקום בבוקר יבש, תדעי שהוא גמול גם בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום!~יצחק26/07/2010שמי יצחק אני בן 17 גובהי הוא 1.68 ורציתי לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לי לגבוה שמעתי על כל מיני תוספי תזונה רציתי קודם לברר אצל מומחים לפני שאני מבזבז סתם... תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגובה
27/07/2010יצחק שלום,
אפשר להתייעץ עם רופא שמומחה בתהליכי גדילה, (אנדוקרינולוג), שיבקש את הגובה של הורייך, יבחן אותך, ויוכל לומר לך מה התחזית הסבירה לגביך, ואם יש טעם שתקנה תוספים מסויימים.
בהחלט חבל לבזבז כסף לשווא, אם לא תהייה בכך תועלת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק עם 2 ידייםאמא26/07/2010שלום. ילד בן 4 שנים. כל משחק שאנו משחקים ילד משחק עם יד אחד (חוץ מחרוזים). איזה עוד משחק אפשר שלא יהיה לילד ברירה להשתמש בשתי ידיים? כי מה שקורה אצלו יד אחד מחוץ למשחק ויד אחד במשחק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש ביד אחת
26/07/2010אוקסנה שלום,
זה לא תקין שהילד מפעיל רק יד אחת, וקודם כל, צריך לבדוק למה.
אני מציעה לך להתייעץ עם רופא הילדים, ואולי הוא יפנה אותך לבדיקה של פיזיותרפיה, או של נוירולוג ילדים. זה חשוב !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק בשתי ידיים
28/07/2010אוקסנה,
שחקי איתו בכדור. טוב שיהיה כדור קטן. גם משחק בפלסטלינה או בצק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת ארוך... זקוקה לדעתכם המלומדתשני26/07/2010שלום,
אשמח לדעתכם אודות בני בן השנה. הסביבה רואה בי אמא חרדתית ודי כועסת עליי בשל מחשבותיי והדאגה שאני מתייגת את הילד ואני מרגישה קצת לבד...
יש לי ילד בן שנה - שמח, מקסים, חייכן, חברותי. יצר קשר עין מצויין מגיל 6 שבועות. נהנה להיות בחברה ודורש זאת, מנסה למשוך תשומת לב של מבוגרים וילדים שידברו איתו ויסתכלו עליו ע"י מלמולים ומבטים ביישניים (לדוג', בנדנדה בגינה יתבונן אל ילדים, ידבר אליהם ויחייך).
בד"כ מגיב כשקוראים לו (אלא אם מבין שמעצבנים אות בקריאות חוזרות, לדעתי).
ההתפתחות המוטורית שלו מאוחרת. קושי ביניקה, אך אכל בלי בעיה מבקבוק (והחל לינוק היטיב בגיל חודשיים), התהפכות בגיל 6-7 חודשים. לאחרונה אובחן כהיפוטוני ואנחנו בטיפול פיזיותרפיסטי בהתפתחות הילד (תוך 3 שבועות החל לזחול גחון בגיל 11 חודשים ומהר מאוד למד להתיישב. כיום עומד טיפונת על 6 וקורס). מעבר למוצקים היה חלק והוא אוכל היום חלק מהאוכל לבדו ואני משלימה עם כפית (וקצת בקבוקים).
מבחינה שפתית הייתה קצת נסיגה ונאמר לנו שהדיבור לא מגוון דיו לגילו. הוא מג'ברש ומדבר עם עצמו ועם צעצועם. לפני כשלושה חודשים אמר בה-בה-בה והפסיק. לא מחקה דיבור, על אף שאני מנסה לדבר לאט מולו ולהדגיש. אין מילה מכוונת.
אוהב משחקי "קו-קו" ובימים האחרונים גם הוא מכסה פרצופו ומגלה, שמח לכך שאני מתלהבת.
עוד לא מצביע, לא מוחא כפיים, לא "ידיים למעלה", לא ביי-ביי, לא "רוקד" למשמע מוזיקה. כשמנסים ללמדו הוא נהנה וצוחק, אבל לא מחקה.
לימדתי אותו תוך זמן קצר "איפה אור", "תן לי" ולהכניס חפץ לקופסא והוא למד די מהר. מבין "לא", אם כי בוחן ומנסה.
עניין המחוות מאוד מלחיץ אותי וגם שלוש התנהגויות נוספות שלו: 1) לפעמים הוא מחייך לעצמו (הוא מאוד חייכן בלי כל קשר...) כאילו ראה משהו מצחיק - לדוג', יושב באוטו ומחייך לעצמו, מתלהב מאוד כשרואה דברים תלויים ומתנפנפים דוגמת עלים שזזים ברוח (משהיה קטן הראנו לו עלים, פרחים, הסברנו על כך).
2) אוהב גם להיכנס מתחת למתלה כביסה ונהנה מהכביסה המתנדנדת. אוהב להסתתר באוהל.
3) מאוד אוהב ספרים. יכול להתעסק עם ספרים כרבע שעה, לדפדף בספר, להתבונן במתרחש בספר, לחייך לדמויות, שוב לדפדף. ממש נראה שהוא קורא, לפעמים מדבר עם עצמו תוך כדי. נראה שהוא אוהב את זה אפילו יותר ממשחקים, אם כי גם במשחקים אחרים משחק ולא עוזב מהר - יכול להתמיד כמה דקות. כשמקריאים לו מקשיב בעיון ומתבונן (מגיל קטן)
בבדיקה בהתפתחות הילד נמצא שהוא סביב גיל 9 חודשים במדדים שונים, סביב 7 חודשים שפתית (ובמוטוריקה פחות).
לדאוג? משהו מעבר להתפתחות הילד שבה אנחנו נמצאים?
האם היעדר המחוות עשוי להעיד על אוטיזם?
יש ילדים שמבצעים מחוות בגיל יותר מאוחר וזה תקין? האם ההתנהגויות שציינתי הן חריגה מהתנהגות רגילה. האם לצמצם לו מגע עם ספרים?
אני יושבת איתו המון ועובדת איתו על תרגילי פיזיותרפיה, מחוות, משחק סיבה-תוצאה, דיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדאגה אימהית
26/07/2010שני שלום,
לא אומר לך לא לדאוג, כיוון שדאגה היא תכונה אינטגרלית לכל אמא יהודייה, ואי אפשר בלי זה.
מאידך, כל מה שאת מתארת הוא בתחום התקין, כולל האיחור הקל שאת מציינת (תפקוד ברמת גיל 9 ח', כשהילד בן שנה). אין בתיאור שלך שום סימן לאוטיזם !
לגבי המחוות - ילדים רבים מתחילים אחרי גיל שנה.
ההתנהגויות שאת מציינת - נורמטיביות, אפילו מראות על סקרנות ובדיקת העולם.
לדעתי - המשיכי בקשר עם התפתחות הילד, בטיפול פיזיותרפי ובמשחקי גרייה שונים. אין צורך ביותר מכך.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ו-5עינת24/07/2010שלום
לבתי בת השנתיים ו-5שפה עשירה ומפותחת מאוד יחסית לבני גילה.. עוד לפני גיל שנתיים אמרה משפטים בעלי 4 מילים....מגיל שנתיים וקצת כבר אומרת משפט סיבה כמו - אמא כועסת כי הרבצתי...
לאחרונה יש לה קטע שהרבה פעמים היא חוזרת אחרי מה שאני אומרת, ממש קוף אחרי בן אדם.
האם זה משהו מוכר ?
היא גם באה ומספרת לי סיטואציה שדברנו בינינו ישר אחרי שתהרחשה למשל- " אמרתי לך רוצה לשחק ואמא\את אמרת שכן...מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשל ה"תוכי"
25/07/2010עינת שלום,
יש שלב התפתחותי שבו הילד חוזר כתוכי על דברים שאומרים לו. מכך הוא לומד. זה בהחלט תקין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעה עצמיתאימא24/07/2010שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה...
בני נוהג להרגיע את עצמו לפני שינה או עם קימה, על ידי כך שהוא מלטף את הידיים של בעלי (משחק עם השיער) או מלטף את הראש או הגבות שלנו... זה נשמע מצחיק אבל המגע עם השיער מאוד מרגיע אותו. אני בשלב מסוים מאבדת סבלנות ומסבירה לו שזה לא כל כך נעים לי אבל בעלי מסוגל אפילו להגיש לו את הזרוע על מנת שישחק איתה.
שאלתי היא - האם כדאי לעזור לו להפסיק עם מנהג זה? הוא בן שנה ו- 11 חודשים, מפותח מכל הבחינות, רגיש ותקשורתי (נמצא בגן). אני שואלת זאת גם על רקע של לידה צפויה נוספת בחודש הקרוב. מניחה שכשיהיה לו אח קטן חדש הוא יזדקק עוד יותר לתחושת קרבה וביטחון.
תודה מראש,
אימא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרגעה עצמית
25/07/2010אמא יקרה שלום,
אין לי עצה מקצועית חותכת לשאלתך. אין נכון או לא נכון בעניין זה. יש גם מבוגרים, בעיקר נשים, שרואים אותן יושבות וחולמות, תוך כדי סלסול קווצת שיער....
זה תלוי בגישה שלכם ובסבלנות שלכם.
לחלופין, אפשר לתת לו משהו אחר למולל, כמו סרטוט רך, או בובת-פרווה. לפעמים זה תחליף מוצלח.
כדאי לנסות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה בן שנהאתי24/07/2010שלום רב,
בני בדיוק בן שנה. ילד מאוד מאוד מתוק וחכם אבל גם מאוד פעלתן (התהפך כבר בגיל חודשיים, זחל בגיל 5 חודשים, נעמד בגיל חצי שנה, והתחיל ללכת בעזרת תמיכה כבר בגיל 8 חודשים). הוא לא אוהב לשבת בכלל ומהרגע שלמד להתהפך גם לא יודע לשכב ולנוח... מסרב לקחת מוצץ או שמיכי או כל חפץ מעבר (או רגיעה) אחר. במהלך היום ישן בין שעתיים וחצי לשלוש בלבד בשעות שלפני הצהריים ובערך בסביבות 19:30-19:15 מתחיל לפהק, מקבל בקבוק ונרדם תוך אכילת הבקבוק. אני מכניסה אותו למיטה שלו ואז בד"כ מתעורר כעבור שעה כאילו היום רק התחיל ונכנס שוב לפעילות עד 22:00 ואז או שבעלי מסתובב אתו עם המנשא עד שנרדם או שוב בקבוק ונרדם ומוכנס למיטה. אין שום מצב להכניס אותו למיטה כשהוא ער מאחר והוא יכול לבכות אפילו רבע שעה רצוף תוך השתוללות ואיום לקפוץ מהמיטה! כבר ניסינו והוא הצליח להבהיל אותנו. סדר היום שלו משום מה אינו שגרתי. בעלי ואני וכן בתנו הבכורה מאוד מאוד קנאים לסדר יום קבוע אבל הקטנצ'יק לא מוכן להיכנס לאיזו שבלונה וכל יום ישן ואוכל בשעות אחרות. אנחנו מרגישים שהוא מנהל לנו את החיים במקום שזה יהיה הפוך. במהלך היום אנחנו עוד מסתדרים אבל הלילות בלתי נסבלים.
אני פונה אליכם כי בשבוע האחרון הוא מתעורר בין 3-4 פעמים בלילה לפעמים צריך נדנוד של 10 דק' על הידיים או בקבוק ואז חוזר לישון. אנחנו אובדי עצות מאחר ושנינו מותשים מסביב לשעון. במהלך היום בפעלתנות שלו ובלילות פשוט לא ישנים מה שגורם למתחים גדולים ביננו.
אציין שישן באותו חדר עם אחותו הגדולה (בת 4 ) שנרדמת בשעה שמונה ומתעוררת בשעה 6:00 החל מגיל 5 חודשים...
אודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות שינה
24/07/2010אתי שלום,
צר לי, אך אין לי תרופת קסם עבורך.
יש ילדים שמתקשים לבנות סדר-יום קבוע, בעיר מחזור יום-לילה ושעות אכילה קבועות, וצריך להיות סבלנים.
אפשר לנסות ולהקפיד על קביעות בארוחות, בהשכבת הילד לישון, אבל יש תהליכים פיזיולוגיים, שאיננו יכולים לשלוט בהם.
בדקי אם אין בעייה. התייעצי עם רופא הילדים : אולי מדובר בשיניים, באוזניים, בגזים ?
הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחותאדרי23/07/2010היי,
בני בן שנה ושלושה חודשיים.
מחל ללכת כבר בגיל 11 חודשים, מבין כל מה שמבקשים ממנו, חברותי מאוד, הוא החל לדבר בגיל שנה אומר פור (ציפור), עוד פעם(במילה מחוברת), אור, תול(חתול), בוא, קח, את זה, קורא לכלב של הוריי בשמו פיץ', כשרואה שירותים הוא אומר פיפי, ועוד הרבה מילים.
הוא אומר אבא, ממש ברור אבל אמא הוא לא אומר- מדוע? האם ישנה סיבה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבא-אמא
24/07/2010אורטל שלום,
הצליל /בה/ הוא הבסיסי ביותר, והקל ביותר להיגוי. לכן הוא הראשון שמופיע.
אח"כ מופיע /מה/.
מבטיחה לך שזה יבוא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפהגלית22/07/2010שלום רב
שאלתי בעבר עכשיו שאולת שוב
יש לי ילדה בת שנה ו 8 התפתחות המוטרית שלה היא עושה את הכל אבל בקצב איתי רק בגיל כמעט שנה ישבה. ורק עכשיו בגיל שנה ושמונה מתחילה ללכת.
מבחנית שפה היא לא יודעת להגיד הרבה מילים רק אבא, אמא היא אומרת EMA , גו גו, גע גע, אור היא אומרת או וחוץ מהמילים הבודדות האלו היא לא יודעת להגיד שום מילה ובנוסף את המילים האלו היא כבר אומרת מזמן ואני לא שמה לב שהיא מחדשת את אוצר המילים שלה מוסיפה עוד הבהרות היא מצביעה על מה שהיא רוצה ומשתמשת הרבה באו או או על הרבה דברים.
נזכרתי שהיא יודעת להגיד גם מה ו פה , אבל אני לא רואה שעם החודשים שהיא גודלת מוסיפה מילים. היא לא יודעת להגיד מים, ועוד כל מיני מילים פשוטות ממש כמה מילים ספורות
האם זה תקין
רוצה לצין שהיא מבינה ועושה הרבה מאוד דברים פשוט דיבור לא ממש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור
24/07/2010גלית שלום,
יחסית לגילה, ביתך עומדת בנורמה, קצת לאט, אבל בסדר.
אם בגיל שנתיים תרגישי שאין התקדמות, אפשר לבקש התייעצות עם קלינאית תקשורת.כדאי גם לבדוק שמיעה.
כל טוב!
בינתיים, דברי אלייה הרבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשלי22/07/2010לבתי מלאו שנה וחודש ומבחינתת שפה נראה לי שהיא דיי תקועה
טרם אומרת אבא,המילים הבודדת שהיא אומרת :אא,אמ,איטה(לטייל)וזהו.
יש לציין שמבינים אותה היטב היא מצביעה עם היד משהיא רוצה,ומבינה מה שאומרים לה.
מבחינת מוטריקה היא מפותחת היא הולכת מגיל 11 חודש,מדביקה מדבקות,רוקדת.
האם כדאי בגיל זה לקחת לאיבחון לקלינאית תקשורת?
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור
24/07/2010גל שלום,
ביתך עדיין קטנטונת, ואינה צפוייה בהכרח לדבר כבר.
הדיבור מתחיל בין שנה לשנתיים באופן רגיל, ומה שאת מתארת נראה בהחלט תקין ובנורמה.
אין סיבה לדאגה.
דברי אלייה הרבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 חודשיםגיל21/07/2010בתינו בת 11 חודשים.
שמנו לב שהיא מאות עצבנית. זה מתבטא בכך שכשלוקחים ממנה משהו היא מאוד כועסת וזורקת את עצמה, וצורחת וכשהיא רעבה ומשתוללת כשאינה רוצה לאכול.
מה זה אומר, ומה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתגובות רגשיות קיצוניות
24/07/2010גיל שלום,
זה אומר שבתכם ילדה עם מזג "חם", ומגיבה בעוצמה כלפי גרויים רגשיים שונים : כשהיא כועסת, או מתוסכלת.
זה אופי בדרך-כלל.
אל תגיבו. פשוט התעלמו מכך. זה יירגע.
כשתתחיל לדבר, הכל יהיה קל יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהתנהגות -ילד בן שנה ו 9 חודשילירון21/07/2010שלום רב ,
רקע : בני בן שנה ו 9 חודשים החל ללכת לגן בחודש מרץ האחרון
עדיין לא מדבר מילים ברורות ( מטופל אצל קלינאית התפתחות לסגירת הפערים החברתיים ) מבין כמעט הכל , אוהב מאד לשחק .
יש לי אתגר שאני לא מצליחה לפתור אותו : כל פעם שאני לוקחת אותו מחוץ לבית לפארק או מתחם פעילות והגיע הזמן ללכת זה נגמר בבכי נוראי , נפילה יזומה על הריצפה והשתוללות כנ"ל גם ביציאה מהאמבטיה אותה התנהגות ממש קיצונית עד כדי צורך בהפעלת כוח שלא יבעט וישתולל מידיי .
כלומר שמסתיימת פעילות וצריכים ללכת הביתה או שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה יש התנהגות קיצונית של בכי ,נפילות לריצפה , בעיטות ,עצבים של ממש :-( זו מלחמת הטשה בכל מובן המילה אני יודעת שזה מגוחח שילד בן שנתיים כבר "גובר" בהתנהגות כזו על כוחותי .
אני ממש מתוסכלת זה יוצר חוסר חשק ללכת איתו למקומות ולפעילויות כי אני יודעת אך הסיפור יסתיים .
מה עושים אך מתמודדים עם התנהגות מסוג זה
חשוב לי לאמר שאני תמיד מפעילה סמכותיות כשהוא מתחיל בהתנהגות מסוג זה ,לא מרבה בהסברים אלא במילים כמו אסור ואמא לא מסכימה להתנהגות כזו ועוד ועוד...
המון תודה מראש על עזרתכם !!!
לירון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בהתנהגות
24/07/2010לירון שלום,
את נוהגת נכון, ואין דרך אחרת : המשיכי להיות תקיפה ועקבית. זה יירגע בעוד כמה חדשים.
כשילמד לדבר - יהיה קל יותר, גם לך וגם לו.
השתדלי להיות סבלנית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - התאפקות של ימים בעשית קקיפטריסיה20/07/2010שלום לכולם,
בני בן שנתיים והתחלתי גמילה לפני כשבוע לאחר שראיתי שהוא מתאפק מאוד יפה בפיפי (שעות חיתול יבש) ובנוסף מודיע בכל פעם שעושה את צרכיו. עם הגמילה מפיפי אין בעיה, עד עכשיו, שבוע כבר, עוד לא היו פיספוסים למרות שמוכן לעשות אך ורק באמבטיה או בחוץ בגינה, בשום פנים ואופן לא מוכן לנסות סיר או ישבנון. הבעיה שנוצרה לי קשורה לקקי. הילד לא מוכן לעשות קקי ולמרות שהיסברתי לו ואפילו הצעתי כאופציה להחזיר לו את החיתול כבר 4 ימים שלא עשה קקי. נכון לעכשיו, כבר מאתמול הוא עם חיתול ובכל פעם שיש לו פיפי הוא מבקש להוריד את החיתול על מנת לעשות אותו (הילד מתאפק עד שאני מפשיטה אותו לפני שעושה פיפי) אבל אין תזוזה לגבי הקקי. מה עושים? כיצד אני משכנעת אותו לשחרר קקי? רוצה לציין שדניאל אף פעם לא סבל מעצירויות וגם עכשיו, אחרי 4 ימים ללא עשית קקי הוא לא נראה סובל או מתלונן שמשהו מפריע או כואב לו. הודה לתגובתכם בנושא יום טוב פטריסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתאפקות
24/07/2010פטריסיה שלום,
מילת המפתח היא סבלנות !!!
לא ללחוץ, להניח לילד "להוביל" בתהליך. ללכת איתו.
הקפידי שלא יתאפק כמה ימים, כדי שלא יתפתחו צרות נוספות, כמו כאבים בעת היציאה.
התייעצי עם רופא הילדים, אולי אפילו לתת לו קצת שמן, כדי שתהייה יציאה רכה.
כרגע הניחו. שיעשה איך שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה, ובלבד שיעשה !
לפי גילו, הוא כנראה לא בשל, וכדאי להמתין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות איטיתענת20/07/2010שלום בני בן שנה ותשעה חודשים הוא ילד שמח וחייכן אך נראה כי הוא מתפתח באיטיות
הוא זחל רק בגיל תשעה חודשים הלך רק בגיל שנה וחודש והוא עדיין לא מדבר אלא רק אמא אבא עוגייה די ואת זה מה שמטריד אותי מלבד הדיבור הוא שהוא מסובב כל חפץ הוא פשוט נהנה לסובב חפצים גלגלים את הפקק של הבקבוק ועוד חשוב לציין שאין לו בעיה ביצירת קשר עין הוא עונה לשמו הוא מראה לנו בדיוק מה הוא רוצה למרות שאינו מדבר והוא ממש ילד שמח כמו שכבר אמרתי באם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות חריגה?
20/07/2010אמא יקרה שלום,,
לפי תיאורך, ההתפתחות של הילד איננה איטית כלל, וגם ההתנהגות של סיבוב חפצים עגולים, אם כל היתר בסדר, איננה מצביעה על אבחנה חריגה.
כשהוא "נתקע" בסיבוב או בגלגול, פשוט הסיחו את דעתו, ותנו לו משהו אחר לעסוק בו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם מזג קשהיעל18/07/2010שלום,
מתייעצת לגבי בני- ילד בן שנתיים. דבירנו על ילד עם מזג קשה. שתי שאלות:
התייעצתי לגבי האכילה- אוכל ושותה הרבה. דיברנו על ארוחות קבועות. היום הענין עם האוכל התאזן. יותר קשה עם ממתקים. שואלת לגבי שתיה. בעבר שתה הרבה חלב והגבלתי את זה בתקופה האחרונה לפעמיים אחרי קימה (בוקר וצהריים). בגן שותה גם מיץ. החלב מרגיע אותו. האם נכון לתת יותר פעמים כשמבקש- למשל בשעות הקשות בגן כשכבר עייף (אני יודעת שזה לא חד משמעי פשוט כאשר אני נותנת לפי בקשתו לא מפסיק לבקש).
שאלה נוספת- הילד רגיש מאוד לרעשים. שומע כל רעש. מבחין בין רעשים שונים. ומפחד מרעשים (למשל מקדחה בבית השכן). איך מתמודדים?
תודה רבה על הסיוע השוטף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזג קשה
19/07/2010לגבי החלב - זו "תרופת" הרגעה" ידועה עבור הרבה ילדים, ואפשר להשתמש בה. לא מזיק.
לגבי הרגישות לרעשים - יש הרבה ילדים כאלה. צריך לעזור לילד להתמודד : לחבק אותו, להרחיק אותו לחדר סגור.
זה משתפר עם הגיל.
כל טוב, וסבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל19/07/2010האם את מכירה את שיטת מונטיסורי. אני די אובדת עצות. מרגישה שהילד צובר תסכולים, שהמטפלת והאנחנו מתקשים להתמודד. חושבים גם על אבחון למרות שבזמנו אמרת לי שלא נראה לך שיש צורך.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת מונטסורי
19/07/2010יעל שוב שלום,
שיטת מונטסורי מוכרת לי. לא ברור לי כיצד היא רלבנטית.
מאידך, אם אתם חשים צורך בעזרה מקצועית של מישהו מחוץ למשפחה, זה בהחלט רצוי, בוודאי כדי להרגיע אתכם, ואולי לתת לכם כמה טיפים להתמודדות קלה יותר.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)