מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בשינהמורן06/07/2010
שלום רב .
יש לי ילד בן שלוש אשר גמול מחיתול במהלך היום כבר כמעט שנה{קקי+פיפי}
למעשה הוא עם חיתול רק בשינה צהרים/ערב ונסיעות ארוכות שהוא עלול להירדם בהם!
בני עדיין שותה מבקבוק לפעמים, במיוחד בערב לפני השינה הוא רגיל שיש לו בקבוק מים ליד המיטה ולפני שהוא נרדם הוא שותה ממנו ממש הרבה לפעמים הוא מסוגל לגמור בקבוק שלם! זה מן הרגל מאז שהוא קטן!
בחודשיים האחרונים התחלתי לדבר איתו על גמילה בלילה כי אני חושבת שהגיע הזמן ואולי עשינו טעות שלא גמלנו אותו מהלילה כבר בתחילת הגמילה.
ניסיתי אפילו פעם אחת לתת לו לישון בלי חיתול וקמתי פעמיים בהפרש של שעתיים להחליף לו סדינים עד שנשברתי ושמתי לו חיתול. אבל הבעיה כאן לדעתי היא לא הגמילה בלילה אלא השתיה המרובה שלו לפני השינה!
נסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שהוא צריך להפסיק לשתות הרבה לפני השינה כי הוא כל פעם יתעורר עם פיפי אבל הוא ממש לא מוכן לוותר הוא כל רגע מבקש לשתות ואומר שהוא ישתה רק "קצת"....
אני ממש מתוסכלת איך אני יכולה לפתור את הבעיה?
אשמח לתשובה
בתודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בלילה
06/07/2010מורן שלום,
הגמילה בשינה תמיד קשה יותר, ולעתים מתעכבת כמה שנים אחרי הגמילה ביום. זה ידוע, וקשה לשלוט בכך, או לשנות את זה.
אפשר לעזור מעט, אם מקפידים על הפחתת השתייה בערב, אבל לא באופן משמעותי.
לכן, אין סיבה שתקחי את האחריות על עצמך, או שתכעסי על הילד, או שתרגישי מיואשת או מתוסכלת.. גם אין טעם לריב איתו לגבי השתייה.
המשיכי לשים לו טיטול, והתאזרי בסבלנות. הוא יגדל, וייגמל , והכל יבוא על מקומו בשלום.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצימת אצבעעדינה05/07/2010בתי בת 2.8 מוצצת אצבע באופן קבוע. הבעיה היא שהאגודל אותו היא מוצצת כבר נפוחה מאוד, אדומה, ומתקלפת באופן בולט. הילדה ממשיכה ולא מפסיקה אני חוששת שזה יחמיר. איך ניתן למנוע את החמרת המצב? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמציצת אצבע
06/07/2010עדינה שלום,
קצת קשה בגיל זה לגרום לילד לשנות התנהגות, אבל אפשר להציע לה מוצץ במקום, אם זה נראה לך, או תחליף אחר : יש ילדים שיסתפקו ב"סמרטוט" (כגון חיתול בד, או שמיכה קטנה) שאותו יחזיקו או ימוללו, יש ילדים שיקחו בובה רכה ויחבקו אותה. זה תלוי, בעיקר מתי הצורך של הילד.
ילדים רבים זקוקים למציצה או להתעסקות עם חפץ כאשר הם עייפים, לפני שינה, וזו דרכם להרגיע עצמם.
יש ילדים שמוצצים במשך שעות ארוכות ביום, ואז קשה יותר להציע להם תחליף.
נסי, אולי תצליחי. כשתהייה גדולה יותר, בעוד חצי שנה לערך, אפשר יהיה לנסות לגמול אותה מהמציצה ע"י פרסים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכנות לגמילהתמי05/07/2010שלום דר' יוכי
בני בן שנתיים וחודשיים. חודשיים האחרונים סבל מעצירויות, אך בשבועיים האחרונים החל הנושא להסתדר וכבר יש לו יציאות כל יום (לא היתה בעיה רפואית והתגברנו ע"י תזונה יותר בריאה ושינוי בהתנהגות שלי - פחות חפרתי לו בנושא...) בשל הבעיה טרם התחלנו בגמילה.
כעת אני חושבת להתחיל אך לא יודעת אם הוא מוכן?
הילד מזהה מתי יש לו קקי - אומר כשיש לו (לפעמים לפני ולפעמים אחרי), כשניסיתי להושיבו פעמיים או שלוש בסיר או ישבנון - לא יצא לו כלום .
לגבי פיפי - נראה כאילו ממש לא מודע. לא יודע להגיד לי מתי יש לו וגם כשלקחתי פעם פעמיים לשירותים - ביקש להוריד מכנסיים וטיטול ונעמד מול האסה - אך לא מוציא כלום.
איך אפשר להביא את עניין עיית פיפי לתודעה? והאם לדעתך בכלל מוכן לגמילה?
תודה לך
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוכנות לגמילה
06/07/2010תמי שלום,
ככלל, בענינים כאלה, הילד "מוביל" אותנו, ולא אנחנו אותו.צריך להמתין עד שידע לומר באופן עקבי שיש לו קקי, לפני שעשה, ובדרך כלל - ילד שבשל לגמילה, מבקש מיוזמתו להחליף לו את הטיטול, או ללכת לעשות בשרותים..
אני מציעה לך להניח לו כרגע. הוא צעיר בגיל, והעיסוק ביציאות שלו סביב עניין העצירות, ללא ספק יצר "לחץ". טוב שהכל בסדר עכשו, אל תעסקי בכך ואני מעריכה שעוד חודש-חדשיים תראי סימני בשלות ברורים יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוסי קקי בתחתונים או טיטול?שרית04/07/2010שלום, אני אמא לילד בן שנתיים ושבעה חודשים. לפני חודש התחלנו גמילה מחיתולים . בימים הראשונים היו הרבה פיספוסים של פיפי וקקי, עם הזמן חל שיפור. כעת כמעט ולא מפספס פיפי, משתמש בסיר ,בישבנון, מוריד לבד בגינה ו"משקה" עצים. לגבי קקי עושה בשרותים כשמושיבים אותו, לא מבקש או מודיע שיש לו קקי ועדיין מפספס לפעמים. בבית אין בעיה כי ברגע שאנחנו רואים שהוא מתחיל קקי בתחתון אנחנו מציעים לו לשבת בשרותים ושם הוא מסיים. הבעיה כרגע היא בגן, המצב לא נוח לגננות עד שהן קולטות שהוא פספס הכל כבר נמרח ולעיתים הסביבה מתלכלכת ולכן הן מציעות להלביש לו חיתול בכדי שהוא יעשה בו את הקקי. חשוב לציין שעם הבן הבכור (שהיה באותו גן) הייתה לנו בעיה של חרדת אסלה והוא עשה קקי רק בחיתול עד גיל 4.5. אני מאוד לא רוצה להכנס שוב למצב הזה והנטיה שלי לסרב לפתרון של חיתול רק לקקי לתת לו זמן להתרגל, אבל אני ממש לא יודעת מה נכון ואשמח לקבל יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפספוסים
04/07/2010שרית שלום,
הגמילה בגן היא תמיד יותר מורכבת מאשר בבית. הרבה ילדים נרתעים מהליכה לשרותים בגן ,מסיבות שונות, ובכל מקרה - היה טוב לו הגננת היתה מוכנה לקחת יוזמה בשלב זה, ולהביא את הילד מיוזמתה לשרותים אחת לשעתיים, כדי שיתפנה, במקום לחכות עד ש"יברח" לו.
נסי לבקש את הגננת, אולי תשתף פעולה. אם לא - נסי שהילד יתרוקן בבית, אולי אפילו בבוקר, לפני ההליכה לגן, ואז יהיה "נקי" בשעות הגן.
זה שלב קשה קצת, עד שמגיעה הגמילה המלאה, אבל אין לי פתרון פלא. רק סבלנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שרית05/07/2010ההמלצה שלך תואמת את התחושות שלי ואני באמת אנסה לדבר עם הגננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצילילי03/07/2010מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').
הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.
האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?
אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור בלשון נקבה
03/07/2010לילי שלום,
אין טעם להסביר, זה לא יעזור. הניחי לילד, הוא יתקן מעצמו, עוד כמה חדשים. גם אין צורך בטיפול, זה פשוט מגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםאביבית לטין03/07/2010צהריים טובים,
יש לי ילדה כבת שנתיים ושבעה חודשים, התחלתי בתהליך גמילה איתה , בתחילה שיתפה פעולה , כמובן שיש פיספוסים, אך כעת לא מוכנה לשבת בכלל לא בשירותים ועל סיר אין על מה לדבר בכלל... אני ואבי הילדה התגרשנו והוא אינו משתף פעולה בנושא ולכן זה מבלבל לדעתי את הילדה, וייתכן אף שזה רגשי אצלה כביכול סוג של "פרידה" הייתי רוצה המלצתכם איך לעזור לה, היא ילדה מקסימה ובוגרת , יש לה אחות כבת 7 שמנסה אף היא להראות לה ולתת דוגמא, אך מאמצינו לא מועילים כלל וחבל!!! היא ילדה אסמתית בעור ובנשימה וזה יכול להועיל לה מאוד!!!
אני לא רוצה לעשות לה נזק ובטח שגמילה לא עושים בכוח....
אודה על עצתכם
בברכת שבת שלום
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
03/07/2010אביבית שלום,
תהליכי התפתחות רבים מתקדמים ב"זיגזג" : צעד קדימה וצעד אחורה. ייתכן שאת צודקת, והסיבה אצלכם היא ההבדל שהילדה חשה בין בית אמא לבית אבא.
אם הילדה מסרבת לשבת על סיר או אסלה, ולא ניתן "לפתות" אותה בשום פרס, אני מציעה להניח לה לשבועיים-שלושה, ושוב לנסות. בסופו של דבר - כולם נגמלים.
כרגע, חשוב לא ללחוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - בית וגןגיל02/07/2010דר בן-נון שלום רב,
בתנו בת השנתיים וחצי (תאומה לאח לא גמול) החלה להכריז על 'קקי' ופיפי לפני מספר חודשים וישבה לה על הסיר עצמאית.
בגן בו היא נמצאת מנעו מאיתנו להתחיל את הגמילה בגלל שלדעתם הילדה לא הייתה מוכנה!
מאז הילדה הפסיקה כבר לבקש ו/או לשבת מרצונה על הסיר.
בשבוע באחרון, החלטנו על התחלת גמילה והורדנו את החיתול לאלתר. (ע"פ שלבי המלצתך בחוברת אותה רכשנו).
בתחילה, לא הייתה כל בעיה -לפעמים ברח לה, אך היא הסכימה ואפילו הלכה מרצונה החופשי לסיר והצליחה במשימותיה.
הבעיה החלה כאשר היא חזרה לגן בתחילת השבוע (28.06.10), אחרי חופשה בביתה של ארבעה ימים בהם עבדנו על הגמילה איתה.
מיד באותו יום אחרי חזרתה לגן - היא נמנעת לגשת לסיר (לא רוצה, לא רוצה!!!) בבכי.
אחרי שמרגיעים אותה ומשכנעים אותה בעדינות, בסופו של דבר היא הולכת לסיר ועושה את צרכיה.
מנגד, נאמר לנו בגן - שוב ושוב שהיא אינה הולכת לסיר, לא מבקשת ללכת, ומתאפקת במשך במשך רוב שעות היום.
(גם בצהריים היא מתעוררת יבשה) - בערב בבית (אחרי הלא לא לא - כשהיא משתכנעת - היא הולכת לסיר ועושה את צרכיה.
כמובן שגם בורח לה בתחתונים פה ושם.
הגננת מצידה מאוד אנטי - היא אינה מסכימה לשתף פעולה, היא טוענת שזה לא טוב שהיא מתאפקת וטוענת שהילדה לא משתפת איתה פעולה.
ורוצה להחזיר לה את החיתול.
שוב בבית - הילדה משתפת פעולה ברצון רב (פרט להתנגדות מקומית וזמנית לגשת לסיר) ומביעה סיפוק עצום עקב כל הצלחה!
אכן הילדה גם בבית לא מבקשת לעשות את צרכיה (למרות שאתמול היא ביקשה פעם אחת מאמא יד והובילה אותה לסיר והצליחה)
אנחנו עובדי עצות, איננו מסוגלים להיות כל תהליך הגמילה בבית לצידה של הילדה ומצד שני איננו זוכים לשיתןף פעולה מלא ורצון מצוות
הגן להצלחת התהליך - אלא ההפך מכך.
איננו מעוניינים להפסיק את תהליך הגמילה, אך עם זאת איננו רוצים ליצור נזק נפשי לילדה.
מה עלינו לעשות?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
03/07/2010גיל שלום,
זו בהחלט בעייה , כשיש פער עמדות בין הבית והגן, ולטעמי - הייתי שוקלת להחליף גן (לפחות כלחץ על הגננת).
מאידך - מדובר בילדה צעירה , תאומה לאח לא גמול, וגם זה מקור לבלבול עבורה, כשהיא רואה את אחיה עושה בטיטול.
הכל יחד - נראה לי שאין לילדה תנאים אופטימליים לבנות הרגלי גמילה כרגע, ואולי עדיף באמת להניח לה לעוד תקופת-מה, עד שתבשיל לגמרי, תבקש ללכת לסיר ביוזמתה, ואולי בינתיים גם אחיה ילך בעקבותיה, והם יחזקו זה את זו.
אין סיבה ללחץ, ואין צורך ללחוץ. זה יבוא, בזמן הנכון. פשוט הניחו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםליאת02/07/2010הבת שלי בת שנתיים ונמצאת איתי בבית. באוגוסט אנו עוברים דירה ובספטמבר נכנסת לראשונה למעון .מצד אחד אני רוצה שתגיע למעון גמולה כי היא כבר מודיעה כשיש לה פיפי וקקי ומביאה לי חיתול כדי שאחליף לה,מצד שני יש לה הסתגלות לבית חדש ולמעון כך שאינני בטוחה האם זה נכון לגמול אותה לפני השינויים האלה.אני לא יודעת אם כדאי לחכות לחורף כי אז זה יותר קשה וגם אומרים שבנות נגמלות מוקדם יותר והיא די בוגרת,מה עדיף לגמול כעת למרות שהיא לפני שינויים אך היא איתי בבית או לחכות להסתגלות למעון ולגמול בשיתוף עם המעון בחורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
03/07/2010ליאת שלום,
לפי תיאורך, בתך התחילה את תהליך הגמילה, אבל לא בטוח שהוא שלם, והיא מוכנה לוויתור על הטיטול. לעתים זה לוקח זמן ממושך, במיוחד כאשר מדובר בילדה כה צעירה, רק בת שנתיים.
אפשר לנסות - להושיב אותה כמה פעמים ביום על האסלה, או על סיר, כדי להרגיל אותה, ולראות אם תוכל, לאחר זמן מה, לבקש ללכת לעשות בסיר כשהיא מרגישה את הצורך להתרוקן, ולא לאחר שכבר עשתה.
אבל אם תראי שאיננה מוכנה, אין טעם ללחוץ. בוודאי לא כאשר אתם עומדים לפני שינויים בחייכם.
אני בהחלט מסכימה, שמותר לתת לה לעבור את השינויים וההסתגלות , ואחר-כך לגמול אותה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לאוטיזםחלי01/07/2010התאומות שלי בנות שנה וחודשיים.
האופי שלהן מאוד שונה אחת מהשניה אך מכיוון שהן גדלות ביחד לפעמים לא ניתן להמנע מהשוואה.
הקטנה מאות תזוזתית, חברותית ופטפטנית , כל מה שאומרים לה לעשות ישר היא מחקה ועושה (ידיים על הראש, איך עושה כלב וכיוצא בזה) והיא מרגישה בנוח באופן יחסי במקומות זרים ועם זרים.
לעומתה הבכורה עם אופי מאוד שונה. היא יותר רגועה, לפעמים היא פשוט כמו מרגרינה ויכולה כל כך להנות מליטופים עדינים, היא יכולה לשחק עם עצמה ואם היא באזור הבטחון שלה היא לא ממש צריכה משהו מעבר. היא לא בדיוק ממלמלת אלא יש לה צעקות של שמחה או של כעס. היא מאוד אוהבת מגע, נשיקות וחיבוקים (וגם נותנת).
היא נולדה במשקל 1800 גרם בתחילת שבוע 37 וסבלה ממיעוט מי שפיר.
מבחינה התפתחותית היא נעמדת, הולכת עם עזרה וצוחקת צחוק מתגלגל על כל שטות שמצחיקים אותה.
אני לא יודעת למה אבל עוד מזמן ההריון יש לי חשש בנוגע לאוטיזם והחשש הוא רק לגבי הבכורה.
אני יודעת שיש ציוני צרך מסוימים על מנת לשלול. מהם? והאם החשש לדעתכם נובע רק ממקום של השוואה בלתי נמנעת או שיש בו תוכן? אולי אם לא היא לי אל מול מה להשוות לא הייתי חושבת על זה בכלל?
אין לנו היסטורה של אוטיזם במשפחה וכל בדיקות ההריון היו תקינות.
אשמח להתייחסות, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשד לאוטיזם
01/07/2010חלי שלום,
פעמים רבות קורה שתאומים שונים זה מזה, עד ממש הפכים... במיוחד כשמדובר בבן ובת.
במקרה שלך, לפי תיאורך, אינני רואה שום סימן לאוטיזם, אצל אף אחת מהבנות. גם היותר שקטה מתוארת על ידך כערנית ומגיבה לסביבה, צוחקת ושמחה.
לצערנו, יש הרבה צרות בחיים, והרבה מחלות, שאינן ניתנות לאבחון מראש, ואנו צריכים ללמוד לחיות עם הדאגה, והאי-וודאות. השתדלי לא להיכנס לחרדה ולדאגה מיותרת, זה לא עוזר, ובעיקר - כרגע הכל נראה בסדר אצלך, תודה לאל. נסי לסגל לעצמך מחשבות חיוביות, להיות רגועה, ולשמוח עם זוג הבנות החמודות שיש לך. נקווה שכך יימשך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בתנהגותיתיעל30/06/2010שלום
יעל
קודם רציתי לומר שהפורום ממש מסייע.
רציתי להתייעץ לגבי בני בן שנתיים- אני מתייעצת מידי פעם לגביו - דיברנו על ילד עם מזג קשה. ילד מאוד רגיש ומאוד עקשן.
הילד רוצה 'הכל', וקשה לו מאוד לסיים פעילות. כל הזמן רוצה 'עוד'. כל הזמן רוצה לצאת החוצה לטיול. אם הולכים לגינה עולה על כל דבר שהוא רואה של הילדים. על אופניים למרות שעוד לא מסוגל לרכב עליהם, סקטבורד וכו. יכול ממש לצרוח, להישכב על הרצפה ולהתנגד כאשר אני 'מוציאה' בכוח מידיו. הסברתי לו שזה של ילד אחר. אפילו קנינו לו אופניים והוא עולה עליהן בבית, איך אני מתמודדת עם העניין. ממש לא נעים לי לצאת איתו לגינה. מצד אחד אני מבינה אותו הוא מאוד אוהב את העולם, חוויות וכו, אבל אי אפשר כל הזמן לצאת ולקבל הכל.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזג קשה
01/07/2010יעל שלום,
אין לנו נוסחת פלא, ולפעמים זה באמת מתיש, אבל אין דרך אחרת לחנך ילדים.....
העקרון הוא למצוא שביל זהב בין גישה מרגיעה לבין גישה סמכותית, תלוי במה מדובר ובאיזה מצב. אם הילד מסכן את עצמו, או פוגע בילד אחר, צריך בהחלט לקחת ממנו את הדבר, או לא לאפשר לו.
מאידך, אם מדובר במשהו סביר, אפשר אולי לוותר לילד.
חשוב גם לדבר איתו, לאחר שנרגע : לבטא עבורו במלים את מה שקרה : "כעסת, כי רצית, אבל אי אפשר, כי זה של ילד אחר...גם לך יהיה....". בסופו של דבר, זה מופנם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער בבית השחיעדי28/06/2010שלום רב,
בתי בת 10 ושלושה חודשים,
לאחרונה החל לצמוח לה מעט שיער בבית השחי.
האם זה אומר שהוסת מתקרבת או שאין זה בהכרח ?
הגובה שלה הוא 136 ס"מ . נראה כממוצע לגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות מינית
30/06/2010עדי שלום,
נראה שבתך החלה בשלב ההתפתחות המינית, אף שהקצב משתנה מעט מילדה לילדה.
ברכות למתבגרת. כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילהאתי25/06/2010שלום רב,
התייעצתי אתכם לפני חודשיים לגבי בתי בת השלוש ו-9 חודשים שבמהלך השנה האחרונה נגמלה לגמרי במהלך היום אבל בלילה המשיכה עם טיטול. בזמנו ד"ר בן-נון אמרה לי שעד שלא תתעורר עם טיטול יבש אין טעם להתחיל עם גמילת הלילה. ובכן המתנו ואכן היו 3 לילות רצופים שבהם התעוררה עם טיטול יבש והייתה מאוד גאה ומרוצה מעצמה! אציין שאת כל התהליך ליווה פרס שקיבלה עם טיטול יבש בבוקר. אחרי שלושת הימים הללו הגברת החליטה שהיא כבר בוגרת ולא רוצה יותר טיטולים אבל המשכנו כרגיל עם הפרס אם הסדין יבש. בשבועיים הראשונים היא הרטיבה בממוצע 4 פעמים בשבוע ואני יודעת שזה נורמאלי.
אני פונה אליכם מאחר ובשבוע וחצי האחרון היא מרטיבה כל לילה רצוף. בשלושת הימים האחרונים התחלנו להעיר אותה באמצע הלילה כדי לעשות פיפי. זה עבד טוב בשני לילות אבל אמש היא שוב הרטיבה לפנות בוקר למרות שהערנו אותה לשירותים באמצע הלילה.
ולשאלותיי:
1) האם להציע לה לחזור לטיטול כי אולי היא בכל זאת לא בשלה עדיין?
2) האם להמשיך באותה מתכונת של להעיר אותה באמצע הלילה על מנת ללכת לשרותים? ואם כן האם זה לא יגרום לה להפרעה בשינה או לחוסר יכולת להתאפק?
אציין שהיא יכולה לישון רטובה כל הלילה וזה כלל לא מפריע לה....
אשמח על תגובתכם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבת לילה
26/06/2010אתי שלום,
ייתכן שההרטבה הפכה לאחרונה תכופה יותר, כי חם, ושותים יותר. או - שכמו בהרבה תהליכים התפתחותיים, יש התקדמות, ויש נסיגה, ולעתים התהליך איטי ולא רצוף.
1. אפשר לנסות המנעות משתייה, כשעתיים לפני השינה, זה מקל.
2. בהחלט כדאי להציע לילדה טיטול, או תחתוני גמילה.
3. בהחלט אפשר להמשיך להביא אותה לשרותים באמצע הלילה. יש הורים שלוקחים את הילד כשהוא ישן, מאפשרים לו להתרוקן, ומחזירים אותו למיטה,וזה עוזר לו לקום יבש בבוקר.זה לא מזיק. הילד חוזר לשינה עמוקה, ואפילו אינו זוכר....
סבלנות,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי26/06/2010על תגובתך המהירה ומנומקת :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאה עצמיתענת25/06/2010בני בן השנתיים וחצי- בן יחיד ואני כרגע בהריון. מזה שנה וחצי נמצא במעון. בני מאוד עצמאי ועקשן ולעיתים מכה אותי ואת אביו ומחייך - כנסיון למשוך תשומת לב.כמובן שאני אומרת לו שלא מרביצים ןמעמידה אותו במקומו. בזמן האחרונה אני מגלה שכשאני אומרת לו "לא" על דברים מסויימים הוא מכה את עצמו.- לדוגמא: אם אנחנו מתכננים ללכת לגינה והוא מתנהג לא יפה ואני אומרת לו "לא הולכים לגינה כי אתה מתנהג לא יפה" הוא אומר "אין גינה" ומכה את עצמו על הירך.
כמובן שאיננו מכים אותו ובמצב כזה אני אומרת לו שלא מרביצים וגם לא לעצמך ושאתה ילד טוב ואם תתנהג יפה נלך לגינה. שאלתי היא האם אני צריכה לחשוד שמשהו לא בסדר במעון ושאולי מענישים אותו בהכאה ולכן הוא התחיל לעשות זאת בעצמו או שהוא מפרש ענישה=הכאה. האם יש לי סיבה לדאגה. יש לציין שבכללי אני מרוצה מהמעון ולא נראה לי שיש מקום לדאגה אך... לעולם אין לדעת...
אודה מאוד על תשובתכם. ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכאה עצמית
26/06/2010ענת שלום,
יש ילדים, בשלב מסויים של ההתפתחות שעשויים "להעניש" את עצמם, כשהם מתחילים להבין, שעשו משהו לא בסדר.
כנראה שילדך נמצא בשלב הזה, ולכן תגובתו ל"לא" שלך היא "להעניש" את עצמו.
לא נורא, זה יחלוף. לדעתי אין לך שום סיבה לדאגה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ו 10 חודשיםשירה24/06/2010שלום באפריל התחלנו גמילה מטיטולים שיחסית הלך יפה בהתחלה היה הרבה פיספוסים בקקי קצת פיפי כלומר ביתי התלהבה מזה שהיא בוגרת והיתה מבלה הרבה בשירותים למתן שתן ,קקי היתה מפספסת אחרי תקופהקצרה זה הסתדר אך לאחרונה יש נסיגה קקי היא עושה בשירותים אך פיפי עושה הרבה במכנסיים בהתחלה כעסתי כי היא כבר היתה גמולה ואז שיניתי גישה שאני פשוט מדברת איתה ומחליפה אך לא עוזר גם בגן היא מפספסת פיפי איך אני אמורה להתנהג איתה מה עלי לעשות ? יש לציין שיש לה אחות בת 8 חודשים ושאני אומרת לה רוצה טיטול היא לא מסכימה ותמיד אומרת שהיא בוגרת ועושה שוב בתחתונים כלום לא עוזר היא ילדה מאוד חכמה גם הגננת מתפעלת ממנה ושאנחנו מדברים איתה על הנושא לעיתים מתעלמת ממה שנאמר יש לציין שאם קקי אין בעיה מה עושים ? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה קשה
25/06/2010אמא יקרה שלום,
אין לך סיבה להיות מודאגת. אצל ילדים רבים תהליך הגמילה אינו מהיר וחלק.. יש נסיגות, ויש גורמים שמביאים ילד לקונפליקט : מצד אחד הוא רוצה להיות "גדול", אבל יחד עם זה גם טוב לו להיות "קטן".....
באופן קונקרטי, נסי להלביש לה תחתוני גמילה, שהם פתרון ביניים, שאולי הילדה תסכים לו, ואז תיפתר עבורך בעיית ההרטבה.
ופרט לזה - פשוט צריך להתאזר בסבלנות. במיוחד אצלך, מדובר בילדה קטנה, שהבנתה, למרות שהיא ילדה נבונה, בוודאי עדיין מוגבלת, והיא איננה בשליטה מלאה. תני לה זמן, הכל יסתדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשלולים והקאותלינור23/06/2010שלום
בני בן שנה ותשעה חודשים.
מזה כחודש וקצת הוא משלשל ומקיא אך לא באופו רציף.
בשבוע האחרון התחלתי לנהל יומן ולעקוב אחרי האוכל שלו
ההקאות תמיד באמצע הלילה.
והשילשולים לרוב בלילה ולעיתים גם בבוקר.
בלילות שהוא מקיא זה מלווה גם בשילשלוים ואז יום אחרי גם יכולים להיות שלילשולים ואז הוא עובר לצואה רכה יומים שלושה ושוב מקיא ומשלשל.
כמובן אני מקפידה לו על האוכל.
בדקו שלוש פעמים פרזיטים ויצא שלילי. שללו גם ציליאק.
הוא עבר בדיקת דם והיא יצאה תקינה
ראיתי בחדשות אודות חיידק המעיים
האם זה נראה כמו סוג של חיידק כזה.
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלשולים והקאות
24/06/2010לינור שלום,
במקרים כאלה, עלייך לנהל את הטיפול והמעקב אצל רופא הילדים שלכם. הוא יחליט אם צריך בדיקות נוספות, או התייעצות עם רופא מומחה נוסף וכד'. חשוב לבדוק את הילד בדיקה גופנית.
מאחלת לכם החלמה מהירה והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)