מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אמורים כבר לעשות? לדעת? גיל 4.7אמא12/12/2010
יש לי ילדה בת ארבע ושבעה חודשים, היא בגן עירייה בקבוצת טרום חובה. עד כה היא היתה בגן פרטי והשנה החלה גן עירייה.
התחלתי ללמד את בתי לקרוא שעון ובמסגרת הלימודים ביקשתי שתכתוב את המספרים וגיליתי שהיא כלל אינה מצליחה לכתוב
שאלתי
מה מבחינת הכתיבה או הציור בגיל זה צריכים כבר לדעת לעשות? ובכלל
מה בגיל זה על הילדים כבר לדעת? כי מבחינת מוכנות לכיתה א' והיכולת לצייר נכונה דברים אני שמה לב שהיא כלל לא מצליחה. כמו כן היא מציירת אישיות ללא גוף אלא רק ידיים ורגליים.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אמורים כבר לעשות? לדעת? גיל 4.7 - תגובה
15/12/2010שלום,
מותר לילדה לא לדעת לכתוב מספרים בגילה, אבל היא כבר צריכה לדעת לצייר דמות-איש, עם גוף, ידיים, רגליים וכו'.
שאלי את הגננת איך היא רואה אותה יחסית לילדים האחרים.
אולי תמליץ לך לפנות למרפאת-בעיסוק לחזק אותה בתחום הגרפי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ילד בן 4 בעוד 3 חודשיםנ12/12/2010שלום שוב עכשיו לגבי הבן שלי
הוא ילד חכם ומקסים אבל פחדן מאוד!!!!!!!!! מה עושים ? יש איזה חוג לפתח את הביטחון העצמי הוא מפחד מחתול מרעשים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגבי ילד בן 4 בעוד 3 חודשים - תגובה
15/12/2010צריך לעודד את הילד, ולתת לו להתנסות במצבים "מפחידים", לפחות קצת, כשאת לידו, ומגוננת עליו, כדי שיבין שזה לא באמת מסוכן.
צריך לדבר איתו על התגברות על הפחד, על כך שהוא גדול, ויכול, וכד'.
בדרך כלל, בהדרגה, זה משתפר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוכינ12/12/2010שלום ושבוע טוב
ביתי בת השנתים וחודש כמעט.
אספר עליה ואת תתני לי תמונת מצב,
היא בגיל 8 חודשים אמרה לה צה(לא רוצה ) והיא כן מרכיבה משפטים למשל אומי עילי לקח לי וכו' , היא אומרת המון דברים ומילים אך לא את האות הראשונה ממש ברור . היא רואה זרים היא צורחת היא בגן מגיל 11 חודשים . היא עושה לי "סרט " כל בוקר מה היא לובשת וכבר 3 חודשים.. לא מוקדם?? היא פשוט באמצע הלילה שמבקשת מוצץ היא בודקת בחושך אם בטעות הבאתי לה מוצץ שהיא לא אוהבת "בצבע כמו של אח שלה" היא רוצה רק להחליט מאוד אוהבת לתת "כפות" אם משהו לא מוצא חן בעיניה ......בקיצור מה דעתך ואיך מתמודדים ? ועוד דבר היא מאוד נהנת שאני "זורמת איתה בראש שלה" כי אני לא רואה במלחמה משהו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלד"ר יוכי - תגובה
15/12/2010שלום,
הבנתי שיש לך ילדה דעתנית ועקשנית, והיא רגילה לשלוט. חלק מזה מושפע כנראה מהאישיות שלה, וחלק - אולי, מכך שאתם מאפשרים לה.
החינוך הוא תמיד "חיבור" של גישת ההורים והאופי של הילד.
כפי שאת אומרת, את אינך רוצה "להילחם" בה, ומעדיפה לוותר ו"לזרום" איתה. זו בחירה שלך.
אני מקווה שגם הגננת בגן, גם בהמשך הדרך, תהייה מוכנה לוותר לה. אבל אם לא - תהייה לך בעייה !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ילדהמיכל10/12/2010ת 10.5 גובה 1.38 משקל 47
התחילה לקבל מחזור
גיל עצמות 95%
מה הסיכוי לגבוה עוד ?
האם מומלץ לעצור מחזור ?
האם מומלץ לטפל בהורמוני גדילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגובה ילדה - תגובה
11/12/2010יעל שלום,
זו שאלה שעלייך להפנות לרופא-מומחה, כיוון שהיא כרוכה בהחלטה על טיפול לא פשוט.
את יכולה לבקש התייעצות עם אנדוקרינולוג-ילדים, והוא ישקול את הכדאיות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחודש - בעיית התפתחות?מעיין10/12/2010היי,
בן שנה וחודש תאום לאחות. נראה כי מאחר מאוד בהתפתחות לעומת אחותו. במרבית המקרים לא עונה/מסובב את הראש לשמו אלא רק כאשר אומרים לו קח אז מסובב את הראש. לא אומר מילים אלא רק ממלמל. לא משחיל חישוקים או מכניס צורות לקופסה דרך החורים המתאימים. אוהב לפרק את מגדל הטבעות ולזרוק/לגלגל את הקוביות. לא נותן שום חפץ שמבקשים ממנו. לא מצביע, לא מוחה כפיים ולא עושה בי בי.
לעומת זאת מאוד אוהב לראות טלויזיה ומגיב אליה, כאשר שומע צליל מוכר אז ישר מחפש מאיפה ומגיע לכיוון. אוהב לשחק בכדור עם עצמו מחייך/צוחק כאשר רואה תוכנית מוכרת. זוחל על שש, עומד והולך מסביב לשולחנות ולארונות מטבח.
כל הנאמר לעיל ברובו אחותו עושה...
האם יש סיבה לדאגה עקב אי התפתחות דומה או קרובה לאחותו ואני יודע שלא צריך להשוות בינהם. אבל עדיין המצב מדאיג אותי.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחודש - בעיית התפתחות? - תגובה
10/12/2010יואב שלום,
לפי תיאורך, לילד יש הישגים שתואמים לגילו, ולא הייתי מגדירה אצלו איחור התפתחותי.
לפי מה שנשמע מדבריך, הבת פשוט מתקדמת יותר, כפי שקורה הרבה פעמים אצל בנות בתחילת הדרך.
זה בהחלט קשה עם תאומים, גם להורים, שעושים כל הזמן את ההשוואה, וגם לילדים עצמם, מהרגע שהם מתחילים להיות מודעים לפערים ביניהם. לכן אנו ממליצים להפריד בין הילדים בגן, למשל.
אבל, שוב - בס"ה, נראה לי תקין.
מקווה שגם הלאה הכל יהיה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 וחצי קושי חברתי האמנםציפי09/12/2010בני בן 4 וחצי נכנס לגן עירייה- 28 בגיל חובה ובני יחד עם עוד 7 ילדם טרום חובה כשבני הוא בין הקטנים בחבורה
עד כה -הריון ולידה תקינים, התפתחות משקל, אורך/גובה, התפתחות תקינה
3 שנים אחרונות טרם כניסתו לגן הנוכחי הלך לגן פרטי - בו השתייך לחבורה מצומצמת של חברים טובים (הגן כלל 27 ילדים מגיל שנה וחצי עד 4), הפגין יכולת ורבלית מרשימה (אוהב לספר סיפורים, פתוח מאוד), אכפתיות לאחרים ובעיני הגננת ללא קושי. לציין בשנתיים הראשונות בגן קושי בדקות הראשונות להפרד ממני אך חלף במהרה לאחר עזיבתי והבעיה חלפה לחלוטין בגיל 3 עם הולדת אחותו. מבחינה מוטורית משתתף 3 שנים בחוג ספורט המשלב מוטוריקה גסה ועדינה- נהנה ונראה נורמטיבי בהשוואה לבני גילו, מבחינת השגים התפתחותיים מוטורים -תקינה, לציין סרוב מבודד לרדת מדרגות רגל רגל (לי עושה הרושם בגלל פחד) שכן קופץ על רגל אחת עומד על רגל אחת ואם המדרגות נמוכות כן יורד נכון. מבחינת מוטוריקה עדינה- נהנה מצביעה בגואש הדבקות, בניית מגדלים מכל מיני חפצי, סיבוב סביבונים (רגילים ולא רגילים) בנית מסילות רכבת וכיוב, ציור מעולם לא אהב למרות נסיונות עידוד וחשיפה חוזרץ, ניכר שיפור עם הגיל במיוחד כעת עם כניסתו לגן עירייה, כעת כבר מחזיק יפה ונכון את העפרון, מצליח לכתוב את השם שלו ומספר ספרות.
כחודש וחצי לאחר כניסה לגן הוזמנתי לשיחה אצל הגננת- בו העלתה מספר נקודות והפנתה אותי לאבחון כולל
הקושי המרכזי-בעיה חברתית, מאוד פתוח, ורבלי אך מדבר יותר משמקשיב, משחק יותר ליד הילדים ולא איתם, יוזם איטרקציה אך לא מתמיד ולא קורא את המצבים נכון.
בהתחלה בני ציין שמקניטים אותו הגדולים יותר שהוא ילד קטן ועם זאת אינו חושש ממפגשים, הולך לגן ברצון, למד במהירות עצומה מהילדים מהם המשחקים הפופולרים ומה לא, מזמין ילדים לשחק איתו בבית ומוזמן עי אחרים אך לרב מדובר בילדים הגדולים ממנו בשנה, עם הרגועים שבינהם מצליח לשחק יפה כמעט ללא התערבותנו עם אחרים יש צורך התערבות שלנו.
כמו כן הגננת הציגה באור שלילי את העובדה שיואב קשור למשפחתו ומדבר עלינו רבות, שאולי בלה בשנים האחרונות יותר מדי עם משפחה ופחות עם ילדים בני גילו. כך גם לגבי הגנים הפרטיים שלא עושים עבודתם ולא מלמדים דברים הכרחיים כמו החזקת עפרון איתנה וחזקה.
קשיים נוספים זניחים יותר-אסוציאטיבי, יוזם הרבה פעמים נושאי שיחה שלא קשורים לנושא המרכזי, החזקה מעט חלשה של העפרון.
בניגוד לכך מבחינה השגית וקוגניטיבית מעל לממוצע (חשבון, הבנת סיפורים, אוצר מילים, ורבליות)- קולט את כל תכני הגן לרבות לימוד אותיות ומספר לנו עליהם בבית, בעל בטחון ושמחה חיים. כך גם הסתגל, הבין ומקיים את כללי הגן.
מהקשיים הללו התרשם גם הפסיכולוג החינוכי (למרות שלא היה אמור כי הוא רק של גן החובה) וזו מהסתכלות של יום אחד.
באופן אישי אני מרגישה שבני די נורמטיבי עם מעלות וחולשות
האם יש מקום למכון להתפתחות הילד בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4 וחצי קושי חברתי האמנם - תגובה
10/12/2010ציפי שלום,
נראה לי שאת מתארת ילד בעל אישיות יותר מופנמת, פחות דברן, פחות פתוח לשיתוף.
זה בתוך הנורמה, זה תקין, זה בסדר. אפילו לא הייתי מגדירה זאת כקושי חברתי.
אני מציעה לך לא לדאוג, וללמוד לקבל את הילד כמות שהוא, גם אם הוא שונה מדמות שהייתה לך בחלומותייך, וגם אם איננו מושלם. אני בטוחה שיש לו, ויהיו לו, הרבה מעלות טובות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילדהמודאג09/12/2010אני אב שרוצה לשאול האם חוסר בהורמון הגדילה עובר מאב לבן שלו
האם חוסר בהורמון הגדילה יכול לפגוע בהתפתחות הילד כך שאחד הצדדים בגוף
יהיה יותר גדול כך למשל עצמות היד והרגל יותר גדולות בצד השמאלי יותר מהצד
הימני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות הילד - תגובה
10/12/2010שלום,
לכולנו יש אי-שוויון בין הצדדים, יותר בולט, או פחות בולט.
לגבי הורמון גדילה, כמו כל תכונה גנטית, זה לא עובר תמיד באופן "אוטומטי".
כל טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים מפוחדים לשלום הקטןאריק08/12/2010היי יוכי,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים, נמצא בביתו (לא בגן).
הדברים החיוביים בהתפתחות שלו בעיניי:
1. אוכל לבד.
2. לא נרתע מילדים אלא מתעניין וניגש. לא משחק אבל אני מבין שלשחק זה קצת מוקדם לו.
3. מחפש בכל הבית דברים שימשכו תשומת לב, מסתכל עלינו ומנסה אותנו. יוצר יופי קשר עין עם חיוך כשהוא סליחה על הביטוי עושה ריח לא נעים בכוונה (הוא למד את זה) או מחטט בכוונה בצלחת אוכל של הכלבה ומסתכל.
4. מנסה לדבר, במיוחד כאשר אני עוזר לו קצת - אוהב להשלים שירי ילדים (את המילה האחרונה בכל חרוז).
5. חייכן מאוד, כיפי - לפחות בשבילינו - לא ממש שם על אף אחד מהסבים והסבתות (במיוחד על אלה עם האופי הפולני יותר). אני לא חושב שיש לו התקפי זעם יותר מכל ילד אחר בגילו - לא נוח מידי אבל גם לא מעייף מידי.
הדברים השליליים והמפחידים:
הלכנו לפסיכולוגית התפתחותית בהפניה מטיפת חלב בגלל בעיות שינה. בטיפת חלב עשו לו בדיקת התפתחות ולא נראו מודאגים מזה שהוא לא מדבר בגיל הזה, הפסיכולוגית ההתפתחותית (אנחנו עדיין אצלה פעם בשבוע) אמרה שהוא יצר מעט קשר עין בזמן משחק (למרות שאחרי שמסיימים לשחק הוא תמיד מחייך אליי ואליה, ואומר להתראות עם מבט מלא צחוק). היא אמרה גם שבמשחק שלו חסרה משמעות, הוא רק הורס הכל. עם זאת היא אמרה שאין לו חזרתיות במשחק. הוא גם לא מדבר בתבניות או דברים כאלה.
הוא כן אוהב לסובב דברים- גלגלים של מכונית, אוהב מאורר (קטע מלחיץ אחרי כל הפורומים על אוטיזם וכו'). אבל לא באופן כזה שהוא מתעסק בזה כל היום. עם זאת כל פעם שהוא רואה מאוורר הוא מפנה את תשומת הלב שלי אליו.
בקיצור אנחנו מבוהלים למוות, אני במיוחד (אשתי חושבת שאני קצת מגזים) - האם כדאי למהר לאבחון או שכמו שהפסיכולוגית ממליצה לחכות כמה חודשים ולראות איך הוא מתפתח?
היא נותנת לנו ש"ב כל שבוע, והוא כן התקדם אם כי לא הרבה במשחק ובדיבור.
אולי להכניס לגן זאת התשובה? ואולי להכניס לגן ילד חס וחלילה אוטיסט תהיה טעות איומה.... אנחנו בסטרס איום, מבחינתו איבחון כזה הוא סוף החיים כפי שאנו מכירים אותם
לעזרתך נודה,
הורים מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורים מפוחדים לשלום הקטן - תגובה
10/12/2010אריק שלום,
אני בהחלט חושבת שלילד יש איחור שפתי משמעותי, וצריך להתחיל לטפל בו ע"י קלינאית תקשורת, לפני שיתחיל להתפתח פער גדול בינו לבין הילדים, ותחושה של תסכול בעצמו, בגלל הקושי להתבטא.
בס"ה, לפי תיאורך, לא נראית תמונה של אוטיזם, אם כי יש סימנים מסויימים של חזרתיות במשחק שלו, והתמקדות יתר בגרויים מסויימים (המאוורר, כפי שציינת).
אין טעם להיות מבוהלים סתם. ואין גם צורך לחכות. גם אם זה אוטיזם, ולא נראה לי שכך ! חשוב להתחיל לטפל מוקדם ככל השאפשר.
לכן - פנו למכון להתפתחות הילד, ותקבלו תשובה, קרוב לוודאי תשובה שתרגיע אתכם, וגם תתחילו לטפל באיחור השפתי.
לגבי גן - זה בהחלט חיובי וחשוב ! ובהחלט ייתכן, שאחרי כמה חדשים בגן, תראו שיפור משמעותי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא דואג
שחר06/03/2011שלום
יש לי ילד בן שנתיים הוא הולך לגן כחצי שנה
הוא עדיין לא מדבר כמו שבני גילו צריכים לדבר בשבועיים האחרונים התחיל אצלו משהו חדש כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מרביץ לעצמו על הראש ומתעצבן
כאשר הוא התחיל ללכת הוא היה הולך על קצות האצבעות אבל זה היה לחודשיים שלוש
מצד שני הוא משלים את המילים שאנחנו שרים לו הוא יודע לזהות בעלי חיים בקלפים הוא יודע להרכיב פאזלים שמתאימים לבני גילו הוא מתמסר עם כדור הוא יודע לזהות איברי גוף מסתכל על ריקודים בטלוויזיה ורוקד אחריהם
הייתי רוצה לדעת בבקשה אם יש סימנים שאנחנו צריכים לחשוש מהם שקשור לאוטיזם [מלחיץ אותנו בעיקר העניין של הדיבור]
תודה מראש שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא דואג - תגובה
06/03/2011שחר שלום,
לא נראה לי שמדובר באוטיזם, אבל מסתמן שיש לילד איחור בהתפתחות השפה, ובהחלט הייתי ממליצה לכם לפנות לקלינאית תקשורת.
בהחלט ייתכן, שהמכות בראש הן תוצאה של תסכול מכך שאינו יכול להתבטא.
חשוב שיטופל, ושיעזרו לו ללפתח שפה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב שפתיאגם07/12/2010שלום,
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים, בעלת גמישות יתר, קיבלה פיזיוטרפיה בהתפתחות הילד מספר חודשים ולאחר מכן, הופנתה לטיפול רגשי וקלינאית תקשורת עכד מופנמות, חוסר יצירת קשר וריכוז עצמי וכן, עיכוב שפתי (החלה לומר מילים בודדות בגיל 2.5 לערך).
השנה נמצאת בגן עם קבוצת ילדים הקטנה ממנה בגיל ובכמות (בשנה הראשונה נכנסה לקבוצת התינוקות כי לא הלכה בגיל שנה וחצי) ,עם סייעת צמודה 12 ש"ש.
אני חוששת מאוד משנה הבאה מבחינת הרישום שלה לגן- האם להכניסה שוב לגן רגיל או לגן שפתי? כיצד עליי לבסס את האבחנה מלבד ההמלצות מהתפתחות הילד (שעדיין לא מבוססות), האם קיים אבחון כלשהו בגיל זה? איך אני יכולה לעזור לה?
אנא עזרו לי, הנני אם צעירה וחוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב שפתי - תגובה
08/12/2010אגם שלום,
לצערנו, לילדתך יש כנראה קשיים התפתחותיים בכמה תחומים. יש אבחנות בגיל הזה, אך לפעמים קשה להגיע לאבחנה ברורה בגיל כה צעיר, ואנשי המקצוע מעדיפים להמתין.
לפי התיאור שלך, כנראה יש התלבטות לגבי קשיים בתחום התקשורת, לבין איחור שפתי משמעותי. זה גם משפיע על סוג הגן שממליצים לה : האם גן טיפולי תקשורתי, או גן טיפולי שפתי. זה לא מאד משנה, והרבה פעמים, צוות הגן, מתוך העבודה הטיפולית עם הילד, מזהה הכי טוב מה הבעייה ולאיזה מסגרת הכי טוב לשבץ את הילד.
מבחינתך - אני מציעה לך לסמוך על אנשי המקצוע המטפלים בילדה, בהתפתחות הילד ובגן. ומאד חשוב - לקבל מהם הדרכה, וליישם אותה בבית יום-יום.
אני מאד מקווה שתהייה התקדמות, ואפילו התקדמות משמעותית לטובה. כבר ראיתי מקרים של שיפור ענק, שפשוט לא ייאמן.
מאחלת לך כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות בן 10 חד'סיון06/12/2010בני בעוד שבוע יהיה בן 10 חד'. הוא תינוק גדול, אחוזון 90, שוקל 10.5 ק"ג, הוא לא שמן,הוא פשוט כבד.
לפני שחודש וחצי הלכתי למדריכת התפתחות מפני שהילד לא זחל, ובאמת לאחר שביצעתי את התרגילים שלה הוא התחיל לזחול גחון יפה מאוד.
נכון להיום מדי פעם הוא נעמד על 4 ומזיז את עצמו במקום למס' שניות, עד שהוא מקשית את הגב ואז צונח חזה לרצפה.
הוא גם לא יושב, גם אם אני מושיבה אותו הוא לא מחזיק את עצמו.
בעגלה הוא כן מרים את עצמו ויושב יפה מאוד.
האם אני צריכה לדאוג?? במיוחד שבכל מאמר רשום שתינוקות כבר צריכים לזחול, האם יש עיכוב בגלל שהוא גדול מהממוצע?
אודה לתשובה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות בן 10 חד' - תגובה
07/12/2010סיון שלום,
ייתכן שהעיכוב ההתפתחותי נובע באמת מעודף המשקל של הילד, אבל ייתכן גם שיש רפיון שרירים.
אני מציעה לך לבקש מרופא הילדים הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית שתבדוק את הילד ותאבחן אותו, ובמידת הצורך גם תטפל. (מדריכת התפתחות לפעמים איננה אדם מקצועי מספיק, וצריך להיזהר בעזרה זו).
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיזת חפצים קטנים בכפות הידייםנירית06/12/2010שלום,
בני בן שנתיים ו 10 חודשים .
ילד מפותח מאוד ובעל יכולת מילולית ומוטורית מצויינת,אך ישנה בעיה שמטרידה אותי מאוד והיא הצורך שלו לאחוז חפצים קטנים בכפות הידיים באופן קבוע כל היום..
לדוגמא: מכוניות קטנטנות ,מחקים וכל חפץ שכפות ידיו יכולות לאחוז.
כשהוא מתעורר בלילה ,הוא מחפש את אותו חפץ שהוא נקשר אליו במהלך אותו יום,ומבקש לישון איתו,כמו כן החפץ מלווה אותו לגן.
הוא פיתח טכניקה לאחוז באותו חפץ קטנטן וגם לשחק או לצייר במקביל.
אודה לכם אם תבהירו לי ולו במעט ,האם זוהי בעיה כלשהי ,מאחר ולא מצאתי בספרות המקצועית דבר על התופעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחיזת חפצים קטנים בכפות הידיים - תגובה
07/12/2010עינת שלום,
יש תקופות שילדים אוהבים לאחוז במשהו, גדול או קטן. אנו קוראים לזה "חפץ מעבר" וחושבים שאולי זה נותן בטחון ותחושה של קביעות לילד. חפץ שהוא נקשר אליו באופן רגשי בעיקר.
זו תופעה שחולפת בדרך כלל לאחר כמה חדשים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק ילדיםנטע06/12/2010בתי בת 3.5 תמיד במהלך משחק עם חברות היא משחקת את התינוקת או "הילדה " בגן והילדה השניה היא תמיד האם או הגננת,לה נוח בסיטואציה אך לי חורה שהיא תמיד בעמדת המובלת האם להתערב במהלך המשחק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשחק ילדים - תגובה
07/12/2010נטע שלום,
גם אם הדברים אינם לרוחך, ילד נולד עם אופי משלו, ואנו כהורים צריכים ללמוד לכבד ולקבל זאת. באהבה ובהשלמה. ילד איננו כפיל שלנו.
ככל הנראה נוח לילדה יותר בתפקיד של מובלת, והיא מבטאת זאת במשחק. המשחק חשוב להתפתחות הילד, ומאפשר לו לבטא חלקים נפשיים סמויים.
ייתכן שזה ישתנה בעתיד. אבל כרגע - הניחי לה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בהתפתחות הילדהמודאג05/12/2010יש לי ילד בן שנה בחצי אני רואה הבדל בין צד ימין לשמול
צד שמול יותר גדול זה מתבטא שעצמות יותר גדולות ביד וברגליים גם בעצמות החזה
גם הראש יש בו הבדל
אני מודאג לא יודע מה לעשות לא יודע למי לפנות
אם זאת מחלה מה שמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה בהתפתחות הילד - תגובה
06/12/2010שלום,
לרובנו יש הבדל בין צד ימין לצד שמאל, אבל תלוי כמה.
בוודאי יש לכם רופא ילדים, תנו לו לבדוק את הילד, ורק אז תוכל לקבל תשובה אם זה בגדר הנורמה, או יש בעייה שצריך לבדוק אותה או לטפל בה.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
אלי26/04/2011לילה טוב אני אלי ויש לי הבדלים משמעותי בגוף צד שמאל שלי גדולה יותר מצד ימין יש פיתרון לזה. ואני בין 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי - תגובה
26/04/2011אלי שלום,
לרובנו יש הבדלים בין השני הצדדים של הגוף, אם כי בדרך כלל ההבדלים הם מזעריים.
כשההבדל מאד בולט ומפריע, אם אפשר, ניתן לשקול ניתוח פלסטי.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהיתפתחות הילדמיקו04/12/2010שלום רב!יש לי בן שנולד בשבוע 34.בעוד 4ימים יהיהבן שנתיים.מאחר בהיתפתחות,עבר כל הבדיקות mri,בדיקת שמיעה ראיה..נימצא במכון להיתפתחות הילד במעון.עדיין לא מדבר, זוהל בכל הבית,יודע לעמוד ,ללכת בעזרתנו להחזיק ידיים שלו.בבדיקת mri יש הרחבת חדרים.במעון עובדים איתו קלינאית תיקשורת פיזיאוטרפיה ומרפא בעיסוק.שאלה :מה עוד אפשרי לעשות? האם יש עוד בדיקה שצריך לעשות?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בהיתפתחות
מיקו07/12/2010שלום רב!יש לי בן שנולד בשבוע 34.בעוד 4ימים יהיהבן שנתיים.מאחר בהיתפתחות,עבר כל הבדיקות mri,בדיקת שמיעה ראיה..נימצא במכון להיתפתחות הילד במעון.עדיין לא מדבר, זוהל בכל הבית,יודע לעמוד ,ללכת בעזרתנו להחזיק ידיים שלו.בבדיקת mri יש הרחבת חדרים.במעון עובדים איתו קלינאית תיקשורת פיזיאוטרפיה ומרפא בעיסוק.שאלה :מה עוד אפשרי לעשות? האם יש עוד בדיקה שצריך לעשות?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגרסיה בגמילה בלילהטלי02/12/2010שלום. בני בן שנתים ו-7 חודשים. גמול לילה ויום כבר חצי שנה. בחודש האחרון החל להרטיב שוב בכל לילה. לא חלו שינויים במשפחה. מה לעשות? האם להחליף ולהתעלם? (זה מה שאנחנו עושים עכשיו), להעיר באמצע הלילה? להחזיר את הטיטול? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגרסיה בגמילה בלילה - תגובה
03/12/2010טלי שלום,
זה קורה, במיוחד אצל בנים, ונקווה שזו תקופה שתחלוף מהר.
בינתיים, אפשר לנסות כל מה שאת מציעה בעצמך : אפשר להלביש לילד בלילה תחתוני גמילה, ואפשר לקחת אותו לשרותים בחצות, או לפני שאתם הולכים לישון. מה שיעזור יותר, אם יעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)