מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ותשעה חודשים- התנהגות חברתיתאמא'לה13/05/2010
שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים. ילד שמח, פעיל, מפותח יפה וחברותי מאד. בגן הוא משתלב יפה עם שאר הילדים והפעילויות.
אבל בגן השעשועים, אחר הצהריים, הוא מתנהג אחרת.
אני רואה אותו נעמד ליד קבוצות של ילדים שמשחקים (בדרך כלל מעט יותר גדולים ממנו, שנתיים וחצי, שלוש, ארבע- מדובר בילדים שהוא לא מכיר), הוא מתבונן בהם ממרחק קצר, רוצה להשתלב במשחק. אבל הוא לא משתלב ורוב הזמן פשוט ממשיך לבהות בילדים ואז ממשיך לשחק לבד או איתנו ההורים במתקנים השונים.
אני תוהה אם מדובר בשלב מוקדם מדי מבחינתו להשתלב בקבוצות משחק שהוא לא מכיר או שיש איזו דרך לעודד אותו להשתלב.
אשמח לתשובה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית
15/05/2010אמא'לה שלום,
נדמה לי שעניתי לך בפורום אחר על אותה שאלה, אבל אומר שוב, שבגיל זה, ילדים עדיין אינם מעוניינים במגע חברתי. זה מבשיל רק לקראת גיל 3, במיוחד אצל בנים. לכן, אין מקום לדאגה. זה יבוא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצהנ13/05/2010בוקר טוב
בני בן 3 וכמה חודשים . מדבר שר הכל מצוין איתו ברוך השם . אבל שמתי לב שהוא אינו יודע לקפוץ על שתי רגלים בכלל.... את האמת אף פעם לא חשבתי על זה אבל שמעתי כמה הערות והחלטתי לשאול מה זה אומר מ ה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקפיצה
13/05/2010נועה שלום,
זה יכול להצביע על כך שהילד מסורבל אולי, או מתקשה להתנתק מהקרקע.
חכי עוד כמה חדשים, ואם לא יתקדם - בקשי הפנייה לפיזיותרפיה התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה פסיכולוג עושה אבחון קוגנטיבי??דרומית12/05/2010שלום לד"ר יוכי, בני בן 5.10 אובחן ע"י נוירולוג ופסיכאטר כסובל מבעיית קשב וריכוז. בני התחיל ליטול ריטלין לפני כשבועיים. הנוירולוג וכן הפסיכיאטר ביקשו שניקח אותו לאבחון אצל פיסכולוג קליני, על מנת לקבל חוות דעת על בני בתחום הקוגנטיבי. כאשר יצרתי קשר עם כמה פסיכולגים קליניים נאמר לי שהם לא מבצעים את האבחון אלה רק פסיכולוג חינוכי. אני מבולבלת אבקש ממך אם תוכלי לכוון אותי לאיזה פסיכולוג אני אמורה ללכת. אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון קוגניטיבי
13/05/2010דרומית שלום,
אבחון קוגניטיבי נעשה ע"י פסיכולוגים מ-3 מומחיויות :
פסיכולוג התפתחותי, פסיכולוג חינוכי, פסיכולוג שיקומי.
ניתן להגיע לרשימת פסיכולוגים מתאימים דרך הביטוח המשלים של קופת החולים שלך, או דרך אלפון הפסיכולוגים של הסתדרות הפסיכולוגים. כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורת התנהגותשגית11/05/2010לד"ר יוכי שלום רב
יש לי ילד בן שנתיים ושבעה חודשים
ילד מקסים אך יש לי שתי צורות של התנהגות שאיני יודעת כל כך להתמודד עימם ,מנסה אך לא בטוחה שהדרך נכונה :
1. כאשר הילד עושה משהו שאינו אמור לעשות ואנו כועסים עליו אז אנו מסבירים לו שאם יעשה את אותו הדבר ניקח אותו לעונש ,בני ישר עונה בתשובה שהוא לא ילך לעונש והוא יתן לי את העונש
,או שאם אני מרינה עליו את הקול הוא אומר שהוא יצעק עלי גם .
2. הבן שלי לא מוכן לשתף את חבריו בצעצועים שלו ,לא משנה מה אומרים לו .
אני לא יודעת כל מה להגיב לגבי שני מיקרים אלה ,התגובה שלי כנראה לא מדברת אליו כי אם כבר הוא היה משנה אות ההתנהגות .
אשמח אם תייעצי לי לגבי שני המיקרים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות התנהגות
12/05/2010שגית שלום,
לגבי העונש - לא הייתי נכנסת לוויכוח. נותנים את העונש, בלי להגיב. צריך ללמוד לעמוד מול הילד בסמכות ובאסרטיביות.
לגבי ההתחלקות עם חברים - הוא עדיין קטן, וצפוי שיתקשה בכך. הייתי מנסה לשכנע את אחד הילדים לקחת משחק או צעצוע אחר.
דעי גם, שחינוך הוא תהליך ארוך, וההפנמה איטית, במיוחד בגיל זה, שהוא צעיר מאד, למרות שמדובר בילד מפותח ונבון.
סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפהגל11/05/2010אני שאלתי בנושא אבל שאולת שוב קצת דואגת
הבת שלי אוטוטו בת שנה וחצי ומבחינה התפתחותית היא עושה הכל לאט מבחינה מוטרית היא עדין לא הולכת רק מסביב לשלוחן או אם נותנים לה ידים היא לא יודעת לעמוד לבד והיא די חוששת באופי שלה פחדנית קצת.גם ישיבה וזחילה על שש עשתה בגיל מאוחר קרוב לשנה.
הבעיה מבחינה קוגנטית מבחינת השפה שלה אני לא רואה שהיא מתקדמת בנתיים היא יודעת להגיד רק: "אבא", אמא היא לא יודעת היא אומרת משהו דומה ימה -משהו כזה , היא אומרת הבהרות כגון:
גו גו גו GO , אור היא אומר או , ידועת להגיד גע גע גע. אומרת מילה שדומה ל"לא" או משהו כזה .
אם היא רוצה משהו אז היא מצביעה עליו ואומרת איזה הבהרה אחת. אבל אני חושבת שרק המילה "אבא" היא המילה העיקרית שלה בת 2 הבהרות וכל השאר זה קישקושים של "או" "גו" אין לה כמעט מילים ואני קצת דואגת מהבחינה הזו שזה לא תקין.
אני רוצה להוסיף שהיא מבינה הרבה דברים שאני אומרת לה כמו תסתכלי עלי, למעלה , תכניסי לקופסא תוציא וכו'
האם כדאי לאבחן אותה ומה מומלץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות איטית
12/05/2010גל שלום,
לדעתי, אין לך סיבה לדאגה, ואין צורך שתאבחני את הילדה. לפי תיאורך, היא עומדת בנורמה, גם אם זה בקצה האיטי של הנורמה. תני לה ללכת בקצב שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל12/05/2010אני יותר דואגת מבחינת השפה האם זה תקין מבחינת הליכה פחות, השפה זה נורמלי שהיא אומרת שתי הבהרות רק אבא והשאר מקשקשמת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
13/05/2010גל, היא ממש בסדר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה (:
גל13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 2.5גיל11/05/2010הילד בן 2.5 ומסיבות אובייקטיביות רק לפני חודש החל ללכת למעון - משתלב דיי בסדר.
הילד מאוד חכם ומבין, אך מצד שני מאד עקשן ועומד על שלו (אחרת כועס ובוכה). לדוגמא:
1. בכל דבר שאנו עושים עבורו הוא מתעקש לעשות בעצמו ואומר אני אני.
2. אינו אוכל. אנו נאלצים לרדוף אחריו כדי לאכול (בברור רפואי בסדר) – אנו כבר מותשים.
בקיצור הוא מכתיב את הכללים ואנו חוששים לאבד שליטה עליו.
אנו מאוד מודאגים. מה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה נוספת
גיל11/05/2010האם יש מקום ללכת לייעוץ אם באופן פרטי או במסגרת הקהילה לשרותי ההמכון להתפתחות הילד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
12/05/2010גיל שלום,
גיל שנתיים וחצי הוא גיל המרד, או גיל ה'לא-לא'. באנגלית הוא נקרא "גיל שנתיים הנורא" (TERRIBLE TWO. זה גיל שבו מתפתח המעבר לעצמאות, והילד ממש נאבק בנו על עצמאות לשלוט ולעשות לבד. זה סימן טוב ומשהו שצריך אפילו לעודד
חשוב לכבד את זה, כיוון שכך הילד לומד להתנסות ולהתקדם. זה בהחלט שלב לא קל, אבל זה תפקידנו כהורים.
מציעה לכם להניח לו, בגבול האפשרי. תנשמו עמוק ותשתדלו להיות רגועים זה חולף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 חודשיםאיריק11/05/2010הבת שלי בת 8 חודשים ועדיין לא זוחלת, התחילה להתהפך מהגב לבטן וחזרה, מאוד לא אוהבת להיות על הבטן, כשמרימים אותה היא מאוד לא יציבה.
רציתי לדעת איזה תרגילים אפשר לעשות לה לחיזוק עצמות הגב, והידיים, גיל 8 חודשים זהו גיל שצריך לזחול והיא בכלל לא בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 8 ח'
12/05/2010איריק שלום,
לא נורא אם ילד אינו זוחל, ובכלל - הבת שלך עדיין צעירה. יש תינוקות רבים שמתחילים לזחול בגיל 9-10 ח'.
ובכל זאת - אם את חשה שהיא לא יציבה, או רפוייה, אפשר שתבקשי הפנייה לייעוץ של פיזיותרפיסטית התפתחותית. אם היא תגלה בעייה, היא תוכל לתת לך הדרכה לתרגול.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חצי שנה תופעה מוזרה ומדאיגעירית10/05/2010שלום רב, בני בן חצי שנה אחד מתאומים נולד בשבוע 36 +4, הוא ילד קצת פסיבי, עושה הכל אבל לאט, אני קצת מודאגת לגביו, הייתי אצל נוירולוגית שחושבת שיש לו אחור התפתחותי מה שנקרא בשפה המקצועית LATE BLUMER, לאחרונה שמתי לב כי כאשר אני קוראת בשמו הוא אינו מסיט את מבטו אלי, אולם אם אני שרה לו שיר הוא ישר מסיט את מבטו אלי לא משנה היכן אני נמצאת.. האם עלי לדאוג באישה גיל תינוק אמור להכיר את שמו ולהסתובב אליו, האם העובדה כי הוא מסתובב אלי כאשר אני שרה שיר ולא כאשר אני קוראת בשמו מעידה על משהו, אני ממש ממש לחוצה, אשמח לשמוע תגובה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן חצי שנה
11/05/2010אמא יקרה שלום,
דאגתך מובנת. לידת תאומים, ועוד בגיל הריון שהוא גבולי לפגות, יש בו טיפה סיכון לאיחור התפתחותי, ובהחלט ייתכן שהוא תינוק איטי. מאידך, אני מניחה שאם היית אצל נוירולוגית טובה ואחראית, ולא נמצא דבר, אין כאן בעייה, לפחות לא לפי מה שנראה כרגע.
החיים אינם פשוטים, וכפי שאומרים לנו, אינם "חברת ביטוח". אנו שולטים במה שידוע לנו היום, העתיד לפעמים אינו וודאי.
צריך להמשיך לעקוב אחר ההתפתחות, ונקווה שהכל ימשיך להיות בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כלליתהדס10/05/2010שלום,
אני מנחה קבוצת הורים ילדים וברצוני להעביר מפגש חוויתי להורים ולילדים בנושא משחקים ומשחקי קופסא בדגש על הכישורים, המיומנויות וכו' שכל משחק מפתח אצל הילד.
האם תוכלו להמליץ על משחקים מסוימים ולומר מה הם מפתחים ולהיפך- בהינתן בעיה מסוימת כמו חוסר יצירתיות, בעיה בפתרון בעיות וכו'- באילו משחקים מומלץ לשחק?
אשמח מאוד לתשובה,
תודה,
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה כללית
11/05/2010הדס שלום,
שאלותייך תמוהות בעיני. אם את מנחה קבוצות הורים, הרי את אמורה לדעת מה הם הכישורים שחשוב לפתח אצל ילד. מעבר לכך, הדבר תלוי מאד בגילאי הילדים. בכל גיל יש חשיבות לכישורים שונים, וגם הדרך לפתח אותם בכל גיל , מבחינת פעילויות כלליות או משחקים, היא שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן לגילאי שנתיים וחצי-שלושעינת10/05/2010האם 9-10 ילדים בגן זה מעט מידי בגיל הזה?
מידע נוסף שאולי רלבנטי:
בני יהיה בן שנתיים ו 10 והשני הכי גדול בקבוצה, ילד מפותח לגילו מבחינת יכולת למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגודל הגן
10/05/2010עינת שלום,
מספר הילדים הוא בסדר, תלוי גם מה מספר המבוגרים המטפלים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח דו"ח בדיקת התפתחותטלי10/05/2010שלום ד"ר ברק- כתבתי לך גם בסטארמד...,
בני נולד בשבוע 33+4 במשקל 2.300. כיום בן 9 חודשים וושבועיים)/ו- 8 חודשים (מחר) (מתוקן)- שוקל 9.300. ה.ראש: 45.3, גובה 71. (נולד עם ה.ראש- 33, גובה- 44.52, האם ה.ראש תקין?
בדו"ח ציינה כי המרפסים בדרך להתגרמות.
ניזון מתמ"ל+ מוצקים. האחות והרופאה האישית מרוצות מהתקדמותו. (עד גיל 6 חודשים הנקתי באופן מלא- הללך מצוין)
ילד משגשג! תקשורתי מאוד, ממלמל המון, צורח בקול ואומר המון הברות: גיגי, כחח, ררר, בפפ, באבא, אמאמא, דאדא,מחייך וצוחק בקולי קולות המון, מתהפך בטן לגב, גב לבטן כל הזמן, החל לזחול לפני כשבועיים במרץ רב. מסתובב ציר על הבטן כאשר רואה חפצים בצדדים וכל הזמן (!) בתזוזה ונסיון לתפוס, לאחוז ולשחק. יכול כמעט יותר מחצי שעה להתגלגל ולשחק במרחב. שולח ידיים, מעביר חפצים מיד ליד, מסוגל לשחק עם שני חפצים בו זמנית. - את כל אלו, כך גם הרופאה ראתה,התרשמה וציינה זאת בדו"ח.
כאמור, במסגרת טיפת חלב- הוא היה אצל רופאת התפתחות בפעם השנייה (למעקב פגים). היא ציינה בתום הבדיקה כי באופן כללי הוא מתקדם בצורה טובה.
בדו"ח שהגיע אלינו הבייתה היא ציינה משהו שקצת הרתיע אותי:
בחלק של בדיקה רפואית ציינה כי :"ללא דיסמורפיזם למעט גשר אף מעט רחב...כל המדדים תקינים, יושב בהכל באחוזון 75.
כמו כן,בחלקים של בדיקה נירולוגית והתפתחותית כתבה המון דברים חיוביים:"יוצר קשר עין, מחייך...תנועות גפיים מרשימות..."
מה זה אומר:"למעט גשר אף מעט רחב?..." זה מורה על משהו?
הרופאה האישית שלו (שהיא גם מתמחה בהתפתחות הילד ומכירה אותו מלידה- מעולם לא אמרה משהו על כך). קראתי שזה אולי יכול להיות קשור לפזילה אך אין לו שום פזילה וכל בדיקות העניים- תקינות.
אשמח לדעת מה פשר המשפט שכן אני מוטרדת...
תודה וסליחה על האורך...
טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגשר אף רחב
ד''ר יהודה ברק10/05/2010טלי שלום
שמחתי לקבל אינפורמציה מקיפה על תינוק שנראה על פי תאורך שהוא מתפקד באופן תקין. גשר אף רחב או צר או סולד או כול צורה אחרת. נובע מהגנטיקה שלנו. איני רואה חשיבות כול שהיא לאמירה זאת. היא פשוט תארה את מראה עיניה. לא היו סימנים רבים נוספים בצורת הפנים או באצבעות הידיים או רגליים ועוד אברים חיצונים נוספים שהיו יוצאי דופן, הרופאה הייתה כותבת שיש לו סימנים דיסמורפים. הרופאה כתבה שאין לו סימנים דיסמורפים ולכן הכול בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חודשיםשירה09/05/2010לפני חודש פניתי לרופא הילדים שביתי לא מתהפכת מגב לבטן הוא בדק אותה ואמר טונוס ירוד מעט בחגורת הכתפיים ושזה לא רציני ושאני יחכה אני אמא לחוצה בכל זאת ביקשתי הפניה להתפתחות הילד לפני שבוע וחצי הילדה החלה להתהפך ולכן לא מסרתי את הטפסים להתפתחות הילד היא תינוקת חיכנית שצוחקת ומחייכת מסתכלת שקוראים בשמה או לכל רעש אחר שהיא רואה את האחים שלה חיוך עולה על פניה כשמישהו מחזיק אותה ואני אומרת לה לבוא עם הידיים היא מושיטה ידיים לבוא אלי ,מחזיקה בקבוק לבד,מכניסה ידיים וחפצים לפה ,מעבירה חפץ מיד ליד מסתובבת שהיא על ביטנה בציר אך עדין לא מביאה את כפות רגליה לפה . ובנוגע לאוכל שזה בקבוק אין בעיה היא מאושרת, בכפית כאילו סוגרת את הפה ופותחת מעט ושואבת לאט מהכפית במרק יותר קל לי להאכיל אותה פרות יותר קשה האם זה בסדר? והאם בכל זאת עלי לפנות להתפתחות הילד שלא יהיו עיקובים עתדיים זחילה הליכה וכד' לפי תיאור זה עלי לדאוג ? אודה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעדיין לא מתהפכת
ד''ר יהודה ברק10/05/2010שלום סיגל
סביר להניח שרופא הילדים צדק. איחור במוטוריקה גסה בלבד הוא לרוב חסר חשיבות. טווח הגיל שבו ילדים יושבים , עומדים הולכים ועוד, הוא רחב מאוד. לעתים קרובות זה משפחתי וגם ילדים אחרים במשפחה מאחרים בציונ הדרך התנועתיים, אך לרוב אין לכך משמעות. לפי התאור שלך הילדה מפותחת במוטוריקה עדינה וכן היא מגלה ענין וסקרנות וקשר טוב עם הסובבים אותה וזה כמובן חשוב הרבה יותר להפתחותה של התינוקת בעתיד. בניגוד למיתוס שהומצא על ידי שני נוכלים אמריקאים בשנות השישים של המאה הקודמת, יש ילדים רבים שמדלגים על שלב הזחילה והתפתחותם נורמלית לחלוטין. בכול זאת הייתי מצפה מרופא הילדים שיעשה גם בדיקה של רפלקסים גידיים וכן בדיקה של כוחם של השרירים. זו בדיקה פשוטה שיש בה כדי להוכיח שהכול תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חד' שאלה לד"ר יהודה ברק
שירה11/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה בתשובתך ציינת שכדאי לבדוק רפלקסיים גידיים וכוחם של השרירים פניתי לרופא הילדים והוא אמר שרק בהתפתחות הילד יכולים לבדוק זאת ביקשתי אולי הפניה לנורולוג והוא אמר לי שזה יקח יותר זמן. בעלי אומר לי לעזוב את הילדה שעכשיו התחילה להתהפך אך אני אמא מודאגת שרוצה לעשות כל שאפשר האם למרות שהתחילה להתהפך עכשיו למרות האיחור כדאי לפנות להתפתחות הילד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חודשים
שירה13/05/2010או אולי אורטופד יכןל לבדוק זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירולוגית
ד''ר יהודה ברק13/05/2010האמת היא שכול רופא אמור לדעת לעשות בדיקה נוירולוגית בסיסית כולל רפלקסים. לא חייבים ללכת למומחה לצורך זה. סביר גם להניח שהבדיקה תהיה תקינה ובעלך צודק. בכול מקרה אם אין ברירה אפשר לחכות בסבלנות לתור לנוירולוג והוא יבדוק את הילדה
בברכה דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוריתעינת09/05/2010בני בן שנתיים ו 7 חודשים. מאז ומתמיד העדיף לאכול בידיים במקום בכפית או במזלג.
כשהמטפלות בגן אומרות לו שאם לא יאכל בכפית יקחו לו את הצלחת - הוא אוכל עם כפית (כך אמרו לי שהן עושות), ובבית אנחנו משדלים אותו אבל לא מכריחים.
כשהו מנסה לאכול עם כפית או מזלג זה לא בא לו בקלות, והרבה מהאוכל נופל.
האם זו בעיה שיש לטפל בה, או להניח לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכותרת צ.ל. "ילד שאוכל בידיים"
עינת09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שאוכל עם ידיים
ד''ר יהודה ברק09/05/2010שלום רב
באופן טבעי בני אדם אוכלים עם אצבעות הידיים ומזלג הןא המצאה מאוחרת מאוד ואירופאית מאוד. לפני כן כולם אכלו עם ידיים ובמזרח הרחוק כידוע לך אוכלים עם מקלות אכילה דקים וזה לא קל. אנשים מבוגרים אוכלים עם ידיים מאכלים מסוימים וחשים שזה משפר להם מאוד את חווית האכילה, במקום לאכול באופן סטרילי עם מזלג. נראה לי שהרעיון לאמן אותו לאכול בכפית בעזרת איומים בגן, אינו רעיון טוב. יש לאפשר לו להתנסות באכילה עם כפית ולאחר מכן עם מזלג בהדרגה ובדרך של משחק ותוך כדי הדגמה ולא בדרך של איומים.
בברכה דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 7שירה08/05/2010שלום בני מסיים כיתה א הייתי השבוע באסיפת הורים שהמורה ציינה שהילד מקסים יודע מה נעשה בכיתה משתתף מבצע את כל מה שהיא מבקשת והציונים שלו מעולים אך יש לו קוצים בתחת ושהתלמידה שיושבת לידו לפעמים מסכנה ממנו שאלתי את המורה אם זה הפרעה קשב וריכוז והיא אמרה לא שהציונים שלו מעולים זה לא מפריע לו בלמידה יש לו תנועתיות יתר ניצוצת של היפר וצריך לעבוד איתו . יש לציין שגם בבית הוא לא יושב ישיבה נורמלית שמכין שעורים אך באמת כמו שהמורה אמרה מספר מה קרה בכיתה יודע הכל ותלמיד טוב אבל לא ממהר להכין שעורים ואוהב מאוד להציק לאחיותיו האם זה נחשב היפראקטיביות האם לקחת לאיבחון? המורה אמרה שהלואי ועל כולם ילד כזה רגיש עדין טוב לב מקבל סמכות תלמיד טוב ושצריך לדבר איתו ולעבוד איתו על זה אך לא המליצה אבחון ואמרה לי בסיום חמסה על הילד מה לעשות אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 7
שירה08/05/2010יש לציין שבגן רק צינו שהוא ילד טוב מקסים רק מילים טובות חכם גנטלמן אמרה הגננת , כולם אוהבים אותו ילד שמודע לעצמו לרצונות שלו לפני חודש הועד הזמין גרפולוגית לציורי ילדים שאמרה לי שלילד הזה אין מה לדאוג בעיניו הוא בסדר העדיפות משנכנס לכיתה א עושה לי בעיות עד שמכין שיעורים ואוהב להציק זה מה שאני רואה. אוהב חברה , כל ההורים של הילדים בכיתה אומרים שהוא מדהים שרואה טלויזיה הוא מאוד שקוע וגם מחשב אוהב חוגים אוהב להיות פעיל מה עושים? לוקחים בכל זאת לאיבחון כי שוב המורה לא צינה זזאת ויחסית היא מורה 30 שנה אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם קוצים
ד''ר יהודה ברק08/05/2010זו תופעה ידועה. ילד תנועתי שלומד באופן תקין ואין לו בעיות התנהגות חריגות. בכול זאת תלמידה שיושבת לידו סובלת וההאחיות סובלות ממנו. כיוון שציוניו טובים ואין בעיות התנהגות חריגות,אין טעם לטפל בו כילד הסובל מבעיות של תנועתיות יתר וזאת כיוון שהטיפול הוא טיפול תרופתי בריטלין וילדך אינו זקוק לכך. יתכן ובעתיד הוא יתמתן ולעומת זאת יתכן שבעתיד תתעורר בעיה גם בלימודים אשר תחייב לשקול מחדש אם יש צורך לתת לו טיפול נוסף. אין צורך לעשות כעת אבחון נוסף כיוון שברור שיש לו קושי לשבת זמן רב וממילא אין, כאמור, צורך בטיפול תרופתי. בינתים אפשר לנסות להציב לו גבולות בנוגע להכנת שעורים והצקה לאחיותיו. אפשר להתיעץ על כך עם פסיכולוגית ילדים. ספק אם טיפול חליפי כגון טיפול בביופידבק יעזור כיוון שהוא צעיר מידי לטיפול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 עם איחור שפתיהדס06/05/2010שלום רב !
בני בן ה4 וחודש נולד פג בשבוע 35 דיי גבולי הונשם ושהה בפגיה משהו כמו חודש וקצת .. עקב ירידה של סיטורציה ,וירפלוקס,אידרוניפרוזיס (אגן כליה מורכב ) שהסתדר מאז ! ההתקדמות שלו היתה עד עכשיו איטית מאד אם זה בדיבור ,וההבנה מה רוצים מימנו !עד לפני שנה היה ילד שובב מאד מאד רץ בלי הפסקה ,נוגע בכול דבר ולא מכיר את המילה לא ! אסור וכו"..אני אציין שילדי מגיל שנה ו5 חודשיים שהה בגן פרטי! ואיכותי.. ולמד המון רק שכמעט ולא היה מדבר .. השנה התחלנו בגן של העיריה טרום טרום חובה ויש התקדמות אך עדין הפער גדול משאר הילדים בגן .. אני רוצה להוסיף שייש בעיית א.א.ג יש ירידת שמיעה ופוליפים ,ושקדים .הילד אמור לעבור ניתוח בעוד שבוע בדיוק בס"ד אנחנו מקווים שהכול יהיה בסדר.אחרי הניתוח אני רוצה שרופא התפתחותי או קלינאית תקשורת תאבחן אותו ותקדם אותו ,אשמח לקבל פרטים בנושא ,אם לקחת או לאבחון פרטי או דרך הקופה ? אשמח לקצת מיידע מיומן .. בברכה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות הילד
ד''ר יהודה ברק06/05/2010שלום חגית
בהחלט יש מקום לערוך לו אבחון מקיף בהתפתחות הילד. מומלץ מאוד במכון מסודר דרך הקופה שלך או באחד מבתי החולים שיש לה מכון להתפתחות הילד. אין סיבה ללכת באופן פרטי. יתכן וימליצו לך על אבחון מקיף שיכלול בדיקת רופא, בדיקת פסיכולוגית התפתחותית, בדיקת קלינאית תקשורת ואולי גם ריפי בעיסוק אם יש בעיה בתחום המוטוריקה העדינה. גיל ארבע הוא בהחלט גיל מצוין לערוך את הברור ולתת לו טיפול, אם צריך לפי ההמלצות.
בברכה
דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)