מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד דומיננטיתאווה17/08/2010
שלום,
בני בן שנה ו- 8. הוא משתמש כבר הרבה זמן כמעט אך ורק ביד ימין בזמן משחק ואכילה. אם אני נותנת לו חפץ ביד שמאל הוא מעביר ישר ליד ימין. (אציין שכל ההתפתחות שלו הייתה איטית יחסית- בגיל 9 חודשים התחיל זחילה על גחון, בגיל שנה ו-3 התחיל זחילה על ארבע ורק בחודש האחרון התחיל ללכת.)
האם אפשרי בגיל כזה לפתח דומיננטיות ביד אחת? האם זה מוקדם מידי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד דומיננטית
17/08/2010אווה שלום,
זה אכן גיל מוקדם להתגבשות דומיננטיות, ולפעמים זה אכן סימן למצב לא תקין, של חולשה ביד שמאל. אבל, אם הוא מפעיל גם את יד שמאל באופן חפשי, זחל על ארבע בעבר, דוחף דברים (עגלה, למשל) בשתי הידיים, כנראה שהכל בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחני וציון IQדני קולמן15/08/2010בני אובחן ע"י שלושה פסיכולוגים: הראשונה במכון להתפתחות הילד, קבעה 50, פיגור, השני קבע 78 והשלישי 86. הפער בין הבדיקות מספר שבועות. בני עם איחור שפתי בן 4, כך שאינו מצליח לעמת את עצמו ביעילות מול מבחן. כמה מדויקים המבחנים האלה? מותר לציין שכ"א השתמש במבחן שונה (מאלן, וויפסי ואחר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבחני IQ
16/08/2010מר קולמן שלום,
אכן, מבחני המשכל, או הרמה ההתפתחותית אינם מדוייקים בגיל הרך, מסיבות רבות : גם מעצם מבנה המבחן, וגם מן השונות בהתנהגות ובשיתוף הפעולה של הילד, עפ"י הרגשתו, מצב-הרוח שלו, והקשר שלו עם הבוחן/בוחנת.
מבחן מאלן וויפסי גם אינם מותאמים לסטנדרטים ישראליים, וגם זה פוגם בדיוק שלהם.
מכל זה צריך להבין, שהמבחן מזהה טווח מסויים שבו הילד מתפקד, וכך אפשר לגלות נקודות תורפה שמצריכות טיפול, או מצריכות השמה של הילד בגן מיוחד.
המבחן איננו קובע את רמת המשכל של הילד, ובוודאי שאינו מנבא את רמת המשכל לחיים.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו 11 חודשים התנהגות .לירון15/08/2010שלום רב,
בהמשך לשאלתי שנעניתי עליה
דבר נוסף אני מעוניינת לשאול
בתקופה האחרונה אני חווה אתו התנהגות שבאה לדי ביטוי בהרמת ידיים לעברי
בועט בי מידיי פעם ושאני אומרת לו שזה לא נעים לי ושיפסיק הוא ממשיך לבעוט לנשוך ולהרים ידיים
לרוב לעברי ולא לעבר בעלי או דמות אחרת במשפחה .
האם שימוש במכה קטנה ביד כדאי ? או לא מומלץ ....כיצד עלי לנהוג מולו חוץ מאסרטיביות - מה שלא עוזרת בכלל ...זה קורה לרוב שאני והוא לבד , בנוכחות בעלי הוא יכול לנסות פעם פעמיים וזהו ..
אשמח להצעתכם בעניין
בתודה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוקפנות של בן שנה ו-11 ח'
16/08/2010לירון שלום,
זה גיל התוקפנות, וההתבטאות במכות מאד אופיינית לגיל זה.
אני בהחלט מתנגדת למכה ביד !!! בעיני זו הדוגמה והלגיטימציה לילד לעשות אותו הדבר !!!
צריך לתפוס את שתי הידיים, לקחת אותו בתקיפות (אבל בזהירות) ולהעמיד אותו בצד, בפינה, כדי שיירגע.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקקיגילה15/08/2010שלום. בני בן 3, ילד מפותח ואינטליגנטי לגילו.
עד היום נמצא בבית עם המטפלת ובספטמבר נכנס לגן.
הוא גמול מחיתול רק לצורך עשיית פיפי ביום במשך שנה בערך.
הוא נגמל די מהר, מבקש ללכת לשירותים כשיש לו פיפי.
בעניין הקקי - הוא מבקש לשים חיתול כשישלו קקי ועושה את זה אך ורק בחיתוך במיטתו. הוא אומר שקקי מפחיד אותו. אפילו מפחד להסתכל על הקקי. ניסיתי להראות לו את הקקי שלו כמה פעמים ואומרת לו שכולם עושים קקי: חיות אנשים, וניסיתי לשכנע אותו לשבת לעשות קקי על האסלה.
אבל ברגע שהוא התיישב כמה פעמים - לא יצא לו. כמובן מבחינה פסיכולוגית או מרוב הפחד לשחרר...
עכשיו כשהוא נכנס לגן והיה שם כמה פעמים לא עשה גם פיפי כשלקחו אותו לשירותים, אלא החזיק ואח"כ עשה במכנסיים. אבל זה פחות מטריד אותי, כי הוא רק כמה פעמים.
בעניין הקקי - מה כדאי לעשות? האם כדי לדבר איתו על זה או לעזוב אותו לנפשו?
בצהריים הוא יושן עם חיתול אבל לרוב הזמן החיתול יבש.
בתודה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
16/08/2010ליאת שלום,
ילדים רבים פוחדים מהצואה. זה איננו מראה אסתטי לאף אחד, גם לא לנו כמבוגרים, והתחושה של יציאת חומר מהגוף יש בה משהו של אי נוחות, אולי מוזרות, שילדים מתקשים להשלים איתו.
אני מציעה לך להניח לילד. תני לו חיתול כשהוא מבקש, והניחי לו לעשות במיטה, כפי שנוח לו.
בסופו של דבר מתרגלים, וזה הופך חלק שגרתי של החיים, כפי שכולנו יודעים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הולכת עצמאית - בת שנה ו-3 חודשיםיפעת15/08/2010שלום,
ביתי בת שנה ו-3 חודשים. נולדה עם קלאב פוט חד צדדי ברגל ימין.
הולכת בעזרת חפצים, סביב רהיטים, בצמוד לקיר כבר 3 חודשים, וכבר חודש וחצי עושה מספר צעדים לבד. יודעת לעמוד בלי תמיכה ולעשות דברים תוך כדי (לדוגמא - למחוא כפיים).
הבעיה היא שהיא מאוד זהירה (או במילים אחרות - חסרת ביטחון).
ממש רואים שהיא מפחדת ללכת לבד ולכן היא נמנעת מזה לחלוטין.
היא כבר עשתה 5 צעדים לבד אבל מצד שני כל הסוף שבוע הזה היא עשתה אולי שלוש צעדים לבד... ממש רואים את החוסר ביטחון.
איך אפשר לעזור לה? לחזק לה את הביטחון?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה עצמאית
15/08/2010יפעת שלום,
אל תדאגי, הבת שלך ממש על סף הליכה ! זה תהליך, וזה נורמלי. היא אפילו זריזה, לאור מה שעברה.
בוודאי שהיא צריכה לרכוש בטחון בתנוחה החדשה, אבל זה יגיע. לאט אבל בטוח.
סבלנות!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יפעת15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא נעניתי - אשמח לתשובה :)שני13/08/2010שלום רב,
בני בן שנה ושבועיים. בגיל שנה ערכנו לו בדיקות דם מורחבות בשל עיכוב מוטורי. הוא נמצא בפיזיותרפיה מגיל 10.5 חודשים. החל לזחול גחון בגיל 10.5 חודשים (יומיים לאחר תחילת הפיזיותרפיה) ותוך חודשיים כבר מתיישב יציב ומנסה לטפס עם תמיכה כשהוא על 6. כעת עומד כשתומך ידיו בספה/בנו/כסא, אך לא יציב. לציין כי הפיזיותרפיסטית ציינה התפתחות מהירה בעקבות התרגול.
מבחינה מוטורית טרם מדבר, ממלמל אך לא מאוד מגוון לגילו (בעבר אמר את ההברות בה-בה וזה נעלם לו). טרם מחקה - כפיים, שלום או "ידיים למעלה". טרם מצביע.
ניכר שמבין הוראות: תן לי, תכניס לקופסא, בוא, איפה אור, איפה x (כל דבר שהוא) - מסתכל לעבר. מסתכל כשקוראים לו. מסתיר את פניו מתוך כוונה שנאמר לו "קו-קו" או "איפה x, הנה x" ונהנה.
ילד חייכן, חברותי ושמח.
הרגע קיבלתי את תוצאות הבדיקות ואני מאוד מאוד מודאגת וחוששת מהערכים החריגים. אשמח לדעתכם המלומדה. הערכים החריגים:
ALK.PHOSPHAT. 1224.85 U/L ( 60.00- 320.00)
CPK 233.00 U/L ( 40.00- 230.00)
CREATININE SER 0.24 MG/DL ( 0.30- 0.80)
HDL-CHOLEST. 34.55 MG/DL ( 40.00- 85.00)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
14/08/2010שני שלום,
ציפיתי שד"ר יהודה ברק, שהוא נוירולוג ילדים ומשתתף בפורום, יענה לך, ואינני יודעת מדוע אינו עונה. אולי אפשר שתפני להנהלת הפורום, והם יסבירו לך.
אני - אינני רופאה, ואין בסמכותי לייעץ בעניין תוצאות הבדיקות.ובכלל - אינני רואה באינטרנט דרך ראוייה לאבחון ילד. אנחנו זקוקים לבדיקה פיזית, ולראיית התמונה הכוללת. הרי איננו מטפלים בבדיקות מעבדה. אנו מטפלים בילד !
הקשיבי להסבריו של רופא הילדים שלכם ושמעי מה דעתו ומה המלצותיו להמשך הבירור.
אם אינך סומכת עליו מסיבה כזו או אחרת, פני לחוות-דעת שנייה.
כל טוב, והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחודשייםאמא11/08/2010יש לי ילד בן שנה וחודשיים והוא מרביץ לכולםם בלי יוצא מן הכלל האם יש פתרון לזה שהוא יפסיק להרביץ כי כלום לא עוזר ליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחדשיים
12/08/2010אמא יקרה,
בגיל זה, כשהילד עדיין לא מדבר, ואינו יכול להתבטא, ילדים רבים מגיבים בתוקפנות, נושכים ומרביצים, כדרך של תקשורת עם העולם.
צריך לומר לילד ש"אסור", בתקיפות, לא בכעס, לא חייבים להעניש.
זו תקופה שחולפת, והילד מבין שאין זו דרך להתנהג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5 לא מוכן לשחק בבית לבדהלנה11/08/2010שלום, יש לי בן, בן 5 , בבית הוא לא מוכן לשחק לבד, כול מה שהוא רוצה זה לראות טלוויזיה. כאשר אני מנסה לעודד אותו לשחק הוא מסכים לשחק רק איתי או שלפחות אני יצפה בו משחק.אני לא מרשה לראות טלוויזה יותר מ30 דק ולכן לאחר שזמן זה עובר אני עסוקה רק "להכריח" אותו לשחק במשהו . והוא פשוט מסתובב בבית עם פרצוף עצוב ולא רוצה לעשות כלום לבד...לדעתי ילד בגיל הזה כבר יכול וצריך לעסיק את עצמו. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 5 שמעדיף טלויזיה
12/08/2010אמא יקרה שלום,
לכל ילד, כמו לכל מבוגר, יש תקופות, שהרצון משתנה, ורוצים לעסוק בדברים אחרים מהרגיל.
הרי אנחנו דורשים מהילדים לשחק בכל מיני מטלות במשך שעות הגן. ולכן, כשילד בא הבייתה הוא מעדיף "לנוח" מול הטלויזיה. אולי כי חם לו, אולי כי הוא עייף, אולי כי הוא שבע ממשחקי שולחן..
מותר וטוב לתת לילד גם "חופש" לא לשחק, או לא לעשות דבר.
אני ממליצה להורים, שבמקום לתת לילדים לצפות בטלויזיה, יקחו אותם לפעילות ספורטיבית : לגן שעשועים, לבריכה, לג'ימבורי, לחוג ספורט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
הלנה12/08/2010תודה.
אני מסכימה איתך, רק שבריכה וכו' זה מתאים לסופי שבוע, לצע ת החוצה אפשר רק בערב.. לכן רוב היום הוא בבית אחרי הגן (משעה 13:00) אךכמו כן, לא מדובר בימים מסויימים אלה זאת התנהגות הקבוע שלו. אם אף אחד לא משחק איתו, הוא לא מוכן לשחק לבד. כך היה מאז שהוא היה קטן, רק שאז חשבתי שזה הגיוני שילד קטן צריך הורה שמשחק איתו. לדעתך, זה עדיין התנגות נורמלית גם בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
13/08/2010הלנה שוב שלום,
ראשית - זה בהחלט נורמלי. יש ילדים שזקוקים לנוכחות הורים יותר צמודה, במיוחד ילדים של דימינו, שלא זוכים להרבה "שעות הורים", בגלל שעות העבודה הארוכות של ההורים, והשעות הרבות שהילד נמצא בגן.
אצל הבן שלך, למרות שהוא בגן רק חצי יום, כנראה יש משהו באישיותו, אולי חוסר בטחון, אולי תלותיות, אולי איננו יודע ליזום קשרים חברותיים, הוא תלוי בכם.
אני שוב מציעה לעזור לו לגוון את הפעילויות, גם אתכם, וגם עם ילדים אחרים, כאשר אתם יוזמים את המפגשים.
אם תחשפו אותו לחוויות האלה, באופן קבוע, הוא ילמד להינות ולהיות עצמאי יותר.
סבלנות. זה לא קורה מהיום למחר, אבל זה מתפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תגובה, אשמח לקבל תגובהליז11/08/2010שלום,
1. בני בן שנה ותשעה חודשים. מאוד שובב ונמרץ כמו כן יש לי תינוקת בת ארבע חודשים שאותה הוא מאוד אוהב ומתחבר. כמו כן, כמו כל הילדים לפעמים הוא מקנא ומבקש את תשובת ליבי כאשר אני פונה אליה למרות שהוא מקבל תמיד.
הוא רץ משתולל ומשחק עם עצמו יפה אבל ישנם דברים מסויימים שמציקים לי. אינו קשוב לטלוויזיה אלא רק כאשר מתנגנן לו שיר, אינו קשוב לסיפורים כלל (אין לו סבלנות, מיד חוטף את הספר), הוא נמצא במעון - הגננת טוענת שהוא יושב כמו כל הילדים ומקשיב לסיפור ומידי פעם קם ומסתובב. כמו כן, בעבר הוא היה יושב בסבלנות והיינו עושים ביחד פאזלים מעץ ובנייה עם כוסות או לגו אך בזמן האחרון הוא מסרב בתוקף להתיישב. כל דבר שמגיע לידו הוא זורק ולא מוכן לשבת ולנסות. כמו כן, צביעה - הוא מעיף הכל ולא מוכן לעשות- עושה רושם שבשבילו זה משחק. האם זה תקין??
2. מבחינת שפה הוא יודע להגיד 25 מילים לערך ולא יותר, כמובן מקשקש המון ויודע לזמזם שירים (שומע 2 שפות בעיקר עברית - חמתי מדברת איתו ברוסית שעתיים שלוש ביום). האם תקין?
3. בבית מאוד פעיל ונמרץ וכאשר אנו יוצאים ופוגשים אנשים/ מכרים הוא מאוד מתבייש ו"קופא" במקום. יש לציין שאלה לא מכרים קרובים אלא אנשים שהוא ממש לא רואה ביום יום. למשל, ילדים של חברות מהעבודה או החברות עצמן- הוא ישר רץ אליי ולא משחק עם הילדים בכלל. האם זה טבעי, אני דואגת??
תודה מראש ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקה
12/08/2010בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
12/08/2010ליז שלום,
אני מתנצלת על העיכוב בתשובה, עקב תקלה טכנית בפורום.
לגבי הילד - לפי תיאורך מדובר בילד נורמלי מכל הבחינות שאת מציינת : זה בסדר שהוא מתרוצץ ומסרב לשבת. בגיל זה ילדים נהנים להפעיל את הגוף, ולבדוק את העולם.
ההתפתחות השפתית שלו בסדר, בעיקר אם הוא שומע שתי שפות !
זה בסדר שהוא מסתייג מאנשים זרים. אולי הוא ילד ביישן ?
תהני ממנו. כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטחון עצמיאוקסנה10/08/2010שלום. ילד בן 4 שנים. כל מה שילד לומד איתי בבית לא מוכן להראות ידע שלו מחוץ לבית.
שאילה: מה לעשות כדי שילד השחק בגן (שנה הבא) כמו איתי בבית?
מה להמשיך ללמד ילד שיהיה הכי חשוב להתפתחותו? איזה משחקים תמליצו לילד מגיל 4?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבטחון עצמי
11/08/2010אוקסנה שלום,
חשוב שהגננת תעודד אותו בכל פעם, אבל צריך לחכות בסבלנות, ולתת לו להתפתח בקצב שלו.
זה יבוא.
לגבי משחקים - כל משחק הוא טוב, אבל חשוב גם לא להגזים, ולתת לילד לשחק במשחקים חפשיים, של דמיון, שהוא בוחר והוא "ממציא".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ושמונה חודשים מסרב להיגמלנגה10/08/2010שלום
בני בן השנתיים ושמונה חודשים מסרב להיגמל מחיתולים. הוא ילד מאוד חכם ומאוד מפותח לגילו. כל דבר נעשה הרבה לפני המצופה. הוא הלך מהר, והבין מאוד מהר, הוא דובר שתי שפות, יודע את הא ב והאותיות בנגלית ומזהה אותן, למד צבעים מגיל מאוד צעיר ועוד.. אבל למרות שדיברנו איתו והראינו לו סרטים על גמילה הוא מסרב. אפשרנו לו להסתוב בלי חיתול בבית והוא הרטיב את הרצפהץץ עברנו שוב לחיתולים ושוב ניסינו.. פעם כשראיתי שהוא מתחיל לקחתי אותו לשרותים, הושבתי על האסלה - והוא עצר את עצמו והתחיל לבכות בהיסטריה. לאחר כמה נסיונות הורדתי אותו, לא רציתי שזה יהפוך לטראומה עבורו.. לדעתי זה לא שהוא לא מסוגל אלא שיש לו סיבה - כמו פחד ממשהו??
אודה מאוד על תגובתך!!!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד מגמילה
10/08/2010אריאלה שלום,
הרבה ילדים פוחדים מישיבה על האסלה, כנראה כיוון שאינם חשים יציבות בישיבה, או שתחושת היציאה בזמן הישיבה חזקה יותר ולא נעימה להם.
יש ילדים שנעזרים מאד בישיבה על סיר, במקום על האסלה, כיוון שהסיר נמוך ויציב על הרצפה. נסי, אולי זה יעזור לכם.
ובאם לא - הייתי מניחה לילד. הוא עדיין צעיר. ייתכן שעוד כמה חדשים תגיע המוטיבציה והוא יהיה מוכן מיוזמתו.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מכניס כל דבר לפה.לילך09/08/2010שלום רב!
בני בן 4.5 עדיין מכניס כל דבר לפה.
1.האם זה נורמלי?
2. עד איזה גיל זה בגדר הנורמה?
3. מה עושים כדי לגמול?
4. ממה התנהגות זו נובעת?
[אגב בשנה הראשונה שלו הוא סבל מפצעים בפה ובגיל שנתיים בערך, גמלנו אותו ממוצץ האם זה קשור?]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכניס לפה
10/08/2010לילך שלום,
יש ילדים שמחפשים גרייה בפה, עקב מצב שנקרא "תת-גרייה תחושתית".
זה לא נורא, וזה חולף.
ניתן להתייעץ עם קלינאית תקשורת, או מרפאת בעיסוק. הן מציעות בדרך כלל מספר פעילויות, כמו צחצוח שיניים תכוף, "מסז'" של הפה באצבעות, כדי לשפר את תחושות הילד, וכך להפחית את הכנסת החפצים לפה.
אין מקום לדאגה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 חודשיםשירה08/08/2010שלום ביתי בת 10 חודשים היום. לפני שבוע וחצי התחילה זחילת גחון אבל זוחלת לאט מתגלגלת בבית אני מנסה לגרות אותה ביחפצים שתזחל אבל ברגע שהגיעה לחפץ מתהפכת לגב בטיפת חלב שהיינו בגיל 9 חודשים ציינו התפתחות איטית מוטורית אני מאוד מודאגת חוץ מזה ממלמלת המון אומרת באבא אמה ,משתמשת ב אצבע המורה מגיל 9 חודשים ,מעדיפה רק אותי על פני כולם עושה פרצופים שאנחנו צוחקים עושה שוב וצוחקת מחייכת המון מושיטה ידיים לעבור מיד ליד עושה כפיים אומרת ביי ביי ועושה עם היד שאני מושיבה אותה יושבת כמה דקות ,לא מתיישבת לבד, לא נעמדת וזחילה איטית רק גחון , אני ממש לחוצה זאת ילדה שלישית ושיני הילדים שלי היו בסדר אחד בנורמה והשניה הקדימה תמיד וזאת בעיכוב בהתחלה פחדתי מאוטיזים למה היא בעיכוב? מז אומר ? לפי התיאור עליה זה משהו שיסתדר או עלי לטפל בהקדם ממה זה נובע ? אודה לתשובה יש לציין שהיא שמנמונת יחסית כמו שיני ילדיי והיא ממש אוהבת לאכול ,זורקת חפצים ומתסכלת עלהם שנחתו .מחבקת בובה או מנסה להאכיל את עצמה בכפית . עוד משהו שמפחיד אותי שהיא נגשת כל הזמן לקיר ומשחקת עם הרגלים שלה כמו אופניים במהירות מזה ? זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 10 חודשים
שירה08/08/2010רופא ילדים ציין טונוס נמוך מעט בחגורת כתפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 ח' - התפתחות מוטורית איטית
10/08/2010אמא יקרה שלום,
בסך הכל את מתארת ילדה נורמלית לחלוטין. את גם מציינת, שהרופא מצא טונוס נמוך, וזה בהחלט מסביר את האיטיות הקלה בהתפתחות.
אולי כדאי לך להתייעץ, ולקבל תרגילים כדי לחזק את הילדה בחלק הגוף העליון. אבל אין לך סיבה לדאגה.
תהני ממנה !
כל טוב לכל המשפחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק יוצא דופןאוקסנה06/08/2010שלום. עם ילד בן 4 שנים איך אפשר לשחק יוצא דופן? אני מתקשה להסביר לו על יוצא דופן. אני נותנת 4 תמונות, אחד שונה. אבל איך להגיד לו שאחד מהם אחר לא יודעת. איך עושים זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמושג יוצא דופן
06/08/2010אוקסנה שלום,
ראשית, במקום "יוצא דופן", השתמשי במושג "אחר".
בהחלט אפשר ללמד ילד את המושג הזה, אם משתמשים בדוגמאות מהעולם הקונקרטי שלו.
למשל :קחי 3 תמונות של בגדים,(חולצה, מכנסיים, נעליים) ותמונה אחת של פרי. תשאלי אותו : מה עושים עם....? חולצה - לובשים, מכנסיים - לובשים, פרי - אוכלים. למשל : 3 תמונות של דברי-אוכל, ותמונה אחת של רהיט (מיטה). ושוב שואלים : מה עושים עם.....?
אח"כ אפשר להגיד לילד : תן לי את כל התמונות של דברים שאוכלים, של דברים שלובשים, וכד'.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הסבר מלא!!!
חסוי10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות שונה ילד בן 4שרונית7405/08/2010בני אוטוטו בן 4 ולאחרונה משהו השתנה אצלו מבחינה התנהגותית.
בגן - בחודש האחרון כל יום היה מרביץ בגן. כמעט כל יום זה היה לילדה ספציפית אבל לא רק. זה הגיע למצב שהילדים שלהם הוא מרביץ היו נכנסים בבוקר לגן, כשהיו נכנסים לגן והיו רואים את הבן שלי בגן, היו מתחילים צרחות ובכי. כל ילד היה אומר בבכי לאמא שלו שהוא לא רוצה להיכנס לגן כי הבן שלי שם.
חוץ מזה יש לי עוד בת קטנה בגיל 1.5 שגם אליה הוא החל להיות יותר אלים, יותר מציק וכו'. זה יכול להגיע למצב שהיא עומדת על ידו והוא דוחף אותה חזק ו/או בגן הוא רואה שהיא שוכבת על הדשא הוא מתיישב עליה.
כל הדברים האלה חדשים בשבילי - לא מכירה אותו ככה.
השבוע למשל באמצע ארוחת צהריים עם הילדים בגן - הוא ירק על כמה ילדים את האוכל.
בגן הבטיחו לי שאף ילד אחר לא עושה את זה כלומר שאין לו ממי ללמוד.
איך יודעים אם זה קשב וריכוז?
כמו כן הוא עדיין לא גמול - אנחנו לא מצליחים לגמול אותו, הוא לא מראה סימנים שהוא מבין או שהוא בעניין. (אני לא יודעת אם יש קשר אבל היתה לו התפתחות מוטורית גסה מאוד מאוד מאוחרת. החל ללכת עצמאית רק בגיל שנתיים וחודשיים).
אשמח לקבל תשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות אלימה
06/08/2010שרונית שלום,,
התנהגות אלימה מתפרצת בדרך כלל כתגובה למצוקה כלשהי שהילד נמצא בה : תחושה של קנאה, מצב מתוח בבית, שינוי בחייו של הילד. מדברייך לא נראה שיש סיבה כזו, אלא אם כן - יש ילדים בגן שמאיימים עליו, שעשו לו משהו.
אפשרות אחרת, לפי דברים שאת מזכירה היא, שמדובר בילד שההתפתחות שלו מאוחרת ואיטית, אולי גם ברמה של ההבנה, ואז אולי יש לו קושי להשתלב בחברת ילדים בני גילו מבחינת התקשורת והמשחק. זה גם מסביר את האיחור בגמילה.
אני ממליצה לך, לכן, לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד. כדאי שתבחון אותו פסיכולוגית, אולי גם קלינאית תקשורת, והיא תוכל לומר לך מה הסיבה, ואיך מטפלים בה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)