פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתרים מתעדכנים בנושא התפתחות הילד
    רעות
    24/05/2010

מישהו מכיר אתרים מתעדכנים טובים בנושא התפתחות הילד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אתרים מתעדכנים בנושא התפתחות הילד

24/05/2010

רעות שלום,
    תלוי באיזה כיוונים את מתעניינת במיוחד.
    אם מדובר בתחום הטיפול והחינוך - ישנו אתר מצויין של גוף אמריקאי הנקרא zero to three

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא טובה לאחרונה
    VN88208
    23/05/2010

שלום בני בן שנתיים ושלושה חודשים עד לפני כחודש ימים היה ילד טוב מקשיב מתחשב מזה חודש התחיל להיות עצבני לא רגוע מרביץ נושך זורק דברים וכד'... בגן הגננת מתלוננת כל הזמן שאני צריכה לדבר איתו ושהיא לא מצליחה להרגיע אותו
    כמובן שניסיתי להבין מה קורה בגן אך גם בבית זה קורה הוא מרביץ לי לבעלי ולכל הסובבים.
    הגננת שמה אותו בפינת החשיבה וזהו... כך גם אני נוהגת
    האם אנו נוהגות נכון האם יש לך דרכים נוספות לייעץ לי אני יודעת שמילת המפתח היא סבלנות
    כשאני שואלת אותו למה נשכת הוא אומר לי שהוא לא נשך אלא ילד אחר נשך אותו (כמו החתול שנשך אותו לפני כחודש ימים עם שכחתי לציין)

אשמח לעזרתך תודה אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא טובה לאחרונה

הוספת תגובה

• התנהגות לא טובה

24/05/2010

נשיכות הן תופעה ידועה בגיל שנתיים, הן משום שהילד עדיין אינו מסוגל להתבטא בחופשיות, ולכן מתבטא "עם הגוף", והן משום שגיל שנתיים הוא גיל של מרד, של מאבק על עצמאות, של שלב ה"לא-לא".
    בוודאי שצריך לשדר לילד שזה אסור : לבטא כעס כשהוא מתנהג כך, להראות לו שאנחנו לא מרוצים.
    זה עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים
    ליאת אוטמזגין
    23/05/2010

שלום רב!
    שמי ליאת ויש לי ילד בן 4 וכשהוא ישן הוא חורק שיניים מה אליי לעשות??
    הודה לכם מראש על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים

הוספת תגובה

• חריקת שיניים

ד''ר יהודה ברק
    24/05/2010

ליאת שלום
    חריקת שיניים עלולה לגרום לשחיקת שיניים. מומלץ לפנות לרופא שיניים או רופא פה ולסת כדי לראות אם יש נזק לשיניים ואם צריך לטפל בכך.
    בברכה
    דר' ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה
    ליאת אוטמזגין
    23/05/2010

שלום רב!
    שמי ליאת ויש לי 2 ילדים הגילאים 4,3 הבעיה היא שהם רוצים לישון במיטה איתנו(ההורים) אין בעיה עם זה שירדמו במיטות שלהם אך באמצע הלילה מתעוררים ובוכים לבוא למיטה שלנו או שהם באים לבד השאלה:האם להתעקש איתם שישנו במיטות שלהם או להניח להם וזה דבר חולף?
    שאלה נוספת הילד בן ה-4 חורק שיניים בזמן השינה מה אליי לעשות?
    הודה לך מראש עם תוכלי לעזור לי .
    תודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה

הוספת תגובה

• שנת לילה

ד''ר יהודה ברק
    23/05/2010

ליאת שלום
    מומלץ בכול זאת להתעקש שישנו במיטתם. הם יתרגלו לכך ויראו שזה לא כול כך נורא. בכי של ילד לעתים גורם להורים רגשות אשם. אך לעתים הם בוכים כדי להשיג את מטרתם ולא בהכרח מפני שהם מאוד מפחדים או עצובים ולכן כדאי לעמוד על כך שישנו במיטתם.
    בברכה
    דר' ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה והאות "ל"
    אמא מודאגת
    22/05/2010

שלום רב שוב. הפעם בעניין הבת. יש לי ילדונת בת שלוש ו- 4 חודשים עוד מעט. יש לנו גם את הבן המקסים אשר בעניינו שאלתי קודם לכן בהודעה נפרדת.
    הילדונת מקסימה, תקשורתית, חכמה במיוחד, עירנית, אחראית, בעלת דמיון מפותח מאוד מאוד, מצחיקה ונעימה.
    שני דברים מטרידים את מנוחתי בכל הנוגע אליה: היא אינה הוגה כהלכה את האות "ל", עד לפני חודשיים זה היה ממש "י" לכל דבר ובאחרונה היא מנסה וזה כבר נשמע שונה מהאות "י" אך ממש לא "ל" אמיתית. מה לעשות?
    עושה קקי בשירותים כבר חודשיים ימים וממש מתאפקת עד שמגיעה לשירותים (בגן לעיתים מפספסת כי היא עדיין רוצה שאני או אבא שלה נהיה לידה כשהיא יושבת בשירותים) אבל בכל הנוגע לפיפי, אין מצב! נראה כי אינה בכיוון בכלל. היא מבינה ואומרת שעליה לבקש ממני לעשות פיפי בשירותים אך בדיוק כמו המשפט: בין אמר ועשה מרחק ת"ק פרסה...זה בול היא! אני לא אומרת שום דבר מעבר לזה שבפעם הבאה כשהיא תרגיש שהיא צריכה פיפי אז שתבוא לבקש מאמא או מאבא. היא לא עושה את זה ואני בינתיים שמחה על הקקי. בספטמבר הקרוב היא תלך לגן העירוני. מה לעשות? להוריד את הטיטול כשיהיה ממש חם יום יום? לחכות?? אני די מתלבטת.

תודה.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה והאות "ל"

הוספת תגובה

• גמילה / היגוי ל'

24/05/2010

לילך שוב שלום,
    1. ל' ו-ר' הן אותיות קשות להיגוי, ואחוז מסויים של הילדים מחליף אותן ב-י' עד גיל מסויים. בדרך כלל עד גיל 4.
    2. לגבי הגמילה - נראה לי שעדיין אינה בשלה. הניחי לה. בהחלט ייתכן, שעוד חודש חדשיים תבשיל, ואז תיגמל בתוך זמן קצר ביותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף פעולה
    אמא מודאגת
    22/05/2010

שלום רב.

ברצוני לשאול שאלה נוספת אודות בני בן השנה וחצי (ממש עוד מעט). כפי שכבר ציינתי ילדון פעיל, דינאמי, מרבה בקשר עין, צוחק ומבסוט מהחיים, משחק מחבואים ומשחקי "קו קו" ותופסת וכמובן צוחק עד לב השמיים תוך כדי בריחה מאיתנו. ממלמל ומקשקש הרבה בטונים משתנים ועושה רושם שיודע בדיוק מה הוא רוצה ולא פראייר של אף אחד...:) הולך מגיל שנה ומבלה את רוב שעות היום בהליכה נמרצת ונהנה מכל רגע. הולך עם עגלות עם צעצועים, יוצא ונכנס מהבית לחצר הפרטית שלנו הלוך ושוב ללא הפסק. מדי פעם מתיישב וצופה מעט בטלביזיה (אוהב מאוד את דורה וכשאומרים לו שעוד מעט יש דורה הוא ישר טס לספה מתיישב וממתין). מה שכן, אינו מדבר בכלל כרגע למעט המילמולים וההברות הרבות, אין משהו מובנה. מה שמוזר לי הוא שעד לפני חודש למשל הרבה לענות לנו כששאלנו אותו איך עושה החיה הזו והחיה הזו, ענה מיידית וצדק. כיום אם אני שואלת אותו עושה רושם שהוא מתעצבן ומקשקשק בקול ומסרב לשתף פעולה. פשוט נגמר עידן הקולות של החיות! הוא כבר אמר את המילה "טרקטור" (כמעט במלואה..) ו"במבה" ואם משהו נופל על הרצפה אז הוא אומר "בום!", כשאומרים לו "אחת, שתיים ו..." אז הוא משלים "שלוש" (כמובן בלי האות "ש" אלא משהו כמו ALO) ונראה כי הוא מבין הרבה יותר ממה שמסוגל לומר. האם העובדה שאינו מגיב לשאלות בנושא החיות או איברי גוף (איפה האף? אז הוא רק מסתכל על האף ולא שם על עצמו את האצבע..אם אני שואל איפה השיניים, הוא יודע שאוטוטו אני אנקוש בהן אז הוא כבר פוצח בצחוק ומסתכל על השיניים שלי) מצביעה על בעיה???

אשמח לתשובה.
    תודה תודה.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף פעולה

הוספת תגובה

• דבר נוסף...

אמא מודאגת
    22/05/2010

אם אבקש ממנו לומר מילה מסויימת אז לעיתים ייענה ויאמר ולעיתים ימשיך בעיסוקיו ולא ירצה לשתף פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור

24/05/2010

לילך שלום,
    ראשית, צריך לדעת שההתפתחות אינה מתקדמת בקו ישר, אלא בעליות ומורדות, והרבה פעמים יש התקדמות ואחריה נסיגה, עד שהידע מתייצב.
    ודבר שני - כשחוזרים יותר מדי (אמא נודניקית !) נמאס לילד, והוא עשוי להפסיק לשתף פעולה.
    הניחי לו. הוא בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה נכונה
    ענת
    21/05/2010

בני בן שנה ותשעה חודשים
    כאשר אני נותנת לו משהוא לאכול, לחם פסטה הוא דוחף הכול לפה עד שאין לו מקום ועם אני נותנת לו עוגיה הוא דוחף את כולה לפה ולא נותן ביסים, אני כל הזמן מסבירה לו איך לאכול אבל הוא בשלו.
    האם זה תואם גיל וזה יעבור עם הזמן או שאני צריכה כל הזמן להמשיך להסביר לו ולהאכיל אותו , לא לתת לו לאכול לבד?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה נכונה

הוספת תגובה

• אכילה נכונה

22/05/2010

ענת שלום,
    בהחלט כדאי להרגיל את הילד לאכול בצורה איטית ורגועה, נגיסה אחר נגיסה. לשם כך, כדאי לחתוך לו את המזון, או לתת לו מעט כל פעם, כדי שיתרגל להכניס לפה כמויות קטנות.
    בהחלט ייתכן, שבהמשך, ידע בעצמו להקפיד על הכמות שנכנסת לפה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי האם זה בסדר?
    ענבר
    21/05/2010

שלום רב. בני הקטן והמקסים בן שנה ו - 5 חודשים. יש לו אחות בת 3, מתוקה אמיתית. מפתיע עד כמה הם שונים: היא שובבה אך בהחלט לא כמוהו, אוהבת לשבת, לקרוא, כבר מגיל צעיר. מסודרת ומאורגנת, בעלת סבלנות ללמוד דברים חדשים. מתעמקת בכל צעצוע, מציירת, מדביקה ומשחקת שעות לבד בהנאה רבה. הקטנצ'יק הזה ממש חייל גולני קטן....מטפס, משתובב, אין לו סבלנות לשבת עם ספר ובמקרה הטוב יתחיל לאכול אותו, משחק עם עצמו בצעצועים - זה כן, אבל אוהב להתרוצץ הרבה יותר ממנה. היא החלה ללכת בגיל שנה ו - 4 חודשים והוא הולך כבר מגיל שנה ועומד עוד לפני כן.
    בגיל שלו היא כבר אמרה "אבא" ו "את זה" ו "כדור" והוא לא אומר שום דבר. מבטא הברות רבות וממלמל ומקשקש ללא הרף אך לא אומר שום דבר מובנה למעט: "בום" (כשמשהו נופל), משלים את המילה "שלוש" כשאומרים: "אחת שתיים ו...", השבוע שאלתי אותו איפה הטקרטור שלו אז הופתעתי לשמוע אותו אומר : "טראטו..." כמו טראקטור והלך והביא את הטרקטור. כדור הוא כנראה אומר "אדו..." אבל אבא לא אומר ובטח לא אמא. הוא מעולם לא הצביע על שום דבר אך מבקש את מה שהוא רוצה בדרכים אחרות כמו למשל נעמד ליד מה שהוא רוצה ומתחיל לנדנד. הוא ילדון מצחיק ומתקשר מצוין עם ילדים אחרים בעוד שאחותו בגיל שלו בכלל לא עניינו אותה ילדים אחרים. הם משחקים יחד והוא רגיש מאוד למתרחש סביבו רודף אחריה לכל מקום ומתיישב לידה כל פעם שהיא רואה טלביזיה וכו'...הוא הולך עם עגלות ונוסע בבימבה שלו ומבסוט מהחיים. רק לאחרונה החל להחזיק ביד בקבוק אחרי שתמיד העדיף שאנחנו נחזיק עבורו כשהוא שותה. עכשיו רוצה לבד. הוא מבין את מה שאומרים לו אך לא מדבר מספיק לטעמי, ויש לו מעין התפרצויות כעס כשהוא רוצה משהו ולא מקבל. אם מפסיקים אותו ממשחק כדי להחליף חיתול הוא מתעצבן ממש. קשה להלביש אותו כי הוא רוצה כבר לחזור ולהתרוצץ בסלון. היא היתה מאוד מאוד רגועה ונתנה לעשות הכל ברוגע. דבר נוסף: לפחות פעם בכמה ימים הוא נהנה לדפוק את הראש בקיר או בארון כשהוא יושב עם הגב לארון ונקרע מצחוק מהרעש שזה עושה...כשהוא יושב לאכול הוא יכול לעצום עיניים ולהניד ראשו מימין לשמאל בתנועה של "לא" עד שאנחנו מניחים את הכפית. הוא לא אכלן גדול. הוא נהנה לצאת ולהיכנס שוב ושוב מהדלת, ובהשוואה אליה יש תחושה הוא יודע פחות מאחותו. יש מצב שעצם זה שהוא פחות יושב ופחות סבלני אז פחות משקיעים בו מהבחינה הזאת. ראשית, האם יש מקום לדאגה? שנית האם חצי שעה ביום מספיקה ללימוד דברים חדשים. אינני רוצה להעמיס עליו.

תודה תודה. אשמח מאוד להכוונתכם.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי האם זה בסדר?

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי

ד''ר יהודה ברק
    21/05/2010

שלום לילך.
    בנים מטבעם הגנטי יותר תנועתיים ופחות מדברים וזאת בהשוואה לבנות. מובן שמדובר בהכללה. נכון שיש איחור מה בדיבור אצל ילדך אבל לפי מה שאת כותבת מדובר בילד חמוד ומתקשר יפה גם ללא מילים רבות. איחור בדיבור אינו בהכרח בעייתי אלא אם כן נוצר פער גדול. עד גיל שנתיים הוא אמור לאמר לפחות חמישים מילים ואפילו צרופי מילים פשוטים ולכן עדיין יש לו זמן להתקדם. אם יש פער גדול בדיבור לקראת גיל שנתיים אפשר יהיה להפנותו לקלינאית תקשורת שתעריך את מצבו. אשר לתנועתיות הרבה שלו, היא יכולה לחלוף בהדרגה ככול שהשנים חולפות. כמובן שמדובר בגנטיקה ולכן אם את או בעלך הייתם תנועתיים מאוד בגיל צעיר, יש סיכוי שהוא גם יהיה כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בני גדל באופן תקין?
    נטלי
    21/05/2010

שלום

בני בן שנתיים וחודשיים. בין גיל שנה ו-10 חודשים לשנה ו-11 חודשים גדל ב-5 סמ'. חודש אח"כ גדל בכסנטימטר ומאז גדל כל חודש כחצי סנטמטר. כעת גובהו 87 ס"מ. שוקל כ-14 קילו. האם הוא צובר גובה בקצב תקין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם בני גדל באופן תקין?

הוספת תגובה

• קצב גדילה

22/05/2010

נטלי שלום,
    באופן כללי, יש שתי תקופות בחיים של גדילה מהירה : בשנה הראשונה לחיים, ובגיל ההתבגרות. בכל השנים האחרות הגדילה היא איטית.
    מה שחשוב הוא לציין את האחוזון של הילד במהלך הגדילה, ולראות שהוא נשאר יציב על האחוזון שלו לאורך הזמן.
    יש עקומות כאלה בטיפת חלב ואצל רופאי הילדים. בקשי לראות אותן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכים
    MAYA
    21/05/2010

תינוק שלי בן 11 חודש

היום הינו אצל רופא ילדים ו לאחר בדיקה הפנה אותנו לאנדוקרינולוג ילדים

בהפניה כתוב:

"אשכים נמושים בשק יחסית גבה וניידים אך לדעתי נמושים די רודימנטריים"

אני נורא בלחץ

מה זה אומר ?ל מה זה יכןל להשפיעה?מה צריך לעשות

תודה

מאוד מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אשכים

הוספת תגובה

• גודל אשכים

ד''ר יהודה ברק
    21/05/2010

למאיה שלום
    רופא הילדים שבדק את התינוק סבור שיתכן והאשכים קטנים מידי בגודלם ולכן ביקש שמומחה להורמונים יבדוק את התינוק. בהחלט יתכן שהכול תקין אך יש להמתין בסבלנות עד שהרופא המומחה יבדוק אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - התפתחות תקינה?
    שרית
    18/05/2010

אני מודאגת בקשר להתפתחותו התקשורתית של בני בן השנה וחצי.
    עליי לציין ולהקדים כי דאגתי נובעת בין השאר מכך שמדובר בתאום אשר אחותו התאומה הנה מפותחת מאוד מילולית.
    2 סיבות עיקריות מדאיגות אותי:

א- אוצר המילם שלו הוא דל (בעיקר אבא ושלל הברות נוספות) - הערה נוספת אנחנו מדברים בבית ב-2 שפות (אני והבייביסיטר באנגלית ובעלי והאחים - בעברית).

ב- וזו הדאגה העקרית - הוא אינו מזהה אברי גוף וכן מסרב לתת לאחרים דברים שניתנים לו (ז"א להשמע להוראות של תן - רק קח).

יש לי מעין תחושה כאילו הוא מסרב להקשיב לי
    אגב, אינני חושבת שיש בעיית שמיעה (גם נבדק בבי"ח כשנולד וגם מגיב לקולות ורעשים שנשמעים מאחוריו)

מדובר בילד זריז שמח ושובב במיוחד.

כמו כן הוא עושה שטויות שאינני בטוחה שכבר היה צריך להבין שלא לעשותם לדוג':
    אתמול בעודי מכינה את האמבט ומפשיטה את אחותו התאומה, הוא פשוט נכנס במהירות לאמבט בעודו לבוש ונעול מכף רגל עד ראש. עם צהלות שמחה ואושר.

יש לציין כי מבחינות אחרות ניכר כי הוא בנורמה: הולך מגיל שנה +3 ח',
    הוא רוקד ומוחא כף כאשר אני שרה לו או כאשר צופה בטלויזיה.
    מחכה תנועות שירה
    מדביק מדבקות וצובע
    משחיל קוביות לתוך קופסה ומוציא.
    כאשר אני מקריאה סיפור, הוא יתשיב עליי בשמחה ויקשיב (לפחות לרובו)

האם עליי לפנות לאבחון?
    האם זה בגדר הנורמה?
    האם יש דרך שביכולתי לקדם אותו?

תודה רבה
    שרית

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי

19/05/2010

שרית שלום,
    כל מה שאת מתארת בהחלט נורמטיבי לגיל שנה וחצי. את כנראה "מבולבלת", בשל ההשוואה התמידית לאחותו התאומה, שיותר מפותחת. אולי הוא באמת גם קצת יותר שובב מאחותו, ולכן עושה דברים לא צפויים.
    אינני רואה סיבה לדאגה.
    מבחינת קידום הילד - הרבה לדבר אליו, להדגים לו. אם יש לך אפשרות, טוב ליצור מצב שפעם ביומיים לפחות, תוכלי להקדיש לו חצי שעה נטו, רק לו, ואז "ללמד" אותו דברים שונים, בעיקר שפה.
    עקבי אחר השפה שלו בחדשים הקרובים, ייתכן שמשום שאתם דוברים שתי שפות, והוא בן, ותאום, עלול להיות עיכוב מסויים בהתפתחות השפה. אם כן, בגיל שנתיים מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת.
    כל טוב ! בוודאי שלא קל לך, אבל אני מקווה שאת נהנית, ויש לך שמחה ונחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות תקשורת בן שנה
    אמא לבן שנה
    17/05/2010

שלום, התינוק שלי כמעט בן שנה. מבחינה מוטורית עדיין לא מתיישב ויושב ולא זוחל על 6. מבחינה תקשורתית אנחנו מודאגים לאחרונה. הוא ממלמל, אבל לא אומר עדיין אף מילה (אמא, אבא, בקבוק). הוא מצביע עם האצבע המורה רק לעבר השאלה "איפה אור". מצד שני לא מצביע כשנשאל איפה אמא/ אבא או איפה אף /פה. לא מצליח ללמוד חיקויים כגון מחיאות כפיים למרות שמלמדים אותו כבר כמה חודשים. בנוסף אנחנו מוטרדים מכך שכשאנחנו יוצאים מהבית הוא נותר אדיש ולא מתייחס (אבל חשוב לציין שנשאר עם דמות סבתא מוכרת בבית). בנוסף, הוא נוהג להתנדנד הרבה (בתנועה שהתלהבנו ממנה ונראתה לנו כמו ריקוד) ואוהב לצפות לבדו דרך החלון. הוא תינוק שנהנה להיות לבד, לטפס על רהיטים ברחבי הבית בעצמו ופחות מעדיף אינטראקציה שדורשת משחק וקשר עין. הוא אינו מחפש את קרבתי כאמא, ורק לעיתים רחוקות מתרפק עליי פיזית (כשהוא מתוסכל מאוד). בבדיקה נוירולוגית נאמר לנו שקשר העין שהוא יוצר איתנו קיים, אך לא עקבי. כמו-כן, נמצא שהיקף הראש שלו תקין והומלץ על מעקב בעוד כמה חודשים. אני יודעת שחשיבות אבחון וטיפול בהפרעות תקשורת קריטית מוקדם ככל האפשר. בסך הכל הוא תינוק מקסים, שמח, עירני וסקרן וקשה לנו להתרשם כרגע האם מדובר בהפרעות תקשורת או שהתפתחותו תקינה. האם ניתן לאבחן בוודאות בגיל שנה? האם יש סימנים מובהקים? מהן ציפיות סבירות בגיל זה מבחינת אבני דרך התפתחותיות? אשמח להכוונה למי כדאי לפנות. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות תקשורת בן שנה

הוספת תגובה

• הפרעות תקשורת-בן שנה

18/05/2010

אמא יקרה שלום,
    כבר עניתי לך בפורום אחר , אבל אענה שוב : טוב שאת במעקב אצל רופא מומחה לנושא. אפשר לאבחן בגיל זה, אבל לפעמים התמונה אינה ברורה, וצריך לעשות מעקב, ולראות את הילד מספר פעמים, כדי שהתמונה תהייה ברורה.
    כדאי לסמוך על הרופא שמטפל בכם. הוא בוודאי יאמר לך מה לעשות בזמן הנכון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים ושבוע
    שירה
    15/05/2010

שלום לאחרונה שמתי לב שביתי מזיזה את ראשה מצד לצד מהר היא עושה זאת בערך 3 או 4 פעמים ביום ניגשתי לרופא ילדים שאמר שזו תופעה מוכרת שאכן לתינוקות יש תנועות שחוזרות על עצמן מהשמדאיג אותי הוא שהיה לה איחור קטן מבחינת מוטוריקה גסה החלה להתהפך בגיל 6 חודשים ו 3 שבועות והרופא ילדים אמר שטונוס מעט ירוד בחגות הכתפיים מבחינת מוטוריקה עדינה היא מחזיקה בקבוק כלומר אוכלת לבד מעבירה חפץ מיד ליד מוציאה את המוצץ מפיה ומחזירה אותו לפה מכניסה חפצים וידיים לפה, תינוקת שמאושרת לראות אותי, שמביאה את פיה לפנים שלי ונמרחת עלי, היא מגיבה לשמה או לקול מקור קול, ובדיקת שמיעה תקינה . שאני מניחה אותה בסלון על ביטנה והטלויזיה פתוחהבערוץ ביבי היא מסתכלת זה מענין אותה היא צוחקת בקול, שאני פונה אליה בחיוך היא מחזירה חיוך שהיא רואה אנשים מוכרים לרוב היא מחייכת אלהם מבחינת שפה היא יותר מקשקשת אה לעיתים בה רה דה אך הדומיננטי בהחלט הברות אה בטיפת חלב לאחרונה אמרה שיש לה קצת קפיצה בהיקף ראש שהיא בכל הפרמטרים אחוזון 50 אך אני נלחצתי מפחד מקפיצת ראש ושלפעמים בלי סיבה היא נותנת צרחה של בכי היא לא אוהבת שמלבישים אותה או מציקים לה אבל היא אוהבת שאני מרימה אותה אוהבת את המגע שלי מאוד שאני מניחה לה צעצוע רואים שהיא מנסה להגיע אליו אני מאוד מפחדת שלגבי התנועות המוטוריקה השפה אם משהו לא תקין אצלה. זה פחות או יותר על הקטנה שלי האם יש ממה להילחץ או שזה בסדר אני מאוד מפחדת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים ושבוע

הוספת תגובה

• בת 7 חודשם ושבוע

שירה
    15/05/2010

יש לציין שההיפוך מבטן לגב נעשה בערך גיל 5 חודשים ומגב לבטן 6 חודשים ו 3 שבועות ויש לציין גם שלאחרונה אם חפץ נופל לרצפה היא מתכופפת לראות אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות של הראש

ד''ר יהודה ברק
    15/05/2010

לאם שלום
    לפי התאור אכן מדובר בתינוקת מפותחת יפה מאוד ואין כול סיבה לדאגה. סביר להניח שהתופעות של הזזות הראש מצד לצד תחלופנה ללא כול טיפול.
    בברכה
    דר ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מיקי לא משתתף בפורום זה לאחרונ
    ה
    15/05/2010

מדוע מיקי אינו משתתף בפורום זה?

הוספת תגובה

• ד"ר הר-גיל

16/05/2010

ד"ר מיקי הר גיל ביקש לפרוש מהפורום, עקב עומס בעבודתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ושמונה חודשים
    ורד
    15/05/2010

לבני ישנה בעיה חברתית משום היותו קטן פיזית מבני גילו וגם בגלל בעיה שפתית (דיבור תינוקי)
    לאחרונה שמתי לב שכאשר הוא מעלעל בספרים הוא מחזיק אותם הפוך כך שהתמונות הפוכות.
    רציתי לדעת אם בגיל זה אפשר כבר לאבחן פיגור קל או קשיים לימודיים. מה מומלץ? *הגננת לא מתלוננת עליו על קשיי למידה אלא רק אני שמה לב לכך.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בן 4 ו-8 ח'

15/05/2010

ורד שלום,
    בגיל זה, לקראת גן-חובה, כדאי כבר לבדוק דברים יותר לעומק, כדי לנסות לטפל לקראת בי"ס.
    אם את מודאגת, אפשר לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד בסביבות מגורייך, כדי לערוך לילד אבחון פסיכולוגי. שוחחי עם רופא הילדים שלך. לא בהכרח מדובר בפיגור, אבל ייתכן שיש קשיים מסויימים בתפיסה, שאפשר לטפל בהם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

urs
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה