מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחמישה חודשיםצביה10/06/2009
שלום רב, הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים. ממלמל לעצמו, חוזר אחרי צלילים, אבל עדיין לא אמר אפילו אף מילה. הוא לא עונה למשל לשאלות כמו איך עושה כלב וכדומה... צלילים שהוא משמיע זה כמו "ווהוו" לאוטו שנוסע אבל בגדול אין לו מילים כמו "דור" לכדור או "צצי" למוצץ, בטיפת חלב נאמר לי שהוא אמור כבר לומר. האם ישנה בעיה? השמיעה שלו מעולה, בכל שאר ההתפתחות הוא בסדר, הולך מגיל שנה, מטפס במדרגות, בונה מגדלים, מתאים צורות ועוד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפה
11/06/2009צבייה שלום,
בגיל שנה וחמישה ח', עדיין מותר לילד לא לדבר !. מלים ראשונות מופיעות בדרך כלל סביב גיל שנה וחצי-שנה ו-9 ח'.
חשוב לבדוק אם הוא מבין. למשל : שיראה איפה כדור, כששואלים אותו. איפה הבקבוק שלו, המוצץ וכו'.
חכי עוד חדשיים-שלושה לפני שתתחילי לדאוג.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר' הר-גילרות09/06/2009שלום דוקטור,
בני בן ה-11 ניחן בתזזיתיות גבוהה. הוא בתנועה מתמדת, אין לו רגע דל, וכל הזמן זז.
אני מבחינה אצלו בחוסר רגיעה תמידי. מה אפשר לעשות למען השקט הפנימי שלו?
בתודה,
רות מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנועה וחוסר שקט
ד''ר מיקי הר-גיל09/06/2009רותי שלום
על פי התיאור הקצר, נראה יש מרכיבים המתאים להפרעת קשב ריכוז היפר אקטביות/אמפולסביות, פני להערכה אצל נוירולוג ילדים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 13שלומית08/06/2009שלום, אני בת 13 וריציתי לישאול 2 שאלות-
1- האם דיאטה בגיל הזה פוגעת בהתפחתות וביכולת להביא ילדים? (לא קיבלתי החודש מחזור)
2-בלילה אני ישנה בדרך כלל על הבטן, האם זה פוגע בהתפתחות השדיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיאטה ומחזור
ד''ר מיקי הר-גיל08/06/2009דיאטה שאינה מאוזנת בהחלט יכולה לפגוע בהתפתחות הפיזית , במידה והמחזור היה סדיר עד כה, עליך לפנות לרופא הילדים להערכה.
אין קשר בין התפתחות החזה ושינה על הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה על הבטןנועה07/06/2009אני בת 12 [עוד מעט], ואני לפעמים ישנה על הבטן,
האם זה פוגע בהתפתחות השדיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה והתפתחות החזה
ד''ר מיקי הר-גיל08/06/2009אין קשר בין התפתחות החזה ושינה על הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן09/06/2009תודה על התשובה :]
עזרת לי מאוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום להורים לילדים עם PDDאריק07/06/2009אני מחפש פורום להורים לילדים עם PDD, אוטיזם, האם משהו מכיר פורום כזה?
הבן שלנו הולך למעון יום שיקומי "אלווין" לילדים עם PDD בכרמיאל ומקבל שם טיפול מעולה אבל אני מחפש פורום שבו נוכל לשמוע ולהחליף דעות עם הורים כמונו.
נשמח לכל מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמסגרות להורים לילדים עם PDD
07/06/2009אריק שלום,
אני מציעה לך לפנות לאלוטף או לאלו"ט.
כמו כן, יש מרכז קשר שנקרא בית לורן, המשמש כמרכז מידע להורים כמוך.
ישנו ארגון "למפנה", היושב בראש-פינה, אשר פועל לסיוע למשפחות.
במקומות אלה יתנו לך מידע על פורומים, וכן מקומות בהם מתקיימות קבוצות תמיכה להורים, הרצאות, סדנאות וכד.
מאחלת לכם כל טוב, והתקדמות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ו3 חודשיםלילי05/06/2009שבת שלום,
בתי בת השנה ו3 חודשים, נעמדה לראשונה בגיל 9 חודשים והולכת כבר כמה חודשים סביב כל דבר שיש וגם כנגד קירות והולכת בתמיכה שלהם. היה לה לפני כחודש דלקת ריאות עם אוזניים ונשארו לה עדיין נוזלים באוזניים לאחר בדיקה אבל לא משהו רציני ואמרו שזה יעבור לבד.
אני מעמידה אותה עם הגב לקיר ומושיטה לה ידיים ממרחק קצר שתבוא אליי. היא מהססת ועושה ממש 2-3 צעדים ואז קופצת אליי
האם זה תקין בגיל הזה? האם הנוזלים באוזניים מעכבים את ההליכה? והאם ניתן לעשות משהו אחר על מנת לעודד אותה?
אודה לתשובה
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה עצמאית
06/06/2009אמא יקרה שלום,
אענה לשאלותייך אחת לאחת.
1. בתך בהחלט מגלה התפתחות תקינה. כיום מקובל לראות את גיל הנורמה להתחלת הליכה בין שנה לשנה וחצי, ובתך היא בדיוק "באמצע" תקופה זו.
2. בעניין הנוזלים באוזניים - רופאים טוענים שאין לכך השפעה על היבטים אחרים של ההתפתחות, במיוחד כשמדובר בדלקת שאינה קשה. יש הטוענים, שאולי זה כן משפיע, מבחינת תחושת השיווי-משקל של הילד, ובאמת יש לכך קשר עם הליכה.
מכל מקום, חשוב לעקוב אחר היעלמות הנוזלים, כיוון שכשיש נוזלים באוזניים, השמיעה נפגעת, ויש לכך השלכות על רכישת השפה אצל הילדים. קחי אותה לבדיקת מעקב אצל רופא אחת לחודש, כדי לוודא שהנוזלים אכן נעלמו.
3.אין צורך "לעודד" ילד, ולא לדחוק בו. לאן אתם ממהרים ? תני לילדה לעבור את תהליך ההתפתחות בקצב שלה, היא תגיע לכל הישג כשהיא בשלה, מיוזמתה שלה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכהרותם03/06/2009שלום רב
בני בן השנה ושלושה חודשים עד לפני כשבוע העדיף לזחול למרות שידע לעשות כמה צעדים לבדו.
החל מהשבוע הוא התחיל לרכוש בטחון רב יותר בהליכה ולעשות צעדים רבים יותר.
אך נראה שהוא מתעייף ואחרי זה רוצה לשבת. אז עוזרים לו לקום והוא שוב הולך ואחר כך מתעייף ויושב.
כאשר הוא היה תינוק היה לו טונוס שרירים מוגבר ברגליים . האם יש קשר לזה?
האם ההתפתחות שלו תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכ ה
04/06/2009אמא יקרה שלום,
התיאור שלך נראה לי תקין. "מותר" לקטנטן כזה להתעייף ממאמץ ההליכה. יש ילדים במצבו שיורדים לזחילה לאחר כמה צעדים. צריך להבין, שהוא עדיין בשלב רכישת המיומנות.
מאידך, אם יש לו בעברו סיפור של בעייה כלשהי, אין סיבה שתהיי מודאגת. בקשי התייעצות נוספת עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון להתפתחות הילדחסוי01/06/2009שלום רב
בתי בת שנתיים וחצי.והלכנו איתה למכון להתפתחות הילד בגלל שהיה מעט עיכוב בהתפתחות התחילה לדבר לפני כחודשיים ולפי הגננת משתלבת ועושה הכל כמצןפה לגילה. עם זאת, אצל רופא ההתפתחות אינה משתפת פעולה, צורחת ואינה עושה כלל כמצופה ממנה. אני יודעת שאין צורך להמשיך ללכת וזו גם שעת הגננת שבינתיים להמתין, אך הרופא חושב שעליי ללכת לריפוי העיסוק על סמך הבדיקה שלו שלא שיתפה כלל פעולה. האם אני מחוייבת להמשיך את הטיפול במכון או שזו בחירה שלי אם להמשיך או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך בירור
02/06/2009שני שלום,
זו בהחלט זכותך להחליט אם את רוצה להמשיך בבירור או לא. זו ילדה שלך, והיא באחריותך המשפטית. השאלה היא מהעדיף : האם עדיף לנסות לבדוק, אם יש איזו בעייה או איחור קל, או לחכות עוד כמה חדשים, ולראות באופן יותר ברור.
לדעתי - מאחר שבדיקת ריפוי=בעיסוק היא בדרך של משחק, לכואבת ולא מפחידה, עדיף לעשות אותה, ואז תהיי רגועה שהכל בסדר באמת.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנה וחמש חסר סבלנותענבל31/05/2009שלום,
בני בן שנה וחמש. הולך בערך מגיל שנה. ילד מאוד פיזי שאוהב לרוץ ולשחק בחוץ. הבעיה היא שהוא ממש חסר סבלנות. למשל כשיושבים לקרוא לו סיפור או לשחק איתו במשחק מסויים הוא מאבד סבלנות אחרי דקה או שתיים והוא כל הזמן רוצה להיות בחוץ. הוא אומר מספר מילים בודדות (כמו בבה לאבא ממה לאמא, במה, זה, פור לציפור וכו) אך אני לא רואה התקדמות בנושא. מבצע מחוות כמו שלום, נשיקה, ליטוף אך כשמבקשים ממנו להצביע על איבר מסויים או למשל לבנות מגדל בקוביות בדר"כ לא עושה זאת אף שאני יודעת שהוא יודע לעשות זאת. בנוסף כל הזמן מנסה לבדוק גבולות אף שיודע שהדברים אסורים ומביט אלינו כשהוא עושה אותם.
האם נשמע לך שיש בעיה התפתחותית? האם יש דרכים להרחבת הסבלנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר"חוסר סבלנות"
01/06/2009ענבל שלום,
את מתארת ילד שמעדיף התרוצצות ופעילות פיזית, על פני פעילות ליד שולחן, המצריכה ריכוז במטלה.
קשה לומר לך עדיין אם זו "בעייה". ייתכן, שמדובר בשלב נורמטיבי, שבו יש לילד צורך לחוות את גופו, להתרוצץ במרחב, או שמדובר בילד פעלתן מאד, שגם בהמשך יתקשה בריכוז.
אל תוותרי לו, ושבי איתו מידי יום פעם, או פעמיים, אפילו ל-5 דקות. הקריאי לו שיר קטן, הרכיבי איתו פאזל פשוט של 3-4 חלקים. שבי איתו על הרצפה, כשהוא בין רגלייך. זה יעזור לו לחוש את האיסוף.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהחסוי31/05/2009שלום רב. בני בן שנתיים ןחמישה חודשים. מזה 5 חודשים הוא יושב על הישבנון בשיורתים בלי חיתול בשמחה ואומר עשיתי פיפי וקקי אבל לא עושה כלום. יושב שניה על האסלה וקם שמח שעשה ומוריד את המים אבל לא עושה כלום. האם עליי לעבור צעד קדימה ולהוריד לו את החיתול? האם כשירגיש שרטוב לו בתחתונים יבין את המשמעות של לעשות פיפי כי לדעתי הוא לא מבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
01/06/2009ליאת שלום,
נראה לי שבנך התחיל את תהליך הלמידה, אבל עדיין רחוק מבשלות לגמילה. לטעמי, מוקדם מדי להוריד לו את הטיטול, זה עדיין לא "יעבוד", וחבל שאת והוא תחוו תסכול. המתיני עוד. זה יבוא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכוב מוטורידבורה חן29/05/2009נני נן ה11 חודשים זוחל על הגחון זחילה לא סימטרית. מכניס ידים לפה אבל לא מכניס חפצים ומסרב להכניס לפה אוכל מוצק. מאד חברתי וחייכן. האם יש קשר בין אי ההכנסה של אוכל לפה לבין העיכוב המוטורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי
30/05/2009דבורה שלום,
אינך נותנת מספיק פרטים , כדי לומר לך מה הבעייה. ייתכן, שאין קשר בין הדברים. יכול להיות שיש איזו בעייה בהתפתחות המוטורית, וגם רגישות באיזור הפה, הגורמת לו להימנע ממזון מוצק ומהכנסת-חפצים לפה.
יכול להיות, שיש איזה עיכוב התפתחותי קל, שמתבטא בכמה תחומים.
כדי לא לדאוג לשווא, בקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית, או למכון להתפתחות הילד.
מקווה שהכל יהיה בסדר, ותוכלי להרגע.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וארבעה חודשים נותן מכותנאנא29/05/2009בן אחותי בן שנה וארבעה חודשים הוא ילד מקסים ופיקח מאוד אבל מכה אותנו הרבה מכה גם ילדים בגילו וגם מבוגרים הוא ילד שלא קיבל ולא מקבל מכות (ולא יקבל) אבל הוא מכה הרבה נסינו לתת לו חיבוקים שהוא מרביץ וזה לא עזר.... אני חוששת שלילד יש בעיה שצריכה אבחון , אני מבקש את עזרתכן בנושא .....
תודה
דודה אוהבת ומודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה ו-4 ח' שמכה
30/05/2009שלום,
יש כמה סיבות ידועות שילדים בגיל הזה מכים : אחת היא, שהם עדיין לא מדברים, וקשה להם למצוא דרך לבטא את הרצונות שלהם. הם לא מרביצים כדי להכאיב לנו, אלא כדי לקבל את תשומת הלב שלנו.
סיבה שנייה היא, רגישות תחושתית : יש ילדים שרוצים לנגוע, אבל הרגישות שלהם נמוכה, והם נותנים מכה במקום נגיעה.
אפשר לחכות עוד קצת, עד שיתחיל לדבר, ולראות אם זה ממשיך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה - שנה ושלושה חודשיםרותם29/05/2009שלום
בני בן שנה ושלושה חודשים ומעדיף רוב הזמן לזחול
למרות שהוא כבר עשה כמה צעדים לבדו
הוא גם מעדיף שאנו ניתן לו יד ופחות מעדיף לצעוד לבד.
האם יש מקום לדאגה?
האם לקחת אותו לאורתופד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמידת הליכה
30/05/2009רותם שלום,
ברור, שהילד בתהליך למידה של ההליכה, ואו-טו-טו , כשירכוש את שיווי-המשקל הנדרש, ואת הבטחון במנח הזקוף של הגוף, ילך באופן עצמאי. כרגע, מאחר שעדיין איננו בשל באופן מלא, הוא מעדיף לרדת לזחילה, וזה לגמרי בסדר.
אין צורך לדאוג. ואורתופד, לצורך זה, איננו הכתובת.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גיל שנה וחצי מתאים להתחיל ללכתאירה29/05/2009שלום
בתי ת השנה וחצי התחילה ללכת לגן לפני כשבועיים, ועד אז הייתה אתי בבית. היא אומרת מילים בודדות ומרבית הילדים בגן גדולים ממנה בכארבעה עד שישה חודשים . האם עדיף לשלוח אותה לפעוטון או להביא מטפלת? האם יכולה להווצר בגיל כזה חרדת נטישה וחוסר בטחון פרמננטים?
תודה רבה , מחכה לתשובתך....
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה לגן בגיל שנה וחצי
30/05/2009אירה שלום,
אני בהחלט מעדיפה מסגרת של קבוצת ילדים מחוץ לבית, מאשר מטפלת. לדעתי, חשוב לילד להיות בין ילדים נוספים. הוא לומד מכך המון.
אבל כמובן, שצריך לבדוק את המקום : משפחתון, פעוטון, או גן : תלוי כמה ילדים יש. לא כדאי הרבה בגיל זה. 7-8 זו קבוצה מתאימה. חשוב כמה מטפלות יש , איך המקום מבחינה פיזית - גדול, מרווח, בטיחותי. אם הילד ישן שם, חשוב שהמקום יהיה נוח. איזה אוכל נותנים, ואיך מאכילים.
בשום גיל לא תיווצר חרדת נטישה, בוודאי לא פרמננטית, אם ההורים הם דמויות יציבות, וסדר היום של הילד הוא מקובל . כלומר : הוא לומד שאמא חוזרת כל יום בשעה קבועה, ולוקחת אותו, והוא בא איתה הבייתה, והיא נמצאת איתו עד שהוא הולך לישון.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוות ידיים ועודאימא27/05/2009בני בן שמונה חודשים וקצת ויש לי שתי שאלות לגביו:
1. מחוות ידיים - לאחרונה התחיל לעשות קצת ביי עם היד אבל נראה בינתיים לא לגמרי מכוון, מגיב לפעמים רחוקות כאשר עושים לו שלום ולפעמים באופן ספונטני. שאלתי היא האם זהו מצב תקין ומתי אמורות להופיע מחיאות כף?
2. האם בגיל זה הוא אמור לבוא אליי כאשר אני קוראת לו? הוא מגיב לשמו באופן מלא אולם כאשר אנו קוראים לו לבוא אלינו לא ממש מגיב (הוא זוחל קצת גחון וקצת זחילה רגילה), אלא אם כן קוראים לו בלוויית גירוי עם צעצוע או דבר אחר שרוצה.
בסה"כ תקשורתי וחייכן, ממלמל רצפי הברות, מגיב ל"לא", צוחק וצועק...
מבחינה מוטורית, פעלתן מאוד ונראה שמתפתח באופן תקין.
אשמח לשמוע ממך האם ניתן לעשות דבר מה בנוגע לשאלותיי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחוות ידיים
28/05/2009אמא יקרה שלום,
1. בגיל 8 ח', רוב הילדים עדיין אינם מחקים תנועות ידיים. לפי הספר, זה מתחיל בגיל 9 ח' לערך. זה גם לא "חובה". יש ילדים שאינם מחקים, והם בסדר.
2. הוא בסדר גם לגבי תגובה לשמו. בגילו, מספיק שהוא מסב ראשו לשמיעת השם. הרי אין סיבה שיבוא אלייך, אם אין משהו מעניין !
מאחלת לכם כל טוב, חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)