מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד ללמד להרכיב פאזליםשגית21/02/2009
שלום ד"ר יוכי ברצוני לדעת כיצד ללמד את בני הקטן {בן שנה וחצי}להרכיב פאזלים בצורה נכונה ? תודה מראש שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת פאזלים
ד"ר גרטנר סמד23/02/2009שגית שלום בגיל שנה וחצי הפאזל המתאים הוא מהסוג הפשוט החד- ממדי, בדרך כלל מדובר בפאזלים מעץ שמכילים רכיבים בודדים, כמו פירות, חיות, צורות וצבעים. באלו אין הרבה מה להדריך ולכוון אלא בעיקר לתת לילד להתנסות. בגילאים מאוחרים יותר, כאשר מתחילים להרכיב פאזלים מורכבים, של מספר חלקים הנבנים לתמונה יחדיו, יש מקום לתיווך. אבל גם פה אין דרך אחת נכונה. יש ילדים שמעבדים מידע בדרך שהיא יותר בו זמנית , כלומר קולטים תמונה שלמה, ואז נכון לעזור להם קודם כל דרך המסגרת וממנה לפרטים. לעומתם יש ילדים שמעבדים מידע בדרך של גירוי אחד אחרי השני, ואז נכון עבורם לעבוד על פי רמזים של צבע או צורה. הדבר הנכון זה לנסות דרך אחת ולראות אם היא מסייעת ואם לא לנסות דרך שנייה. סמדרנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן18/02/2009
שלום בגיל 17 במשך שנה עשיתי אינספור צילומים מיפוי עצמות רנטגן פעמיים בדיקתCT בדיקת MRI אולטרסאונד השאלה שאלה האם יש מצב שמכל הקרינה הזאת זה עצר לי תהתפתחות לגובה כי נשאר 1.70 ואני חושב שיש קשר .... חשוב לי לדעת מה את חושבת האם יש מצב שבגלל הקרינה זה השפיעה על ההתפתחות שלי לגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד"ר גרטנר סמד18/02/2009עידן שלום רב, לצערי תחום זה אינו בהתמחותי. כדאי להפנות שאלה זו לרופא המשפחה. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו-5אלה17/02/2009
שלום, יש לי ילד בן שנה ו-5 שעדיין איתי בבית לא הולך לגן אני קצת מתקשה למצוא לו תעסוקה. הוא צופה בטלויזיה או בDVD, (מתרכז בתוכניות שהוא אוהב) יוצאים לטייל, יש לו שולחן פעילות ואוהל כדורים, לגו, מגה בלוקס, המון ספרים, בימבה ועוד כל מיני משחקים הוא ילד מאוד פעיל כל הזמן רץ ומטפס על דברים (למד ללכת בגיל 11 חודשים) אך כמעט אינו מדבר למרות שמבין הכל. ניסיתי להקריא לו ספרים פשוטים, אין לו סבלנות והוא בורח וזורק את הספר הוא מוכן 5 דקות להסתכל על ציורים בספר , מצביע על ציורים ואני אומרת לו מה זה. ניסיתי לעניין אותו בציור, אך הוא ממש ממש לא היה בעניין והתחיל לאכול את הצבעים ולקרוע את הדפים. אני מרכיבה לו צורות בלגו הוא עוזר לי ואז מפרק הכל זה גם לא יותר מ5 דקות גם פאזלים פשוטים (4 חלקים) לא מעניינים אותו. כשיוצאים לטייל, זה גם בעייתי, הוא לא מוכן בשום פנים ואופן להיות במגרש המשחקים (לקחתי אותו כבר בערך ל10 מגרשים שונים) הוא מתחיל לרוץ, לברוח לכביש והטיול מסתיים מהר ואני שמה אותו בעגלה כי הוא בורח למקומות שאסור ולא מקשיב אז רוב הזמן הוא פשוט מתרוצץ בבית, מוציא סירים מארונות, בגדים ממגירות וכו' איזה תעסוקה אפשר למצוא לילד בגיל שלו ובעל אופי כמו שלו? סליחה על האורך תודה מראש, אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחודש
ד"ר גרטנר סמד18/02/2009אלה שלום, את מתארת ילד סקרן, חיוני ופעלתן. נשמע מתוך דברייך שהוא ילד שזקוק להרבה פעילות תנועה והרבה מרחב. אנחנו יודעים שיש ילדים שמסוגלים לשבת ולהתעניין בספר תמונות רק לאחר שרצו והפעילו את הגוף. נתחיל עם המשחק שאת מתארת של הוצאת סירים מהארונות. זה משחק מקסים שאפשר לאפשר אותו לפתחו. אני מתכוונת לכך שאפשר להכניס חפצים לתוך סיר, אפשר לרוקן. אפשר לעשות לו הכרות עם משחק סימבולי- דמיוני, ולבקש שיאכיל אותך או את הבובה עם הכפית , או שיערבב אוכל בסיר עם כפית וכן הלאה. באשר לתנועה, אפשר לספק אותה גם בבית, למשל תנועה לצלילי שירי הפעלה, משחקי כדור. עצה פרקטית נוספת, נסי למצוא משחקי כדור סל, הם לרוב סגורים, ותני לו בימבה או כדור. לגבי מגרשי משחקים, נסי בכל זאת למצוא כאלו שאינם קרובים לכביש, ותני לו להתנסות במיוחד בקרוסלה ונדנדה, אנחנו יודעים שיש ילדים שהתנועה ששני אלו מספקים עושה להם מאוד טוב. עוד אפשרות שאת וודאי מכירה הם הגימבוריי למניהם. ולבסוף, אולי בנך מעיד בהתנהגותו כי הוא זקוק למסגרת גן. יכול להיות שאם תמציאי מסגרת קטנה, עם מעט ילדים ודמויות טיפוליות מטיבות , הוא מאוד יהנה. זה נכון שאנחנו בדרך כלל אומרים שמוטב להיות בשנים הראשונות עם ההורה, אבל לפעמים הילד עצמו אומר בהתנהגותו שהוא זקוק למשהו נוסף. מקווה שחלק מעצותיי יהיו לך לעזר. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת
אירנה18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים וזריקת ראש אצל בן 7 חודשיםרון17/02/2009
בני תינוק בן 7 חודשים שמדי פעם עוצם עיניים סתם כך, גם כשצוחק אבל לא רק. בנוסף כשמרימים אותו מרבה לזרוק ראש לאחור, ללא סיבה הגיונית. יש לציין כי הוא עדיין לא זוחל, הוא נמצא הרבה על הבטן ומרים ראש, אבל לא ממש עושה סיבוב ציר, אלא רק תוך כדי הורדת ראש. לא מתרומם על שש. חוץ מזה הוא ערני, חכם מאוד, מקשקש בלי סוף. אפילו אמר "אבא" תקופה אך לפתע הפסיק. סובל מאסתמה ועובר אינהלציות. יש סיבה לדאגה? מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים וזריקת ראש
ד"ר גרטנר סמד18/02/2009אמיר שלום. אתה מתאר תנועות שונות אצל בנך, שלא הייתי ממהרת לקרוא להם טיק. אנחנו יודעים שבמהלך ההתפתחות ילדים מסויימים מציגים תנועות שונות, שלא בהכרח מחייבות דאגה, והן חלק מהתפתחות ולרוב חולפות כלא היו. חשוב שציינת ותארת עד כמה בנך ילד נבון, ערני וסקרן. זה מלמד כי בתחומי ההתפתחות האחרים הוא עושה מסלול התפתחותי כפי שצפוי. העובדה שהוא לא זוחל ממש לא מדאיגה עדין. גם העובדה שהפסיק לקשקש ידועה ואנחנו יודעים שיש בהתפתחות גלים, ולמפעמים כשיש התקדמות בתחום אחד יש קצת עצירה בתחום אחר. אם כך, כרגע, אנא לא לדאוג. עם זאת, אם תראו כי הוא לא חוזר לקשקש, והתפעות ההתנהגותיות ממשיכות כדאי לפנות לייעוץ. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהיפעת16/02/2009
בתי בת שנתיים + חודשיים. מאז הייתה בת ארבעה חודשים מצוייה באחוזון 10 בעקומת הגובה. לציין כי גובהי 1.65 וגובה בעלי 1.82. היום ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון. לאחר שבדק אותה ציין כי יש לה שקדים מוגדלים. שאל האם היא נוחרת והשבתי כי לעתים קרובות כיוון שהיא לרוב מצוננת (קצת אסמטית לדברי רופא הילדים). אשמח לדעת מהי דעתך המקצועית באשר לצמיחה לגובה של ילדים בעלי שקדים מוגדלים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
ד"ר גרטנר סמד16/02/2009יפעת שלום לצערי זהו אינו תחום התמחותי אלא של רופא הילדים. או במומחיות רבה יותר זהו תחום של אנדקרנולוג (אנדוקרינולוגיה הואו תחום ברפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות). למיטב ידיעתי אם בתך לא נופלת באחוזנים ואםאחוזון משקלה פחות או יותר תואם לאחוזון גובהה לא נהוג בגילה העיר להפנות לאנדוקרינולוג. מה שנהוג זה לעשות מעקבי גדילה תכופים כדי לוודא שאכן אין "שבירה" של אחוזנים. אבל כאמור כדאי שתפני לרופא על הילדים. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלחנן14/02/2009
שלום . אשמח לקבל הצעות איך לשכנע ילד בן 12 לאכול אוכל נורמאלי ובריא . הילד קם בבוקר הולך לביה"ס ללא אוכל , כשחוזר אוכל בשעה 16:00 פסטהלפעמים ושניצל לפעמים ובזה מסתיימת ארוחת צהרים , בערב שניצל תירס ולפעמים גבינה או חביטה . בזה מסתיים התפריט של הילד . הילד גם אוכל כל יום שקית עם כדורי שוקולד שלדעתי סותם לו את התאבון . אשמח לקבל הצעות איך לפעול על מנת שיאכל אוכל בריא ומסודר . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
ד"ר גרטנר סמד14/02/2009שלום רב, אכן, כפי שאמרת שקית של כדורי שוקלד מלאה באנרגיות בלתי נחוצות ובוודאי אינה מתירה את ילדך עם תאבון. לא הייתי אוסרת לגמרה את שקית כדורי השוקלד , אך הייתי מגבילה לאחד , ומשתדלת להרגילו שהאחד הזה יהיה לאחר ארוחה. העדר ארוחת הבוקר בעייתי, מפני שזו ארוחה חשובה שעליה מתבססת אנרגיית היום ובמידה רבה יכולת ריכוז תלויה בה. הייתי מנסה להסביר לו את חשיבות ארוחת הבוקר, לשתף אותה בבחירה של ארוחת הבוקר, למשל לאפשר לו לבחור איזה סוג של דגנים הוא אוהב. בנוסף יכול להיות יעיל לשבת יחד איתו סביב שולחן בזמן ארוחת הבוקר כדי לכונן הרגל משפחתי. כך גם כדאי לעשות באשר לארוחת הערב. ארוחת הצוהרים אומנם לא מגוונת אך נשמעת סבירה. בהצלחה לכם. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בני סובל מריפלוקס?דגנית12/02/2009
שלום ד"ר, אני אמא לתינוק בן 3.5 חודשים אשר אני מניקה אותו בערך כל שעתיים ופעם אחת ביום לפני השינה הוא אוכל סימילאק, עד כה הוא לא היה פולט כמעט בכלל ומתחילת השבוע הוא החל לפלוט כשעה אחרי האוכל, נוזל שקוף מימי ובסופו מעין קוטג', זה קורה פעמיים ביום בערך. הגעתי איתו אל רופא הילדים (ולפני כן שקלתי את התינוק והוא עלה 300 גרם בשבועיים )סיפרתי לרופא על הפליטות והוא ציין כי הוא מודאג שהפליטות מגיעות מהקיבה והחומצתיות שלהן עלולה להזיק לושט ולכן כדאי להשכיב אותו בכל שעות היום עם הגבהה במיטה/ טרמפולינה ולהשתדל לא להניח הרבה על הבטן ובמקום הסימילאק לתת לו enfamil a.r. מה ששכחתי לציין והייתי שמחה לדעת האם זה רלוונטי כלפי האבחנה היא את העובדה שלאחרונה הוא אוכל ברעבתנות עשר דקות ולאחר מכן הוא יונק מפסיק ומסיט את ראשו לצד השני וחוזר חלילה מספר פעמים עד שאני מפסיקה להניק אותו היות והוא לא נראה לי רעב. 1.הייתי רוצה לדעת האם כדאי לציין את המידע הזה בפני הרופא? 2. הרופא נתן לי הוראות הכנה לפורמולה החדשה שאינן תואמות את הוראות ההכנה על המכסה... למרות שהוא אמר שזה כתוב בהוראות אך היות ואף אחד לא קורא אותן הוא יסביר לי בע"פ, הוא אמר להוסיף את האבקה למים קפואים מהמקפיא ולאחר מכן לחמם לטמפ פושרת ע"י השריית הבקבוק בכלי עם מים פושרים, אין לי מושג כיצד להכין את הפורמולה היות וההוראות על הקופסה שונות... 3. רציתי לדעת האם אבחנת הרופא היא שיש לילדי ריפלוקס למרות שהוא לא ציין את השם הנ"ל ? נ"ב בנוסף הרופא ביקש שנעקוב באופן שבועי אחר המשקל בכדי לוודא עלייה במשקל. אשמח לשמוע את חוות דעתך על הנושא ומה היית מציעה לי לעשות. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס
ד"ר גרטנר סמד13/02/2009שלום דגנית אנני יכולה להשיב לך האם בנך סובל מריפלוקס. פורמלת המזון שהומלצה לך מיוחדת בכך שהיא הופכת את המזון בקיבה ליותר מוצק ובכך נמנעת לפחות חלקית תופעת הפליטה. גם אם מדובר בריפלוקס אין לך מה לדאוג , זו אינה תופעה נדירה, ולרוב היא חולפת כאשר התינוק מסוגל לשבת. מכל מקום עליך להפנות שאלה זו לפורום של רופאי ילדים. בהצלחה. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לכתב ידתמי11/02/2009
בני בן 14 ילד חכם ותלמיד מצטיין. יש לו בעיה בכתב היד שאינו קריא. יועצת בית הספר הפנתה אותי לערוך לו אבחון על מנת להקל עליו בבחינות הבגרות שהיא חוששת שיפסלו לו אותם עקב הכתב. שאלתי היא מי עורך ואיפה את האבחון הנ"ל ובאיזה אבחון מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתב יד
11/02/2009תמי שלום,
בכתב היד עוסקות המרפאות בעיסוק. הן בודקות את היציבה של הילד, את תנוחת היד שלו, דרך אחיזת העפרון, ומנסות לשפר, כדי שתנועת הכתיבה תהייה קלה יותר והתוצאה יותר קריאה.
במקרים קשים, אנחנו ממליצים על שימוש במחשב.
אפשר לפנות לניצן לבדיקה, או למרפאת בעיסוק פרטית.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelective mutismאלי שרביט10/02/2009שלום ובוקר טוב אני אבא של אושר בן 4 התבסרנו שאושר סובל מבעיה זו ואנו רוצים לטפל בבעיה זו בדרך הנכונה והטובה אשמח מאוד באם תמליצי לנו על מישהי\ו באזור ת"א וכמו כן לדעת אם באמת אפשר ומיהי הדרך הנכונה לטפל בבעיה זו תודה רבה אלי 0545204059
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרelective mutism
11/02/2009למר שרביט שלום,
מבחינה פסיכולוגית, מתייחסים היום לבעייה זו כחלק ממקבץ תופעות של חרדה חברתית.
הגישה הטיפולית המקובלת היא של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, המבוסס על חיזוק הבטחון של הילד, והדיבור בחברה. החיזוק נעשה ע"י יצירת קשר טיפולי טוב, וע"י מתן פרסים קטנים על התגברות הדיבור במהלך המפגשים הטיפוליים, ובהמשך - בגן.
במקביל, חשוב לבדוק אם אין בעייה שפתית, כמו איחור בהתפתחות השפה, קושי בשליפת מלים וכד', ואז צריך גם לטפל בכך, כדי ליצור אצל הילד בטחון וחופשיות בהתבטאות הלשונית.
לכן, אפשר שהטיפול ייעשה ע"י פסיכולוגית מומחית לנושא, או ע"י קלינאית תקשורת, או ע"י שתיהן, בנפרד או במשולב.
אני מציעה לך לפנות למרכז להתפתחות הילד באזור מגוריכם, כיוון שבמקום כזה מתקיימת עבודת צוות מוסדרת ואחראית.
מנסיוני, ברצוני לומר לך כי ההשתפרות היא טובה, ואצל הרוב הגדול של הילדים התופעה נעלמת סביב גיל 6.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזקת עיפרוןויולה09/02/2009ביתי בת שנתיים ועדיין לא מחזיקה עיפרון כמו שצריך הייתי רוצה לדעת איך לעודד אותה לאחוז נכון עיפרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחיזת עפרון
10/02/2009ויולה שלום,
זה יפה שהבת שלך מחזיקה עפרון וכבר התחילה לשרבט. בגיל זה, האחיזה הטבעית היא אגרופית, כלומר באגרוף סביב העפרון.
רק סביב גיל 3-3 וחצי מתגבשת אחיזה קרובה לאחיזה הבוגרת, בקצות האצבעות.
אין טעם ללחוץ, זו התפתחות, וזה יבוא עם הזמן. לפני גיל 4, אנחנו אפילו לא מטפלים באחיזה.
כל טוב. סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכותלירון09/02/2009בני בן 7 חודשים, התהפך בפעם הראשונה בגיל 4 חודשים , התהפך כמה פעמים ומאז כאילו לא בא לו יותר גם כשעובדים איתו על ההתהפכות כשבא לו הוא משתף פעולה ולפעמים פשוט שוכב וממשיך לשחק. בחודש האחרון החל לזחול אחורה ולעמוד עמידת 4 ו6 , האם זה אומר שהוא מפספס שלב או שזה לא ממש חשוב כרגע???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתהפכות
09/02/2009לירון שלום,
לפי תיאורך, הילד מתקדם בהתפתחות המוטורית, ובהחלט יכול להיות שעכשו יחזור להתהפך מעמדת 6.
אינני רואה שום סיבה לדאגה. לא תמיד ההתפתחות היא בסדר התיאורטי. יש ילדים ש"ממציאים" להם סדר משלהם, וזה גם תקין. העיקר הוא שהם מתקדמים לניידות עצמאית, ולשליטה בתנוחות ישיבה, עמידה והליכה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחוןנטלי נויפלד08/02/2009הי אני צריכה בבקשה שם/ טלפון של פסכולוגית בנושא רגשי. אצל בני.הראל באזור קריות/חיפה. תודה, זכור כי לפני מס חודשיים כוכי הציעה לי טלפונים אבל איני מוצאת הודעה זו. אודה לטיפוליכם המסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפסיכולוגים
08/02/2009נטלי שלום,
נתתי לך מספר שמות. לצערי אין לי את הטלפונים . מדובר באנשים שאני מכירה, בעלי נסיון רב :
פרופ' יהודית הראל, מאונ' חיפה,
ד"ר חנה קמינר, מנהלת התחנה למשפחה ברח' הפרסים
רעיה פת-אבימאיר
חיותה קפלן.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרגשותאלמה07/02/2009שלום רב הבן שלי בן 4 וחצי ילד נבון יש לנו בעיה איתו שהוא מתרגש מאד בחגיגות כמו יום הולדת, טיולים ובהם יש עוד אנשים שהוא לא מכיר למשל ביום ההולדת שלו התחיל להשתולל לבכות רצה ללכת הביתה והוא זה שרצה את יום ההולת בגן היום למשל נסענו לטיול נטיעות מהבית התחיל לא רוצה ללכת רוצה להשאר בבית בסוף בא מרצונו שהגענו התחיל להשכב על הרצפה התחיל לבכות להשתולל לא רצה לשתף בשום סדנה הבן הקטן שלי רק השתתף איתנו בסוף הלכנו משם כי ראינו שהוא ממש סובל למשל יש רק חבר אחד שהוא רוצה ללכת שאמא של החבר חברה טובה שלי ולשום חבר אחר הוא לא רוצה ללכת גם שאני אומרת לו שאני יהיה איתו וכל הזמן מזמינים אותו ילדים המגן יש לציין שהילדים בגן מאד אוהבים אותו ורוצים כל הזמן לשחק איתו והוא משתף פעולה איתם אנחנו לא יודעים מה לעשות? אנא עיזרי לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה חברתית
08/02/2009אלמה שלום,
יש ילדים, כמו מבוגרים, שלא נוח להם בחברה גדולה, במיוחד כשיש הרבה אנשים, רעש וגרויים. זו לא רק התרגשות, זו חרדה ממצב כזה, וזו כנראה תכונה מולדת.
בגיל צעיר, צריך למצוא את שביל הזהב בין וויתור מוחלט לילד, כי הוא בהחלט סובל, לבין הכרח להשתתף.
כדאי להחליט לפי הארוע, ולהשתדל, שאם הארוע קטן וצנוע, לא עם הרבה אנשים וכד', כן להביא את הילד, לתת לו את החווייה, ולעזור לו להתגבר. אם מדובר בארוע גדול מאד, כמו חתונה, או הצגה, עדיף למנוע זאת מהילד. נסו להרגיל אותו לאט-לאט. בגיל מבוגר יותר, אפשר יהיה לעזור לו גם בטיפולים פסיכולוגיים שונים.
חשוב להכין את הילד לכך שהולכים לארוע. לספר לו על כך כמה שעות לפני, או בבוקר, לתאר לו מה בדיוק יהיה. חשוב לדבר איתו על ההרגשה שלו, לנסות לשאול אותו מה מפריע לו, לתת לו הרגשה שמבינים אותו, ולחזק אותו מאד, כשהוא מצליח להחזיק מעמד בארוע, אפילו באופן חלקי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאד
שושי08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור מיצוי זכויות לעולה חדשיקי סינגר06/02/2009שלום לכולם, פנו אלי שאעזור לנערה בת 21 שהוכרה בארצות הברית כסובלת מפיגור קל. יש לה אבחון בן חמש שנים שנעשה בארצות הברית. היא חיה כבר 5 שנים בארץ בתכנית פרטית אמרקאית ובתקופה זו מתחילה תהליך של השתלבות בקהילה. מה הפרוצדורה להכרה של ביטוח לאומי ומיצוי זכויות של תמיכה בדיור ותעסוקה ? יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיצוי זכויות
07/02/2009שלום,
יש לפנות למח' הרווחה במקום מגוריה של הבחורה. בכל מחלקה יש עובדת-סוציאלית, שמרכזת את נושא הפיגור.
היא תפנה את המשפחה לאגף לשרות האדם המפגר במשרד הרווחה, שם יש שרות מבחן ארצי. הם עוברים על האבחון, ומחליטים אם הוא תקף, או נדרש אבחון חדש. במידה שצריך אבחון מחודש - הוא באחריות ובתשלום של אותו אגף.
בסוף התהליך, האדם מקבל הכרה כמפגר, לפי דרגת תפקודו, וזה מקנה לו ולמשפחה זכויות מסויימות (קצבה, מסגרות חינוך, עבודת מוגנת, דיור מוגן, וכו')
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בשפה אצל בן 3ורדה מגבעתיים05/02/2009לבני מלאו 3 ויש לו עיכוב קל בשפה.הוא ילד נמרץ וחביב, והתפתחותו המוטורית בסדר גמור. כבר לפני חצי שנה הגננת הפנתה את תשומת ליבי לכך שקשה לו בהבעה עובדה שגרמה לו קצת לקשיים חברתיים. יש לו אוצר מילים יחסית גדול והוא מתחיל עכשיו לדבר במשפטים אבל זה לא קל לו בכלל. התחלתי לאחרונה טיפול אצל קלינאית תקשורת (חצי שעה בשבוע של משחק בכרטיסיות), הילד משתף פעולה אך לדעתי זה לא תורם לו הרבה. הרבה מהפעמים אני לא מבינה אותו ואת ההגייה שלו, עובדה שגורמת לתסכול אצלי ובטח שאצלו. שאלתי היא, האם יש מקום לאבחון קצת יותר מעמיק או שהטיפול אצל הקלינאית מספיק בגיל הזה? יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בהתפתות השפה - בן 3
05/02/2009ורדה מגבעתיים שלום,
אין טיפול פלא, במיוחד כשמדובר בטיפולים הקשורים בתהליכי למידה. לכן, כדי להעריך את ההשתפרות בעקבות הטיפול השפתי, צריך להמתין כחצי שנה, בסבלנות.
מבחינתך, חשוב לעבוד עם הילד מידי יום, בכל הזדמנות, כדי לחזק את החומר שהיא מנסה להקנות לו : שיום, תרגילי היגוי, וכד'.
אני מקווה שהסבלנות תשתלם, ואכן השיפור יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל...
ורדה מגבעתיים12/02/2009כפי שציינתי כבר עברה חצי שנה לערך מאז האבחון הראשון ועדיין השיפור המיוחל מתמהמה. אני לא כל כך מודאגת מאחר ואני לא רואה איחור בדברים אחרים אלא רק בהבעה (וגישתי היא שבסוף כולם מדברים... :-)). הגננת מצד שני כן מלחיצה אותי וטוענת שיש מקום לעזור לו יותר מאחר והיא רואה את ההתעכבות שלו מבחינה חברתית (הילדים שמדברים נמנעים מלשתף אותו במשחקי דמיון לדוגמא מאחר ותוייג כ"תינוק"). אילו תרגילים את ממליצה לבצע איתו, האם ישנו איזה שהוא אתר שנותן הנחיות לגבי עבודה עם הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)