מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגלי16/03/2009
ד"ר שלום, בתי בעוד חודש תהיה בת 4. היא נגמלה מעשיית צרכים קצת לפני גיל שלוש ולפני מספר חודשים החלה אף לישון בלי טיטול גם בלילה . לרוב היתה קמה יבשה למעט פעמים ספורות שבהן היתה קמה רטובה. בשבועות האחרונים היא קמה כמעט בכל בוקר רטובה לאחר שעשתה פיפי במיטה. מדי פעם אנו לוקחים אותה בלילה לעשות פיפי בשירותים ואז היא באמת קמה יבשה אך אני לא רוצה להרגיל אותה לכך. היא מרגישה מאוד לא נוח מהעניין למרות שאנו לעולם לא כועסים עליה. שאלותיי הן: 1. האם זה עדיין נורמאלי בגילה ש"יברח" לה פיפי כמעט בכל לילה? 2. האם זה שאנחנו מרגילים אותה שאנו לוקחים אותה לשירותים בלילה זה בסדר? 3. באיזה גיל אמורים להתחיל לבדוק בעיות פיזיולוגיות במידה ויש הרטבת לילה? אודה לתשובתך, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בהרטבה
17/03/2009גלי שלום,
אנחנו מנסים להסביר להורים, שתהליך התפתחות, בכל עניין, אינו קו עולה ישר. פעמים רבות יש נסיגות, עד שהיכולת החדשה נרכשת ומתבססת.
זה מאד בולט בשליטה על הצרכים. ילד נגמל, וחוזר להרטיב, לפעמים בגלל סיבה רגשית כלשהי הגורמת לו ללחץ, לפעמים בגלל מחלה קלה כמו שפעת, ולפעמים "סתם", ללא סיבה מובנת.
לא נורא. הרגיעי אותה. התייחסו לכך ,בקלות", כאילו זה טבעי.
בסדר שאתם לוקחים אותה לשרותים בלילה. אפשר גם להפחית מעט את כמות השתייה שלה בשעתיים שלפני השינה, במיוחד עכשיו, כשעדיין לא חם מאד.
הטיפול בהרטבה בד"כ מתחיל מעל גיל 6.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלמול בגיל חצי שנהאימא16/03/2009בני עוד מעט בן חצי שנה, חייכן ופעיל. "מקשקש" הרבה אבל בעיקר" אה" ו"או". לאחרונה התחיל יותר עם "ג" ו-"ק" ולעיתים רחוקות גם "ב". קראתי שבסביבות גיל חצי שנה תינוקות כבר אמורים למלמל הברות ברצף. האם מדובר באיחור? מהו הטווח הנורמלי להתחלת מלמול? מבחינת מוטורית הוא בסדר גמור. מחזיק עצמו יפה על הבטן, מתגלגל (בעיקר מהגב לבטן) , מושיט יד לצעצועים ואף החל זוחל אחורנית. שומר יפה על קשר עין ומגיב לרוב כאשר קוראים בשמו. תודה מראש, אימא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמלמול בגיל חצי שנה
17/03/2009אמא שלום,
הבן שלך מאד בסדר לפי הספר ! בגיל חצי שנה צפויים להפיק צלילים ראשוניים, בעיקר /מ/ ו-/ב/, אולי גם /ד/ או /ת/. דווקא /ג/ ו-/ק/, שהם צלילים המופקים מהחיך, נרכשים מאוחר יותר.
לפי תיאורך, הוא ילד מפותח היטב בכל ההיבטים.
תהיני ממנו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות לא רצוניות וכאבי ראשvered15/03/2009לבני בן ה-10 יש תנועות בלתי רצוניות כבר מספר שנים, התנועות מתבטאות בחיכוך הידיים בצווארו, בניעורן לצדדים וקפיצה קלה ובחיכוך הידיים בלחיים, כל פעם התנועה היא אחרת והיא באה להדגיש רק דבר אחד: שביעות רצון. כשבני שבע רצון ממשהו או כש"עוברת " לו מחשבה שמחה בראש הוא עושה את אחת התנועות האלה. מבחוץ זה נראה מוזר, כי אף אחד לא מבין מדוע הוא עושה אותן. ביחוד מחנכת הכיתה שלו שמעירה לי על התנועות כבר 3 שנים ומבקשת שאבדוק במה מדובר. המורה גם מציינת שהילד חולם בכיתה ואינו מקשיב לה, זה לא שהוא אינו מסוגל לשבת בשקט וללמוד, הבעיה מתבטאת בכך שהוא חושב על דברים אחרים או מתעסק בדברים אחרים. יש לו בעיה גנטית שהוא ירש מאביו - לקות בקריאה, הקריאה שלו אינה רציפה ושוטפת. הוא בסה"כ ילד חרוץ וחיוני, חברותי וחכם, מבין ויש לו קליטה מהירה. בנוסף, מזה כחצי שנה הילד סובל מכאבי ראש, הם יכולים להופיע אחת לשבוע ולעיתים כל יום במשך שבוע. הכאבים אינם נסבלים והוא מבקש אקמול בכל פעם. בפעם האחרונה האקמול לא השפיע עליו. פניתי לרופאת המשפחה בעניין והיא בקשה ממנו להגביל את המשחקים במחשב, אבל ללא כל קשר הילד מקבל את כאבי הראש גם לאחר מאמץ קל כמו ריצה, שיעור ספורט ואפילו התרגשות יתרה. האם אני צריכה לדאוג? האם צריך לבצע בדיקות מסויימו? האם יש קשר בין השניים? אודה על תשובתכם תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנועות לא רצוניות, כאבי-ראש
16/03/2009ורד שלום,
שאלתך אינה בתחום המומחיות שלי.
אני מציעה לך לבקש הפנייה לנוירולוג-ילדים מוכר בקופת-החולים שלך. הוא יבדוק את הילד בהתייחסות לשתי הבעיות שהלית, ורק הוא יוכל לענות לך.
אני מאחלת לכם הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אכילה בתינוקתאביב15/03/2009שלום, ביתי בת 10 חודשים, לא ממש אוהבת לאכול, (היא אוכלת סימילאק בכמות קטנה ביותר ומעט מאוד אוכל מוצק אחר) . לאחרונה בגלל מחלות שונות אוכלת אפילו פחות, יש לציין שהיא די קטנה (נמצאת באחוזון 10) אני די מודאגת האם זה עלול לגרום לבעיות התפתחות שונות ובכלל... האם כדאי לתת ויטמינים מעוררי תיאבון או משהו אחר שיגרום לה לאכול יותר או לגדול בצורה כזו או אחרת? (בטיפת חלב הציעה לי לשים שמן בסימילאק?!) ומצד שני האם זה לא יגרום לבעיה הפוכה (יש סיפורים על מקרים של ילדים שלא אכלו ועכשיו צריכים דיאטה)? האם יש מה לעשות והאם בכלל צריך לעשות משהו? תודה רבה על העזרה אני ממש בדילמה מכל הנושא. אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות אכילה ?
15/03/2009אביב שלום,
חשוב שילד יקבל במזון את צורכי גופו, כל אבות המזון, וכמות הקלוריות לפי משקל וכד'.
מצד שני, בהחלט חשוב "לא לעשות עניין מהאוכל", וטוב לחנך את הילד לאכול כמה שצריך וכמה שהוא רוצה, כדי שילמד לאכול בהנאה ובלי הגזמה.
הדרך היא לסמוך על תיאבון הילד, לתת לו לאכול כמה שהוא מבקש, ולא "לדחוף" או להכריח. כדאי לשתף אותו בארוחות משפחתיות, כדי שיראה אכילה של כולם, לחשוף אותו למגוון מזונות, לפי גילו כמובן, להגיש את האוכל בצורה אסתטית.
לגבי הצורך בתוספים - אנא פני לרופא הילדים. הוא המוסמך לשקול אם הילד צריך תוספים, איזה וכמה.
הרבה בריאות, ובתיאבון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אכילה?
אביב16/03/2009תודה על תשובתך. אני יודעת שחשוב לא לעשות עניין מאוכל ואני משתפת אותה בארוחות שלנו ומנסה לתת לה מגוון דברים -לא ממש רוצה לטעום הכל וגם מה שאוכלת אז בכמות קטנה מאוד. מצד אחד אני רוצה לסמוך עליה שהיא יודעת מה טוב בשבילךה אבל מצד שני מלחיצים אותי בטיפת חלב שלא גודלת (היא ירדה בקצב הגדילה שלה) ואני דואגת שזה יצור לה בעיות התפתחותיות. בטיפת חלב אמרה לי שאם זה ימשך אז נוסיף לה שמן באוכל?! למה זה טוב? האם אני צריכה להתייעץ בנוסף גם עם רופא או שמספיק מעקב טיפת חלב? הירידה בכמות האוכל התחילה מכאבים ומחלות שונות (שיניים, אוזניים וכו'...) אבל מאז כל פעם יש משהו אחר שגורם לה לחוסר תיאבון ואני כבר לא יודעת מה לעשות איתה ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אכילה?
16/03/2009אביב שוב שלום,
שוב - אינני המומחית לעניין. מדובר בהערכת מצבו הגופני והרפואי של הילד, וזה תפקידו ואחריותו של רופא-הילדים בלבד.
אין צורך להילחץ, כולנו יודעים שילדים עוברים שלבים שונים בגדילה, אבל כדאי להתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות ??אמא13/03/2009שלום רב, בתי בת חמש וחצי , ילדה נבונה מאוד, שנונה קוראת וכותבת מגיל 4(ביוזמתה לגמרי) במשך 3 שנים היתה באותו גן, ללא בעיות מיוחדות, תמיד היתה ילדה שצריך להעסיק אותה ולא תמיד רוצה לצבוע/לצייר/להרכיב בדיוק כפי שהגננת מבקשת אך, בגן הקודם הצליחו לנווט את התנהגותה לאפיקים חיוביים ע"י נתינת אחריות, תעסוקה שונה וכו.. השנה הגיעה לגן חובה(לראשונה- לגן עירייה), כבר מלכתחילה דווח לי ע"י הגננת כי יש לילדה"בעיה התנהגותית", לא יושבת במפגש, לא מסיימת עבודות, מתחצפת, לא עושה מה שאומרים לה(אני מצטטת את הגננת) כמו כן, בשנים קודמות היו לילדה חברים וחברות שביקרו אצלה והיא אצלהם, השנה לא נפגשה עם אף חבר מחוץ למסגרת הגן וכשאני מציעה היא לא מעוניינת. הגננת מבקשת שנשוחח עם הפסיכולוג של הגן, על בעיות ההתנהגות וגבולות אני מצדי כמובן הסכמתי, אך האם עלי לפנות לאיזשהו איבחון? ואם כן לאן? אני לא מרגישה שזו בעיה התנהגותית פרופר וחוששת מאוד כשגם בכיתה א' לא תתאים לשבלונה המוכנה של מערכת החינוך. אשמח לתשובתך. בברכה- אמא מבולבלת ומודאגת. ב"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית התנהגות ??
14/03/2009אמא שלום,
ילדים עוברים שלבים התפתחותיים, וכל שלב הוא מטבע הדברים שונה. מצד שני, הסביבה מתייחסת אחרת לילד ככל שהוא גדל. בעיקר - הדרישות עולות, ולכן עלולות לצוץ בעיות.
אני מציעה לך לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד, כדי לברר מה מציק לילדה. בדרך כלל בעיות מן הסוג שאת מתארת, נובעים מקשיים מסויימים : אולי קושי במוטוריקה עדינה, ולכן אינה רוצה לצייר או להרכיב, אולי יש לה קושי בריכוז או בהתמדה.
כדאי לבדוק זאת, ולטפל אם צריך. אם יגלו בעייה, בוודאי גם ידריכו אותך מה לעשות בבית, וגם זה יועיל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי מאנשים זרים?מור12/03/2009תינוקת רגועה וחייכנית בת 4 ח' בוכה ממראה של אנשים זרים אבל לא מכולם. יש לה איזה בחירה לא ברורה ממי לבכות וממי לא. מה עושים כדי להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת זרים אצל תינוקות
12/03/2009יעל שלום,
לצערי, אין לי תשובה לשאלתך, ואולי את, בהסתכלות נבונה על האנשים שמפחידים את ביתך, תוכלי למצוא את התשובה בעצמך.
נסי לראות מה מאפיין אנשים אלה : זקנים ? גבוהים מאד ? נשים ? גברים ? מדברים בקול רם ?
אינני יודעת אם אפשר למנוע זאת : אני מנחשת שחלק מהאנשים קרובים אליכם, והרי לא תוכלו "לסלק" אותם.
המירב שאפשר לעשות הוא לנסות לעזור לה להרגיש בטוחה יותר בעת המפגש איתם : לחבק אותה, להחזיק אותה קרוב אליכם או על ידיכם, להראות לה שאתם קרובים לאנשים אלה. בסופו של דבר היא תירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות וגדילהשיר11/03/2009שלום, אני בת 16 וחצי , קיבלתי מחזור בגיל 15 וכמה חודשים. הגובה שלי הוא בסביבות 1.60 עוד מהיסודי הייתי בין הילדים הקטנים בכיתה, ועניין הגובה הטריד אותי מאוד עוד מגיל צעיר. (יש לציין שהייתי תינוקת בריאה בעלת משקל תקין). במשך שנה וחצי בין כיתות ח' וט' הייתי הולכת כל יום בהליכון במשך חצי שעה. ולא הרבתי לאכול. התוצאה הייתה ירידה במשקל של בסביבות ה6 קילו מתחת למשקל הרצוי . ולכן בסוף ט' גבול י' הלכתי לדיאטנית והיא הרכיבה לי תפריט מזין. עליתי במשקל. ובאותה שנה קיבלתי מחזור. (הפסקתי ללכת בהליכון). כעת אני בכיתה י"א , 160 כפי שציינתי. משקל 51. אבי 177 אמי 165 ואחי 180. משפחה ממוצעת מבחינת גובהה. השאלה שמאוד מדאיגה אותי היא האם במהלך השנה וחצי של הספורט היום- יומי והאכילה הלא מסודרת איבדתי ס"מ לגובה?! האם 160 יהיה הגובה שלי? אני ממש מודאגת שעשיתי לעצמי נזק לכל החיים. מה הגובה המשוער ע"פ הוריי שהייתי צריכה להיות? תודה מראש, ומצפה בקוצר רוח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגדילה גופנית
12/03/2009שיר שלום,
אינני הכתובת לשאלתך, כיוון שאינני מומחית בתחום הגדילה הגופנית.
עלייך לפנות למרפאת הילדים. יש להם עקומות גדילה, אשר על פיהן ניתן יהיה לבדוק, לפי הנתונים שהצגת , את האחוזון שאת נמצאת עליו, ולפי זה לראות, לאיזה גובה את צפוייה להגיע.
המומחה שעוסק בתחום הגדילה נקרא רופא אנדוקרינולוג, אם את מודאגת, אפשר לבקש התייעצות עם מומחה כזה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראשרחלי10/03/2009הילד בן שנה ו 10 חוד' באבחון רשום : היקף ראש 47.5 סמ' באחוזון 25 , משקל 10.4 באחוזון 10 , גובה 78 סמ' באחוזון 3 , האם הראש גדול ללא פורפציה לגוף? האם יש מקום לדאגה? לציין שבאבחון בהתפתחות הילד מדובר על אוטיסטיק דיסאורדר. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיקף ראש
10/03/2009מאי שלום,
כל הערכים שציינת הם בנורמה. לגבי ההבדלים - פעמים רבות יש הבדלים בפרופורציות, בין גודל של איברים שונים, או בין מדידות שונות. לכן יש טבלאות של אחוזונים, שמאפשרות לנו לראות אם הגודל נמצא בטווח הנורמה או לא.
אינני רואה סיבה לדאגה לפי הנתונים שציינת.
מקווה שהילד יתקדם וישתפר במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ויציאותאליהו07/03/2009לילה טוב המדובר בילדה בת 3 ו-3 חודשים שנולדה עם אנוס קידמי בעקבותיו היתה במעקב של כירורג שביצע מספר פעמים הרחבות (עד גיל שנה-שנה וחצי). במהלך התקופה קיבלה באופן כמעט קבוע פגלקס ע"מ למנוע צואה קשה כאשר פעם במספר חודשים (אחת ל-3-5 חודשים) היו לה עצירויות שדרשו ביצוע חוקן ששיחרר אותה. בשנה האחרונה החלה להגמל מטיטול כאשר שתן היא נותנת כמעט תמיד בשירותים, אך מסרבת לתת צואה בשירותים, כאשר יש לה יציאה רכה מאוד היא עושה בטיטול אך בתקופה האחרונה (חצי שנה) היא מתנגדת לתת צואה, מידי מספר ימים היא נעמדת במקומה למספר דקות מתאמצת מאוד עד בכי ומתכווצת כולה, העניין שהיא במקום לשחרר ולעזור לצואה לצאת היא מפעילה כח מנוגד וסוגרת את שרירי הישבן ומונעת מהצואה לצאת (כולה מתוחה כך שגם קשה לכופף לה את הרגליים לצורת ישיבה או צפרדע להקלת היציאה), דבר שגורם כמובן לצואה קשה שלאחרונה משוחררת ע"י פתיחה פיזית של הישבן ומתן אפשרות לצואה לצאת. הילדה מסרבת שיגעו בה בעת מתן צואה או ללכת לשירותים ולשבת - לדעתנו יש לה אולי טראומה או פחד מהיציאה גם בגלל הקושי שהיה לה בעבר כאשר בביקורת האחרונה אצל הרופא לפני מספר חודשים הוא אמר שאין לה בעיה פיזיולוגית וכי הוא לא רואה בעיה אלא רק בעיה פסיכולוגית התנהגותית והמליץ לרדת מהפגלקס. (אגב, כמובן שכל בדיקה כזו אצל הכירורג עולה לנו בכאב גדול כי הילדה מסרבת לתת לו לבדוק אותה בישבן ומתנגדת לכך). הילדה לא מרבה בשתיה בעת שהותה בגן וכל תרופות הפלא שניסינו לא עוזרות במיוחד (עגבניות וכו') כאשר היא גם מסרבת לקחת מיצים שונים כמו מיץ תמרים וכו'. בזמן האחרון אישתי הבחינה בכתמי דם בהיר על הצואה וביציאה של הילדה ואנו חוששים כי יש לה טחורים מהמאמץ, הצואה הקשה וההתאמצות הכמעט תמידית. אנו כבר די אובדי עיצות ומיואשים ממצבה וחוששים כי זה יעשה לה נזק. * האם יתכן כי כתוצאה מהצואה הקשה וההתאמצות היא סובלת כבר מטחורים שגורמים לסימני דימום ? * כיצד ניתן עוד לשכנע אותה ולעבוד איתה ע"מ לשחרר ולתת צואה בשירותים באופן רגיל ? (לציין כי נוסו גם תפרונות של פרסים קטנים במידה ותעשה בשירותים ללא הועיל) כולל דיבורים והסבר, היא מסכימה לעשות בשירותים צואה כאשר היא לא צריכה אך כל זאת נעלם כאשר באמת יש לה יציאה. * האם נדרשת התערבות פסיכולוגית כלשהיא ואיזו ? האם ישנה המלצה כלשהיא לגבי יועץ כזה (אנו מאזור הצפון). ? * הילדה מאוד חכמה אך מסרבת ליישם ולהבין שיהיה לה קל יותר אם היא לא תתנגד - האם יש עוד דרכים ללמדה ? נודה לכם על כל יעוץ והכוונה כי אנו ממש אובדי עיצות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריציאות וגמילה
07/03/2009אליהו שלום,
ראשית, צר לי על הסבל של הילדה ושלכם. אמנם זו בעייה "שולית", יחסית לבעיות התפתחות או מחלות קשות אצל ילדים, אך היא בהחלט מציקה מאד.
אומר קודם כל, שחלק מהשאלות ומהבעיות, כמו הבדיקה הפיזיקלית, אינן בסמכותי, ואין ביכולתי לעזור, וצריך לסמוך על רגישותו של הרופא, שיידע לקנות את אימון הילד ולאפשר לו לעשות את הבדיקה. היום אנחנו נעזרים בשיטות שונות לפני הבדיקה, כמו : גז צחוק שמטשטש מעט, או כמו ליצן רפואי, שמסיח את דעתו של הילד.
מבחינה פסיכולוגית, ברור לי, וידוע לי מנסיוני, עם ילדים שהיתה להם הסטוריה כזו, שיש כאן חרדה רבה, ייתכן שבאמת טראומה, עקב כאבים. מאידך - בגיל כזה, קשה מאד להפעיל אצל הילד הגיון ומוטיבציה כדי לעזור לו להתגבר.
אפשר לנסות, קודם כל להשתמש במרכך צואה כלשהו (דוגמת שמן) שייצור יציאה רכה וימנע כאב.
אפשר לנסות ליצור מצב נינוח של הליכה לשרותים, או ישיבה על סיר בחדר : לשים מוזיקה, להקריא לה סיפור, לשיר איתה, כדי שתהייה יותר משוחררת ונינוחה, גם מבחינת השרירים, וגם מבחינת מצב הרוח.
חשוב לדעתי להקפיד על שעה קבועה ליציאות ביום, ואז אפשר גם לתרגל ישיבה על האסלה או על הסיר בכל מקרה, גם אם אין יציאה (בהתחלה).
חשוב גם "לתחם" את העיסוק ביציאות לאותה שעה ביום, ולא ליצור נושא שעוסקים בו כל הזמן, מדברים עליו בכל הזדמנות, והוא במודעות שלכם ושל הילדה, ולכן מעיק עליה. זה יוצר מתח ומצוקה משנית גם אצלה וגם אצלכם.
אני מקווה שסייעתי במעט. מאחלת לכם החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות ועוד.קארין05/03/2009צהריים טובים, יש לי ילד מקסים בן חצי שנה (ושבועיים) הוא ערני מאוד, ממש לכל מה שזז לידו בסביבה. מחייך, צוחק בקול רם ,מעביר חפצים מיד ליד, זוחל אחורה, מסתובב סביב ציר, מתיישב כאשר אני מושיבה אותו כמובן, די יציב. הוא מתהפך מגיל 5 חודשים מהבטן לגב אבל- לא מהגב לבטן ניכר כי יש לו קושי הוא מנסה להתהפך אך נראה כי משהו באזור הגב/הכתפיים תקוע או שאינו יודע לעשות זאת. האם לתת לו קצת זמן ללמוד איך לעשות זאות? דבר נוסף כאשר אני מנסה להעמיד אותו על משטח ישר הוא מקפל את רגליו ולא תמיד מצליח לעמוד (כאשר אני מחזיקה בו) הרגליים שלו נשארות מקופלות מעט-האם תקין? מבחינת הסביבה /אנשים כשאנחנו חושפים אותו לאנשים "זרים" הוא יכול להביט ולבחון אותם שעות לפעמיים בוכה נראה כי נבהל אך בעיקר בוחן ואין סיכוי שיחייך לעברם- רק אם "מצב רוחו ממש טוב" והוא התעורר משינה וכו' האם תקין? יש לציין שאנחנו גרים בבית הורי שם יש תמיד הרבה אנשים והוא מחייך ומכיר את כולם- למי משכיר הוא מחייך ומשחק אך אם זרים ממש לא. האם תקין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות מוטורית
06/03/2009קארין שלום,
יש לך ילד תקין, ואין מקום לשום דאגה. הוא יתהפך כ"ילמד", זה יגיע, ויעמוד - כשיהיה בשל לכך. זה תהליך שבו המוח מבשיל, ומערכת העצבים והשרירים מבשילה, ורק כאשר הגוף מוכן לכך, זה קורה.
לגבי תגובתו לזרים - גם זה תקין. בגיל זה מתחילה האבחנה בין אנשים מוכרים לזרים, והזרים מעוררים חרדה. גם זה יעבור בעוד מספר חדשים.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לפתח חושים?גילה02/03/2009בני בן שנה+9 חודשים בתי בת 4, בתי בגיל צעיר יותר נרתעה מלגעת בחול,דבק ופלסטלינה (כיום כבר לא), ובני גם לא מתלהב מזה.יש לציין שבבית יש המון מגע (חיבוקים, דיגדוגים) וחשפתי אותם למגוון רחב של מרקמים שונים 1. מה אוכל לעשות כדי לפתח את החושיהם שלהם? 2.בני עדיין מכניס מדי פעם חפצים לפיו - האם זה עדיין בגדר הנורמה? 3. למרות שהבית יחסית רגוע בני מאוד אלים בגן- האם יתכן שהסיבה לכך נובעת מבעיה תחושתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר"פיתוח" חושים
02/03/2009מזי שלום,
יש ילדים, שקולטים גרויים בחושים שלהם, בעוצמות שונות משלנו : יותר חלשות (וזה נקרא תת-תחושתיות) או יותר חזקות (וזה נקרא תחושתיות-יתר).
ייתכן שלבתך היתה תחושתיות יתר, והמגע של חומרים מסויימים היה לה לא נעים והרתיע אותה, בעוד שלבנך יש תת-תחושתיות, ולכן הוא מחפש גרויים, מכניס לפה, וכד'.
התופעה מתמתנת עם הגיל, ובדרך כלל בגיל 5 כמעט נעלמת.
תפקידנו הוא לעזור לילד להתמודד עם הגרויים לקראת תחושה נורמלית : כשצריך - לעודד להתנסות עם חומרים שונים, וכשצריך - ללמד את הילד להימנע מגרויי-יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד עצמאותשלי27/02/2009ביתי בת חמישה חודשים וחצי. טרם חזרתי לעבודה ואני נמצאת איתה כל היום, במהלכו אני מדברת אליה, שרה לה, משמיעה לה מוסיקה, מקריאה לה סיפורים, מגישה לה חפצים (רעשנים) ע"מ שתשחק בהם, משכיבה אותה על הבטן, מטיילת איתה בעגלה וכו'. לאחרונה נראה לי שהיא מסוגלת להישאר פחות זמן לבדה ולהעסיק את עצמה. הזמן היחיד שהיא מעסיקה את עצמה לזמן שעולה על מס' דקות בודדות הוא כשהיא באוניברסיטה ו/או כשאני משמיעה לה מוסיקה עם מלל (שירים). כיצד ניתן לגרום לה להאריך את משחקה ללא שהות אדם נוסף לידה? יש לציין כי כאשר אני משאירה אותה במשטח פעילות והולכת למס' דקות מועט היא מתחילה לקרוא לי (ע"י העלאת טונים)- האם רצוי שאגיע מיד? האם לחכות מעט ואז להגיע? אני מאוד נהנית משהותה, אך אני מעוניינת שתפתח קצת עצמאות ושתהיה פחות תלותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעידוד עצמאות
01/03/2009שלי שלום,
שום התנהגות אינה מתפתחת בקו ישר וקבוע : יש התקדמות ולפעמים נסיגה, כמו שאומרים "ירידה לצורך עלייה". נדמה לך שביתך מסוגלת פחות להישאר לבד עכשיו, כיוון שהסקרנות שלה התפתחה, ויכולת הריכוז, והיא צריכה כעת את אמא לידה יותר מאשר קודם !!!
קשה בגיל זה לדבר על עצמאות. הילד זקוק לנו, ואנחנו מתווכים לו את העולם בדרך טובה ונכונה.
נכון, שחשוב לא להרגיל ילד להיות עם מבוגר כל הזמן, ולכן טוב להשאיר ילד לבד, אבל בגיל זה במיוחד, טוב שאת איתה, נותנת לה גרויים שונים, ומלמדת אותה דברים רבים.
אם היא "קוראת" לך, מותר שלא תגיעי מייד. אפשר אפילו לתת לילד לבכות מעט, ולא לרוץ אליו. אלב אם את פנוייה - תני לה להינות ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4טל26/02/2009היי, יש לי חששות לגבי התפתחותה של ילדתי ואינני יודעת אם אלו הן הציפיות הגבוהות שלי או שאכן הילדה מתעכבת מעט. הילדה נולדה בארה"ב וחיה שם כ- 3 שנים בסביבה יחסית מבודדת אם אני משווה לישראל. משחר ילדותה היתה מאוד אקטיבית ואנרגטית: אהבה לרוץ, לקפוץ לטפס וכדומה. בגיל שנתיים וחצי ידעה לשיים את כל הצבעים, לצייר עיגולים וכו. בגיל 3 התוודעה לעולם האותיות בעברית, והיתה מדברת עם האות א' לפני השינה וכו'. פאזלים, על אף שלא תמיד התלהבה מהם, היתה עושה בקלות יחסית ומרכיבה כ--40 30 חלקים בערך. משחקי הזיכרון היו מהאהובים עליה ונדמה לי שישי לה זיכרון מצויין. השבוע היא אפילו שאלה : "מה קרה לספות הלבנות שהיו בניו-יורק.." וזה אחרי 11 חודשים שאנחנו בישראל. שמיעה מוסיקלית טובה מאוד, רגישות מאוד גבוהה למצבי רוחם של אנשים. כיום בגיל 4, היא אוהבת מאוד לגזור, לכתוב, כך למשל, למדה לכתוב את שמה בפחות מדקה, להעמיד פנים שהיא הגננת במשחקי דימיון וכו' ולהיות במרכז ההצגה. בגיל 2 ו- 9, ביקשה להעלות על הבמה ולשיר שיר... הבעיה שמבחינת דיבור נראה לי שהיא איטית יחסית או פחות מתוחכמת ושעולם התוכן שלה יחסית צר. למשל, במשחקי דימיון שבהם מעמידה פנים שהיא הגננת, היא תתרכז מאוד באינטונציה של הגננת ובהבעות פניה ופחות בתוכן של המפגש שהיא לכאורה מעבירה. גם הסקרנות שלה נדמה כמו מוגבלת. אם זה משהו מאוד מעניין אותה היא תבלה בו שעות ואם לא - אין סיכוי לשכנע אותה. מאוד עקשנית. במסיבות גן, על אף שיש לה חברים, היא פחות תערבב ואם כולם יושבים היא תעמוד ותסתכל. היא בוחנת את הסביבה לפני שהיא מתערבבת. איפה שנראה לה שקל להיכנס - היא תיכנס, איפה שנראה לה שצפוי קושי - היא תימנע. בגן היא מאוד אוהבת מפגשים אבל ממעטת לדבר עליהם בבית. " אמא, לא בא לי לענות לך עכשיו, את לא רואה שאני מביטה על הדרך..." ובכלל ממעטת לדבר, לידנו ההורים. מאידך, תרבה יחסית בדיבור ליד מורים או סמכויות. ולסיום סקרנותה המינית נראית גם היא כמו מוקפאת ולצייר היא תצייר רק אם תידרש לעשות זאת. אז היא תשלוף את מה שהיא יודעת. האם יש מקום לדאגה? הנני מתהלכת עם התחושה הזאת המון זמן. אשמח מאוד לתשובתך/הדרכתך. טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת קטנה
טל26/02/2009שהתה בגן אמריקאי עד גיל 3 וחודשיים ולמעשה נחשפה ל- 2 שפות. גם כיום צופה בסרטים או סדרות באנגלית. שוב, תודה וסליחה על הפירוט הנרחב. טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטל
01/03/2009טל שלום,
נדמה לי שמדובר בתכונות אופי של ילדתך, שהן נורמליות. אינני רואה בהתנהגויות שאת מתארת משהו לא תקין.
כל ילד נולד עם אישיות משלו, ולעתים - היא אינה דומה לאישיות שלנו. חשוב שאנחנו כהורים נקבל אותו כמות שהוא, ונשדר לו אהבה והבנה. זה בונה את בטחונו העצמי ומאפשר לו להתפתח ולהתרחב.
בדקי את עצמך אם אינך ביקורתית מדי כלפיה. תהני ממנה. נשמע שהיא ילדה נבונה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ושבעה חודשיםקרן25/02/2009שלום , כני נולד קטן לגיל ההריון במשקל : 2350 שבוע 38 הוא מלווה מגיל 11 חודש במרפאה להפרעות אכילה . משקלו נמוך. לגבי ההתפתחות שלו: לדברי הרופאים תקינה . מבחינת שפה יש לו עיכוב קל . אומר כ-5 מילים. נראה שמבין ממש הכל. עונה על שאלות איפה בהצבעה , מצביע על חפצים ועל איברי גוף , מחייך/צוחק .משתף כשמצליח.יודע להראות את רצונו או שלוקח אותנו ביד או שמצביע או שמנסה להגיע לבד. נראה לי יחסית לילדים אחרים בגילו שיש לו קשב קצר ביותר ועובר מדבר לדבר במהירות . אם כי כשיושבים ומשחקים איתו בהחלט יכול להתרכז זמן ארוך יותר. יש לי שאלה שמעניינת אותי: הרבה פעמים שאני נמצאת איתו בקניון/בחנות מעדיף באופן ברור להתרוצץ מאשר לשבת בעגלה. ואני מוצאת את עצמי מתרוצצת אחריו. מה שמטריד אותי שבפעמים כאלו הוא בהחלט יכול להעלם מעיניי אם שנייה אחת לא אעקוב אחריו. הוא רץ בתזזיות ממקום למקום וגם לא תמיד עונה לי כשאני קוראת לו (ויש לציין שכשהוא לא עסוק בריצה או במשהו מאוד מעניין , תמיד מגיב לשמו) לפעמים תוך כדי ריצה הוא מסובב אליי את הפנים מחייך/צוחק וממשיך לרוץ. האם יש לי מקום לדאגה? האם זה טבעי לגילו בשלב הזה של תחילת הריצה, או שאני צריכה לבדוק את זה ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעכשיו אני רואה שבדף הזה
קרן27/02/2009כתבה גם אמא בשם אלה . לילד בן שנה ו-5 . וכמעט אחד לאחד המאפיינים זהים לבן שלי גם ההתנהגות שציינה בגן השעשועים.. מדהים. הסתכלתי על תשובתך לשאלה ולמדתי רבות. אני מוטרדת מזה שהוא בורח כי אני רואה המון ילדים בגילו שהולכים צמוד לאמא שלהם וחוששים לברוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
קרן27/02/2009האמא בהודעה ציינה שהילד בן שנה וחמש!! והד"ר ענתה בתשובה: ילד בן שנה וחודש. האם זו רק טעות בכתיבה וההודעה נכתבה עבור התנהגות של בן שנה וחמש ? האם טבעי שילד בן שנה ו-5 או כמו בני בן שנה ו-7 יעדיף להתרוצץ בקניון/מגרש משחקים על פני לשחק במגלשה/סחרחרה וכ"ו? זה לא שהוא לא מסוגל פשוט באופן מובהק מעדיף להוציא אנרגייה ולרוץ לכל עבר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחמישה חודשיםדנה22/02/2009שלום, בני בן שנה וחמישה חודשים מפותח מוטורית, הולך יפה מאוד כבר מס' חודשים, עולה ויורד מרהיטים כבר חודשים רבים ובועט בכדור. היה קיים איחור במס' פעולות של מחוות בידיים בעיקר כגון מחיאת כף (התחיל למחוא רק לפני כחודש) ועושה ביי ביי רק לפני חודש-חודשיים גם כן. הוא עדיין לא מצביע שזה הדבר שהכי מפריע לי. מבחינת שפה הוא אומר כמה מילים (אבא, אמא, כדור, עושה מיאו לחתול, וגם משלים מילים כשקוראים לו ספרים - גם מילים מסובכות כמו חיפושית). האם יש מקום לדאגה בגלל שהוא לא מצביע? האם אפשר ללמד אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחמישה חודשים
ד"ר גרטנר סמד23/02/2009דנה שלום את מתארת ילד שעושה את הדברים מעט מאוחר, אבל בסופו של דבר עושה אותם. הצבעה היא בהחלט אבן דרך התפתחותית אבל לא עומדת בפני עצמה, והעדרה לבד אינו מצדיק דאגה. אם הילד מראה שלל התנהגויות תקשורת אחרות כמו חיוך חברתי, הסבת מבט, מלמול חברתי, אם יש לו דרכים להראות לך מה הוא רוצה, אם הוא זקוק לך לנחמה, שמח לקראתך וכדומה, העדר הצבעה בלבד אינו מצדיק דאגה. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)