מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 ובלאגן בגןאתי04/02/2009
שלום רב בני בן ה3 מפותח יפה בעל ביטחון עצמי גבוהה מדבר שוטף נבון מאוד אבל מרשה לעצמו יותר מידי הוא בגן לעיטים זורק חפצים כשמשעמם לו או מכה ילדים כאשר לא מגיבים לא ומתחצף ומתבטא במילים לא נעימות כגון" אני יתן לך סטירה " מאחר ואני עובדת בגן ילדים והגננת מכירה אותי ויש לו גם אחות גדולה בת 6 שמתחה גבולות די יפה עד לא זמן דיברנו אני והגננת והיא טוענת כי הוא לא מפסיק וכן צריך רק לדבר איתו והיא מאידך מושיבה אותו כול הזמן ל"לחשוב" על ההתהגות שלו בצד וזה נראה לי מה שמתסכל אותו .החלטתי על חיזוק הילד באמצעות דיבורים וטבלה המחולקת ל3 פעמים ביום גבולות ברורים מאוד שדרך אגב היו קיימים מאז ומתמיד וקצת יותר רגישות. האבא טוען כי זה מפינוק ומהרגשה כי מותר לו לעשות הכול וכי אנחנו צריכים להפסיק לתת לו את כול תשומת הלב שקיבל הרבה ממנה עד עכשיו רציתי לדעת מה ניתן לעשות עוד על מנת לעזור לו? לי נראה כי הוא מתסוכל בגן ולא פעם הוא אומר כי הגננת לא מקשיבה לו או החבר לא רוצה לשחלק איתו או שכולם קוראים לו קטניציק( בגובה הוא מעט קטן מהאחרים) מה עליי לעשות אני בפרשת דרכים האם זה הגיל שבו הם נשברים ריגשית? מה אני יכולה לעשות על מנת להחזיר אותו לתלם כמו שהיה עד לפני חודש (היום הוא בן שלוש ו 4 חודשים) אשמח לעזרה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות של בן 3
05/02/2009אתי שלום,
לגישתי, צריך לבדוק את הגורם להתנהגות התוקפנית, ולראות אם אין סיבה מסויימת לילד, הגורמת לו לתחושת מצוקה ואיום, ובגללה הוא מגיב בתוקפנות. למשל : מתח בבית, תחרות עם אחותו, או ילד/ילדים מסויימים בגן, שבאמת מאיימים עליו. לפעמים מה שנראה כלפי חוץ כבטחון עצמי, הוא בעצם חזות-שווא לילד שאיננו בטוח בכלל במקומו במשפחה או בחברה (גם אצל מבוגרים זה כך!). אולי כי הוא נמוך ומלגלגים עליו, ולפעמים - כי הוא ילד מאד נבון, אבל מסורבל, וכד'.
מבחינת הטיפול בהתנהגות הלא מקובלת, אני בעד הדרך שלך, ולא הדרך של הגננת : אני חושבת שיעיל הרבה יותר לערוך לילד טבלת התנהגות, ואם היום עובר בשקט, לתת לו פרס קטן. מאידך, אם התנהג רע - צריך להחליט על עונש שיקבל, כמו למשל : שלא יראה טלויזיה.
חשוב מאד , שתהיי מתואמת עם הגננת, ושתיכן תנהגנה באותה גישה ! נסי לשוחח איתה ולסכם דרך משותפת לשתיכן. זה חשוב במיוחד, כי הגננת היא זו שנמצאת בדיוק בזמן שהדברים קורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על העזרה הדחופה
אתי05/02/2009לפי דעתי ומהכרותי נראה כי הגננת דורשת ממנו המון והוא פשוט מתוסכל מזה שהוא לא מצליח לעמוד בהבטחות שלו הוא חוזר מהגן מתוסכל ויש את אחותו הגדולה שדורשת כול הזמן תשומת לב היא נורא מתגרה בו ונראה שהוא מנסה את דרכיה רק בצורה אלימה יותר היא יותר בחוכמה כי היא בת 6 אז זו גם אפשרות אני מודה לך שהארת את עיניי וחיזקת את דעתי בנושא תודה על העזרה אשמח להיוועץ עימך שוב במקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות איטית - תינוק בין שנה וחודשדורית דר02/02/2009שלום רב, יש לי תינוק בן שנה וחודש כמעט. הוא מוחה כפיים לא בזמן שאנו רוצים אלא מתי שהוא רוצה. לרוב מתמקד בצעצועים. מגיב אלי בשם כשאני קוראת לו ובא אלי אך אחרי שניה מסתובב חזרה לצעצועים. אינו מדבר, אומר מאמא, אתזה כמילה אחת. מרים ידים שארים אותו אך אינו מצביע. לא הרבה יוצר קשר עין ומשחק עם אחיו לידם, כלומר מודע להם אך כשהוא זוחל בהתלהבות לידים הוא לא מתמקד בהם בעיניים. מה זה אומר ? חוסר יכולת להתמקד באנשים? באדישות כשאני יוצאת מהבית? באי יכולת שלו להתמיד ? האם זה בהכרך מראה על אוטיזם ? ? ? דורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן שנה וחודש
03/02/2009דורית שלום,
קשה לדעת במדויק, אבל לפי תיאורך, דווקא נראה לי שהבן שלך עושה את מה שצפוי מילד בגילו, ואפילו איננו איטי במיוחד. אינני רואה סיבה לדאגה, ובהחלט לא הייתי חושבת על אוטיזם: הוא מחפש את הקשר איתך, מבקש שתרימי אותו על הידיים, מודע לאחיו - הכל תואם את הגיל.
תני לו תשומת לב, דברי אליו הרבה, פנים-אל-פנים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצינטלי02/02/2009בן דודתי, בן שנתיים וחצי טרם החל לדבר. הילד ממלמל שירים שלמים יחד עם הטלויזיה אך לא מבטא אף מילה אחת כמו שצריך. בנוסף, הילד כמעט ולא מתקשר גם באופן בלתי מילולי, לעתים תכופות הוא מתעלם כליל מהנאמר לו, הוא אינו מגיב לגירויים שונים שאנו מייצרים סביבו, ואף לא משתף פעולה כאשר אנו מנסים להקריא לו סיפור. הוא אינו מבצע באופן עצמאי פעולות יומיומיות, לדוגמה אם יתבקש להביא את נעליו על מנת שננעל אותן יחד הוא לא ישתף פעולה, אולם הוא מבין שכאשר מביאים את הנעליים לסלון אז נועלים אותן, אולי זה מפני שקיימת כבר התניה או הרגל בעניין זה. איני יודעת אם זה רלוונטי אולם אחותו בת ה-4 לא סבלה מבעיות דומות, ותקשורת תקינה עמה התקיימה כבר מגיל צעיר. מספר קרובי משפחה התריעו בפני דודתי כי ייתכן והילד סובל מבעיה התפתחותית או חמור מכך ודודתי מתקשה לקבל את זה ועל כן לא מטפלת בעניין בשום צורה. ברצוני לדעת מה עשויה להיות הבעיה של הילד, וכמו כן מה ניתן לעשות על מנת לאבחן את הילד ולטפל בבעיה. בנוסף, כיצד אפשר לפקוח את עיניה של דודתי ולהניע אותה לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש לי בעיה דומה
אורלי07/02/2009שלום נטלי ראשית כל הכבוד על הדאגה. ילדי בין שנתיים ותשע חודשיים עדיין לא מדבר מילים ברורות ועדיין מתקשה לבטא עצמו. גם אני כמו דודתך קיבלתי הערות בנושא מכיוון שיש לי ילד שלא מדבר. הדבר הראשוני היה להתעלם ממה שנאמר, כמו שדודתך עושה לפי דברייך. אני כאמא החלטתי לעשות צעד וכן לקחת את ילדי לרופאת התפתחות. לאחר שלקחתי גיליתי למזלי שהשד לא נורא כל כך. היא בדקה את הילד ואמרה שכל ילד שונה בהתפתחותו. נכון שיש מדרגת התפתחות שנורמלית, אך יש גם את קצוות שלה, שכנראה שם ילדי נמצא לדבריה שמדובר על עיכוב קל. אצל ילדי העיכוב הוא בדיבור אבל מתבטא בעקבות זאת בשאר נושאים. כלומר, היא הסבירה שמרוב שהוא מתוסכל שעדין לא מדבר טוב, הוא מסגל לעצמו התנהגות בהתאם, כלומר יחליט לא לדבר עם אנשים פחות קרובים, כי הוא לא יכול להתבטא. מה שאת מתארת נשמע לי כמו אוטיזם אבל, על דבר כזה היו עולים כבר בשנתיים הראשונות של הילד שהוא נמצא במעקב של טיפת חלב, או רופא התפתחותית. כי יש מעקב אינטנסיבי והרבה שאלות שהיו עולים על כך. לכן קשה לי מאוד להאמין שעל מה שאת מתארת לא עלו אנשי מקצוע. לכן אני רוצה להרגיע אותך שלדעתי זה עיכוב מסויים. מה שכן הייתי ממליצה לדודתך ללכת לביקיה אצל רופא התפתחותי. שאלה נוספת לי אלייך, האם הילד נמצא אצל מטפלת או שבגן ?(כי במידה והוא בגן אני משערת שכבר היו מדברים עם ההורים ומפנים אותם לגורם מוסמך לאבחון). במידה והוא אצל מטפלת כדע להתעקש שילך לרופא התפתחותית. שיהיה לך הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בשפה ובתקשורת
08/02/2009נטלי שלום,
לפי התמונה שאת מתארת, לילד יש איחור שפתי וקושי בתקשורת בין-אישית, מה שמוגדר גם בלשון הרפואה ליקוי הנופל בספקטרום האוטיסטי.
בוודאי שצריך להתחיל לטפל בו מוקדם ככל האפשר, כדי שסיכויי ההשתפרות שלו יהיו טובים יותר.
אני מתפלאת שהגננת איננה מפנה את תשומת לב האם לבעייה, וכן שהאם אינה רואה את החריגות של הילד יחסית לבני גילו.
אין לנו דרך "להכריח" את ההורים לראות את השונות. ובסופו של דבר, הם יהיו מוכרחים להכיר בכך. חבל רק, שבינתיים הילד מפסיד זמן.
אני מאחלת לכם התקדמות טובה. מקווה שיהיה שיפור מהיר, לכשיגיע לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגלי02/02/2009ד"ר שלום, יש לי בת , כמעט בת 4. בחודשים אחרונים, היא מסרבת להתארח אצל חברים מהגן ומעוניינת רק שיבואו להתארח אצלה. כשאני שואלת אותה אם היא רוצה לבקר אצל חבר/חברה, היא עונה שלא כי היא מתביישת מהאבא/אחות/אח שהיא "לא מכירה" לדבריה. יש לציין שבעבר היא כן היתה מוכנה להתארח ואף עשתה זאת מספר פעמים. היא כן מוכנה להתארח בתנאי שאחד מאיתנו יהיה איתה. אני תוהה ממה יכול לנבוע הדבר - האם זהו שלב התפתחותי שיחלוף מאליו? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בנדון? אני רוצה לציין שכשהיא מגיעה איתנו להתארח בבית אחר - גם אם זה של סבא וסבתא שלה שאליהם היא רגילה - לוקח לה זמן "להפשיר" ובדקות הראשונות היא ממש נצמדת לי לרגל ורק אח"כ היא מתרגלת ומתחילה לשחק עם הילדים האחרים. אודה לתשובתך. בברכה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח לקבל תשובה לשאלתי
גלי05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור בבית חברים
05/02/2009גלי שלום,
נראה לי שביתך מגלה סימנים של תכונת אופי של ביישנות, ולכן קשה לה המפגש עם אנשים זרים. מוכרים לנו ילדים כאלה, זה משתפר מעט עם הגדילה, אבל גם כשהם מתבגרים, פעמים רבות הם נשארים ביישנים ומסוייגים בחברה. לא תמיד זה ניתן לשינוי, כפי שאיננו יכולים לשנות תכונות אופי אחרות אצל ילדינו.
יש לנו מספר שמות לתופעה זו, ויש גם הבדל בדרגת החומרה של התופעה : ילד ביישן, או ביישנות קיצונית, ילד "המתחמם לאט", וחרדה חברתית.
אפשרות אחרת היא, שהיתה לביתך חווייה לא נעימה באחד הביקורים שלה במשפחה אחרת, ולכן היא מגיבה בהסתייגות. במקרה זה, אפשר לנסות לשאול אותה, עד כמה שהיא זוכרת, ותוכל לספר. אבל אם כך, יש סיכוי טוב יותר, שזה יעבור.
בכל מקרה, לא צריך להכריח אותה , ולא לכפות עליה, וכשאתם איתה - חשוב לעודד אותה להיות עצמאית, ובסוף הביקור, אם נפרדה מכם - חזקו אותה על התנהגותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויסות חושייובל01/02/2009מחפש המלצות על פיסכולוגים או מרפאים בעיסוק לבני בן ה 5 , שמומחים להפרעות בוויסות הושי ויש להם הסדר עם מכבי . באזור השרון מישהו מכיר? יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול לוויסות חושי - בהסדר עם מכבי
01/02/2009יובל שלום,
צר לי, אך מאחר שאני עובדת של שרותי בריאות כללית, לא מוכרים לי מרפאים-בעיסוק שהם בהסדר עם מכבי.
ככל הידוע לי, למכבי מכון גדול להתפתחות הילד בהוד-השרון, עם כמה שלוחות במרחב. כדאי שתתייעץ איתם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשרון30/01/2009זה גם פורום שמדבר על גובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגובה
31/01/2009שרון שלום,
הגדילה הגופנית ממש, מטופלת ע"י תחום מומחיות שנקרא אנדוקרינולוגיה ילדים.
אם את מודאגת לגבי הצמיחה של ילד, ממליצה לך לפנות לרופא הילדים, ולבקש הפנייה לבירור אצל אנדוקרינולוג (מרפאת גדילה).
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק חסר שקטיעל29/01/2009שלום, לפני כחודש כתבתי לגבי חוסר שקט של בני (נולד בשבוע 35.5 במשקל 2.5 קילו. עולה יפה במשקל אבל בוכה הרבה) .היום בן 7 חודשים. כמו שכתבתי אז אני רואה שיפור, אבל עדיין מאוד קשה. מאוד ערני וסקרן אבל כל הזמן צריך שיתעסקו איתו (ידיים/ עגלה/ דיבורים). כל הזמן זז ומעט זמן נראה רגוע. ההרדמות ביום קשה. מצליחה להרדים פעם ביום עלי כשאני שוכבת/ מניעה אותו עם היד על הגב כשהוא שוכב על הבטן במיטה רגילה (לא מצליחה בלול). כשער קשה לו להיות לבד על מזרן פעילות. כן משחק עם משחקים אבל מהר מתבכיין. עובר מהגב לבטן ישר, ומרים את הראש אבל נראה לי שקשה לו ושהידיים נוטות לצדדים והיד נראית לי מתעקמת (מניח לפעמים את גב היד על הרצפה), מסתובב ציר והולך קצת אחורה עם נדנוד. אוהב לשבת (אבל לא יציב לגמרי בתנוחה). לאחרונה אני מנסה לשלוח לפעוטון בשעות הצהריים. גם שם מדווים דברים דומים למה שאני רואה. . בוכה חזק והרבה זמן עד שנרדם. מה שכן נראה שמאוד אוהב שהילדים משחקים איתו, 'מדבר' הרבה, שמח (כשלא בוכה), אוהב מגע (אוהב גם לתפוס וכך ליצור קשר). רופא המשפחה לא רואה בעיה. פעם שעברה ששאלתי אמרת לי שנראה לך שפשוט צריך סבלנות. האם לא נראה לך שכדאי לפנות למעקב התפתחותי? האם יש משהו שמחשיד לגבי בעיה כמו בעיית וויסות/ בעיה מוטורית? האם יש איך לסייע לילד? האם נראה שבעתיד הדברים יסתדרו? תודה רבה אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראי שקט
30/01/2009יעל שלום,
יכול להיות שיש לך ילד עם מזג מעט קשה, או עם קשיי ויסות, וזה מכביד עלייך.
מבחינה התפתחותית, נראה שהוא בסדר, ומשיג את אבני-הדרך בטווח הנורמה.
אין סיבה לדאגה, ובעקרון - אין צורך ממש בטיפול, אבל אם תגשי לאיש מקצוע התפתחותי, כמו פסיכולוגית או מרפאת-בעיסוק או פיזיותרפיסטית, ייתכן שיתנו לך כמה טיפים שיקלו עלייך או עליו, כמו: לעשות לו מסאז'ים, להשכיב אותו בתנוחות מסויימות, אולי עטוף יותר.
נסי לבקש מרופא הילדים הפנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני היקר, בן 3 ו- 5 חודשיםחגית29/01/2009יש לי מספר שאלות בנוגע אליו: 1. חבר דמיוני בעל שם דמיוני ליתר דיוק קוראים לו י', י' רוצה לרוץ לכביש, י' לא רוצה להתרחץ, י' רוצה להרביץ בגן, י' אוכל ממתקים וכו'. 2. מדי פעם גמגום קל, התופעה כמעט נעלמה ובימים האחרונים חזרה... מה עושים? (לא חל כל שינוי מהותי בזמן האחרון). 3. לא אוהב לשבת לצייר, לא בבית ולא בגן. מאוד אוהב לשמוע סיפורים בקשב רב, אוהב מאוד לבצע עבודות בית עם אבא כמו להבריג ברגים וכו', אבל לצייר פשוט אומר "אמא אני לא אוהב". 4. מבקש מאיתנו לשמוע סיפורים על היותנו קטנים ולאחר מכן מספר את אותם סיפורים כאילו שהוא חווה אותם?! תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן יקר, בן 3 ו-5 ח'
30/01/2009חגית שלום,
הבן שלך כנראה קרא ספר על התפתחות ילדים, ועושה בדיוק מה שכתוב שם.
הוא נמצא בשלב התפתחות הדמיון, ומשתמש נהדר בדמות, שלמעשה מייצגת אותו-עצמו : את הרצונות שלו, המחשבות שלו, וכו'. ראי כמה הוא חכם : במקום שתכעסו עליו כשאיננו רוצה להתרחץ, הוא מאשים את י'.
לגבי ה"גמגום" - זה נקרא אי-שטף, תופעה פיזיולוגית ידועה של שלב התפתחות השפה, והיא חולפת כשם שהופיעה. אין הרבה מה לעשות, פרט למניעת תסכול של הילד. נסו להשלים את המשפט שהוא רצה לומר.
לא נורא אם איננו אוהב לצייר. הוא עוד קטן. זה יבוא. נסי לעבוד איתו בפלסטלינה, או צבעי אצבעות. אפשר למרוח אותם ויוצאים דברים יפים.
מצויין שהוא מתעניין בילדות שלכם, ומזדהה עם סיפורים שלכם.
יש לי רושם, שהתברכתם בילד נבון במיוחד, ובעל אינטליגנציה רגשית גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עודדת אותי מאוד
חגית02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות ילד בן שנה ו4אלה28/01/2009שלום, יש לי ילד מקסים ומתוק בן שנה ו-4. סקרן, מבין, מאוד מפותח פיסית - הולך מגיל 11 חודשים, רץ, מטפס על כל דבר, עולה במדרגות וכו' אבל מדאיג אותי שהוא לא מדבר כמעט : אומר רק אבא, מאמא, אור, גה-גה , קה (קטן), מאם-מאם (מוצץ), בבה (במבה) וזהו בעצם. הוא לא מצביע עם אצבע, רק עם כל היד, ושמסתכל בספר הוא מצביע עם האגודל. לא מחקה פעולות יומיומיות כמו להסתרק, לדבר בטלפון. לא יודע לאכול בכפית, אוכל יפה עם הידיים גם חתיכות מזון ממש קטנות. לא כ"כ מתרכז במשחקים, אבל אם מראים לו עושה גם, כמו לדפוק עם פטיש, לזרוק כדור וכו'.לא יושב בשקט ומשחק, מעדיף להתרוצץ כל היום, לטפס, לפתוח ארונות, להוציא תכולה וכו'. מנסה להרכיב לגו ופאזל של 4 חלקים אבל אחרי דקה מתייאש וזורק. הוא מבין אם אני מבקשת להביא משהו, להרים משהו כו'. אבל העניין של הדיבור וחוסר הצבעה קצת מדאיג. האם יש באמת מקום לדאגה? תודה, יום טוב אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפה - גיל שנה ו-4 ח'
30/01/2009אלה שלום,
(איזה שם נפלא. גם לבתי קוראים אלה).
הילד שלך עוד ממש קטנטן, ו"מותר" לו לא לדבר עדיין.
לפי תיאורך, הוא מפותח היטב לגילו, והעיקר - שהוא מבין. הוא גם מחקה אחרים (במשחקים), הוא מצביע, ולא חשוב איך. כל זה מצביע על עך, שהוא בונה את ההבנה שלו, את אוצר-המלים, הידע, ואז גם יתחיל לדבר יותר.
אין שום סיבה לדאגה. תהני מכל שלב בהתפתחות.
איך אמא שלי היתה אומרת ? אח"כ תכעסי, שהוא לא סוגר את הפה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלה03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכוב בהתפתחות הדיבוררחל27/01/2009בתי בת שנתיים וחמישה חודשים עברה ניתוח כפתורים לפני כחודשיים לאחר שסבלה ממים באזניים שפגעו קשות בשמיעתה. לפי בדיקת התיק הרפואי ככל הנראה לא שמעה מגיל שלושה חודשים. היא נמצאת בטיפול אצל קלינאית תקשורת כבר שלושה חודשים אך לא חל שיפור רציני בשפה. אוצר הצלילים שלה מועט (הרבה מילים נשמעות אותו הדבר ומורכבות מההברות א+ב לכל מילה יש אינטונציה מעט שונה). היא כמעט ואינה ממלמלת. יש לה אוצר מילים מאוד מצומצם ובסיסי. אבל מילים בסיסיות כמו כן, לא וכד' היא אינה אומרת. היא מאוד תקשורתית וחייכנית. יוצרת קשר עיין ויוזמת משחקים, משקת, מחבקת וכד', משחקת לוטו יפה מרכיבה פאזלים פשוטים, מקשיבה לסיפורים. אבל לא מדברת. אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בהתפתחות הדיבור
28/01/2009רחל שלום,
לצערנו, אין תרופות פלא. כרגע הילדה מטופלת, וצריך לקוות שהזמן עושה את שלו, ועכשיו, כשהשמיעה שלה תקינה, היא מסוגלת ללמידה של השפה, והדיבור יגיע.
צריך להמתין עוד חדשיים-שלושה. אם חלילה לא תתקדם, צריך יהיה לבדוק כיוונים נוספים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת ראשל27/01/2009שלום רב, הבן שלי בן שנה וחודש. כשהוא מתעצבן הוא מקשית את גופו לאחור וזורק את הראש והגוף אחורה. הוא יכול להיות רגוע ופתאום מתעצבן ממשהו ועושה זאת (במיוחד במהלך האוכל). הוא גם אוהב להרביץ לעצמו בראש או לפעמים אפילו לדפוק את הראש בדברים. האם זה נורמלי או שיכול להעיד על איזשהי בעיה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזריקת ראש לאחור.
28/01/2009שלום,
יש ילדים שכשהם כועסים, מקשתים את הגוף כלפי חוץ, והראש "נזרק" אחורה. לפעמים זה רק תגובה התנהגותית, ולפעמים זה נובע מבעייה כלשהי בחגורת הכתפיים.
הדפיקה של הראש בחפצים, יכולה גם היא להיות התנהגותית, או בגלל תחושה ירודה.
אם זה קורה הרבה, כדאי בכל זאת שיראה אותו רופא התפתחותי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהתפתחות הילד ובעיות גסטרואמא127/01/2009לפני תשעה חודשים בני בן השנתיים וחצי החל לסבול משלשולים שאינם פוסקים עד היום - הילד מטופל במחלקת גסטרו - שם התגלתה בעיה בתפקודי כבד ומחסור בפריטין ובמקביל החלו בעיות בהתפתחות הילד - כרגע עובר איבחונים וטיפולים והחלל הוא להפרעה על רצף האוטיזם. האם קיים רופא/ מרפאה שמכיר בין הקשר בין הדברים - אשמח לקבל המלצות או הפניות - כרגע במחלקת הגסטרו בבי"ח מעוניינים לבצע לבני בדיקות פולשניות + הרדמהכדי לאתר את הבעיה- אני מעוניינת להתייעץ עם רופא המכיר בין הקשר בין שני ההפרעות - לאן לפנות אנא עזרתכם? נראה לי שהרדמה עלולה להיות מסוכנת לילד עם בעיות נוירולוגיות - עם מי אפשר להתייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוטיזם ובעיות בתפקודי כבד
27/01/2009אמא שלום,
צר לי לשמוע על הבעיות שאת מעלה. אלה בוודאי בעיות קשות. אני מאד מקווה, שהבדיקות יעזרו, ואפשר יהיה להציע לכם טפולים שיקדמו את הילד ככל שאפשר, הן מבחינה גופנית, והן מבחינת תפקודו.
לגבי חוות-דעת - בעקרון, הרופאים המומחים בהתפתחות הילד/נוירולוגים של ילדים, יודעים על קשרים אפשריים בין הליקויים ההתפתחותיים לבין לקויות /מחלות גופניות. במידת הצורך,הרופאים מפנים למומחים אחרים.
אחת הכתובות האפשריות להתייעצות היא מומחה לגנטיקה. כמעט בכל בית-חולים יש מכון גנטי, שנותן ייעוצים.
למשל, בבי"ח שניידר יש מרפאה גנטית עם מוניטין רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוטוןזיוה27/01/2009שלום, אני בחודש שמיני וקצת עם ילדה ראשונה, שכמובן כבר מתחילה לחשוב על "איך יראו החיים שלנו מעכשיו" אנחנו מאד מתרגשים ושמחים לבואה אבל משהו קצת מטריד אותי, אני עובדת משרה מלאה... התכנון היה לסיים את חופשת הלידה ולחזור לעבודה (אני לא וורקוהולית זה יותר מחוסר ברירה...) יותר ויותר אנשים שואלים האם השתגעתי ומסבירים שזה לא נכון להשאיר ילדה בת 3 חודשים בפעוטון ושאני עושה לה עוול- זה נכון? האם באמת אפשר להרגיש בהבדל בין תינוק שהיה בפעוטון מגיל 3 חודשים לחצי שנה למשל? אני ממש אשמח לדעה מקצועית........ תודה זיוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת בפעוטון
27/01/2009זיוה שלום,
את מעלה שאלה קשה ! מבחינה תיאורטית, אנחנו מדברים על השנה הראשונה כשנה חשובה לבניית קשר בטוח אצל הילד, בין הילד לדמות המטפלת שלו, כמובן - האם. חשוב שלפחות בחצי השנה הראשונה, הילד יכיר אדם אחד שנמצא איתו, ומטפל בו בהתמסרות מלאה. כך הילד לומד ליצור אמון, לדעת שהוא יכול לסמוך על המבוגר, שהעולם הוא מקום נעים להיות בו.
בגיל 3 ח', ילד עדיין לא ער וערני מספיק, כדי להתחיל לפתח קשר כזה, של תקשורת וכו'.
מצד שני, המצב כיום הוא , במיוחד בשוק הפרטי, שנשים צריכות לעבוד משרה מלאה, יום עבודה ארוך ומייגע.
עדיין אין לנו מחקרים מה ההשפעה של סדר-יום כזה על התפתחות הילדים, אבל למען האמת, אנחנו בהחלט רואים יותר ילדים מבולבלים, ובמצוקה, משום שיש להם הרבה מטפלים, ורוב היום הם אינם נמצאים בבית.
גם החשיפה של הילדים בגיל כל כך מוקדם לילדים אחרים היא לא פשוטה, כיוון שהילד נדבק בקלות במחלות שונות.
לכן, אולי עדיף לך לחשוב על מטפלת : אשה חמה וטובה שתהייה עם הילד בבית, תטפל בו באופן פיזי, וגם תדע לשחק איתו, לדבר אליו ולגרות אותו מבחינה שכלית.
מאחלת לך לידה קלה, וכל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתייה לימין אצל בת חצי שנה
ענבל01/04/2009ביתי בת חצי שנה ומבצעת פעולות על צד ימין נשענת כשהיא על הבטן, אוחזת בחפצים כשנחה מתה ראש לצד ימין ועוד פעולות על צד זה נסיתי להחזיק לה את היד הזו ולגרום לה לאחוז חפצים ביב דמאל אבל היא בוכה וכועסת ולא מצליחה לאחוז כמו שצריך
בנוסף ביתי לא מחזיקה יותר מ10 דקות על הבטן עד שהיא "נחה "על יד צד ימין אני מגלגלת אותה מרימה אותה אבל לא מצליחה לשנות לה את ההרגל הזה
מה לדעתך הפתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיניין הראל- התפתחותנטלי נויפלד25/01/2009הי , האנשים שרשמתלי כיצד אני מאתרת את מס הטלפון שלהם בעיניין רגישות הראל. נוסף לזה בעיניין אחר רציתי להתייעץ עימך על העיניין שהראל הכי גדול בגן , בינואר26 החודש ימלאו לו 4 שנים, אני מחוסר ידע, לא שילבתי אותו בגן עירייה, אלא המשכתי איתו בגן פרטי ששם ישנו אפשרות לגן עירייה(עפ השילוט המופיע בגן) כלומר הם מקבלים ילדים בגילאי 4 מסתבר שככה מבדיקתי שבועיים האחרונים , גילתי שהראל הכי גדול, מבחינה רגישית אני בטוחה שזה טוב לו לדברי הגננת יש לו בטחון והוא משמש מעין מנהיג /מוביל ולפעמים אף ממריד את הילדים בגן , יש לציין ישנם עוד 3 ילדים שיחגגו השנה עמו גם 4 שנים, אך מבדיקת בבית גילתי שבעצם יותר משקיעים בגן ביצירה,וסיפורים ועדיין כביקשתי לראות חוברות עבודההתווכחתי לדעת שהחוברת שהם עובדים הם לילדי גיל שנתיים ומעלה, צילמתי את החוברת והחלתי לעבוד עם הראל בבית, הוא ידע את רובה כבר, העיניין הוא שאני לחוצה בלקדם אותו כי עדיין אני מרגישה שישנו פער של כמעט שנה בפער של ילד בן 4 ממוצע(ביקתי בגנים אחראים ושאלתי גננות וראיתי חוברות של ילד בגיל 4), העיניין הוא שבדקתי עם מומחה לגבי מעבר לגן עירייה באמצע שנה לא הומלץ בכלל, ולטענתם אני אף עלולה לראות נסיגה בהתפתחות שלו. העיניין הוא שאני עכשיו די במרתון לתת לו כמה שיודע ידע ומידע והוא מאידך לא כל כלך מעוניין לשבת איתי על חוברות, הדבר היחדי שמתקבל בברכה זה סיפור...שזה הוא מקפיד לא לוותר לי...מה לעשות כיצד אני ידביק את הפער בכל זאת הוא צריך לעלות לטרום חובה /גן עירייה בגיל 4 ושמונה חודשים(הוא הפסיד שנה), ראוי לציין שברגע שהוא איפשר לי הוא ידע לימדתי אותו לצייר עיגול ואפילו שמש, לספור הוא יודע כמעט עד22 .מה עלי לעשות?<??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעניין הראל
26/01/2009נטלי שלום,
לגבי הטלפונים - יש ספר טלפונים של חיפה ויש 144.
לגבי הגן - אינני רואה סיבה לדאגה. גם אם טעית, והיה עדיף להכניס אותו כבר השנה לגן עיריה, לא קרה כלום, והוא לא הפסיד משהו. ילד מתפתח, ותמיד מתקדם, והוא יסגור את הפער בעצמו כשיצטרך. עדיף לא ללחוץ, תעבדי עם הילד על נושאים שהוא אוהב ונהנה מהם. העיקר שיהיה סקרן, וירצה ללמוד. ואם הוא מעדיף שאת תהיי אמא ולא מורה, תני לו חיבוק, תשחקו ביחד, הוא ילמד בגן.
שיהיה לכם יום-הולדת שמח, והרבה ברכות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 6קטי24/01/2009ד"ר יוכי שלום . בנינו בן 6 , ילד מפותח וחברותי . יש לו אחות בת 4 והם נמצאים באותו גן . זאת אומרת שהם כל הזמן יחד . לאחרונה הוא התחיל להגיד שלא אוהב אותה , שלא רוצה אותה בבית . אתמול הוא גם אמר לי : "אני טיפש , אני הכי לא חכם בבית " . איך להגיב , מה לעשות . תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריחסי אחאים
25/01/2009קטי שלום,
את מעלה שני נושאים, אינני בטוחה אם הם קשורים זה בזה או לא, אבל אפשר שכן.
1. להיות יחד בגן : לא מומלץ. זה יוצר מצב שבו הילדים יותר מדי יחד, ובהחלט ייתכן, שאחד מאפיל על השני. הילד שיותר אקטיבי, או יותר חברותי, דוחק את אחיו. בהחלט ייתכן, שהבת, למרות שהיא הקטנה, יותר חברותית, ויש לה נוכחות יותר בולטת בגן, ואחיה חש בכך.
אנחנו ממליצים להפריד, אפילו כשמדובר בתאומים, ובמקרה כמו שלכם, זה מאד רצוי.
2. תחושת הנחיתות אצל הבן : כדאי לבדוק עם הגננת האם זה נגרם ממצב מסויים בגן, שאחותו, או מישהו אחר, אומר לו דברים בסגנון זה. ייתכן, שזו רק חווייה שלו, אבל בכל מקרה, צריך לעזור לו להתמודד איתה, ולשנות את הדימוי העצמי שלו.
אפשר לעשות זאת ע"י חיזוקים שונים, ע"י כך שמראים לו בבית שהוא מצליח, שהוא יודע, וכד'.
אפשר גם לבקש את הגננת שתעזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם שמרנים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)