מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתיה לצד ימין בגיל חצי שנהענבל01/04/2009
ביתי בת חצי שנה מבצעת פעולות כמו להעביר חפצים מיד ליד לזהות אנשים לחייך והשמיע קולות של אאאא.אווו..
אבל את רוב הפעולות שמבצעת הם על צד ימין כמו להושית יד לחפצים או להשען על צד ימין אם הראש או על היד כאשר מתעייפת מהעמידה על 6 וגם שמתהפחת מהבטן לגב מבצעת את הפעולה לאותו הצד
מה אפשר לעשות כדיי לפתור אותה מההרגל הזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה לצד ימין
01/04/2009ענבל שלום,
בדרך כלל צד ימין שלנו הוא יותר "חזק", אבל במקרה של התינוקת שלך, כדאי לספר זאת לרופא-הילדים שלך, ואולי הוא ישלח אותך להתייעצות אצל רופא מומחה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפראקטיביות?גלי31/03/2009שלום רב,
בני המקסים בן שנה ו-8 חודשים.
הוא ילד מאוד שובב שלא יושב לרגע ותמיד חייב להיות עסוק בפעילות כלשהי.
רוב הזמן הוא רץ, משתולל, מטפס, שובר ובעיקר אוהב לעשות את מה שאסור.
בגן היתה תקופה שהוא היה מרביץ לילדים אחרים בלי סוף ואף נושך.
היום הוא קצת נרגע בעניין הזה, אך לא לגמריי.
רציתי לדעת האם האנרגטיות שלו היא איזשהו סימן לבאות, האם יש קשר ביו זאטוטים שהיו מאוד אנרגטיים בגילאים האלה ובגיל מבוגר יותר אובחנו כהיפראקטיביים? האם זו סתם שובבות תואמת גיל?
אודה לתשובתך.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפראקטיביות ?
31/03/2009גלי שלום,
בהחלט אין קשר בין התנהגות הילד בגיל זה, לבין גיל 4-5.
בגיל שנה וחצי-שנתיים, ילד צריך "לתרגל" את גופו בתנועה במרחב : הליכה, ריצה, טיפוס על מתקנים. הפעלתנות בגיל זה היא נורמטיבית, בריאה ופונקציונאלית.
בהמשך, הילד מתפתח מבחינה שכלית ושפתית, ומרחיב את ההתעניינות שלו בחומר יותר מורכב : משחקי שולחן, בנייה , ציור, יצירה וכד'. בשלב זה, סביב גיל שנתיים וחצי-שלוש, מתפתחת גם יכולת הריכוז, והמוטיבציה לשבת ליד שולחן ולעשות דברים ממוקדים.
כמו שאני תמיד אומרת, להורים הצעירים ממרומי גילי המתקדם : סבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחציאלון30/03/2009שלום רב,
הילד שלנו בן שנה וחצי. הוא ילד מקסים וחברותי, חייכן ועושה רושם כי מבין היטב את הקורה סביבו, ויודע לצפות אירועים (לדוגמא - כשמפשיטים רץ לאמבטיה, כשאמא מתלבשת רץ לדלת).
יש לו לדעתי עיכוב משמעותי בהתפתחות השפה והבנת השפה. לפני כשבוע הבנו שיש בעיה ועבדנו איתו הרבה ונראה שפתאום אולי מבצע דברים שלא ביצע עד לפני שבוע, אבל לגבי כל אלו יש ספקות אם אכן קורים - תגובה לשם שלו, בא כשקוראים לו, מצביע, נותן (יש ניצנים אך איננו משוכנעים). איננו אומר אף מילה. ממלמל הרבה, לעצמו וכלפינו. יודע למחוא כפיים לפקודה ועוד כמה טריקים דומים.
הוא יוצר קשר עין מצויין, בעל חוש הומור ומוטורית מפותח היטב. בונה מגדל בן 3-4 קוביות ומתמודד עם פאזל בעזרה קלה שלנו.
הילד בבית בינתיים ורשום לגן בארץ מספטמבר הקרוב.
הדילמה שלנו היא האם הוא צריך הערכה, ומתי. העניין הוא שאנחנו כרגע בקנדה לצורכי עבודה, וכאן מערכת הבריאות מאוד איטית ואין סיכוי לקבל הערכה בלי המתנה של חודשים רבים. היינו אמורים לחזור לארץ בקיץ ושוקלים כעת להקדים. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחצי
30/03/2009אלון שלום,
מתיאורכם אני מתרשמת שמדובר בילד מפותח כצפוי, בריא ורגיל. נראה לי לפי תיאור התנהגותו, שדווקא התפתחות ההבנה שלו טובה. הוא איננו מדבר, אולי גם בשל הבלבול עקב החשיפה לשתי שפות, אבל גם זה לא נורא.
לדעתי אין לכם סיבה ללחץ. תחזרו כשתוכלו, הוא ייכנס לגן, וידביק כל פער שיש לו, אם בכלל.
גם אני עברתי שלב כזה עם הילדי, אחד מהם היה באותו גיל, והכל הסתדר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה
אלון30/03/2009מה שמטריד אותי בעיקר הוא לא שהוא לא מדבר, אלא שאני לא יודע אם הוא מבין. הוא לא תמיד עונה לשם שלו ולא מבין פקודה כמו תן לי את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה
31/03/2009אלון שוב שלום,
ניסיתי להסביר לך, שבגיל זה, גם ההבנה היא בתהליך למידה, ולכן התגובות אנן תמיד עקביות.
בכל מקרה, הצעתי לך לעשות בדיקת שמיעה, ובדיקת אף-אוזן-גרון, כדי לשלול בעייה של ירידה בשמיעה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ושמונה לא מדברדור30/03/2009יש לי ילד מהמם בן שנה ושמונה חודשים הולך מגיל שנה , אקצר :
- עדיין לא מדבר כלל לא אבא/ אמא
- מילים בודדות כל הכבוד , קוקריקו בהקשר של שיר
- לא מצביע על דברים אבל אם רוצה משהו יודע להביא אותו
- מחייך צוחק ...
- אוהב להסתובב לא נעמד בשקט חייב לטייל
- אוכל לבד לא אוהב שמאכילים אותו מזון מוצק
- נמצא במסגרת גן כבר 4 חודשים , ילד ראשון
- הבעיה העיקרית כך נראה לי שהוא לא מסתובב תמיד שקוראים לו כאילו זה לא מעניין אותו גם אם תצעק או תמחה כפיים כמובן בחלק מהפעמיים מגיב ישר עם חיוך צחוק או מבט שובב שיודע שאסור
האם יש ממה לדאוג ואיך אני יכולה לעזור לו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה ו-8 ח'
30/03/2009דור שלום,
כדאי לעשות בדיקת שמיעה. אם בדיקת שמיעה תקינה, כדאי שקלינאית תקשורת תראה אותו.
נקווה שהכל בסדר. כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה חברתית ?דניאל29/03/2009שלום רב,
בני בן 5 , ילד חכם , בוגר ויצירתי. לדבריי הגננות אהוב על ילדי הגן ומשחק עם ילדים ללא בעיה.
אחר הצהריים הנושא הופך להיות יותר מורכב . ילדי מטבעו ביישן ,עובדה שלא מונעת ממנו להשתולל
עם ילדים אחרים אחרי ש"נפתח". מעוניין רק שיבואו אליו חברים , לא מוכן ללכת כשמזמינים אותו.כמו כן כשפוגש את חבריו לגן אחר הצהריים ייקח לו לפחות רבע שעה "להתחבר"" אליהם ובאותו זמן יעסיק את עצמו ( לידם) ולעיתים אפילו לא ירצה לשחק עימם. יש לציין שרשום לשני חוגים () אומנות וטניס )ומחכה להם בקוצר רוח. לשאלתי " למה אינך רוצה ללכת לחברים אחרה"צ " עונה כי כל היום רואה אותם בגן וקצת נמאס לו מהם... אני מרגישה לעיתים שזה יותר מפריע לי מאשר לו.בעלי טוען שכל עוד הילד מאושר ונהנה גם ממשחק לבד ,הוא אינו רואה בכך שום בעייה. כיצד עליי לנהוג ?אני מודעת לעובדה שאני אכן יוצרת לחץ על הילד.האם לתת למצב להמשיך כמו שהוא?
תודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעייה חברתית?
30/03/2009דניאל שלום,
כפי שאת מציינת, מדובר בילד ביישן, ובהחלט ייתכן, שדי לו בחברת הילדים במהלך הבוקר בגן, ואחה"צ - יש לו צורך בשקט, ובפעילות שלו עם עצמו, או במשפחה.
זה נראה לי מאד לגיטימי ותקין, ובהחלט הייתי מכבדת את רצונות של הילד, ואפילו מעריכה את יכולתו למודעות עצמית, ולתובנה של צרכיו.
לפעמים נדמה לי, שאנו רוצים לגדל את ילדינו בדמות האישיות שלנו, או בדמות תבנית דמיונית כלשהי. מוטב לכבד את ילדנו ולהניח לו להתפתח לפי אישיותו הייחודית. העיקר שיחוש בטוב.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאה מרובה לאמאנועה29/03/2009שלום.
בשבועיים האחרונים מרבה בני (היחיד) בן השנה וחמישה חודשים לקרוא לי "אימא", גם כשאני לידו.
הנימה היא מעין מתחננת/מתחנפת/ מבקשת ולפעמים גם בוכיה.
לרוב המטרה (כך נראה לי) שארים אותו, אהיה איתו או אתן לו משהו.
הוא נמצא בגן עד שעה 4 (היה איתי בבית שנה וכעת כמעט חצי שנה בגן, עם התחלה קשה אבל כרגע הולך בשמחה ולפעמים אפילו לא רוצה לצאת מהגן בסוף היום). כשחוזר הביתה אני איתו עד שהולך לישון (לרוב משחקים יחד ואף נרדמת לידו- מודה על הטעות).
המדאיג הוא שהקריאה המרובה בשמי היא דבר חדש, שלא היה עד לפני שבועיים ואני חוששת שמא אני לא נותנת לו מספיק תשומת לב? אולי הוא מנסה לאותת לי על משהו שקורה לו (אולי בכל זאת הגן?),או שזהו תהליך טבעי?
לא ציינתי- ילד מפותח, בעל אוצר מילים גדול ושמחת חיים.
אודה על דעתך שכן רגשות האשם/הדאגה מתחילים לצוץ (הלילה אף קרא לי "אמא" בבכי במיטתו וחזר על כך מספר פעמים)...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקריאה לאמא
30/03/2009נועה שלום,
נדמה לי שאת משדרת חרדה, מדברים שהם טבעיים ורגילים. ילדים עוברים פאזות שונות, ושלבים שונים, ולא תמיד הסיבות ברורות לנו.
הכי חשוב לילד הוא שההורה יהיה דמות יציבה ורגועה, ופחות חשוב כמה תשומת-לב הילד מקבל, או כמה מתנות וכו'.
אני מאד מציעה לך לא להיתפס לפרטים קטנים, ולא לעסוק בכמה את אמא טובה או לא. אני בטוחה שאת אמא נורמלית, אוהבת, דואגת, עושה מה שצריך בצורה תקינה, לא מושלמת, כי אף אחד לא מושלם, אבל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שישה וחצי חודשים שאינו מתהפךטלי27/03/2009שלום,
בני בן שישה וחצי חודשים. בלידתו אובחן טורטיקוליס והתחלנו פיזיותרפיה בגיל שלושה וחצי חודשים . הפיזיותרפיסטית אומרת שזה כמעט ונעלם אך עדיין צריך לחזק את השרירים. עד גיל שלושה חודשים הביע התנגדות קשה לשכיבה על הבטן ולכן לא הצלחנו להשכיב אותו מספיק על הבטן. בסביבות גיל ארבעה חודשים הבחינו באסימטריה בקו העכוזים. בצענו אולטרא סאונד פרקי ירכיים (בגיל חודשיים) ואולטרא סאונד עמוד שדרה (בגיל ארבעה חודשים) והבדיקות תקינות. נבדק ע"י אורטופדית ילדים , רופאה התפתחותית בטיפת חלב שאמרו שמצבו הפיזיולוגי תקין ואין כל פתולוגיות. אנחנו ממשיכים בפיזיותרפיה.
עד כה, הילד עדיין לא התהפך כלל , לא מן הבטן לגב או להפך. ישנם ניסיונות קלים ביותר.. לאחרונה התחיל לזחול מעט לאחור, הוא לא עושה זאת בכל יום אלא בתדירות של אחת לשלושה-ארבעה ימים.
אני מבצעת איתו את התרגילים בכל יום אבל קשה לי מאוד כי הוא מביע התנגדות חזקה.
שאלתי היא, בראש ובראשונה האם יש סיבה לדאגה והאם כדאי לפנות להתייעצות רפואית נוספת עם נוירולוג ילדים?
בנוסף, היינו מעוניינים לנסות איתו טיפול נוסף שיכול לחזק את שריריו אבל אנחנו לא מכירים מספיק את התחום והיינו שמחים לקבל המלצה (שמענו למשל על הידרותרפיה אבל אנחנו לא יודעים אם זה יכול להועיל...)
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 6 וחצי ח' שאינו מתהפך
28/03/2009טלי שלום,
ייתכן שיש עיכוב בהתקדמות המוטורית בגלל הטורטיקוליס, ובגלל אי-שכיבה על הבטן, וייתכן שיש גם רפיון שרירים קל (היפוטונוס). לא נורא. אתם בטיפול של פיזיותרפיסטית. אני מעריכה שלו היתה רואה בעייה רצינית, היתה מפנה אתכם מיוזמתה לנוירולוג-ילדים.
לגבי הידרותרפיה - זה טיפול מקובל, ויש לו תוצאות טובות. אינני בטוחה שצריך. אם אתם סומכים על הפיזיותרפיסטית, הטוב ביותר הוא שתתייעצו איתה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטריה לגבי בת שנה ושלושה שבועותנועה24/03/2009יוכי שלום
אני נורא מודאגת לגבי ביתי בת השנה ושלושה שבועות. בעיקרון אני לא יודעת איך ילדים מתנהגים בגיל הזה אבל הלחץ הוא מגורמים אחרים שהעירו את עיני ככה אני אישית לא הייתי שמה לב לכלום ומאמינה שהבת שלי בסדר גמור גם שהיום אני מאמינה בכך אבל שואלת אותך לדעתך בתור אשת מקצוע שנחשבת למעולה ושמעתי עליך המון טוב.
יש לציין שהילדה בשנה הראשונה של חייה רק מבורות שלי כאמא ובורות של אביה היתה תקועה המון בטלוזיה. הטלוזיה היתה פתוחה כל היום חוץ מבצהריים וכך ישבנו ושיחקנו איתה בדברים אבל כמובן שאז היא כל הזמן הסתכלה לשם לטלוזיה וזה הפריע לה לשחק הפריע בהכל היום הפסקנו את הטלוזיה כמה שיותר רק שאין ברירה עם האוכל אני שמה לה ממש מעט ומנסה גם לא לתת לה טלוזיה באוכל כי הסבירו לי שזה גם גרוע. מנסה להפחית עד אפס.
אכתוב לך דברים שהבת שלי יודעת לעשות ומה לא יודעת לעשות ותגידי לי אם זה תקין אם אפשר כמובן:
•מנסה לזכור מה כן עושה לא בטוח שאכתוב הכל לפחות מה שזוכרת
•שהיא רוצה משהו היום למשל רצתה אותי והיתה על אביה בדרך הביתה הרימה ממש את היד אלי לא הצביעה אבל הרימה.
•משחקת יפה עם המשחקים
•עומדת כמה דקות ללא עזרה
•הולכת מסביב לרהיטים קירות
•מרביצה עם היד על הקיר ארון חלון – זה נורמלי?
•מחייכת ומסתכלת עלי בעיניים. ממקדת את המבט עלי או על מי שמסתכלת עליו
•צוחקת בקול מתגלגלת מצחוק
•היום ניסיתי לבדוק אם היא צוחקת סתם על כל דבר אז דגדגתי אותה ואמרתי לה דיג דיג ואז היא צחקה ושוב פעם עשיתי לה ושוב צחקה ואז רק אמרתי לה דיג דיג בלי לדגדג אז צחקה אבל בפעם אחרי זה שאמרתי לה דיג דיג בלי לדגדג כבר לא צחקה כאילו היא לא צוחקת סתם רק אם באמת משהו מצחיק אותה
•פותחת דלתות למשל הדלת של הבת הגדולה סגורה עם הידית והיא נותנת זפתה על
הדלת ושוב פעם וזהו ככה היא נפתחת כאילו שיש לה כוח בידיים ויודעת לפתוח שרוצה.
•השבוע היא התחילה לפתוח ולסגור מגירות מטבח
•מפחדת עם העיניים למשל שמשהו מתקרב אליה כמו כדור או משהו היא נזהרת
•נזהרת עם הראש מתחת לשולחן בסלון
•נזהרת מעמידה לישיבה לא ליפול
•אוהבת להיכנס למקומות שקשה להיכנס אליהם את המקומות הכי צרים היא מחפשת
את המקומות הכי בלתי אפשריים להיכנס אליהם היא נכנסת ודווקא מצליחה.
•מאוד סקרנית עם העיניים
•אוהבת מאוד ללחוץ על כפתורים. לבוא לי מתחת למחשב ולכבות לי אותו ואחרי זה היא אפילו מצחקקת.
-מסתכלת בין התריסים נעמדת ליד החלון כמובן שאני נזהרת. אין מצב ליפול משם אבל
בכל זאת אני נזהרת ושהתריסים פתוחים היא מסתכלת החוצה.
•מחייכת לאנשים נורא יפה ואוהבת לקחת להם משקפיים צמידים עגילים טבעות
•הולכת מהם ואחרי זה יכולה לחזור אליהם כשהתרגלה אליהם כאילו היא חברה שלהם
שהיא כבר מכירה אותם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך - דרך אגב יש פה עוד נועה שכתבה
נועה24/03/2009אז תדעי שזאת לא אני :)) אני לא מכירה את בעלך. פשוט כותבת את זה כי פתאום ששלחתי את ההודעה אני רואה עוד שם בשם שלי ולא רוצה שתחשבי שזאת אני חס וחלילה.
•הדבר שמדאיג אותנו כשקוראים לה לא תמיד מסתובבת אלינו. לדעתי היא כן מזהה ששמה שירה אני קוראת לה לפעמים מסתכלת לפעמים לא. היום הסברתי לה קחי תני כי אני מנסה ללמד אותה את זה אז היה נראה לי שלא שומעת אותי אמרתי יותר חזק יותר חזק והיא עסוקה
במשחק ולא מגיבה עד שצרחתי ואז היא העיפה את המשחק שהיה לה ביד ווקפצה עלי.
•מנסה לקחת דברים מהטלוזיה.
-היום היא הלכה עם אביה יד ביד והתלהבה מיזה כי זה פעם ראשונה ככה ובסוף אני ואבא שלה ואחותה מחאנו לה כפיים והיא הסתכלה על שלושתינו העבירה את המבט אלי לאחותה לאביה ושמחה שמחאנו לה כפיים.
•עכשיו היא יושבת עם אביה בכיסא אוכל וסיימה לאכול ואומרת בה בה בה בה וכלכך נהנית ממש מאושרת
•היא יודעת להגיד ממה וגם אמא ולדעתי כן מתכוונת לזה רק לדעתי.
•מה דעתך? אנו ממש בלחץ לדעת אם הכל בסדר עם הילדה שלנו המתוקה הנס של חיי.
בתודה מראש ובאהבה
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ושלושה שבועות
25/03/2009נעה שלום,
מכל הדברים שאת מציינת, הבת שלך נראית לי בסדר גמור. מפותח לפי גילה בכל התחומים, ואין שום סיבה לדאגה.
מצד שני, בהחלט כדאי שתקדישו לה זמן, כדי שתתפתח טוב, ועכשיו, כשהשפה וההבנה מתחילים להתפתח, הקשר עם מבוגרים חשוב עוד יותר : דברי אליה, תקריאי לה שירים, תשירי לה, תני לה לשבץ פאזלים קטנים, לבנות בקוביות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוכי וואוו מחבקת אותך על מה
נועה25/03/2009שכתבת.
תגידי יוכי למה שאני קוראת לה אז לפעמים היא עונה ולפעמים לא? וכך גם לגבי אביה?
ושעשינו בדיקת אוזניים אמרו שהכל תקין לכי להתפתחות הילד אולי יש בעית תקשורת?
וששאלתי מזה בעיית תקשורת אמרו לי בין אוטיזם קל לכבד מה שגרם לי שבוע שלם ממש למות מבכי. אני בוכה לידה וזה גרוע היום סוף סוף נרגעתי קצת כי אמרתי שלא אפתח פה לשטן ואולי אין לה כלום ובעצם היא תנזק מהבכי שלי ההסטרי יום יום מיום שני שעבר.
מפחדת לאבד אותה מפחדת שיש לה אוטיזם.
למה הילדה לא מגיבה כל פעם שקוראים לה?
אני גם מנסה להסביר לה תני לי ואומנם זה רק כמה ימים של נסיונות ולא הולך ממש.
אני מנסה לתת לה להשחיל טבעות על מוט מין משחק כזה הבנתי שזה לגיל שנה וחצי אבל זה גם לא הולך.
ומצד שני אני זוכרת שכן הצלחתי ללמד אותה ללחוץ על צפצפה והיא חזרה אחרי
יש מה לדאוג שקשה להסביר או שקשה לה להבין או שזה פשוט לא הגיל וצריך לתת את הזמן?
מה את אומרת?
המון המון תודה על מה שכתבת נרגעתי מאוד.
אולי באמת הטלוזיה קלקלה? שהקשיבה יום יום לטלויזיה המון אז כבר לא שמעה מה קורה מסביבה והתרגלה לזה?
כל מה שאני שואלת זה ממה שהכניסו לי לראש לא ממשהו שידעתי או הבנתי בעבר.
וזהו לא אשאל יותר רק אם תוכלי עלז ה לענות וזהו.
המון תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויינת עוד שאלה אם תוכלי לענות
נועה27/03/2009בהודעה הקודמת. בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
28/03/2009נועה שלום,
קודם כל, באמת חשוב שתירגעי ! כשאמא מתוחה ובוכה, הילד מרגיש בכך, וזה מכניס אותו לחרדה גדולה, להרגשה של חוסר-בטחון, ולפעמים ממש ל"שיתוק" . לכן, בשביל כל המשפחה, חשוב שתהיי רגועה.
יש לך בת קטנטונת. בגילה מתחיל הביטוי של דברים שלומדים, רק עכשו מתחיל ילד לחקות את מה שהוא רואה, וייתכן, שהיא באמת לא כל-כך רגילה למצב, שאת מראה לה דברים, והיא צריכה לחזור עליהם.
לכן, גם אם איננה עונה באופן עקבי, זה עדיין לא מדאיג. כמו שאמרתי : תהיי איתה כל יום רבע שעה-עשרים דקות, תלמדי אותה דברים שונים, ואני מעריכה שתראי את ההתקדמות.
אם היא יוצרת אתכם קשר עין, באה אליכם לבקש דברים (בתנועות!), מושיטה אליכם ידיים, מחייכת כשרואה אתכם, מחפשת אתכם, היא לא אוטיסטית..
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לפיפישחר24/03/2009יש לי בת בת 4 ולפני 7 חודשים נולד לנו תינוק. הבת שלי מאוד אוהבת אותו, ומתנהגת אליו מאוד יפה. אבל לפני כחודש היא החלה לפתח תופעה מוזרה. היא כל הזמן הולכת לעשות פיפי אבל באובססיביות, עשינו בדיקות רפואיות והכל תקין. אני יודעת שזה קשור לצומת לב בגלל התינוק, אבל בכל זאת מה עושים. גם בגן אמרו לי שהיא יכולה ללכת המון פעמים ובכל פעם לעשות קצת. (נישנו להתעלם מהתופעה בבית ובגן, בבית זה פחת בגן לא) בבית זה קורה בעיקר בערב שאני מאכילה אותו ומשכיבה אותו וזה כמובן לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקנאה באח קטן.
24/03/2009שחר שלום,
אם עשיתם בדיקות, וראיתם שאין סיבה אורגנית להשתנה התכופה, כנראה שבאמת מדובר בצורך לקבל תשומת-לב. זו דרך מעט מוזרה בעיני, ולמען האמת, לא היו לי מקרים דומים מנסיוני.
מה שאוכל להציע לכם הוא לדבר איתה על כך. גם באופן ישיר, לומר לה שמוזר לכם שהיא הולכת לעשות פיפי כל כך הרבה, ולא ברור מדוע, ואולי , במקום לעשות לה בדיקות לא נעימות, כדאי שהיא תחשוב ותגיד לכם מה היא מרגישה, ולמה היא הולכת לשרותים.
במקביל, נסו למצוא דרך להעניק לה תשומת-לב ייחודית : לומר לה שהיא גדולה, לתת לה "מעמד" או "בונוס" כלשהו שיגרום לה להרגיש גדולה. ועם זאת, למצוא דרך גם לפנות לה זמן "נטו" : ללכת איתה לקולנוע, לבית-קפה, לטיול, כך שתרגיש, שהיא מקבלת זמן-איכות לבד אתכם, ללא אחיה הקטן.
נסו. מקווה שיעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת-2.5 לא נחה לרגעתותית24/03/2009שלום רב, יש לי בת בת 2.5 וקראו לי מהגן לשיחה היא ילדה שקשה לה לשבת בריכוז הבוקר ז"א יושבת 5 דקות ואם קורה משהו מהצד השני היא תמיד תקום לראות מה קרה בארוחות תמיד יצטרכו לסדר אותה על הכיסא כמה פעמים האם לא מוקדם מידי לאבחן אצלה איזו שהיא הפרעת קשב? האם אפשר לקבל טיפים לריפוי בעיסוק לגיל הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעלתנות-יתר אצל בת 2.5
24/03/2009תותית שלום,
זה בהחלט קצת מוקדם לטעמי להגדיר את הילדה כהיפראקטיבית, אבל בפועל - ברור שיש בהתנהגותה חריגות, יחסית לילדים אחרים בני-גילה, וזה אמור להדליק נורית אדומה.
אני מציעה שתבקשי הפנייה להתייעצות במכון להתפתחות הילד. שם תיבדק ע"י אנשי-מקצוע, כגון פסיכולוגית ומרפאת-בעיסוק. ראשית, הם יוכלו לומר לכם, אם אין בעייה הגורמת לאי-השקט הזה, כמו רגישות תחושתית, אולי קושי להתארגן.
בהתאם לכך, גם יתנו לכם טיפים לטיפול בה, וימשיכו לעקוב אחריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת המאבחנת מהגן
תותית24/03/2009אין לה את ההימנעות לגעת בכל מיני דברים ולחוש אותם לדוגמא סדנת גואש בגן היא תהיה חייבת לחוש את הצבעים ביד ואפילו למרוחאותם על הפנים והבגדים ונכון כמו שאמרת יש לה את הקושי בהתארגנות כשאוכלים לדוגמא כשיא אוכלת מונחת לידה כוס השתייה אשר בכל ארוחה בסופו של דבר נופלת לימדנו אותה שאת הכוס יש להניח לפני הצלחת לתוך כיוון השולחן וזה עובד יופי לך יש עצה כי אנחנו ממתינים לתור כבר המון זמן ובינתיים היא נימצאת בגן קיבומי אשר בשנה הבאה עולה לגן חדש רב גילאי 3-6 אני אינני רוצה שתישאר מאחור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתותית
25/03/2009תותית שוב שלום,
צר לי, אך אי אפשר לאבחן ילד דרך האינטרנט. את צריכה להגיע לאיש מקצוע. חבל שהתורים ארוכים במערכת הציבורית, אבל תמתיני בסבלנות, ויעזרו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ושבועייםנטלי23/03/2009שלום בני הילד הראשון בן שנה ושבועיים.הולך למשפחתון. יש כמה דברים שמטרידים אותי: 1. הוא לא עושה עדיין ביי ביי, לא מוחא כפיים ולא יודע איך עושות החיות. אנחנו מראים לו ואומרים לו אך זה נראה כאילו שזה בכלל לא מעניין אותו. האם הדברים האלה הם אינדיקציה למשהו? האם זה בסדר גם אם הוא יעשה זאת בגיל מאוחר יותר? 2.הוא לא אומר אף מילה עדיין. הוא מקשקש בשפה שלו. מחזיק דברים ומראה לנו ואומר צלילים בשפה שלו. האם זה נורמלי? 3. הוא עדיין זוחל על הגחון.מזה מספר חודשים נעמד על עמידת שש אך לא מתקדם.הוא לא מתיישב עדיין לבד וכשאנו מושיבים אותו הוא לא יושב לגמרי יציב. האם זה נורמלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפה בגיל שנה
24/03/2009נטלי שלום,
בנך נמצא בשלב ההתחלתי של ביטוי הידע שלו.יש ילדים שמתחילים להתבטא במלים, או בתנועות ידיים, בגיל 10 ח' . הדיבור, פעמים רבות בגיל הזה איננו של מלים משמעותיות, אלא של "ג'יבריש", וזה תקין.
בשלב זה חשוב לראות שהוא קשוב אליכם, שהוא מנסה להביע רצונות שלו (כמו: להצביע לעבר דברים שהוא רוצה), שהוא מזהה כמה חפצים עפ"י שמם (כמו: תראה לי אוטו, בקבוק, כדור וכד'), ומבין הוראות פשוטות כמו : קח, תן לי.
מבחינה מוטורית, נראה לי שיש איחור בהתפתחות, וכדאי להתייעץ עם רופא הילדים, ולבקש שיפנה אתכם לפיזיותרפיסטית התפתחותית, כדי שתבדוק, ותתרגל איתו.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אבחון פסיכולוגי קוגניטיבי?פ.23/03/2009שלום רב, בני נולד פג. היום הוא בן שנה ו9 ח' כרונולוגי. הילד מבחינת הגודל קטן מאוד אבל פעיל מאוד, לא מסוגל לשבת במקום אחד. הפנתי תשומת לב של הרופא לכך והוא שלח אותנו לנוירולוג. לפני חודשיים היינו אצל נוירולוג, שלא ממש התעניין ובסך הכל סיכם שתינוק בגילו צריך להיות פעיל, סקרן ולהגיד כמה מילים והגיל עדיין צעיר מכדי לעשות אבחונים או טיפולים בתחום השפתי או בכל תחום אחר. אמר שנחזור אליו לא לפני גיל שנתיים ו4 ח'. תשובה זאת לא סיפקה את הרופא שלנו והוא הפנה אותנו לאבחון פסיכולוגי קוגניטיבי במכון להתפתחות הילד. רציתי לשאול מה זה האבחון הזה? מה הוא בודק? כמו כן, הדברים המדאיגים אותי זה שכאילו יש לו קוצים בטוסיק וזה שהוא עדיין לא מדבר (ז"א אומר רק כמה מילים פשוטות כמו אמא, אבא, במבה, הב-הב במקום כלב, בי-בי במקום אוטו ובעיקר הברות וקולות של חיות במקום שמם). האם בגילו אכן יש טיפולים מתאימים לדברים שמדאיגים אותנו? תודה מראש, פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון פסיכולוגי-קוגניטיבי
23/03/2009שלום,
אבחון פסיכולוגי-קוגניטיבי בוחן את רמת ההתפתחות של ילד, יחסית לצפוי בגילו. מדובר בסוג של מבחן פורמלי, אשר בודק היבטים שונים של ההתפתחות, כמו : מוטוריקה עדינה, תפיסה חזותית, זכרון, הבנה של מושגים ומשפטים (הוראות שונות) והבעה (שימוש בשפה). ציון המבחן משקף את רמת ההתפתחות של הילד, בדומה לציון של מבחן אינטליגנציה.
אני בהחלט מסכימה עם הרופא שלכם, שחשוב לבדוק את הילד, במיוחד אם נולד פג, וכן - יש דרכים שונות לעזור לילד לקדם את ההתפתחות בכל תחום. הוא בהחלט לא צעיר מדי. לפעמים הטיפולים הם בעזרת ההורים, ע"י הדרכת ההורים להתנהגויות מסויימות, כדי לגרות את הילד, לפעמים מדריכים גם את הגננת שלו.
מבחינת הפעלתנות - צריך לעקוב ולראות. יש ילדים שנרגעים סביב גיל שנתיים-שלוש, ויש כאלה שנשארים היפראקטיביים. גם זה לא נורא, ויש דרכים, הן תרופתיות והן התנהגותיות, לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור - תינוק בן שנה וארבעה חודשיםמיטל22/03/2009שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים. המילים היחידות שהוא אומר זה אבא ופרפר. הוא מצביע על דברים ורוצה שאומר לו איך קוראים להם. כשאני מדברת אתו אני רואה כי הוא מבין את מה שאני אומרת. כשאני מבקשת משהו הוא מבין ועושה. באיזה גיל הוא צריך להתחיל לדבר? מה מס' אוצר המילים שעליו לדעת בגיל זה? חשוב לציין כי הוא איתי בבית, ואני מדברת איתו הרבה, משחקים ביחד , קוראים ספרים, פזלים, נפגשים עם עוד ילדים לשחק ועוד.. הוא הילד הראשון שלי. תודה מראש ויום טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחילת דיבור
23/03/2009שלום,
הדיבור מתחיל בין שנה לשנתיים אצל ילד תקין, כך שילדך בהחלט בסדר. מה שחשוב בגיל זה הוא התקשורת, הערנות שלו לשפה המדוברת, ההתעניינות, וההבנה.
איננו יכולים לנבא מתי יתחיל לדבר, וגם לא מה קצב רכישת המלים. ילדים שונים זה מזה.
נראה לי שאת עושה מה שצריך, והילד מתפתח כהלכה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לשילוב סימילקמור22/03/2009בת 4 ח' אכלה סימילק ברצון בעבר מידי פעם - היום לא מוכנה בשום אופן שום תחליף ואפילו חלב אם בבקבוק. עושה שביתת רעב ללא קיטורים או מצוקה . תינוקת שמנמונת. לקראת חזרתי לעבודה אני מודאגת כי צריך כבר להרגיל אותה. מה עושים? כמה זמן לתת לה לשבות רעב. פעם אחרונה היה 8 שעות. שאלה שניה - מתי יעבור השלב של בכי מפרצופים לא מוכרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסירוב לסימילק
22/03/2009נירה שלום,
מוכרים לנו ילדים כאלה, וההסבר שלנו הוא, כי הסירוב אינו לסימילק, אלא לאכילה מבקבוק, ואולי אפילו לקבלת המזון ממישהו אחר, לא האם.
אבל החיים קשים, ואין ברירה, לכן צריך להרגיל את הילד לאכול משהו אחר, בצורה אחרת, ובסופו של דבר - הילד מתרגל. עוד לא ראינו ילד שמת מרעב. סבלנות !
נסו להאכיל אותה רק כשהיא רעבה (כעבור 5-6 ש' בערך). טוב שהיא שמנמונת, כפי שאת מספרת, ואין מה לדאוג גם אם תרד מעט במשקל. נסו פטמות שונות, לפעמים הפטמה לא נוחה או לא נעימה לילד, ולכן הוא לא אוכל. שימו לב גם לגודל החור בפטמה, תינוק שינק, בדרך כלל רגיל לקצב זרימה איטי של המזון, אז שיהיה חור קטן.
אל תתרגזי. אם אינה רוצה, הפסיקי, ונסי שוב כעבור חצי שעה או שעה. חשוב שהילדה לא תחוש מתח או לחץ סביב האכילה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עין בגיל חצי שנהרעות17/03/2009שלום, בתי הבכורה בת חצי שנה, מתפתחת טוב מבחינה מוטורית, וגם ממלמלת, מחייכת לאנשים ואפילו צוחקת. עם זאת, אני חוששת שהיא לא מספיק יוצרת קשר עין. לעיתים אני ממש מנסה ללכוד את מבטה והיא מסיטה את עיניה בהחלטיות ולא מסתכלת עלי. חשוב לציין שזה לאתמיד ככה- פעמים אחרות היא כן יוצרת קשר עין, אבל זה קורה כל יום. היא מאוד מתעניינת בצעצועים ובכלל היא ילדה מאוד סקרנית. האם יש סיבה לדאוג? מה לעשות? תודה רבה, רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשר עין
18/03/2009רעות שלום,
ס"ה אינני רואה סיבה לדאגה מבחינה התפתחותית.
אולי כדאי שתספרי לרופא/רופאת-הילדים. אולי ישלחו אותה לבדיקת רופא-עיניים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)