מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות הילד - מכון או רופארותם27/05/2009
שלום רב
בני בן שנתיים וחצי ואומר כעשר מילים בלבד ואינו אומר שתי הברות רצופות למשל במקום "אני" אומר "ני"
קלינאית תקשורת שבחנה אותו אמרה שיש להפנות אותו למכון התפתחות הילד לבדיקה פיזיולוגית כגון בדיקות דם/בדיקות שרירי לשון וכו'
אני שייכת לקופ"ח מכבי. לאיזה מכון עליי לגשת? או לאיזה רופא עליי לגשת? האם ניתן לעשות זאת דרך בית חולים?
אודה לך על העזרה כי אני לא יודעת לאן פונים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הילד
28/05/2009רותם שלום,
בהחלט כדאי לך לפנות לקלינאית תקשורת ולהתייעץ לגבי בנך, כדי לתוכלי לקדם אותו, ולמנוע ממנו תסכול, מכך שאינו יכול להתבטא.
מי שצריך לומר לך לאן לפנות הוא רופא הילדים שלכם. ל"מכבי" יש מכונים להתפתחות הילד באזורים שונים בארץ, וההפנייה היא לפי מקום מגורייך.
כל טוב וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שלא מכניס כלום לפהשולמית26/05/2009שכחתי להוסיף בהודעה הקודמת- מצטערת
הבן שלי בן שנה וחודש- כשאני נותנת לו משהו ביד (ע"מ שיאכל ,כמו במבה )הוא לא יודע מה עושים עם זה, הוא לא שם בפה ,אלא הוא מרסק את זה ביד (הוא מאוד אוהב במבה והוא מתעצבן כי הוא רוצה לאכול)
אם אני מביאה לו - הוא אוכל בהנאה רבה , אם אני נותנת לו ביד הוא מרסק את המבה מעצבים-כי הוא רוצה לאכול והוא פשוט לא יודע מה עושים כשזה ביד
אני נותנת לו את הבמבה ביד שלו ומחזיקה לו את היד ליד הפה שיאכל - אז הוא אוכל , אבל ברגע שאני עוזבת לו את היד הוא שוב מתעצבן והוא לא יודע מה עושים....
אודה לתשובתך,
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכילה לבד
28/05/2009שולמית שלום,
אם הוא כועס כשאת מאכילה אותו, שבי מולו, והראי לו איך את אוכלת. הוא ילמד ע"י חיקוי שלך.
כל טוב, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכון לילד שלא הולךשולמית26/05/2009שלום,
הבן שלי בן שנה וחודש ,הוא התחיל לזחול בגיל שנה
נכון להיום הוא זוחל על גחון
האם מותר להשיב אותו באמבטיה בכסא רחצה? - הוא מאוד מאוד נהנה
האם מותר לשים אותו בהליכון? - הוא רץ עם ההליכון לכל כיוון ומאוד נהנה
אני שמעתי שלא טוב לשים אותו בנ"ל מהסיבה שהוא יהיה אחכ עצלן
שאלתי, האם יש פה איזה שהיא פגיעה בריאותית???? או שכל ההשפעה היא שאחכ הוא יהיה עצלן?
תשובתך חשובה לי מאוד,
תודה רבה,
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכון
28/05/2009שולמית שלום,
ילד תקין, לא יהיה "עצלן". כשמערכות הגוף שלו יבשילו ללכת, הוא ילך בעצמו, ללא עזרה. גם אינני רואה שיכול להיגרם נזק. אם לא יהיה לו נוח, הוא לא ישתמש במתקן. מאידך, גם לא טוב "ללחוץ" את הילד ולהגזים. תנו לו להתפתח בקצב שלו.
כל טוב וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וארבעה ח' לא אוכל מוצקאתי23/05/2009שלום רב,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. אחרי הרבה ריצות וחקירות אצל רופאים מומחים הוא אובחן כמי ששרירי הלסת שלו מוחלשים ולכן הוא לא לועס ולא אוכל מוצק.
מגיל שנה ו-8 חודשים הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת וישנו שיפור משמעותי והוא כבר לועס, אולם למרות שהוא כבר לועס הוא אינו מגלה עניין וסקרנות לגבי אוכל מוצק וזאת למרות שהקלינאית כן עובדת איתו על זה וגם אנחנו בבית משרים אווירה של שגרה ואוכלים מסודר יחד איתו מול השולחן , ונותנים לו לשחק באוכל ולהתנסות בעצמו. למרות זאת הוא מתעקש לאכול רק דייסות ואני מאוד מודאגת מכך.
גם בהתפתחות השפתית הוא בעיכוב והקלינאית מודעת ואומרת שבגלל שכל החלק של הפה נמצא בעצם בעיכוב כנ"ל גם ההתפתחות השפתית.
חוץ מזה הכל מתפתח כרגיל ואין שום עיכובים.(נמצא במסגרת של גן ומאוד חברותי ומסתדר יפה).
האם יש לך איזשהו רעיון או נסיון במקרה כזה, מה אני יכולה לעשות עוד כדי לקרב אותו למזון מוצק?
תודה מראש
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב באכילה ובהתפתחות השפה
24/05/2009אתי שלום,
אנחנו מכירים ילדים כאלה, ובדרך כלל מתגברים על הבעייה. נראה לי שאתם עושים את מה שצריך ואפשר, ואני מקווה שהקלינאית שמטפלת תביא אתכם בסוף למצב התקין עפ"י הגיל, הן באכילה מגוונת, והן ברמת התפתחות השפה.
לצערי, אין לי טיפים נוספים או תרופות פלא. רק בסבלנות ובהתמדה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור דקלומימיכל23/05/2009שלום רב,
בני בן שנה וארבעה חודשים. נבדק לפני כשנה בשניידר כיוון שלא דיבר כלל ונאמר שישנו עיכוב התפתחותי מסויים היה מצופה בגילו למשחק יותר מתוחכם קשר עין יותר רציף וכדומה. מטופל מאז במרפאה לריפוי בעיסוק.
בני החל לדבר בגיל שנתיים וכיום אחרי 4 חודשים מחבר משפטים קצרים של 3-5 מילים קשר עין התחזק הוא תקשורתי ומביע את רצונו.
שאלתי מורכבת משני נושאים ראשית יש לו נטייה חזקה לחזור על דברים שנאמרו בגן או בבית אך בהתאם לסיטואציה ובשימוש באסוציאציות , למשל אם נקרא סיפור על ילד שנפל וכואב הוא יאמר לא להרביץ גיא (גיא מרביץ לכולם בגן) יאמר למשל כולם לשתות שישתה או בוא נצייר ציור יפה שנצייר חוזר גם על משפטים שנאמרים לו בבית האם דקלום כזה מוכר ? שנית עדיין אינו מנהל שיחה ממשית אלא מדבר תוך כדי משחק או שמבקש דבר מה , מתי יש לצפות לשיחה ממשית ?? (שאנחנו קוראים ספרת הוא כן יענה לשאלותי..)
שנית עדיין לא קיים משחק שיתופי לא יוזם לא בבית ולא בגן, יש לו דמיון מפותח והוא משחק לרוב לבד...האם עדיין לא בשל ?
נבדק בשבועות הקרובים עם אנשי מקצוע שבדקו בעבר אך בינתיים אודה למתן תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתיקון !! גילו היום שנתיים וארבעה חו
מיכל23/05/2009סליחה !!!! גילו שנתיים ו4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור תבניתי
23/05/2009טל שלום,
יש שלב נורמלי בהתפתחות השפה, והוא שלב ה"תוכי", כיוון שזו הדרך שבה הילד לומד : הוא חוזר שוב ושוב על פסוקים ששמע, וכך משנן אותם, וגם לומד מהם. נדמה לי, שבנך נמצא בשלב הזה, וזה נורמטיבי.
בגילו, אינני מצפה לדו-שיח ממשי. הוא מגיע לקראת גיל 3 אצל רוב הילדים (שנתיים ו-9 ח').
דומה מאד ההתפתחות לגבי משחק - גם בגיל 3 אנחנו רואים עדיין, פעמים רבות, משחק של ילדים זה בצד זה, כפי שפיאז'ה תיאר, ולא שיתוף ממשי.
אני מבינה את הדאגה, לאור הרושם של איחור קל, ואולי ליקוי קל בתקשורת הבינאישית, אבל אולי הדאגה מוגזמת.
מאחלת לכם התקדמות יפה, ושהכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה מקרב לב על תשובתך המהירה
מיכל23/05/2009והמרגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שלוש וחצי בעיה במטוריקה העדציקי21/05/2009שלום הבת שלי מדהימה חברותית מדברת חבלז וביטחון עצמי מופרז רק שבגן שמנו לב כי היא מתקשה לצייר כלומר שמביאים דף עם ציור נגיד של חתול או בית וכ"ו אז במקום ולצבוע יפה ובתוך הציור כמו כל הילדים בגן שלה אז היא פשוט לוקחת צבעים ומקשקשת בכל הדף אפילו שמסבירים לה ראוי לצין שבגיל שנתים וחצי בטיפת חלב אמרו שהיא בסדר גמור והכל עד היום היה מצוין ראוי לצין שנולדה קטנה עם iugrשזה גדילה איטית ואמרו שכנראה נולדה קטנה בגלל הוריה שהם לא הכי גדולים מטר 70 אבא אמא מטר 60 ולא כי יש בעיות שאלתי האם ניתן לפתור בעיה זו ואיך והאם זה חריג והאם יכול להיות שזה בעיה בחגורת הכתפים אגב היא סובלת מקוצר ראיה והרופאה אמרה שאין צורך במשקפים אולי זה הבעיה אשמח לתשובה במיל או בפורום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 3 וחצי
22/05/2009ציקי שלום,
לא הייתי מצפה מילדה בת 3 וחצי לצייר, ונדמה לי שהגננת קצת "מגזימה", ובטיפת חלב צודקים, שהילדה בהחלט בסדר.
לגבי חולשה בחגורת הכתפיים, או קוצר ראייה - כל דבר צריך בדיקה.
בעניין חגורת הכתפיים - את יכולה לבקש הפנייה לפיזיותרפיסטית, או למרפאת-בעיסוק.
בעניין הראייה - צריך כמובן בדיקה של רופא-עיניים.
אלה בדיקות שכדאי לעשות, הן חשובות.
כל טוב ובריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אבל לא רק לצייר אלא
ציקי22/05/2009אני מאוד מודה לך על ההתיחסות אבל אולי לא הסברתי את עצמי טוב לא שהיא לא יודעת לצייר אלא לצבוע בתוך ציור והיא סתם מקשקשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציור
23/05/2009ציקי שוב שלום,
ציור סכמות, כמו פרח, שמש, בית וכד' מתחיל לקראת גיל 4. עד גיל זה, כל הילדים בעיקר משרבטים, קווים ישרים או קווים מעוגלים.
אם יש קושי במוטוריקה עדינה באופן כללי, אפשר לראות את זה בפעולות בנייה, הרכבה או השחלה, שצריכות תיאום עין-יד : כמו להרכיב פאזל קטן, או לבנות בקוביות (מגדל או גשר), או להשחיל חזרוזים על שיפוד-עץ או על שרוך. אם את רואה קושי בפעולות כאלה - כדאי שתיבדק ע"י מרפאת-בעיסוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתיתאמא מודאגת21/05/2009בני בן שנתיים והחל ללכת לגן לפני כחודש (עד אז היה עם מטפלת). בנוסף, קיים איחור שפתי (אובחן כדיספרקסיה שפתית) (בטיפול קלינאית תקשורת). אני חוששת שבני סובל מחרדה חברתית לנוכח רתיעתו מאנשים - הן מבוגרים (בוכה ונרתע אפילו כשבני משפחה קרובים מבקרים, אך לאחר מספר דקות נרגע) והן ילדים, כאשר ניכר שמילדים הוא ממש חושש (למשל, לא יעלה על מתקן בגן שעשועים אם יש שם עוד ילד, והבעתו מבוהלת אם ילד מתקרב אליו)).
פנינו למכון להתפתחות הילד, אך עד אז רציתי לדעת: (א) מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? (ב) האם ניתן לפתור בעיה זו באופן מוחלט, או שבני תמיד יהיה לא חברותי (לכל הפחות...) (ג) עד כמה מדובר בבעיה שנובעת ומושפעת מן הסביבה (לדוגמא, האם ייתכן שבמידה והייתי שולחת אותו לגן בגיל צעיר יותר המצב היה טוב יותר?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה חברתית
22/05/2009א שלום,
חרדה חברתית יש לה, לפי ידיעתנו כיום, בסיס גנטי. זה גם מושפע מהתנהגות ההורים.
ברוב המקרים, התכונה נשארת במידה מסויימת, אך משתפרת מאד עם השנים.
אפשר לטפל בזה, אם כי הטיפול יעיל בגילאים גבוהים יותר, כמו גיל 8 ואילך.
בגיל הילד שלך - רק לעודד את הילד להתנסות, ולהיות לידו, שירגיש את הבטחון בנוכחותכם.
אינני חושבת שלו היית מקדימה את כניסתו לגן היה המצב משתנה באופן משמעותי.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - לגבי משחקים
אמא מודאגת25/05/2009עניין נוסף שאני מוטרדת ממנו קשור לעובדה שבני כמעט ואינו משחק במשחקים (פאזל, "סברס", לגו, רכבת, או כל דבר אחר). בביתנו יש שפע משחקים אך הוא כמעט ואינו משחק בהם, אלא מעדיף להקשיב למוסיקה (הוא מאוד מוסיקלי), או לדפדף בספרים שלו, או להקשיב לסיפורים (שאנו מקריאים לו), או להביט בחלון, או "לשחק" עם הספרים והדיסקים שמונחים על המדף בספריה (להזיזם ממקום למקום). (אציין כי הוא אמנם סובל, לדעתי, מחרדה חברתית, אך הוא בהחלט תקשורתי). העובדה הזו גורמת לי דאגה הן לאור העובדה שקשה מאוד "לגרור" אותו למשחק משותף עימי, לצורך "תרגול" הדיבור עימו (בהתאם להנחיות קלינאית תקשורת), והן לאור חששי שזהו סימפטום לבעיה אחרת (הפרעת קשב או ריכוז או קשיי למידה, שידוע שנלווים לעיתים קרובות לאיחור שפתי, כאמור בני אובחן כסובל מדיספרקסיה שפתית). אנחנו ממתינים לתור במכון להתפתחות הילד, אך בינתיים אודה לך אם תוכלי לומר לאילו סוג של משחקים ניתן לצפות מילד בגילו, ולאיזה פרק זמן? האם אכן ההתנהגות שתיארתי מלמדת על בעיה? מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים
26/05/2009ייתכן שהוא מעדיף בשלב זה פעילות דמיונית, ולכן יעדיף משחק דמיון שונים, וזה מצויין : המשחקים הקלאסיים כמו רופא וחולה, גיבורים שונים מסיפורי הילדים או מסדרות הטלויזיה. זה טוב וחשוב.
משחקים עם חיות שונות, משחקי מלחמה (חיילי פלסטיק), מכוניות. בצד זה - כדאי לנסות משחקי הרכבה ובנייה, כמו דופלו, לגו, סברס, וכד'.
הייתי מתחילה ב-10 ד', אם מדובר במשחק מובנה, או משחק אחד כלשהו, למשל הרכבת פאזל קטן. אל תוותרי, נסי מידי פעם, עד שיתרגל. כשיצליח, ויקבל עידוד שלך, יתחיל להינות מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 וחצי חודשים ולא זוחליובל21/05/2009הבן של 9 וחצי חודשים ועדין לא זוחל. הוא מתהפך לשני הצדדים, וגם את זה עשה מאוחר יחסית,
הוא המון מסתובב לכל הכיונים, ו"זוחל" אחורה.
אני לא יודעת עם זה קשור אבל במקביל להתפחות ולהסתובבות יצאו לו כבר 6 שיניים.
שאלה נוספת קשורה לאוכל, הוא בעיקר יונק, הוא במשקל טוב 9 קילו אחוזון 70 אבל הוא בקושי אוכל אוכל מוצק וכמובן ניסיתי הכול, עוף פתיתים אורז לחם,אבוקדו, פרות וכוי
הוא אוכל כמו ציפור 2-3 כפיות ולא מוכן יותר, הוא שהוא מסובב את הראש הוא שהוא פולט את האוכל.
אולי גם זה קשור לשיניים, אני כבר לא יודעת עם זה תרוץ להגיד שהכל בגלל השיניים.
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 9 וחצי ח'
22/05/2009יובל שלום,
נשמע שהבן שלך דווקא בסדר. הוא זוחל מעט (אחורה!). לא חייבים לזחול.
לגבי האוכל - קודם כל, למרות שהוא אוכל מעט הוא בריא ובאחוזות משקל טוב, אז אין שום סיבה לדאוג !
יש ילדים שקשה להם לעבור לאכילת מוצקים, והם עושים את זה יותר בהדרגה ובאיטיות. אל תוותרי. נסי שוב ושוב - מעט, כל פעם משהו אחר, עד שיתרגל, ויאהב את מה שיקבל.
לגבי הפליטות - התייעצי עם רופא הילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטול בן 3ענת20/05/2009שלום רב.
יש לי בן (שלישי) בן 3, אנחנו רוצים להתחיל את תהליך גמילה מטיטול. בעבר אצל בנותי הנושא הגיע דרך הגן ובהחלטתן, משום מה בני לא כל כך משתף פעולה, קנינו ישבנון והוא לא מוכן לעלות עליו, קנינו גם סיר והדבקנו מדבקות של ספיידרמן (שהוא מאוד אוהב) גם שם הוא מסרב לעשות, הוא יודע למה הסיר משמש והוא אפילו מדגים, אבל מכאן ועד בפועל להתיישב ולעשות - כלום, הוא לא מוכן, אנחנו לא משדלים אותו, אנחנו מציעים לו להשתמש בסיר, אבל הוא מסרב ומעדיף להיות עם טיטול. מה עושים ואיך מתקדמים בעניין.
אודה לך על תשובה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה בגיל 3
ד"ר יוכי בן-נ21/05/2009ענת שלום,
אצל בנים בגיל זה, לפעמים אין עדיין בשלות לגמילה. לפעמים, יש חשש של הילד מישיבה על האסלה (אולי כיוון שהילד חש חוסר יציבות בגלל הגובה והגודל, ולכן מעדיף סיר).
מכל מקום, לא הייתי לוחצת. הציעו לו מידי פעם לשבת על הישבנון או הסיר, אם איננו רוצה - הניחו לו. זה יבוא, עוד כמה חדשים, או אפילו מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 2.5 מפחד בגן השעשועיםרוני20/05/2009אשמח לעזרתכך בנושא -
בני בן 2.5 ובחודשים האחרונים הוא פיתח פחד ממתקנים בגני השעשועים. עד גיל שנתיים בערך הוא נהג לעלות ללא פחד על המתקנים (נדנדות, מגלשות, קרוסלה וכו'). אך עם הזמן החל להסכים לכך פחות ופחות. בהדרגתיות הוא הפסיק לעלות על המתקנים - בהתחלה לא הסכים לעלות על הנדנדות, אח"כ על המגלשה, אח"כ על הקרוסלה וכו'. בהתייעצות עם הגננת, לא התעקשנו על כך מאד בכדי לא ליצור מזה עניין. אבל המצב מחמיר גם בגן- אפילו אם הוא מסכים לשם שינוי לעלות למשל על המגלשה הוא תמיד מבקש עזרה למרות שהוא מבחינה פיזית הוא מסוגל לעשות זאת לבד. פעם לא הפריע לו שגם ילדים אחרים נמצאים על המתקנים אבל כיום הוא מסרב לחלוטין לעלות על מתקן אם ילד אחר נמצא בו. הוא מסכים רק לפעמים לעלות על המתקן רק אם הוא ריק מילדים וברגע שילד אחר מגיע הוא מיד מבקש לרדת.
אנו הולכים הרבה פעמים במהלך השבוע לגן השעשועים עם ילדים מהגן שלו והוא מאד אוהב ללכת לשם ביחד עם כל הילדים אבל יש לי הרושם שהוא נהנה יותר מלהיות בחברתם מאשר מבאמת לשחק איתם ולעלות ביחד אתם על המתקנים. הרבה פעמים הילדים מציעים לו להצטרף אבל הוא כמעט תמיד מסרב ומעדיף להיצמד אלי למרות נסיונות השידול שלי שהוא ישחק אתם.
אני רוצה לציין שהוא מאד מפותח מבחינה ורבאלית ומדבר שוטף אך ההתפתחות המוטורית שלו תמיד היתה יותר איטית. למשל, הוא החל ללכת עצמאית רק בגיל 1.5 כאשר הרגיש מספיק בטוח לעשות זאת לבד בצורה מושלמת. בנוסף, הוא קטן בגיל ביחס לשאר חבריו וגם קטן מאד פיזית דבר שלדעתי משפיע גם על הבטחון העצמי שלו.
לסיום, אני מעוניינת לדעת האם יש אפשרות שיש לו איזו בעיה פיזית/בריאותית או מדובר בעניין רגשי. אם מי אני יכולה להתייעץ בנושא? ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?
מצטערת על האורך אך ממש אשמח להכוונה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד ממתקנים
ד"ר יוכי בן-נ21/05/2009רוני שלום,
זה קורה אצל ילדים, במהלך ההתפתחות, שהם מגיעים לשלב בו הם פתאום פוחדים ממשהו, שלא פחדו ממנו קודם. אנו מסבירים זאת בהתפתחות תהליך ההבנה : ילד מגיע להבנה שמתקן מסויים מסוכן : כי הוא גבוה, או תלול, כי יש לו חווייה של קושי, ולכן הוא נרתע.
כפי שאמרת, בהחלט ייתכן שזה קשור ב"חולשה" המוטורית היחסית שלו.
אפשר לחכות עוד זמן-מה, ולראות אם ההימנעות הזו ממשיכה. אם כן - הייתי מציעה לך לבקש התייעצות מפיזיותרפיסטית התפתחותית, שאולי תעזור לך בתרגילים מסויימים עם הילד, כדי שלא יימנע. חשוב לנו שכל ילד ילמד להפעיל את גופו, ולהינות ממנו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור מוקדם/מאוחר-משקף עתיד?נועה20/05/2009שלום,
האם התפתחות מהירה או לחילופין איטית בדיבור של פעוט יכולה להצביע על חוכמה בעתיד? אם אומרים לילד מילה רק פעם אחת ולאחר מכן הוא כבר אומר אותה וקולט-האם זה משקף משהו? ולהיפך-אם יש עיכוב בדיבור ...?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרניבוי התפתחות מתוך קצב התפתחות שפה
ד"ר יוכי בן-נ21/05/2009נועה שלום,
אין קשר מלא בין התפתפחות בגיל הרך, להמשך, בגיל בית-ספר למשל.ילד יכול להתפתח בקצב מהיר בגיל הרך (שנתיים, לדוגמה), ואח"כ הקצב מואט, ובגיל 6 הוא יהיה ילד ממוצע. זה יחסי.
ולהיפך : ילד יכול להיות איטי בגיל שנתיים-שלוש, ואח"כ יהיה תלמיד טוב. ובוודאי שאין לכך קשר עם הישגים בבגרות. הדברים מורכבים, כידוע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון...
אפי29/05/2009היי נועה,
אני ואחותי בסוף שנות ה-20 לחיינו. אני התחלתי לדבר בגיל 3 ואחותי התחילה לדבר בגיל 4. מאוחר יותר, היינו תמיד בין התלמידות הטובות בביה"ס והיום אנחנו שתי מהנדסות (בתחומים שונים) ואף לומדות לתואר מתקדם. לעומת זאת, כבר שמעתי על תינוקות-פלא שדיברו מהר ולא הוכיחו שום יכולת יוצאת דופן מאוחר יותר בחיים....אז כנראה שהדברים יותר מורכבים.
חג שבועות שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובת העידוד.....
נועה10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפנופי ידיים בעת התרגשותדלית20/05/2009שלום רב,
ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשים. מאז שנולדה היא מנפנפת הרבה בידייה בעת התרגשות (כמו מעוף ציפור).
ראינו שזאת תופעה די שכיחה אצל תינוקות ולכן לא התרגשנו מכך (מה גם שזה נראה לנו חמוד בזמנו).
אולם התופעה לא נעלמת ואפילו מתגברת: למשל - גם כשהיא מתרכזת במשהו היא מנפנפת ידיה.
אנחנו לא יודעים כיצד לגרום לה להפסיק זאת. החשש שלנו הוא שילדים אחרים יתחילו לצחוק עליה.
כשאנחנו בעדינות מנסים לעצור לה את הניפנופים היא כועסת, ולאחרונה אפילו התחילה לעשות לנו "נפנופי דווקא" ולצחוק. (ז"א - היא מודעת לכך שהתופעה מפריעה לנו).
מעבר לתופעה זאת, מדובר בילדה המתפתחת יפה, נבונה וחברותית.
איך כדאי להתנהג איתה? האם להניח לה? האם כדאי לחפש פתרונות אלטרנטיביים, ומהם?
תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנפנופי ידיים בעת התרגשות
20/05/2009דלית שלום,
התופעה מוכרת לנו, ולמען האמת - בגיל כה רך, אין לי דרך בטוחה לפעול כדי להכחיד אותה.
אפשר לנסות להקנות לה תנועות יותר מקובלות, כמו מחיאת כפיים. אפשר לעשות זאת ע"י הדגמה שלכם. למשל : בכל פעם שהיא מנפנפת בידיים, התחילו אתם למחוא כפיים, ולומר : איזה יופי! כל הכבוד! וגם משפטים כמו: את שמחה מאד, נכון ? בסופו של דבר, תגובה זו תיעלם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית מגע עם חול ודשאtאומה19/05/2009שלום וברכה,
ילדי היקר בן שנה ושמונה חודשים,מכיוון שאת החודשים שחלפו מאז החל ללכת הוא עבר בחורף,כעת איננו מוכן לדרוך בשום אופן על חול\דשא יחף.
אשמח לעצתך!
אומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמגע עם חול ודשא
20/05/2009שלום,
יש ילדים שיש להם רגישות תחושתית, ולכן חוויים אי-נעימות רבה בהליכה על משטחים לא חלקים.
בכל מקרה, אין חובה להכריח אותו. נסי לגרוב לו גרביים, ולהנעיל לו סנדלים.בדקי אם זה עוזר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 חודשיםרוני19/05/2009שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים. נולדה 3 שבועות לפני הזמן.
כל ההתפתחות שלה היתה איטית ומאוחרת. כיום, היא בקושי מתהפכת מהבטן לגב ומהגב לבטן התהפכה אולי פעמיים.
זוחלת על הגחון (מתקדמת בעיקר באמצעות הידיים, עם דחיפה רק של רגל אחת) והתחילה לזחול על שש לפני כשבועיים. היא עושה 3-4 צעדים על שש, ויורדת לגחון. לא יודעת לטפס ולעבור מכשולים (לא מרימה ידיים ונעמדת על הברכיים), לא מתיישבת ולא יושבת.
מעבר לזה, היא מגיבה לשמה, מרימה עיניים כששואלים "איפה אור", ויודעת למצוא את אביה כששואלים "איפה אבא", אבל גם זה - רק עם המבט.
לא מצביעה עם היד, לא עושה שלום ולא מוחאת כפיים.
כשמושיטים אליה ידיים, היא לא מגיבה.
התחילה לומר הברה (דה דה דה) לפני כשבועיים, אבל בתדירות נמוכה יחסית.
מה דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 9 ח' , איחור התפתחותי
20/05/2009רוני שלום,
אני מייעצת לך לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד במקום מגוריך. יש שם צוות רב-מקצועי שמומחה בהתפתחות ילדים, יבדקו את הילדה ויטפלו במידת הצורך.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה עיכוב התפתחותי???
נועה20/05/2009סליחה על ההתערבות, אך יש לי 2 אחיינים בני 10 חודשים שגם כן לא מוחאים כפיים, לא עושים שלום, לא מצביעים, מושיטים ידיים וכו'. אני קוראת בפורום כדי לחפש מענה לשאלה אחרת ובמקרה רואה את השאלה הנ"ל. האם גם עלינו להיות מוטרדים? שכן, ידוע לי שהתפתחות שכזו מתאימה לגיל מינימום 10 חודשים בטווח של אפילו עד שנה וחודשיים. אשמח לחוות דעתך, האם השיקול להפנות לבדיקה הינו גם בגלל שההתפתחות המוטורית שצויינה איטית או משום שבגיל 9 חודשים כבר מצפים מתינוק להגיב בתנועות ידיים שונות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 ח'
ד"ר יוכי בן-נ21/05/2009נועה שלום,
בהערכת רמת ההתפתחות של ילד, מסתכלים על כל ההיבטים : מוטורי, שפתי, שכלי ובו'. תנועות ידיים בלבד אינן סימן מספיק. כדאי לבדוק יותר לעומק, כאשר נראה לנו שילד מאחר בכמה תחומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחד מרעשיםאמא19/05/2009בוקר טוב
יש לי ילד בן שנה וחודשיים, נמצא עם מטפלת בבית, בגיל שנה בערך התחיל לפחד מדברים רבים כמו הרעש של מכונת כביסה, בלנדר, רעשים בחוץ, דפיקות בדלת כשמישהו מגיע, כלבים וכו'. הוא שומע רעש ורץ מהר אליי לידיים. שמתי לב שהפחדים התחילו אחרי שבלון יום הולדת התפוצץ לידו ביום הולדתו, הוא נבהל ובכה. האם זאת יכולה להיות הסיבה? האם זה נורמלי בגיל זה? מה עושים כדי שהילד יפסיק לפחד מכל דבר ולמי עליי לפנות לטיפול?
נ.ב. לפני שאני מדליקה מכשיר חשמלי רועש בסביבתו(בלנדר למשל) אני מזהירה אותו שיהיה רעש אבל הוא בכל זאת מפחד.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד מרעשים
20/05/2009אמא שלום,
יש ילדים שרגישים במיוחד לרעש, כלומר הם קולטים את הרעש בעוצמה יותר גדולה מרוב האנשים, ולכן זה מפחיד, ואפילו כמו כואב.
בנוסף, יש התפתחות של ההבנה בגיל זה, וכל דבר שאיננו מובן, ואולי קשור עם מכונה מוזרה, ארוע פתאומי, מבהיל את הילד.
תני לו לגשת, לראות, הסבירי, הכיני אותו מראש. הוא יירגע, וזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחד מרעשים
אמא21/05/2009תודה רבה על תשובתך,
האם הפחדים יעברו לבד או שכדאי לקבל עזרה מקצועית? אם כן אצל מי?
הפחדים התחילו לאחר שהתפוצץ לידו בלון כפי שכתבתי, האם זאת יכולה להיות הסיבה או פשוט צירוף מקרים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מרעשים
23/05/2009בהחלט יכול להיות שפיצוץ הבלון יצר "טראומה" קטנה, או שעורר רגישות קיימת, והביא אותה לקיצוניות. ילד שוכח מהר, ובהחלט ייתכן שהטראומה תימחק.
אם זה יימשך, אפשר להתייעץ עם מרפאת-בעיסוק, למרות שהעצות שציינתי קודם הן הדרך המקובלת לטפל בפחדים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)