פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה
    יעל
    06/05/2009

שלום,

בני בן 11 חודשים. מאז שנולד קשה עם השינה, בעיקר ביום. שהיה קטן התייעצתי איתך לגבי חוסר שקט, בכי וכו. ילד מאוד ערני, שמח, תקשורתי, חברותי. בשינה- קשה להרדם מגיע לערנות יתר, ואני מצליחה להרדים עם בקבוק, כשאני שוכבת לידו או שהוא עלי ומזיזה אותו די בעוצמה. גם שירים עוזרים. גם שנרדם מתעורר מהר, מרעשים, כשמבחין שאני לא לידו.
    אצל המטפלת (שנמצא היום בשעות הבוקר) גם כמעט ולא מצליח לישון. רואים שהוא מאוד סובל כשלא ישן אבל מצד שני ממש קשה להרדים אותו.
    פעם היה נרדם יחסית בקלות בלילה וישן טוב יותר. היום מתעורר תכופות ולא מוכן להשאר בלול.

קצת דואגת, ומעוניינת בקבלת עצות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

06/05/2009

שלום יעל,
    יש תקופות שונות בחיי ילד, ולפעמים יש תקופות של שינה לא שקטה.
    בכל מקרה, תמיד כדאי לבדוק אם המיטה נוחה, וסביבת השינה נעימה לילד : שיהיה מזרון נעים, שהמקום יהיה חשוך, יש ילדים שחייבים כיסוי - שתהייה שמיכה רכה ונעימה, וכד'.
    אני שוב מציעה - לפעמים חיה מפרווה עוזרת, לפעמים מוזיקה ברקע.
    נסי דברים שונים, עד שתגלי מה עוזר.

שינה מתוקה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5, עבודות יצירה בגן
    לאה
    05/05/2009

הגננת של בתי בת ה-5, גן טרום-חובה, מדווחת לי על קושי של בתי להשלים עבודות יצירה, היא מתחילה בעבודה, לוקח לה זמן ארוך, לא יושבת זקוף, נשענת לכאן ולכאן, ולא מסיימת את העבודה.

הגננת המליצה לפנות למרכז להתפתחות הילד, בכדי לבקש אבחון.

אשמח לקבל איבחון ראשוני כאן בפורום.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5, עבודות יצירה בגן

הוספת תגובה

• קשיים בעבודה ליד שולחן

06/05/2009

לאה שלום,
    לא מקובל עלי לאבחן דרך האינטרנט, ואינני מכירה איש מקצוע המכבד את עצמו, שיעשה זאת.
    להתנהגות שאת מתארת יכולות להיות כמה סיבות שונות, וצדקה הגננת של ילדתך, שהפנתה אותך למרכז להתפתחות הילד. יש שם צוות רב-מקצועי, וזו מומחיותו. יאבחנו, וגם יטפלו במידת הצורך.

מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5.5 רגיש
    תותית
    05/05/2009

היי

יש לי ילד בן 5.5 העולה שנה הבאה לכיתה א'.
    תמיד היה ילד רגיש למשל אם לא משתפים אותו במשחק הוא בוכה קשה לו לעמוד על שלו וכ"ו
    בני נמצא בגן במערכת הקיבוצית גן רב גילאי (3-6)שנה שעברה היה בגן של 19 ילד וקיבל יחס אישי וטוב ללא לאות מכל הצוות בגן
    אך השנה עלו לגן של עוד ילדים וכיום הם מונים 34 ילדים בגן חלקם הינו בגילאי 3-5 חלקם 4-5 וחלקם 5-6 אשר הם יעלו לכיתה א'
    לאחרונה החל לפתח מין תופעות זעם מיותרות אם עושים לו משהו בגן או רב עם חבר הוא משתולל ובועט על מנת להרגיע אותו יש לאוחזו לכמה שניות ואז הוא נרגע וממשיך כאילו שהכל בסדר.
    יש לציין שהוא אח בכור ויש את אחותו בת 2.5 ילד שאיך הגדירה אותו הגננת מדהים מרוכז במיפגשים חכם אמן.
    אולי כתוצאה מעומס הילדים בגן הוא מחפש דרכ למצוא את מקומו בתוך המעמסה
    מה אפשר לעשות על מנת למזער את תופעות הזעם ולחזקו רגשית על מנת ששנה הבאה לכיתה א' יגיע מוכן

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5 רגיש

הוספת תגובה

• ביטויי כעס

06/05/2009

תותית שלום,
    ילדים, וגם מבוגרים, משתנים במהלך החיים בתגובות שלהם למצבים שונים.. יש תקופות של התמתנות, ויש תקופות של הקצנה, לא בהכרח בשל מצוקה יותר קשה.
    קודם כל, אני מציעה לנסות לדובב את הילד, וגם לתשאל את הגננת שלו, כדי לברר אם באמת יש סיבה שגורמת לו מצוקה. בכל מקרה, עצם הנסיון לעודד את הילד לבטא את החוויות באופן מילולי, והתחושה שמאזינים לו, מלמדת אותו לשתף, ומקלה עליו. יש סיכוי, שזה גם "יגלה" לכם מה מטריד אותו : אולי קשה לו משהו בחומר הלימוד, אולי יש ילד שמציק לו, אולי יש איזה תסכול חברתי, כמו ילד או חבורה שהיה רוצה להיות חבר שלהם, ולא מקבלים אותו.
    אם קיימת בעייה ממוקדת, צריך לנסות לפתור אותה, בעזרתכם ובעזרת הגננת : ע"י תיווך למשל.
    בנוסף, אפשר לבדוק מה יאהב לעשות, כדי לבטא את תסכוליו : חוג יצירה ? חוג ספורט ?
    אנחנו גדלים לתוך עולם תחרותי ולא פשוט. דרך הגדילה היא של למידת התמודדות עם קשיים. כך נבנית התחשלות. כדאי לדבר על זה עם הילד, וגם להראות לו, שלא נורא, ויש פתרונות סבירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי תודה

תותית
    06/05/2009

תודה על המענה המהיר
    בני אכן משתתף בחוג שחייה אשר מאוד מאתגר אותו הוא ממש מצפה ליום החוג וישש לציין כי הוא ממש מעולה
    אתמול ערכתי עימו שיחה על הנושא והסכמנו שהוא משתדל ואם הוא מרגיש השוא רוצה לכעוס על מישהו/משהו הוא פשוט הולך ומתיישב וחושב לא זורק חפצים ולא עושה סצינות פשוט משתדל להרגע ולחשוב על דבר שהוא אוהב
    אני מקווה שיעזור
    האם צריך לקחת אותו לטיפול רגשי בנוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהרגעת כעסים

06/05/2009

שוב שלום,
    אינני חושבת שצריך טיפול נוסף. בגיל כזה, העיקר הוא דגם ההתנהגות של ההורים. הציגו לו התנהגות מאוזנת ורגועה, והוא יפנים אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    ..
    02/05/2009

אני בן 18 עוד חודש ואני לנחץ שלא אגבה יותר ואגדל כי אני מאוד קטן אני מטר 68 כל החברים שלי עוקפים אותי אני רוצה להיות גבוה יש בדיקה שעושים ובודקים עד מתי אגדל?
    מה אני יכול לעשות כדי לנצל את הגנים מה שנקרא אני מנסה לישון 8 שעות בלילה מספיק?
    לגבי אוכל וכל זהב מה אני צריך לעשות? תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• גדילה

02/05/2009

ראשית, חשוב שתדע שממשיכים לגדול, עד גיל 21 ואולי אף יותר. לא הרבה, אבל אפשר עוד 2-3 ס"מ.
    לגבי עזרה רפואית - פנה לרופא שלך, ובקש ממנו הפנייה להתייעצות עם אנדוקרינולוג.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית בתאומים בני שנה ו7
    גילי
    30/04/2009

הי
    אני אמא לתאומים זהים-בנים בני שנה ושבעה חודשים
    בזמן ההריון היה להם TTTS שנעלם מעצמו לקראת הלידה נולדו בשבוע 35 במשקל תקין של מעל 2 קילו.
    באופן כללי ההתפתחות המוטורית שלהם תקינה-התהפכו זחלו ישבו והלכו בטווח הנורמה
    מה שמטריד אותי זה הדיבור-אנחנו דוברי אנגלית בבית אך גרים בארץ והם הולכים לגן בעברית
    המילים היחידות שהם אומרים זה הלו ותודה וגם זה לא באופן הכי ברור ולאחר מאמצים
    אחד מהם מדבר לעצמו הרבה ברבורים אך השני כלל לא
    אני לא חושבת שזו בעית שמיעה כי כשאני מדברת אליהם הם מגיבים
    הם לא יודעים להראות שום דבר כמו עיניים אף ופה על אף שהראתי להם המון המון פעמים
    הם לא מוחאים כפיים כשאומרים להם למחוא אלא רק כשאני מוחאת הם מחקים אותי
    הם לא יודעים לתת נשיקה (יודעים לעשות "פו" על אוכל חם)
    אני מוטרדת באופן כללי האם נראה לך שיש סיבה לכך?
    יתכן ואני סתם מוטרדת
    אשמח לשמוע ממך

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית בתאומים בני שנה ו-7 ח

30/04/2009

גילי שלום,
    מתוך הידע שלנו, הילדים שלך "מועדים" לאיחור בהתפתחות השפה, בשל מספר גורמים : ראשית, עצם התאומות, מפחיתה את הצורך בתקשורת, במיוחד אם אין ילדים נוספים בבית, וידוע שתאומים מפתחים ביניהם תקשורת לא מילולית, ומאחרים בדיבור.
    שנית, הדו-לשוניות : ילדים שחשופים לשתי שפות, מאחרים ברכישת שפה. (לכן, הייתי ממליצה לכם לעבור לעברית, לפחות לשנה, עד שירכשו שפה אחת היטב!).
    ובס"ה, מתוך תיאורך, לא נראה לי שהאיחור גדול, ואני מתרשמת שאת דואגת בהגזמה.

ואם בכל זאת קשה לך להרגע, זכותך לבקש התייעצות במכון להתפתחות הילד במקום מגורייך.

כל טוב, והתפתחות מהירה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה-הפירוט

גילי
    30/04/2009

יש לי עוד ילד בן 3 שמדבר שוטף את שני השפות
    באופן כללי אין לי אפשרות לעבור לשפה אחת כי בעלי לא דובר עברית והאופציה היחידה של גן היא בעברית
    האם נראה לך שזה יכול לגרום להבדל משמעותי?
    תודה על התגובה המהירה!
    את ממש מרגיעה אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ילד דו-לשוני

02/05/2009

גילי שלום,
    כמו בכל דבר, כל ילד הוא אחר : יש ילדים שילמדו גם 3 שפות, ויש ילדים שקשה להם עם שתיים.
    אם קשה לכם לעבור לדבר בשפה אחת, המשיכי לדבר בשתי שפות. הוא ילמד. אם יהיה קשה - תבקשי התייעצות עם קלינאית תקשורת, ותעזרו לו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 2.5 נרתעת מכל דבר
    תותית
    30/04/2009

היי

בתי בת 2.5 לערך ילדה מאוד עצמאית וסקרנית נוגעת בהכל מנסה הכל אך לאחרונה חשנו בשינוי מסויים היא "נבהלת " מכל רחש במסיבות ימי הולדת פוחדת לדוגמא מהליצן
    אפילו במסיבות יום העצמאות קשה היה לטייל איתה כי היא פחדה מכל צלילי המוסיקה הגבוהים
    אבל עדיין זה לא מפריע לשנת הלילה היא ישנה בסדר
    האם זה מרמז על משהו?
    איך ניתן לעזור לה להתגבר על הפחדים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 2.5 נרתעת מכל דבר

הוספת תגובה

• תותית שלום,

30/04/2009

בתך בגיל של "פחדים", כאשר הופעת הפחדים מוסברת ע"י התפתחות שכלית של הילד, החש מאויים ע"י דברים שאינם ברורים לו, או אינם בשליטה שלו : ברקים, רעמים, רוח, זיקוקים, בובות גדולות ומוזרות (כולל ליצנים) ועוד.

אין צורך "לעשות מכך עניין". זה נורמלי וחולף.
    עד כמה שאפשר, פשוט המנעו מלהגיע איתה למקום שיש בו משהו מפחיד מסוג זה.
    אם חייבים, אפשר להסביר לילד, להכין אותו, לאפשר לו להתקרב ולבחון את הדבר המפחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום ילד בן שנתיים וחצי
    אסתר
    28/04/2009

שלום,

הבן שלי בן שנתיים וחצי ילד רגוע, מחונן, עצמאי, נגמל מטיטול, ויש לו אחות בת חצי שנה.

בחודשיים האחרונים התפחות השפה אצל בני מאוד התקדמה, משפטים ארוכים ומורכבים, אוצר המילים שלו מאוד התרחב והוא יודע מתי להשתמש בכל מילה (גבוה, גדול, ארוך... יודע להפריד מה אומרים מתי) אך יחד עם זה הוא התחיל מאוד לגמגם, לרוב זה בהברה הראשונה של המילה שהוא ניתקע הרבה זמן עליה, ולעיתים גם תוך כדי מילה. זה נמשך כבר כחודש וחצי. אנחנו והסביבה משדרת לו סבלנות, מקשיבים לו עד הסוף, וכשמסיים אנו אומרים את המשפט התיקני.

כמה זמן יכול להימשך גימגום כזה? מה כדאי לעשות? והאם יש שלב שצריך לפנות ליעוץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• "גמגום" בגיל שנתיים וחצי

28/04/2009

אסתר שלום,

תופעת הגמגום בגילאים 2-5 נפוצה, ונחשבת נורמלית. מכנים אותה "אי-שטף", והיא כנראה נובעת מהפער שבין ההבנה של הילד, לבין היכולת לבטא את הדברים באופן קונקרטי.
    אין מה לעשות כנגד זאת, פרט לנסיון למנוע תסכול של הילד, כשהוא מבקש משהו ולא מבינים אותו. פשוט צריך לנסות לנחש.
    התופעה חולפת מאליה, בתוך כמה שבועות או כמה חדשים.
    היא קשה להורים, הילדים בגיל הזה בדרך-כלל אפילו לא מודעים לה.

נקווה שתחלוף במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן תשעה חודשים
    שרית
    26/04/2009

היי אני אימא לאיתמר בן תשעה חודשים
    אני קוראת לו ספרים, שרה לו, מדברת איתו המון.
    כיצד עוד אני יכולה לעזור לו להתפתח? לעשות כפים, ביי ביי וכולי
    בתודה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בן תשעה חודשים

הוספת תגובה

• טיפוח ילד בן 9 ח'

27/04/2009

שרית אמא של איתמר שלום,

לפי הדאגה שלך, אני בטוחה שאת עושה המון. כל מה שצריך, בכדי לטפח את איתמר.
    טוב להשמיע לו שירים, ומוזיקה, ולתת לו לראות טלויזיה.
    לטייל איתו, ולהראות לו דברים ולקרוא להם בשם : דשא, עצים, שיחים, פרחים, צפורים.
    ללכת איתו לגן שעשועים, לים.
    לשחק איתו במשחקים שונים : בנייה בקוביות, בדופלו, כדי לפתח את המוטוריקה העדינה.
    לעשות לו מסז'ים עדינים.

מאחלת לך הרבה הנאה, ולאיתמר - גדילה מוצלחת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד הורית בת 22 וחצי לילד בן 3 וחצי
    ריקי
    26/04/2009

בגיל 18 וחצי התחתנתי כשהייתי בהריון חודשיים וחצי בגיל 19 ילדתי אבא של הילד שלי ובעלי בזמנו קטן ממני בשנה וחצי הוא היה בן 17 וחצי כשילדתי היו לנו הרבה קשיים בנישואים הן מבחינה נפשית והן מבחינה כלכלית ש אני בטוחה שהשפיע על הילד שלי לרעה שהיה אז תינוק לפני שנה וחצי אני ובעלי נפרדנו ואחרי חצי שנה קיבלתי גט אני גרושה על הנייר כבר שנה היום אני והילד מתגוררים בבית אימי שעוזרת לי לגדל אותו מבחינה כלכלית וגם נפשית יש לו משפחה גדולה של דודים שאוהבים אותו ומפנקים אותו אבל לפני כחודש וחצי הגרוש שלי אבא של הילד הפסיק להתראות עם הילד הוא היה לוקח אותו פעמיים בשבוע אליו הבייתה מהגן ומחזיר אותו קרוב לשעת השינה שלו לאחרונה הילד התחיל לפספס יותר פיפי וניהיה רגיש יותר וכל דבר שקורה הוא בוכה "אבא" אני לא יודעת אם זה כי הוא מתגעגע לאבא שלו או כי באותו רגע הוא היה מעדיף להיות עם אבא שלו כי לא הכי נחמד לו כרגע עם אמא שלו שמחנכת אותו עכשיו יש לציין כי האבא מכור לסמים קלים כגון גראס וחשיש אינו יודע קרוא וכתוב בהתאם לגילו (היום הוא בן 21) אלא בהתאם לילד בכיתה א' בקושי. לא מזדהה עם הילד והרגשות שלו לא מחובר נפשית לילד ואין לו ערכים וגם אני לא הכי בריאה בנפשי אני מטופלת בכדורים פסיאטרים כגון קלונקס הילד שלי עבר הרבה באשמתי ואשמת אבא שלו הוא היה עד לכל הריבים שלנו לכל העליות וירידות שלי היום אני במצב טוב ואפילו טוב מאוד אבל הנזק כבר נעשה ואת הנעשה אין להשיב אני מנסה לתקן עד מה שאפשר אני קוראת על התפתחות הילד כדי לדעת מה לעשות עם הילד במצבים מסוימים אבל לגבי אבא שלו אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת האם כדאי שהילד יהיה בקשר עם אבא שלו או לא יש מחקרים שאומרים שזה לא הכי קריטי לילד ממין זכר לא לגדול עם דמות גברית צמודה ויש מחקרים שאומרים שזה פוגע בכל תחום בחיים של הילד וגם העניין של הגרוש שלי ספציפי לגביו לגביי איזה בן אדם הוא והאם זה טוב שיהיה בחיים של הילד האם הוא ישפיע עליו לטובה כי הוא לא רוצה להשתנות ואני לא חושבת שמביחנה נפשית הוא מסוגל כי הוא תקוע איפה שם עוד בגיל ההתבגרות אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

הוספת תגובה

• תשובה

26/04/2009

אמא יקרה שלום,
    הסיפור שלך באמת עצוב ומסובך, אבל לא בדיוק הבנתי מה השאלה שלך. האם זה בכלל בשליטה, אם האבא יראה את הילד או לא ?
    לדעת רוב הפסיכולוגים, זה כן טוב וחשוב שיהיה קשר בין האבא לילד, גם אם האבא הוא לא בן-אדם מושלם. אבל הרי האבא במקרה שלך, כפי שאת מתארת אותו, הוא לא אדם בוגר, ולא יציב, והוא מחליט לפי הנוחיות שלו, אם יראה את הילד או לא.
    אני מציעה, שתפני לפקידת סעד, ותבקשי דיון בבית-משפט לענייני משפחה, שהאבא כן יתחייב לראות את הילד בצורה מסודרת, תחת פיקוח בית-המשפט.

מאחלת לך כל טוב, והרבה כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ריקי
    27/04/2009

זה יכול להיות בשליטה היום דיברתי איתו ואמרתי לו שכל מה שחשוב לי זה הילד ושיקבל יחס טוב ממנו ואת כל השטויות שלו שיעשה בזמנו החופשי משהו שיש לו הרבה ולא אכפת לי מהמזונות כל עוד לילד לא חסר כלום בגדים. קורת גג. גן. אוכל וצומת לב חיובית מהאב ובנתאי לזה אני לא יתבע מזונות דרך ביטוח לאומי כדי שלא יהיה לו הוצאה לפועל אני יודעת שזאת לא הדרך הכי טובה לעשות את זה אבל הוא אדם חומרני מאוד והתאווה הכי גדולה שלו זה כסף רק ככה אפשר לדבר לליבו יש לציין שהתנאי הוא שהילד יקבל ממנו יחס טוב ואת כל השטויות של האביו הוא יעשה כשהילד לא נמצא בסביבה אלא בבית מגוריו של האב אני לא בטוחה לגבי הסדרי ראיה תחת פיקוח בית משפט במיוחד שאין לי מושג מה זה רק שזה לא נשמע לי דבר טוב ואפילו יכול לעצבן את האב זה נשמע לי מיותר כי אין שום חוק שמחייב את האב להתראות עם בנו אבל עדיין מאוד מציק לי שהאב לא יודע להבחין בין טוב לרע אפילו בדברים הכי פשוטים וזה יכול להשפיע על ילד לרעה כשהוא יגדל. אני יודעת שהילד שלי אוהב את אבא שלו והוא חסר לו השאלה היא האם בגיל של ילדי 3.5 אפשר לנתק אותו מהאב כי הוא צעיר עכשיו ולילדים יש יכולת להסתגל מהר למצבים מסויימים האם זה אחד מהמצבים המסויימים האלה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוק מאב

27/04/2009

ריקי שוב שלום,
    נראה שאת מאד נרגשת, וקצת קשה להבין מהכתיבה הארוכה שלך מה בדיוק קורה. ובכלל - לפני שמישהו מייעץ לך מה לעשות, צריך לראות אותך, ואת האבא ואת הילד. אי אפשר לייעץ דברים בצורה שלמה דרך האינטרנט.

באופן כללי אנחנו מאמינים, שגם אבא שהוא פושע, יכול לפעמים להיות אבא חם וטוב לילד שלו.הכל תלוי ביחס לילד. ובכלל - חשוב לילד להכיר מי אבא שלו, גם אם הוא איש "רע", ואח"כ לא ירצה יותר להיות איתו בקשר.
    כמו שכבר הצעתי לך, הדרך הטובה לדעתי היא לפנות לפקידת סעד, ולבקש ייעוץ שלה. היא תראה את שלושתכם, ותתרשם מהיחס של האב לילד, ומחוזק הקשר של הילד לאביו.

מאחלת לך כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיספרקסיה ורתיעה מזרים
    אמא מודאגת
    24/04/2009

בני בן שנתיים אינו מדבר כמעט (יודע לומר כ- 8 מילים, באופן משובש), ואובחן לאחרונה על ידי קלינאית תקשורת כסובל מדיספקרסיה שפתית. אני מדברת אל בני בעברית ואביו בספרדית (אנו שוקלים לעבור לדבר אליו בעברית בלבד על מנת להקל עליו). בני מאוד נרתע מחברת ילדים וגם מחברת מבוגרים, למעט הוריו והמטפלת שלו. איתנו ועם המטפלת יש לו קשר מצוין (כך שאין לו כל בעיית תקשורת), אך כאשר אנשים או ילדים פונים אליו (גם אם בחיבה, וגם אם מדובר באנשים מוכרים) הוא נרתע מכל אינטראקציה עימם. הוא החל ללכת לגן ממש לאחרונה. (1) האם יש קשר בין התנהגותו זו לבין הדיספרקסיה? (2) מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב (מבחינת הרתיעה מזרים)? (3) על פי הסטטיסטיקה מה ההסתברות שבני יסבול מלקות למידה בעתיד (לאור הדיספרקסיה)? האם יש לקות למידה אופיינית לדיספרקסיה? והאם יש משהו שניתן לעשות בשלב זה (או איבחון כלשהו בנוגע לכך)?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיספרקסיה ורתיעה מזרים

הוספת תגובה

• איחור שפתי ורתיעה מזרים

25/04/2009

אמא יקרה שלום,
    ציינת כמה גורמים, שעלולים לעכב את ההתפתחות השפתית של הבן שלך :
    1. העובדה שהוא חשוף לשתי שפות - היא גורם מאד משמעותי בעיכוב ההתפתחות השפתית !
    2. העובדה שרק עתה החל ללכת לגן.
    אינני יודעת איך הקלינאית תקשורת אבחנה אותו כדיספרקסי, אבל אם היא צודקת, זה בוודאי גורם נוסף של קושי.

לגבי הרתיעה מזרים - יכול להיות, שזה קשור לתחושת הקושי שלו להתבטא , ומין חשש שלא יבינו אותו (אם כי בגיל הזה, זה פחות סביר).
    יכול להיות, שמדובר בתכונת אופי מסויימת, של ביישנות, או חרדה חברתית, או קושי בהסתגלות חברתית. בשפה המקצועית אנו מגדירים זאת כ-.SLOW TO WARM UP

לאור המורכבות, אני מציעה לך להמתין, ולא לחשוב על מה יהיה בגיל ביה"ס. מוקדם מדי.
    קודם כל, בואי נראה כיצד הוא מתאקלם בגן. הקשר עם ילדים אחרים מאד מקדם את התפתחות השפה.
    שנית, הרעיון לעבור לשפה אחת מאד עוזר.
    תראו מה קורה, ולפי זה תתקדמו. יש אפשרות מסויימת שיהיו ליקויי למידה כלשהם, כמו קושי בקריאה או בכתיבה, אבל אין עוד דרך לנבא.
    לגבי החרדה החברתית - ייתכן שכשיתאקלם בגן, זה ישתפר. אם לא - פנו לייעוץ של פסיכולוגית התפתחותית.

מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה
    אילנית
    22/04/2009

האם תורשה משפיעה על התפתחות?
    אני עשיתי הכל בגיל מבוגר יותר, האם זאת אומרת זה יהיה אותו דבר אצל בתי
    עדיין לא התהפכה בגיל 4.5 חודשים

בעיקרון היא דומה לאבא שלה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תקינה

הוספת תגובה

• קצב ההתפתחות והקשר לתורשה

22/04/2009

אילנית שלום,

כנראה שיש מרכיב תורשתי בקצב ההתפתחות שלנו, אבל לא בהכרח. כמעט ברוב הנושאים העוברים בתורשה, הקשר אינו 1:1, ולכן גם אי אפשר לנבא מראש.

העיקר שבתך תגדל בבריאות טובה, ותהייה ילדה מאושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וארבעה חודשים
    לו
    22/04/2009

שלום רב,

יש לי ילדונת מקסימה בת שנה וארבעה חודשים.

אילו פעילות להתפתחות מומלץ לעשות עם פעוטה בגיל זה?

אילו מיומנויות כדאי לפתח בגיל זה?

היכן אפשר למצוא רעיונות לפעילויות?

יש לה המון משחקים אבל כל אחד מעסיק אותה לשתי דקות בערך.

תודה רבה

לובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4 ח'

22/04/2009

לובה שלום,
    בגיל הזה, הכי חשוב הוא הגוף, התנועה : נדנדה, הליכה. היום בכל מקום יש ג'ימבורי, ואני מאד ממליצה לך.
    חשוב גם לפתח מוטוריקה עדינה וקואורדינציה עין-יד : לבנות בקוביות או בדופלו גדול, להכניס צורות לקופסה דרך חורים.
    חשוב לפתח שפה : לשבת עם הילד על תמונות, ולהגיד לו מה השם של כל דבר, להקריא לו שירים קטנים.
    טווח הריכוז של ילד בגיל זה הוא מאד קצר, וזה בסדר. לוקחים משחק ל-5 ד', ונותנים לילד לנוח. אח"כ משחק אחר לעוד 5 ד', וכו'.

בהנאה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

לו
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חודשים-בעיית התפתחות
    נועה
    22/04/2009

אני מוטרדת מהתפתחותו של בני.
    1. לא תמיד עונה לשם שלו. כמעט ולא מצביע על דברים (רק על אור, דברים שהוא רוצה הוא מושיט יד ואומר "נא", על תמונות בספר). אם שואלים "איפה אבא/אמא" הוא כמעט ולא מגיב. לפעמים מסובב את הראש או רץ לחבק (אבל לא מצביע). לא מגיב לשאלה איפה סבתא/סבא, למרות שמתראים כל סופ"ש.
    2. בגן דיווחו לי שכשישבו ילדים בגילו ושיחקו בכדור, הגננת אמרה לכל ילד למי להעביר את הכדור, אבל רק בני לא הגיב, כאילו לא הבין ואחרי כמה ניסיונות, הוא פשוט מסר לה אותו ולא לילד שביקשה.
    3. הכל כמעט עשה מאוחר-מחא כפיים בגיל שנה וחודש, הרים ידיים למעלה ("בשיר") רק בערך בגיל שנה ושלושה חודשים. היתה לו בעיית התהפכות (רק בגיל 10 חודש) אך החל ללכת בגיל שנה ו4 ומאז לא מפסיק לרוץ ולטפס על כל דבר.
    4. יודע להגיד אבא ואמא אך כמעט ולא קורא לנו כך, כאילו לא יודע.
    5. מצד שני הוא מאוד סקרן, מחטט בארונות, פותח קופסאות, מתקשר ומשחק מאוד יפה עם אחותו בת 3, אומר מילים שונות: מים, אור, אוטו, בננננה, כדור, מחכה קולות של חיות ועוד. מבין פעולות שונות:עוזר להוריד בגדים לפני אמבטיה, מכניס צעצועים לאמבט, כשהוא רעב-הולך לכיסא אוכל, נותן חיבוק ונשיקה כשמבקשים (למרות שלא מכווץ שפתיים), יוצא מהחדר כשמבקשים, בא כשקוראים לו (למרות שלא תמיד עונה ומגיב לקריאה), וכו', נראה מאוד חיוני וחברותי. הילד ישן לילה רצוף (עד גיל שנה ו-5 היה מתעורר המון), אך בבוקר מתעורר בבכי במקום לקרוא "אמא/אבא". באופן כללי, הוא ילד מאוד בכיין...צורח מכל דבר קטן שמציק לו.
    6. לא מרכיב פאזלים פשוטים, למעט עם עזרה, אך מאבד סבלנות תוך כמה דקות. בונה מגדל של עד 4 קוביות. אבל משחק יפה עם בובה, נוסע בבימבה, משחק באוטו ונוגע בכל דבר. מאוד אוהב מוזיקה.
    7. קבעתי תור לבדיקת שמיעה, אך לא נראה לי שתהיה בעיה. במקביל קבעתי תור לקלינאית תקשורת ורופאת ט.חלב.
    8. מאחר ואני מוטרדת נורא, שהילד לא אוטיסט או עם פיגור שכלי כלשהו, אודה לחוות דעתך-האם העובדה שכמעט ואינו מצביע ולא תמיד עונה לשאלה "איפה אבא/...." מצביע בהכרח על בעיה כשיתר הדברים חיוניים או שלא?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 ח'

22/04/2009

נעה שלום,
    יש כמה דברים מטרידים בהתנהגות של הילד, ועשית נכון שפנית לאבחון ע"י כמה אנשי מקצוע. בהחלט יכול להיות, שהשמיעה שלו לא תקינה, יכול להיות שיש לו רגישות-יתר תחושתית, שגורמת לו להתנהגות "עצבנית", כפי שאת מתארת.
    לפי תיאורך, זו לא תמונה ברורה של ילד אוטיסט, ולא תמונה של פיגור, אבל יש פערים ביכולות יחסית לגיל, ולכן טוב שבודקים, ואפשר יהיה לסייע.

מאחלת לכם כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

נועה
    22/04/2009

אכן נבדוק....מקווה שעוד אוכל לחזור ולעדכן בשורות טובות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לאחר בדיקת קלינאית תקשורת

נועה
    13/05/2009

שמחה לעדכן שהלכנו לקלינאית תקשורת והילד אובחן תואם לגילו. תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קלינאית תקשורת

13/05/2009

היי נועה,

מצויין !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של בן שנה ושלושה חודשים
    מוטרדת
    21/04/2009

שלום
    יש לי תאומין בני שנה ושלושה חודשים נולדו במשקל טוב 2700 לא פגים וההתפחות עד כה תקינה הלכו בגיל צעיר - 11 חודשים התישבו ועמדו מאוד מוקדם וגל ממלמלים מילים , אצל בני יש פחות התייחסות לשמו , קוראים לו ולרוב הוא לא עונה , חשבתי בעיית שמיעה ועשינו כל מיני תרגילים , אך שומע טוב , אני לא יודעת אם זה בגלל שאני משווה לאחותו או שזה מסמל בעייה כלשהיא , הבת מראה כל איבר בפנים כשקוראים בשמו ואותו זה ממש לא מעניין , האם יש מקום לבדוק יותר לעומק או מוקדם עוד , בגן טוענים שהוא משחק מאוד יפה , אך לי יש תחושה שהוא חיי בעולם משלו ופחות מרגיש מה קורה סביבו
    תודה

הוספת תגובה

• התפתחות

21/04/2009

אמא יקרה שלום,

קשה לי לענות לך, בהתבסס על התיאור שלך. ייתכן שמדובר באיחור קל, האופייני להרבה ילדים שנולדו תאומים, גם אם לא פגים, והפער ייסגר. פעמים רבות המאחר הוא באמת הבן, בעוד הבת מתפתחת מהר יותר. מאידך, ייתכן גם שבכל זאת יש בעייה.
    לכן, אני מציעה לך לבקש הפנייה להערכה במכון להתפתחות הילד בסביבת מגורייך. אין צורך שתהיי מוטרדת.

מאחלת לכם כל טוב, מקווה שהכל יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה בחו"ל
    עדי
    21/04/2009

אני נוסעת עם בעלי והתינוק לטיול של חודש בארה"ב.
    התינוק יהיה בן 3.5 חודשים כשניסע.
    רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות במהלך הטיול על מנת לא לפגום בהתפתחות התקינה של התינוק?
    אנחנו נשתדל שהנסיעות לא יהיו יותר מ 4-5 שעות ביום, כך שהוא לא יצטרך לשבת בסקל רב היום.
    אז מה אנחנו צריכים לעשת? עם נשכיב אותו על הבטן בעגלה ובערב כשנגיע למלון אני אשכיב אותו ואעשה לו תרגילים זה מספיק?
    האם יכול להיות שטיול ארוך כזה יפגום בהתפתחות שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה בחו"ל

הוספת תגובה

• חופשה בחו"ל

21/04/2009

עדי שלום,
    ראשית, אני מאחלת לכם חופשה נעימה ומוצלחת ! חשוב לקחת חופש לטובת הזוגיות וההנאה, גם כהורים.
    לגבי התינוק :
    א. בהחלט חשוב "לשחרר" אותו ממושב הבטיחות מידי כמה שעות למשטח כמו מיטה, עליו יוכל להיות חופשי יותר, ולחוש את המרחב.
    ב. חשוב שיהיו לו גרויים מעשירים סביבו - מובייל, אולי עם מוזיקה, (לתלות באוטו) , בובות וכד', כדי שיראה צבעים וחפצים במגוון.
    ג. חשוב לשבת לידו ומולו, ולדבר אליו, כדי שיחוש את נוכחותכם, לפחות רוב הזמן, ולא רק יראה את הצד האחורי של ראשיכם. כדאי שמישהו מכם ישב לידו חלק מהזמן, כדי ללטף אותו, לשחק עם ידיו ורגליו.
    לגבי ה"נזקים" האפשריים של הטיול - אינני רואה סיבה לדאוג, אבל הדבר תלוי במזג ובאופיו של הילד, ואם אינו ילד נוח, ייתכן שיהיה קשה קצת מבחינת הסתגלות למלונות, בעיקר לשינה.
    מנסיוני האישי - בזמנו טיילנו עם תינוק בגיל כזה בארה"ב - בכל מקום יש תנאים נוחים, ואין בעיות.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה והעידוד :-)

עדי
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה