מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכותאילנית19/04/2009
בתי בת 4 וחצי, כבר רואים שהיא רוצה לשבת, יש תנועות התהפכות אבל לא התהפכה
האם זה בסדר, האם היא צריכה להיות רוב היום על הבטן?
איפה ניתן לראות תרגילים מעודדי התהפכות בוידאו?
האם להושיב אותה בטרמפולינה או שזה מזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
19/04/2009אילנית שלום,
"מותר" לבת שלך להמתין עוד קצת היא עדיין קטנה, ולא נורא אם אינה מתהפכת.
כדאי לתת לה להיות על הבטן, כאשר היא ערה, ככל שנעים לה. שימי מסביב לה צעצועים, זה יגרה אותה להתרומם על הידיים, בהמשך להרים את הגוף ולעלות על הברכיים, וכך גם תתחיל לזוז בכיוון זחילה.
אינני יודעת איפה יש תרגילים בוידאו.
אפשר להושיב אותה בטרמפולינה, זה לא מזיק, לא לזמן רב. עדיף שתהייה על משטח תומך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן לבת שנהחגית16/04/2009אני מתלבטת האם לשלוח את בתי, שצפויה להיות בספטמבר בת שנה, לגן או להשאיר אותה עימי ועם שמרטפית (לסירוגין) בשנה הבאה.
מה דעתך?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן לבת שנה
17/04/2009חגית שלום,
בעיני, ילד מפותח מעל גיל שנה, טוב לו שיהיה בחברת ילדים בני גילו, במסגרת שתתן לו סדר יום מובנה ופעילויות מאורגנות ומאתגרות.
יש תמיד תופעה, שבשנה הראשונה בגן, ילד נדבק בקלות ממחלות של ילדים אחרים, ועלול להיעדר הרבה, לכן חשוב לדעת שמדובר בילד שאינו רגיש במיוחד, אבל במכלול - הגן הוא מסגרת עדיפה על בית, לדעתי. וגם לפי מחקרים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת
חגית28/04/2009רשמנו אותה למסגרת של 38 ילדים (בגילאים שנה - שלוש) עם גננת ושבעה מטפלים נוספים...היא תהיה הכי קטנה בגן (תהיה בת שנה).
מה דעתך??????????
עם בתי הבכורה הגן הייתה הצלחה גדולה ולכן חשבתי ללכת על אותה מסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת גנית
29/04/2009חגית שוב שלום,
אינני יודעת לענות , אלא את תשובתי העקרונית - שטוב לילד להיות במסגרת גן עם ילדים בני גילו.
תלוי בהתנהלות הגן (סדר, נקיון, תנאים פיזיים של מרחב וציוד), תלוי בדמויות המטפלות, אם הן חמות ומסורות ואחראיות.
אני מניחה שהיא תהייה בקבוצת הגיל הקטנה, אבל לא לבד. אז תהייה כיתה של בני שנה, ותהייה אליהם התייחסות מתאימה של המטפלות.
אם את מכירה את המסגרת, בוודאי נוכחת לדעת איך שם, ותוכלי להחליט.
מאחלת לך החלטה מוצלחת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי קופסאחגית16/04/2009בתי, בת 3 וארבעה חודשים, לא אוהבת משחקי קופסא לסוגיהם השונים ופשוט עושה הכל כדי להימנע מהם. היא לא מגלה עניין וכשאנחנו מתעקשים אז היא ממש לא מפוקסת...לאחרונה, אף אינה מתעניינת בסיפור לפני השינה (מה שהיה מלהיב אותה מאד).
אגב, גם בגן הצד הנ"ל חלש אצלה עפ"י דיווח הגננת.
מה עליי לעשות?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשחקי קופסה
17/04/2009חגית שוב שלום,
כדאי לנסות ולהבין מה מרתיע אותה : האם זה הנושא של המשחק ? האם זו התחרותיות והצורך לנצח? האיום להפסיד ? אולי איננה מבינה היטב את הוראות המשחק, ולכן גם נראית לכם שאיננה מפוקסת.
האם ייתכן שיש לה קושי שפתי מסויים, ובגלל זה גם איננה מתעניינת בסיפורים ?
ומה היא כן רוצה ? אולי יש לה צורך כרגע במשחקי דמיון ? אולי יש איזו בעייה רגשית, והיא מחפשת פינוק גרידא ?
נסו לבחון את ההתנהלות שלה, ולפי זה לגלות את הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
חגית28/04/2009כיצד אוכל לתאם פגישה עימך בכדי לחקור את העניין ולראות כיצד לעזור לה.
אני פשוט מרגישה מתוסכלת מכך וכל מספר חודשים אני אומרת לעצמי "זה יבוא עם הגיל"...אבל הפער בינה לבין אחרים הולך וגדל.
לדעתי הבעיה שלה זה הקושי שלה להצליח.
בעלי חושב שחוסר עניין גרידא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
29/04/2009חגית שלום,
לעניין בקשתך - אינני מנהלת פרקטיקה פרטית. אני עובדת במכון להתפתחות הילד בבי"ח מאיר בכפ"ס. המכון משרת את חברי קופ"ח הכללית באזור השרון, ואם זה חל עלייך, את מוזמנת בשמחה..
לעניין הילדה _ אני שוב מציעה לך להמתין, ולנסות לאתגר אותה מידי פעם בסבלנות. היא קטנה, בהחלט ייתכן שתשתנה והנכונות תבוא מיוזמתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת יעוץ
יעל29/04/2009היתה אצל חברה שלי פסיכולוגית בביקור בית והיא מאוד המליצה. היא הסמינה אותה דרך מרכז שנקרא אבני דרך שהם עובדים בבתים. שווה ניסיון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן ו..
חגית29/04/2009לצערי, אינני חברת הסתדרות.
לגבי ההמתנה, ד"ר, איני בטוחה שאכן זו הדרך כי הרפתי ממנה במשך 3 חודשים...והיא חזרה אחורה בהתקדמות, כלומר, אם בעבר הייתה מצליחה יותר במשחקי קופסא ועם קצת יותר סבלנות. היום זה ממנה והלאה.
מה דעתך?
ויעל, אשמח לשמוע ממך פרטים נוספים לגבי "אבני דרך"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה...נטע16/04/2009שלום ,לפני כ-3 שבועות נולד בני השלישי..מטיפת חלב הודיעו לנו להגיע לבצע בדיקת דם כי בדיקת הסקר לא תקינה..היום התקשרו אלינו כי תוצאת הבדיקה אינה תקינה ועלינו להגיע למרפאת PKU בתל השומר..מה השלכות המחלה על התפתחות הילד ? האם יש לה טיפול? האם לא ניתן היה לגלות זאת בבדיקת גנטיות שנערכות לאמא לפני ההריון ?או בסקירת מערכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרPKU
17/04/2009נטע שלום,
מזל טוב להולדת הילד. מקווה שתגדלו אותו בשמחה ובנחת.
חבל שהבדיקה אינה תקינה, ואני מתארת לעצמי שאתם דואגים, אך טוב שהאבחנה היתה זריזה, ואתם מוזמנים למרכז אחראי ומוסמך בידע על הבעייה.
אני בטוחה ששם גם תקבלו את התשובות המלאות לכל השאלות שלכם, והילד יקבל את ההתייחסות הנכונה. אפשר לטפל ולהצליח.
מאחלת לכם כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש לא נכון באצבעותדינה16/04/2009שלום,
יש לי תינוק בן שנה,
כאשר הוא עודה פעולות עם האצבעות (לסגור דלתותו קטנות, ללחוץ על פסנתר וכו)
הוא משתמש בקמיצה במקום באצבע.
אני מנסה לסדר לו את היד, אבל הוא מתעצבן עליי.
נראה לי שמהסיבה הזו יש המון דברים שהוא לא מצליח לעשות (כמו להשתמש באצבעות כפינצטה, להרים דברים קטנים ועוד)
איך אני יכולה לעזור לו לשנות את הרגלו,
המון תודה,
דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש לא נכון באצבעות
16/04/2009דינה שלום,
אינני יודעת לומר לך מדוע הילד עושה כך. אני יוצאת מהנחה שכל האצבעות בסדר.
מצד שני, בגיל כזה, אין טעם לכפות עליו. השתדלי להראות לו מה את עושה, ואני מאמינה שילמד.
אם עוד חדשיים-שלושה לא יהיה שינוי - בקשי להתייעץ עם מרפאת-בעיסוק.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות חברתיתחנה15/04/2009ערב טוב,
בתי בת שנה ו- 11.
החלה לדבר בגיל 9 חודשים והיום בעלת אוצר מילים גדול מאוד, מדברת שוטף, מבינה ויכולה להשתתף בדיאלוגים שוטפים.
מגיל 5 חודשים היא הולכת לפעוטון ועד לפני כ - 4 חודשים הייתה משולבת בקבוצת בני גילה.
לפני כ - 5 חודשים החלו ללחוץ עלינו בגן להעבירה לקבוצה של ילדים גדולים יותר, כיוון שלטענת הגננות שלה דאז היא משתעממת עם בני גילה עקב הפער בינה לבינם בהתפתחות השפה.
לאחר התלבטויות והתייעצויות רבות, העברנו אותה.
הקבוצה החדשה מורכבת מילדים שממוצע הגיל שלהם הוא שנתיים ו - 10.
ההשתלבות שלה בקבוצה החדשה הייתה מהירה. היא הולכת לגן כל יום בשמחה, והגננות מתארות השתלבות מצויינת. לטענתן היא משתתפת בצורה מלאה בחוגים (גם מדריכות החוגים טוענות כך), מסתדרת עם הילדים, מראה סקרנות ושביעות רצון. גם בבית אני לא רואה התנהגויות חריגות.
אולם בניגוד לדיווחים אלה, בשני מקרים היא הגיעה הביתה עם שריטות רציניות וטענה כי נגרמו לה על ידי ילדים בגן. הגננות אישרו את העניין אך אמרו שמדובר באירועים מקריים ונדירים ושסך הכל היא מסתדרת יופי.
לפני שבועיים בערך הייתי בגן בשעת חלוקת סנדוויצ'ים והבחנתי שבעוד כל הילדים ישבו ואכלו יחד, היא בחרה לקחת את הסנדוויץ' וללכת לשבת לבד בחדר השני.
מאז התחלתי לעקוב אחרי הנושא ונדמה לי כי באופן כללי היא מעדיפה להתרחק מחברת ילדים (גם בגינה הציבורית למשל). עם מבוגרים, לעומת זאת, היא מאוד חברותית.
הגננת שלה טוענת כי מדובר פשוט בשלב התפתחותי.
אני לעומת זאת קצת חוששת שמא הילדים הגדולים יותר בגן מתנקלים לה וזה גורם לה להתרחק מילדים.
יכול להיות שההשתלבות שלה פחות טובה ממה שנראה לכולם על פני השטח?
איך אני יכולה לדעת? ואם זה המצב איך אפשר לעזור לה?
חג שמח ושבת שלום,
חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשתלבות חברתית
16/04/2009חנה שלום,
בהחלט ייתכן, שההעברה של בתך לקבוצת ילדים גדולים יותר, לא היתה מוצלחת באופן שלם, וזה קורה הרבה פעמים. מצד אחד, היא ילדה מפותחת מבחינה שפתית ושכלית, וכנראה שחברת הילדים הגדולים יותר מקדמת אותה ומעניינת אותה.
מצד שני - ילדים גדולים יותר הם כבר גם כוחניים יותר, דוחפים יותר, נלחמים יותר על דברים שרוצים, ואולי במצבים כאלה הילדה מרגישה יותר חלשה ופגיעה, איננה יודעת איך להגיב לתוקפנות, ולכן היא נסוגה ונרתעת.
זו אחת הסיבות, שלדעת רובנו, ילד צריך להיות בחברת בני גילו, לא עם גדולים יותר, ולא עם קטנים יותר.
אולי כדאי לשקול להחזיר אותה לחברת בני גילה. לאן אתם ממהרים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלבות חברתית
חנה16/04/2009ערב טוב,
תודה על ההתייחסות.
האמת היא שאנחנו לא ממהרים בכלל ולכן התלבטנו רבות לפני שהעברנו אותה.
בן הזוג שלי אכן חושב שעשינו טעות בכך שהעברנו אותה ורוצה להחזירה לקבוצה הקודמת.
אולם, אני חוששת מלהקשות עליה עוד יותר.
בספטמבר 2008 היא עברה מהתינוקייה לקבוצת הביניים ובפברואר העברנו אותה לקבוצת הגדולים.
האם העברה נוספת לא תבלבל אותה?
מעבר לזה, בהגדרה של הגן, קבוצת הביניים היא לגילאי שנה עד שנתיים. כך שגם אם נחזיר אותה לקבוצת הביניים, בעוד זמן קצר נצטרך להחזירה חזרה לקבוצת הגדולים, מה שמעצים את סוגיית הבלבול.
וכמובן שהחזרתה לקבוצת הביניים מעלה שוב את עניין השעמום...
לאור כל זה ובהנחה שאכן קיבלנו החלטה שגויה, איך ניתן למזער נזקים?
תודה רבה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלבות חברתית
17/04/2009חנה שוב שלום,
זו באמת דילמה. מצד אחד - כל שינוי בוודאי שיוצר טלטלה אצל הילד. מצד שני, זה אותו הגן, ובעצם - שתי הקבוצות מוכרות לילדה. מצד שלישי - היא עדיין בגיל, שאין הבנה חדה לגבי הסיבות להעברתה מקבוצה לקבוצה, ולכן אינני חושבת שהיא מוטרדת מכך.
יש כאלה שאפילו היו מציעים לך להעביר אותה לגן אחר, ולנסות שקבוצת הילדים תהייה מתאימה לה יותר מלכתחילה.
למען האמת, קשה לתת לכם עצה מושכלת. הרי אינני מכירה את הגננת, ולא את קבוצות הילדים, או את הפעילויות והתכנים לגבי כל קבוצה.
אינטואיטיבית, אני חושבת שהחשוב ביותר הוא לתת לילד להיות עם בני גילו. אם היא משתעממת, (וגם בזאת אינני בטוחה בגיל זה), הייתי מבקשת את הגננת להעסיק אותה מידי פעם בפעילויות יותר מאתגרות.
מאחלת לכם כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה18/04/2009
המון תודה על ההתייחסות הרצינית.
שבת שלום,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מינרלים במקום מורתחיםהיילי15/04/2009בטעות נתתי לתינוק בן חמישה חודשים במקום רק מים מןרתחים לסימילק חלק מינרלים וחלק מורתחים האם יכול לקרות משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמים מינרלים ומים מורתחים
16/04/2009לא נראה לי שאת צריכה לדאוג.
שתהיו בריאים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מאבחנים רפלוקס של שתן אצל בת 4עדי14/04/2009בתי מתעוררת בערך פעמיים בשבוע באמצע הלילה עם כאבים באיבר מינה לאו דוקא צריבה
בשאר היום אין שום שינוי במתן שתן ואף לא צריבה הייתכן שזה מה שנקרא רפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון רפלוקס
15/04/2009עדי שלום,
אינני רופאה, וגם בתחום המומחיות שלי ,אינני נוהגת לאבחן דרך האינטרנט. זה נראה לי מאד לא אחראי.
אני מציעה לך לגשת לרופא הילדים, לספר על הבעייה ולשמוע את התייחסותו.
מאחלת לכם בריאות טובה, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי איבחון בעיה אצל תינוקתדן13/04/2009ביתי בת כחמישה וחצי חודשים. פולטת המון ועולה מעט מאד במשקל. משקלה הנוכחי 5.1 קילו, מתחת לאחוזון 1.
הרופאים איבחנו עד כה ריפלוקס, והמליצו על טיפול בזנטק/לוסק. זה אינו עוזר.
שאלתי היא כזו- הילדה אינה פולטת רק לאחר ארוחות, אלא לכל אורך היום, גם שעתיים אחרי האוכל, וגם כאשר היא רעבה, דקות לפני ארוחה חדשה. בשלבים האלו היא כבר פולטת חלב מעוכל לגמרי, חמוץ.
הליך הפליטה מתבצע על ידי התכווצות של הבטן שלה, שאחריה מגיעה הפליטה.
האם זה אכן איבחון של ריפלוקס? אולי יש בעיה אחרת שכדאי לנסות ולבדוק? אנחנו די אובדי עצות ונשמח לחוות דעת נוספת.
תודה וחג שמח,
דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררפלוקס
14/04/2009דן שלום,
צר לי, אך אינני המומחית בנושא זה. אם אינך רגוע בעניין האבחנה של הבת, כדאי שתשוחח על כך עם רופא הילדים שלכם, ויחד תשקלו פנייה לחוות-דעת נוספת, או לבדיקות נוספות.
המומחה לעניין הוא רופא גסטרו-אנטרולוג, מומחה למערכת העיכול. יש מומחים כאלה בכל מח' ילדים בבתי-החולים בארץ, וכן בקהילה. תוכלו בוודאי לקבל שמות של מומחים באיזור מגוריכם.
מאחלת לכם החלמה מהירה, וכל טוב. חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה ללא ילדיםהיילי13/04/2009יש לי שני בנים בן שנתים ובן חמישה חודשים.אני רוצה לנסוע וללילה אחד ולהשאיר אותם אצל הסבתא. אני פוחדת שלא יהיה להם פחד נטישה. האם הם קטנים מדי? האם זה בסדר? הם קשורים לסבתא. תודה דבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחופשה ללא ילדים
14/04/2009יהלי שלום,
לא יקרה כלום אם תשאירי את ילדייך לחופשה קצרה, אפילו של שבוע. ספרי להם שאת נוסעת, היפרדי, וצלצלי מידי פעם, גם לא יותר מדי !
חשוב שגם להורים תהייה נפרדות, וגם ההורים ינוחו.
חופשה נעימה, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו4 שנולד פגאלינור12/04/2009שלום רב הבן שלי בן שנה =4 הוא הולך מצוין יודעה להצביעה איפה ראש עושה ביי עושה בוא אליי אומר אמא אבא ומראה מתי הוא צמא או רעב אבל אני לא מצליחה ללמד אותו למשל איפה אף או אוזן הייתי רוצה לדעת מה הוא אמור לעשות בגיל הזה והאם יש סיבה לדאגה שהוא לא כל כך מצליח לדבר? הוא נולד בשבועה 30 ומתקנים לו חודשיים וחצי השאלה היא עד איזה גיל צריך לתקן? ומה אני בתור אמא יכולה לעשות בישביל ללמד אותו יותר טוב כי לפעמים הוא לא מוכן אפילו לשבת איתי שאני מנסה להראות לו תמונות בספר למשל של חיות וכדומה .
אני קצת מודאגת אשמח לקבל תשובה ממך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפג בן שנה ו-4 ח'
13/04/2009אלינור שלום,
ילד בן שנה ו-4 ח' לא חייב לדבר. זה נורמטיבי שילד יתחיל לדבר גם בגיל שנתיים !!
לפי התיאור שלך, נראה שהוא מבין יפה, וזה סימן שהוא לומד וקולט, ואין צורך לדאוג.
לגבי הציפייה שלך שישב איתך - ילד בגילו, אפשר לצפות ממנו לשבת בריכוז 5 -10 ד'.זה שלב שבו ילד מתנועע במרחב, הולך, לומד לרוץ , לטפס, וזה מה שיותר "חשוב".
לגבי תיקון הגיל - פעם היינו מתקנים עד גיל שנתיים. היום נוהגים לתקן עד גיל 3 ואפילו יותר.
כל טוב, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך שיהיה חג שמח
אלינור13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה במהלך היוםדן11/04/2009ביתי בת כחמישה וחצי חודשים, סובלת מרפלוקס וכתוצאה מכך עולה מעט מאד במשקל (שוקלת 5.1 קילו, מתחת לאחוזון 1).
מטופלת בזנטק, אך אין שיפור במצב בינתיים.
בדרך כלל, בחודשיים האחרונים או יותר, היא ישנה כ- 9 שעות בלילה, אך כמעט ולא במהלך היום (לעיתים נרדמת לרבע שעה, חצי שעה לכל היותר, וכאמור בדרך כלל גם זה לא).
בימים האחרונים הילדה פיתחה עייפות וחוסר אנרגיה לאורך היום, ואף ישנה מפעם לפעם. במהלך החג אמנם היו לה הרבה גירויים (משפחה, טיול קצר) אך היא ישנה שלא כהרגלה כשלוש שעות במהלך היום ועוד כ- 10 בלילה.
האם הגברת שעות שינה והופעת עייפות לא רגילה לאורך ימים מצביעה על בעיה מסוימת? האם כדאי להיוועץ ברופא?
בתודה רבה,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה מרובה
12/04/2009דן שלום,
בגלל הרפלוקס, יש מקום לחשוב על אפשרות של עייפות מסיבה אורגנית : אולי אנמיה, או חסר בוויטמינים, וכד'.
בהחלט כדאי שתתייעצו עם הרופאים , אולי יבקשו בדיקות מסויימות, כדי שאפשר יהיה לדעת בבירור, ובמידת הצורך - לטפל כראוי.
מאחלת לכם כל טוב, הרבה בריאות, והמשך חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח...
דן12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ו4 חודשיםרעיה10/04/2009שלום
יש לי כמה שאלות:
1. ילדה שלי בת שנה ו4 חודשים ועדיין לא הולכת לבד, היא הולכת עם היד ומושיטה יד ע"מ לעמוד וללכת ,אבל עוד לא עומדת לבד ללא אחיזה. היא הולכת יפה מאוד עם החפצים והולכת סביב הרהיטים. בפורום ראיתי שלוקחים ילדים עם בעיה דומה לפיזיוטרפיסט,אך הרופא שלי אמרה לי שאין לי מה לדאוג ולהניח לה עד גיל שנה וחצי , אם עד אז היא לא תלך ,אז לפנות אליה . האם כדאי לי לקחת אותה להתפתחות הילד? חשוב לציין שמגיל שנה אמילי (הבת) סבלה מדלקות אוזניים ולפי רופאת ילדים זה לא תרם לשיווי משקל ולכן הליכה מתעקבת.
2. שפה
אמילי נחשפת ל2 שפות בבית אנחנו מדברים איתה רק רוסית ובגן מדברים איתה רק עברית. היא מבינה אותי מצויין ,טיפה קשה לי ללמד אותה כל מיני דברים כמו "איפה העיניים?" , "איפה האף ? " וכד'.
אני קראתי שחשוב לא לערבב שפות ,כי ילד קושר שפה לבן אדם ואני משתדלת לא לערבב . לפעמים אני קוראת לה בעברית ,אבל לרוב בבית זה רק רוסית. האם כדאי שאני גם אדבר איתה עברית.
איך מתנהגים במצבים כאלו שהמטרה בסופו של דבר שילדה תבין ותדבר ב2 שפות.
תודה מראש
רעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה ו-4 ח'
11/04/2009רעיה שלום,
1. לגבי ההליכה - הרופאה שלך צודקת. מקובל היום לחכות עד גיל שנה וחצי, במיוחד כשברור שהבת שלך מתקדמת לקראת הליכה, ובעצם, צריכה רק עוד "טיפה" להבשיל, כדי ללכת לבד. אני בטוחה שזה יגיע עוד כמה שבועות, ואין צורך לדאוג.
2. לגבי השפה - אנחנו יודעים שילד שחשוף לשתי שפות, מתפתח בדיבור באופן יותר איטי, וזה מובן מאליו. אבל - אנחנו יודעים שהרבה מאד ילדים בעולם חשופים לשתי שפות, ולומדים אותם יפה, גם אם זה לוקח להם זמן יותר ארוך.
להורים יש קונפליקט : מצד אחד, הם רוצים שהילד ידע את השפה שלהם (במקרה שלכם - רוסית), מצד שני - הם מרגישים שקשה לו ללמוד, יחסית לילד ששומע רק שפה אחת.
העצה שלי : תמשיכי לדבר איתה רוסית. תראי מה קורה בגיל שנתיים. סיכוי טוב, שהיא תלמד קצת מכל שפה, ותהייה בסדר.
אם בגיל שנתיים היא עדיין לא תדבר, כדאי שתעברי אז לעברית, ותעזרי לה להשתלט על השפה.
בהמשך, סביב גיל שלוש, אחרי שרואים שהילד מתקשר באופן סביר בעברית, יודע להתבטא ולהבין, אפשר לחזור ולחשוף אותו גם לשפה נוספת.
כל טוב וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רעיה11/04/2009תודה רבה לך על התשובה מהירה ועניינית!
חג פסח שמח!
רעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ספרים מסוימים יכולים "לקלקל?היילי09/04/2009יש לי ויכוח עם בתי.יש לה בן .בו שנתים.המלצתי לה להקריא לילד את הספר הדובון לא לא.אני מאמינה שרובכם מכירים את תוכנו היא חושבת שהספר מחמיר את הבעיה של אמירת לא לכל דבר.כמו כן היא נגד הסיפור יובל המבולבל;בטענה שההםפור מבלבל את הילד.אז מה עם המפוזר מכפר אזר? גם מבלבל את הילד? מה דעתכם? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרספרים ש"מקלקלים"
10/04/2009סבתא שלום,
יש ספרים שלא מתאימים. לפעמים אינם מתאימים לגיל הילד, או מפחידים.
אבל הספרים שאת מזכירה, לדעתי בהחלט לא מזיקים, וילד יכול להינות מהם, וגם להבין את מוסר ההשכל שלהם. לא בגיל שנתיים - בגיל זה הוא רק יהנה מן הלשון והחרוזים ! - אבל בגיל שלוש..
מאידך, לכל אחד יש אינטואיציות שונות, וחשוב לכבד את עמדתה של בתך והרגשתה. הרי יש כל כך הרבה ספרים לילדים !
כל טוב וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה נכונהאמא06/04/2009שלום,
הילד שלי הוא בן שנה וחודש, עושה מס' צעדים לבד, מצביע, מבין הכל, עדיין לא מדבר, רק בשפה שלו. כשמושיבים אותו לאכול אוכל מוצק, מרק למשל, לא אוכל בלי צעצועים וחייבים לשעשע אותו כדי שיאוכל (בזמן האוכל זורק את הצעצועים על הרצפה). אחרי שאוכל כמות קטנה לא מסכים לאכול יותר, נשאר רעב ואני נאלצת לתת לו סימילאק. יוצא שהוא אוכל 3 פעמים ביום סימילאק. הבנתי שבגיל כזה הוא צריך כבר לאכול בעיקר אוכל רגיל.
א. האם צורת אכילה זאת היא נורמלית?
ב. איך לגרום לו לאכול בלי שישחקו איתו בזמן האוכל ובלי שיזרוק צעצועים כל שניה?
ג. מה צריך לעשות כדי שילמד לאכול יותר אוכל מוצק ויגמל מסימילאק?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכילה נכונה
06/04/2009אמא שלום,
גיל שנה, הוא גיל מעבר בין אכילת נוזלים לאכילת מוצקים, ולא תמיד הוא קל לילד. זה בהחלט ידוע ומקובל, שילדים מסויימים צריכים את הזמן והסבלנות כדי להתרגל למרקמים החדשים של המזון המוצק, הלעיסה מעייפת אותם, ולכן הם אוכלים כמות קטנה, נשארים למעשה רעבים, וזקוקים להשלמה. זה בהחלט בסדר להרגיל את הילד בהדרגה, בכל פעם למזון אחר או מרקם אחר, לבדוק מה מוצא חן בעיניו ומה לא, תוך שילוב עם השלמות של סימילאק, כדי שהגוף יקבל את שלו.
מאידך, עניין ההרגלים בזמן הארוחה, הוא עניין של חינוך, ותלוי בשליטת ההורים. אם לא רוצים לאפשר לילד לשחק בזמן האכילה - ובעיני רובנו זו הגישה הנכונה - צריך פשוט לא לתת לו לשחק !!
צריך ליצור מצב, שזמן הארוחה הוא לאכילה בלבד, אפילו אם זה מעט, ורק אחר-כך אפשר לחזור לשחק, לצפות בטלויזיה, וכו'. יכול להיות שהילד ידרוש את המשחקים, ויכעס, אבל אם נהייה תקיפים ועקביים - ילמד.
טוב גם לצרף את הילד לארוחות משפחתיות, ואז הוא לומד כיצד מתנהגים אחרים סביבו.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה נכונה
אמא07/04/2009בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה,
רציתי לציין שאני מנסה להרגיל אותו לאוכל מוצק מגיל 6 חודשים והוא אף פעם לא מצליח לאכול מנה שלמה ותמיד צריכים להשלים עם סימילאק. התופעה לא התחילה היום אלא קיימת מזמן ואני לא יודעת איך לגרום לו לאכול מספיק מהאוכל הרגיל כדי להיות שבע. אולי יש לך עצה?
בקשר לצורת אכילה עם צעצועים ומשחקים, נאלצתי לעשות זאת משום שאחרת הוא מסרב בכלל לשבת בכיסא אוכל וכל הזמן מסתובב (אפילו כשהוא רעב). איך אפשר לגמול אותו מזה ולגרום לו לאכול בצורה נורמלית.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה נכונה
07/04/2009אמא שוב שלום,
עוד מאמא שלי למדתי, שילדים לא מתים מרעב.... וכשילד רעב, הוא חש צורך לאכול. תפקידנו הוא להתאים את ההרגלים המקובלים של אכילה בזמני ארוחות, לצרכי הרעב של הילד.
יש ילדים שאוכלים יותר, וכאלה שאוכלים פחות, כמו כולנו, ואם הילד בריא וגדל, אין צורך למדוד את המנות שלו.
אני חוזרת לעצות שלי, שכמובן טוב אם גם הרופא שלו יסכים להן : כרגע, בגילו, מבחינתי בהחלט אפשר להמשיך בשילוב של מעט מזון מוצק והשלמה של סימילאק. אני מעריכה שבמהלך השנה הקרובה, כמות המזון המוצק תלך ותגדל, עד שתמלא מנה מלאה מבחינת הצרכים של הילד.
באשר למשחקים - אני עומדת על כך שכאן אל תוותרי. אין לערב משחק ואכילה, גם אם יבכה, או לא יסכים לאכול.
אם תהיי עקבית ותקיפה, בסופו של דבר יפנים.
כל טוב, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא07/04/2009תודה רבה על עזרתך,
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים רגישים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)