פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 וחצי חודשים לא מתהפכת
    אור
    18/05/2009

שלום
    הבת שלי בת 7 וחצי חודשים ועוד לא התהפכה אף פעם
    בשאר הדברים ההתפתחות נראית תקינה היא יושבת יציב
    מושיטה ידיים אוחזת בדברים מגיבה לסביבה מעולה
    מזהה את השם שלה יוצרת קשר עין ויכולת ריכוז
    מסתובבת סביב עצמה ומסתובבת לכדי היפוך מידי פעם
    אך לא מתהפכת היא מרימה יפה את הכתפיים והראש.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 וחצי חודשים לא מתהפכת

הוספת תגובה

• בת 7 וחצי ח'

19/05/2009

אור שלום,

מתוך תיאורך, לא ברור לי אם היא באמת לא מתהפכת, וכן - אם היא יושבת, או מתיישבת בעצמה.

בכל מקרה, אם את מוטרדת, אפשר שתבקשי התייעצות עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.

כל טוב, מקווה שהכל יהיה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפראקטיביות
    פ.
    18/05/2009

שלום,
    בני בן שנתיים בדיוק (נולד פג 700 גר'). מאז גיל שנה הוא כמו סופת טורנדו בבית. לדברי הרופאים שבאים איתו במגע הוא היפראקטיבי מאוד. היינו אצל נוירולוג שלא ממש התרגש מזה ואמר שהעיקר שילד סקרן. תשובה שלא סיפקה רופאים ועכשיו אנו ממתינים לאבחון בהתפתחות הילד.
    הילד לא מסוגל לשבת במקום יותר מדקה, אי אפשר להקריא לו סיפור או לנסות לשחק איתו. הוא יכול להעסיק את עצמו כל הזמן בלרוץ, לטפס, לפרק, להוציא ולהחזיר, לשחק בחול. הוא תמיד בתנועה ומעדיף לשחק בעמידה וכמעט ולא נמצא במצב הישיבה בהמלך היום. כמו כן הוא עדיין לא מדבר (רק מילים שחשובים לו כמו לשתות, פיפי וכד').
    השאלה היא: איך כדאי להתנהג איתו? איך אפשר להפוך אותו ליותר מרוכז כדי שיהיה ניתן ללמדו משהו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    היפראקטיביות

הוספת תגובה

• היפראקטיביות

18/05/2009

שלום,
    טוב שהופניתם למכון להתפתחות הילד, כך שמעתה תהייה לכם כתובת להתייעצות, ותקבלו התייחסות, הדרכה וטיפול, לפי צרכי הילד.
    כרגע, בגיל שנתיים (בעצם, צריך לקחת בחשבון את הגיל "המתוקן" שלו, לפי גיל ההריון בזמן הלידה),הוא ילד מאד צעיר, וקשה לדרוש ממנו לשבת ולהתרכז. חשוב למצוא לכך זמןנים ביום שהם יותר מתאימים : כאשר הוא שבע, רענן ולא עייף. צריך ליצור את התנאים המתאימים : לארגן פינה בבית, שהיא שקטה, ואין בה הרבה חפצים. חשוב לקחת משחק אחד, כמו פאזל פשוט, כמה אבני-לגו או קוביות לבנייה, ועם זה לעבוד מול הילד. לא יותר מ-4-5 דקות, ולאפשר לו להמשיך לרוץ הלאה.
    במקביל, לאחר האבחון, בוודאי יאמרו לכם עוד דברים שיעזרו בטיפול, כמו : אם יש לו רגישות תחושתית, ומה אפשר לעשות עם זה, וכו'.
    זו דרך ארוכה, מעייפת לעתים, אבל העניינים מסתדרים.

בהצלחה וכל טוב, הרבה כוח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?

פ.
    15/06/2009

שלום רב,
    אנו פיקססנו את ההפניה של רופא שלנו למכון להתפתחות הילד ובחזרה קיבלנו 3 זימונים: עובדת סוציאלית, רופא התפתחות, אבחון פסיכו-נורולוגי. בקופ"ח אישרו לנו טופס 17 והתחלנו אבחון. לצערינו זה יצא ב3 ימים שונים ולא הייתה אפשרות לאחד. רופא התפתחות המליצה בנוסף על אבחון ריפוי בעיסוק ועל אבחון בדיבור ופסיכולוגית המליצה על ביקור נוסף אצלה להשלמת האבחון שלה וגם על אבחון בדיבור. בהמלצתם נשלחו אלינו עוד 2 זימונים: אבחון ריפוי בעיסוק, אבחון בדיבור ואז בקופ"ח הודיעו לנו שלא ניתן לאשר טפסי 17 לביקורים אלה מכיוון שיש בקופה שירות דומה בגבעת שמואל ומבחינתם אין הצדקה שנלך לבי"ח לעשות זאת. אנו גרים בת"א. ניסינו להסביר לפקידה בקופ"ח שמדובר בהמשך בירור, אבל בסך הכל זה פניה שהולכת לאן שהוא ובאמת שלא באשמתה.
    ההיגיון שלי אומר שאבחון שחלקו נעשה במקום אחד ולא הושלם מבחינתם ובחלקו נעשה במקום אחר הוא לא שווה כלום. האם הרגשה שלי נכונה? מה מומלץ לנו לעשות? למי כדאי לפנות או שעדיף לעשות המשך בירור במקום אחר? אני די מבולבלת מהמצב ובעיקר מטורטרת מנסיעות רבות וניירת.
    אודה מאוד על המלצתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביורוקרטיה

16/06/2009

שוב שלום,
    צר לי לשמוע, אם י המצב ידוע לכולנו, הן כעובדים של המערכת, והן כמטופלים בעצמנו.
    אני מציעה לך לנסות לדבר עם רופא בכיר, אולי מישהו אחראי במחוז, ולבקש ממנו לאפשר לכם לרכז את כל האבחונים במקום אחד. בהמשך - אפשר להעבביר את הטיפולים למקום אחר.
    זה בהחלט חשוב, שצוות מגובש יראה את הילד.

מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    אילת
    16/05/2009

היי, שמי אילת ואני אמא לשחר בת חודשיים .
    הייתי רוצה לדעת איזה גירויים בגיל הזה אני יכולה לעשות כדי לגרום
    להתפתחות תקינה.
    בלילה אני משכיבה אותה על הגב כי נאמר לי שזה יותר בטוח,
    ובמשך היום אני מנסה לשים אותה על הבטן אבל היא מתעצבנת אם זה נמשך
    יותר מ5 דקות . מה עלי לעשות? איך אפשר להרגיל אותה לשכב על הבטן?
    כי אני יודעת שזה מחזק את רצועת הכתפיים.
    בתודה אילת

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות בת חדשיים

17/05/2009

איילת שלום,
    לגבי שכיבה על הבטן - תני לה לשכב כמה זמן שנוח לה, ואח"כ הפכי אותה, אך אל תוותרי. לאט-לאט תתרגל.
    לגבי גרייה - חשובה גרייה חזותית בגיל זה : תמונות סביב המיטה והלול, מוביילים, במיוחד כאלה שתוכל להושיט אליהם יד.
    חשובה גם גרייה שמיעתית - השמיעי לה מוזיקה מסוגים שונים.
    טוב לעשות מסז', אבל בזהירות.
    והעיקר - לאהוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    מון
    15/05/2009

הבת שלי בת שנתיים ושבעה חודשים התחלתי לפני שלושה שבועות בגמילה בהתחלה היה קשה לא הסכימה ואחרי כמה ימים קיבלה את זה טוב מאוד .
    לפני כמה ימים היא חזרה לעשות במכנסיים רק אחרי שהיא עושה היא מבקשת לכנס לשירותים אני כל הזמן צריכה לשאול אותה אם צריכה לשרותים בלילה אני עדיין שמה לה חיתולים.
    מה עליי לעשות מבקשת עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה בגיל שנתיים ו-7 ח'

16/05/2009

מון שלום,

ייתכן שהבת שלך לא לגמרי בשלה לגמילה, ולכן יש "זיגזג".
    אם הורדת לה את הטיטול ביום, אל תחכי ליוזמה שלה, אלא תקחי אותה כל שעה/שעה וחצי לשרותים, אפילו אם לא תעשה כלום. זו דרך להביא אותה למודעות לגבי תחושות הצורך, ולהרגיל אותה ללכת לשרותים.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת הוראות בגיל 10.5 חודשים
    רותי
    14/05/2009

שלום

בתי בת ה-10.5 חודשים. פעילה מאוד ועירנית. רצה לכל משחק ומאוד סקרנית

יודעת לעשות כפיים. לפעמים מחקה את "ידיים למעלה" בעת השיר.

נראה שעדיין לא מבינה הוראות. כאומרים לה בקשות פשוטות , היא לא מבינה ולא מדיבה בהתאם.

התפתחות המוטורית שלה תקינה. והיא מקשקשת הברות.

האם זה בסדר בנוגע להבנה?

האם היא צריכה לבצע "חיקויים רבים יותר" או זה שהיא עושה כפיים, ומרימה מדי פעם "ידיים למעלה" נחשב תקין לגילה?

הוספת תגובה

• הבנת הוראות בגיל 10 ח'

14/05/2009

בתך מפותחת היטב בהתאם לגילה, ואין לך צורך לדאוג. הבנת הוראות פשוטות כמו תני, קחי מתחילה בערך בגיל זה (10-12 ח'), ואני מעריכה שבקרוב תראי את הביטוי להבנה זו.
    לגבי חיקויים - גם זה בסדר. לא תמיד הילדים מגיבים לחיקויים.

מאחלת לכם גדילה קלה ! זה גיל מרתק !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה והתהפכות
    שירלי
    13/05/2009

שלום,

בני בן 9 חודשים אינו זוחל קדימה אלא מחליק עם המכנסיים על הרצפה אבל אחורנית.
    אינו מתהפך, מרים ראש וזוקף מאוד יפה את ידיו שהוא על ביטנו
    מגיב לשמו ,מחזיק משחקים, חפצים בידיים וכמובן מכניסם לפיו

לפני כחודש היינו אצל הרופאה שלו מבדיקה שלה טענה שהכל בסדר גמור אצלו, היא אמרה לי שהכל יבוא אצלו יותר מאוחר.

שתי שאלות:
    האם ההתפתחות הזו נשמעת לך בסדר?
    והאם זחילה מאוחרת קשורה להרמת ראש מאוחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה והתהפכות

הוספת תגובה

• זחילה והתהפכות

13/05/2009

שירלי שלום,
    נשמע לי שהילד בסדר. בבדיקת ההתפתחות , צריך להסתכל על היבטים שונים, אבל גם על המכלול.
    צריך גם לזכור, שבשנים האחרונות, ילדים מאחרים מעט בהתפתחות המוטורית, בשל ההנחייה שילדים יישנו על הגב. זו תנוחה, שנמצא כי היא מונעת "מוות בעריסה", אבל מעכבת למידה של תנועה ומעבר מתנוחה לתנוחה. גם הרמת ראש מתעכבת, וגם היתר בהמשך .
    אינני מכירה את ילדך, אבל ייתכן גם, שהוא מתפתח מבחינה מוטורית בקצב יחסי איטי, וגם זה בסדר. כל ילד והקצב שלו, והוא עדיין בתוך הנורמה.
    אינני רואה סיבה לדאגה.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירלי
    13/05/2009

שכחתי עוד לציין שבשבועות האחרונים הוא מאוד אוהב לשבת והוא יושב יציב, לא רוצה לשכב!
    האם זה מזיק לגב? ככל הנראה הוא מדלג על שלבי ההתפתחות האחרית כמו התפכות וזחילה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

13/05/2009

מקובל, שכל עוד ילד לא מתיישב מעצמו, לא מושיבים אותו לזמן ארוך. אבל העובדה שהוא נהנה מתנוחת הישיבה, היא סימן טוב.
    לא כולנו מתקדמים בדיוק לפי הספר. העיקר שיש התקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 לא מדברת ברור
    נועה
    13/05/2009

שלום,
    בתי בת 3. חברותית, נבונה מאוד, ילדה מקסימה. החלה לדבר מאוחר (עד גיל שנתיים אמרה חצאי מילים או מעט מאוד מילים שלמות). כעת היא כבר מדברת משפטים שלמים, מביעה בדיבור כל דבר, כל תחום, אך הבעיה שאינה מדברת ברור. יש מילים רבות שקשה להבין אותה. לדוגמא: לחמניה==למחניה, טלויזיה=טאויה, שרשרת=ששאת ועוד. גם בבניית המשפט, לא תמיד היא אומרת נכון את הפועל ומילות יחס (הביאי לי שלט ולא את השלט או במקום לאמר משפט סיבה בגלל ש...היא אומרת מיזה אני עשיתי ככה....).
    הילדה נמצאת בסביבת דוברי עברית בלבד, אנו מקפידים להדגיש את הפועל ולדבר נכון כדי שתלמד.
    השאלה: האם תופעה כזו תואמת את גיל 3 (רוב חברותיה מדברות הרבה יותר ברור) או שכדאי ללכת לקלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 לא מדברת ברור

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

13/05/2009

נועה שלום,

לבתך יש שיבושי היגוי, וזה בהחלט לא נורא. ייתכן שזה יסתדר מאליו, ואם לא - ניתן לטפל בקלות, במיוחד אצל ילדה נבונה.

כדאי לבדוק אזניים, ולעשות בדיקת שמיעה, ואז לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת.זה מעט מוקדם, אבל אם השמיעה תקינה, ייתכן שהיא תוכל לתת לך כמה תרגילים, שישפרו לפחות כמה צלילים בדיבור.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.5 מגלה את עצמה
    אפרת
    13/05/2009

שלום,
    בתי בת 3.5 בזמן האחרון (כחודשיים) היא כל הזמן עם הידיים באיבר מינה. הבנתי שזה אוננות אצל ילדים.
    דיברתי איתה על העניין. וידאתי שרק היא זו שנוגעת. הסברתי לה שזה בסדר אך רק לה מותר לגעת ולאף אחד אחר אסור. שזה שלה בלבד. הסברתי גם שמותר לה לגעת באיבר מינה רק בחדרה ורק במיטתה (כיוון שהייתה עושה זאת גם בגן וגם בסלון וכדומה...).
    היא מאוד בוגרת והבינה ולאחר מספר שיחות קצרות היא אכן עושה זאת רק במיטתה.
    העניין הוא שהיא הרבה פעמיים נרדמת באמצעות זה וכשהיא מתעוררת היא ישר נוגעת באיבר מינה ו"מתענגת" כך יותר מרבע שעה.
    כשאני רואה זאת אני מנסה להסב את תשומת ליבה לדברים אחרים כמו לדוגמה (אמא תספר לך סיפור, אני רוצה לבוא לשכב לידך ונעשה אוהל וכדומה...) אבל היא לא מעוניינת וכמעט מבקשת שאצא מחדרה.
    מה עושים?

אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3.5 מגלה את עצמה

הוספת תגובה

• אוננות בגיל 3 וחצי

13/05/2009

אפרת שלום,

אינני רואה סיבה "לעשות משהו". זה שלב נורמטיבי ולגיטימי, ואין סיבה שלא לתת לילד להינות מתחושות נעימות של גופו, במיוחד כאשר מדובר בזמן של צורך בהרגעות, לקראת שינה, ובפרטיות. הרי אנחנו רוצים לבנות בילד תחושת-גוף ותפישת -גוף טובה, בכדי שירגיש טוב עם עצמו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות או בעיה חברתית?
    אלה
    11/05/2009

בני בן 2.6 נראה כי מאוד ביישן, כאשר נמצא בחברת ילדים בגילו. בגן הוא מתבודד ויושב לבד עם משחקים או עם ילד אחד. אך כשמדובר בקבוצת ילדים- מתרחק ומסתגר או ייתכן ופשוט מתבייש????? נראה, כי רוצה להתחבר לשאר החברי, אך משהו מונע ממנו לעשות זאת. יש לציין, שכאשר הוא נמצא בחברת מבוגרים- מתנהג רגיל, משחק עימם, משתולל וכו'. האם יש מקום לדאגה?????
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות או בעיה חברתית?

הוספת תגובה

• ביישנות ?

12/05/2009

אלה שלום,
    כמו אצל מבוגרים, יש ילדים שצריכים חברה מצומצמת, ומרגישים מאד לא נוח בחבורה גדולה.
    מדובר בתכונת אישיות כנראה, ה"נמתחת" בין ביישנות, לביישנות קיצונית, למה שמוגדר כיום כ"חרדה חברתית" במקרה הכי קיצוני.
    ילדך צעיר מאד, ועדיין מוקדם לומר.
    צריך למצוא דרך ביניים, אשר מצד אחד תחשוף אותו למפגשים חברתיים שונים, שיהיו לו נעימים, והוא ילמד לא להיבהל מכך, ומאידך, לא להלחיץ אותו, או להעביר לו מסר, שהוא לא בסדר.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלה
    13/05/2009

תודה רבה לך, ד"ר יוכי בן-נון.
    אךעדיין אני מודאגת שזה לא יעבור לביישנות קיצונית- "חרדה חברתית". כיצד אוכל לזהות שביישנות עברה לקיצוניות שכזו ואיך ניתן למנוע זאת.
    בתודה מראש
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית

13/05/2009

בדרך כלל, תכונות אלה הולכות ומשתפרות עם הזמן, ככל שהילד מתפתח ומבין יותר, ולא מחמירות.
    זה עניין של הגדרה של חומרה.
    במצב של ביישנות קיצונית, ילד או מבוגר זקוקים לזמן של הסתגלות למצב חברתי, אבל בסופו של דבר הם נפתחים .
    במצב של חרדה חברתית, הילד או המבוגר פשוט נמנעים מכניסה למצב ! למשל, ילד לא יהיה מוכן בשום אופן ללכת למסיבת-יום הולדת אצל חבר.
    במצב כזה, נוצרת כמובן פגיעה בילד, ואז כדאי לטפל.

נקווה שלא יהיה כך.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלה
    13/05/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה.עזרת לי מאוד.
    אם אפשר, אתייעץ איתך בהמשך, לאחר שאנסה לחשוף אותו לסיטואציה של יום הולדת של בן של חברה. אך חשוב לציין, שכשנמצא בגן ילדים וכל הילדים (בני גילו) יוצאים לחצר הגן- בני נשאר לבדו בחדר ואינו מוכן לצאת לחצר. והנה עוד דוגמא, שוב פעם מהגן, כשכל הילדים יושבים במעגל ומקשיבים לסיפור של גננת- בני מזיז את כסאו מחוץ למעגל ונשאר שם למשך כל הסיפורים. האם זה לא מהווה מקור לדאגה?
    מודה לך מאוד
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית/חרדה חברתית

14/05/2009

אלה שוב שלום,

זו בהחלט התנהגות יוצאת דופן, אבל לא הייתי מגדירה אותה כמדאיגה. היא לא מאיימת-חיים חלילה, ובהחלט אפשר לחיות איתה, מה גם שבדרך כלל היא ניתנת לטיפול.

גם בגן, הייתי מציעה לא "לוותר" לו, אלא לבקש את הגננת לקחת אותו ביד ולהוציא אותו לחצר, לנסות לחבר אותו עם ילד אחד נוסף, למשל, ילד שקט וחביב.
    ובמפגש הקבוצתי - אפשר להושיב אותו או ליד הגננת, או בקצה העיגול, אבל ליד ילד אחר, ובלבד שלא יישאר לבד. חשוב גם לחזק אותו לאחר מכן, לשאול אותו אם היה לו נעים, וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלה
    14/05/2009

אני מודה לך מאוד.
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה

אלה
    19/05/2009

דר' יוכי בן-נון, שלום רב.
    שוב אני פונה אלייך לקבלת עזרה מאחר ואני רואה שהבעיה של הילד רק מחמירה להערכתי.
    ההתארגנות בבוקר והליכה לגן הפכו לסיוט לילד. זה מגיע לרמות של חוסר רצון להתלבש בבוקר, כי כנראה זה נותן לו רמז והוא מבין שהוא ילך עכשיו לגן והוא חושב שאם הוא יתנגד להתלבש- הוא יישאר בבית. התחלתי להלבישו בערב יום קודם בבגדים שבהם הולך למחרת על מנת לחסוך את זה בבוקר, אך גם זה לא פתר את הבעיה.
    כל בוקר הילד קם ולדבריו, רוצה לישון בבית (לדעתי, זה גם סוג של מנגנון הגנה שסיגנן לעצמו), אומר, כי אינו רוצה ללכת לגן, כל הבוקר "נודניק", מסרב לאכול ולשתות, לפני יציאה מהבית נשכב על הריצפה וגם על האספלט לפני כניסה להסעה.
    יש לציין, שניסיתי כמה אופציות: ניסיתי להביאו לגן באופן עצמאי ברכב פרטי, אך שם הפרידה היתה קשה יותר. לכן בחרתי באופציה של הסעות ובזמן הנסיעה לפחות נרגע מבכי קורע לב.
    תחילה, חשבתי שייתכן וזו בעיה בגן עצמו או בגננת, לכן לפני כחודש וחצי העברתי אותו גן, אך גם זה לא עזר והבעיה חזרה על עצמה.
    נ.ב. ישנו המשך בהודעה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהסתגלות לגן

ד"ר יוכי בן-נ
    21/05/2009

אלה שלום,
    לא ציינת קודם, שהעברת את הילד גן לפני כחודש. ייתכן, שהבעייה החמירה, כיוון שעדיין לא הסתגל לגן החדש, והוא חש קושי רב מול הילדים החדשים. צריך להבין, שאצל ילד כמוהו, גם אם הגן נפלא, קשה ליצור את הקשר עם הגננות, והילדים, והילד חש זר ומאויים.
    ייתכן שהיה כדאי לך ללכת להתייעצות עם פסיכולוגית, שתבוא לגן, תדבר עם הגננת, תצפה בילד, ואז תוכל לתת לכם עצות יותר פרקטיות ואפקטיביות איך להתנהג איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלה
    21/05/2009

תודה רבה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית או חרדה חברתית ?

ענבל
    23/09/2009

שלום,

בני בן 5 ותשעה חודשים נכנס לכיתה א' ,בעיית הביישנות שלו החל כבר במהלך גן חובה ולא ממש התייחסנו ,אמרנו ביישן וויתרנו,לאחרונה זה החמיר ,הילד לא רצה להשתתף המסיבת סוף בגן ,לא רוצה ללכת לימי הולדת לא להשתתף בחוגים.
    כשיש מבוגרים בסביבה הוא נסגר יותר ולא רוצה להשתתף,ומצד שני ,הוא משחק יפה עם חברים גם בבית הספר וגם מזמין מיידי פעם חבר הביתה משחק עם שכנים ובני דודים .
    בבית הוא רגיל לכול דבר ,ישן טוב,אוכל .
    בבית הספר קשה לו עם מורה חדשה להפתח אליה ,כול השבוע הראשון של כיתה א' הוא לא נכנס לכיתה,לא רצה לרדת לטקס בביה"ס ,הוא לא רוצה ללכת לשיעור בכיתה אחרת ,רק עכשיו החל לרדת לשיעור ספורט,לא רוצה להוציא חוברת בכיתה ולעשות מה שהמורה מבקשת.שאני שואלת למה הוא עונה אני לא מסוגל וגם אני צריך להתרגל ,מצד שני בבית הוא עושה איתי שיעורים יפה מאוד גם שאני לא יושבת לידו,מתאמן על קריאה.
    בשיחה עם זרים לא מוריד ראש ולא מביט אליהם ולא מוכן לשתף פעולה.
    דבר נוסף בקיץ האחרון שהיתה קייטנה לא רצה לנסוע לבריכה,ללונה פארק ,דברים שהוא מאוד אוהב לעשות עם המשפחה ,ששאלתי למה ,אמר שלא אוהב ללכת עם הילדים של הקייטנה.
    מה לעשות ? למי אפשר לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית או חרדה חברתית ?

23/09/2009

ענבל שלום,

לפי תיאורך, כדאי לטפל בבעייה, ולא להמתין.
    לפי גיל הילד, אתם עדיין זכאים לקבל אבחון, ומספר מצומצם של טיפולים מפסיכולוגית של המכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם. בקשי הפנייה מרופא הילדים.
    אם לא יאשרו לכם (יש מכונים שאינם מקבלים אחרי גיל 6) - אפשר לפנות דרך הביטוח המושלם לפסיכולוגים עצמאיים, שהביקור אצלם עולה הרבה פחות מהמקובל בשוק.
    הקפידו לבחור פסיכולוג/ית התפתחותי/ת, או פסיכולוג/ית קליני/ת לילדים !
    כל טוב ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    סיגל
    10/05/2009

ערב טוב,

יש לי שתי בנות מדהימות האחת בת שנתיים ו-3 ח' והשניה בת שנה ו-3 ח'.

בחודשיים האחרונים נהיה לי קשה מאוד עם הבת הגדולה. היא מבינה מה אני אומרת ומבקשת אך מסרבת לעשות זאת ולעיתים אף מקשה בכוונה. דוג' כאשר אני מלבישה אותה היא בכוונה מיישרת את הידיים כדי שלא אצליח לפשוט מעליה את החולצה. אפילו להחליף טיטול קשה לי ואני ממש מרגישה כי אני מחזיקה את רגליה חזק כי יש לי כאב בכתף. אינני יודעת כיצד לנהוג ואיך ללמדה להקשיב למה שאני מבקשת ממנה.
    מקרה שקרה לי היום שבעקבותיו הייתי אובדת עצות. חזרנו ממסיבה בגן, תחילה צחקנו וניסיתי לגרום לה להיכנס לחדר המדרגות מרצונה תוך כדי צחקוקים כאשר סירבה ביקשתי בקול בטוח ובטון גבוה יותר שתיכנס כדי שנעלה הביתה והיא החלה לצעוק ולהגיד לא. הכנסתי אותה לחדר המדרגות (כל זאת תוך כדי שאחותה הקנה על ידיי) ואז היא פתחה את חדר המדרגות וברחה החוצה, היא לא ענתה כשקראתי לה והחלה לרוץ כאשר התקרבתי אליה ניסיתי לדבר אליה, להרים את קולי ואמרתי שאם תמשיך כך אאלץ לקחת אותה לעונש , אך כמובן שעם הקטנה על הידיים הייתי מוגבלת ולא יכולתי לגשת ולהרים אותה. לבסוף הרמתי אותה ביחד עם אחותה. היא צעקה ובכתה ובעטה בי הכנסתי אותה לחדר המדרגות , אסתרי עליה לצאת , היא נשארה בוכה ואני העלתי את הקטנה לבית וירדתי שוב לקחת אותה. כשהגענו הכנסתי אותה לחדרה וביקשתי שתחשוב על מה שעשתה והבהרתי לה שזהו עונש על ההתהגות שלה. איך אני יכולה לגרום לה להקשיב לי? איך אני יכולה לגרום לה לא לברוח לי כשאנו הולכות? ואיך עליי להתנהג במקרה כמו זה. כל זאת תוך התחשבות בקטנה שבטח תהיה עלי ידיי בזמן הקרוב.

אשמח לתשובה מהירה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים

12/05/2009

סיגל שלום,
    לא סתם מכונה גיל שנתיים ה-TERRIBLE TWO. זה גיל של מרד העצמאות, וקרוב לוודאי, שגם התעוררות המודעות לכך שיש לה אחות, שמתחילה "לאיים" על מעמדה, להתחרות בה, וכו'.
    לכן הדווקאיות, וזה לא פשוט.
    אין לנו הרבה פתרונות לכך. צריך להתארגן לשמור על הילדים בשבע עיניים, כמו שאומרים, ובארבע או שש ידיים.
    בצד זה, צריך גם לשים גבולות, ולהעביר לילד את המסר, שכאשר הוא עושה משהו מסוכן או אסור, אמא כועסת והוא יקבל סוג של עונש (כפי שעשית). רק לא להגזים, כדי לא ליצור בילד תחושה של ילד דחוי כל הזמן.

מאחלת לך שהתקופה הזו תחלוף מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו לשוניות במשפחה
    טלי
    10/05/2009

שלום רב,

יש לי ילדה בת 1.5. בעלי מדבר איתה בשפת אם שלו - אנגלית. אמא שלי שמעביר איתה כל יום 8-9 שעות במשך השבוע מדברת איתה ברוסית.
    אני מדברת עם הילדה גם רוסית וגם אנגלית. ז''א כשאני איתה לבד אדבר איתה רוסית אבל כשבעלי נמצא בבית אני עוברת לאנגלית (אנגלית שלי ברמה מאוד גבוהה).

אני יודעת שממליצים שכל צד יקפיד וידבר רק בשפה אחת, כי אחרת ילדים לא ירכשו את השפה.
    במקרה שלנו היא חשופה מספיק גם לרוסית וגם לאנגלית.

שאלה: באם אמשיך לדבר עם הבת שלי גם באנגלית וגם ברוסית האם היא תוכל לתקשר איתי בשתי השפות בהתאם לשפה שבה אפנה אליה?

בתודה מראש,
    טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    דו לשוניות במשפחה

הוספת תגובה

• דו לשוניות

12/05/2009

טלי שלום,
    ילד רגיל ובריא מסוגל ללמוד 3 שפות, ואחר-כך להשתמש בהן, כל אחת בקונטקסט אחר.
    זה רק עלול לקחת יותר זמן עד שתלמד ותפתח את השפות, ואני מקווה שבדרך לא תתבלבל יותר מדי.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדד גובה
    שירה
    09/05/2009

האם גובה 1.65 הוא גובה סביר לילדה בת 12?

לקביעת תור
    סגירה
    מדד גובה

הוספת תגובה

• גובה בגיל 12

10/05/2009

שלום,
    אינני מומחית לגדילה גופנית. זה התחום של רופא הילדים, או מומחה באנדוקרינולוגיה.
    צריך לקחת בחשבון את גובה ההורים, ואת אחוזון הגדילה של הילדה עצמה לאורך השנים. אצל בנות בגיל ההתבגרות, זה גם תלוי בקצב ההתבגרות המינית.
    מציעה לכם לפנות לרופא הילדים לקבלת תשובה.

כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנה וחצי חודשים ואינו מדבר
    ענבל
    07/05/2009

שלום רב,
    אני נשואה לאמריקאי ואנו חיים ביו יורק. אני מדברת עם בני בן השנה וחצי רק עברית. אביו מדבר אתו אנגלית. הוא נמצא בבית איתי ואין לו הרבה אינטראקציה עם ילדים אחרים. ילדי - הוא ילד מקסים. עושה רושם של רציני, בוגר לגילו וחכם. הוא מבין את כל מה שאני אומרת לו ועושה כל שאני מבקשת, אבל אינו מדבר שום מילה. הוא אולי אומר - דיס כשהוא רוצה משהו ודה - כשהוא מקבל ממני משהו - אולי תודה. הוא מרבה לדבר בג'יבריש, ולפעמים עם תנועות ידיים, הבעות פנים והפעלת כל הגוף. הוא אינו יודע אפילו להמהם את קולות החיות. הוא התחיל ללכת יפה מאוד לפני גיל שנה, והוא מתאים צורות ופזלים, אבל בנוגע לדיבור - הרופא המקומי אמר שזה דגל אדום. אני מאוד מודאגת, קראתי על כך גם דברים מדאיגים באינטרנט. אודה לך מאוד אם תאמרי לי מה דעתך בנידון. תודה רבה! אסתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי שאינו מדבר

07/05/2009

אסתר שלום,

ידוע לנו היטב, שילד החשוף לשתי שפות מאחר בתחילת הדיבור, או מדבר ג'יבריש. יכול להיות שלו היה הולך לגן, ושומע את הילדים מדברים, בעברית או באנגלית, היה לומד מהר יותר, ומתחיל לדבר באחת השפות שהוא שומע.

לפי תיאורך, הוא ילד נבון, ומוכיח שהוא קולט ולומד. אינני רואה שום סיבה לדאגה.
    גם אני גידלתי ילד בארה"ב, וגם הבן שלי התחיל לדבר רק בסביבות גיל שנתיים, ולמעשה - השפה אצלו התפתחה רק כשחזרנו ארצה, לקראת גיל שלוש, והכנסתי אותו למעון.

מאחלת לכם כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

ענבל
    07/05/2009

תודה רבה לך! הרפא הדאיג אותי עם 'הדגל האדום'. אני מתכוונת לשלוח את הממתוק לקייטנה בקיץ. תהיה שם אמנם מעט מאוד עברית. קראתי תגובות אחרות שלך - ואני מאוד מעריכה את המקצועיות שלך ואת העובדה שאת כל כך מרגיעה את האמהות, ומעריכה את המקרים מחוץ לקופסת הצפיות המקובלת. כל טוב! ושוב תודה רבה! אסתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבת להיות בחברת בני גילה !
    ויקי
    06/05/2009

בתי בת שנתיים וחודשיים עדיין לא נמצאת במסגרת הגן אלא עם סבתה . היא ילדה עליזה,נבונה ומפותחת לגילה . נהנת מאד בחברת אחיותיה בנות 8 ו - 12 ועם חברותיהן שאפילו לא מכירה אוהבת לשחק,מתנהגת בפתיחות ובחופשיות. הבעיה שהיא לא אוהבת להיות בחברת ילדים בני גילה ,לא מוכנה לשחק איתם בגינה ציבורית ואפילו מביעה אי שביעות רצונה כשילדים קטנים מתקרבים אליה. כיצד אפשר לפתור את הבעיה ואיך היא תוכל להסתגל בגן? אין לה פחד מאנשים צבוגרים זרים,מרעשים וכו'.

הוספת תגובה

• ילדה שמעדיפה מבוגרים

07/05/2009

ויקי שלום,

בתך אוהבת את המצב שהיא רגילה לו, בסביבת המשפחה.
    אני משוכנעת שלו היתה נכנסת לגן, היתה מתרגלת ונהנית גם בחברת בני גילה. אני מעריכה שזה יקרה, אולי אם קצת קושי, כשיגיע היום שתיכנס לגן.

כינתיים אינני רואה סיבה לדאגה, או צורך בטיפול כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה לפי גיל
    מון
    06/05/2009

שלום

האחיין שלי בכיתה ה בן 10 ושבעה חודשים הוא נחשב הילד הכי נמוך בכיתה הוא ילד חכם ומצטיין בכיתה לאחרונה הילדים בכיתה צוחקים עליו ואני מפחדת שזה ישפיע עליו בלימודים
    הגובה שלו 1.35 מ"ר ההורים שלו גם נמוכים .
    נא תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    גובה לפי גיל

הוספת תגובה

• גובה

07/05/2009

נור שלום,

נושא הגדילה הגופנית הוא תחום מומחיות של רופא הנקרא אנדוקרינולוג.
    אפשר לבקש מרופא הילדים הפנייה לרופא כזה, לשם התייעצות. הוא בודק את כל נתוני הילד והמשפחה, ומחליט אם ומה אפשר לעזור.

אני שמחה שמדובר בילד חכם ותלמיד מצטיין, אז גם אם יישאר נמוך, יש לו במה להתגאות.

כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה