מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור התפתחותיסיגי08/03/2011
שלום,
יש לי אחיין בן שנה וחודש ועדיין לא זוחל ולא יושב ולא עומד על רגליו.
כשאני מנסה להעמידו הוא אפילו לא יכול ליישר את רגליו. האם מדובר בהיפוטוניה?
הוא גם לא כל כך ערני ולא ממש מגיב כשקוראים לו בשמו. נמשך לאורות חזקים ואוהב מאוד טלויזיה. לאחרונה התחילו לו רעידות חזקות בידיים וברגליים. פעם אחרונה היו רעידות למשך כ-10 דקות כשהביט בתקרה. האם מדובר בפרכוס או בסוג של גרייה?
הוא לא איבד את ההכרה או הכחיל בזמן הרעידות. האם מדובר באוטיזם? האם אפשר לאבחן בגיל כזה או שזה עדיין מוקדם.
אודה לתשובה בהקדם האפשרי.,
דודה מאוד מודאגת.
סיגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור התפתחותי - תגובה
09/03/2011שלום,
ללא ספק שיש בעייה בוודאי שההורים חייבים לפנות לרופא, ורק הוא, לאחר בדיקות רציניות, יוכל להגיד להם מה האבחנה.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם שקרגל08/03/2011ביתי בת 8 וחצי. היא בת שניה מתוך 5 ילדים. היא ילדה מאוד זריזה, עם המון אנרגיות מאוד אוהבת לעזור ומאוד אחראית. אני מאוד סומכת עליה בכל הקשור לעזרה בבית או עם הילדים הקטנים (יש לי תינוק בן 7 חודשים והיא ממש אמא קטנה).
אבל יש לי בעיה די קשה איתה. כבר למעלה משנה שאני מגלה התנהגויות שלה שאני לא מצליחה להתמודד איתן. אני מוצאת שהיא ממש גונבת דברים שלא שלה כשהיא טוענת שהיא "מוצאת" אותם. אני מוצאת אותה משקרת , מעלימה ממני דברים, משתמשת בכספים לקנות דברים וכו'. לאחרונה גיליתי שהיא חתמה במקומי על פתק שהמורה בקשה ממנה להעביר אלי.
חשוב לי לציין שהיא ילדה שלא החסרתי ממנה דברים שהיא צריכה או רוצה - צעצועים,ספרים, מכשירי כתיבה, בגדים וכו, ואני מקפידה מאוד לדבר איתה המון ומנסה להסביר ולא להפחיד או לאיים. אני פונה ועובדת עם הצד הקוגנטיבי ומנסה לתת לה תשומת לב רגשית - אני יוצאת איתה לבד ויושבת איתה ... אבל אני מרגישה שאני אובדת עצות. בעלי נוקט קו יותר נוקשה ונוטה לתת עונשים וסנקציות ואני די מרסנת אותו אבל במחשבה שניה אני שואלת את עצמי אם לא נכון לנסות ללכת לכוון שלו.
אשמח לקבל עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתמודדות עם שקר - תגובה
09/03/2011גל שלום,
ילד משקר מתוך כמה גורמים אפשריים : הוא רוצה להרגיש תמיד מושלם, הוא חושש מתגובות ביקורת של ההורים כשאיננו בסדר, הוא מחפש מחמאות וחיזוקים שאיננו מקבל במידה מספקת (להרגשתו), או - שהוא מרגיש שסומכים עליו,כי מטילים עליו אחריות, והוא יכול לפעול לפי שיקול דעתו בכל מה שהוא רוצה, ולכן לפעמים "מאבד את גבול המותר " (כפי שאולי קורה אצלכם!)
לא תמיד הילד מודע למעשיו, או לגורם להם, ולכן אני מציעה לכם לשקול להיעזר בפסיכולוג , לכמה שיחות עם הילדה, כדי לגלות מה מניע אותה לנקוט בהתנהגויות שאתם רואים. זה חשוב, וכדאי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילד אינה תקינהברק לגזיאל08/03/2011שלום!
בני הוא בן 13 חודשים כאשר הוא הולך לגינה עם חברים בני גילו הוא משחק לבדו וכאשר פונים אליו הוא אינו מתייחס בנווסף לכך הוא ילד מאוד חייכן ומקושר למשפחתו הקרובה אך טרם מדבר ורק לפני חודש הוא התחיל ללכת הינני מאוד פוחד בנוגע לנושא זה אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות הילד אינה תקינה - תגובה
09/03/2011שלום,
בגיל 13 חודש זה נורמלי וטבעי, ואין מה לדאוג. ילדים משחקים לבד עד גיל 3 אפילו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולרחל08/03/2011תודה על התגובה המהירה. יש נושא נוסף שאשמח לקבל חוות דעת מקצועית.
בעניין גמילה מטיטול.
הילד שלי בן שנתיים. הוא הבכור והילד היחיד במשפחה. רבים ממליצים לי להתחיל לגמול אותו מטיטול אולם אני חוששת שהוא קטן מידי (למרות שהוא מודיע לי שהוא עושה בטיטול)
חשבתי אולי בחופשת פסח לנסות..
השאלה שלי היא כזאת! האם ככל שהוא יהיה יותר גדול, יהיה יותר קל?
(אין לי מועד מסוים בשנה הקרובה שהוא צריך להיות יבש כי הוא הולך למעון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטול - תגובה
09/03/2011רחל שלום,
גיל שנתיים זה גיל צעיר מאד... אפשר לנסות להציע לילד לעשות בסיר, אולי יסכים מידי פעם, וכך לאט לאט יתרגל. אבל מוקדם מדי לדעתי להוריד לו לגמרי את הטיטול, או להתחיל ממש בגמילה.
סבלנות...
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדי בן חמש משתמש בשתי ידיואמא08/03/2011שלום, בני בן החמש לא פיתח צד דומיננטי, הוא משתמש בשתי ידיו לכל המטרות, אכילה, צחצוח שיניים, כתיבה, הוא מעביר את העיפרון מצד לצד, למשל אם מצייר פרצוף אוזן ימין עם יד ימין ואוזן שמאל אם יד שמאל, מרים משקפת ביד ימין ומסתכל בעין שמאל, בועט כדור ברגל שמאל ומוסר כדור ביד ימין, יש לו קושי בכתיבת האותיות, זה ממש לא מפריע לו בפעיליות חוץ מהכתיבה, הוא חזק וחכם מאוד, אבל מאוד מתוסכל שלא ממש מצליח לכתוב את שמו, אומנם שם קשה, מיכאל.
מה זה אומר ואיך אוכל לעזור לו?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים לי??????
אמא09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדי בן חמש משתמש בשתי ידיו - תגובה
10/03/2011שלום,
יש ילדים ואנשים שהם דו-צידיים ומסוגלים לעשות כל דבר בשתי הידיים באותה מידה של הצלחה. הם מועטים.
אצל רובנו, כשאין יד דומיננטית, שתי הידיים פחות מוצלחות. נדמה לי שכך זה אצל בנך.
לכן, חשוב לחזק לו יד אחת, בעיקר לצורך כתיבה.
כדאי שתפני למרפאת בעיסוק. זה התפקיד שלה. חשוב לעשות זאת עכשו, כדי להכין אותו לקראת כתה א'.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות בת שנתיים- מוטרדתנושי08/03/2011שלום רב, בתי בת השנתיים החלה לפני כ- 3 שבועות - חודש לסרב ללכת לגן.עד שלב זה הייתה הולכת בשמחה לכל אנשי הצוות, נפרדת ללא קושי ופשוט היה מושלם. לפני כחודש החלה לסרב ללכת לגן, פורצת בבכי כשרואה את מנהלת המעון, חוששת מרעשים ואנשים זרים, נצמדת אלי ומסרבת לרדת מהידיים. חשוב לי לציין שבמהלך החודש הנ"ל נסענו עם הילדה ל- NYC לשבוע לבני משפחה אך לא קרה שום דבר חריג במהלך השהייה (למרות שהצוות בגן מצביעה על הנסיעה כגורם לשינוי).
האם נורמלי לפתח פחד מזרים בגיל שנתיים? האם לדעתך השינוי ביחס לגן יכול לנבוע מהנסיעה ולא מאיזה תהליך בגן? מה יכול היה לגרום לשינוי ומה עושים עכשיו?
אשמח לתגובתך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי בהתנהגות בת שנתיים- מוטרדת - תגובה
09/03/2011שלום,
אולי כדאי להשאיר אותה שבוע בבית, ואז להחזיר אותה לגן, ואני מאמינה שהזמן ישכיח ממנה את החשש שהתפתח.ילדים, אולי למזלנו, ולמזלם, שוכחים מהר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצץ בלילה בגיל שנתייםרחל07/03/2011הי, הילדון שלי נרדם עם מוצץ , הוא כבר בן שנתיים.
יש המלצה מקצועית מתי אני צריכה לנסות לגמול אותו לפני שהוא יידבק לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוצץ בלילה בגיל שנתיים - תגובה
08/03/2011רחל שלום,
מבחינתי, אין צורך לגמול, בוודאי לא בגיל זה.
רוב הילדים נגמלים מיוזמתם, ואז התהליך קל יותר.
אם לא - אפשר להתחיל בגמילה בסביבות גיל 4.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 חודשים ,לא מתהפכת ולא "מדברת"רויטל07/03/2011ב- 11 לחודש הבת שלי תהיה בת 8 חודשים, היא זוחלת גחון מגיל מאוד מוקדם,שלושה חודשים וחצי, מגיעה לכל מקום שרוצה ע"י סיבוב ,עומדת על 6 וקופצת קדימה ,מדפדפת בספר, יש לה קופסאת צעצועים,אז היא מתפסת לראות מה יש בפנים, היא ילדה מאוד חייכנת צוחקת המון, אבל
היא לא מתהפכת (מידי פעם לגב ואז לא יודעת איך מתהפכים בחזרה, והיא לא אומרת שום צליל חוץ מ אאאאאאאא.
יש לציין שהיא אמרה בעבר בבבבב ממממממ והפסיקה.
עשיתי לה אולטרסאונד מוח לתינוק שיצא תקין(בגלל ראש קטן).
עוד יש לציין שהיא נפלה פעמיים על הראש, אך לא היו שום תגובות מוזרות .
אני מאוד לחוצה , גם התוצאה של הבדיקה לא מרגיעה אותי ......
גל היא ילדה שלישית ושתי הבנות הגדולות שלי עשו הכל מאוד מוקדם.
תודה רבה רויטל
אמא שלא ישנה בלילה מדאגה !!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים לי?????
רויטל08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 חודשים ,לא מתהפכת ולא "מדברת" - תגובה
09/03/2011רויטל שלום,
אם הכל בסדר, צריך לחכות. כל ילד מתקדם בקצב שלו, וזו אולי ילדה שמתפתחת קצת יותר לאט מהר גיל.
סבלנות !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על קצוות האצבעות.מירי07/03/2011שלום,
בני בן שנה וחצי ,ילד מקסים למיטב הבנתי מתקשר היטב,אומר מספר גדול של מילים ואף מנסה לצרף שתי מילים יחד.מבין הכל ומבצע הוראות גם בבית וגם במסגרת הגן,משחק עם אחיו. מצביע ויודע לבקש.קולט ולומד מהר מאוד .התחיל ללכת בגיל שנה וחודשיים,הלך רגיל ולפני יומיים שמתי לב שתוך כדי הליכה רגילה לעיתים הולך על קצוות האצבעות.האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה על קצוות האצבעות. - תגובה
08/03/2011מירי שלום,
זה לא תקין, ולא רצוי. דברי עם רופא הילדים שלכם. ככל הנראה יפנה אתכם לפיזיותרפיסטית, אולי גם לאורתופד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלינאית תקשורת לילד בן 3אירית06/03/2011שלום,
שמי אירית, יש לי ילד בן 3.4 הייתי רוצה לדעת מה זה קלינאית תקשורת ? האם היא יכולה לעזור לילד שמתקשה בדיבור? וגם להתחבר לילדים בגיל שלו.
אשמח לקבל פרטים,
המשך יום נעים
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקלינאית תקשורת לילד בן 3 - תגובה
07/03/2011אירית שלום,
קלינאית תקשורת היא בעלת מקצוע שלומדת התפתחות שפה, ומסוגלת לטפל בכל תחום הקשור בקשיי הבנה ודיבור.
כדאי לעבור אבחון, זה לא מזיק ולא כואב. ואם יש צורך - עדיף לטפל מוקדם ככל האפשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אירית15/03/2011תודה רבה על העידכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב מוטורי ושפתיאורלי צור06/03/2011שלום
רציתי להתייעץ בנוגע לבני בן השנה וארבעה חודשים.
שמתי לב שהילד לא תמיד מגיב לקריאה בשמו (לא תמיד מפנה את ראשו לכיוון הקריאה).. בנוסף לכך, יש עיכוב מוטורי הילד זוחל בקלילות לכל מקום בבית אבל עדיין לא עומד בכוחות עצמו ואינו הולך. חלה לאחרונה התקדמות, הוא מרבה לשבת על ברכיו, אוחז ברהיטים ומנסה לעמוד בכוחות עצמו.
ישנו גם עיכוב שפתי - הילד מלמל אך אינו אומר מילים ברורות (מה, בה).
עניין נוסף שמטריד אותי הוא שהילד אינו מצביע על חפצים.
הילד חיכין וחברותי. אנחנו הולכים בקביעות לפזיותרפיה במכון להתפתחות הילד
רציתי לדעת האם צריכה להידלק לי נורה אדומה או שייתכן ומדובר רק בעיכוב שהילד עשוי להשלים עד גיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב מוטורי ושפתי - תגובה
07/03/2011אורלי שלום,
אם אתם מטופלים במסגרת מכון להתפתחות הילד, כדאי לבקש אבחון של קלינאית תקשורת. זה לא מזיק. נקווה שהכל יהיה בסדר, למרות העיכוב הקל, ותהיי רגועה יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשיים לא מקשיבהעינת06/03/2011שלום
בתי בת השנה וחודשיים (כמעט) לא מקשיבה או לא מגיבה כאשר קוראים בשמה.
בדיקת שמיעה יצאה תקינה.
היא מבינה ויודעת להביע את עצמה אם היא רוצה משהו - ניגשת מושכת בבגדים שלנ וכו'.
אולם אינה מצביעה על פריטים אלא מביעה עצמה בדרכים אחרות
אני מתחילה לחשוש כי זה מאוד מובהק אצלה. פשוט כאשר קוראים לה במה אינה מגיבה וממשיכה בעיסוקיה.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה וחודשיים לא מקשיבה - תגובה
07/03/2011עינת שלום,
זה קצת מוקדם לדאוג. הייתי ממתינה עוד חדשיים. אם עד אז, חלילה, לא יתפתחו עוד תגובות, בקשו הפנייה לקלינאית תקשורת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשיים לא מקשיבה - תגובה
07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד כל היום משחק באשכיםגלית05/03/2011שלום רב, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי משהו יותר מתאים. הבן של בן 8.5 וכל היום משחק עם היד באשכים. זה מאוד לא נעים ולא אסתטי, אני מעירה לו על כך בצורה יפה וזה לא עוזר, גם אחרים מעירים על זה. לא מוצאת דרך להתמודד עם זה. הסברתי לו שזה מקום פרטי והוא יכול לגוע באופן פרטי בחדר שלו או בשירותים אבל לדעתי הוא כבר לא מרגיש שהוא עושה את זה ולכן גם לא שולט בזה 1. האם זה טבעי? 2. איך ניתן להתמודד עם הבעיה?. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהילד כל היום משחק באשכים - תגובה
06/03/2011גלית שלום,
זו בהחלט תופעה טבעית, ובהחלט ייתכן, שמדובר בתנועה של "רפלקס", שהיא כמו אוטומטית, והילד אינו שם לב אליה והיא אינה בשליטה שלו. יש תנועות כאלה במצב של "חלימה", מחשבות וכד'.
אין טעם שתעירו. הניחו לו. אני מעריכה שזה יחלוף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 חודשים לא מנפנף לשלוםרינת04/03/2011שלום רב,
בני קרוב ל10 חודשים מפותח מאוד מוטורית יושב עצאי, זוחל, זורק דברים מחייך, אוכל טוב מוצקים, עומד עם תמיכה ועובר מישיבה לזחילה, שמח. בנסיון ללמד אותו לנפנף לשלום הוא לא משתף פעולה, לא מוחא כפיים, לא מצביע על ה"אור" למרות שמסתכל כאשר אני שואלת: :איפה אור?". הוא יוצר קשר עין איתי לפרקים קצרים עם זרים יותר ארוכים , כשקוראים לו בשם לרב מגיב.
ממלמל "מאמא" "באבא" בלי לפנות אלינו..
אחיזת צבת מפותחת מרים חפצים קטנים.
האם יש מקום לדאגה או למי ניתן לפנות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 10 חודשים לא מנפנף לשלום - תגובה
05/03/2011רינת שלום,
זה קצת מוקדם לנופף לשלום, או להצביע על אור, וכד'. זה מתחיל סביב גיל שנה לערך.
לדעתי, אין סיבה שתדאגי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתים ו4 חודשיםנ04/03/2011שלום רב,
יש לי ילדה מקסימה היא מדברת מאוד מאוד יפה הכל משפטים שרה יש לפעמים קצת אותיות לא ממש ברורות אך בגדול פשוט מדברת יפה, היא מחליטה מה לובשת ואם משהו לא מוצא חן בעיניה פשוט מורדיה ומתעקשת להחליף, היא מספרת לי כל דבר כל היום שואלת שאלות מאוד אוהבת לחבק ולנשק במיוחד את אמא ואבא והאח , אבל מזרים היא קצת חוששת ... עדין לא גמולה בכלל וללא שום ניסיון למרות שמבקשת לעשות לדוגמא פיפי מוציאה את הטיטול אני לוקחת אותה לאסלה ואז אומרת אין לי ... איך מתחילים תהליך גמילה כי היא צריכה להיכנס לגן עיריה ב"ה בספטמבר ....ומה דעתך על התפתחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתים ו4 חודשים - תגובה
05/03/2011שלום,
בתך מאד קטנה, ובהחלט סביר שהיא איננה בשלה לגמילה עדיין, למרות שבתחומים אחרים היא מפותחת יפה.
אין לך ברירה אלא להמתין, בסדבלנות, עוד קצת, ואני בטוחה שזה יגיע.
לעומת זאת אם תלחצי, את עלולה לגרום לה להימנע והתהליך יסתבך.
אפשר להציע לה מידי פעם לעשות בסיר או באסלה, להראות לה ילדים אחרים שעושים, שתהייה לה "מודעות" לעניין. לא יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)