פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף-פענוח המושג mdi מתוך אבחון פסי
    אמאלה
    14/02/2011

האם ציון של MDI זה אותו דבר כמו ציון I.Q ??

קיבלתי היום תוצאות של דוח שכתבה הפסיכולוגית התפתחותית שערכה אבחון לבן שלי שבמקביל עברנו סדרה של אבחונים ושם היא כותבת שהוא נמצא באיחור התפתחותי משמעותי של 9 חודשים וממליצה בין היתר שיכנס למסגרת של גן לעיכוב התפתחותי ורושמת שבמבחן ביילי קיבל MDI=57

בדקתי באינטרנט ורשום שמתחת לציון 70 של I.Q זה נחשב לפיגור שכלי ובטווח של ציון 57 זה רמת פיגור שכלי קל

האם זה מה שזה אומר לגבי הבן שלי--שהוא עם פיגור שכלי קל????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף-פענוח המושג mdi מתוך אבחון פסי - תגובה

15/02/2011

שלום,
    עניתי לך בפירוט בפורום אחר.
    ושוב - אני מאחלת לכם כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל ל
    בת אל
    13/02/2011

שלום,
    הבת שלי הכפילה את משקלה תוך חודשיים מיום הלידה, אחות בטיפת חלב יעצה לי לשאול אם בגין סיבה זאת יש לתת לה ברזל .

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל ל

הוספת תגובה

• ברזל ל - תגובה

14/02/2011

שלום בת אל,
    רק הרופא מוסמך בעיני לתת תשובה לשאלה זו, אולי אפילו לאחר בדיקת דם.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה למרפאה בעיסוק
    מירה
    13/02/2011

שלום רב,
    בני בן 3 ושלושה חודשים. אני מנסה ללמד אותו לצייר משולש או מרובע וזה לא מתקדם (למעט עיגול ואליפסה שדווקא כן). הוא לא כל כך רוצה לצייר או לצבוע אם כי אוהב להדביק ולגזור. נראה לי שקיימת בעיה בויסות התחושתי שאולי מקשה עליו את עבודת הציור. (הייתה לו תקופה של דחיפה של ילדים ושימוש בכח מוגזם שזה נראה שהולך ונעלם כליל)
    כשאני יושבת עימו אחד על אחד הוא כן צובע מדוייק בתוך הקווים שאני תוחמת אבל בהחלט רואים שאין לו סבלנות לסיים (זאת בניגוד לבניית מסלולי רכבת , פאזלים קריאת ספרים שיש לו סבלנות לשבת די הרבה.
    לפעמים אני חושבת שיש בעיה ולפעמים נראה לי שאולי הוא עוד צעיר בגיל
    נושא הציור די מטריד אותי מה לעשות? האם לפנות לאבחון? ואם כן - כיצד? דרך קופת החולים?
    תודה ומצטערת שהארכתי אבל רציתי שיהיו כמה שיותר פרטים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה למרפאה בעיסוק

הוספת תגובה

• הפניה למרפאה בעיסוק - תגובה

14/02/2011

מירה יקרה שלום,
    את דורשת מן הילד יכולות שמקובל להשיג רק בגיל 4 לערך. בגיל 3 (3+) ילד רק משרבט, מסוגל לציר עיגול, וצובע משטחים, לא במדוייק. אין צורך לקחת אותו למרפאת בעיסוק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חרדה
    גל
    13/02/2011

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים ו3 חודשים מבחינה מוטרית הלכה רק בגיל שנה ו 8 חודשים
    מבחינת דיבור יש לה איחור בשפה יודעת להגיד כמה מילים לאחרונה אני מרגישה שהיא מוסיפה יותר הבהרות אבל מבחינה הדיבור היא באיחור עוד לא יודעת לדבר.
    היא הייתי איתי עד עכשיו בבית ואני במרץ מתכוונת להכניס אותה לגן לקבוצה של 15 ילדים הקטנים ממנה כלומר בני שנה וחצי עד שנתיים.
    הבעיה שלי שהילדה מאוד חרדתית היא מפחדת מרעשים, למשל פעם שראינו פח אשפה היא לא פחדה עכשיו כל פעם שעוברים ליד פח אשפה גדול היא אומרת פההה (פח) בחרדה ומפחדת שנעבור ליד, היא מפחדת מילים אם ילד קטן מתקרב אליה היא ישר רצה אלי ונצמדת אלי או שעומדת "קופאת" ובוכה.
    עוד דבר שקורה שבימי שישי ושבת אני מגיעה להורים שלי שאותם היא מכירה מגיל אפס והיא אוהבת אותם אבל כאשר אני אומרת לה הולכים להסתבא היא אומרת לא כי היא מפחדת שבעלי יסע לסידורים אז היא מתחילה לצרוח, היום הגעתי להורים שלי ובעלי היה צריל לסוע כי שכח נו משהו אז אני והילדה נשארנו אצל הססבתא והסבא והיא התחילה לבכות בלי להפסיק אבא אבא אבא שאמא שלי התקרבה אליה היא כאילו לא הכירה אותה וצרחה ואני חייבת לציין שבמשך השבוע שבעלי לא בתמונה זה לא קורה היא מאוד אוהבת את הסבתא הזו אני כבר משתגעת מה אפשר לעשות עם התופעה הזו ואיך בכלל ילדה כזו יכולה להיכנס לגן במצב כזה.

תודה
    רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חרדה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חרדה - תגובה

14/02/2011

גל שלום,
    זה נשמע באמת שיש לך ילדה רגישה ולא פשוטה.
    אבל יכול להיות, שדווקא בגן היא תתרגל, גם לילדים אחרים וגם לרעשים, ואחרי תקופת ההסתגלות היא תתחזק, ויהיה לך קל יותר.
    סבלנות. אין צורך להשתגע, ואין צורך להגזים. היא תגדל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת -בת שנתיים
    בני
    12/02/2011

שלום רב,
    יש לי אחיינית בת שנתיים שמהתבוננות עליה דומה כי היא אינה מספיק מפותחת יחסית לילדים אחרים בגילה. אמורים הדברים בכך שהיא כמעט ואינה מדברת, לא נראה שהיא מגיבה להורואות פשוטות, אינה משתפת פעולה במשחק, ובהשוואה לבני גילה נראה לי שהיא די סגורה "ותקועה". לפעמים היא פשוט נעמדת ולא זזה מספר דקות והיא גם יכולה לבהות מול טלוויזיה זמן ארוך.השאלה היא האם יש סיבה שאני אעיר את תשומת לב הוריה א
    ואמליץ לפנות לאבחון או שמא בשלב הזה עדיין מוקדם לבחון את הפרמטרים שצויינו כמיעידים על בעיה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תקשורת -בת שנתיים

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת -בת שנתיים - תגובה

14/02/2011

בני שלום,
    בהחלט כדאי שיראה אותה איש מקצוע מהתחום ההתפתחותי : רופא או פסיכולוגית, או קלינאית תקשורת. הנכון ביותר הוא לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד באיזור המגורים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטלת שתן מרובה
    רונית
    11/02/2011

הילד שלי עוד מעט בן 5 הוא הולך לעשות פיפי הרבה פעמים, הבדיקות שלו בסדר, יש לציין שהוא גם מכריז בקול שאני ישמע שהוא הולך לשירותים

לקביעת תור
    סגירה
    הטלת שתן מרובה

הוספת תגובה

• הטלת שתן מרובה - תגובה

12/02/2011

רונית שלום,
    צריך לבדוק אם הוא באמת עושה פיפי, וכמה, או שזו מניפולציה כלפייך, כדי להשיג תשומת-לב. שאלי מה קורה בגן, ובדקי מה בבית, לפי זה תוכלי לדעת, אם מדובר בבעייה רפואית, או בעייה התנהגותית/רגשית.
    לפי זה גם תוכלי להחליט לגבי צורך בטיפול ואצל מי.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי מתאפקת וקקי בתחתונים
    דפנה
    10/02/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 5 ומאז שגמלתי אותה מחיתולים מגיל שנה 10 חודשים היא בקושי נכנסת לשירותים ומתאפקת ובדקה אחרונה היא נכנסת לשירותים אפילו לפעמים עושה בתחתונים קקי.
    אני מחקה לתשובה .
    תודה.

הוספת תגובה

• הילדה שלי מתאפקת וקקי בתחתונים - תגובה

11/02/2011

דפנה שלום,
    בגילה, כדאי שתבקשי הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית, שתעזור לכם להבין מה גורם לילדה להתנהג כך, וגם תשנה בעזרת טיפול את ההתנהגות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    22/02/2011

אני מאד מאד מודה לכם על האתר הזה וגם על התגובות שלכם והרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    סיון
    10/02/2011

שלום,
    הבן שלי נולד בשבוע 36 במשקל 2.450 ק' (אחוזון 22) בלידה רגילה. הוא הדביק מהר את פער המשקל והגובה והיום הוא באחוזון 65 במשקל ובאחוזון 80 בגובה.
    בגיל חודשיים כשהלכנו לבדיקת אורטופד (מפרקי ירך-שגרה) הוא כתב המלצה לבדיקת פיזיוטרפיסטית כיוון שהתינוק סובב את הראש רק לצד אחד. פיזיוט' הפנתה למדריכת התפתחות ונפגשנו 3 פעמים גם לנושא הרמת ראש בשכיבה על הבטן(לא נשען על האמות). סיבוב הראש הסתדר, גם הרמת הראש על האמות ועל כפות הידיים. אבל יש נטייה של הצוואר לצד ימין, נראה בעיקר בתנוחת ישיבה אובשכיבה על הגב. בגיל 6 ח' התחיל להתהפך מהבטן לגב וגם מסתובב "סיבוב ציר". היום בן 7.5 טרם מתהפך מהגב לבטן וגם לא מנסה, לא זוחל (מעט גחון) ולא יושב. בחצי שכיבה בעגלה "נופל" תמיד הצידה ונצמד לדפנות. שוכב המון על הבטן ובשלב כלשהו שולח ידיים הצידה (מטוס) וישן על הבטן. רופא ילדים הציע מעקב של התפתחות הילד דווקא בגלל שיחסית הוא איטי בהתקדמות אבל לי זה לא נראה קריטי ודווקא הטיית הצוואר מפריע לי שלא הסתדר עדיין. האם מומלץ לבקש בטיפת חלב פיזיוט' או ללכת לאורטופד או להתפתחות הילד?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

11/02/2011

לין שלום,
    לגישתי, מדריכות התפתחות אינן מספיק מקצועיות, וצריך להתעקש על טיפול אצל פיזיותרפיסטית התפתחותית. כדאי שתבקשי הפנייה ובוודאי צריך יהיה עוד טיפול קצר. אני מעריכה שההמשך יסתדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    11/02/2011

הבנתי שבטיפת חלב מפנים לפיזיוטרפיסטית, אין לי מושג אם התפתחותית.
    הרופא מלא שאלון למרכז להתפתחות הילד.
    האם זה אותו דבר? האם הרופא יכול להפנות גם לפיזיוטרפיה ?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

12/02/2011

אינני יודעת לענות לך במדוייק. בכל מקום זה קצת אחר. בכל מכון להתפתחות הילד יש פיזיותרפיסטית התפתחותית, ויש מקומות שבהם ניתן לשלוח לפיזיותרפיסטית באופן ישיר.
    העיקר שתגיעו לאיש מקצוע טוב, ותטפלו !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין רגישות ללקטוז לעיכוב בגדיל
    ענת
    10/02/2011

בתי בת ה - 12 אובחנה, לאחר שנים של כאבי בטן קשים, ברגישות ללקטוז. עד גיל 8 חודשים נזונה מיניקה בלבד ועד גיל שנה וחצי ניזונה מתחליף חלב על בסיס סויה ולא נחשפה רבות למאכלי חלב.
    מגיל שנה וחצי - שנתיים ירדה בתי בעקומות הגובה והמשקל והגיע לאחוזונים 1-3. במעקב צמוד אחר גדילתה לאורך השנים, שמרה על מיקומה על העקומות בקנאות.
    במקביל, בכל אותן שנים סבלה מבטן נפוחה וכאבי בטן חריפים בתדירות משתנה.
    עתה כשהיא אובחנה כרגישה ללקטוז ובעקבות הפסקה טוטאלית של מאכלי חלב בחודש האחרון כאבי הבטן נעלמו ונראה כי היא החלה לגבוה.
    מתוך כך עולה השאלה - האם נמצא קשר בין ילדים הסובלים מרגישות ללקטוז לעקומת הגובה והמשקל של ילדים אלו?
    אם כן , אשמח לקבל הפנייה למאמרים או פורומים בנושא.

הוספת תגובה

• הקשר בין רגישות ללקטוז לעיכוב בגדיל - תגובה

11/02/2011

ענת שלום,
    חפשי יעוץ של אנדוקרינולוג-ילדים, או גסטרואנטרולוג ילדים.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים
    רינת
    10/02/2011

שלום רב,

(סליחה מראש על אורך ההודעה)
    הבן שלי בן שנתיים, סובל מרפלוקס ושטי חמור מהרגע שנולד ואף היה בתת משקל בעקבות ההקאות המרובות.כיום ברוך השם כבר יותר טוב.
    אושפז מס' פעמים בבית חולים לבירור, והאשפוז הארוך ביותר היה לכמעט חודשיים כשהוא מחובר לזונדה ונוזלים בעקבות ההקאות, דבר אשר עיכב את ההתפתחות שלו-החל ללכת בגיל שנה ו 8 חודשים.
    כמו כן נבדק מס' פעמים אצל נוירולוג אשר תודה לאל לא מצא דבר, אך המליץ ללכת למכון להתפתחות הילד על מנת לקדם את הילד.
    אין לו מספיק אוצר מילים, אומר אמא, אבא , הנה, אנה(בננה) ועוד מס' מילים אך לא מצרף מילים, יש לציין כי מאוד תקשורתי ויודע להביע את עצמו על ידי הצבעה על דברים, על ידי כך שמושך אותי במידה ורוצה משהו/להראות לי מה רוצה. כמו כן מחפס חברת ילדים. כרגע נמצא איתי בבית מאחר ויש לו צינורית בקיבה שדרכה מוזן בלילה ,יש לציין
    כי אוכל הכל ורגיל במהלך היום ומוזן בלילה על מנת להשלים חוסרים, הצינור זמני ועוד מס' חודשים יוציאו לו אותו.
    התור להתפתחות הילד עוד ארוך ואני מפחדת שאני מפספסת זמן יקר איתו.
    אשמח לקבל חוות דעת
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים - תגובה

11/02/2011

רינת שלום,
    אני בהחלט חושבת שאתם צריכים להגיע למכון להתפתחות הילד, ולהכנס למסגרת של טיפול וגם מעקב, עד שהכל יהיה תקין.
    נכון שהתורים ארוכים מעט, אבל לא מדובר במצב קריטי, ויש יתרון גדול להיות בטיפול צוות רב-מקצועי, שאין לו אינטרס כספי. את יכולה להיות יותר רגועה שאתם בידיים טובות ומסורות.
    לדעתי - עדיף להמתין מעט.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק
    אורית
    09/02/2011

ד"ר יוכי שלום.
    בני בן שנה ושלושה חודשים. אוכל בקבוק מטרנה לפני השינה ובבוקר כשקם. במשך היום אוכל יפה אוכל מוצק. רציתי לשאול באיזה גיל הכי נכון לגמול לגמרי מבקבוק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק - תגובה

10/02/2011

אורית שלום,
    למיטב ידיעתי, אין "הנחיות מחייבות" בעניין. אין גם סיבה לכך, זה הרי לא הרגל מזיק.
    יש הרבה ילדים שאוהבים לאכול מהבקבוק , בבוקר, ובמיוחד בערב, כשריד אחרון של הינקות, לא רק האוכל עצמו, אלא הפינוק שבכך. אפילו עד גיל 4. בעיני זה בסדר, ואינני רואה סיבה להיאבק על גמילה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 ורבע
    אורית
    08/02/2011

שלום, בני בן 3 ו-3 חודשים. הוא מאוד שמח להיות בחברת ילדים ונרגש כאשר מגיעים אלינו ילדים הביתה. כאשר הוא נמצא בחברת ילדים, אני לא רואה שהוא ממש משחק עם ילדים אחרים אלא משחק לידם. לא נוצר דיאלוג ביניהם אלא פשוט משחק אחד לצד השני. כאשר ניגש אליו ילד הוא יגיב אליו (לא תמיד באופן מילולי), אבל אני לא רואה אותו יוזם אינטראקציות בעצמו. האם יש סיבה לדאגה? איך אני יכולה לעודד אותו לפתח כישורים חברתיים? או שאולי פשוט לא להחיץ אותו ולתת לו להגיע לזה באופן טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 ורבע

הוספת תגובה

• בן 3 ורבע - תגובה

09/02/2011

קרן שלו,
    בגיל 3 ילדים בדרך כלל אינם משתפים עדיין פעולה באופן מלא במשחק, אלא כפי שאת אומרת "משחקים על-יד". התקשורת החברתית מתחילה רק להתפתח, והיא תגיע עם הזמן. אין אפילו צורך להתערב. זה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה לא מספיק אסרטיבית
    דבי
    08/02/2011

שלום,
    בתי בת 3.3 חברותית מאוד ואהובה מאד בגן .
    לאחרונה היתה לי שיחה עם הגננת והיא העירה את תשומת ליבי למספר דברים שחלקם אומנם לא חדשים לי, אבל הם בהחלט מציקים ואיני יודעת איך לעזור לבתי בנושא,
    למשל,
    בתי מעולם לא בכתה בגן ,גם כאשר לקחו לה\חטפו לה, חלילה הציקו לה או קיבלה מכה- היא אינה בוכה ( בבית כמובן שכן ) בנוסף אם ילד ידחוף אותה , היא נשארת במקום, כמו קופאת מולו ולא מגיבה ,אני מנסה ללמד אותה לפחות שתצעק ,ותאמר לגננת לאיש צוות, שתגיב לילד אפילו בדיבור- אבל איני יודעת אם זה מספיק ואם זה נכון.
    בשנה הבאה היא עוברת לגן עיריה והייתי רוצה שתגיע לשם קצת יותר אסרטיבית ושתדע קצת לפחות לשמור על עצמה.
    איך אני מעודדת אסרטיביות? וכיצד יתכן שילד אינו בוכה בגן ?
    אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה לא מספיק אסרטיבית

הוספת תגובה

• ילדה לא מספיק אסרטיבית - תגובה

09/02/2011

דבי שלום,
    אנחנו נולדים עם גרעין אישיות מסויים, לפחות לגבי תכונות יסודיות בנו : אקטיביות או פסיביות, אינטליגנציה, פתיחות או סגירות, וכד'.
    בהחלט ייתכן שבתך ילדה יותר פסיבית באופייה, פחות אסרטיבית, יותר סגורה, ולכן היא מתנהגת בגן בצורה כזו.
    זה לא נראה לי מדאיג בגילה, ולא הייתי עושה כלום. אני בטוחה שהיא תתפתח, והדברים גם ישתנו בהדרגה, ככל שהילדה תבין בעצמה יותר, ותצבור יותר נסיון בחברה.
    צריך לבקש מהגננת "להגן" עליה, במקרים קיצוניים, אם ילד פוגע בה, אבל פרט לכך - תנו לה להתחזק ולהתחשל לבד, ולבחור ולגבש את הדרך שלה להתמודד עם אתגרים בחיים ובחברה.
    הרי כל החיים הם מאבק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בגן
    שגית
    07/02/2011

שלום, בני בן שנתים וארבעה חודשים , נמצא בגן פרטי. הוא שוהה בגן עד השעה 12 וחצי (אני בחופשת לידה -בני השני בן ארבעה חודשים ) ובחודש מרץ אני חוזרת לעבודה עד השעה 14/15. כרגע טוב לבני מאד בגן . שאלתי היא איך לגרום לו לישון בהדרגה בגן? אני רוצה להכין אותו לשינוי בטרם אחזור לעבודה. דבר נוסף , אחותי אוספת מידי יום את בתה שנמצאת באותו גן ואת בני ומביאה אותו לביתי.. אני לא בטוחה שבתה תישן בגן שנת צהריים כך שיכול להיות שיווצר מצב שבו היא תקח את בתה ובני ישאר לישון בגן כך שאני מאד חוששת מכך.. בברכה..

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בגן

הוספת תגובה

• שינה בגן - תגובה

09/02/2011

שגית שלום,
    אינני רואה סיבה לדאגה. לפעמים ילדים מפתיעים, ואולי אפילו ישמח לישון בגן, עם ייתר הילדים.....
    נסי ותראי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות כל הזמן
    ויקי
    07/02/2011

ילד בן שנה וחמישה חודשים כל הזמן כאשר יש מוסיקה או רואה אנשים חדשים או סתם כשרואה טלויזיה מתחיל לעשות תנועה מצד לצד כמו דובי צד לצד .. רגל אחד ונידנוד לתצד שני .... כשהוא הולך ואז הכל בסדר -הליכה רגילה לגמרה מדי פעם הוא יכול לעשות שובב את זה - רגליים לצדיים ושוב צד לצד.. זה קורה יותר מדי פעמיים ביום, זה לא ריקוד רגיל ברגע שיש מוסיקה זה רוב הזמןןןן ...
    דבר שני הוא אהב לדפוק את הראש חזק בכל דבר !!!
    יש לי עוד 2 ילדים זה לא דברים שניתקלי בהם !!!!!!!!
    ישמח לקבל המלצה לען לפנות , תשובה ... למרות שזה קשה ללא אבחון מיוחד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות מוזרות כל הזמן

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות כל הזמן - תגובה

09/02/2011

ויקי שלום,
    ייתכן שמדובר בילד שרגיש לקצב, ואוהב קצב ומוזיקה, ולכן הוא מגיב עם כל הגוף בצורה זו. אינני רואה סיבה למשהו חריג או מדאיג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה