פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10חודשיים אינו זוחל
    גלית
    29/12/2010

שלום בני בן 10חודשיים אינו זוחל ואינו מתיישב לבד אך יושב לבד.
    אשמח לכמה עצות איך לעזור לו להתקדם...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10חודשיים אינו זוחל

הוספת תגובה

• בן 10חודשיים אינו זוחל - תגובה

30/12/2010

גלית שלום,
    העזרה הטובה ביותר היא לבקש בדיקה של פיזיותרפיסטית התפתחותית. אחרי שתבדוק אותו, היא תוכל לתת לך את ההנחיות המדוייקות כיצד לעבוד איתו.
    ייתכן, שהיא תמליץ לך על טיפולים מקצועיים שלה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים לבת 4
    שירה
    29/12/2010

בוקר טוב,
    למי כדאי לפנות להתייעצות בנושא פיתוח מיומנויות חברתיות אצל ילדה בת 4?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים לבת 4

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים לבת 4 - תגובה

30/12/2010

שירה שלום,
    מי שמטפל בנושא זה הוא/היא הפסיכולוגים. אלא שלדעתי - גיל 4 הוא עדיין קצת מוקדם מדי.
    אינך מתארת את הבעייה בדיוק, אבל ייתכן, שבשלב זה, מספיק שהגננת קצת תעזור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה
    ליאת
    27/12/2010

הבן שלי בן 8 חודשים כמעט.

ילד חייכן מאוד, פעיל, זוחל, יושב, עומד

אבל מבחינת שפה הוא לא אומר הברות בה, טה וכד'

הוא טיפה מקשקש אבל לא יותר מזה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה - תגובה

28/12/2010

ליאת שלום,
    זה עדיין בטווח הנורמה בגיל 8 ח'. העיקר הוא שיהיה תקשורתי, ערני, יגיב לשמו .
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן-טרום חובה
    דנה רפפורט
    27/12/2010

ביתי ילידת 16.12.07 כרגע אמורה להרשם לגן טרום טרום לפי השנתון אך לדעתנו+גורמים חיצוניים אחרים(רופא ילדים והגננת הנוכחית )תתאים לגן טרום חובה ולא טרום טרום .רציתי לדעת אילו המלצות צריך להביא לעירייה-מחלקת החינוך שיתמכו בדעתנו ויוכלו לעזור לנו לעזור לילדה.
    השנתון שמעליה מסתיים ב 9.12 ולכן היינו רוצים שתהיה בגן עם ילדים ויכולות שיתאימו לה.אני חוששת שאם תכנס לטרום טרום היא תהיה משועממת ותפריע לילדים האחרים.
    הילדה מלאת בטחון שנונה ומבריקה יכולת מוטורית וכשורי למידה גבוהים.
    דורשת משחקים וספרים מעבר ליכולת הרגילה של הסובבים אותה.
    מודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן-טרום חובה

הוספת תגובה

• כניסה לגן-טרום חובה - תגובה

28/12/2010

דנה שלום,
    זו שאלה שאת צריכה להפנות למח' החינוך של העיריה, או לשרות הפסיכולוגי. לפעמים אינם דורשים שום דבר, ולפעמים הם דורשים אבחון פסיכולוגי.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים- ילד שאינו הולך
    דור
    26/12/2010

שלום
    בני בן ארבע סובל ממחלה אוטואימונית קשה. בעקבות הטיפולים והמחלה מעוכב התפתחותית בעיקר בתחום השפתי והפיזי. נכון להיום, עדיין לא הולך עצמאית אלא רק כשמוליכים אותו. רציתי לדעת האם נכון לגמול אותו מחיתול גם כשאינו מסוגל להגיע עצמאית לשירותים או לסיר? הוא בהחלט מסוגל להגיד קקי ופיפי. הוא מתאפק כשאין לו חיתול ומודיע כשעשה. קוגניטיבית הוא מבין ברמת בני גילו. אם זאת הוא מפגין חשש גדול משינויים ומעצמאות. (לדברי הפזיוטרפיסטים: פיזית הוא לגמרי מסוגל ללכת, אין מניעה, לטענתם "הכל בראש" וישנו סירוב מרצונו ללכת עצמאית ללא תמיכה).
    מה הדבר הנכון עבורו? ל"התעלם" מנושא ההליכה ולהתחיל גמילה מחיתולים? או לחכות שההליכה תגיע? יש לציין שיש לו אחות תאומה בריאה לחלוטין שגמולה מזה שנתיים.
    תודה דור

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים- ילד שאינו הולך - תגובה

27/12/2010

דור שלום,
    אם אתם חשים שהילד מבין ובשל, אפשר לנסות לגמול אותו מטיטול, ולהרגיל אותו לסיר או לאסלה, גם אם איננו עצמאי בהליכה.
    זה מאד תלוי בילד, וקשה לתת תשובה.
    אני מציעה לך להתייעץ בעניין זה עם הצוות החינוכי שהילד נמצא בו. אם הוא במסגרת של חינוך מיוחד, לצוות בדרך כלל יש נסיון טוב, והיכרות עם כל ילד, כך שהם יוכלו לדעת מה טוב עבורו, וממילא - הם מיישמים את הפעילות עם הילד בתוך הגן, ואז מדריכים את ההורים כיצד להתנהג עם הילד בבית..
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב שאלת שאלות
    מילי
    26/12/2010

שלום רב,
    בני בן 3.5 בקירוב, ילד מפותח מאוד סקרן ופעלתן.
    שאלה שמציקה לי- האם שלב שאלת ה"למה" הוא שלב קריטי שאמור לקרות?
    בני לא שואל אותי שאלות כלל, פרט לשאלות שמשהו זז בשגרה שלו
    לדוגמה -"מי זה האיש הזה"? "לאן את הולכת? אין שאלות יזומות בסגנון ה "למה השמיים כחולים" או שאלות שהן למעשה פתוחות ומציגות את עולם הדמיון שלו. אציין כי מבחינה שפתית הוא מאוד מפותח, משתמש באוצר מלים עצום.
    ערכתי כמה נסיונות לשאלת שאלות אבל הוא לא שיתף פעולה ואפילו התעצבן ..
    מה דעתך??
    מילי

לקביעת תור
    סגירה
    שלב שאלת שאלות

הוספת תגובה

• שלב שאלת שאלות - תגובה

27/12/2010

מילי שלום,
    כל ילד והקצב שלו...ילדים אינם מתפתחים לפי רצונות שלנו. המתיני עוד חצי שנה, ואולי ה"למה" יגיע, ואולי עוד לא. זה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי
    אמא פלפל
    25/12/2010

ערב טוב, לאחרונה עלתה סדרה ישראלית למסך, בשם, "פלפלים צהובים", כבר החל מהפרומו, הבענו, הזדהות רבה, בעלי ואני, לגבי דמות הילד בסדרה לבין הילד שלנו.

הבן שלנו, ילד מקסים,(כמובן) בעל אינטיליגנציה ריגשית מאוד גבוהה, מביע קשיים ביצירת תקשורת \ חברויות עם ילדים בגן, לא פעם, מספר לי שאף אחד לא שיחק איתו בגן, למעט איזו בת אחת או שתיים. או איזה בן שרוב הזמן גם מכסח אותו ומתעלל בו.

לא אוהב משחקי קופסא. ובגן, כמעט ולא עושה עבודות, גם בשנים קודמות, ואם כן, הן מאוד מינימליות. הוא נמנע ומתעלם כשאני רוצה לשבת איתו או לעניין אותו באותיות\מילים.... הרבה פעמים "נעלם" באמצע שיחה ויכול להגיד לי כמה פעמים : "מה" על שאלה, שהוא בכלל שאל...
    מנסה להתחמק מלעשות פעילויות שונות, לפעמים אפילו, לאכול, לצייר וכו', בטוענה, שכואב לו משהו...

אני לחוצה, וכמובן שאפנה לרופאת המשפחה.

מה אתם אומרים ? יש קווים לאוטיזם ??

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי

הוספת תגובה

• מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי - תגובה

26/12/2010

אמא יקרה שלום,
    את מתארת את הבן כבעל אינטליגנציה רגשית גבוהה, וזו ההוכחה הברורה ביותר כנגד אוטיזם !
    מאידך, יש כמה תופעות שמטרידות אותך, אבל יש להן הסברים טבעיים :
    ייתכן שהילד אינו מקובל בחברה, דווקא משום שהוא כה מוצלח, ויוצא דופן, וקשה לילדים האחרים "להתחבר" אליו. זה קורה הרבה, לצערנו, עם ילדים מחוננים או יוצאי-דופן.
    לגבי הבחירה שלו במשחקים - גיל 4-5 הוא גיל הדמיון, בונים נהנים במיוחד ממשחקי כוח, עם דמויות של גיבורים שונים, עם הרבה תנועה במרחב.
    זה טוב ובעל ערך. כשתקופה זו תחלוף, תוכלי לראות אותו יושב רגוע ומשקיע במשחקי קופסה.
    לגבי פיזור-הנפש, או הקושי להתמקד בנושא - גם זה יכול להיות קשור בדמיון מפותח. מחשבתו של הילד עשירה, ו"רצה" לכיוונים שונים......
    אינני רואה סיבה לדאגה.
    תהני ממנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

אמא פלפל
    28/12/2010

ווואו - אין לך מושג, איך התשובה שלך, מרגיעה אותי וגורמת לי בעצם להסתכל על כל התמונה - אחרת :)

תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים -פחדים
    דנה
    23/12/2010

בני בן השנתיים נעשה לאחרונה פחדן וחששן..תמיד היה יחסית חשדן,ולא אהב יותר מדי רעש ומהומה.(בעלי שקט מאוד מטבעו,וגם אני הייתי ילדה ביישנית)
    עבר לפני חודש וחצי ניתוח כפתורים בשל נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה מאז פוחד מרעשים פתאומיים למשל:שואב אבק,מיקסר,משאיות וכ"ו ונצמד אלינו ומבקש ידיים.
    לא אוהב ארועים המוניים כגון:מסיבות ,,וגם לא אוהב שבאה המנגנת לגן או הצגותו ימי הולדת(שנה שעברה היה כוכב הגן בריתמוסיקה,לא יודעת מה קרה השנה)
    האם זו תקופה שתחלוף?,כרי בגן עושים לי פרצופים שהוא עושה בעיות בלהכנס לדברים ש"כל " הילדים משתתפים ואוהבים(זה רק 9 ילדים מלבדו,בגן הקודם היו ילדים שלא אהבו),
    מבחינת תקשורת לפעמים לא חברותי לאנשים שלא מכיר...
    מדבר לא רע מאז הניתוח חל שיפור רב,פעם דיבר רק בסיומות היום מדבר יותר במילים מלאות אם כן הרבה עדיין משובשות מתקשה בהגיית:ר,ל,ש,וח בפתח.
    משתמש במשפטים בני 2-3 מילים,משתמש בכינוי הגוף אני ואתה,משתמש קצת במילות קישור:גם,עם.
    עדיין לא מבדיל בין זכר ונקבה,
    כיצד לתת לו בטחון,שלא יפחד ויהיה קצת יותר פתוח(וזה קשה כי אנחנו אנשים סגורים)?
    איך לעזור לו לשפר את הדיבור שלו?כבר פניתי לקלינאית תקשורת עצמאית כי רציתי לקבל טיפים היא אמרה שהכל בסדר ,מתאים לגיל,ואם אני רוצה אז לחזור אליה רק אחרי גיל שנתיים וחצי וגם זה בספק,היא אמרה לי שיוצר יופי של אינטראקציה.
    אני רק רוצה לעזור לו להפתח שיאהב דברים חדשים ויתנסה יותר...(יש הרבה דברים שלא אוהב),לי זה קשה כי אני תמיחד צריכה להתנצל שלא רוצה ככה,ולא אוהב את זה,וגם רוצה שיהיה לכאורה מדברים שאמורים להנות בהם(לצערי הוא מאוד דומה להורים שלו בקטע הזה,במיוחד לבעלי הביישן והשתקןן)

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים -פחדים

הוספת תגובה

• בן שנתיים -פחדים - תגובה

24/12/2010

רוני שלום,
    יש כנראה מספר סיבות לפחדים שהתעוררו עכשו אצל הבן שלכם:
    ראשית, זה גיל של פחדים, המתעוררים כאשר הילד מתחיל להיות מודע יותר לעולם סביבו, ומתחיל "להבין" אותו, כולל ההבנה, שיש כל מיני דברים גדולים וחזקים ממנו, שאין לו שליטה עליהם.
    שנית, הילד דומה להוריו, שגם הם , כפי שאת מעידה, היו נרתעים ממקומות הומים ומקהל.
    שלישית, ייתכן שזו תגובה לניתוח : הילד לפתע שומע קולות ורעשים שלא שמע קודם, והוא פשוט לא מכיר אותם ונבהל.
    בכל מקרה, זה נורמלי, וקרוב לוודאי שהמצב ישתפר. ייתכן שזה לא יחלוף, אם מדובר באופי כזה, שהילד ירש מהוריו, אבל זה משתפר ככל שהילד גדל ואפשר להסביר לו.
    הרגיעו אותו בכל מצב שהוא נבהל, תנו לו להיות לידכם, אבל הראו לו שאין סיבה לפחוד. מצד שני - אל "תלחצו" עליו ואל תדרשו ממנו. קבלו אותו כמו שהוא. הסבירו זאת גם לגננת. שלא תשדר לו שהוא ילד "רע", או חריג, גם אם איננו רוצה להשתתף בפעילות מסוימת.

לגבי יתר הדברים שאת מציינת - כמו שיבושי ההיגוי, זה בוודאי ישתפר, גם בעקבות הניתוח. אל דאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גין גנים
    רחל
    23/12/2010

שלום,
    שמי רחלי ואני אמא לתינוק בן שנתיים ו-5 חודשים ואנו חיים בסין כבר שנתיים
    עד גיל שנתיים הוא היה רוב הזמן איתי בבית ללא מסגרת מסודרת, בגיל שנתיים הגענו לארץ לחופשה בת 3 חודשים והכנסתי אותו לגן לתקופה של חודשיים לחצי יום , הוא בכה בשבוע הראשון אבל לאחר מכן נראה היה בסדר, חזרנו לסין והכנסתי אותו לגן סיני שוב לחצי יום גן שמדברים אנגלית וסינית להפתעתי הוא לא בכה אפילו לא ביום הראשון כי לדעתי היו שם 2 חברים שהוא מכיר הרבה זמן.
    אני בהריון בחודש שמיני ואנו צפויים שוב לחזור ארצה לתקופה בת חודשיים אני מתלבטת אם להחזירו לגן ההישראלי שהיה בו בעבר אם אותה הגננת או אם להעביר אותו לגן אחר או האם כדאיי בכלל להכניסו לגן ישראלי לתקופה של חודשיים ושוב לחזור לסין לגן הנוכחי שלו. אני מפחדת שמא יהיו לכך אשליות אבל בארץ להיות ללא מסגרת כשאני בהריון זה לא קל במיוחד שאלד , אשמח לקבל תגובה לעניין.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גין גנים

הוספת תגובה

• מעבר גין גנים - תגובה

23/12/2010

רחל שלום,
    כבר עניתי לך בפורום אחר שאני מנהלת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי פיזי
    שירו
    21/12/2010

שלום,
    בני בן 6.11 בכתה א'
    ילד מחונן (עפ"י המורה,לא מאובחן) מאוד רגוע ונעים,מתנהג יפה בבית ובכתה
    אך ישנה בעיה עפ"י המורה
    הוא עומד באמצע השעור,זז הרבה בכסא,נוגע כל הזמן בדברים,משמיע קולות בשעור
    והכל תוך כדי שמקשיב למורה ועונה לה תשובות.
    לא מדובר בהיפראקטיביות שכן הילד מאוד רגוע ואוהב לשבת לקרוא ולשחק במשחקי קופסא יותר מלבעוט בכדור
    ולא מדובר בהפרעת קשב שכן הוא מרוכז ומקשיב ופעיל בשעור ומצטיין בלימודים.
    אני חוששת שמדובר בקושי פיזי לשבת הרבה זמן.הילד מאוד חלש פיזית,מתעייף מהר בפעולות פיזיות ואולי קשה לו לשבת כי השרירים שלו חלשים?
    לאן עליי לפנות בכדי לאבחן את הבעיה?
    אפשרות נוספת היא שבכדי להתרכז הוא צריך לזוז ולגעת בדברים.
    איך בודקים ומטפלים בבעיה זו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי פיזי

הוספת תגובה

• קושי פיזי - תגובה

ד''ר יהודה ברק
    21/12/2010

לשירו שלום
    התופעות שציינת אכן יכולולת להעיד על בעיה של קשב וריכוז או תנועיות יתר. אבל כיוון שהילד לומד באופן תקין אין כול סיבה להתייחס לענין מעבר לכך שאפשר לבקש מהמורה לתת לו דפים נוספים כדי שתהיה לו תעסוקה. ביחס לשאלה אם הוא חלש פיזית, אפשר לבקש מנוירולוג ילדים שיבדוק אותו. אני מניח שלא ימצא דבר ואז אפשר לרשום אותו לחוג התעמלות. יש גם חוגים מיוחדים להתעמלות, כלומר התעמלות טיפולית אך הם עולים כסף רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד עומר בלילה טקסט מסויים
    נונה
    20/12/2010

הילד בוכה תוך שינתו ומדבר. הוא קורא בשם לסייעתו בגן, מבקש סליחה.הוא לא שנה ראשונה בגן עם אותה סייעת אך ההורייו שמעו לבכי בלילה בלילות הקרובים. מה זה יכול להיות.?

הוספת תגובה

• הילד עומר בלילה טקסט מסויים - תגובה

21/12/2010

שלום,
    ילדים חולמים, ומתוך החלום לפעמים מדברים. זה בסדר ואין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה ו-3 חודשים
    יפית
    20/12/2010

שלום רב,
    בני הקטן בן שנה ו-3 חודשים. עדיין לא ממש מדבר.
    כמה מילים צריך כבר לדעת לומר בגיל הזה? מה נחשב לחריג?
    למעט הברות לא אומר מילים שאפשר להבין.
    רואים שהוא מבין אותנו והוא עושה מה שמבקשים ממנו, מבצע פעולות של בוא, תן, שים במקום וכו'.
    האם יש מקום לדאגה או שעוד מוקדם מדי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה ו-3 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה ו-3 חודשים - תגובה

20/12/2010

ענת שלום,
    כרגע אין מקום לדאגה. ילד בגיל זה צפוי שיהיה לו אוצר מלים של עד 10 מלים, וזה תקין גם אם אינו מדבר כלל. חשוב שהוא מבין.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יוכי
    נ
    20/12/2010

שלום ד"ר יוכי
    חשוב לי לשמוע דעה מקצועית.
    אתמול בני בן ה-4 כמעט הגיעה מהגן עם שני "משחקים בכיס מהגן" שאלתי אותו מה יש לך שם אמר משהו מיום הולדת אמרתי לו היום לא היה יום הולדת וביקשתי שיראה לי מה יש לו בכיס , הסברתי לו שלא לוקחים שום דבר בלי רשות וזה אמור לחזור לגן הוא ישר החביא זאת כמובן שאני ראיתי הכנסתי מיד לתיק ובבוקר ביקתי שיבוא ויתן לגננת , הוא ראה את מה שיש שם והתחבא באתי לידו עם הגננת ואמרתי לה , את יודעת שבטעות הוא שיחק עם זה והתבלל ושכח שאסור לקחת דבר שלא שייך לך ואז תראי איזה מעשה יפה הוא מחזיר זאת , הילד היה טיפה נבוך , אבל אני חושבת שככה היה עליי לנהוג , האם את חושבת שהגזמתי או שהייתי צריכה להעלים עין

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר יוכי

הוספת תגובה

• לד"ר יוכי - תגובה

20/12/2010

שלום,
    אני חושבת שהתנהגת בצורה מצויינת. בגיל 4, ילד כבר מבין שאסור לקחת חפץ של ילד אחר, וחשוב שיידע, שהמעשה יקבל תגובה שלילית. אחרת, איך ילמד מה נכון ומה אסור ?
    כל טוב, ונקווה שבאמת יפנים את הלקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות הסעה? מגיע או לא?
    דנית
    20/12/2010

הבן שלי עם ועדת השמה לחינוך מיוחד על רקע רגשי,
    ולא נמצא גן קרוב פחות משעה נסיעה. הוחלט שיהיה בגן חינוך רגיל
    עם סייעת שהמועצה תממן.
    האם מגיע לנו זכות הסעה, מאחר ואין גן חינוך מיוחד באיזור,
    הגן ביישובנו פלט את הילד אחרי חודש פעילות .
    הילד עומד להיכנס לגן ביישוב אחר.
    האם יש לנו זכות לקבל הסעה או החזר נסיעות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות הסעה? מגיע או לא?

הוספת תגובה

• זכויות הסעה? מגיע או לא? - תגובה

20/12/2010

דנית שלום,
    אינני מתמצאת בפרטי הזכויות של ילדים בחינוך המיוחד.
    עלייך לקבל תשובה ממח' הרווחה של העיריה או המועצה בה אתם גרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו 10 חודשים
    הורה מודאג
    19/12/2010

ביתי בת שנתיים ו 10 חודשים סובלת מבעיות דיבור לדוגמא כששואלים אותה מה אכלת בגן? היא אומרת "היא אכלה....ואז מספרת מה היא אכלה", בכלל הרבה פעמים היא לא מדייקת בכינויי גוף מאז שהיא בגן (מספטמבר) התחילה גם לדבר לעיתים בלשון זכר.
    בנוסף לפעמים כשפונים אליה בבקשה לעשות משהו, היא מתעלמת ולא מגיבה..אלא אם כן זה משהו שיש לה בו עניין ואז היא ישר "קופצת על המציאה".
    לדוגמא אם אני רוצה לצלם אותה אני אומר לה להסתכל על המצלמה והיא מסתכלת לאולי שבריר שנייה ומתעלמת למרות כל נסיונותיי לשדל אותה...
    לעומת זאת אם מציעים לה ממתק או לצאת לטייל היא מגיבה במהירות ולא מרפה עד שמקיימים את ההבטחה.
    כל דבר שהיא לא מרוצה ממונה היא מתחילה ישר לצעוק לקפוץ ולבכות..
    פרט לכך לעיתים חברמנית מאוד גם כלפי אנשים שאותם כלל לא מכירה...
    מחברת משפטים בני עד 7 מילים.
    העניין הוא שאת התופעות שמניתי לפניכם אני לא רואה אצל ילדים אחרים בני גילה וזה מאוד מאוד מדאיג אותי, האם עליי לקחת את הילדה לאיבחון כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים ו 10 חודשים

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו 10 חודשים - תגובה

20/12/2010

שלום,
    כנראה שיש לבתך קשיים מסויים בהתפתחות השפה, וקשה לה להתבטא.
    בגלל זה, ואולי לא רק בגלל זה, היא גם מעט אימפולסיבית, ומגיבה בחוסר סבלנות, כפי שרואים אצל הרבה ילדים עם קשיי דיבור : הם מתוסכלים, ומשום כך יותר חסרי-מנוחה.
    כדאי שתבקשי הפנייה לקלינאית תקשורת שתאבחן את הילדה. ייתכן שכדאי להתחיל לטפל בה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה