פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצובה בשבילו
    אישה
    15/03/2011

שלום וברכה
    בני בן ארבע וחמישה חודשים בן יחיד.רוב הבקרים הוא מעוניין ללכת לגן אבל פעמים נוספות ממש מתעקש שהוא לא רוצה ללכת .הוא אומר שהוא חולה או עייף. בזמן משחק אם הילדים לא משחקים כמו שהוא רוצה הוא מכה אותם והולך ולא נשאר לשחק איתם.
    שאני שואלת אותו לגבי חברים בגן הוא עונה בכלליות שיש לו חברים אבל אין לו חבר קבוע.הוא לא רוצה להזמין חברים הבייתה וכשהוא כבר הזמין ברגע שנגעו לו במשחקים הוא סילק אותם מהבית או הרביץ.
    בני ילד מאוד חכם יודע לקרוא ודברים שהרבה ילדים בגילו לא יודעים. הוא מתעניין בספרים וסיפורים , הוא אוהב שיושבים ומסבירים לו על העולם. משחקים כמו פאזלים ולגו הוא הוא בונה מהר ומיד מודיע לי שזה משעמם אותו.שהוא נכנס לגן הוא ממש מתבייש ונצמד אליי בכל בוקר כמעט אותו סיפור. הוא נרגע רק כאשר המטפלת או הגננת נותנות לו משחקי אותיות או ספרים.
    הוא ילד שמח בבית מחבקים אותו המון ומנשקים ומרעיפים עליו אהבה.
    1)אני רואה שקשה לו ליצור קשר ראשוני עם ילדים בחצר ילדים שהוא מכיר.
    2)הוא אינו מוכן להיכנס למסיבות ימי הולדת .
    3)הוא נצמד לספרים שלו והולך לישון איתם .
    4)שהוא נכנס למקום זר הוא שם ידיים על העיניים.
    5)כשהוא מקבל מכה הוא ישר רץ אליי ואומר לי תרימי אותי אני תינוק כואב לי ואז ממשיך עם בכי בלי דמעות רק קול של בכי ומסתכל עליי בחצי עין ובוחן אותי.
    קשה לי שאין לו חברים ועם הקושי שלו ליצור חברויות
    הוא הולך לישון בזמן, הוא אוכל לבד מתרחץ לבד ודורש עצמאות. ואפילו מתקן אותי שאני טועה.
    תודה וסליחה שזה כל כך ארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצובה בשבילו

הוספת תגובה

• עצובה בשבילו - תגובה

איריס ברנט
    16/03/2011

אישה שלום, מתיאורך נשמע שבנך מאד נבון אך שיחסים חברתיים מהווים אתגר עבורו . לעיתים ילד יחיד צריך תיווך בנושא זה מכיוון שאינו רגיל להתחלק ולקיים קשרי גומלין עם אחאים. את יכולה לעודד אותו להזמין ילד מהגן, אולי ילד עם תחומי עניין משותפים לשלו, ולהכין אותו מראש לכך שכשילד מגיע לביתו צריך לאפשר לו להתחלק בצעצועים . להזכיר לבנך שהצעצועים נשארים בסוף בביתו שלו. מלבד הכוונות ברורות כאלה לבנך, לא הייתי לוחצת יותר מידי שכן זה יכול להשיג את התוצאה ההפוכה ולהגביר את התנגדותו. בסך הכל בנך מרגיש שיש לו חברים אם כי לא מציין שם אחד במיוחד. בגיל הזה חברויות אינן חייבות להיות עם חבר אחד קבוע והן יכולות להתקיים סביב פעילויות משותפות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

אישה
    16/03/2011

הזמנו אתמול חבר הבייתה והבן שלי נתן לו הוראות במה לשחק ובמה לא לגעת הילד אחרי רבע שעה הלך הבייתה , הסברתי לו שכמו שהוא ייתן לשחק במשחקים שלו ככה הוא יכול לשחק במשחקים של אחרים והוא אמר המשחקים שלי ושל אבא שלי ותלכי את מפה הכל שלי אני המלך.
    אני מיואשת...תודה רבה לכם והמשך נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בגן
    בת
    15/03/2011

ביתי בת שנתיים ועשרה חודשים לרוב לא משחקת ועצובה בגן

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בגן

הוספת תגובה

• בעיות בגן - תגובה

איריס ברנט
    16/03/2011

בת שלום, האם הגננת הפנתה את תשומת לבך לכך? הייתי מבררת איתה ממתי זה החל? כמה זמן זה נמשך? אם זה נמשך מזה זמן , ייתכן ויש לה קושי מסוים שבגללו היא נמנעת מלשחק או שמדובר במשהו רגשי יותר? אם זה נמשך מזה זמן כדאי לפנות להתייעצות מעמיקה יותר אצל פסיכולוגית התפתחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת לילד בן שנתיים ו 8 חודשים
    לורה
    15/03/2011

כרגע בני נמצא במשפחתון של 5 ילדים, והגננת מעולה ומתייחסת לילדים כאמא-סבתא אוהבת, הבעיה היא המקום הקטן והסגור. אין חצר, והם כל היום בחדר ואולי גולשים קצת למטבח. בספטמבר בני יהיה בן שנתיים ו8 חודשים, כך שאינו מתאים עדיין לגן עירוני. רק באמצע ינואר ימלאו לו 3 שנים. בדקתי כמה גנים של נעמת, אך ההתרשמות היא שהקבוצות ענקיות של 35 ילדים לשתי גננות וסייעת אחת. שמעתי שזה מהווה יותר כשמרטפייה, אך מצד שני הגירויים רבים יותר ויש חצר גדולה עם חול ומתקנים. השאלה, מה עדיף לילד בגיל הזה? המליצו לי שעד גיל שלוש הם צריכים את האנטימיות, אך במשפחתון הוא יהיה אחרי 4 חודשים כבר בן שלוש, ואז יבלה שם 8 חודשים עד אוגוסט במסגרת צרה מדי. אנא עזרו לו להחליט. בברכה, לורה

הוספת תגובה

• מסגרת לילד בן שנתיים ו 8 חודשים - תגובה

15/03/2011

לורה שלום,
    את מעלה דילמה, ובאמת קשה לייעץ לך. חשוב שתהייה לילד גננת חמה וטובה, וטוב שיש קבוצה קטנה של ילדים, אבל משפחתון צריך להיות גם מרווח, עם חלל ומרחב לילדים להסתובב, ושיהיו בו משחקים מגוונים, וכד'.
    אינני בטוחה שכדאי להעביר את הילד למשך שנה למשפחתון אחר, עד שייכנס לגן עירוני, אבל אולי כן, אם תמצאי מקום מוצלח יותר, ואולי תשכנעי עוד אמא או שתיים, שגם הילדים שלהם יעברו עם הבן שלך, ואז ייהיו איתו עוד חברים שהוא מכיר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן שני של נעמ"ת

לורה
    15/03/2011

יוכי שלום,

תודה רבה על התגובה המהירה. ביררתי לגבי עוד גן של נעמ"ת, גם שם יש 35 ילדים, עם שתי גננות וסייעת קבועות ועוד אחת לא קבועה. התרשמתי מהגננת הראשית שהיא אשה חמה ורגועה, והיא הסבירה שמה שילדים צריכים זה בעיקר את החום, יותר מאשר את הלימוד. זה מצא חן בעיניי. המקום מרווח ונקי מאוד, ויש חצר עם חול ומתקנים. האם מתאים להעביר אותו לשם והוא בגיל 2 ו8 חודשים, או שלדעתך יזדקק עדיין למסגרת קטנה יותר וביתית. (במשפחתון הנוכחי, סיפרה לי שהיא מוציאה אותם לחצר, רק באביב ולשעה אחת בלבד! - לא בחורף ולא בקיץ). בקיצור השאלה, אם ענין מספר המטפלות לעומת מספר הילדים הוא קריטי מאוד, בהתחשב בעובדה שבני הוא ילד עצמאי ומפותח רגשית וחברתית ומתנהל לפי הספר, אך גם מצד שני התרגל לתשומת לב מיוחדת.
    אודה לך על הבהרה בענין הספציפי של הגיל וסוג המסגרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן שני של נעמ"ת - תגובה

16/03/2011

לורה שוב שלום,
    קשה לתת תשובה, זה הרי לא חשבון מתמטי.אבל אם ס"ה המעון מרשים אותך כטוב, כדאי לך לשקול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי גמילה
    הגר
    14/03/2011

ביתי האמצעית בת 3. בגיל שנתיים נגמלה מטיטולים, לפי רצונה בלבד. הגמילה היתה מהירה וללא קשיים מיוחדים.
    בהתחלה היתה עושה קקי בשירותים ולאחר זמן מה סירבה ומאז מתעקשת רק בטיטול.
    קנינו לה כסא חדש צבעוני, היא מכירה בע"פ את הסיפור של ציונה... ועדיין מסרבת.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חצי גמילה

הוספת תגובה

• חצי גמילה - תגובה

15/03/2011

הגר שלום,
    לדעתי - הניחי לה. להרבה ילדים יש רתיעה מהאסלה, והם ממשיכים לעשות קקי בטיטול, מכמה סיבות. היא עדיין קטנה, וזה לא נורא. מוטב לא ללחוץ עליה, ולהניח לה לעשות תהליך בקצב שלה. זה יגיע. כשלוחצים, זה יוצר הרבה פעמים התנגדות, ורק מחמיר את המצב.
    סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכתובת?
    שרי
    14/03/2011

שלום,
    בני בן 4 וחצי. הוא לא מבטא את עצמו ולא כ"כ מתעניין בדברים.
    בגן לא מעוניין לעסוק בשום פעילות יצירה (לא ציור/הדבקה/בצק או כל דבר אחר).
    הוא לא מעוניין להשתתף במפגשים.
    הוא חברותי ואוהב מאד לשחק עם חברים ועם אחיו הגדול, בעיקר (כמעט אך ורק) במשחקי דמיון, בדמויות של חיות. לרוב אינו מעוניין לשחק במשחקים אחרים.
    בבית, הוא מנסה להכריח את אחיו לשחק איתו בחיות, וכשאחיו לא מעוניין הוא כועס, מרביץ, מציק. כשהוא חוזר הביתה מהגן, אינו מעוניין לעשות כלום. מסוגל לשבת על הספה ולמצוץ אצבע (הוא גם ממשמש חיתול בד) במשך שעות.
    שמתי לב שהוא מאד רגיש לריחות, ונגעל מהמון דברים. הוא לא יעיז לגעת בחתיכת אוכל שנפלה לו מהצלחת, או לנגב מיץ שנשפך לו על השולחן. הוא לא מתקרב לילדים או אנשים שלטענתו הריח שלהם לא נעים לו. במהלך הארוחה הוא לא מסוגל שיש לו לכלוך על הידיים ונוהג לנגב ידיים כמעט אחרי כל ביס.
    הרבה פעמים הוא פשוט יושב לו ומוצץ אצבע תוך כדי משמוש החיתול בד. בזמנים אלו הוא מנותק ולא כ"כ מודע למה שקורה סביבו. אציין גם שהוא מאוד קשור לחיתול בד שלו, וכשהוא לא רגוע הוא מבקש אותו כדי להרגע. הוא מקפיד לשמור עליו "קר" (למשל אם יוצאים מהבית הוא ישים את החיתול בתוך תיק כדי שיהיה לו "צל" והוא לא יתחמם).
    מבחינת הגננות אין איתו שום בעיה. מה שמפריע לי הוא שנראה לי שהוא לא מבטא את עצמו בשום צורה וכאילו מתכנס בתוך עצמו, נמנע מדברים.
    לאן לפנות כדי לבדוק אם יש אכן בעיה ואם ניתן לסייע לו?
    אני חושבת בכיוון של רגישות יתר תחושתית. לאן לפנות?
    האם למכון להתפתחות הילד של קופת חולים? או למרפאה בעיסוק? או שזה היינו הך?

לקביעת תור
    סגירה
    מה הכתובת?

הוספת תגובה

• מה הכתובת? - תגובה

15/03/2011

שרי שלום,
    בעיני, הכתובת הנכונה ביותר היא מכון להתפתחות הילד. שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד במשותף, וכך יכולים מספר אנשי מקצוע לראות את הילד, להתרשם, להתייעץ ביניהם, ולהחליט יחד מה הטיפול הנכון ביותר עבור הילד.
    אני מציעה לך לפנות לרופא הילדים, עם מכתב מהגננת, ולבקש שיפנה אותך למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם.
    מאחלת לכם כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים לא מדבר, לא מצביע
    שלומית
    13/03/2011

שלום

בני בן שנה וחודשיים, הייתה לו בעיה של גמישות ויתר והיפוטוניה וטופלנו בהתפתחות הילד, המצב עכשיו הרבה יותר טוב, הוא זוחל, יושב לבד ובחודש האחרון התחיל לעמוד.

אבל מה, הוא לא מדבר (ממלמל, צועק) הוא לא מוחא כפיים (אבל הוא נוקש בשני חפצים) הוא גם לא מצביע לכיוון דברים, הוא מנסה להגיע אליהם לבד.

הוא שומר על קשר עין יציב, מבין הוראות (תן לי, קח, לא, איפה אבא, אמא, אור, סבא, סבתא, כלבה) תמיד מסתכל עלי כשאני קוראת לו.

קראתי בכל מיני פורומים שילדים צריכים להצביע עד גיל שנה, האם יש לי סיבה להיות מודאגת?

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים לא מדבר, לא מצביע - תגובה

15/03/2011

שלומית שלום,
    בגיל שנה לערך, ילדים מתחילים לחקות תנועות, כמו להצביע איפה אור, למחוא כפיים, לשים ידיים על הראש, כפי שמראים להם. אבל כמו בכל גיל שאנחנו אומרים, מדובר בממוצע, בערך. לכן, גיל שנה וחדשיים איננו מאוחר, וייתכן שעוד מעט גם הבן שלך יתחיל.
    בינתיים, אם כל היתר בסדר, אין סיבה לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הילד
    אפרת
    12/03/2011

הבת שלי בת 3 וחצי, נולדה בשבוע 41 במשקל 2400 ק"ג, התפתחותה היתה איטית: זחילה 9 חוד, הליכה שנה ו 3 חוד דיבור יותר מאוחר בטיפה...כעת בגן המליצה לי הגננת להכניס את הילדה לוועדת שילוב של משרד-החינוך. הילדה מתקשרת עם ילדים משחקת, יש קצת בעיה של תנועתיות יתר אך לא היפראקטיביות, וכתוצאה מכך הפרעת קשב וריכוז.
    ילדה חכמה עם אינטליגנציה רגשית גבוהה מאוד. באוד שאותי זה לא מדאיג, שגם אני הייתי ככה בילדותי והתמתנתי עם הגיל. היום אני עובדת בנק עם תארים...
    אני דואגת שמשרד החינוך יקטלגו את הילדה וחלילה ישימו את הילדה בגן מיוחד\כיתה טיפולית. שוחחתי עם הפסיכולוגית היא ניסתה להסיר ממני כל חשש. והציעה לי במקום שניתן באופן פרטי או דרך קופ"ח. השאלה אם זה אותה פרוצדורה? איפה לפי דעתך כדאי לי?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילד

הוספת תגובה

• התפתחות הילד - תגובה

13/03/2011

אפרת שלום,
    משרד החינוך איננו מתייג ילדים סתם. אבל לפעמים ילד בולט בקשיים שלו, או שהוא יוצר בעייה לסביבה שלו בגן או בכיתה, בגלל התנהגות סוערת.
    אם יש בעייה , צריך לטפל בה, בעיקר לטובת הילד עצמו.
    סוג הטיפול תלוי בחומרת הבעייה. אם הבעייה קלה, והילד מתמודד טוב בכיתה, אפשר להסתפק בטיפולים פרטיים. אבל אם יש בעייה במסגרת החינוכית, צריך לשקול אם לתת לילד עזרה בתוך המסגרת.
    לדעתי, הפסיכולוגית שראתה את הילדה במסגרת החינוכית היא הכתובת היחידה שיכולה לתת לך תשובה מה טוב עבור הילדה, וחשוב שתסמכי עליה, ותקבלי את דעתה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר באיחור?
    מירית
    12/03/2011

בני בן 11 חודשים מתוקן (נולד פג שבוע 27) זוחל על 6,עומד עם תמיכה ברהיטים, מנסה לבנות מגדלים, חייכן, ממלמל בה, בה, בה, אבא, דה,דה, גה, גה, ולפעמים מה, מה, , עונה לשמו, מבין- שים בפנים, תוציא, מבין- איפה הדובי? והולך לחפשו למשל, איפה הספרים, איפה השעון ועוד. יודע לנופף לשלום, למחוא כפיים, לעשות "טובה" לבובות. מתייחס אחרת לכל אחד מבני המשפחה, מאוד יוצר קשר, אנו מבינים אם הוא לא רוצה משהו- הוא מפנה ראש הצידה.
    השאלה שלי- הוא לא מצביע על חפצים ולא מחקה קולות שלנו למרות שבדיקת השמיעה תקינה ואין נוזלים באוזניים..
    האם עליי לדאוג? גם לזחול התחיל יחסית מאוחר? האם כדאי לטפל?
    עד מתי מצפים לראות חיקוי והצבעה?
    תודה רבה על התשובה וסליחה מאוד על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר באיחור?

הוספת תגובה

• האם מדובר באיחור? - תגובה

13/03/2011

מירית שלום,
    לפי תיאורך, נשמע שהילד שלך מפותח בצורה מצויינת, ובעצם אין פער מן הצפוי בגילו !! זה באמת משמח ומרגש, תודה לאל.
    החיקוי של תנועות והצבעה, מתחיל בגיל 10 - 12 ח', כך שבהחלט לא נורא אם איננו מחקה ומצביע. אין צורך להילחץ.
    כל טוב, תהנו ממנו !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! תודה!

מירית
    13/03/2011

תודה רבה לך, נרגעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ושלושה חודשים
    אריאלה
    12/03/2011

שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים לא מדבר כלל. לא אומר אמא אבא הייתה תקופה שהיה קורא לאבא דאד שזה חלף לאחר זמן גם כמעט ולא נשמעת גיבריש תוך כדי משחק, הוא שומע הייטב מבצע הוראות פשוטות של תביא תיקח אפילו אם זה מחדר אחר. עושה ביי, נשיקה באוויר מוחא כפיים לא עם הראש אם אינו רוצה משהו. יודע איך עושה כלב חתול נמר. יודע איך לקראו לחתול קורא לן קיייססססס. יודע להצביע על כל חפץ שאגיד לו כולל חיות או משחקים בספרים. רוב התקשורת שלו היא בהצבעה על חפצים שהוא רוצה והשמעת קול של צעקות שאראה מה הוא רוצה. ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין פרט לעניין השפה. התחיל ללכת מוקדם בגיל 11 חודשים, התפתחות מוטורית תקינה אף מהירה לגילו. מרכיב בניין מקוביות, פרמידות, מתאים צורות לתוך התאים שלהם לפי צורה.
    השפה המדוברת בבית היא רוסית אבל טלויזיה רואה בעברית. כמו גם לפני חודשיים נולד לו אחר ואולי יש קשר לרגרסיה הזאת ולחוסר ההתקדמות?
    מתי עליי לפנות לקלינאית תקשורת? האם זה משהו חריג? ואיך אני מוצאת קלינאית תקשורת שדוברת רוסית באופן פרטי לא דרך הקופות חולים כי המערכת בריאות מאכזבת ברמות שלא ניתן לתאר. לחכות 3-4 חודשים לתור?! לא ניראה י הגיוני אני מעדיפה לבדוק את הילד באופן פרטי ולקבל הכוונה בעת הצורך.
    אשמח לתשובה בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ושלושה חודשים - תגובה

13/03/2011

אריאלה שלום,
    נורמלי להתחיל לדבר עד גיל שנתיים, ורוב הילדים מתחילים לומר מלים סביב גיל שנה וחצי,כך שהילד שלך עדיין ממש צעיר. בהחלט ייתכן, שהעובדה שהוא חשוף לשתי שפות מעכבת אותו, ולכן הוא יתחיל לדבר קצת יותר מאוחר מהממוצע.
    העיקר בגיל זה הוא שהילד מבין. זה סימן שהוא לומד את השפה, והוא נמצא בתהליך התפתחותי תקין.
    אין טעם לקחת אותו לקלינאית תקשורת לפני גיל שנתיים.
    אם תצטרכי, אפשר לשאול בקופת חולים, ואני משוכנעת שיוכלו להפנות אותך לקלינאית דוברת רוסית. אגב - תחשבי על כך שוב. אם הילד יהיה בגן דובר עברית, עדיף שתהייה לו קלינאית דוברת עברית. אם תטפל בו קלינאית ברוסית, זה עלול לגרום לו לבלבול ולעיכוב עוד יותר משמעותי בהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה אשמח לתשובה.
    רינת
    12/03/2011

השאלה שלי תיראה קצת מוזרה אבל אני שואלת בכל מקרה
    הייתי עם ילדי בן ה-5.5. בהתפתחות הילד לאחר שהגננת הצביעה על בעיה קלה במוטוריקה העדינה וניתוקים בקשב. במהלך הדוח, המאבחנת ציינה שיש לו 2 מערבולות שיער. יש לי אחיין שיש לו 2 מערבולות שיער ויש לו קשב וריכוז עם היפר אקטיביות. האם יש מחקר שמראה על קשר בין מערבולות שיער ללקות למידה/בעיה בהתפתחות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מוזרה אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה אשמח לתשובה. - תגובה

12/03/2011

רינת שלום,
    זו איננה שאלה מוזרה, אלא שאלה שאין לה תשובה עדיין !
    לרוב האנשים יש מערבולת שיער אחת, באמצע הראש. התופעה של מערבולת שיער שאיננה מרכזית, או 2 מערבולות, היא יותר נדירה, כמו למשל , אנשים שהם שמאליים.
    יש השערה מסויימת, שבאופן כללי יש קשר בין תופעות חריגות שונות, אבל לא תמיד הקשר הזה ידוע לנו בצורה ברורה.
    לכן, כשבוחנים ילד, מסתכלים על מה שיותר תופעות אצלו, שנראות חריגות, כאמור, זה לא בהכרח מסביר את הבעייה שלו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    מורן
    10/03/2011

שלום רב.
    יש לי ילד בן ארבע. רציתי לשאול שאלה שקצת מביכה אבל מטרידה אותי: ואני מקוה שזה המקום לשאול אותה:
    מתי ילד אמור להתחיל בשלב גירוי האיבר מין שלו...?
    {כי אני יודעת שזה שלב בהתפתחות שלו}
    ובני עדין לא עושה את זה... האם יש זמן מסוים לזה...? אני צריכה לדאוג בענין...?
    אשמח מאוד לתשובה.
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

11/03/2011

הילה שלום,
    לא כל הילדים מאוננים, וזה בסדר. זה לא אומר שלא גילו את אבר המין שלהם......
    אין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על פזילה והיפוטוניה
    נורית
    10/03/2011

שלום
    הבן שלנו בן שנה ושמונה חודשים. הוא סובל מהיפוטוניה מלידה ואנחנו עושים איתו פיזיותראפיה בקופה. הוא כעת החל לזחול על שש ולשבת לבד.
    יש לו רק 3 שיניים והוא אומר רק "אבא".
    לאחרונה גילינו שהוא גם קצת סובל מפזילה שנטפל בה עם רתיעה.
    ראו אותו נוירולוגים ששללו פיגור או CP ורופא עיניים בנושא הפזילה אבל אין רופא אחד שבחן את כל הסימפטומים שלו יחד ואנחנו חוששים שהכל יחד זה אולי בעיה גדולה יותר כמו איזו תסמונת או בעיה גנטית חס וחלילה.
    למי עלינו לפנות כדי לבדוק את הנושאים הללו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פזילה והיפוטוניה

הוספת תגובה

• שאלה על פזילה והיפוטוניה - תגובה

11/03/2011

נורית שלום,
    מי שמטפל בדרך כלל בבעיות התפתחותיות הוא רופא התפתחותי או נוירולוג-ילדים. יש רופא-מומחה כזה בכל מכון להתפתחות הילד, בכל בית-חולים, ולפעמים גם במרפאות בקהילה. אם יש דאגה, הילד נשלח גם לבירור גנטי, או לכל מומחה אחר, כמו אורתופד, רופא עיניים, לפי הצורך.
    כדאי שתהייו שייכים למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם, כיוון שבמכון כזה קיים צוות רב-מקצועי, שמלווה את הילד והמשפחה עד ביה"ס, עוקב אחרי התפתחות הילד מידי תקופה, ודואג לכל טיפול שהילד צריך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת מאוד לבני בן 11 חודש
    נדיה הראש
    10/03/2011

שלום אני אמא לילד בן 11 חודש , הוא ילד מקסים חייכן, אוהב מאוד ילדים ( הוא איתי בבית מאז הלידה כי אנו עוברים בית לאזור חדש ) אבל בחוץ מחייך לילדים ולבני דודים שלו , מה שמדאיג אותי שכשהוא משחק שמתי לב שהוא מסובב את הגלגלים של המכונית או שיש משחק עם עיגולים מיסתובבים אז זה מה שיעסיק אותו , לא תמיד אבל הרוב , הוא אוהב מאוד טלויזיה , מוזיקה , ספרים ,כשהיה קטן יותר לימדתי אותו נעדנד , ועכשיו הוא כל הזמן אים יושב על הברכיים או עומד ושומע מוזיקה הוא מיתנדנד לבד , הוא לא מצביע בכלל על דברים למשל אור , הוא מיסתכל ישר אבל לא אומר אור ולא מצביע , גם מים אים הוא רוצה בקבוק הוא מנסה להגיע אל הבקבוק אבל לא יבקש הוא גם בקושי מדבר הוא רק ממלמל אמר כמה פעמעם אבא וזהו ועכשיו רק אומר מילה : את זה . הוא רואה כפתורים או ריצרץ על החולצה שלי זה מה שישר מעסיק אותו , אור- רוצה להדליק וכבות רק אים סבתא נותנת לו , גם הוא לפעמים מתלהב מאוד עם הידיים כמו ניפנוף , אוהב מישחק קוקו עם שמיכה או מטפחת ,הוא התחיל לעמוד בגיל 8 חודשים וללכת אים אני מחזיקה אותו מגיל 6 חודשים , מוצקים הוא בקושי רוצה לאכול רק אים אני מביאה לו , לבד, , ביסקוויט לילדים- הוא משחק עם זה אבל לא רוצה להכניס לפה , רק אים אני נותנת לו אז הוא אוכל, ידיים לצלחת הוא מכניס אבל לא מכניס לפה הוא ימרח את זה על כל הפנים,לפעמים שהוא מיתעצבן ממשהו אז הוא צועק צעקה כמו אהההה.... אני חוששת מאוד מאוטיזם כי עבדתי בגן עם ילדים מיוחדים , ובעלי אומר שאולי יש לי פחד או טראומה שכל דבר אני יותר מידי בודקת , השאלה האים יל לי ממה לחשוש לפי התיאור ? הוא נולד במשקל 4.445 הלידה הייתה עם 3 לידות בהתחלה רגיל אח"כ ואקום , ולבסוף הרדמה כללית, כי חבל התבור היה סביב הצוואר, וגם היה לו שבר בראש ביגלל הואקום אבל התוצאות של הבדיקות מראות שהכל תקין , האים אני אמא פרנואידית ????? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חוששת מאוד לבני בן 11 חודש

הוספת תגובה

• חוששת מאוד לבני בן 11 חודש - תגובה

11/03/2011

נדיה שלום,
    רוב הדברים שאת מתארת הם נורמליים לילד בן 11 חודש.
    אבל, אם את כל כך לא שקטה, כדאי שתדברי עם רופא הילדים שלכם, ותשמעי מה הוא יגיד לך, באופן פרופסיונאלי ואובייקטיבי.
    אולי הוא יציע לשלוח אתכם לרופא מומחה להתפתחות.
    נקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 14
    ANA
    10/03/2011

שלום רב!
    בתי בת 14 - גובה 175, משקל 63.
    ילדתי גבוהה מאוד יחסית לגילה, מספר נהליים 41, והיא רק בת 14 !
    היא על סף יאוש, מתביישת למרות שהיא נראת טוב.
    השאלה שלי: האם ניתן להשפיע על התהליך המשך הגדילה?
    האם קיימת אפשרות למתן או להאט את הגדילה לגובה (בההלת בלי לגרום נזק לבריאותה)?

תודה מראש
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 14

הוספת תגובה

• ילדה בת 14 - תגובה

11/03/2011

אנה שלום,
    אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. אפשר לבקש אותו להפנות אתכם לאנדוקרינולוג, שמטפל בהתפתחות פיזית, ואולי הוא יוכל לעזור.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוך חברתי
    מימי
    09/03/2011

ביתי בת 9 וחצי שבועות. נולדה בזמן.
    עוקבת במבטה היטב, הן אחרי אנשים והן אחרי חפצים מעניינים ואחרי המובייל. יוצרת קשר עיין היטב.
    הבעיה היא שהיא ממעטת ביותר לחייך, חייכה מספר מועט של חיוכים (3-4) בתגובה לגירוי בעיקר לחיות במובייל. למרות נסיונות רבים לגרום לה לחייך אלי או לאביה מסתכלת עלינו בסקרנות אך אינה מחייכת.
    האם יש צורך לפנות לאיבחון ? האם זה בגבול הנורמה ?
    לציין לילדה בן-דוד הסובל מ PDD

לקביעת תור
    סגירה
    חיוך חברתי

הוספת תגובה

• חיוך חברתי - תגובה

10/03/2011

מימי שלום,
    עוד מוקדם מדי לומר לגבי הילדה. בהחלט ייתכן שעוד שבועיים-שלושה תחייך יותר. צריך לזכור, שכמו אצל מבוגרים, יש ילדים שאינם חייכנים, וזה בסדר ונורמלי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה