פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיזה גיל אפשר לישון עם כרית?
    טל
    19/12/2010

שלום,
    אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון, ומנסה בכל זאת,
    בתי כמעט בת שנתיים ורציתי לדעת אם אפשר לתת לה לפעמים (בעיקר כשהיא מצוננת) לישון עם כרית קטנה לילדים

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאיזה גיל אפשר לישון עם כרית? - תגובה

20/12/2010

טל שלום,
    אפשר, אם כי זה לא מומלץ.
    הרבה בריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 משחק עם הפין שלו
    פולי
    18/12/2010

שלום רב,
    מה צריכה להיות התגובה של ההורים עם הבן שלהם-בן 4,משחק עם הפין שלו?מתי זה נורמלי ומתי יכול להפוך לבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 משחק עם הפין שלו

הוספת תגובה

• ילד בן 4 משחק עם הפין שלו - תגובה

19/12/2010

פולי שלום,
    זה בהחלט נורמלי שילד בן 4 בודק את אברי הגוף שלו. אין כאן שום חריגות ושום בעייה.
    אין צורך להתייחס לכך , אלא אם הילד שואל שאלות ואז טוב לענות לו באופן ענייני.
    הניחו לו לגלות את גופו, ואם נעים לו. זה חולף כשהילד מבין שיש טאבו חברתי, ואז הוא מתחיל להתבייש לעשות זאת בפומבי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית התפתחות
    ללא שם
    17/12/2010

שלום אני בת 16 אוטוטו.
    בסוף כיתה ו' התחילה לי התפתחות של החזה, גולות שאפשר להרגיש בהעברת יד וכאב כשנוגעים במקום. הייתי בטוחה שאני מתחילה את ההתפתחות ולאט לאט החזה ייגדל אבל הוא נעצר בצורה זו ועד עכשיו הוא לא גדל, רק ממשיך לכאוב.
    אני בתת משקל, הלכתי לדיאטנית ועכשיו אני כבר לא נמצאת בתת משקל חמור אלא קל ואני ממשיכה את הביקורת אבל אני כבר בת 16 כמו שאמרתי והחזה לא גדל. זה מייאש אותי.
    התחילו לי הפרשות ושיעור וכל תסמין של התבגרות כבר לפני שנה או שנתיים רק אין חזה.
    האם יש איזה שהם מאכלים בעלי הורמונים שאני יכולה לקחת ויאיצו את הגדילה?
    האם יש פתרון אחר?
    האם זאת בעיה שדרושה התייעצות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית התפתחות

הוספת תגובה

• בעית התפתחות - תגובה

18/12/2010

שלום,
    יש רופא שהוא מומחה לכל בלוטות ההורמונים ולגדילה של הגוף. הוא נקרא אנדוקרינולוג.
    את יכולה לבקש מרופא המשפחה שלכם הפנייה לאנדוקרינולוג, ולהתייעץ איתו, אם צריך, הוא יבקש לעשות בדיקות מסויימות, והוא ייתן לך תשובה מוסמכת.
    שיהיה לך כל טוב, והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנתקות
    אמא מודאגת
    16/12/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3 ו-4 חודשים התחילה השנה גן מועצה. ילדה מאושרת עם ביטחון עצמי ,מאוד ורבלית וחברותית וכד' מזה זמן מה הגננת מספרת לי כי הילדה "מתנתקת" במפגשים ולעיתים גם בחצר, לטענתה זה נראה כאילו היא לא נמצאת איתם אלא בעולם אחר, מידי פעם ראיתי התנתקויות כאלו גם בבית אך לא ייחסתי לכך חשיבות חשבתי כי היא לוקחת קצת זמן לעצמה...הגננת המליצה ללכת לרופא שיפנה לבדיקות ולהתפתחות הילד. בדבר מדאיג אותי מאוד, על מה התנהגות כזאת יכולה להצביע ומה עלי לעשות לדעתכם...
    יש לציין שלמרות היותה ילדה חברותית ואוהבת אדם יש לה קושי ליצור קשרים חברתיים בגן אבל רק בגן כי בצהרון שאחרי הגן יש לה שלל חברים...
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    התנתקות

הוספת תגובה

• התנתקות - תגובה

17/12/2010

אמא יקרה שלום,
    ייתכן שמדובר בחולמנות סתם, אך ייתכן שמדובר בסוג של התקף אפילפטי.
    לכן, חשוב שתלכי איתה לנוירולוג-ילדים, שיעשה את הבדיקות והבירור הנכון.
    נקווה לטוב.
    הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ייעוץ ועזרה ....
    סיגל
    16/12/2010

שלום וברכה
    הקטנה שלי בת שנתיים ותשעה חודשים ילדה יחידה , נמצאת במסגרת פרטית כרגע שהיא מאד אוהבת .
    עד לפני כחמישה חודשים הילדה הייתה ילדה נוחה וכיפית ופתאום ביום בהיר אחד הכל השתנה .
    היא ילדה מאד מעניינת וסקרנית ומאד פעילה . היא לא מסוגלת לשבת רגע על הטוסיק ולא מסוגלת להביא את עצמה להתרכז במשחק יותר מכמה שניות , היא לא מסוגלת לשבת רגע גם בזמן האוכל וכתוצאה מכך היא ירדה משמעותית בכמות האכילה וירדה גם קצת במשקל (היא גם ככה רזונת ) .
    היא לא מפחדת מכלום חוץ מהכביש . היא מסוגלת להדליק את הגז בבית בשנייה של חוסר תשומת לב ואך לבלוע חומרי ניקוי או תרופות חס ושלום ( רק לפני שבועיים בשניה של חוסר תשומת לב היא הצליחה להגיע לבקבוק של אנטיביוטיקה ולשתות את כולו ( מזל שלי שהוא כבר היה כמעט ריק אבל מיותר לציין היכן נמצא הלב שלי אחר כך ) ורק שלשום היא הדליקה את הגז כאשר הרשיתי לעצמי להיכנס לשירותים .
    אז בכל פעם שהיא עושה דבר כזה אני מייד אחר משביתה אותו או מוצאת מקומות גבוהים בבית .
    הבית כבר נמצא כולו למעלה ואני מרגישה שכל הבית מנוהל ע"י הקטנה המופלאה שלי .
    לא משנה כמה אני אומרת לה שאסור היא חושבת שזה משחק . ניסיתי גם את שיטת פינת הרגיעה , ואת שיטת האסרטיביות , ואפילו הגדלתי לעשות באותה הפעם שהדליקה את הגז ונתתי לה מכונת קלילונת על היד הקטנה שלה , לה זה לא הזיז אותי זה שבר רגשית כל הלילה בכיתי .
    בלילה היא מתקשה להרדם וכשהיא נרדמת זה לכל הלילה ברוך ה' אבל גם מתוך שינה היא לא מפסיקה לזוז לנוע ולדבר .
    יש לה קושי עם מגע של חפצים או בדים מסויימים ועל נעליים אין בכלל מה לדבר .
    הייתי אצל רופא המשפחה שטען שלפני גיל 3 אין מה לעשות ואין לו לאן להפנות אותי .
    הלכתי לטיפת חלב שם הפנו למרכז לגיל הרך בעירי אבל יש שם רשימת המתנה כל כך גדולה שאין להשיג תור לפחות לשישה חודשים הקרובים .
    שנה הבאה היא אמורה לעלות לגן ציבורי ואני חוששת שבמצבה הנוכחי ובמצבי הנוכחי יהיה לנו קשה .
    אני מבינה שמאד יכול ליהיות שרוב הבעיה היא איתנו ההורים אבל יש לי חשש שגם לה ישנה איזו שהיא בעיה .
    חשוב לציין שבעלי אביה סובל מ A.D.H.D חמור .
    אשמח לקבל ייעוץ מה לעשות לאן לפנות ? איך להתמודד כך שלא נפגע בקטנה האהובה שלנו וכמובן בנו .

מתנצלת על המגילה ותודה רבה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה ייעוץ ועזרה ....

הוספת תגובה

• בבקשה ייעוץ ועזרה .... - תגובה

17/12/2010

סיגל שלום,
    אין ספק שאתם במצוקה, והכתובת שלך היא מכון להתפתחות הילד, שם יבדקו אותה גם רופא התפתחותי, גם פסיכולוגית וגם מרפאת-בעיסוק, ובוודאי גם ינסו לטפל.
    ידוע לי שהתורים ארוכים, אבל תנסי ללחוץ, אם התור כל כך ארוך, שיפנו אותך למקום אחר מהקופת-חולים שלך. זה מקובל.
    בינתיים - תסדרי את הבית כך שהילדה לא תוכל להגיע לחפצים מסוכנים, וגם, כמובן, תשתדלי להשגיח עליה עד כמה שאפשר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחככות בגיל שנתיים
    ליאורה שני
    15/12/2010

שלום! ילדתי בת שנתיים וחודשיים ובשבוע האחרון הבחנתי אצלה בתופעה חדשה שלא היתה לפני כן. הילדה נוהגת להתחכך על הברכיים שלי ושל בעלי - בזמן שאנו יושבים, היא מביאה את עצמה למצב שהיא שוכבת על בירכינו כשהיא על הבטן, כך שנוצרת מן התחככות של אזור הבטן, החיתול בברכיים שלנו.....
    האם התנהגות זאת היא טבעית ומהווה חלק התפתחותי? קשה לי להבין מדוע היא עושה זאת... תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התחככות בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• התחככות בגיל שנתיים - תגובה

16/12/2010

שלום,
    זה סוג של אוננות, וככל הנראה, זה גורם לחווייה נעימה לילד.
    אין בכך רע, ולא בעייה כלשהי.
    סיכוי גדול שזה יחלוף תוך כמה שבועות,
    הניחו לה, שתהנה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של בן 3
    קיילי
    15/12/2010

שלום,
    לאחרונה שמתי לב למשהו קצת מטריד אצל בני בן ה3
    הוא כל הזמן "מתעסק" עם הציפורניים ועור סביב הציפורניים בידיים
    הוא ממש מגרד את כל העור מסביב ומנסה לשבור את הציפורניים
    הערתי לו מספר פעמים, לא בכעס, הסברתי לו שזה יעשה לו פצע שזה כואב ולא יפה וכו'
    אבל הוא ממשיך לעשות את זה. הוא עושה את זה תוך כדי שהוא משחק, צופה בטלויזיה, מקשיב לסיפור וכו.
    איך להסביר לו? להעיר או להתעלם? ממה זה יכול לנבוע? קשור לבעיה פסיכולוגית?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של בן 3

הוספת תגובה

• התנהגות של בן 3 - תגובה

16/12/2010

אלה שלום,
    כנראה מדובר בהתנהגות "כפייתית", שאין לילד שליטה על כך, ולכולנו יש התנהגויות כאלה.
    בדרך כלל זה חולף כעבור כמה שבועות.
    השתדלי להתעלם. ככל שתעירי יותר, זה ייצור בעייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א'
    אמא'לה
    15/12/2010

שלום,

אני אמא לילד בן חמש וחודשיים, הגננת אמרה לנו שלדעתה הוא אינו מוכן עדיןן לעלות לכיתה א' שנה הבאה וזאת מאחר שהוא לא מצליח לשבת במפגשים ומאוד מגיב לגירויים, חוץ מזה הכול תקין,

שאלתי- איך יודעים אם זה בעיה חולפת או הפרעה?

מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? אם בכלל...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוכנות לכיתה א'

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א' - תגובה

15/12/2010

אמא שלום,
    הגננת כנראה מרמזת שהוא ילד עם פעלתנות-יתר, וקושי בריכוז ובמיקוד קשב.
    חשוב לדעת אם זו תלונה שכבר עלתה בעבר ע"י גננות, או שזו פעם ראשונה. ובאמת, לפעמים כשהילד מתבגר זה חולף, ולפעמים זה נשאר, ולא עוזר להשאיר את הילד בגן עוד שנה.
    אני מציעה לך לבקש אבחון של נוירולוג-ילדים, ושל פסיכולוגית התפתחותית או חינוכית, כדי שיתנו לך תמונה יותר מדוייקת, ולפי זה תוכלי להחליט.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי לא רוצה מכנס ארו
    שרית
    14/12/2010

שלום, בני בן השנתיים וחצי לא רוצה ללבוש מכנס ארוך. מכיון שקר בחוץ, אני מלבישה לו מכנס ארוך והוא מתהלך כל היום תוך שהוא מחזיק את המכנס באיזור הברך כך שיהיה מורם. דבר זה נמשך כבר כשבועיים ומפריע לו להתנהל בשגרה (משחק, הליכה, אחיזה-ידיו כל הזמן מחזיקות את המכנסיים)
    מה עושים?

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי לא רוצה מכנס ארו - תגובה

15/12/2010

שרית שלום,
    יש ילדים שנרתעים מבגדים מסויימים, בשל רגישות תחושתית בעור, כאשר המגע עם הבגד יוצר אצלם תחושת לא נעימה.
    צריך לחפש סוג של בד שנעים לילד : פוטר למשל, ולא ג'ינס, טוב לכבס את הבגד לפני שהילד לובש אותו, ואז הוא יותר רך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע עם אובססיה לאותיות
    אישה
    14/12/2010

שלום בני בן ארבע וחודש ומגיל שנתיים הוא ממש אובססיבי לאותיות ומספרים
    זה מאוד מפריע לי כי כל הפעילות בבית היא סביב כתיבה (כמובן שרק אני כותבת והוא קורא) הוא לא מוכן לכתוב לבד( הגננת העירה את תשומת ליבי שיש בעיית מוטוריקה עדינה וגסה) עם כל זאת הוא ממש דורש לדעת אילו צלילים ואילו אותיות יש לכל מילה.
    שהוא נמצא בחברת ילדים אחרים לרוב הוא מדקלם סיפורים ושר שירים ולא ממש משתתף במשחק .(רק לאחרונה התחיל מעט לשחק במחבואים בבית עם חבר או אחיין.)

1)האם לזרום עמו?
    2)איך לעודד אותו לדברים חדשים אחרים? כמו משחק עם חברים?

תודה רבה לכולם

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע עם אובססיה לאותיות - תגובה

15/12/2010

אישה יקרה שלום,
    זנ קצת מטריד, ובהחלט לא רצוי, כיוון שזה מפריע לילד להיות פתוח גם לקשרים חברתיים תואמים לגילו, וגם ללמידה מגוונת.
    לדעתי, כדאי שתתייעצי עם פסיכולוגית התפתחותית או חינוכית, ותשמעי מה היא מייעצת לך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יכול להצביע על בעייה?

אישה
    15/12/2010

חשוב לי לציין שהוא יוצר קשר עין וקשר מילולי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יכול להצביע על בעייה? - תגובה

15/12/2010

זה חריג, ולא טוב לילד. זה לא אומר שהוא מגלה קווים אוטיסטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברותי לזרים
    שרה
    13/12/2010

שלום הבן שלי בן 3 וחודשיים, לפעמים הוא ניגש לזרים (בעיקר לנשים) ומתחיל להראות להם מה יש לו ביד באותו רגע, זה יכול להיות בסביבה מוכרת אך גם במקום לא מוכר. מצד אחד לרוב הוא יתעלם מזרים ולעיתים רחוקות אפילו יראה מבוכה או ביישנות, אך מצד שני, לא פעם אחת, הוא ניגש לזר מוחלט, ככה פתאום במיוחד אם הם יזמו קשר עין ראשוני ועוד יותר כאשר הוא מחזיק משהו ביד שהוא מאוד שמח ממנו ורוצה להראות אותו לאחרים.
    אני חייבת לציין כי הוא התחיל את הגן רק בגיל שנתיים, ומאז שהוא נולד מאוד הקפדתי שלא להראות פחד מזרים והוא עבר ידיים וכולם החזיקו אותו ולא היתה לו בעיה עם זה. אך הייתי מצפה ממנו לקצת יותר חשש מזר בגיל כזה. האם זה נורמלי לגיל שלו? האם יש לי סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    חברותי לזרים

הוספת תגובה

• חברותי לזרים - תגובה

15/12/2010

שלום,
    כרגע זה בסדר. זה מצביע על ילד פתוח באופיו ובטוח בעצמו.
    בהמשך, אולי תצטרכו ללמד אותו זהירות, וחידוד ההבדל בין חבר לזר, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5
    גלי
    13/12/2010

שלום רב,

בני בן 5 משחק בכל מיני סוגים של המשחקים עם ילדה בת 7 כמו למשל משחקי משפחה וכו"

האם יכולים להיות השלכות לטווח ארוך או קצר?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5

הוספת תגובה

• בן 5 - תגובה

15/12/2010

גלי שלום,
    לא ברור לי על מה את חושבת ומה "מפריע" לך, ולאיזה השלכות את מרמזת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי בתחתונים
    דינה
    13/12/2010

שלום

ילדה בת שנתיים ו 3 חודשים לעיתים רחוקות עושה קקי בשירותים והרבה פעימים עושה קקי בתחתונים פיפי לא מפספסת כמעט ( לפעמים זה קורה אבל כשיש לה פיפי היא אומרת יש לי פיפי ורצה לשירותים ועושה היא יכולה להגיד גם קקי אבל מהר מאוד קמה ואומרת לא לא ואחרי זה עושה קקי בתחתונים )

הסברתי לה שקניתי לה תחתונים חדשים ואסור לעשות קקי בתחתונים אחרי זה היא עשתה 3 פעמים קקי בשירותים וזהו מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי בתחתונים

הוספת תגובה

• גמילה מקקי בתחתונים - תגובה

15/12/2010

דינה שלום,
    אינך יכולה לצפות מילדה כה קטנה לשלוט על הצרכים, וגם להבין למה אסור לעשות בתחתונים. זה פשוט לא מציאותי.
    הגמילה היא תהליך ארוך, וכל ילד עושה את התהליך בזמן שלו ובקצב שלו.
    אני מציעה לך להחזיר לה את הטיטול, ולא לדרוש ממנה מה שאיננה יכולה.
    כשתהייה בשלה, זה יגיע, ואז הכל יסתדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנך להתגוננות
    רונה
    13/12/2010

יש לי ילדה בת שנתיים וחצי , היא חברותית והכל בסדר אבל כשילד לוקח לה משחק שהיה אצלה, אפילו ילדים יותר קטנים ממנה, בני שנה לוקחים ממנה משחק או נותנים לה מכה, היא נעמדת ובוכה. זה כואב לי מאוד. אני כל הזמן אומרת לה שהיא צריכה לעמוד על שלה ואם ילד לוקח לה משחק שהיה אצלה היא צריכה לקחת את המשחק בחזרה ואם ילד מרביץ לה היא היא צריכה לתת מכה בחזרה. וכל זה לא עוזר...
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לחנך להתגוננות

הוספת תגובה

• לחנך להתגוננות - תגובה

15/12/2010

רונה שלום,
    יש ילדים עם אופי כזה - יש גם מבוגרים כאלה, וקשה לשנות זאת. אולי בהמשך, כשתהייה יותר גדולה, גם היא מעצמה "תתחזק" ותעמוד על שלה, וגם את תוכלי ללמד אותה דרכים להתמודד. כרגע אין מה לעשות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיה?
    מירי
    12/12/2010

שלום רב,

נועם הוא בן שנה ושלושה חודשים. ילד חייכן ושמח, משחק כדור, בונה מגדל מ-5 קוביות, משחק קוקו ובעצם כל הזמן מזמין אותנו למשחקים (אמא, אבא ומטפלת), אומר כ-30 מילים, אוכל כל דבר.
    אנו נמצאים בשליחות והוא מכיר רק אותנו ואת המטפלת. מדיי פעם (פעם בשבועיים) כשאנו נפגשים עם חברים נועם מסתכל על ילדים משחקים אבל לא משחק איתם ועם ילד זר מנסה לגעת בו הוא מראה שהוא לא מרוצה (גם גסטה עם הכתף וגם בצליל) - זה התחיל רק לאחרונה.
    רק אחרי זמן הוא טיפה נפתח לילדים... אך עדיין לא מביע עניין רב. עוד כמה דברים:
    1. אני לא מבינה מה זה קשר עין טוב? נועם אכן יוצר קשר עין אבל לא מסתכל זמן ממושך לתוך העיניים אלא לצורך תקשורת (כשרוצה משהו, או רוצה להראות משהו, או כשאני קוראת לו) - רק אם בן אדם זר ומסקרן אותו אז הוא מביט ארוכות.
    2. נועם אומר אבא גם לאמא וגם לאבא... כשאנו מבקשים להגיד אמא הוא אומר טה-טה.
    3. הרדמות בלילה (ביום עצמאית עם מטפלת): נועם תמיד מבקש יד ומלטף אותה כ-30 דקות לפני שנרדם.

זהו ילד הראשון שלנו ואין לנו עדיין נסיון... רציתי לשאול אם אתם מזהים בעיה כלשהי?
    אני אמא קצת היסטרית ויש המון כתבות באינטרנט על אוטיזם לכן התחלתי לדאוג...

תודה מראש,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיה?

הוספת תגובה

• האם יש בעיה? - תגובה

15/12/2010

מירי שלום,
    כל מה שאת מציינת נראה לי נורמלי ותואם לגיל 15 ח', ואינני רואה סיבה לדאגה.
    כמו שאומרים, ממליצה לך "לא לחפש בעיות".
    תהני, תני לו לגדול. אני מקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה