פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר
    דנה
    18/01/2011

בתי בת ה7.5 (כיתה ב') תלמידה מצטיינת, מנומסת, שקטה, נעימה ובעלת חוג חברים רחב, אך מצד שני היא נעלבת בקלות, ובוכה.
    גם כאשר היא לא מצליחה במשימה בכיתה היא מתעצבנת בקלות ומגיבה בבכי שלפעמים נתפס כבכי היסטרי (לפי תאור של המורה), לאחר שיחה עם המורה קיבלנו המלצה לפנות לפסיכולג על מנת שיתן לנו כלים להתמודד עם הרגישות המוקצת שלה.

כיצד עלינו לטפל בנושא זה?
    האם ישנה דרך לחזק לה את הביטחון העצמי ובכך לגרום לה להתמודד בקלות יותר עם דברים?

אשמח לתשובה והכוונה בנושא

בברכה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

• רגישות יתר - תגובה

19/01/2011

דנה שלום,
    טבעי שיש ילדים (כמו גם מבוגרים) שמגיבים באופן רגשני במיוחד לסביבה. כדאי לבחון, לאיזה סוג של גרוי זו התגובה : האם כשמדברים אליה בתקיפות ? האם כשמותחים עליה ביקורת ? האם כשהיא רואה או שומעת משהו עצוב או מפחיד ? לפי זה אפשר לנסות ולהבין למה בדיוק הילד רגיש.
    יש ילדים שהבטחון העצמי שלהם נמוך, והם בוכים כשמותחים עליהם ביקורת.
    יש לעומת זאת ילדים שנבהלים או פוחדים מדברים רעים או עצובים, ומגיבים לכך בבכי.
    אנו מטפלים לפי הסיבה.
    בהחלט כדאי ללכת לפסיכולוג/ית ילדים, כדי שיעזור לכם ולילדה להבין את עולמה הפנימי, את דרך החשיבה שלה, וייתן לכם ולה כלים כדי ל"חסן" אותה .
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת עצבנית אחרי הגן
    יאנה
    18/01/2011

שלום! ילדה שלי בת שנה ושבע חודשים , התחילה ללכת לגן לפני 5 חודשים ובזמן אחרון היא חוזרת הביתה עצבנית אוגרסיבית לא יורדת מהידיים שלי, אני לא יכולה להשאיר אותה לדקה אחת לבד כי היא בוכה . מה זה יכול להיות? האם כל ילד כך?
    לאבא היא לא הולכת מעדיפה אותי

לקביעת תור
    סגירה
    חוזרת עצבנית אחרי הגן

הוספת תגובה

• חוזרת עצבנית אחרי הגן - תגובה

19/01/2011

יאנה שלום,
    אולי הילדה "עצבנית" כי היא חוזרת עייפה מהגן. בגן יש הרבה פעילות והרבה גרויים, וילד מוציא הרבה אנרגיות. נסי להשכיב אותה לישון קצת, או אולי סתם לשבת איתה בשקט, עם מוזיקה, כדי שתנוח.
    בוודאי שהיא נדבקת אלייך, כי היא מחפשת תשומת-לב, אחרי שבגן היא עם הרבה ילדים, ואין לה מספיק תשומת לב אינדיוידואלית.
    לא כל הילדים כך, אבל זה נורמלי, ובסדר.
    במשך הזמן, כשתגדל, זה יהיה קל יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

יאנה
    19/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במוטוריקה עדינה
    אולגה
    17/01/2011

שלום רב, בתי בת 4 וחצי מאוד מפותחת מבחינה וורבלית. מאוד חכמה ופותרת בקלות חידות הגיון לגילה. מזהה בקלות אותיות, צורות ומספרים. סופרת עד 20 ויודעת חיבור וחיסור מספרים עד 10. היא מאוד יצירתית וממציאה הרבה סיפורים ושירים. מדברת ושואלת שאלות בלי סוף. מאוד מפותחת מסבחינה פיזית (מוטוריקה גסה) ומאוד ספורטיבית. אבל יש לה בעיה במוטוריקה עדינה. קשה לה לצייר והציורים שלה לא תואמים את גילה. למשל כשהיא מציירת צורות הנדסיות הן יוצאות עקומות. אין לה אחיזה יציבה בעיפרון ולמרות שלצבוע היא יודעת יפה. היא עדיין לא כותבת אותיות ולא מציירת כמעט דברים מוגדרים. חשוב לציין שהיא מאוד אוהבת פאזלים ומצליחה להרכיבם בקלות. גם לדבריי הגננת יש לה איחור במוטוריקה עדינה למרות שבשאר הדברים היא עוברת את בניי גילה. האם אליי לדאוג? האם כדאי לשלוח אותה לאיבחון. בנוסף חשוב לציין כי קשה לה לשבת המקום הרבה זמן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במוטוריקה עדינה

הוספת תגובה

• קושי במוטוריקה עדינה - תגובה

18/01/2011

אולגה שלום,
    בקשי הפנייה למרפאת-בעיסוק, כדי שתבחן את הילדה. ייתכן שהיא זקוקה לטיפול כלשהו בתחום המוטוריקה העדינה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילמות סלקטיבית ילד בן שבע
    מיי
    16/01/2011

שלום רב

לילדי יש אילמות סלקטיבית, הוא בן שבע, אני מדברת עם הילדים בשפת האם שלי, עם בעלי באנגלית והוא מדבר עם הילדים בעברית, לאף אחד מהם אין בעיה, לילדי מרגע היוולדו הייתה בעיה עם השפה והיה קשה מאוד להבין אותו, בכל אופן, הוא אובחן ויש לו אילמות סלקטיבית, הבנתי שכיום הטיפול המומלץ ביותר הוא טיפול קוגנטיבי בהתנגות -cbt, שאלתי היא, האם הבנתי נכון, האם זהו הטיפול המומלץ לבעיה זו שנמשכת זמן רב מדי וארוך מן הצפוי, הוא כיום בטיפול באומנות זה כשנה וחצי, והטיפול לא מניב תוצאות, ואם לא, אז מה כן הטיפול המומלץ?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• אילמות סלקטיבית ילד בן שבע - תגובה

18/01/2011

מיי שלום,
    אני מבינה שלילד יש שתי בעיות :
    1. היגוי לא ברור.
    2. שהוא לא מוכן לדבר בנוכחות חברה או אנשים זרים.
    לפעמים, שתי הבעיות קשורות זו בזו, וילד שהדיבור שלו לא ברור מתבייש יותר לדבר בפני זרים.
    הוא צריך ללכת לטיפול לקלינאית תקשורת, שתעבוד איתו על שיפור ההיגוי.
    יחד עם זה, הוא צריך ללכת לפסיכולוגית, שתטפל בו כדי להקטין את החרדה החברתית, וכדי שיוכל לדבר עם זרים. הטכניקה המקובלת היא בהחלט CBT. מטפלת באמנות כבודה במקומה מונח, אבל היא לא פסיכולוגית, ולא מקצועית כמוה.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מקרב לב.

מיי
    18/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לגבי גן
    גל
    15/01/2011

בתי בת שנתיים וחודשיים אוטוטו אני רוצה להכניס אותה לגן היא ילדה מעט חרדתית נצמדת אלי מפחדת מרעשים מעולם לא הייתה בגן השאלה היא איזה קבוצה כדי להכניס אותה בגן יש 2 אופציות:
    או להכניס אותה לקבוצה של הקטנים שזה מגיל שנה עד שנתיים שיש שם בני שנה וחצי ומעט שיהיו בינואר מרץ בני שנתיים ואז בספטמבר היא צריכה לעבור לקבוצה של בני 3 עד 4 עם אלו שהם בני גילה.
    או להכניס אותה ישר לקבוצה של בני שנתיים עד 3 שבספטמבר היא עוברת עם אותה קבוצה לבוגרים.
    ההבדל הוא שבקבוצה של הקטנים יש 15 ילדים שהיא תהיה איתם חצי שנה ואז תעבור לקבוצה של הבוגרים.
    ואילו בקבוצה של בני שנתיים עד 3 יש 23 ילדים.
    אז מה עדיף לילדה שלא הייתה מעולם במסגרת גנית והיא די חרדתית להכניס לקבוצה של הקטנים 15 ילד ובספטמבר שוב התסגלות לקבוצה הגדולה החדשה, או בכל זאת להכניס אותה לקבוצה של הגדולים מראש כלומר בני 2-3 ואיתם בספטמבר היא תעבור לבוגרים בקבוצה של 2-3 יש 23 ילדים.

אני ממש לא יודעת מה לעשות מצד אחד להתחיל בקטנים יתן לה ביטחון אבל מצד שני שוב תצטרך להסתגל לקבוצה עם ילדים שונים בספטמבר שזה די קשה לילד.
    מבחינת דיבור לא יודעת לדבר ממש מעט מילים יש קצת איחור לגיל שנה נולדה ב נובמבר 2008
    מה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה לגבי גן

הוספת תגובה

• הסבר לקבוצות אם לא מובן

גל
    15/01/2011

קבוצת פעוטות 1-2 15 ילדים
    קבוצת צעירים 2-3 23 ילדים
    קבוצת בוגרים

אופציה 1 מתחילה במרץ בקבוצת פעוטות וספטמבר עוברת לבוגרים (יהיו שם ילדים שונים.)
    אופציה 2 מתחילה בקבוצת הצעירים במרץ ובספטמבר עוברת איתם לקבות הבוגרים.

מה עדיף לעשות
    בהתחשב שמדובר בילדה שלא הייתה בגן והיא די חרדתית ומבחנית דיבור ממש אוצר דליל ביותר.
    השיקול לשים אותה בקטנים רק בגלל שיש שם כמות של 15 ילידם והילדים יותר קטנים פחות מאיים והיא הייתה שם בחצר נינוחה אבל מצד שני שוב התסגלות בספטמבר לגדולים שהיא לא מכירה בעייתי גם.

אני ממש מתלבטת(:

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לקבוצות אם לא מובן - תגובה

16/01/2011

גל שלום,
    כפי שאת מתארת את ילדתך, היא גם ילדה חרדה, וגם יש לה שפה מצומצמת מאד.
    ראשית - היא זקוקה לאבחון של קלינאית תקשורת, ואולי חשוב להתחיל לטפל, כדי לקדם אותה בדיבור. כשילד מסוגל להתבטא, הבטחון העצמי שלו מתחזק, ויש לכך חשיבות רבה, במיוחד לילד חרדתי.
    לגבי הקבוצות - כל הקבוצות נראות לי גדולות מדי לילדה כזו.
    הייתי מחפשת מסגרת של משפחתון, או גנון עם 7-8 ילדים, לא יותר, כדי שתוכל לקבל יחס אישי מהגננת, ועזרה בתקשורת עם הילדים האחרים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה

שלום רב,

בתי בת שנה התחילה ללכת 4-5 צעדי לבד.
    ברצוני לדעת מתי נכון וצריך לנעול לה נעליים , ואיזה סוג של נעליים.
    האם זה אפשרי לשים לה נעלי בית לתינוקות, ו/או נעלים ?
    מתי הזמן הנכון לעשות זאת ?

תודה רבה.
    גיל.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה - תגובה

16/01/2011

גיל שלום,
    כיום המחשבה היא, שטוב לתת לילד ללכת יחף, כדי שיאמץ את שרירי כף הרגל, עד שיתחזקו.
    ובכל זאת, מאחר שחורף, צריך לשים משהו נגד הקור. לכן, אפשר בהתחלה להסתפק בנעלי-בית רכות, מצמר, דמויות גרביים, ולקנות לה נעלי "צעד ראשון" בעוד חדשיים-שלושה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן + שפה
    גל
    13/01/2011

יש לי ילדה בת שנתיים וחודש שעד עכשיו הייתה איתי בבית היא מאוד מאוד חרדתית ונצמדת אלי כשאני הולכת איתה לגן הציבורי וילד מתקרב היא מיד בורחת או שילד אפילו קטן ממנה מתקרב אליה היא נרתעת ובוכה, אני רוצה להכניס אותה במרץ לגן בו יהיו 15 ילדים איך ניתן לעשות זאת בצורה נכונה?
    בנסוף שאלה לגבי דיבור היא בת שנתיים וחודשיים ועדיין לא יודעת לדבר יש לה כמה מילם שהיא אומרת אבל לרוב זה הבהרה אחת כמו פה, עין, אבא, לא יודעת להגיד נגיד מים, יודעת להגיד הרבה אבל הרוב מילים עם הבהרה אחת וגם האוצר שלהנשאר דליל.
    אני רוצה לציין שמבחינה מוטרית עשה הכל לאט הליכה בגיל שנה ו 8 האם עלי לדאוג.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן + שפה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן + שפה - תגובה

15/01/2011

גל שלום,
    כנראה שהבת שלך מתפתחת בקצב איטי בכל התחומים. האי עדיין קטנה, אז תני לה זמן.
    בהחלט ייתכן - שדווקא הכניסה לגן תעודד אותה מאד, והיא תלמד מיתר הילדים בקצב מהיר יותר.
    חשוב שהגננת בגן שלה תהייה אשה חמה ואכפתית, ואז היא תתגייס לסייע לילדה להיקלט בגן. אפשר להתחיל במדורג : שעה ביום, ולהוסיף כל יום עוד שעה, לחבר את הילדה עם ילדה שקטה נוספת.
    בסבלנות, אני מאמינה שתסתגל.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע
    אילונה
    13/01/2011

בני בן 3.9. באספת ההורים בגן הגננת העלתה לפני שלילד יש בעיה עם מגע. הוא לא רוצה לגעת בדבק וצבעי מים. הוא לא אוהב שילדים נוגעים בו. בבית הוא לא מוכן לישון מחוסה. יש לי בעיה עם בגדים מסוימים. הוא לא אוהב חיבוקים ונשיקות. שאלתי: האם זה מעיד על בעיה מסויימת? והאם יש לה פיתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    מגע

הוספת תגובה

• מגע - תגובה

15/01/2011

אילונה שלום,
    אנחנו מכירים ילדים כאלה, ומגדירים את הבעייה שלהם כ"רגישות-יתר". זה משתפר עם הזמן, גם כאשר לא מטפלים, אבל אם זה קשה, אפשר לפנות למרפאת-בעיסוק, והיא תדריך אתכם איך להתייחס לילד, ואיך להתקדם איתו כדי שהשיפור יהיה יותר מהיר, גם מבחינת בגדים, שמיכה וכד', וגם מבחינת העיסוק בחמרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממלמלות
    דנה
    11/01/2011

יש לנו תאומות בנות 11 חודשים (תיקון גיל - 10 חודשים. נולדו בשבוע 35).
    פתאום התחלנו לשים לב שהן מאוד שקטות וממלמלות רק לעיתים רחוקות. היה שלב לפני כחודשיים ששתיהן אמרו "אבא" ופיטפטו די הרבה בשעות הבוקר, אבל עכשיו גם זה לא. את אחת מהן אני מצליחה לעודד להגיד "דה דה" אם אני עצמי אומרת את זה כמה פעמים, אבל השניה לא, היא ממלמלת לעיתים רחוקות.
    אציין שבמהלך רוב שעות היום הן עם מטפלת בבית ואני מטפלת בהן החל משעה ארבע
    מבחינה מוטורית נראה שהן מפותחות, שתיהן עומדות והשקטה יותר חזקה יותר וכבר כמעט הולכת.

האם יש סיבה לדאגה ואיך אפשר לגרום להן למלמל?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ממלמלות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

דנה
    11/01/2011

שכחתי לציין שאין להן שום בעיות שמיעה, שתיהן עברו בדיקת bera

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

13/01/2011

דנה שלום,
    צריך לבדוק שמיעה. בדיקת BERA בינקות אינה מספקת. לפעמים יש אח"כ נוזלים באוזניים, וזה מוריד את השמיעה ופוגע ביכולת לרכוש צלילי שפה.
    גשי קודם כל לבדיקת רופא אף-אוזן-גרון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקה

דנה
    17/01/2011

כבר הספקנו להיות אצל רופא א.א.ג והכל בסדר מבחינת השמיעה.
    האם ישנם ילדים שמדלגים על שלב המלמול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקה - תגובה

18/01/2011

דנה שוב שלום,
    שלב המלמול הוא שלב שכולם עוברים אותו. עם זאת, לפעמים יש נסיגה בכל שלב התפתחותי, וילדים מפסיקים לעשות דברים לזמן-מה.
    אם לא תחזור למלמל בעוד שבועיים-שלושה - התייעצי עם מומחה התפתחותי : קלינאית תקשורת, או רופא, או פסיכולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מבולבל כנ"ל ההורים גמילה מאוחרת
    עטרה
    10/01/2011

בני בן השלוש+ הינו ילד בוגר יחסית לגילו ומודע לעשיית צרכיו כבר כמעט שנה.
    רציתי לתת לו את הזמן להיגמל לבד מתוך צורך ורצון שלו אך זה לא קרה. כל זה היה בסדר עד שהוא החליט שנמאס לו מחיתול אך במקביל הוא אינו מעוניין ללכת לשרותים. היו נסיונות מוצלחים בעבר של עשיית כל הצרכים בשרותים אך שוב הוא ביקש חיתול בשביל 'לעשות קקי' כך שהוא לא מפחד מהשרותים - הם אפילו אטרקציה לעיתים רחוקות.
    איני יודעת מה לעשות, בגן הן יוצאות מדעתן מכיוו שכל החלפת חיתול הינה סצינה ארוכה ולי האמת - דיי נמאס. איך מעבירים אותו תהליך מבלי להזיק?
    תודה מראש
    עטרה.

הוספת תגובה

• ילד מבולבל כנ"ל ההורים גמילה מאוחרת - תגובה

13/01/2011

עטרה שלום,
    גם אני מבולבלת, מתוך אי בהירות לגבי המצב.
    אם הילד מבקש טיטול לעשות קקי - הרי שהוא למעשה שולט בצרכים, אלא שהוא עושה את הצרכים בטיטול ולא באסלה. זו תופעה מוכרת, ואין טעם להיאבק בה, בוודאי לא בגיל 3. זה יחלוף מאליו.
    צריך להשתדל, שהילד יעשה את צרכיו בבית, ולא בגן, כדי לא "לשגע" את הגננות (גם זה לא מובן לי, מדוע הן חסרות סבלנות). אפשר לעשות זאת ע"י תזונה מסויימת, עתירת סיבים, כמו פירות, כך שנניח הילד יצטרך לעשות את צרכיו אחה"צ.
    לגבייך - גם את "נמאס" לך, אין לך ברירה. את אמא שלו.
    ועוד משהו - אי אפשר בכוח. זה יוצר התנגדות שרק מחמירה את המצב.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ליאת
    10/01/2011

אני חברת קופת חולים מכבי
    איך אפשר להגיע אליך?
    מדובר בילד בן כמעט 4 יליד פברואר
    אני מתלבטת אם להעלות אותן לגן טרום חובה -חובה
    או להשאיר אותו בגן טרום טרום
    סיפרה לי באספת הורים שהוא מאוד רגיש וציינה גם שאחיזת העיפרון שלו חלשה (לא אוהב לעשות עבודות יצירה)
    מה דעתך?
    האם יש כללים ברורים בנושא זה לפיו מעלים או לא לגן הבא
    אשמח להנחיות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

שרון
    14/01/2011

תת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

15/01/2011

לאה שלום,
    אינני מקבלת באופן פרטי.
    לגבי הקשיים שאת רואה אצל הילד - טוב אם תתייעצי עם מרפאת-בעיסוק.
    אין כללים להעלאה או השארה של ילד בגן, זה תלוי בסוג הבעייה, ובחומרה שלה, וכן - כל אחד רואה זאת אחרת. זה גם תלוי בגורמים נוספים : מי הגננת, מה יהיה עם החברים של הילד, האם יהיה טוב אם יתנתק מהם ?
    כל ילד - לגופו.
    החשוב בעיני הוא לא לעשות מכך עניין "משברי", במיוחד בגיל זה. גם אם תעלי את הילד ויהיה לו קושי, אפשר ללכת לאיש מקצוע ולקבל עזרה מתאימה. טוב לאתגר ילד, גם מול קושי.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווחי ריכוז אצל ילדים
    נתנאלה
    08/01/2011

שלום רב,

רציתי לשאול האם קיימים נתונים על זמני ריכוז אצל ילדים בגיל הרך? הכוונה היא לזמן ריכוז אפקטיבי לפעילות מסויימת. ניסיתי לחפש באתרים ופורומים של התפתחות הילד, אך לא מצאתי. אולי המקומות בהם חיפשתי כלליים מדי. בכל אופן, אשמח אם תוכלו להכווין אותי לשאלת חיפוש מדוייקת יותר או אולי למקומות רלוונטיים נוספים.

תודה רבה!

נתנאלה

לקביעת תור
    סגירה
    טווחי ריכוז אצל ילדים

הוספת תגובה

• טווחי ריכוז אצל ילדים - תגובה

09/01/2011

נתנאלה שלום,
    יש הערכות פחות או יותר של יכולות ריכוז בגילאים שונים. למשל : בגיל שנתיים - כ-1- ד', בגיל 3 - כ-20 ד'.
    נסי לחפש אצל בארקלי, או באתר ZEROTOTHREE.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נתנאלה
    09/01/2011

תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע מקצועי
    ע
    07/01/2011

שלום!
    סטודנטית להתפתחות תינוקות.מעונינת לעשות עבודה אודות קשיים של תינוקות בשלב הרמת הראש .אשמח לדעת היכן אוכל לקבל שמות של ספרים או קישור היכן אוכל לקרוא אודות שיטות לטיפול בהרמת ראש באופן מקצועי כגון פיזיוטרפיה,כירופרקטיקה,עיזוי תינוקות ועוד אם יש לכם המלצות.אני מתכוונת לחומר שידגים על מה מתמקד הטיפול ותרגילים ותיאוריה בקצרה ..
    אשמח לתשובה כלשהי,
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    מידע מקצועי

הוספת תגובה

• מידע מקצועי - תגובה

08/01/2011

גל שלום,
    חפשי תחת "פיזיותרפיה". את יכולה גם לגשת לספרייה של ביה"ס לרפואה ולבקש ייעוץ שם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת מעבר
    מישהי
    07/01/2011

שלום,
    באיזה גיל מעבירים למיטת מעבר?והאם יש סימנים שמראים על כך...
    בתי בת שנה 1 ו-9עוד מעט..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיטת מעבר

הוספת תגובה

• מיטת מעבר - תגובה

08/01/2011

ריבי שלום,
    בדרך כלל מעבירים למיטת נוער החל מגיל שנתיים לערך, כשהילד כבר הולך, ובדרך כלל מתחיל לטפס, כדי לנסות לצאת ממיטת התינוק. יש ילדים שאינם מתנגדים, ומוכנים להישאר במיטת תינוק עד גיל 3. יש לפעמים שמצפים לתינוק נוסף במשפחה, ומעבירים את הגדול למיטת נוער לפני גיל שנתים.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח בן 17 אוטיסט
    דניאלה
    06/01/2011

שלום רב,
    אחי אוטיסט בן 17.
    מטופל בכדורים כמו וליום,רספרידל,אינטומין,אנדרוקור ועוד.
    לפניי כשנה הועבר להוסטל מתאין ומגיע אחת לשבוע הביתה.
    כשהגיע להוסטל היה שמן מאוד ושקל 105 קילו כשגובהו 1.65 בלבד.
    תוך שנה ירד 40 קילו למשקל של 65 קילו ללא דיאטה יזומה.
    אנו לחוצים מאוד בעיקר הואיל והוא עושה סימנים כאילו אינו יכול לבלוע את האוכל.
    הוא נראה כאילו האוכל נתקע לו ואז הוא יורק אותו החוצה.
    לקחנו אותו לבדיקה רפואית שכללה גם בדיקות דם והכל נראה תקין.
    גם הפסיכאטרית אמרה שאין בעייה מיוחדת מעבר לבעיות הרגילות שלו.
    הוא ממשיך לרדת במשקל ואומר לעיתים ששמן זה מגעיל.
    אנו לא יודעים מה קורה לו.
    האם זה יכול להיות בגלל המעבר להוסטל?? האם זאת בעייה רפואית?האם חלילה נשמע כמו אנורקסיה(הוא היה מכור כפייתי לאוכל כולל משטר אכילה קבוע שאמר בדיוק מה המזון שיוגש לו בכל יום ובכל ארוחה)? איזה בדיקות כדאי לבצע לו ולאיזה עוד רופאים ניתן לפנות?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אח בן 17 אוטיסט

הוספת תגובה

• אח בן 17 אוטיסט - תגובה

08/01/2011

דניאלה שלום,
    אינני יודעת לענות על שאלותייך. הן מורכבות לגבי אדם שאובחן כאוטיסט, כנראה, לפי התרופות שאת מציינת שהוא מקבל - מדובר באיש מאד חולה.
    חלק מהתרופות האלה ידוע שהן משמינות. אולי שינו אותן, או את המינון, ולכן הוא מרזה. אולי יש באמת בעייה של הסתגלות להוסטל.
    אני חושבת שאת צריכה לסמוך על הרופאים המטפלים בו, ולהאמין שהם עושים את המירב כדי לעזור. אם קשה לכם, אפשר לשוחח באופן גלוי עם הפסיכיאטרית במוסד, ולבקש ממנה להביא יועץ חיצוני, כדי לקבל חוות-דעת נוספת. זו חובה כיום, עפ"י חוק זכויות החולה.
    אין טעם להריץ אותו לבדיקות ללא סיבה מוצדקת, זה הרי בכלל לא פשוט אצל אדם כמוהו.
    כל טוב !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה