מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויסות חושי??אובדת עיצות!מיטל05/02/2011
ביקרתי אצל מרפאה בעיסוק כי בני בן ה5 וחצי לא אחז נכון את העיפרון,זו גילתה שבני סובל מ וויסות חושי.פעם בשבוע אנו הולכים ל"טיפול" ל45 דק'.היא היתה גם בביקור של שעה בגן של בני.והחליטה על פי איבחונה שאין בני מתאים לעלות לכיתה א{הוא יודע לקרוא}.
אמנם ילדי מפונק והיה לנו בן יחיד 5 שנים{עד שנולדה לו אחות}.אבל לא לעלות לכיתה א'??
אני מאד מבולבלת,
רציתי לדעת למי עוד אני יכולה לפנות ש"יחליט"עבורי אם בני מתאים לעלות לכיתה א??אני לא רוצה להסתמך רק על דעתה של המרפאה בעסוק זה {אולי לא איבחנה נכון??}
לאן עלי לפנות?
פסיכולוג?
נוירולוג?
רופא ילדים??
לאן????
אודה לכם אם תעזרו לי!!לי אין מושג בנושאים אלו ואני דואגת שלא אעשה את הצעד המשמעותי הזה נכון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושי??אובדת עיצות! - תגובה
06/02/2011מיטל שלום,
ראשית, כל איש מקצוע יכול להמליץ לפי דעתו, אבל אינך חייבת לקבל את ההמלצה אם היא לא נראית לך. אם האם, ואת מכירה את הילד שלך בצורה הטובה ביותר.
שנית - את בהחלט יכולה לבקש חוות דעת נוספת. הטוב ביותר הוא לבקש אבחון של פסיכולוגית התפתחותית.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 קיבה רק בחיתולגרציה05/02/2011רציתי לשאול הבן שלי כמעט בן 4 הוא כבר בלי טיטול מגיל שלוש כמעט שלא מפספס פיפי במיטה בלילה. אם יש לו פיפי בלילה אפילו הוא קם.
הוא לא מוכן לעשות קיבה בשרותים, בסיר , בישבנון רק בטיטול.
בגן הוא מתאפק עד שהוא מגיע הביתה ורק אז הוא מבקש שאני אשים לו חיתול ואז הוא עושה
ישבתי איתו בשרותים קראתי לו סיפור ושום דבר לא עוזר
מה עושים?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 4 קיבה רק בחיתול - תגובה
06/02/2011גרציה שלום,
כרגע אל תעשי כלום. יש הרבה ילדים כאלה, שלמעשה שולטים ביציאות, אבל חוששים לשבת על האסלה.
הניחי לו, תני לו לעשות בטיטול. זה יעבור, ויום אחד הוא ילך לאסלה. כרגע, מוטב שלא תפעילי לחץ.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצידנה04/02/2011הילד בן שנה וחצי גדל בסביבה של 3 שפות (אחת של האב, אחת של האם, ואנגלית כמשותפת להורים ולסביבה בה הוא חי). היו לו מספר מילים כולל קריאה בשם להורים, השם של אחותו, ומספר מילים נוספות. לאחרונה הפסיק לדבר. נהיה שקט.
עם זאת, אני חייבת להגיד שהיה מאוד מתקשר. מסתכל בעיניים כשמדברים אליו, מראה הבנה של שתי השפות של ההורים.
האם העובדה שהוא איבד מילים צריכה להדאיג?
איך אפשר לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחצי - תגובה
05/02/2011רינת שלום,
בהחלט קשה להיות חשוף ל-3 שפות. אני מתארת לי שהילד חש מבולבל.
ולכן בהחלט כדאי לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת ולהתייעץ איתה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותימיטל03/02/2011היי
אני די חדשה ב"תחום". יש לי בת בת שנה ו 8 חוד' עם איחור התפתחותי בשפה ובמשחק כולל איחור בהבנה, אנחנו במכון להתפתחות הילד מגיל שנה וחודשיים וכעת מסרו לנו שהאיחור שלה הוא איחור של כשנה ושככל הנראה יש לה לקות קשב קשה וממליצים על גן טיפולי.
בתוך כל ההצפה של המידע אני מנסה להבין ולמצוא פתרון הולם לביתי על מנת שתצמצם פערים.
האם כדאי מעון טיפולי שלפי הבנתי משלב לפחות עד גיל 3 ילדים עם לקויות ואיחורים קשים יותר?
האם כשתיכנס למסגרת של חינוך מיוחד תוכל להשתלב מאוחר יותר בחינוך רגיל?
האם לא כדאי לנסות להכניס לגן רגיל ולעזור באופן פרטי ע"י קלינאית ורב"ע?
עד כה נמצאת בבית עם סבתא...
תודה מראש
אמא דואגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי - תגובה
04/02/2011מיט ל שלום,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים עם בתך.
כולנו מקווים, שהמצב ישתפר עם הזמן, ובהמשך, אולי בגיל 6=7, היא תסגור את הפערים, ותהייה כמו כל ילדה רגילה. זה גם תלוי בסיבה לאיחור שלה, ולכן חשובים הבירורים, כדי לזהות את הסיבות.
לגבי מסגרת - לדעתנו המקצועית, גן טיפולי הוא הפתרון הטוב ביותר כדי לקדם את הילד, משום שמדובר בגן עם מעט ילדים, עם גננות מקצועיות במיוחד, מטפלים שמגיעים לגן פעמיים בשבוע : קלינאית תקשורת, מרפאת בעיסוק, מטפלת במוזיקה. העבודה היא עם כל ילד באופן נפרד, וגם עם כל הקבוצה, כל יום. זה טיפול אינטנסיבי, ומתאים לכל ילד לפי הצרכים שלו, כך שזו הדרך הטובה ביותר לאפשר לילד להתקדם.
בהמשך, לפי קצב השיפור, אפשר יהיה לראות אם ניתן להעביר את הילדה לגן רגיל, באופן מלא, אולי באופן חלקי.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ועשרה חודשיםיעל02/02/2011שלום, הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים מפותחת מוטורית היטב, רק לאחרונה החלה לדבר (אוצר מילים קטן אך כל יום יש שיפור ומשהו חדש),מזהה שירים ומשלימה אותם במילים שהיא מכירה (נדנד, אפצ'י, טיפטף וכו', עונה איך עושות החיות. היא בגן מזה ארבעה חודשים והגננת ביקשה שניקח אותה לבדיקת שמיעה בשל האיחור בדיבור- הבדיקה תקינה.
לטענת הגננת הילדה לא פעילה במפגשי הגן, רק יושבת בחוסר עניין ולעתים אף מטיילת, בפעילות בקבוצה קטנה כמו ציור היא לא משתתפת, לא מבינה מה עושים על אף שמראים לה,לעתים נוגחת בראשה בילדים אחרים. בכלל נדמה לגננת שיש איזו בעיה בתקשורת.
בבית היא מבינה כל הוראה, משחקת עם אחיה או אורחים שבאים, מתעניינת בספרים- אך יכולה לבצע פעילות לזמן קצר מאד (מקס' 10 דקות-לדעתי נורמאלי לגילה)ומביעה את רצונותיה בדרכה שלה- למשל אם היא רעבה היא סוחבת אותי למטבח ואומרת אממ.
יש לציין שהיא ילדה מאד עקשנית.
האם זהו קצב שונה ולהמתין להתקדמות או לגשת לאבחון במכון להתפתחות הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה ועשרה חודשים - תגובה
03/02/2011יעל שלום,
קשה לאבחן דרך האינטרנט, אבל לפי תיאורך, נראה שמדובר בילדה תקינה לחלוטין.
היא מאד קטנה, ולא הייתי מצפה ממנה לטווח ריכוז כפי שהגננת מצפה.
לפי תיאורך - אינני רואה סיבה לדאגה, או צורך לפנות להתפתחות הילד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים וחציאביטל31/01/2011שלום רב,
בני נולד בשבוע 37 וכמעט שאינו מחייך. הוא יוצר קשר עין ועוקב לפעמים אבל לא תמיד. אנחנו מרגישים שחלה התקדמות איתו אבל הכל מאוד מאוד איטי. כמו כן, הוא מרים את הראש יפה אך מיד מוריד אותו לאחר 2-3 שניות. הוא שונא כל פעילות שלא קשורה לחיבוק, אפילו החתלה רגילה, וקשה מאוד להראות לו דברים חדשים כי הוא בוכה המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן חודשיים וחצי - תגובה
01/02/2011אביטל שלום,
המתיני עוד קצת, בסבלנות, ייתכן שגם החיוך יגיע.
מאידך, אם את אינך שקטה, בקשי הפנייה לרופא התפתחותי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
אביטל01/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מבקבוקליאת31/01/2011שלום.
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. אנו מעוניינים לגמול אותו מבקבוק - שותה מטרנה. הוא שותה כעת בקבוק בלילה ובבוקר, ומאוד מקפיד על כך לרוב. הוא עדיין לא גמול גם ממוצץ ומחיתולים (משתמש במוצץ בעיקר לשינה, ובתחילת תהליך בחיתולים - לעיתים עושה פיפי באסלה - בלי לחץ אלא רק עידוד). מהם השלבים בגמילה מבקבוק בעיקר, והאם את ממליצה כבר לגמול גם ממוצץ? חשוב לציין שאני גם בהריון ואמורה ללדת בעוד כחצי שנה (בעניין הרגרסיה הצפוייה..?). תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מבקבוק - תגובה
01/02/2011שלום,
לדעתי, מדובר בילד צעיר, ולא הייתי מתחילה עדיין בשום גמילה, אם זה לא מיוזמה של הילד עצמו.
להיפך - דווקא משום שאת לפני לידה, וייתכן שממילא תהייה רגרסיה, אין מה למהר.
הניחי לו כרגע, יגיע הזמן, והתהליך יהיה יותר קל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחמישה חודשים צובט ילדים בגןטלי31/01/2011שלום. בני בן שנה וחמישה חודשים. חייכן ושמח, אוהב חברה ולרוב נהנה מהחיים.
אתמול חזר לגן אחרי הפסקה בת שבוע בשל מחלה, והגננת דיווחה לי בסוף היום כי הוא צובט ילדים בפנים חזק חזק. הם בוכים, היא מסבירה לו שזה לא נעים ושזה אסור, והוא בתגובה צוחק ו"מתנחמד".
אני עצמי ראיתי אותו עושה את אותו הדבר לאחיין שלו, שגדול ממנו בשנתיים, והסברתי לו שזה כואב ואסור. הוא מאוד אוהב את האחיין שלו, חוזר על שמו פעמים רבות ושמח לראות אותו. הוא צבט אותו לא מתוך כעס עליו או בתוך עימות עמו, אלא פשוט ניגש אליו בזמן שצייר ציור, וכאילו "ניסה את לחייו". אציין כי מאוחר יותר הוא ניגש גם לחבקו, ושהוא חבקן ונשקן מטבעו.
הוא בן יחיד, ראשון, מקבל הרבה נשיקות וחיבוקים. האווירה בביתנו רגועה ונעימה, למעט "קונפליקטים בריאים" מעטים, שגם הם מסתיימים בגילויי חיבה ניכרים לעין.
אציין גם שהוא נרגע על ידי צביטת הצוואר שלו. כשהוא עייף, במקום להיצמד לבובה או שמיכה, הוא פשוט לוקח מוצץ וממולל את העור בצוואר. כך הוא גם נרדם.
לאור כל הנתונים הללו, האם יתכן שמדובר בבעיה בוויסות החושי?
האם זו תופעה נורמלית כחלק מהתפתחותו התקינה ועל רקע ניסיון לחוש את העולם ולתקשר? (בהקשר זה חשוב לציין שלילד אין שום בעיה לתקשר - הוא מדבר כמו ילד בן שנתיים בערך. מחבר מילים למשפטים, מביע רגשות, קשוב, מבין הומור, בעל זיכרון יוצא דופן, ואני ממש מנהלת איתו שיחות קטנות).
האם מדובר במצוקה שבאה לידי ביטוי כך?
אני לא רוצה להישמע דרמטית אבל אני די מבוהלת, משום שסבלנות, קשב, שלווה הם ערכים שמאוד חשובים לי בגידול ילדיי, בהתחשב בעולמו בעל עודף הגירויים.
בנוסף, מה עליי לעשות עם זה? האם להתייחס לכך רק כשאני נוכחת לתופעה, או לדבר איתו על כך גם בלי שזה סמוך למקרה ספציפי?
אשמח לדעה ועצה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחמישה חודשים צובט ילדים בגן - תגובה
01/02/2011אמא יקרה שלום,
זה גיל של מגע פיזי, לפני שהדיבור מתפתח מספיק כדי לאפשר לילד להתבטא, ובגיל זה אופייני, שילדים מתקשרים במגע, באלימות בדרך כלל.
צריך להעביר לילד מסר של כעס ואיסור, אבל אין מה להיבהל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילות מרובותאמא31/01/2011בני בן ה 10 מרבה ליפול. הוא ספורטאי ומרבה בפעילות ספורטיבית אך בכל יום מגיע חבול הביתה. כמעט שאין יום שעובר ללא נפילה וחבלה. ביקורים מרובים אצל רופאים, צילומים ומיון אורטופדי.
האם כדי לבדוק יציבות או שיווי משקל ואם כן לאן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנפילות מרובות - תגובה
01/02/2011שלום,
לדעתי, הטוב ביותר יהיה לבקש בדיקה של פיזיותרפיסטית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתובבמירי30/01/2011שלום רב,
בי בן שנה וחמישה חודשים ,ילד מקסים מתפתח היטב,אומר כבר מספר מילים ,מביע את רצונו ,משחק וסקרן מאוד.
הוא במסגרת של גן כבר 3 חודשים,התאקלם טוב.לאחרונה קורה שלעיתים הוא עושה מספר סיבובים סביב עצמו.האם אופיני ותקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמסתובב - תגובה
31/01/2011מירי שלום,
לפעמים ילד "נתפס" לתנועה או פעילות מסויימת שמעניינת לו, או נעימה לו ועושה אותה שוב ושוב.
המתיני עוד קצת. אני מעריכה שיפסיק מעצמו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיהאילנית29/01/2011יש לי תאומות בנות 4 חודשים. נראה לי שלאחת מהן יש פזילה. האם יש רופא עיניים לילדים? באיזה שלב אפשר לדעת אם אכן יש פזילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרראיה - תגובה
31/01/2011אילנית שלום,
יש רופא עיניים מומחה לילדים, ויש מומחים לפזילה.
חשוב מאד לאבחןפזילה בגיל צעיר ולעקוב אחריה.
בקשי הפנייה לרופא מומחה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן עיריהנ28/01/2011שלום רב,
ביתי תיהיה ב"ה בספטמבר הקרוב בת שנתים ו-10 חודשים, היא ילדה מאוד חכמה אבל עדין היא מאוד קטנה בעיני ... עדין לא גמולה.. אומנם יש עוד 7 חודשים אבל אשמח לשמוע דעתך לגבי גן עיריה לצעירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן עיריה - תגובה
29/01/2011שלום,
אני תמיד מנסה להסביר, שבענייני מסגרת חינוכית, אין שחור/לבן, טוב/רע. הכל תלוי בגננת ובקבוצת הילדים.. וכשמנסים לבחור לילד גן, צריך לראות מהן האלטרנטיבות שיש לכם, בכל מקרה. זה לא בהכרח שגן עיריה הוא "קשה" יותר, או אפילו שיש בו יותר ילדים. יש גם גנים פרטיים שהם צפופים, והגננת לא חמה במיוחד....
עשי לך טבלת בעד/נגד הגן הפרטי, והגן העירוני. תראי לאיזה גן נתת יותר נקודות חיוביות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחצישירן27/01/2011שלום,
בתי בת שנה וחצי
התהפכה לשני הכיוונים בגיל 3 חודשים, התחילה לזחול שש בגיל 8.5 חודשים אך התיישבה על הטוסיק רק בגיל 11 חודשים.
כבר תקופה ארוכה שהיא הולכת על הברכיים, כמעט ולא זוחלת על שש יותר.
היא הולכת על כפות הרגליים סביב רהיטים ואינה עומדת לבד ללא תמיכה.
לפני שבוע התחילה ללכת מספר רב (כ10 צעדים)של צעדים לבד (ללא תמיכה).
באופן כללי היא ילדה שחוששת מדברים חדשים ונראה שהסיבה לאחור אצלה נובעת מחוסר בטחון.
האם כדאי להתערב בשלב זה ולפנות לעזרה מקצועית?
האם העובדה שהיא החלה לצעוד לבד לפני שהיא מצליחה לעמוד לבד ללא תמיכה מלמדת על משהו?
חשוב לי לציין שגם ההתפתחות השפתית שלה אינה מהירה, היא אומנם מבינה אותנו היטב, תקשרותית ויודעת להביא חפצים וכו' אך פרט לאמא ואבא אין עוד מילים שאומרת וגם הג'רגון שלה מוגבל לאותיות א,ב,פ,ת,י
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה וחצי - תגובה
28/01/2011שירן שלום,
את מתרשמת שהילדה מתפתחת באופן איטי יחסי בכל התחומים, אבל היא מתקדמת כל הזמן. אז סימן שקורים תהליכים באופן חיובי.
ייתכן שכדאי, כדי שתהיי יותר רגועה, שיראה את הילדה רופא התפתחותי או נוירולוג ילדים.
בקשי הפנייה מהרופא שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי אינו מדבר ולא עונה לשמונטלי27/01/2011שלום, יש לי ילד אחד בן שנה וחצי,אינו מדבר בכלל אפילו לא חציי מילים הוא רק משמיע קולות ולפעמים ממלמל,אובחן אצלו בעיית שמיעה קלה בצלילים הנמוכים בלבד אך גם כשאנחנו קוראים לו בקול רם הוא אינו עונה לשמו,ולא מגיש לנו חפצים,הבן שלי הוא מאוד פעיל,חסר מנוחה,התחיל לזחול בגיל 4 חודשים התיישב בגיל שבעה חודשים והתחיל ללכת לבד בלי עזרת חפצים בגיל שנה ושלושה חודשים,נולד עם תת פעילות זמנית בבלוטת התריס,טופל באלטרוקסין עד גיל 7 חודשים,כיום בריא ללא בעיה בבלוטה,הוא יודע להשחיל טבעות ולהרכיב לגו,אוכל לבד אבל רק עם הידיים ולא באמצעות כפית,לא עושה ביי עם היד ולא נותן נשיקות אבל הוא ילד מאוד שמח מחייך וצוחק הרבה,האם יש לי סיבה לדאגה?האם כדאי לי לפנות למכון להתפתחות הילד?
תודה רבה מראש אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחצי אינו מדבר ולא עונה לשמו - תגובה
28/01/2011אמא יקרה שלום,
כאמהות, אנחנו תמיד דואגות, אם צריך ולא צריך. אבל נראה לי שעם הילד שלך בהחלט כדאי להיות במעקב התפתחותי, גם בשל בעיית השמיעה שיש לו, למרות שהיא קלה, וגם בשל בלוטת התריס, וגם בשל חוסר המנוחה שאת מתארת.
לדעתי, כדאי שתבקשי מהרופא שלו הפנייה למכון להתפתחות הילד. כדאי שיראה אותו רופא התפתחותי, וייתכן שאפשר לעזור.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" יוכי תודה רבה
נטלי28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגור התפתחותי בבני בן ה 5מלי26/01/2011בני בן החמש אובחן עי הגננת כסובל מבעיות מוטוריות שהתחילו מאיזת עיפון שגוי ועד רפיון ברצועת הכתפיים.
מזה זמן רב בני מטופל עי פיזיותרפי ועי ריפוי בעיסוק ועדיין ישנן בעיות .
[ בנוסף הוא מקבל גם עזרה רגשית בשל חוסר בטחון עצמי ועזרה של קלינאית למרות שאין בעיה מבחינת שפה ].
השבוע נערך לו אבחון עי רופא התפתחותי שלא מצא את מקור הבעיות על כן בשל חריגה בקושי שייש לילד מטורית אנו נגיע עם הילד לבדיקת / סריקת מוח שתבדוק האם ישנה בעיה / נזק מוחי.
הנושא הזה כאוב לי ביותר ואני פשוט לא קיימת מאותו רגע ....הרי הילד נורמטיבי לומד בגן רגיל בעל חברים למד לטפס ולקפוץ ולעמוד על רגל אחת הכל משתפר ואפילו הבטחון העצמי שלו ממש עלה וזה מתבטא בשלום וחיוך שהוא שולך לכל הנקרה בדרכו.
הוא ילד שתלטן ועקשן לפעמים שאפילו למד לאחרונה להתקלח לבד .
בקיצור ממש משתדל לעשות הכל אפילו שלפעמים משהו קשה הוא מנסה וכשזה קשה אז הוא מתפזר ...
הייתי שמחה לחוות דעת נוספת כי כרגע אין לי מה להפסיד .
תודה רבה .
מלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפיגור התפתחותי בבני בן ה 5 - תגובה
27/01/2011מלי שלום,
לא הבנתי בדיוק מהתיאור שלך, מה היקף האיחור ההתפתחותי של הבן שלך : האם הוא רק בתחום המוטורי ? או גם בשפה ? גם מבחינה רגשית ?
את כותבת שהגעתם לרופא התפתחותי, והוא עורך לכם עכשו בירור ע"י בדיקות. ייתכן שימצאו את הסיבה, אבל גם ייתכן שלא.
בוודאי שאת דואגת. זה שלב קשה, כשמבינים שלילד יש בעייה, ולא ברור בדיוק מהי.
אין ברירה. צריך להמתין עד שתקבלו את כל התוצאות, ואולי תבינו יותר, ואז גם תדעו מה הטיפול הנכון.
לא כולנו מושלמים, ולפעמים צריך להתמודד עם בעיות לכל אורך החיים. צריך ללמוד לשמוח עם מה שיש : הוא נראה ילד חמוד, כנראה שמבחינה שכלית הוא תקין, וגם על זה צריך לומר תודה לאל.
כשתסיימו את הבדיקות, ותקבלו את התשובות מהרופא, תוכלו להחליט אם אתם רוצים לחפש חוות-דעת שנייה. לא דרך האינטרנט. צריך לבדוק את הילד באופן ישיר.
כרגע - השתדלו להרגע. המצב לא נראה קשה במיוחד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)