מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ דחוףליאת 201103/03/2011
שלום רב אשמח לייעוץ לגבי בני בן השנתיים .ראשית, אני חייבת לציין כי אנחנו חוששים מאוד שיש לילדנו אוטיזם קל.אני פונה אליכם לפורום כיוון שהתור לאבחון הינו רחוק מאוד ואני אובדי עצות.להלן רקע אודות בננו-
אליאב נולד בשבוע 38 בלידה תקינה
- עד גיל שנה הוא התפתח יפה מאוד אמר אמא ואבא היה עושה את התנועות של השיר 10 אצבעות בגיל 10 חודשים נוסף לאליאב אח
-מגיל שנה עד גיל שנה וחצי הוא לא הצביע על חפצים וידע מילים אומנם אך מיעט מאוד להשתמש בהן.
- לא השתמש בצירוף של שתי מילים
איברי גוף לא אמר ולא שתף פעולה חרף כל מאמציי לעניינו..
-הוראות פשוטות לא היה מבין.
-הוא לא התחבר לילדים כמעט אהב להתייחס למבוגרים
-נתקף בבהלה כל אימת שנכנסים לקניון הומה אנשים,בוכה בהיסטריה ונבהל ואפילו במפגשים משפחתיים.
-מגיל שנה וחצי עד גיל שנתיים נוספו לאליאב כמה מילים חדשות אך שוב הוא אינו משתמש בהם בכלל הוא מדבר ג'יבריש ,
- אינו מתייחס אלינו כשאנחנו קוראים בשמו.
-קשר עין חלקי
התקפי זעם ותסכול כשלא מצליח לו במשהו.
חוזר על אותה שאלה פעמים רבות מאוד..
אוהב לצייר,לשחק עם קוביות וכולל לזרוק חפצים
אוהב להאזין למוזיקה
-רק לאחרונה אליאב אומר מילים חדשות כגון שיער ופנים
הוא אומר רצף של 2 3 מילים אך זה במקרים נדירים מאוד
לאחרונה בוהה המון בקיר.כאילו הוא בעולם משלו.
ושוב,הוא רגיש מאוד גם כשהוא שמח הוא חובט וצובט.
-קושי אדיר בהסתגלות לסביבה חדשה
אני יודעתשאין לאבחן דרך האינטרנט אולם נדמה לי שיש לא מעט סימנים שמצביעים על בעיה מסויימת...
שאלה נוספת -איך אפשר לאבחן שלא במסגרת הקופה.התור מאוד רחוק ולדעתי פרק הזמן הזה קריטי לילד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף - תגובה
04/03/2011ליאת שלום,
לפי תיאורך, צר לי לומר שדי ברור כי יש תמונה חריגה של ההתפתחות, ושל ההתנהגות אצל הילד, וככל הנראה יש סטייה מהמצב התקין.
יחד עם זאת, חשוב שאיש מקצוע יראה את הילד, ויגיע לאבחנה אחרי בדיקה מקיפה. יש כמה סוגי אוטיזם, ולפעמים שורש הבעייה הוא בתסמונת או בהפרעה גנטית.
את בהחלט צודקת שהזמן משמעותי וכדאי להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר.
נסי ללחוץ על שרותי הבריאות שלכם, כדי שיזרזו את התור למכון להתפתחות הילד. אני יודעת שאפשר. כדאי מאד שתגיעו למקום שיש בו צוות רב-מקצועי מיומן ואחראי : גם רופא, גם פסיכולוג. הם יוכלו לעזור לכם בדרך הטובה ביותר.
כל טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליאת 201104/03/2011תודה רבה על המענה שלך
האם יכול להיות שזה רק איחור התפתחותי ותקשורתי ?
ניסיתי ללחוץ כמה פעמיים אך התשובה הייתה שאין תורים ל4 חודשים הקרובים
מה אני יכולה לעשות איתו?בבית על מנת לעזור לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
05/03/2011ליאת שוב שלום,
הכל יכול להיות, ונקווה שאכן מדובר באיחור שישתפר.
קשה להדריך אותך באינטרנט, גם כיוון שמדובר במגוון של קשיים בכמה תחומים.
המשיכי לנדנד, תורים גם מתבטלים, ואפשר להקדים.
כל טוב! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבץמוריה03/03/2011המליצו לבננו בן ה-12 לקחת תוסף של אבץ למציצה פעם ביומיים לגדילה, חיסון גופני. בננו בחוג כדורסל אינטנסיבי - 4 פעמים בשבוע למשך שעתיים. האם יש עניין ליטול תוסף זה גם אם לא נאמר לנו שיש לו בעיה מסויימת? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבץ - תגובה
04/03/2011מוריה שלום,
יש ויכוח סוער ורב שנים בנושא של תוספי מזון, ואין לנו מספיק מחקר או ידע ברור כדי להחליט.
הרופאים, רובם, אינם בעד, וטוענים שמדובר בחומרים שאינם מועילים, ואולי אפילו מזיקים בתנאים מסויימים, במיוחד כאשר אין הוכחה שיש חסר של החומר (כגון אבץ) בגוף.
אני אישית נוהגת ללכת לפי הוראות רופא בלבד, ואינני מסתמכת על סוכנים של חברות.
לכן, המלצתי היא לשאול בעצת רופא.
יש היום רופאים המתמחים בפעילות ספורט, ואפשר לפנות אליהם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעדי02/03/2011שלום,
אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון...
במידה ולא אנא אימרו לי לאן לפנות
אני אמא לילדב כבת שנה ו3 ח',
אני חושבת שיש לה שמעיה מוסיקלית מאוד גבוה וכן חוש למוסיקה.
זה התחיל מגיל קטן מאוד של מספר חודשים שהיא הייתה רוקדת לפי קצב של שירים וחוזרת על אותה התנועה.
היום אוצר השירים שלה הוא גדול מאוד ,
היא מזהה שירים ממש בתוים הראשונים ושרה אותם,
היא מקשרת בין גירויים מבחוץ לשירים שהיא מכירה,
אפילו שרה פרסומות מהטלויזיה שהיא שמעה רק לרגע,
ישנם שירים שהיא שרה גם את קולות הרקע,
בקיצור אי אפשר שלא לשים לב לעיניין, גם הגננות בגן אמרו לי על זה שהיא מכירה את כל השירים.
רציתי לדעת אם אני יכולה לפתח את הכשרון הזה עכשיו או לחכות שהיא תגדל מעט?
מה עדיף?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה - תגובה
03/03/2011עדי שלום,
זה בהחלט נראה כמו כשרון יוצא דופן, וייתכן שהיה כדאי כבר להתחיל לפתח אותו.
התייעצי עם מורים למוסיקה, שיש להם נסיון בכך.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוק בן שנה וחודשרחלי02/03/2011שלום רב,
בני בן שנה וחודש , עדיין לא הולך, זחל על 6 רק בגיל 9 חודשים, כרגע הוא לא מדבר רק אבא ומלא קולות,בכל פעם שהוא רואה משהו מיוחד הוא כאילו מביע התפעלות בפה בצורה מוזרה, הוא הולך סביב רהיטים,אבל נראה לי איזשהו קושי, קשה לי לשים את האצבע !!! הוא נולד בשבוע 35. האם יש טעם לפנות לייעוץ, חשוב לי לציין שיש לי אח עם איקס שביר אך עשינו את כל הבדיקות והכל יצא תקין.
נא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות תינוק בן שנה וחודש - תגובה
03/03/2011רחלי שלום,
בהחלט כדאי לפנות לייעוץ, גם אם בסוף הכל יהיה תקין. מדובר באיחור קל, אבל כדאי לכם להיות במעקב מסודר, במסגרת מקצועית טובה.
בקשי הפנייה למכון להתפתחות הילד במקום מגורייך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט בת 3 עם שיער קצרליאת01/03/2011הבת שלי בת שנתיים ו10 חודשים. ילדה בריאה באופן כללי, שוקלת בערך 13.5 ק"ג (או משהו באזור הזה), גבוהה, מפותחת מנטלית ביחס לילדים אחרים בגילה (שאני מכירה בכל אופן), אבל השיער לא צומח. יש לה שיער ממש קצר, מאחור קצת יותר ארוך מאשר מקדימה, אבל שיער קצר.
עלה חשד שיש לה צליאק, עשינו בדיקות והכל בסדר, הפריטין היה קצת נמוך וקיבלנו ברזל (שאני אהיה כנה ואומר שאני לא נותנת לה בקביעות...) והשאר היה בסדר.
רעיונות לגבי חוסר צמיחת שיער?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת
ליאת01/03/2011השיער שכן יש לה, אמנם קצר, אבל חלק ובריא, אין קשקשים, יובש או שומן בשיער או עור הקרקפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט בת 3 עם שיער קצר - תגובה
03/03/2011ליאת שלום,
יכולות להיות לכך כמה סיבות, גנטיות (תורשתיות) ואחרות. הכתובת להתייעצות היא רופא עור.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי גמולה מחיתולים אך לא עושה קקימיכל01/03/2011שלום
בתי בת שנתיים וחצי. לפני 4 חודשים נגמלה לחלוטין מחיתולים ביוזמתה.
המטפלות בגן מתלהבות שהיא החליטה ושהיא כל כך עצמאית והולכת לבד לאסלה בגן.
אז איפה הבעיה? היא אינה עושה קקי בגן או במקומות אחרים בחוץ, רק בבית.
וגם אז היא ניגשת לפינה שקטה בבית ועושה בתחתונים (תמיד), רק את הפיפי עושה ושולטת יפה באסלה, אפילו בלילה הרבה פעמים.
אני מנסה לומר לה שזה בדיוק אותו דבר, או לנסות למשוך את השהיות שלה על האסלה ולומר לה שזה לוקח זמן. אבל כלום לא עוזר.
לעתים היות ומתאפקת במקמות אחרים, כואב לה להוציא את הקקי גם..
והיא באה אלי בוכה.. בסוף עושה בתחתון, לא באסלה כאמור.
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, ברור לי שזה ענין פסיכולוגי.
ניסיתי להציע פרסים, כלום לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבתי גמולה מחיתולים אך לא עושה קקי - תגובה
03/03/2011שלום,
את מתארת תופעה שכיחה, במיוחד אצל ילדה קטנה, שהתחילה את הגמילה די מוקדם. הפחד מהאסלה מאד מוכר לנו, כיוון שהיא מקום מאד לא נוח לילדים.
מקובל להניח לילד, להמשיך לעשות את הקקי בפינה, בעמידה, כפי שנוח לו, ונהוג להציע לו טיטול, כדי שלא יעשה התחתונים.
אל תחכי ליוזמה שלה, אלא תציעי לה את טיטול לקקי כל יום, בשעה קבועה, כדי שלא תתאפק ותסבול.
אל תלחצי. בסבלנות היא גם תלך לאסלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3.5אורית28/02/2011שלום רב,
בני בן 3.5 נמצא בגן מגיל שנה וחצי. הוא מההתחלה לא היה חברותי מדי ולא היה מוכן לשבת עם כולם בחוגים וכו'. בהמשך (שנה שעברה) הגננת אמרה שמצא קבוצת ילדים קטנה איתה הוא משחק באופן קבוע. במהלך השנה הוא אובחן כבעל רגישות תחושתית ונמצא מאז בטיפול שבועי עם מרפאת בעיסוק. לאחרונה עברנו בית וכן לפני 10 חודשים נולד לו אח קטן. מאז המעבר הוא נהיה מאוד אלים - מרביץ לי, לאחיו הקטן, לאבא, סבתא סבא וכו' וכמובן גם קצת בגן. אני פעם בשבוע לפחות מפגישה אותו עם ילדים - אני לא רואה שהוא משחק איתם. הם משחקים אחד ליד השני וכשמישהו לוקח לו צעצועים שהוא רוצה הוא מרביץ לו. אין אינטראקציה של דיבור כמעט בכלל. אציין כי זה מאוד ברור שהוא רוצה מאוד קשר - כשאני שואלת אם הוא רוצה שאזמין ילד זה או אחר הוא כמעט תמיד משיב בחיוב ומאוד מתרגש מבואו של הילד. אח"כ הוא גם בד"כ אומר שהיה כיף.
גם בגן - הגננת אומרת שהוא הרבה פעמים משחק לבד ולפעמים קצת עם ילדים אחרים.
ניסינו חוג התעמלות - גם שם - הוא מאוד רוצה להצטרף - מצטרף לפרקי זמן קצרים אבל חוזר לשבת בצד וכאילו "מפחד" מהאינטראקציה החברתית עם יתר הילדים.
מה דעתך? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 3.5 - תגובה
01/03/2011אורית שלום,
נראה לי שאת הולכת בדרך נכונה : מעודדת מפגשים, חושפת את הילד למפגשים שונים, וזה חשוב ומספיק.
השינוי לוקח זמן, ותלוי בהתפתחות הכללית של הילד : ככל שהילד מתבגר, הוא עצמו מבין את החשיבות של הקשרים החברתיים ומגלה יותר מוטיבציה מתוך עצמו.
סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה מסגרתטל28/02/2011הי
ביתי בת שנה וחמישה חודשים. היא נמצאת איתי בבית מיום היוולדה.
מתפתחת מאוד יפה מכל הבחינות. ילדה שלווה ורגועה.
כיום אני מתלבטת מתי יהיה זה העיתוי הנכון להכניסה למסגרת.
היא מאוד אוהבת ילדים אך מצד שני אני מרגישה כי היא עדיין קטנה למסגרת המונית ותוהה האם יהיו לה הכילים להתמודד עם כזו מסגרת..
אני רוצה את הטוב בשבילה וקצת מבולבלת בעניין הזה
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכניסה מסגרת - תגובה
01/03/2011טל שלום,
אין בנושא זה תקנון, או הוראות ברורות, או תורה.
מקובל לומר, שילד בריא ותקין נתרם מסביבה חברתית החל מגיל שנה : כדי לקבל גרויים מגוונים, כדי ללמוד סדר-יום, כדי שיוכל לצפות בילדים אחרים ולחקות אותם וללמוד מהם.
מאידך, חוק חינוך חובה מתחיל בגיל 3.
ויש גם הורים, שמעדיפים לגדל ולחנך את הילדים בבית, עד גיל מבוגר.
אני אישית מאמינה בגישה של חינוך מוקדם.
כל טוב והצלחה, בכל גישה שתבחרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ואיבחוןרמי28/02/2011שלום
בני בן 2 ו10 חודשים לפני כחודשים עבר איבחון וקיבל ציון MDI-65
בבדיקה נאמר שמוקדם לקבוע אך יכול להיות שהילד סובל מקשיי קשב וריכוז
הבנתי שהציון נמוך מאוד מה זה אומר?
מאז הילד עובר טיפול חד שבועי של ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור,אך יש בעיה כי הילד מתקשי לשבת עובר ממשחק למשחק ואנו מקשיב למטפל ויוצה מריכוז מהר מאוד ואני לא מרגיש התקדמות, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקה ואיבחון - תגובה
01/03/2011רמי שלום,
הציון מצביע על מיקום הילד ברמת ההתפתחות, יחסית לבני-גילו.
ציון 65 אומר (בערך), שרמת ההתפתחות של הילד היא ב-1/3 בערך נמוכה מהממוצע הצפוי לגיל (שזה 100).
ייתכן שהבעייה היא באמת בגלל קשיי הריכוז והקשב, אבל ייתכן שיש קשיים נוספים, שמורידים את רמת ההישגים של הילד.ככל שהילד גדל, הדברים ברורים יותר.
טוב שהתחילו בטיפול, אבל צריך סבלנות, במיוחד בגיל זה, והתוצאות עשויות להיראות רק בעוד חצי שנה או יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תקינהחסום27/02/2011אני לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון אבל בכל מקרה..
רציתי לדעת אם ההתפתחות של ביתי בת ש ה13.5 שנים תקינה..
גובה-165.5
משקל-55
היקף ראש-60
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות תקינה - תגובה
28/02/2011שלום,
הנתונים נראים סבירים, אבל כדאי להתייעץ עם רופא הילדים, כדי שיערוך השוואה לנתוני הגדילה של הילדה לאורך השנים, וגם - לנתונים שלכם, ההורים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות השפה גיל 11 חודשיםדניאל27/02/2011שלום,
ביתי בת 11 חודשית מהבחינה מוטורית היא יושבת נעמדת הולכת מסביב לרהיטים , עושה שלום מוחאת כפיים מגיבה לשם שלה מבחינה שפתית ההברות היחדיותש אני שומעת ממנה הם הממ = לאוכל ומילמולים של מממ,לפעמים נשמע כמו אמא , ועכשיו התחלתי לשמוע הברות כמו טטטה אבל אני לא שומעת בכלל הברות של בה או התכוננות לאבא וכו' חשוב לי לציין שהבן שלי הגדול מטופל במכון להתפתחות הילד בשל עיכוב בשפה שהיה בגיל שנתיים היום הוא כמר מדבר.
בקשר לביתי האם יש עיכוב? האם ללכת לבדוק זאת? מה הטווח שבו זה יכול להופיע
הברות אלו
אודה להתייחסותך האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות השפה גיל 11 חודשים - תגובה
28/02/2011דניאל שלום,
כרגע נראה שהילדה בסדר, אם כי עלול להיות, שגם אצלה תראו איחור שפתי. אי אפשר לדעת.
דברי אליה הרבה, הקריאי לה שירים קטנים, נקווה שיהיה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 חודשים
דניאל28/02/2011היי,
האם איחור שפתי הוא תורשתי?
האם ניתן לטפל בגיל כה צעיר? ולמי עליי לפנות בגיל כזה
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 חודשים - תגובה
01/03/2011דניאל שלום,
איחור שפתי בהחלט יכול להיות תורשתי, קשור להתפתחות איטית בכלל, או לליקויי-למידה, אבל זה מוקדם מדי לדעת, ואף איש מקצוע לא יתייחס לנושא זה בגיל כה צעיר.
צריך לחכות לפחות עד גיל שנה וחצי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה וחודשיים ולא מצביעהעינב2527/02/2011הבת שלי בת שנה וחודשיים, לא מצביעה עם האצבע על דברים אבל אם שואלים אותה איפה האור/ הכדור / אבא היא מרימה את היד לכיוון ומנסה להגיד את שמו.
בנוסף היא לא כ"כ אוהבת לעשות ביי ביי למרות שהיא יודעת להגיד את המילה וגם לעשות את התנועה, היום הייתי במופע יחד איתה ושמתי לב שהיא לא מוחאת כפיים כשכולם מוחאים אלא רק כעבור חצי דקה בערך, היא חייכנית מאוד , מחייכת לאנשים כל הזמן אבל גם נוטה ללכת לאנשים זרים ללא פחד.
לפי ההתרשמות שלי יש פער בינה לבין בני גילה, אני מאוד מודאגת, האם זה יכול להצביע על אוטיזם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין
עינב2527/02/2011שהיא יודעת להגיד די הרבה מילים: אור, במבה, אמא, אבא, סבא, חיבוק, בובה, ביי
אבל היא לא כ"כ משתפת פעולה כשאני מבקשת ממנה לומר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
28/02/2011עינב שלום,
לפי התרשמותי, הדאגה שלך מוגזמת, והילדה תקינה לפי גילה.
אני מציעה לך להרגע ולהינות ממנה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חברתית ילד בן שנתייםנטלי27/02/2011שלום רב,
בני בן 2.3 ילד חייכני ומקסים! מספטמבר הוא בגן .התחיל לדבר רק בחודשים האחרונים, וגם לא מילים ממש ברורות. הגננת שלו הביאה לתשומת ליבי שההתנהגות שלו השתנתה בקיצוניות מילד מופנם ביישן בוכה מכל דבר ורגיש מאוד לילד תוקפני שמכה ילדים ואגרסיבי מאוד. המעבר החד הזה זה מה שמדאיג אותה. בנוסף, הוא לא ממש אוהב לשחק עם ילדים אחרים הוא מאוד רכושני לדבר שלו ומתעקש מאוד לא לחלוק. בנוסף, הוא ממלמל הרבה כלמר ממציא מילים למשל כאשר הוא "קורא" סיפור.
יש לי טור לקלינאית תקשורת רק עוד 3 חודשים.!! לאן אוכל לפנות עד אז? כיצד לבחון את התנהגותו ולדעת אם היא תקינה? האם אפשר לכוון אותי למה לשים לב?
המון תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות חברתית ילד בן שנתיים - תגובה
27/02/2011נטלי שלום,
למיטב זכרוני, כבר עניתי לך, אולי בפורום אחר.
מה שאת מתארת אלה תופעות ידועות ותקינות, ואין סיבה לדאוג. גם בהתנהגות שלו, וגם ב"דיבור".
כשידע לדבר טוב יותר, הכל ישתפר.
סבלנות!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בני בן השנה ו7 חודשיםאורנית24/02/2011שלום
בני בן השנה ו7 חודשים עדיין לא הולך ,במהלך החצי שנה האחרונה טופל בפיזיוטרפיה,אבל עדיין לא הולך ,אני רוצה לציין שהוא מחזיק ברהיטים ועובר מצד לצד.כמו כן כשאני מנסה לשאול אותו לדוגמא איפה האף או מנסה ללמדו כמה דברים הוא לא מתייחס ,נראה כאילו לא מרוכז בכלום.גם כשהוא בחברת ילדים הוא מעדיף לשחק לבד עם עצמו .כמו כן השינה שלו היא אולי 6 או 7 שעות בלילה ומשקלו נמוך כ7 קילו בלבד.אשמח לקבל את עצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי בני בן השנה ו7 חודשים - תגובה
25/02/2011אורנית שלום,
לפי תיאורך, אני מתרשמת שלילד איחור התפתחותי במספר תחומים : גם בתחום המוטורי, גם בתחום הגדילה הגופנית, גם בתחום השפה וההבנה.
ייתכן שיש בעייה, וישנה סיבה המסבירה את האיחור הכללי בכל התחומים.
את צריכה לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד, שם יש לא רק פיזיותרפיה, אלא גם רופאים מומחים, פסיכולוגים התפתחותיים, קלינאית תקשורת, ויחד הם יכולים לבדוק את הילד ולחפש את הסיבה.
חשוב לעשות זאת, ומוקדם ככל האפשר, כיוון שאז ידעו כיצד לטפל בו.
ידוע לנו, שככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר, סיכויי השיפור גדולים יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודעדי24/02/2011יש לי שני ילדים אחד בן 4.5 והשניה בת 3.5
אני מנסה ללמד את הבן שלי אותיות דרך משחקים ודרך טלויזיה ואפילו דרך קריאה והוא לא מעוניין ללמוד וכנ"ל הבת שלי לא רוצה ללמוד לזהות מספרים (חשוה לציין שהבן כן יודע את המספרים)
יש לכם דרך לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלימוד - תגובה
25/02/2011עדי שלום,
מדובר בילדים צעירים מאד, במיוחד הבת, וזה בסדר שהם עדיין אינם מעוניינים בלימוד.צריך בשלות לכך.
ההתעניינות מתחילה לקראת או סביב גיל 5 בערך,, כך שבהחלט צפוי שזה יגיע בעוד שנה.
לא צריך ללחוץ, ואין טעם ללחוץ.
הניחי להם. שחקו בדברים אחרים, כמו משחקי זכרון, כמו מושגים, פיתוח שפה, פאזלים.
נסי שוב עוד כמה חדשים. אני בטוחה שיתעניינו ויקלטו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)