פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מבקבוק ומוצץ
    שירלי
    06/01/2011

למומחים שלום,
    האם יש גיל מומלץ לגמילה מבקבוק (עם תמ"ל או מים) וממוצץ? אם הילד כבן 3 ומשתמש בשניהם, יש לגמול אותו הדרגתית? ממה היית ממליצה לגמול קודם? (מניחה שממה שפחות קשה... - במקרה שלנו יותר קשור למוצץ- האם אני צודקת?) האם יש הבדלים בהמלצות בנושא זה בין בנים לבנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק ומוצץ

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק ומוצץ - תגובה

06/01/2011

שירלי שלום,
    אין גיל מומלץ, ויש כאלה שאינם ממליצים כלל על גמילה, אלא משאירים לתהליך הטבעי להתרחש, וברוב הגדול של המקרים - ילדים נגמלים מאליהם, בסביבות גיל 4.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון
    שירלי
    06/01/2011

שלום רב,
    ביתי בת 3 ואחיזת ה"עיפרון" (טוש/ צבע/ עט..) שלה עדיין לא "תיקנית". בנוסף, השרבוט שלה מאוד חלש ללא הפעלת לחץ או שליטה על הכיוון. גם בהשוואה לילדים בגילה מציירת פחות טוב. שאלתי: האם בשלב זה העניין מעורר דאגה/ צורך בהתערבות/ מעקב. אשמח לשמוע עצות לגבי כל מה שניתן לעשות כדי לחזק תחום זה. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת עפרון

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון - תגובה

06/01/2011

שירלי שלום,
    בגיל 3 אנחנו מדברים על שרבוט, ועדיין לא על ציור. זה גם בסדר, שאחיזת העפרון אינה בשלה. למשל : הילד אוחז בעפרון אחיזה אגרופית, ולא בקצות האצבעות.
    אני מציעה לך להמתין בסבלנות, ולתת לתהליך ההתפתחות וההבשלה להתקדם עוד קצת.
    בדרך כלל,
    דברים אלה מסתדרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    סיון
    05/01/2011

בני בן 3 וחודשיים. ילד מקסים בעל יכולת שפתית גבוהה.
    בחודשיים האחרונים נתון להתקפות זעם ובכי הפורצות ללא סיבה. לרוב קורות רק בנוכחותי. הוא בוכה, צועק, נשכב או מתגלגל על הרצפה. האם ההתנהגות נורמטיבית? האם העובדה שזה קורה איתי מעידה על בעיה בקשר איתי או הרגשה של חוסר תשומת לב? יש לציין שאני בהריון ונוטה לחוסר סבלנות יותר מבעבר. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

06/01/2011

סיון שלום,
    התקפי זעם בגיל 3 הם בהחלט התנהגות אופיינית לגיל זה, גיל שבו מתפתחת האישיות, והדחף לעצמאות.
    ייתכן גם, שכפי שאת מציינת, הילד חש את חוסר הסבלנות שלך, ומגיב לה.
    התעלמי. זה יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממטרנה
    קיילי
    04/01/2011

צהריים טובים!
    בני בן 3 ו-3 חודשים עדיין שותה 240 CC מטרנה + דייסה 3 פעמים ביום (כשמתעורר, לפני או אחרי שנת צהריים, ולפני שנת ערב)
    לא מפריע לי שהוא שותה, אבל אני חושבת שזה סותם לו את הקיבה וכתוצאה מזה לא אוכל כלום במהלך היום. ארוחת בוקר וערב כמעט בכלל לא אוכל, צהריים-משהו קטן, כמו קציצה אחת + 2 כפות פתיתים/אורז/תפו"א וזהו
    הארוחה נמשכת כמעט שעה, הוא לוקח ממש קצת כל פעם, וכבר אין לי כוחות לזה
    בעלי וסבתא לוחצים עליי לגמול אותו מהמטרנה כדי שיאכל טוב יותר
    ולא נעים לי לקחת ממנו את המטרנה, כי הוא מאוד אוהב אותה,
    מצד שני גם לא נעים שכל ארוחה זה סיוט ולא אוכל כלום בסוף
    מבחינת המשקל הוא יחסית רזה. שוקל 14.5 קילו וגובה מטר בערך.
    מה את מציעה לעשות?
    לגמול בבת אחת? בהדרגה? לא לגמול?
    תודה מראש סליחה שיצא ארוך
    יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממטרנה

הוספת תגובה

• גמילה ממטרנה - תגובה

06/01/2011

אמא יקרה שלום,
    אני תמיד בעד גמילה בהדרגה, ללא מאבקים, בנעימות ובהסכמה. זה יותר יעיל, ואינו מעורר התנגדות.
    אגב, לא חייבים לגמול ! יש ילדים המתעקשים על הדייסה עד גיל 4, וגם זה לא נורא !
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

קיילי
    06/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 עדיין משתמש בטיטול
    שקמה
    04/01/2011

שלום,

בני בן 4 ועדיין מתעקש לשים טיטול לשם עשיית הקקי.
    על כן הוא עושה קקי רק בשעות הערב בבית ולא בגן.

פיפי הוא עושה באסלה מגיל מאוחר יחסית, שלוש וחצי. הוא ממש לא הביע עניין בנושא בגיל צעיר יותר ולא רצינו לדחוק בו יותר מדי.

הבעיה היא שאני לא רואה שום שיפור עם הזמן בנושא הקקי. אנחנו מציעים לו לעשות באסלה אבל הוא אינו מעונין. ניסינו את שיטת המדבקות שעבדה קצת אבל מה שקרה זה שהוא ישב על האסלה אבל כשהקקי הגיע ורצה לצאת הוא רצה לעשות אותו בטיטול.

חשוב לי עוד לציין שכל עניין הקקי אצלו זה ממש תהליך של לידת הקקי. הפנים שלו משתנות והוא נראה במעין מצב מצוקה קל, הוא מסתובב בבית בכל מני תנוחות ומתקשה לזוז, תהליך הלידה נמשך זמן מה - בדר"כ 20 עד 40 דקות, אף פעם לא מספר דקות, זה תמיד ארוך.

הוא אינו מעוניין לשבת על האסלה וזה גם לא נראה בכיוון. וחיתולים יש לנו בבית כי יש לו אחות בת שנה ושמונה.

מה לדעתך אנו צריכים לעשות? האם אנו צריכים להתעקש או שהזמן יעשה את שלו.

תודה רבה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 עדיין משתמש בטיטול

הוספת תגובה

• בן 4 עדיין משתמש בטיטול - תגובה

06/01/2011

שקמה שלום,
    לילד יש קושי בישיבה על האסלה, כמו להרבה ילדים אחרים.
    אני מציעה להניח לו, ולאפשר לו להשתמש בטיטול.
    לדעתי - ככל שמניחים לילד בעניין זה, הלחץ יורד, והוא מתרגל יותר בקלות להשתמש באסלה. ככל שלוחצים - ההתנגדות גוברת, עקב החרדה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מעליה לגן חובה
    שקמה
    04/01/2011

שלום לכם,

בני בן 4 ובשנה הבאה צריך לעלות לגן חובה.
    הוא נולד בחודש דצמבר ולכן יהיה מהקטנים ביותר בגן.

הבנתי שמומלץ להשאיר את הילד שנה אם צריך בגן חובה ולא בגן טרום חובה,
    אבל יש לי חששות מכך שיעלה לחובה שנובעות מכמה סיבות:
    מבחינה קוגניטיבית הוא מעל הממוצע לבני גילו אבל:

1) מבחינת הגובה הוא מאוד קטן לגילו - ילידי דצמבר, באחוזון 3, נראה כילד בן 3 ואף רזה מאוד. ומאחר שהוא נולד בסוף השנה ההפרשים בגבהים נראים משמעותיים ביותר.

2)השנה נכנס לגן חדש ומשחק בעיקר עם בני השלוש פלוס וכמעט ובכלל לא עם בני השנתון שלו שעכשיו מתחילים לחגוג 5.

3) בשכונה בה אני גרה יש חטיבה צעירה ולא גן חובה.

4) מבחינה ריגשית הוא מאוד חששן, נקרות בעיות בוויסות החושי והרגשי (אנחנו עכשיו ממתינים לאבחון) וצריך תשומת לב מהדמות המטפלת.

האם תוכלו להביע את דעתכם בנושאים שפרטתי, אני בהתלבטות מאוד קשה ודעתכם מאוד חשובה לי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מעליה לגן חובה

הוספת תגובה

• חשש מעליה לגן חובה - תגובה

06/01/2011

שקמה שלום,
    צריך להכיר את הילד. אינני רואה עצמי נותנת עצות רציניות דרך האינטרנט בעניינים כאלה.
    אני מציעה לך לבקש עזרה של פסיכולוגית מהשרות הפסיכולוגי החינוכי-עירוני. היא תוכל לצפות בילד בגן, לדבר עם הגננת ולשמוע מה דעתה עליו, יחסית לילדים אחרים, ובכך תעזור לכם להחליט.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת חינוכית
    קיילי
    03/01/2011

שלום,
    אנחנו גרים בחו"ל, יש לי ילד בן 3.5 ותינוק.
    שניהם נמצאים עם סבתא עד שעה 13 ואח"כ איתי.
    הגדול עדיין לא במסגרת כי הגנים רחוקים מאיתנו. הוא ילד מאוד מפותח מבחינה קוגנטיבית. יודע אותיות, מספרים, מרכיב פאזלים גדולים, משחק במשחקי הגיון וכו'. יוצא לפארקים פעמיים ביום. השאלה שלי האם הוא יכול להישאר בבית עד גיל 5 (אז נעבור דירה) ויילך לגן, או שיהיה לו קשה להשתלב ועדיף לשלוח אותו עכשיו?
    תודה
    אריאנה

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת חינוכית

הוספת תגובה

• מסגרת חינוכית - תגובה

04/01/2011

אריאנה שלום,
    מקובל לחשוב שילד מעל גיל שנה זקוק לחברת ילדים בני גילו, והמתפתח טוב יותר בחברתם. גם הפעילויות של הגן וסדר היום מסייעים לילד ללמוד סדר, משמעת, הרגלי עבודה וכד'.
    לכן, לדעתי, טוב היה להכניס אתו לגן עכשיו.
    מאידך, לא כולם חושבים כך, ויש תרבויות שמשאירות את הילד בבית עד גיל 5. זכור לי שכשהייתי עם משפחתי בארה"ב כמה שנים בשנות ה-80, התקשיתי מאד למצוא גן לילדי הקטנים, ורוב האמהות, אפילו האקדמאיות, ישבו בבית עם הילדים עד גיל 5, מטעמי אידיאולוגיה.
    יש הורים כיום, במיוחד בארה"ב, שמעדיפים לחנך את הילדים בבית, גם בהמשך.
    לבחירתך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן עירייה
    כרמית
    03/01/2011

שלום רב,
    רציתי בבקשה לקבל חוות דעת מקצועית לגבי עניין גן עירייה.
    מדובר על כניסה לגן טרום טרום חובה כאשר הילדה שלי מ"הקטנים" בגן (תהיה בת שנתיים ועשרה חודשים בתחילת השנה).
    ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מעניין של שנת הצהריים. בגן עירייה (בצהרון) אין אפשרות לשנת צהריים וזה משהו שקצת מלחיץ ו/או מדאיג אותי. אני לא בטוחה אם זה נכון לוותר על זה בגיל שלה והייתי מעוניינת את חוות דעתכם לגבי זה.

תודה רבה!!
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    גן עירייה

הוספת תגובה

• גן עירייה - תגובה

04/01/2011

כרמית שלום,
    ילד בן 3 בהחלט זקוק עדיין לשנת הצהריים, ורוב הילדים פשוט נרדמים.... ואם לא - הם נכנסים לאי-שקט, אשר משבש את כל שעות אחה"צ.
    לדעתי, יש ללחוץ על העיריה לדאוג לסידורי שינה לילדים בצהרון, או - עברו למקום בו הילדים יכולים לישון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    רוני
    03/01/2011

יש לי ילד בן חמישה חודשים.. הייתי מעונינת לדעת מבחינת התפתחות, התנהגות רגשית כיצד הוא אמור להתנהג ולהביע את עצמו מבחינה רגשית.. אודה לכם אם תוכלו
    לעזור לי בשאלתי... זה מאוד חשוב לי..

רוני

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

03/01/2011

רוני שלום,
    מבחינה רגשית, ילד בגיל זה חש רגש חיובי (שמחה) או רגש שלילי (עצב, כאב). אין עדיין חלוקה מעודנת יותר לדעתנו. כשילד שמח, הוא מחייך/צוחק. כשהוא עצוב או כאוב - הוא בוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגייה נכונה של מילים
    אמא מודאגת
    02/01/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי. ילד מפותח יפה ומאד וורבלי.
    יש לו בעיה בהגייה של הואת ר' ושל האותיות השורקות.
    את האות ר' הוא לא מבטא כלל ולכן אם יש מילה הכוללת ר' הוא מדלג עליה (למשל לא אוצה= לא רוצה, תיאי= תיראי).

לגבי האותיות השורקות: את הצ' והש' הוא מבטא כסמך. וגם הסמך נשמעת כמו TH באנגלית.

האם מדובר בבעיה בגיל הזה? מתי צפוי שידע לבטא את האות ר'? האם יש צורך בטיפול? הםא יש משהו שניתן לעשות בבית כדי לעודד הגייה נכונה? (כבר היום אני מדברת אליו באופן מאד ברור ומקפידה על הגייה נכונה- מה עוד ניתן לעשות?)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הגייה נכונה של מילים

הוספת תגובה

• הגייה נכונה של מילים - תגובה

03/01/2011

אינסה שלום,
    עד גיל 3 לפחות, רוב שיבושי ההיגוי הם צפויים ונורמליים. גם אי אפשר לטפל לפני כן, כיוון שהילד קטן מדי כדי לשתף פעולה.
    אין צורך לעשות שום דבר.
    תהני מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ועשרה-עיכוב שפתי
    קרן
    02/01/2011

שלום רב,
    בני נמצא בהליך אבחון במכון התפתחות הילד כרגע מטופל עם קלינאית תקשורת וכמו כן ממתינים לטיפול אצל פסיכולוגית.
    ילד מקסים ומתוק אך ישנם מס' קשיים איתו שמדאיגים אותי:
    1. לילד יש המון קבעונות לדוגמא: טיטול ספציפי (עדיין לא גמול ולא נראה שהוא בכיוון), מוצץ ספציפי, בגדים ספציפים וכו'.
    2. כאשר אני שואלת אותו שאלות פשוטות כגון: למי היה יום הולדת בגן? מי היה אבא שבת? וכו' הוא לא עונה לי אלא מג'ברש משהו שלא קשור לשאלה.
    3. הפסיכולוגית אמורה לתצפת עליו בגן ולהמליץ לי על גן לשנה הבאה (גן שפתי/תקשורתי) האם גן כזה לא יכול לגרום לרגרסיה במידה והילד לא מתאים לשם?
    יש לציין כי לילד יש אבחון חזותי גבוה מאוד מהנורמה לגילו, מזהה את כל המספרים ועוד.
    4. קושי במעברים בין מטלה למטלה שמתבטא בהתקפת זעם ובכי היסטרי.
    תודה מראש על התיחסותכם,
    קרן

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

קרן
    02/01/2011

הילד נוטה לבהות מדי פעם (לא בתדירות גבוהה אך הקלינאית אמרה לי שאציין את זה בפני רופא התפתחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה - תגובה

03/01/2011

קרן שלום,
    כל מה שאת מתארת מוכר לנו כתופעות לוואי לאיחור שפתי, תוצאה מהתסכול שהילד חווה מכך שאינו יכול להתבטא, שאיננו מבין היטב את מה שהסביבה דורשת ממנו.

הנושא של תפיסה חזותית וזכרון חזותי מאד מפותח גם הוא קורה לפעמים, כמעין "פיצוי" על הקושי השפתי. (יש לכך הסברים ידועים בתפקודי המוח, שלא אכנס להם כאן).

עניין הבהייה, עלול להיות סימנים לבעייה בתפקוד המוח, ולכן חשוב שרופא יידע על כך.

מאחלת לכם כל טוב, והתקדמות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על אספרגר
    אישה
    31/12/2010

שלום לכולם.
    קראתי קצת על תסמונת אספרגר והייתי רוצה לשמוע יותר .
    רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל מידע לגבי תסמונת אספרגר . ואולי משהו יותר בשפה ודוגמאות מהיום יום. ואיך זה בא לידי ביטוי אצל ילדים בגיל ארבע .
    האם הם מבקשים להתקלח או לחלופין אומרים שלא בא להם?
    או האם הם מבקשים לאכול ולשתות כמו כל הילים?
    ומבינים בדיחות וטעויות ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על אספרגר

הוספת תגובה

• מידע על אספרגר - תגובה

01/01/2011

גברת נכבדה שלום,
    אפשר היום לקרוא על אספרגר באמצעות הגוגל, באמצעות ויקיפדיה, יש גם סרטים באינטרנט שאת יכולה לצפות בהם, כמו "איש הגשם".
    מידע יותר מפורט וענייני אפשר לקבל במקום שנקרא "בית לורן", והוא מרכז מידע וקשר להורים לילדים עם אוטיזם ואספרגר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אצל תינוקת בת 10 חודשים
    שני
    31/12/2010

ביתי בת 10 חודשים, נמצאת איתי בבית, לפני כחודש משהו השתנה אצלה, ראשית מתינוקת עצמאית שיודעת להעסיק את עצמה הפכה למאוד תלותית בי, בוכה יותר ורוצה רוב הזמן להיות על הידיים. בשבועיים האחרונים גם כמעט שאינה אוכלת לא מטרנה ולא מוצק, וגם כשמתחילה ארוחה אוכלת ממש מעט. יש לציין שתמיד לא היתה אכלנית אך כעת זה משמעותי הרבה יותר.אני מודאגת כי היא מאוד רזה וכעת גם אינה עולה במשקל. חשבתי שאולי שיניים אך לא יצאה שום שן, אין לה חום וגם הייתי אצל הרופא שבדק אותה ולא מצא שהיא חולה. מה לעשות?

הוספת תגובה

• בעיות אצל תינוקת בת 10 חודשים - תגובה

01/01/2011

שני שלום,
    לפי תיאורך, נדמה שאולי הסיבה לשינוי בהתנהגות הילדה היא גופנית : משהו מציק לה, כואב לה ? אולי השיניים טרם בקעו, אבל זה בתהליך, אולי יש לה גזים. לדעתי, כדאי שתחזרי לרופא, ותתיעצי איתו.
    מאחלת לך הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שקט
    מיכל
    30/12/2010

שלום לך ד"ר ,
    ברצוני להתייעץ לגבי בני בן השנה ושמונה חודשים.
    מדובר בילד בריא ונבון עם התפתחות גופנית ומוטורית תקינה(יש לו אחות גדולה בת 5.5). נכנס לראשונה לגן פרטי לפני חודשיים בלבד (עד אז היה איתי בבית).נמצא במסגרת חצי יום. מדובר בגן של 18 ילדים בני 1.5-3 בקבוצה אחת.

היום שאלתי את הגננת מה דעתה על השתלבותו של בני בגן. היא ענתה לי שהוא שקט לה מידי.
    לשאלתי מה כוונתה, אמרה שהוא ילד שפשוט לא שומעים אותו. הוא עדיין לא משחק עם ילדים אחרים (רובם גדולים ממנו-הוא הכי קטן), אבל היא גם לא מצפה שהוא ישחק בגיל זה.
    היא טוענת שהוא מאוד אוהב לשחק איתה בקוקו,ואז לרוץ אליה שתרים ותחבק אותו, אבל הוא לא צועק והוא לא קולני, ופשוט שקט לה מידי,כן משחק על השטיח בגן בקוביות וכו' ,יוצא לחצר...

היא שאלה אותי איך הוא בבית. עניתי שבבית הוא מפטפט בגי'ברש, מצביע על דברים, אם הוא רוצה שאני אספר לו סיפור מספר אז הוא מגיע אלי עם הספר ומגיש לי אותו, אם נכנס לו משהו מתחת לספה הוא יודע לגרום לי להבין שאני יעזור לו להוציא,אם הוא רוצה לחם,הוא ניגש למקום שהלחם מונח ויצביע ויסתכל עלי ,הוא מבין הוראות פשוטות, משחק עם אחותו הגדולה וגם איתי, אם באה לאחותו הגדולה חברה מהגן,הוא גם רוצה להשתתף ורץ איתן בבית ורודף אחריהן ,או רוצה גם לשחק איתן בבית בובות וכו', יודע לבנות מגדלים מקוביות (מגה בלוקס) ומאוד אוהב את זה.
    ברור לי שיש הבדל מהותי בין ההתנהגות שלו בבית לבין הגן.
    אם אנחנו יורדים לגינה השכונתית אז הוא אוהב להתגלץ במגלשה אבל גם מאוד אוהב לרוץ ולעלות במדרגות (יש קטע עם 3 מדרגות) ולרדת חזרה..
    אני לא כ" כ יודעת מה לעשות עם המידע הזה, האם לקחת לאיבחון,האם מוקדם מידי?
    תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שקט

הוספת תגובה

• תוספת לגבי דיבור ושפה

מיכל
    30/12/2010

לא ציינתי,הילד מצביע על חפצים וממלמל בגי'בריש את המשמעות ,ומביט בי כדי שאני אאשר אם הוא צודק...יודע להבחין בין אברי הפנים, ואומר אבא,ממה וספתא (לא ישירות פונה אלינו במילים אלו אך אני שומעת אותו אומר לעצמו), בנוסף,כאשר מישהו מתעטש או הוא עצמו-הוא אומר לה לה לה אפצי'....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לגבי דיבור ושפה - תגובה

30/12/2010

מיכל שלום,
    מתיאורך אני מתרשמת שהילד תקין לחלוטין לגילו בכל התחומים. ייתכן שעדיין לא נפתח בגן, במיוחד אם הוא הקטן ביותר בקבוצה, וייתכן גם שזה קו אישיות שלו. זה בסדר. אין חובה להיות קולני.......
    אינני רואה סיבה לדאגה, ואין צורך ללכת לאבחון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי בן נון-אני מודה לך על

מיכל
    02/01/2011

ההתייחסות.
    היום שוחחתי שוב עם הגננת בגן לגבי הנושא ע"מ להבין טוב יותר מה כוונתה.
    היא טוענת שהילד (בן 1.8 שנים) אינו מדבר כלל בגן,לא מבקש ממנה או מהסייעות מים או כל דבר אחר,הוא מאוד שקט ומופנם.
    שאלתי אותה אם הוא מחייך אליה, היא אמרה שכן וגם יש לו קשר עין מצויין.

אני חייבת לציין כי כשאני מגיעה לקחת אותו כל יום בשעה 13:00, הוא לא מחייך אלי, הוא כאילו קצת עצוב... אני לא מבינה למה, כי בבית הוא ילד חייכן...

יש הבדל מהותי בין הבית לגן. אולי בגן הוא נבלע,הולך לאיבוד ?(כפי שציינתי הפרש הגילאים בגן הוא 1.5-3 ) ,אולי הוא עדיין בוחן את הגן? מבחינת פרק הזמן ברוטו ,הוא חודשיים שם כולל תקופת התאקלמות.
    השאלה היא כיצד מבדילים בין ילד שהוא סגור ומופנם בגן, לבין ילד עם איזושהי בעיה שמחיבת התייחסות?
    תודה לך שוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בן נון-אשמח להתייחסותך

מיכל
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ועשרה חודשים.....
    דנה
    29/12/2010

שלום....
    יש לי בן מקסים וחייכן בן שנה ועשרה חודשים, נולד עם טונוס שרירים מוגבר
    עם הגיל הבעיה הסתדרה, ולא היה עיכוב כלשהוא בהתפתחות ,הלך בזמן, זחל בזמן, כמו שאמרתי הכל בסדר
    כיום הוא מדבר ואומר מילים וגם משפטים קצרים
    הבעיה היא שהגננת הפנתה את תשומת ליבי שלפעמים הילד נופל או שמקבל מכה מאחד הילדים הוא לא בוכה, לדבריה הם מכות כואבות שילד אחר היה בוכה מאוד מזה, היא טוענת שיש לו סף כאב מאוד גבוה, וחשוב להתייעץ עם רופא,
    השאלה שלי מה אפשר לעשות במצב כזה?
    אני חושבת שזה דבר טוב, למרות שהגננת אומרת שלא כך צריך להיות
    אשמח לתגובתכם......

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ועשרה חודשים..... - תגובה

30/12/2010

דנה שלום,
    אם זה נכון - זו תופעה חריגה, וחשוב לדעת אם אכן מדובר בסף כאב גבוה.
    הכאב הוא סימן אזהרה שמגן עלינו, ש"מתריע" כאשר משהו לא תקין. כדאי לדעת, שהתגובה לכאב היא מופחתת ואז צריך להיות יותר ערניים לגבי סימנים אחרים של מחלה, למשל (שיהיה בריא!).
    נסי לראות אם הגננת צודקת : למשל, מה קורה בבית כשהילד מקבל מכה, או האם באמת לא היה בוכה כשקיבל חיסון ?
    אם כן - שתפי את רופא הילדים, והקשיבי מה יאמר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה....

דנה
    02/01/2011

ראשית תודה על תגובתך
    אני אלך לרופא, מחיסון שעשיתי לו הוא בכה, אני לא יכולה להגיד שהוא לא בוכה ממכות, ממכות די חזקות הוא עדיין בוכה
    בכל אופן אני אלך אתייעץ עם הרופא
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה