פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מזרים
    מורן
    24/02/2011

התינוקת שלי בת 5 וחצי חודשים וכל פעם שמישהו אחר מלבדי ומבעלי מתקרב ומדבר איתה היא בוכה ובטח ובטח שלא יגעו בה מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזרים

הוספת תגובה

• פחד מזרים - תגובה

25/02/2011

מורן שלום,
    זה בסדר, ואין צורך לעשות כלום. זה סימן שהילדה מתפתחת מבחינה שכלית ורגשית, ומבינה את ההבדל בין בני משפחה קרובים לאנשים רחוקים יותר או זרים !
    פשוט חבקו אותה, הראו לה שאתם בסביבה והיא בטוחה ומוגנת.
    זה חולף.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 15 חודש טרם מדברת
    זהבית
    21/02/2011

שלום
    אשמח באת תעזרו לי. אני סבתא לתינוקת בת 15 חודש . היא מתחילה ללכת מתקשרת נפלא. כששואלים אותה איפה אף איפה פה איפה סבא סבתא אמא אבא היא מצביעה על כולם. אבל משום מה היא מדברת רק גיבריש. המילה היחידה שהיא אומרת: את זה. כאשר שואלית אותה על חיות היא יודעת לעשות את קול החיה פחות או יותר ומחכה את תנועות פיו של הדג. האם צריך לדאוג?
    אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 15 חודש טרם מדברת

הוספת תגובה

• בת 15 חודש טרם מדברת - תגובה

22/02/2011

סבתא יקרה שלום,
    זה תקין, וזה יחלוף.
    תהני מהנכדה .
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בן 4 חודשים
    לימור
    21/02/2011

שלום
    בני בן 4 חודשים, חיוני וחייכן. נולד במשקל 4.400, היה מעל הממוצע כל ההריון, בשבוע 24 עשיתי בדיקת סכרת שהיתה תקינה, בשבוע 39 עשיתי שוב בדיקה שלא היתה תקינה.
    כיום בני שוקל 9.3 וגובהו 65 ס"מ
    אוכל כל 4 שעות. אוכל מטרנה 240 cc ב-4 ארוחות ובחמישית 120 cc
    בטיפת חלב נאמר לי כי הוא אוכל המון והמשקל שלו גבוה מדי וכי עלי לעשות לו בדיקת דם לשלול בעיות
    שאלתי היא האם יש מקום לדאגה, האם יש סיכוי שיסבול ממשקל יתר בהמשך ומה עלי לעשות כדי לשפר את המצב

לימור

לקביעת תור
    סגירה
    משקל בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• משקל בן 4 חודשים - תגובה

22/02/2011

לימור שלום,
    אחיות טיפת חלב מיומנות מאד ומנוסות מאד במעקבים אחר הגדילה של תינוקות.
    הן הכתובת האמינה ביותר לשאלות שלך, ונראה לי שאפשר לסמוך עליהן באופן מלא ללוות אותך בהתלבטות, ולייעץ לך ולהנחות אותך מה צריך לעשות..
    כל טוב והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 שמרביצה לאח חדש
    שגית
    21/02/2011

ביתי בת שנתיים ו - 9 חודשים. לפני חודשים נולד לה אח חדש. היא לעיתים מלטפת ומחבקת אותו, אבל כמעט כל יום מנסה להרביץ לו, מושכת לו בידיים ועוד. בשיחות עימה אמורת שהיא כועסת עליו כי הוא בוכה, כי אבא מאכיל אותו, וכו. היא גם החלה להרביץ לנו שאנחנו איצו, למשל לקפוץ עלי שאני מניקה אותו, להרביץ לסבתא שהיא מחזיקה אותו וכו.

איך מתמודדים עם התנהגות כזאת?
    האם בקשיחות ולעצור כל גילויי אלימות? האם להבין אותה?
    מה התגובה הנכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 שמרביצה לאח חדש

הוספת תגובה

• בת 3 שמרביצה לאח חדש - תגובה

22/02/2011

שגית שלום,
    מזל טוב להולדת הבן.
    לגבי הבת, זו תגובה נפוצה ומוכרת, ואין מה לדאוג. זה גם חולף.
    מגיבים בשני אופנים :
    1. בכל פעם שהילדה מרביצה , מגיבים ב"אסור", בפנים כועסות ובטון חמור, כדי שתבין שמדובר במעשה שמכעיס אתכם.
    2. בצד זה, כדאי לנסות ולהקדיש לה יותר זמן לעצמה, אם אפשר על בסיס יומי קבוע : להיות רק איתה, לשחק איתה, לצאת איתה לטייל, כדי שתרגיש שנשאר לה מקום כלשהו לתשומת לב יחידנית.
    בל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל לידה
    מיכל
    21/02/2011

שלום הבת שלי נולדה 3.250 ק"ג בשבוע 41 . בגיל חודש שקלה 4.572 ק"ג ו57 ס"מ גובה. בגיל חודשיים שוקלת 5.662 ק"ג ו60 ס"מ גובה.
    היא רק יונקת ללא תוספות.
    האים עלה כה חדה בעקומת הגדילה בגיל חודש במקשל היא תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל לידה

הוספת תגובה

• משקל לידה - תגובה

22/02/2011

מיכל שלום,
    את נמצאת במעקב טיפת חלב, והם כתובת מצויינת לשאלות אלה. אם חלילה משהו לא תקין - ידעו לומר לך, ואף לטפל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחמישה חודשים-בעיית תקשורת?
    ויקי
    20/02/2011

שלום רב,
    בני בן שנה וחמישה חודשים,
    מפותח מוטורית מצוין: הולך מגיל 11 חודשים, מטפס יפה על רהיטים, עולה מדרגות עם עזרה, רץ ובעט בכדור.
    אומר מילים (לא בשלמותן) אור, פרפר, פרה, תוף, בובה, כדור, ציפור, עץ.
    פונה לאביו "בה" ולסבתו "תה".
    יש לו קשר עין, יודע לבנות מגדל מיותר מ- 2 קוביות, משחיל טבעות, עושה קולות של חיות, מחקה משחקים אחרי שאני מראה לו כמו נגינה בקסילופון וכו'.

הבעיה היא שהוא לא מצביע, לא עושה שלום (לאחרונה, אחרי המון דוגמאות הוא סוגר ופותח את היד ל-"תני לי" ופעמים ספורות לביי ביי כשאביו יוצא אך אלה בלי הושטת יד)
    כשהוא רוצה משהו הוא מושך אותי לעבר המקום בו הוא נמצא, לשאלה איפה אור הוא מפנה את המבט, איפה פופיק - נוגע בו, איפה בולבול (סליחה:)) נוגע בו.
    עושה 1 2 3 ידיים על הראש ומחקה אותי בשירה.

יש לו גם תנועה שהוא אוהב לעשות והיא לעמוד על הידיים והרגליים ולהרים את הטוסיק למעלה - ראש למטה - ולהסתכל.
    לאחרונה מביט לפעמים בטלויזיה והופך את הראש כאילו להסתכל הפוך.
    לעיתים נד בראשו מצד לצד (כמו התנועה לא) בלי הקשר.
    אוהב משחקי קוקו.

אודה על התייחסותך לכל הנאמר וסליחה על האורך.

הוספת תגובה

• בן שנה וחמישה חודשים-בעיית תקשורת? - תגובה

21/02/2011

ויקי שלום,
    קשה לי לענות לך על בסיס תיאורך.
    בס"ה , מה שאת מתארת נראה תקין. במיוחד את אומרת שהילד מתייחס לאחרים, יוצר קשר-עין, מבקש דברים, מבין הוראות, מחקה. אלה סימנים נורמליים.
    את מציינת שאיננו עושה תנועות מסויימות (כמו "שלום") ולעומת זאת, יש לו תנועות לא ברורות, כמו "לא" עם הראש.
    זה איננו דבר יוצא דופן או לא תקין. לפעמים ילד לומד בדרך זו את העולם (למשל : איך רואים כשהראש למטה ?)
    אינני רואה סיבה להיות מודאגת מכך, ובדרך כלל, זה חולף מעצמו כמה זמן קצר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה למשחק בדיסקים
    יפה
    20/02/2011

שלום רב, ברצוני לדעת אם ילד בן שלוש וחצי שמקדיש זמן רב למשחק סביב דיסקים וטיפ או הכנסה והוצאה של דיסקים לכונן מחשב , מעידה על בעייה כלשהי. זה אינו מפריע לתפקודו היומיומי, הוא אינו מגלה בעיות שפתיות ומוטוריות, בגן הוא משתף פעולה ללא משחק בדיסקים. המשחק מתבצע בחיק המשפחתי גם אצל הסבא וסבתא. הוא יכול לשבת שעות ולשחק בדיסקים- הוצאה והכנסה לטיפ ללא כל עניין במשחק נוסף. האם זה צריך להדליק נורה אדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה למשחק בדיסקים

הוספת תגובה

• אובססיה למשחק בדיסקים - תגובה

21/02/2011

יפה שלום,
    אם הכל תקין חוץ מזה, אינני רואה סיבה לדאגה.
    בכל זאת, הייתי מציעה לא לאפשר לו את המשחק הזה לאורך זמן.
    כמו כל דבר, צריך להיות במידה. טוב ללמד ילד לעשות דבר מסויים רבע שעה-20 דקות, ואח"כ לעבור לפעילות אחרת, רצוי שתהייה פעילות יצירתית, כמו : ציור, משחק הרכבה (לגו, פאזל קוביות) וכד'.
    כשיש מבוגר על-יד הילד, אפשר לכוון אותו למגוון פעילויות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטנזול ועיכוב התפתחותח
    סמר
    20/02/2011

שלום לכולם
    הבן שלי הוא בן שנתיים.הוא חולה אסתמא מגיל 5 חודשים. ובשנה הראשונה הוא קבל הרבה פעמים פטנזול.השאלה שלי האם תרופה זו גורמת לאיחור התפתחותי?
    התחיל ללכת בגיל שנה 7 חודשים.עדיין אינו מדבר אבל מבין מה שאומרים לו..מדבר כמה מלים אבל לפעמים באופן פתאומי מוציא מילה באופן שלם אבל לא חוזר עליה?
    לציין שהוא הבן הבכור שלי ועדין היחיד והוא נמצא במעון.

לקביעת תור
    סגירה
    פטנזול ועיכוב התפתחותח

הוספת תגובה

• פטנזול ועיכוב התפתחותח - תגובה

20/02/2011

יסמין שלום,
    ככל שידוע לי, אין קשר בין התרופה לבין האיחור השפתי של הילד. מעבר לכך, את עצמך אומרת שמדובר באיחור רק בתחום השפה, ובתחומים אחרים הוא תקין לגילו (התחום המוטורי והחברתי).
    אני מציעה לך שתבקשי הפנייה לאבחון קלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה-דיבור
    קצת מוטרדת..
    20/02/2011

שלום, בתי בת שנה ו4 חודשים. עד לא מזמן הייתה ממלמלת כמה מילים (את זה, אבא אמא סבתא סבא פרפר והיתה עושה קולות של חיות. לאחרונה נראה כי היא פחות מדברת ואומרת בעיקר רק אמא ואבא ולכל יתר הדברים אומרת רק "אה". היא מבינה כל מה שאומרים לה ועושה מה שמבקשים אך פחות ממלמלת וכשנשאלת "מה זה?" עונה לרב ב"אה". האם הדבר עשוי להצביע על בעיה כלשהי? רגרסיה/עצירה וכדומה והאם זה דורש בדיקה כלשהי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה-דיבור

הוספת תגובה

• התפתחות שפה-דיבור - תגובה

20/02/2011

שלום,
    ההתפתחות כתהליך כוללת הרבה פעמים נסיגות קצרות. בעקרון, אם הילדה מבינה מה שנאמר לה, ומבצעת הוראות, אין מקום לדאגה.
    אני מציעה שתמתינו עוד שבועיים-שלושה. אני מעריכה שתחזור "לקשקש" בתקופה זו.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    וובלם מכל
    20/02/2011

שלום שמי מיכל סטודנטית לחינוך,בשביל העבודה הסימסטרילית שלי אני מחפשת חומר בנושא התפתחות חיוך חברתי אצל ילדים עם לקויות בתחום התקשורתי הבין אישית pdd אני אשמח עם תמקדי אותי לאיזה אתרים שאני אמצא.
    בכבוד רב מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

20/02/2011

שלום מיכל,
    נסי באלו"ט
    למפנה (ראש פינה)
    zerotothree

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במשחקים חברתיים בן 3.4
    אורית
    20/02/2011

שלום,
    בני בן 3 ו-4 חודשים. משיחה עם הגננת שלו נאמר לי שהוא לא משחק ברמה של בני גילו. הוא ניגש לילדים וילדים ניגשים אליו, והם משחקים אחד לצד השני או לכל היותר משחק עם דיאלוג קצר, אבל הוא עדיין לא משתתף במשחק של העמדות פנים, משחקי תפקידים וכד'. הגננת אמרה שבגיל הזה משחקים הרבה ב"אני אהיה האמא, אתה האבא" וכד' ואצלו לא רואים את זה. הוא היה מטופל כחצי שנה אצל קלינאית תקשורת כי התחיל לדבר יחסית מאוחר והיום צמצם את הפער לגמרי והשפה שלו טובה. חשוב לציין שבבית התקשורת מצויינת - הוא מבקש כל דבר שרוצה, כל הזמן רוצה שנשחק איתו וכו'. אבל בתקשורת עם ילדים אחרים אני רואה שהוא קצת מסוייג ומעדיף לשחק ליד ילדים ולא ממש איתם. האם היית מציעה לי לפעול או פשוט להניח לזה לעת עתה?

הוספת תגובה

• קושי במשחקים חברתיים בן 3.4 - תגובה

20/02/2011

רויטל שלום,

ייתכן שזה נובע מחוסר הבטחון שלו בדיאלוג עם ילדים (שנשאר מהתקופה בה התקשה להתבטא, וזה אמור לחלוף), וייתכן שמדובר בילד ביישן והססני, שמסוייג בחברה (אבל בבית, בסביבה בטוחה, מתנהג בהתאם לגילו).
    כרגע לא הייתי עושה דבר. הוא עדיין צעיר, והייתי נותנת לו עוד תקופה להתפתח מעצמו.
    בקשי את הגננת קצת לעזור לו, לעודד אותו לקטעים קצרים של משחק משותף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנת חברים לילד בן 4
    נירית
    19/02/2011

הבן שלי בן 4 , אנחנו מתגוררים באיזור מוקף ילדים , מרבית ילדי הגן גרים בבניין שלנו אנחנו יחסית חדשים באיזור 4 חודשים הילד מאד אוהב את הגננת את הילדים , חגגתי לו יום הולדת בבית לילדי הגן שהשתלב יותר הילדים יכירו אותו יותר גם יתגבשו , לעיתים אני פוגשת אמא של אחת הילדות היא עושה לי שטיפות מח שאני צריכה להזמין ילדים לילד אחר הצהריים , אני מזכירה אני אם חד הורית הילד מתורם אין לו אחים , אני לא מונעת מהילד לפגוש חברים חלילה שאלתי היא האם זה קריטי לא להזמין חבר לילד אחר הצהריים ? אני יוצאת איתו אחר הצהריים לקניון יש הופעות מידי פעם , היא ממש עשתה לי שטיפת מח ! אני בת 45 בזמני לא היה דגש כל כך חשוב להזמין חבר הביתה אחר הצהריים , אם זה חשוב נתחיל לערוך סיור כתובות .

תודה על תשובתכם .

לקביעת תור
    סגירה
    הזמנת חברים לילד בן 4

הוספת תגובה

• הזמנת חברים לילד בן 4 - תגובה

20/02/2011

טלי שלום,
    בהחלט חשוב לתת לילד חווייה של קשרים חברתיים גם מחוץ לגן, כאשר הילד הוא לפעמים אורח ולפעמים מארח. יחד עם זה, אם את עמוסה וקשה לך, אפשר לחכות עוד שנתיים-שלוש, עד שהילד יהיה יותר עצמאי, וידע ליצור את הקשרים בעצמו.
    זה בהחלט מובן, שאינך יכולה לעמוד בכל הציפיות.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי
    קיילי
    17/02/2011

שלום,
    בני בן ה3 וחצי ממש לא יודע להעסיק את עצמו וזה הפך להיות לבעיה מטרידה מאוד.
    הוא הולך אחריי לכל מקום, כולל שירותים, אמבטיה וכו', כשאני מבשלת/ מנקה וכו' הוא עומד לידי ולא מוכן לזוז
    יש לציין שהוא כן יודע להתרכז כשאני יושבת איתו אחד על אחד הוא מקשיב לסיפורים, מצייר וכו' מאוד יפה, גם במשך שעה , אבל לבד לא
    אז אם אני לא מעסיקה אותו הוא מסתובב בבית בחוסר מעש, הולך אחריי וגם מציק לאחיו הקטן
    מה אפשר לעשות??
    איך אפשר לדרבן אותו לשחק לבד? הוא לא אוהב לראות טלויזיה בכלל, אז זה גם לא אופציה

תודה מראש,
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 וחצי

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי - תגובה

18/02/2011

אלה שלום,
    יש ילדים שזקוקים לנוכחות מבוגר על ידם כדי לפעול. יש ילדים בגיל זה שאינם בטוחים להיות לבד.
    עם זאת, נסי להגדיר לילד זמן קצר, רבע שעה, שבו תגידי לו שהוא צריך להיות לבד כי את עלסוקה, . תני לו פעילות מסויימת, ואמרי לו לעשות אותה עד שתחזרי. התחילי בזמן קצר, ועלי לאט ובהדרגה.
    נקווה שיתרגל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב?
    קרינה
    17/02/2011

שלום רב
    ביתי בת כמעט 4 (עוד חודשיים) ילדה נבונה וחכמה, הגננת שלה פנתה אליי ואמרה שהיא מזהה אצלה קושי בהבנה, כשהיא פונה אליה בעבודות בקבוצה קטנה או במליאה ושואלת שאלות על סיפור או משהו אחר שלמדו היא לא יודעת לענות לה, בנוסף מזהה התנתקויות במפגש הילדה "חולמת" ונראה שהיא לא איתם החולמנות קוראת לה לעיתים גם בבית אך לא ברמה שמפריעה לתפקוד שלה, לגבי ההבנה הגננת טוענת שבחשיבה מתמטית היא חלשה ובכלל בכל מה שקשור לפן של מטלות שדורשות חשיבה היא מתמהמהת ומתקשה,
    יש לציין שיש פער בין מה שהגננת רואה בגן למה שאני רואה בביתת מבחינת ההבנה, בשבועיים וחצי האחרונים אני מרגישה שינוי קיצוני אצל הילדה, חוזרת מהגן נסערת מרביצה הרבה לאחיה הקטן ומתנהגת בצורה תוקפנית
    רציתי לדעת התחלנו תהליך של פנייה לרופא התפתחות אך רציתי לשאול לאן כדאי לפנות האם פסיכולוגית התפתחותית או נוירולוג כי אני שוקלת לפנות פרטי
    אודה להכוונה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קשב?

הוספת תגובה

• קשב? - תגובה

18/02/2011

קרינה שלום,
    קשה לי לענות לך, כיוון שייתכן שהגננת בכל זאת צודקת, וכדאי להתחיל לבדוק וטפל.
    אני מנחשת שהילדה נסערת בזמן האחרון, כיוון שהגננת כנראה מעירה לה הרבה, או מעבירה לה מסר שלילי בגן. את זה כדאי להפסיק. דברי עם הגננת, ובקשי ממנה לא ללחוץ על הילדה.
    לדעתי, עדיף שתפנו לפסיכולוגית התפתחותית בהתחלה. היא תערוך לה בדיקה מקיפה, ותוכל לעזור לכם להבין מה שורש הבעייה.
    במידת הצורך, היא תפנה לרופא.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בן 2.3
    הדר
    17/02/2011

לבני עשה קקי בחיתול .הקקי נזל מהחיתול החוצה באותו זמן צחצחתי שיניים וכשבאתי ראיתי שהוא מורח אותו על הריצפה בידיו.הוא בן 2.3 חודשים .זה הבהיל אותי האם זה נורמאלי.מדובר בילד שמדבר .עדיין לא בשלב שאפשר לגמול מחיתול.אשמח לתשובה .הדר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בן 2.3

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בן 2.3 - תגובה

18/02/2011

שלום,
    זה נורמלי ותקין. הילד לומד את העולם, ומנסה לבדוק מה אפשר לעשות עם החומר הזה שיצא מהטיטול שלו.....
    אפשר לומר לילד שזה לא טוב, או אסור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה