מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכיין בביתאפרת26/01/2011
שלום,יש לי תינוק בן 10 חודשים שבכל פעם שאני לבד איתו בבית הוא לא מסכים שאני אזוז ממנו. זה מתחיל בבוקר כאשר אנחנו צריכים להתארגן לפני יציאה לגן -אם הוא לא על הידים שלי הוא בוכה ואפשר להגיד צורח וזוחל לכיווני,גם אם אני מניחה אותו בלול או על הריצפה ליידי-הוא עדיין צורח-ורוצה שארים אותו.אחה"צ אם אני יושבת בסלון לידו כשהוא על השטיח זה בסדר והוא משחק עם עצמו יפה אבל אם בטעות קמתי להרים טלפון למרות שהוא רואה אותי הוא מתבכיין וזוחל אליי. יש לציין כי בגן הוא נפרד ממני כמו גדול ואני תמיד אומרת לו להתראות. גם אם אני משאירה אותו אצל הסבתא או עם הדודים הוא נפרד ממני בלי בעיה-אז פסלתי את רעיון חרדת הנטישה.העניין מפריע לי בייחוד בבוקר כאשר אני צריכה גם כמה דקות לארגן את עצמי ומה שיותר מטריד אותי שהעניין הפך לאיזושהי שיגרה מבחינתו, בהתחלה הייתי נותנת לו לבכות בתקווה שזה ייפסק. מה עושים? והאם הדרך היחידה שלי היא לקום לפניו ולארגן את עצמי ואז שהוא קם אני נטו איתו וכך אני לא נותנת לו סיבה לבכות???? אנא עזרתכם- הסיפור שלנו נמשך מעל 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכיין בבית - תגובה
27/01/2011אפרת שלום,
עד שהילד לא ידבר, לא נדע בדיוק מדוע הוא בוכה (ועד אז - בוודאי יפסיק לבכות!).
אולי זו בכל זאת חרדת נטישה, מאחר שהוא מבין שהולכים לגן בבוקר, אפילו אם בגן ממש הוא נפרד ממך בקלות. ואולי יש לו צורך בקרבה הפיזית שלך בבוקר, סתם כך.....
מותר לו, בגילו.
אני מבינה שזה מקשה עלייך את ההתארגנות, ולכן בהחלט כדאי שתקומי לפניו, תתארגני, ואז תתחילי לטפל בו.
לא נורא. השתדלי להיות סבלנית. ככל שהילד חש שאת מתוחה, הוא יידבק אלייך יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5.5טלי26/01/2011יש לי ילד בן 5.5 מקסים, חמוד וחכם. הוא אמור לעלות שנה הבאה לכתה א', אך אני קצת חוששת. הוא מתקשה בכתיבה של אותיות, מס', אין לו מניית המשך - כל פעם הוא מונה את כל הפרטים מההתחלה, ההתרשמות שלי ממנו שזה כרגע לא מעניין אותו. הגננת כמובן ממליצה לעלות כי הוא מתאים בגיל , בוגר ועצמאי. אני לא יודעת מה לעשות? עם מי להתייעץ? להשאיר או לשלוח, מתאים או לא, האם הוא יכול להשלים את המיומנויות שחסרות לו במהלך החצי שנה הקרובה? האם זה מספיק זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 5.5 - תגובה
27/01/2011שלום,
ראשית - לא מוכרחים לעלות מושלמים לכתה א'!
שנית, יש מה לעשות עד ספטמבר : יש קורסי הכנה לכתה א', יש מרפאות בעיסוק שעובדות עם ילדים על כתיבה ומוכנות לכתה א', וזה גם בא עם הגיל.
ואם את רוצה להיות "בטוחה" בהחלתך, אפשר לפנות לאבחון בשלות לכתה א', שעושות פסיכולוגיות התפתחותיות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גןאיילה26/01/2011שלום
בני יהיה בן 3 בספטמבר. אני מעוניינת להעבירו לגן אחר ושאלתי באופן כללי האם מבחינת פרידה מילדים ומקום מוכר תהייה הסתגלות קשה, האם יש לכך השפעה על ילד בגיל כזה. באופן כללי הוא ילד מאוד חברותי אך קצת רגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר גן - תגובה
27/01/2011איילה שלום,
קשה לנבא מה תהייה תגובת הילד, בכל גיל, אבל במיוחד בגיל כה צעיר. ייתכן שיסתגל בקלות, וייתכן שזה ייקח זמן.
בכל מקרה - זה מחשל, לדעתי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי להירשם לגן עירייה?רוני26/01/2011שלום,
רציתי להתייעץ לגבי התאומים שלי, היום בני 3 שנים וחודשיים.
הם נולדו פגים, חודשיים לפני הזמן. מבחינה התפתחותית, אחד מהם מתאים לגילו והשני באיחור של חצי שנה.
שנה הבאה הם אמורים להיות בגן טרום חובה, שאלתי היא האם כדאי לרשום אותם? מצד אחד אני לא מפרידה בינהם ככה שאם אני משאירה אותם בגן פרטי, הם יהיו מאוד גדולים מצד שני אני לא רוצה ש"יטבעו" בגן העירייה, כלומר שיוכלו לעמוד בקצב שם, הלימוד, החברה וכדומה, אני לא רוצה להקשות עליהם.
אני מדברת על ספטמבר שנה זו, הם יהיו בני שלוש ותשעה חודשים.
אשמח לעצה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם כדאי להירשם לגן עירייה? - תגובה
27/01/2011רוני שלום,
תאומים, ועוד פגים, הייתי משאירה שנה נוספת בגן פרטי, קטן וחמים,. כדאי שפער הגילאים ביניהם לילדים האחרים לא יהיה גדול מדי, ואולי, אם בגן הנוכחי הילדים כולם קטנים מאד, עדיף בכל זאת להעביר אותם לגן עם ילדים יותר קרובים לגילם.
גם לגבי ה"ביחד" יש לי הערה. כאשר יש פער בין התאומים, עדיף, פעמים רבות, לתת לכל ילד את הסביבה הנכונה לו. כך מתאפשר לכל אחד להתפתח באופן עצמאי. למשל , אולי את התאום החלש יותר את יכולה להשאיר בגן הנוכחי, עם ילדים קטנים, אבל את התאום השני - להעביר. ברור שאין תשובה מוחלטת לשאלה זו, אבל כדאי לחשוב עליה ביסודיות.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ללמד ילדה בת 3 לאבחן צבעים?עדי25/01/2011יש לי ילדה בת 3 וחודשיים,אני מנסה כבר המון זמן ללמד אותה לאבחן צבעים אך כל שיטה שניסיתי לא הצלחתי,איך עוד אפשר לנסות? מה עוד אפשר לעשות? תודה,עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך ללמד ילדה בת 3 לאבחן צבעים? - תגובה
27/01/2011עדי שלום,
כדאי לבדוק ראייה, וראיית צבעים, כדי להיות בטוחים שהכל בסדר.
בהמשך - כדאי תעבור אבחון של קלינאית תקשורת. אולי יש מושגים נוספים שקשים לה (כמו מושגי מרחב, למשל). קלינאית תקשורת גם תוכל ללמד אותך כיצד לעבוד עם הילדה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר מתחילה להתייאש...ל25/01/2011שלום,
אני אמא לילד בן 4, ילד מאוד נבון, חברותי וכמובן מקסים..:-)
כשהוא היה בערך בן 3 גמלנו אותו מטיטול לפיפי בלבד וזה הלך מצויין כמעט בלי פספוסים,
עם קקי היתה בעיה שנמשכת עד היום... הוא לא מוכן לעשות בשירותים אלא רק בטיטול!!!
ניסינו הכל, סיר, מקטין אסלה, ישבנון, שירים, סיפורים, ישבנו איתו בשירותים,החזקנו לו את היד, חיבקנו אותו ושום דבר לא עוזר
נראה שהוא ממש מפחד או מהאסלה או מלשחרר...
הוא לגמרי מודע שצריך לעשות בשירותים וזה לא בסדר שהוא עושה בטיטול אבל אומר ש"לא יוצא לו", בגן הוא לא עושה בשירותים אלא מתאפק עד שאני באה לקחת אותו ואז הוא מבקש טיטול, ניסינו גם את השיטה של להעלים את הטיטולים ואין יותר אבל גם זה לא עבד..
הוא יודע שזה לא בסדר מה שהוא עושה ואם יוצא לנו להיות בחוץ אז הולכים למקום שאף אחד לא יראה שהוא עם טיטול מהחשש שיצחקו עליו, ושאף אחד לא יכנס לשירותים שהוא עושה בטיטול, דרך אגב,בבית הוא עושה בטיטול אבל בשירותים ולא במקום אחר..
בבקשה את עזרתכם, אנחנו כבר ממש מיואשים!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים??????????
ל27/01/2011אחר כך מתפלאים שהולכים לפורומים אחרים
יש כאן אנשים עם בעיות יום יומיות שצריכים תשובה, הכוונה ייעוץ כמה שיותר מהר
זה ממש זלזול... לא מבקשים שתענו מיד אבל לפחות באותו יום או יום למחרת
ממש התעלמות, זה לא נעים...
אל תענו לי.. כבר כתבתי בפורום אחר וקיבלתי תשובה לבקשתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר מתחילה להתייאש... - תגובה
27/01/2011אמא יקרה שלום,
בתור הורים, אין לנו את הפריבילגיה להתייאש !!! וגם לא טוב ליצור לחץ.
יש הרבה ילדים כמו בנך, שהם גמולים, ושולטים ביציאות, אבל פוחדים לעשות באסלה. מסתבר שזה מקום לא נוח וקשה להרבה ילדים להתרגל אליו.
אני מציעה לא להתרגש, ולהמשיך לתת לו את הטיטול. אל תעשו מזה "עניין", התייחסו לכך בטבעיות.
יגיע יום, והוא יחליט מעצמו לוותר על הטיטול ולעבור לאסלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפתיתמיכל25/01/2011שלום ,
בני בן שנה ועשרה חודשים ואינו אומר 10 מילים בצורה ברורה ( אבא , לא ,אמה-אמא עוד ..). יש מילים שהוא אומר ,אנחנו מבינים אותו אבל הם לא נשמעים בצורה ברורה . אין לו את הסופיות של המילים לדוגמה : הוא אומר "בהה" הכוונה לביי , "קה" הכוונה לכאן , "ק: הכוונה לכן .
פניתי לרופא המשפחה לקבל הפנייה למכון שמיעה אך אמר לי שהוא צעיר מידי .
לפי האינטואיציה שלי , נראה לי כי יש לו בעיה , הוא צריך הכוונה כשאני מנסה ללמד אותו מילים אני רואה שהוא רוצה לדבר והוא עושה ניסיונות אך אז הוא מתייאש /מובך ובסוף זה נגמר במלמול .
בטיפת חלב אמרו לי , שעד גיל שנתיים אם לא יחול שינוי יפנו אותי לבדיקות .
האם עליי להמתין או לבקש בכל אופן לבצע את הבדיקות ( אני רוצה רק לבצע את הבדיקות כדי שהוא יהיה בן שנתיים , עוד חודשיים , אני אבוא כבר מוכנה עם כל הבדיקות ...)
מה עושים ? האם יש לו בעיה ?
** הילד בגן אך לא נראה כי השפה שלא עשירה יותר , לצערי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפתית - תגובה
27/01/2011מיכל שלום,
קודם כל - צריך לבדוק את מצב האזניים, ולבדוק שמיעה, ולשם זה - אין לך צורך לחכות.
ייתכן, שמדובר באיחור שפתי מסויים, אבל באמת מקובל, שקלינאית תקשורת לא בודקת את הילדים מתחת לגיל שנתיים, ובוודאי לא מטפלת (אין מספיק שיתוף פעולה מצד הילד, כדי שהטיפול יהיה יעיל).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ליוכי- גמילהקרן24/01/2011התחלנו תהליך גמילת יום לביתי לפני חודש וחצי, כאשר היתה בת שנתיים וחצי. מיוזמתה שלה, כאשר אני אז הרגשתי שיתכן וזה מוקדם מדי.
פיפי היא הצליחה מהר למדי, אחרי שבוע וחצי הפסיקה לפספס. אבל בדר"כ עדיין לא מבקשת, אלא הולכת ביוזמה שלנו או של הגננת.
עם הקקי יש פערים. בבית לרוב מצליחה, יש פיספוס פעם בשבוע. בגן או שלא עושה (ואז עושה בבית באותו היום ) או שמפספסת בתחתונים. אני מתלבטת מה לעשות. התחושה שלי שהפיספוסים בגן מפחיתים לה את המוטיבציה גם בבית, כך שלפעמים מסרבת להצעות שלי ללכת לסיר. חשבתי אולי להחזיר את החיתול, אבל מצד שני יש ה הצלחה מלאה בפיפי וחלקית בקקי, אז אולי חבל. אשמח לשמוע דעתך.
אגב, בגן היא בדרכ מפספסת סביב אותה השעה (אחרי ארוחת עשר או אחרי שנת הצהריים), זו מסגרת קטנה יחסית (13 ילדים), ביקשתי מהצוות שיעודדו אותה לשבת סביב שעות אלה. הם מושיבים אותה אבל היא קמה ואז מפספסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה ליוכי- גמילה - תגובה
25/01/2011קרן שלום,
אני מתרשמת שהילדה נמצאת בתהליך רגיל ומתקדמת, יחד עם הקשיים שיש באופן טבעי.
אם הפספוס הוא בקימה מהשינה, אולי אפשר לשים לה טיטול כשהיא הולכת לישון בצהריים.
פרט לכך - רק סבלנות, וגם אם קורה פספוס, חשוב לא לכעוס, ולא לתת לילד תחושה של כשלון.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוכי ועוד שאלה
קרן25/01/2011הפיספוס הוא לא מיד אחרי הקימה של שנת הצהרייים, אלא כמה דקות אחרי. פיפי היא כן עושה בסיר אחרי הקימה. האם בכל זאת להחזיר חיתול ספציפית לשעות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוכי ועוד שאלה - תגובה
27/01/2011לדעתי - כן, כדי למנוע תסכול ממנה וממך. זה לא מזיק. תני לה את הזמן עד שתבשיל. זה יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 אינו מוכן לחפוף שיערדפנה24/01/2011שלום,
בני בן 4 אינו מסכים שנשים לו מים על הראש בכלל. כתוצאה אנו חופפים לו שיער פעם בכמה חודשים!!! וזה תמיד מלווה בבכי והתנגדות עזה.
הוא בכלל אינו אוהב להתקלח עם "טוש" ולכן הוא עושה אמבטיה בגיגית ממנה הוא נהנה. את החפיפה אנו לא מנסים אפילו לעשות עם טוש אלא עם כוס פלסטיק.
האם תוכלי לתת לי עצה בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 4 אינו מוכן לחפוף שיער - תגובה
25/01/2011דפנה שלום,
יש ילדים המגלים רגישות לתחושת המים הזורמים מהמקלחת, וזה מאד לא נעים להם. המקום הרגיש ביותר הוא הראש, ולכן ההתנגדות בעיקר לחפיפה.
עברי לרחצה באמבטיה, במים "שקטים", עם כוס או דלי.
אפשר להתייעץ עם מרפאת-בעיסוק, לגבי מסז'ים, שעוזרים למתן את הרגישות.
לא לדאוג. זה משתפר עם הגיל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בלילהדניאלה24/01/2011שלום רב,
בני בן ה-4 גמול מטיטולים כבר למעלה משנה גם ביום ולגם בלילה לגמרי.
בחודש האחרון החל להרטיב כמעט כל לילה. כשזה קורה הוא צועק ונלחץ שכולו רטוב.
בבית לא חל שום שינוי ובדקתי גם בגן ונראה שהכל תקין. הוא גם מאוד אוהב ללכת לגן.
אינני יודעת איך לנהוג ואיך להגיב כשזה קורה. האם להיות סמכותית ולהסביר לו שזה לא בסדר או להיות רכה ולהגיד "לא נורא".
ברור לי שזה מפריע לו כשזה קורה. אשמח לעזרה איך לסיים את זה...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה בלילה - תגובה
25/01/2011דניאלה שלום,
לא להילחץ. זה קורה, שיש נסיגה לפתע, בכל תחום, וזה חולף. זה גם יכול להיות מסיבה בריאותית : אולי דלקת קלה, אולי הקור.
אל תכעסי. עודדי אותו, שדרי אופטימיות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת פיקה- מודאגתניקולי23/01/2011שלום, הבת שלי בת 11.5 חודשים. ילדה חייכנית וחברותית, מצב רוחה חיובי. ישנה היטב, הולכת, אין בעיות אכילה עם מוצקים ואוכל אצבעות. בגיל ארבעה חודשים הפסיקה מיוזמתה עם המוצץ ומאז אין תחליפים, גם לא אצבע. יחד עם זאת היא עסוקה בגירוי באזור הפה ונוהגת להכניס חפצים לפה (בקעו שש שיניים)כמו לכלוכים על הרצפה, אם היא בפארק אז מנסה להכניס עלים לפה. גם חתיכות נייר של ספרים שהיא קוראת וגם צעצועים פרוותיים, או חוטים שהיא מוצאת. היא יודעת להעסיק את עצמה בדפדוף בספרים ובמשחקים, אך אם היא נתקלת בדבר כזה אז היא מכניסה לפה. בהתחלה חשבתי שזה קשור לבקיעת השיניים אבל אני ממש חוששת שמדובר בתסמונת פיקה. איך יודעים אם זו התסמונת ומה אפשר לעשות?אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסמונת פיקה- מודאגת - תגובה
24/01/2011שלום,
הדאגה שלך מובנת, אבל זה לא ברור : בתסמונת PICA מדובר ב"אכילה" של חומרים, בעוד שלפי תיאורך, בתך רק מכניסה לפה, אך לא לועסת או בולעת.
לכן, ייתכן כי היא בעצם מחפשת גרייה של חלל הפה, עקב מצב הנקרא "תת-רגישות תחושתית". זה מצב מוכר לנו, וניתן לטיפול, ע"י גרייה מבוקרת, מסז'ים וכד' של חלל הפה.
בקשי הפנייה לקלינאית תקשורת המתמחה בנושא, או למרפאת-בעיסוק, והן ידריכו אותך כיצד לנהוג ואיך לטפל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצהשרון23/01/2011שלום
לאיזה חוגים מומלץ לשלוח ילד שיש לו קושי במוטוריקה גסת ועדינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמלצה - תגובה
23/01/2011ליאת שלום,
תלוי בן כמה הילד.
הטוב ביותר - לחפש מסגרות מקצועיות, של מומחים בפיזיותרפיה או התעמלות טיפולית, לבקש אותם לאבחן את הילד, ולשקול אם הוא צריך עבודה יחידנית, או קבוצה קטנה של 2-3 ילדים, או אפשר קבוצה גדולה.
מאד מקובל היום הידרותרפיה, אבל גם זה טוב לקבל אצל מומחה עם השכלה מקצועית (בוגר/ת ווינגייט, או פיזיותרפיסט/ית).
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עיןאילנית22/01/2011יש לי תאומות בנות 4 חודשים. ניתן לראות כי קיים הבדל בינהן ביצירת קשר עין.
אחת נראת מאוד ממוקדת בפנים אנושיות, בי- כגורם המטפל העיקרי!. לעומת זאת אחותה , שנמצאה כלקויית שמיעה (סף שמיעה 40 דציבל) מאד נמשכת למקור אור ולעיתים מעדיפה אותו על פנים אנושיות. נראה שהיא כן יוצרת קשר עין ומחייכת אך מתנתקת די מהר ומחפשת גירויים חזותיים אחרים. לעיתים היא גם לא מתמקדת בדמות שנמצאת מולה (למרות שקוראים לה בקול רם) ונראה שהיא מחפשת גירויים אחרים. היא כן עוקבת במבטה אחר חפצים, מאד נהנת ממתקנים זזים (כגון מובייל) משחקת עם חפצים בידיה, בשבוע האחרון היא מסתכל על ידיה.
האם בגיל זה יש מקום לבדיקה עמוקה יותר? האם תתכן לקות תקשורתית?- מאחר ואינה מעדיפה פנים אנושיות
איזה גורם טיפולי בודק דברים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשר עין - תגובה
23/01/2011אילנית שלום,
אני מציעה לך לא "לרוץ קדימה", ולא לשקוע כבר בדאגות מיותרות.
חכי עוד כמה שבועות. מדובר בתאומות, קטנות, בדרך כלל אצל תאומים ההתפתחות עשוייה להיות מעט יותר איטית בכל היבט.
אני מקווה שהשמיעה תשתפר, גם זה משפיע.
חשוב שתהייו במעקב, עדיף במכון להתפתחות הילד. שם יראו את הילדות אנשי-מקצוע מכמה תחומים, ואם תתגלה בעייה - אפשר יהיה להתחיל לטפל בה מוקדם ככל שאפשר.
נקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להחזיר טיטול למשך הלילהגיא20/01/2011שלום,
בתנו בת כמעט שלוש, מזה מספר חודשים גמולה מטיטל לצורך פיפי במשך היום, בשביל קקי עדיין מבקשת טיטול לרוב (אם כי התחלנו בתהליך התיידדות עם הסיר לצורך כך...). עד לפני כשבועיים ישנה בלילה עם טיטול והיתה מתעוררת פעם עד פעמיים ומבקשת לעשות פיפי. לרוב, הטיטול היה יבש אך לא תמיד. לפני כשבועיים החלטנו להוריד את הטיטול למשך הלילה ובעיקר בשבוע האחרון כאשר אנחנו באים אליה בלילה היא שוכבת ספוגה בשתן ואנו מעירים אותה להחלפות ולפיפי פעם עד פעמיים בלילה. היו מספר לילות ספורים - כשלושה בהם באה לבקש מיוזמתה לעשות פיפי. בלילות האחרונים התחלנו להעיר אותה בצורה יזומה פעם בלילה אך לרוב קרה ש"פיספסנו" כבר את המועד בו עשתה פיפי.
אנחנו אובדי עצות - האם להמשיך כך עד שבסוף יסתדר... האם להעיר יותר הערות יזומות... האם לחזור לטיטול לתקופה קצרה....? אין ספק שהתעוררויות אלו בלילה משבשות את השינה שלה ושלנו...
(יש לציין כי יש לנו תינוקת בת שלושה חודשים בבית... אולי קשור גם לצורך בתשומת לב... אם כי לא נראה לי כ"כ בענין הזה...)
אשמח לשתובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם להחזיר טיטול למשך הלילה - תגובה
21/01/2011גיא שלום,
אין צורך להילחץ או לאבד את "הצפון". עשו מה שנוח לכם. הכי פשוט - להחזיר את הטיטול. היא ילדה קטנה בגיל לגמילת לילה, ובהחלט ייתכן שזה מוקדם מדי עבורה. ייתכן שקור הלילה משפיע, וייתכן שהתינוקת החדשה. בכל מקרה - לא יקרה כלום אם תתנו לה עוד כמה חדשים של טיטול בלילה.
העיקר שאתם תוכלו לישון קצת. זה חשוב.
כל טוב, שינה מתוקה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידהשירה20/01/2011בתי בת שנה נולדה בשבוע 34+3 (תאומה) , עדיין לא נעמדת עם תמיכה.
-הרופא אומר שהיא לא נושאת את משקלה ( היא שוקלת כ-9 וחצי קילו).
מה לעשות כדיי לעזור לה לעמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעמידה - תגובה
21/01/2011שירה שלום,
זה בסדר. לא לדאוג. הרופא התכוון, שהיא עדיין לא בשלה לשאת את משקל הגוף על הרגליים, כפי שקורה בעמידה, וזה תלוי בהתפתחות ובהבשלה של מערכת העצבים והמוח.
זה קורה עד גיל שנה ורבע-אפילו שנה וחצי, במיוחד אצל תינוקת שנולדה כ--6 /7 שבועות לפני הזמן, והיא גם תאומה. במקרים כאלה, ברוב המקרים אנו רואים איחור קל בהתפתחות.
סבלנות. זה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)