מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד נוראישירן14/10/2010
שלום בתי בת שנתיים ו4 ילדה מאוד רגישה ישנן מס בעיות: היא מאוד מפחדת מכל רעש קטן (צלצול פלאפון, מטוס רעמים אוטו חולף היא נבהלת נורא עד כדי בכי) אני מסבירה לה אך זה לא עוזר.
2. היא במקלחת מאוד נהנית אך כאשר אני מפעילה את הדוש היא נעמדת מחבקת לי את הרגל ובוכה ולא נרגעת ומנסה לצאת
3 יש לה חרדת זרים היא לא מוכנה ללכת למקומות חדשים או חנויות כי היא לא מכירה את המוכרים היא מורידה מבט ולא מוכנה להרים או ליצור קשר עין
4. היא מאוד קשורה אליי אנחנו יושבות בסלון ואני אומרת לה שאני הולכת למטבח להביא כוס מים והיא בוכה " לא אל תלכי אמא אמא" אפילו שזה מרחק של מטר איני יודעת מה לעשות אני מרגישה כבולה אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נוראי - תגובה
16/10/2010שירן שלום,
ייתכן שהסיבה היא רגישות יתר בשני תחומים : האחד - רגישות תחושתית : לקולות, אולי גם למגע.(לכן הבעייה במקלחת!). ילדים כאלה חווים את הגרוי בעוצמה יותר גדולה מהנורמה, ולכן נבהלים.
הרגישות האחרת היא לשינויים, לאנשים חדשים.
שני הגורמים יוצרים אצל הילד חרדה וחוסר-בטחון, ולכן הוא נצמד להורה.
בגיל זה, כשהילד כל כך קטן, צריך להיות סבלני איתו : לאפשר לו להיות צמוד אלינו, כדי שיבנה את תחושת הבטחון. תני לה להתלוות אלייך, נסי לעשות דברים בעדינות, בהדרגה, לא בבת-אחת. כשהיא נבהלת - חבקי אותה והרגיעי.
זה משתפר עם הזמן ברוב המקרים, וכשהילד מילולי ומפותח יותר, אפשר גם להסביר לו והוא נרגע.
אם לא יחלוף בגיל 3, פני לפסיכולוג התפתחותי, או למרפאת בעיסוק, ויעזרו לך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכת שיערהילי14/10/2010בת שנתיים. עדיין לא בגן.נולד לה אח לפני חודש. מגיבה בשמחה והתלהבות למיפגש עם ילדים אחרים אולם מיד מושכת להם בשיער בכוח רב והם מיד בוכים. זו תופעה חדשה ואני ממש צריכה להרחיק אותה מילדים. למה זה קורה ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשיכת שיער - תגובה
14/10/2010שלום,
לא אמרת איך השפה שלה. זה קורה הרבה כאשר הילד עדיין אינו מדבר, ואז הוא מחפש ליצור קשר ע"י מגע פיזי : בדרך כלל זה מכות או דחיפות. התופעה נעלמת, כאשר הילד לומד לדבר.
כשאת נוכחת בארוע כזה, צריך לומר לילדה שאסור, לתפוס לה את הידיים ולהרחיק אותה מהילד שבו פגעה. היא תבין שעשתה מעשה רע, ובעוד זמן-מה בוודאי תפסיק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מדברת
הילי16/10/2010מאד יפה לגילה. כמעט הכל. המשיכה היא בכוח רב וקשה לי לבלות איתה במחיצת ילדים כי ההורים שלהם נורא כועסים. לא עוזר שאני אומרת ומרחיקה . ממה זה נובע בכזאת עוצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מדברת - תגובה
16/10/2010יש ילדים שיש להם משיכה לשיער, יש ילדים שיש להם צורך לנגוע, להתקרב מאד לאדם אחר.
נסי להגיד לה לא לנגוע לפני שאתם יוצאים למפגש עם ילדים אחרים. הזכירי לה זאת כמה פעמים. נסי לעצור בה לפני שהיא עושה זאת, למשל, ע"י קריאה בשמה.
אני מעריכה שזה יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהיה לכם תשובהרונית אשטמקר13/10/2010אני מאוד אהבתי נעלים לביתי בת השנה ו3 חודשיים.חשבתי לקנות אותם ולישמור אותם לשנה הבאה
השאלה שלי איזה מידה היא אמורה להיות בערך?היא נועלת היום 4-5
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמקווה שהיה לכם תשובה - תגובה
13/10/2010הילה שלום,
אין לי שום יכולת לנבא את גודל כף הרגל של ילד בעוד שנה. אנחנו שונים זה מזה, ונעל צריך להתאים בגודל מדוייק, כדי שיהיה לילד בריא ונוח.
כדאי שתחשבי שוב אם באמת כדאי לך לקנות ולשמור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
רונית אשטמקר14/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות בגיל שנתייםריטה12/10/2010שלום,
בני נולד בשבוע 32 במשקל 2.5 ק"ג,בלי סיבוכים..
היום הוא בן שנתיים וחצי.לדעתי אין לו בעיה מוטורית גסה או עדינה,אבל הוא רק עכשיו התחיל לחבר מילים עד 3 מילים במשפט.(משפחה דו-לשונית)
שאלה: האם עדיין יכול להיות עיכוב בהתפתחות? לדעתי הוא לא מבין חלק מהבקשות או אם פונים אליו במשפטים ארוכים.לא מצליח להבין הבדל בין הצבעים(לא עיוור צבעים)
האם זה נורמלי?
תודה מראש
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות בגיל שנתיים - תגובה
12/10/2010ריטה שלום,
בנך בהחלט נורמלי, אבל ייתכן שיש איחור קל בהתפתחות השפה שלו, גם מפני שנולד פג, וגם מפני שהוא שומע שתי שפות.
כדאי לבקש אבחון של קלינאית תקשורת, שתדריך אתכם איך לשפר את השפה אצלו.
כל טוב! בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר בעיות אצל בן שנתייםאמא אחת11/10/2010שלום רב,
בני בן שנתיים וחודש ויש לו כמה בעיות:
-אינו אוכל כמעט כלום! אין לו בכלל תאבון, הוא יכול להעביר 5-6 שעות בלי לאכול והוא אף פעם לא מבקש אוכל, לפעמים מבקש בקבוק (מקבל חלב צמחי עקב שלשולים ממטרנה)
נולד אחוזון 50 וירד מתחת ל3, מאז הוא "תקוע" שם
-הוא מאוד מאוד שובב, לא יכול לשבת במקום אחד רצוף,מטפס,משתולל ומציק לילדים בגן, לוקח מילדים אחרים דברים-כיפה,מוצץ וכו', מרים ומזיז כסאות,שולחנות
(כשהיה תינוק צרח כל הזמן והיה ממש "מפלצת")
-מאז שהחל ללכת הוא הולך הרבה על קצות האצבעות (גם עם נעליים וגם כאשר יחף)
-לפני כחודש גילינו אצלו קוצר ראייה מאוד גבוה- מינוס 15 ב2 עיניים ובהדרגה אנחנו מרגילים אותו למשקפים
-חוץ מזה הוא מדבר יפה (דו לשוני), אוהב לחבק ולנשק (בעבר לא סבל מגע בכלל), מאוד רגיש לרעש (אולי בגלל קוצר הראייה?), ישן טוב (בזכות שיטת 5 הדקות)
האם יש משהו שניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמספר בעיות אצל בן שנתיים - תגובה
12/10/2010שלום,
כבר עניתי לך בפירוט בפורום אחר. מקווה שעזרתי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בת שלוש ו- 8 חודשיםגלית10/10/2010ביתי בת השלוש ו-8 חודשים ילדה מאוד מאוד חכמה, מאוד עצמאית מגיל מאוד צעיר. הבעיה היא גמילה מטיטולים, היא יושבת בשירותים לכמה שניות ואומרת שעשתה ובעצם לא עושה כלום, היא בשלה לגמילה, היא מתאפקת יום שלם ומיד ששמים לה טיטול אחרי שהיא צועקת וצורחת בבית שהיא רוצה טיטול, היא מיד עושה, וגם צוחקת ושואלת אם שומעים את הפיפי שלה. מאתמול היא כבר לא מתאפקת ועושה בתחתונים, אין לה בעיה להיות מלוכלכת.
מה עושים, אני יודעת שהיא בשלה כך גם הגננת אומרת. היא בעצמה רוצה תחתונים אך רוצה לעשות רק בטיטול.
אשמח לעזרה. בגן איתה כולם גמולים חוץ ממנה - זה כמובן גן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה בת שלוש ו- 8 חודשים - תגובה
11/10/2010גלית שלום,
נסי להציע לה פרס קטן אם תעשה בשרותים. בדרך כלל זה מצליח.
דרך אחרת היא לבדוק אולי עדיף לה לעשות בסיר. יש ילדים שהישיבה על האסלה יוצרת בהם תחושה של אי נוחות (חוסר יציבות, חרדה) וגורמת להם קושי לשחרר את שרירי הטבעת. הסיר נמוך, עומד על הרצפה, הישיבה עליו יציבה יותר, וזה עוזר לילדים רבים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עין - 3 חוד'שיר10/10/2010שלום,
בני בן 3 חוד' נולד בשבוע 37. בשבועיים האחרונים החל ליצור קשר עין, לחייך ולעקוב במבט. לעיתים במשך 20 דק' הוא עוקב אחרי חפצים שאני מראה לו או מגיב לדבים שלי בקשקושים מתוקים משלו.
השאלה שלי היא: האם זה מספיק? האם הוא לא אמור ליצור קשר עין כל הזמן? לעיתים כשאני מנסה למשוך את תשומת לבו אני לא מצליחה, לא תמיד הוא מגיב במבט או עוקב במבט, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשר עין - 3 חוד' - תגובה
11/10/2010שיר שלום,
קשה לשפוט מתוך דברייך, עד כמה קשר-העין באמת יציב ותקין. בקשי אחות טיפת-חלב לראות את הילד, ותני לה להתרשם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות אצל בנים בני 10 ו 6רינת10/10/2010שלום רב,
שני בניי בני 10 ו 6 נוגעים באבר מינם לעיתים תכופות.
הדבר מביך אותי מאוד בפרט כשזה נעשה בנוכחותי , לעיתים בעת צפייה בטלויזיה וכו'.
איך עליי להתייחס לכך ? מה ניתן לומר להם וכיצד ?
אודה לתשובתכם.
רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוננות אצל בנים בני 10 ו 6 - תגובה
11/10/2010רינת שלום,
אין סיבה שזה יביך אותך. זו תופעה טבעית ונורמלית. גם אינני רואה סיבה להעיר להם. להיפך, עדיף לתת לכך לגיטימציה. הם בוודאי נמנעים מכך בנוכחות חברה, אבל בבית, בנוכחות ההורים - עדיף שלא ליצור לכך תחושה של "חטא".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפס קדמי סגור בגיל שלושה חודשיםשפרה08/10/2010שלום
בן שלושה חודשים. בבדיקה בטיפת חלב נמצא שהמרפס כבר כמעט סגור. היקף הראש 41 ס"מ (נחשב לנורמלי, לפי מה שהבנתי).
רופא ילדים יראה אותנו רק בשבוע הבא, אבל נשמח לדעת מה עושים במקרה כזה מבחינת בדיקות וטיפול, אם בכלל...
הבנתי שאולי ידרש צילום רנטגן לגולגולת. זה לא מסוכן...?
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרפס קדמי סגור בגיל שלושה חודשים - תגובה
09/10/2010יסכה שלום,
באופן טבעי, המרפס הולך ונסגר באיטיות רבה, עד גיל שנה לערך, על מנת לאפשר למוח שבתוך קופסת עצמות הגולגולת להמשיך ולגדול. לכן, כאשר המרפס נסגר מהר יותר, ישנה דאגה מסויימת, וצריך לבדוק.
טוב ששולחים אתכם לצילום. זה חשוב, כי זה נותן תמונה מדוייקת יותר. יש קרינה מסויימת בצילום, אבל זה בוודאי איננו מסוכן.
אני מציעה לכם למצוא רופא ילדים שאתם סומכים עליו, כך שתהייו רגועים ככל שאפשר. במידת הצורך, הוא בוודאי יפנה אתכם למומחים אחרים, כמו נוירולוג-ילדים.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפס קדמי סגור בגיל שלושה חודשים - תגובה
ד''ר יהודה ברק10/10/2010היי יסכה
מרפס נסגר באופן רגיל בין גיל ששה חודשים עד גיל שנה וחצי בערך. עם זאת סגירת מרפס לפני או אחרי כן אין לה משמעות אם התינוק גדל באופן תקין ובמיוחד אם הקף הראש שלו. תקין. אין שום צורך לעשות צילום של הגולגולת. זה מלווה בקרינה מיותרת ואין בכך צורך. אם הרופא אינו בטוח במה שעליו לעשות, מומלץ שישלח את הילד לנוירולוג ילדים שיחווה דעתו. כמו כן אין צורך להפסיק מתן ויטמין D במקרה שמישהו הציע לכם לעשות זאת
בברכה
דר' ברק נוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3אורית07/10/2010שלום רב,
בני בן 3 גמול ביום (לעיתים רחוקות מפספס עדיין). בלילה אינו גמול ואני ממשיכה לשים לו חיתול אחרי שהוא נרדם.
האם זה בסדר להמשיך לשים לו חיתול או שזה מבלבל אותו? אציין כי כשהוא קם בבוקר דבר ראשון הוא מוריד את החיתול ואומר "אני לא אוהב חיתול". איך גומלים אותו בלילה? הוא ישן חזק מאוד ולא קם לשירותים.
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3 - תגובה
08/10/2010אורית שלום,
הגמילה היא ברובה תהליך פיזיולוגי, שצריך לתת לו את הזמן להתרחש באופן טבעי. וכל עוד הילד לא גמול, בטווח גיל סביר (עד 6 לערך), צריך לעזור לו ולנו להתמודד עם כך. זה לא מבלבל, ואין ברירה !
ילד ששנתו עמוקה במיוחד, באמת עשוי להתעכב עם הגמילה בלילה, ואין הרבה מה לעשות כנגד כך.
אפשר אפילו להסביר לילד שבלילה, כשישנים, גם השלפוחית שלנו "ישנה" ואנחנו לא יודעים שצריך לעשות פיפי. כך לא ירגיש "אשם" או מתוסכל בשל הכשלון, וגם אם הוא "לא אוהב טיטול" - לא נורא. סטטיסטית, רוב הבנים בגיל 3 מרטיבים עדיין במהלך השינה, אפילו בשנת אחה"צ.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות בניפניה07/10/2010שאלה נוספת,בני בן4 שנים.השנה החל ללכת לגן טרום חובה, לאחר שהיה כשלוש שנים בגנון. מאז שהוא בגן זה הוא חוזר מהגן עצוב, מרבה לבכות, מסרב לקבל מרות, כועס ולא מרוצה. הגננת אמרה כי השתלב יפה, יש לו חברים לטענתה רק בבקר קשה לו להיפרד בהמשך היום הכל תקין.
מה עלי לעשות? ומה יכולות להיות הסיבות להתנהגות זו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי בהתנהגות בני - תגובה
08/10/2010פניה שלום,
זה בוודאי משבר מעבר והסתגלות. יש ילדים שזה יותר קשה להם מאשר לאחרים, וזה לוקח יותר זמן. חכי עוד חודש. עכשו החגים הסתיימו, והולכים לגן כל יום, בלי הפסקות, ואני משוכנעת שבתוך שבועיים-שלושה הילד יסתגל והתופעות שאת מתארת יחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוג חברות מצומצם לילדה בת 5מיקי06/10/2010שלום
בתי בת ה- 5 נמצאת במסגרת גנים מגיל 6 חודשים, חכמה , בוגרת, ומקסימה
בכל הגנים בהם היתה עד היום היו לה חברה אחת אן שתיים טובות, ורק איתם היתה משחקת , כל פעם שעברה גן היו כמה ילדים שעברו יחד איתה ואיתם היא המשיכה עד היום ,מבלי לשחק עם ילדים חדשים מהגן. היא מכירה את כל הילדים בגן אך לא "מתערבבת" עם שאר הילדים (בדרך כלל משחקת רק עם בנות)
מה אני יכולה לעשות כדיי לגרום לרצות להכיר את הילדים האחרים????
האם זה נובע מתוך בושה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוג חברות מצומצם לילדה בת 5 - תגובה
07/10/2010מיקי שלום,
החברותיות היא תכונת אופי, ושונה מאדם לאדם. ככל הנראה, בתך ילדה מופנמת, ודי לה בחברה מצומצמת.
אינני רואה סיבה ללחוץ אותה. תני לה ללכת בדרכה. בהחלט ייתכן, שבמשך השנים עם הגדילה תיפתח ותרחיב את מעגל החברים שלה. הניחי לה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מדמויות בטלויזיהפניה06/10/2010שלום, ביתי בת שנתיים. לאחרונה, החלה לפחד משתי דמויות המופיעות בערוץ לולי, קוקו הארנב והדמות של לולי. כשהיא רואה אותם היא פוקחת את עיניה, קופצת עלי ומסתירה את פניה בכתפי. חשוב לציין שביתי מתידדת בקלות עם אנשים מבוגרים ועם ילדים. מה פשר התנהגות זו וכיצד עלי להגיב ולנהוג במקרים אלה? תודה, האם המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדוע אין תגובה לשאלותי?
פניה07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תגובה לשאלותי? - תגובה
08/10/2010פניה שלום,
אני מצטערת, אבל היתה בעייה טכנית עם הפנייה שלך, והתשובה לא נקלטה.
אני מנסה פעם שלישית :
הרבה ילדים נבהלים בגיל מסויים, 3-5, מדמויות פנטזיה שהם רואים בטלויזיה, או בסרט, או בהצגה. לא תמיד אנחנו מבינים מה מפחיד את הילד : הצורה של הדמות, הקול, או התפקיד.
בכל מקרה, צריך להגיב בהערגעת הילד, לומר לו שאנחנו שומרים עליו, ופשוט להרחיק אותו מהדמות : לסגור את הטלויזיה, או לצאת מהסרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3 במעוןגיל06/10/2010בני בן 3 והחל ללכת למעון רק בגיל 2.5 , כעת החלפנו לו מעון לשנה שהחלה והילד לא מעוניין ללכת וכל בוקר זה מתחיל מחדש מה שלא היה במעון הראשון. כששואלים אותו, הוא מעדיף את המעון הקודם בו היה הולך (בקיצור לא נראה שהוא מתחבר למעון החדש).
אני רוצה לציין שבמעון החדש יש יותר ילדים 35 לעומת 20.
הוא מאוד סגור במעון ולא מרבה להשתתף בפעילויות, בניגוד גמור לביטחון ואיך שהוא מתנהג בבית.
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3 במעון - תגובה
08/10/2010גיל שלום,
בינתיים - לא צריך להיבהל. זה טבעי שמעבר כזה ושינוי כה משמעותי גורם למשבר מעבר והסתגלות, אבל ילד צריך ויכול להתגבר על כך, וזה מה שמכין אותו לחיים !
דברו איתו על זה, שאלו אותו מה הוא לא אוהב בגן החדש ? מה היה רוצה שיהיה אחרת ? אפשר לבקש שהגננת תשוחח איתו, אולי אפילו בנוכחותכם, כך שירגיש שמקשיבים לו ומתייחסים אליו.
אני מעריכה שזה יחלוף, כמו אצל הרוב הגדול של הילדים.
בהצלחה, ושנת לימודים נעימה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3אלה06/10/2010שלום, רציתי לשאול איך אני יכולה להעסיק את בני הבכור בן ה-3 כדי שלא ישתעמם :)
לדעתי הוא מפותח יותר מילידים בגילו, ואשמח לחוות דעת האם זה נכון.
הוא מרכיב פאזלים בני 30 חלקים ויותר מאוד מהר.
יודע המון סיפורים ושירים בע"פ, גם ארוכים, מדקלם אותם בלי טעויות. לפעמים אפילו מתקן אותי :) בעל זכרון מדהים בלי עין הרע
הוא מזהה את כל האותיות בעברית וחלק באנגלית.
קניתי לו לוח מגנט עם אותיות. אחרי כמה שעות של תירגול יודע לכתוב אמא, אבא, דג וכו'.
מרכיב את המילים האלה בלי עזרה, מזהה אותם גם במקומות אחרים.
יודע את כל המספרים, יודע לספור, מזהה אותם.
מזהה גם מספרים דו ספרתיים כמו 11 ו-12
מתחיל להבין פעולות חיבור פשוטות
הוא מאוד משתעמם בבית, גם בגן מאוד משעמם לו, הוא כמעט הכי גדול שם, והתכנים לא כ"כ מתאימים לו. שנה הבאה הוא יתחיל גן עיריים, טרום חובה.
איך אני יכולה לעזור לו להיתפתח? איזו מסגרת מתאימה? במה אפשר להעסיק אותו? איזה משחקים?
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 3 - תגובה
06/10/2010אלה שלום,
מתיאורך אפשר בהחלט להתרשם כי מדובר בילד המפותח מעבר לגילו.
אפשר לנסות ולהמשיך לאתגר אותו בכיוון של התפתחות והרחבת הידע : על מערכת השמש והכוכבים, על מחזור המים בטבע, ועוד ועוד. אפשר לעשות זאת ע"י הקראה של ספרים מתאימים לגילו (ויש הרבה !), אפשר לעשות זאת ע"י ביקורים במוזיאונים לילדים, כמו מוזיאון המדע בחולון או בחיפה.
בצד זה, לא טוב למקד את הילד בתחום רכישת הידע, על חשבון התעלמות או הזנחה של התחום הרגשי, הדמיוני והמוטורי (ספורטיבי). לכן - חשוב גם להפעיל אותו באופן פיזי, במשחקי ספורט שונים, חשוב לקחת אותו להצגות וליזום משחקי דמויות בבית, חשוב לשיר איתו ולרקוד איתו, כדי שיחווה חוויות מתאימות לגילו, ולא יתפתח שוני ופער בינו לבין ילדים אחרים.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלה06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם שמרנים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)