פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    הדס
    27/10/2010

בני בן שנתיים ועדיין לא מצביע. הוא נולד בשבוע 35, ומעט מאחר בהתפתחות. לאחרונה החל לומר מס' מילים בודדות, ואנחנו מצליחים להבין אותו גם ללא מילים.
    האם ניתן ללמד להצביע?
    בברכה, הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

28/10/2010

הדס שלום,
    בהחלט אפשר ללמד ילדים להצביע, ורוב הילדים לומדים זאת.
    מאחר שהוא נולד מעט מוקדם מדי, ומאחר בהתפתחות, אני מציעה שתהייו במעקב, וכדאי שתראה אותו קלינאית תקשורת, שתבחן את רמת התפתחות השפה שלו.
    היא תוכל להדריך אותך כיצד לפתח אצלו את השפה כרגע.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שחר
    25/10/2010

בתי בת חצי שנה בעלת טונוס שרירים גבוה היא ילדה מאוד רגישה ועצבנית אך בימים האחרונים הבחנתי שכפות רגליה רועדות לשתי שניות בל כמה דקות וזה קרה כבר כמה פעמים האם יש קשר לטונוס שרירים אנא ענו לי במהרה תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

26/10/2010

שחר שלום,
    ייתכן שיש קשר. הרעד הוא תגובה נוירולוגית, לפעמים כשהילד עדיין לא בשל, וזה בהחלט סביר בגיל חצי שנה.
    אפשר להמתין, אם התופעה תחזור, שתפו את רופא הילדים.
    כל טוב והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות שילוב לגן חובה
    yael
    25/10/2010

שלום רב, שאלתי היא האם ישנה חובה או המלצה לילד שנמצא זכאי לשילוב יקבל את השעות באופן פרטני? בבי"ס שבו לומד ילדי בחט"צ נהוג כי שעות השילוב ניתנות במסגרת של קבוצה בת 4-5 ילדים לרוב בעלי בעיות מסוגים שונים, שמקבלים את מורת השילוב יחד בשעה שיש לה. לטעמי הנ"ל אינו אפקטיבי כי הלקות של בני דורשת הכוונה צמודה ותיווך, והמפגש הקבוצתי שהגן יוצר עם הגננת שילוב גורם ל"איבוד" בני. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    שעות שילוב לגן חובה

הוספת תגובה

• שעות שילוב לגן חובה - תגובה

26/10/2010

שלום,
    מספר שעות השילוב והדרך שבה יינתנו מוגדרת לפי החלטת וועדת השילוב, בהתחשב בצורכי הילד, ובמאגר השעות שיש למועצה. לפעמים המשאבים מצומצמים, ולכן לא כל ילד מקבל את מה זהיינו רוצים לתת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם, שאלה כואבת..
    איתמר
    24/10/2010

שלום,
    בתי בת שנה וחצי והיא ילדה ראשונה. היא מטופלת בבית על ידי מטפלת פעמיים בשבוע כאשר אמה עובדת (חצי משרה פעמיים בשבוע), וביתר הימים אמה מטפלת בה במסירות ויש בינינן קשר אוהב. למרות זאת, בחודשיים האחרונים מאז התחילה לדבר, היא פונה אליה אך ורק בשמה הפרטי של המטפלת. לי היא קוראת אבא, כשהיא נשאלת מה שמו של הסבא או בן הדוד האהוב עליה, היא משיבה בשם הנכון, ואילו כששואלים אותה מי זו אמא, היא משיבה בשמה של המטפלת ולא קוראת לה אמא.
    מיותר לציין שאשתי נפגעת מאוד ועל אף ניסיונותינו הרבים לשנות את המצב, הילדה ממשיכה ופונה אליה אך ורק בשמה של המטפלת.
    מדוע זה קורה? מה זה אומר? ומה אפשר לעשות?

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם, שאלה כואבת..

הוספת תגובה

• שלום לכם, שאלה כואבת.. - תגובה

25/10/2010

איתמר שלום,
    ייתכן שהילדה עדיין לא הפנימה את משמעות השם הפרטי, כתג זיהוי לכל אדם, כמו גם המושג אמא, אבא, וכד'. לכן היא מתבלבלת בחלק מהמקרים, בעוד שבחלק מהמקרים עונה נכון.
    כל למידה היא תהליך, וכן במקרה זה. אני משוכנעת שהלמידה תהייה מושלמת בעוד מספר חדשים.
    הרגיע את אשתך, והסביר לה שאין מה להיעלב.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - משיכה בשער
    עליזה
    24/10/2010

בני בן 4 ומאז שנולד אוהב לתפוס בשער שלי במיוחד בזמן שהיה שותה בקבוק. אין לי ספק שזה מרגיע אותו והוא מאד זקוק לזה מעצם היותו מטבעו ילד לא רגוע. הבעייה היא שהשער שלי מתולתל בצפיפות וזה גורם לי כאב ונשירה. אני מבקשת ממנו לא להכאיב לי אך זה לא עוזר ואני רבה איתו . הסובבים אותי אומרים לי שהוא לא שולט בזה.יש לציין שיש לו בעייה במוטוריקה גסה ועדינה וגם DCD .מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 - משיכה בשער

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - משיכה בשער - תגובה

24/10/2010

עליזה שלום,
    זה נראה לי צורך תחושתי ו/או רגשי, שמוכר לנו אצל ילדים, במצבי עייפות בעיקר, ומסייע להם להירגע. מקובל לתת לילד "תחליף" לשיער האם, או לשיער שלו עצמו : משהו מסוג כדור שעיר שהילד ימולל, או בובת-בד עם "תסרוקת" מחוטים שאפשר למשוך בהם. לפעמים אפילו חיתול או סמרטוט ישן מספיקים.
    אינך חייבת "להקריב" את עצמך לצורך העניין, אך מוטב להימנע מריב.
    לא בטוח שיש להתנהגות זו קשר עם סרבול מוטורי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אוקסנה
    23/10/2010

שלום. הילד בן 4 שנים וחודשיים שלא מוכן גם להחזיק עיפרון ולא יודע לצייר. מה עושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

24/10/2010

אוקסנה שלום,
    נסי ללמד אותו. התחילי בצורות פשוטות כמו עיגול, ריבוע, פרצוף. אם לא תצליחי בעוד כ-3 ח', אפשר לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק התפתחותית. אולי יש עוד קשיים במוטוריקה עדינה ואז צריך לטפל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרים ראש כראוי- מודאגת מאוד.
    m.e
    21/10/2010

שלום,

בני בן 5 חודשים . אני מאוד מקפידה להשכיבו על הבטן על מזרן פעילות ולעבוד איתו על חיזוק חגורת הכתפיים , אך מתעייף מאוד מהר. ניסיתי גם לגלגל לו שמיכה מתחת לחזה אך נראה כי קשה לו מאוד. הוא מרים אך למשך 10 דק ומניח את הראש מעייפות ובוכה. אני שרה לו, מלטפת אותו, שמה לו צעצועים מול המבט בהרמת הראש, מניחה את היד על איזור עצם הזנב לתמיכה אך לשווא.

שמתי לב שכאשר מרים את הראש מטה את הראש לצד שמאל (לא מסובב לצד שמאל אלא הטייה), יש לציין כי גם גדול מאוד לגילו, נולד 4.320, כיום קרוב ל9 קילו קרוב ל70 ס"מ (אחוזון 95% בגובה). יש לציין גם שהייתי איתו באולטרסאונד ראש הכל תקין ברוך השם, ובנוסף אין שרירים קצרים.

מה ניתן לעשות? האם יכולה להיות לכך סיבה רפואית?

הוספת תגובה

• לא מרים ראש כראוי- מודאגת מאוד. - תגובה

22/10/2010

אמא יקרה שלום,
    גם גודלו של הילד משפיע, וגם ייתכן שהוא קצת היפוטוני, כלומר : מתח השרירים שלו נמוך מן הממוצע הרצוי.
    אין צורך להיות מאד מודאגים, זה לא סימן לשום דבר נורא. אבל את יכולה לבקש הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית, ולקבל עצות, או טיפול , כדי לחזק את השרירים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים לא זוחלת ולא יושבת
    שרון
    21/10/2010

שלום רב,

ביתי בת ה11 חודשים מאוד תקשורתית מחייכת צוחקת בדיקת שמיעה תקינה התהפכה מהבטן לגב בגיל 7 חודשים, להיפך עוד לא מתהפכת. משחק בחפצים סקרנית.וממלמלת כמה הברות בודדות.
    הדבר שמטריד אותי שהיא לא זוחלת רק מסתובבת סביב צירה וגם לא בקלות, לא יושבת, מאוד עייפה רוב היום. בדיקות דם נעשו ונמצאו תקינות, מטופלת בפיזותרפיה ובמכון להתפתחות הילד, שם נאמר לי שיש עיכוב התפתחות של חודשיים וזה היה בגיל 7 חודשים.
    האם יש בדיקות נוספות שחשוב לבצע היש סיבה לדאגה והיסטיריה? אני לא היסטרית אבל יש לחץ סביבתי שלאט לאט מכניס אותי להיסטריה.
    חשוב לי לציין שהמטפלת בפיזותרפיה ורופאת טיפת חלב אמרו לי שהכל בסדר איתה וזה יבוא לה לאט לאט היא פשוט "עצלנית" לעומת זאת במעון כבר קראו לי לשיחה שהם מאוד מודאגים מההתפתחות האיטית.

אשמח לקבל חוות דעת.
    תודה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים לא זוחלת ולא יושבת - תגובה

22/10/2010

שרון שלום,
    אם את נמצאת בטיפול של מכון להתפתחות הילד, את בידיים טובות. אני מקווה שהם עורכים מעקבים מסודרים על הילדה, גם ע"י רופא, גם ע"י פיזיותרפיסט, וגם ע"י פסיכולוגית התפתחותית.
    צריך לראות אם האיחור הוא רק מוטורי, או גם בתחומים אחרים, אבל אפשר לטפל ולקדם את הילדה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בן 2.5 שנים
    תמי
    21/10/2010

שלום לדר' יוכי
    בני המתוק בן 2.5 - ילד ממש מפותח ופיקח, מדבר ומתבטא יפה וברור, חברותי ויצירתי.
    הוא בן יחיד- בינתיים...
    הבעיה היא שלרוב כאשר בעלי ואני אוסרים עליו לבצע מהו, או לא מרשים לו לקבל משהו (ממתק בזמן לא מתאים, צפיה בתוכנית כשצריך לצאת וכו...) הוא מכה ולפעמים בועט.
    בנוסף כאשר משחק עם חברים ולא מקבל משחק שרוצה או ילד מרגיז אותו, עונה לו משהו שלא מתאים לו לשמוע- הוא דוחף...
    התופעה הנה כבר כמה חודשים - ניסינו להבליג מעט בלי לתת תשומת לב לתופעה - לא הועיל. כעת כבר מס' חודשים אנו מעירים לו, מרחיקים, מנסים להעניש ואומרים לו לשבת בספה ולא לרדת כדי ישחשוב על מה שעשה...(אני לא מסוגלת לשלוח אותו לבדו לחדר שלו)
    אבל נראה כאילו זה לא עוזר.
    איך את מציעה להתמודד ולמגר התופעה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בן 2.5 שנים

הוספת תגובה

• התנהגות בן 2.5 שנים - תגובה

22/10/2010

תמי שלום,
    זה גיל של תגובות פיזיות, משום שעדיין קשה לילדים לבטא את עצמם במלים : להביע רגשות, או אפילו לקלל. לכן בגיל זה דוחפים, ומכים, ומושכים בשיער.
    כמובן שצריך להראות לילד שכועסים עליו, לומר לו שאסור, שאת כועסת, ולהעביר מסר ברור של התנהגות לא רצוייה.
    את צריכה לבחור איזו תגובה שלך, או איזה עונש תתני לו, כך שתוכלי להיות עקבית בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון גדילה
    ממי
    21/10/2010

בני בן 5.שוקל 14 ק"ג.גובה 1 מ'.גיל העצמות מתאים לגיל שנתיים וחצי.עם היפטוניה קלה ובנוסף היה מטופל בהפרעות אכילה.תוצאת בדיקת הורמון גדילה IGF-I <20.הומלץ בבית חולים להתחיל זריקות הורמון גדילה.ברצוני לדעת אם יש תופעות לוואי לטיפול זה?מהן ההשלכות לעתיד?כיצד יתבטא מתן הזריקות בתפקוד היום יומי של הילד?והאם באמת מומלץ לעשות טיפול זה או לחכות להתפתחות טבעית?אני מאד חוששת מטיפול זה.אשמח לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורמון גדילה

הוספת תגובה

• הורמון גדילה - תגובה

22/10/2010

שלום,
    לדעתי, מקור המידע הראשוני צריך להיות הרופא המטפל בילד. כל תרופה עלולות להיות לה תופעות לוואי, באופן מיידי או לטווח ארוך. חשוב מאד לברר כל דבר וכל שאלה עם הרופא, ואם אינך שקטה - זכותך לשמוע חוות-דעת נוספת.
    אפשר גם היום, כידוע לך, לקבל מידע מהאינטרנט. אבל בסופו של דבר, כל מקרה לגופו, וכל החלטה היא שלך, לגבי הילד שלך.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3
    אורית
    20/10/2010

שלום רב,
    רציתי לדעת האם פעוט שמדבר יפה עד עכשיו יכול לפתח פתאום בגיל 3 גמגום קל?
    מדובר בעיקר במילים המתחילות באות "ש" כגון המילה שתים (הוא אומר "שששתיים" ועושה זאת בעוד כמה מילים, למרות שבמספר שמונה אומר ללא חזרה על ה"ש").
    האם זה משהו שנשאר?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3

הוספת תגובה

• בן 3 - תגובה

22/10/2010

אורית שלום,
    אחוז גבוה של הילדים מפתח גמגום קל בגילאים שבין 2-5. אנחנו קוראים לכך "אי-שטף", ומדובר בתופעה פיזיולוגית טבעית, שחולפת.
    לא להתרגש, לא להעיר לילד. נסו להשלים את דבריו, ולתת לו מה שהוא רוצה עפ"י הניחוש שלכם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3-המשך

אורית
    09/11/2010

שלום רב,
    בהמשך לשאלתי הקודמת - בני עדיין מגמגם מעט -בעיקר נתקע על הברות, אבל לאחרונה גם סבתו העירה לי כי הדיבור שלו (שהיה מאוד יפה עד עכשיו) התחיל להיות לא ברור ובאופן כללי חלה התדרדרות בדיבור שלו. מעבר לכך נראה לי גם שהוא מדבר לאט כשהוא יוצר משפטים.
    רציתי לשלול מס' השערות שלי:
    א. האם יכול להיגרם כתוצאה מנפילה מהמיטה?
    ב. האם יכול להיגרם מכך שלפני כמה שבועות (מועד התחלת הבעיה) התחלנו איתו בטיפול אצל מרפאת בעיסוק לגבי תחושתיות יתר? האם יכול להיות שזה גורם לו חוסר ביטחון או ממש יוצר לו בעיה בדיבור כתוצאה מהטיפול?
    ג. האם יכול להיגרם כתוצאה מקשיחות שלנו איתו לגבי התנהגותו עם אחיו התינוק?
    ד. האם יכול להיגרם כתוצאה מחוסר בשינה?
    ה. האם יכול להיגרם כתוצאה מבעיה בשמיעה (בעבר עבר ניתוח כפתורים ומאז לא עבר בדיקת שמיעה)

האם התופעה תחלוף? אני כמובן מאוד מודאגת וחושבת לפנות לקלינאית תקשורת אבל אני לא רוצה לשדר לו שמשהו לא בסדר.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3-המשך - תגובה

10/11/2010

אורית שלום,
    האי-שטף , כפי שאמרתי, הוא פיזיולוגי. עם זאת, הוא עלול להחמיר עקב מצבי לחץ, כמו עייפות, או מצוקה רגשית.
    ברוב המקרים זה חולף. סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא גובה
    מוריה
    18/10/2010

היי, אני בת 19 וחצי ואני בגובה 1.59 או 1.60 .
    לפי מה שהבנתי תקופת הצמיחה מסתיימת בגיל 18 ולכן השאלה שלי היא האם עוד אגבה או שאשאר בגובה הזה לתמיד.
    שאלה נוספת -האם כדורים להגבהה יעילים, האם ישנן תופעות לואי והאם מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא גובה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא גובה - תגובה

19/10/2010

מוריה שלום,
    הנושא לא מוכר לי, אינני יודעת באיזה כדורים מדובר. תמיד טוב לשאול את הרופא שלך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת מחפשת עבודה
    אירנה
    17/10/2010

שלום רב,

אני קלינאית תקשורת כ5 שנים עובדת בבית חולים ומחפשת עבודה במכון פרטי באזור חולון (מ3-2 ימים בשבוע). בבית חולים עובדת עם הילדים של התפתחות הילד (מגיל 2 עד 10) .מאבחנת ומטפלת אנשים אחי אירוע מוחי.

בכבוד רב
    אירנה

הוספת תגובה

• אני מחפש קלינאית תקשורת לילדה שלנו

מיכאל
    01/03/2011

אני מחפש קלינאית תקשורת לילדה שלנו בת כמעט 3 . 054-4471009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.8 לא מזהה צבעים.
    קטי
    17/10/2010

בתי בת שנתיים ושמונה לא מקשרת בין שם של צבעה וצבעה. היא מזהה צבעים דומים איך לא יכולה לתת להם שמות (מדובר אפילו בצבעים בסיסים כמו אדום למשל). בדברים אחרים היתפתחות תקינה . איך אפשר ללמד ילדה לקשר בין שם של צבעה וצבעה ? האים זה סימן לעיקוב בהתפתחות ? על איזה משחקים צריך לשים דגש יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 2.8 לא מזהה צבעים.

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.8 לא מזהה צבעים. - תגובה

17/10/2010

קטי שוב שלום,
    אם היא מסוגלת להבדיל בין צבעים, ולקבץ חפצים מאותו צבע יחד, אז גם שם הצבע יגיע. לפעמים זה קצת נדחה.זה לא סימן לקושי התפתחותי, אם כל היתר בסדר.
    אין שיטת קסם. פשוט שוב ושוב לחזור על השמות.
    כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים .
    קטי
    16/10/2010

שלום. אני אימה לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים. מבתקופה קרובה מאוד אנו עוברים דירה וגם בחודש הבא מעבירים ילדה לגן חדש. איך אפשר לעזור לילדה להיתמודדות עים מצבים חדשים ובמיוחד כאשר מדובר בו זמני גם בהחלפת גן ילדים וגם במקום מגורים ?

הוספת תגובה

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה

17/10/2010

קטי שלום,
    בגיל שנתיים ושמונה ח' אפשר כבר להכין ילדה מראש לשינויים. לדבר על כך, לתאר לה את הבית החדש ואת הגן החדש. חשוב מאד לקחת אותה לביקור במקומות החדשים, אפילו יותר מפעם אחת, שתכיר את הגננת והילדים, שתכיר את השכונה החדשה, שתראה את החדר שלה. אפשר לבקש ממנה לחשוב איך תתכננו את החדר, איפה תעמוד המיטה שלה, וכד'. חשוב שתהייה שותפה. זה מפחית את החרדות, ומקל על הילד להסתגל למחשבה.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו שנה וחצי כמעט...התפתחות

נ.ש
    17/10/2010

שלום,

בני בן שנה וחצי (עוד שבוע וחצי), התחיל ללכת ממש לפני שלושה שבועות.
    אני קצת חוששת לגבי התפתחות הדיבר שלו, מכיוון שהוא לא מדבר.
    הוא מבין הכל, ממש הכל. כאשר שואלים אותו חלקים בפנים או דברים בבית הוא יודע להצביע ולזהות גם את המשפחה (כגון; סבתא, אמא אבא דודה).

אני פשוט לא מבינה למה הוא לא מסוגל לדבר. אנחנו כל הזמן מדברים איתו, מסבירים לו והוא מקשיב ובאמת מבין, אבל פשוט לא מסוגל לחכות את הדיבור שלנו.

אנחנו הכנסו אותו לגן בספטמבר הזה, ואני באמת רואה שהוא התבגר והשתנה לטובה.

אני לקחתי אותו לבדיקת עוזניים והכל תקין.

האם כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו שנה וחצי כמעט...התפתחות - תגובה

17/10/2010

שלום,
    אמא יקרה, אין צורך להילחץ. אם הילד מבין היטב, גם הדיבור יגיע. סבלנות. עד גיל שנתיים, זה בהחלט נורמטיבי גם כשילד לא מדבר.
    סבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל בכל זאת

נ.ש
    18/10/2010

תודה על התגובה המהירה.

אני בכל זאת רוצה לקבוע לקלנאית תקשורת, אולי ניתן לעזור לו בכל מיני דרכים או פעילות באמצעות משחק וכו'.
    אני מעדיפה להיות רגועה ולקבל תגובה שלילית,ו את אותו התשובה שקיבלתי כאן בפורום.

יום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה

19/10/2010

קטי שלום,
    נדמה לי שעניתי לך כבר.
    צריך להכין את הילד לארוע השינוי שבועיים-שלושה מראש. לספר לו, להסביר לו, רצוי מאד להביא אותו למקום החדש, שיכיר אותו, שירגיש שהוא שולט במקום. אפשר לנסות להפגיש את הילדים עם החברים החדשים שלו מראש.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה