פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9 חודשים
    אילה קרדשוב
    25/09/2010

יש לי בת והיא בת 9 חודשים בחודש ספטמבר 2010 הכנסתי אותה למשפחתון, ביום כיפור התחלתי לראות תגובה שהיא היתה מוזרה לי..התינוקת מכה את עצמה בפנים וגם מושכת בשערות וגם מושכת באת כפות היידים שלה...סמתי לב שהיא עושה זאת גם לפעמים בלילה בזמן השינה בבכי כשעניה עצומות. האם ההתנהגות הזאת נורמלית? וכיצד ניתן לפתור את הבעיה?

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות

30/09/2010

אילה שלום,
    משום שזה קורה גם בשינה, כדאי לשתף את רופא הילדים שלכם, ולהתייעץ איתו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחצפות להורים ילד בן שלוש
    שגית
    25/09/2010

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי ילד בן שלוש שכמובן כמו כל ילד מנסה את הגבולות שלו אך ישנם מצבים שאני לא בטוחה שהתגובות שלי מועילות או גורמות לשיפור הנושא .
    בני בן השלוש בזמן האחרון החל ללמוד מילים לא יפות לצערי כגון מטומטם ומפגר ששמע {כמובן לא בבית },,באופן כללי כשאני שומעת אותו אומר אותם גם בלי לומר אותם ישירות לשמהו אני כועסת ומסבירה לו שלא משתמשים במילים האלה ומסבירה כמובן למה .
    היום קרה מקרה שממש הזדעזעתי הוא אמר מפגר לאבא שלו ומטומטם כשהוא התעצבן שלא הסכמנו עימו על משהו ,כמובן שממש כעסתי עליו ,הכנסנו אותו לחדר ,הסברנו לו שזה לא מקובל עלינו לשמוע אותו אומר מילים כאלה והחרמנו לו משחק שקנינו לו אתמול שהוא מאוד אוהב .
    שאלתי היא כזו :
    איך עלי להגיב כאשר אני שומעת מילים כאלה יוצאות מפיו ? ואיך עלי להגיב ולעשות וכמובן לומר ?
    תודה מראש
    שגית

הוספת תגובה

• "התחצפות"

30/09/2010

שגית שלום,
    ראשית, צריך להבין שהילד איננו מבין את משמעות המלים שהוא משתמש בהן, אך כנראה מבין, שאלה מלים פוגעות ומעליבות.
    שנית - הוא הרי קלט אותן מסביבתו, כי עוד הרבה ילדים משתמשים בהם. חשוב לכן לבקש לפחות מהגננת, שתקפיד בגן על "שפה נקייה" ולא תאפשר לילדים להשתמש במלים אלה.
    שלישית - גיל 3 הוא גיל המרד, גיל קשה, גיל של מאבק לעצמאות ולשליטה, ולכן המאבק בהורים.
    נראה לי שהתגובה שלכם נכונה. המשיכו כך, עד שיפנים.
    הרבה כוח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התפתחותית
    אורנה
    24/09/2010

אחייניתי בת שנה וחודשיים ומלידתה הרגשנו שמשהו לא בסדר , מלבד מבנה הפנים השונה ( לא מונגולואידי אך שונה ,עיניים מעט רחוקות...אל אף שמבנה הפנים של אביה גם הוא לא "רגיל" ) היו לה בעיות פופולאריות מצטברות רבות : ריפלוקס, פזילה, הפות לא נפתח עד הסוף, מים באזניים ,אלרגיה לחלב , גמישות יתר ...
    בנוסף , ככל שגדלה הבחנו בהתפתחות מוטורית איטית במיוחד , היא עדיין לא זוחלת רק עכשיו למדה לשבת...
    גם מבחינת התקשורת היא רגועה מידי, שלוה מידי , לא תזזיתית , לא סקרנית , זוחלת על גחונה באיטיות ויכולה לשחק עם משחק אחד או שניים עם עצמה .
    אגב, היא כן משחילה טבעות למוט ומכניסה קופסא לקופסא ואף מנסה להניח קוביה על קוביה אבל יש תחושה שמדברים אליה ואין קליטה מהצד השני , צריך נורא להתאמץ כדי להשיג חיוך ...בד"כ ישנו מבט תמוהה על פניה שלא משתנה ונראה קצת לא מבין .
    אנחנו שוברים את הראש מה להגיד לאחותי ובעיקר לאן לשלוח אותה כי אנחנו לא יודעים לשים את האצבע ולהגיד מה לא בסדר .
    אגב היא היתה אצל ניורולוג עם הילדה והוא אמר שמלבד עיכוב התפתחותי מוטורי ובדיבור הוא לא רואה בעיה ניורולוגית .
    מה לעשות? זקוקים נואשות לעזרה כדי לדעת שאנחנו לא מפספסים את ההזדמנות להגיש לה עזרה בשלב מוקדם ככל האפשר ..אנא תשובתכם המהירה .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה התפתחותית

הוספת תגובה

• התפתחות איטית

ד''ר יהודה ברק
    27/09/2010

שלום
    חלק מהדברים שציינת אצל הילדה, כמובן אינם מעידים על בעיה גנטית ומדובר בבעיות רגילות. עם זאת חלק מהדברים שציינת כמו הבעת פנים מעט אדישה וכן מבנה פנים אולי יוצא דופן ומום קל במבנה הפות יתכן ויש בהם כדי להעיד על בעיה גנטית. מובן שאם התינוקת נבדקה על ידי רופא נוירולוג ילדים והוא לא מצא דבר יוצא דופן, זה בהחלט יכול להיות סימן טוב. אך ליתר בטחון נראה לי שיש מקום לבקש הפניה להתפתחות הילד בקופת החולים או בבית חולים, שם תיבדק על ידי רופא התפתחות נוסף. אם הוא ימצא לנכון, הוא יכול אף לבקש שתגיע לבדיקה של גנטיקאי כדי לראות אם אין תסמונת גנטית מוכרת. מקווה שכול הבדיקות תצאנה תקינות ואכן ימצא שלילדה איחור מוטורי בלבד.
    בברכה
    דר' ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים
    אוקסנה
    23/09/2010

שלום. משחק "האוניברסיטה שלי". יש במשחק צורותה להתים לתמונות. לדוגמה: אליפסה=מסגרת לתמונה או מעוין=עפיפון ו.... !!!! הבעיה שאני הראתי לילד מה עושים ואני חושבת שזה לא מספיק. צריך להסביר נכון. איך להסביר לילד כדי שאותה מסימה ילד יוכל להבין מכול אחד? כי מה שקורא שילד מבין אותי ואחרים לא ממש. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

• משחקים

30/09/2010

אוקסנה שלום,
    אינך מציינת על איזה גיל את מדברת.
    אולי לא מבינים אותך, כי את מסבירה לילדים צעירים מדי. כל דבר צריך להתאים לגיל, ונדמה לי שלפעמים את מנסה לרוץ יותר מדי מהר קדימה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוקסנה
    30/09/2010

שלום. מדובר בילד בן 4 שנים. פשוט אני וילד לומדים כל כך הרבה דברים, רק בגן זה לא רואים. אולי בגלל שאני מסבירה לילד לא כמו שצריך? לא כל אחד אחר בגן יכול לראות מה כן ילד יודע. לא יודעת אין לי תשובה לזה. ומה שמפריה לי שהילד לומד בגן גם דברים מה שכבר למד בבית. המשחק שאני עכשיו לומדת זה לגיל שלו "אוניורסיטה לגן" (רמה 2). תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לו קיבלתי תגובה

אוקסנה
    07/10/2010

שלום. אני עוד לא קיבתלי תגובה לשאלה קודמת. נשמח לקבל. ויש עוד שאלה. בחופש הגדול למדתי עם הילד יחיד-רבים: בלון-בלונים, מטריה-מטריות ו....!!! עכשיו מנסה ללמוד עם הילד חרוזי מילים ואני לא מסתדרת. כי אם אני רוצה שהוא יגיד בלון-חלון או מטריה-פטריה, הילד אומר ביחיד ורבים. מה אני עושה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לו קיבלתי תגובה - תגובה

07/10/2010

אוקסנה שלום,
    את מתעקשת להתמקד בנושא המשחקים, ואני לא מורה, וכבר עניתי לך פעם, שאינני הכתובת לשאלות מסוג זה.

באופן כללי כבר כתבתי לך, שאני חושבת שאת מגזימה, ומנסה ללמד את הילד דברים שהם לא לפי הרמה שלו, לא לפי ההבנה שלו, ולא מעניינים אותו בגיל זה.
    לכן את לא מצליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 מעדיף משחקי בנות
    שרון
    22/09/2010

שלום רב ,

בני בן 5 מעדיף משחקי בנות , ברביות שמלות איפור
    הוא תמיד מבקש לראות סרטים על נסיכות ואוהב ללבוש שמלות .
    מבחינה חברתית הוא מקובל , יש לו חברים בנים וחברות בנות
    כשאני צופה בוא מהצד אני רואה שהוא מסתדר הרבה יותר טוב עם בנות ונהנה יותר לשחק עם בנות .
    האם התנהגות זו משקפת את הנטיות המיניות שלו בעתיד .
    מה אני אמורה לעשות ?
    אני מצד אחד רוצה שיהיה חופשי ומצד שני אני מאוד דואגת להתפתחות שלו .

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 מעדיף משחקי בנות

הוספת תגובה

• העדפה מגדרית

30/09/2010

שרון שלום,
    ככל שידוע לנו, אין קשר בין משחקי הילד בגיל זה, לבין הנטיות המיניות שלו בהמשך.
    צריך לתת לילד לשחק במה שהוא אוהב. זה תורם להתפתחות שלו בדמיון, בתחום הרגש, בהבנת תפקידים של אנשים. חשוב שיהיה לו טוב כעת, וירכגיש שאתם נהנים ממנו.
    ומה שיהיה בעתיד - זו הגנטיקה, ואין הרבה מה לעשות . כהורים, חשוב להבין שעלינו ללמוד לקבל את הילד כמות שהוא, כדמות נפרדת מאיתנו, לא בשליטתנו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאבחון
    טלילה
    21/09/2010

שלום רב,
    אני סבתא מודאגת. ברצוני לדעת היכן מומלץ לבצע אבחון כלל מערכתי לילד בן 3 שקיים לגביו חשש לאי יכולת ליצור קשר עין, דיבור תבניתי וקשיים רגשיים נוספים. האם לפנות ישירות לקלינאי/ת תקשורת? מרפאה בעיסוק? פסיכולוג התפתחותי? רופא התפתחותי? אודה לכם על כל עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לאבחון

הוספת תגובה

• אבחון ילד עם ליקוי בתקשורת

21/09/2010

טלילה שלום,
    הכתובת לפנייה בנושא כזה היא מכון להתפתחות הילד באזור המגורים.
    במכון כזה נמצא צוות רב-מקצועי : רופא התפתחותי, פסיכולוגית, קלינאית-תקשורת, מרפאת-בעיסוק, עובדת סוציאלית, והוא מאבחן ילד באופן מקיף, מקיים דיון על ההתרשמות והממצאים, מציע תכנית טיפול, ומלווה את המשפחה בכל התחומים הדורשים עזרה, כולל קבלת הזכויות בביטוח לאומי, הסדרת הילד בגן טיפולי אם צריך, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון - היכן?

טלילה
    21/09/2010

תודה רבה על התשובה המהירה.
    האם לדעתך יש להעדיף אבחון בבתי חולים על פני זה של קופות החולים? מנסיון של חברות-סבתות ואמהות המכון בסביבת מגוריו של נכדי אינו ממש מקצועי. האם תוכלי להמליץ על מכון מסוים בעיר מודיעין?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן לאבחן

30/09/2010

אני נוהגת להמליץ על המערכת הרפואית-הציבורית, כיוון ששם לדעתי יש כוח אדם מקצועי, ולא בעל אינטרס כלכלי.
    אינני יכולה להמליץ על מכון ספציפי, גם מטעמים אתיים, וגם משום שתלוי לאן אתם שייכים, לפי איזור המגורים וקופת החולים שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוגית לתצפית
    עליזה
    20/09/2010

בני בן 4 הולך לגן פרטי. הוא מגלה קשיים חברתיים בגן הזה והקודם כבר יותר משנה.משחק בעיקר לבד ואינו מעז לפנות לילדים אחרים למרות שמדבר מצויין. בבית משחק עם המבוגרים ולעיתים רחוקות עם חבר אח"הצ. הפסיכולוגית של המכון להתפתחות הילד לא ראתה PDD כאשר אבחנה אותו .היא אבחנה עיכוב התפתחותי קל . לנו יותר מפריע שאינו משחק עם ילדים בגן.מה דעתך? האם מישהו מכיר פסיכולוגית שמתאימה לעשות תצפית בגן (באזור הרצליה או תל אביב ) ושתוכל להנחות את הגננת והצוות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוגית לתצפית

הוספת תגובה

• תצפית בגן

20/09/2010

עליזה שלום,
    אני מציעה שתפני לשרות הפסיכולוגי של העיריה, ותבקשי מהם שיעשו את התצפית. זה אפילו תפקידם. הם גם אמורים להדריך את הגננת כיצד להתנהג במקרים כאלה, כדי לעזור לילד. ואולי בכלל צריך לחשוב על גן אחר, שבו יהיה לו יותר טוב, למשל גן שבו יש פחות ילדים.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    אורנה
    19/09/2010

שלום בתי בת שנה ואין לה עדיין שיניים
    האם בעייתי? האם יש מה לעשות?
    שאר ההתפתחות שלה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• בתי בת שנה ו3

ענת
    19/09/2010

ורק לפני חודש ביצבצו השתיים הראשונות:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים

20/09/2010

אורנה שלום,
    גיל שנה הוא בוודאי גיל מאוחר לצמיחת שיניים, אבל לא ברור לי מה המשמעות של כך.
    מכל מקום - לא ראיתי עדיין ילד שלא צימח שיניים, כך שבטוח שזה יגיע.
    מה אומר על כך רופא הילדים שלכם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים- המשך

אורנה
    27/09/2010

לא הלכנו לרופא ילדים... אמרנו שנחכה עד גיל שנה וחודשיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות אצל בן 3?
    ליאור
    19/09/2010

שלום, שאלתי לא נענתה ולכן אני שואלת אותה שוב.

שלום, בני הבכור בן 3 בדיוק, שובב וחברותי. לא מתעניין כלל במשחקי קופסא כגון פאזלים או לגו, לא מצייר יותר מדקה או שתיים וגם לא חובב עבודה בבצק. בנוסף, נושא האוכל הוא ממש גרוע אצלו, אוכל מעט מאוד דברים. הוא כן מאוד אוהב שאנחנו קוראים לו ומסוגל להתרכז שעות בקריאת ספרים, מאוד אוהב מוזיקה ועומד ליד המערכת ומקשיב ושר, מדבר בסדר לגילו, מאוד אוהב סרטים בקולנוע והצגות ילדים ומקשיב מהופנט. מאוד אוהב גני שעשועים ונסיעה על מגוון של מכוניות. יש לו קיבעון לדברים מסתובבים מגיל אפס - גלגלים, סביבונים מאווררים, הוא מסוגל לשחק שעות בדברים מסתובבים.הוא גם אוהב לראות טלויזיה כמובן, אנחנו משתמשים בטלויזיה רק לסרטים כמו פינוקיו ופו הדב על מנת להגביל את משך הצפייה ולא לבהות למשך זמן לא מוגבל. הוא עכשיו התחיל גן חדש ובדיוק גם נולד לו אח קטן. בגן הגננת רמזה שיתכן כי יש לו בעיה כי הוא לא משחק באופן עצמאי וצריך להפעיל אותו, למרות שיתכן כי מדובר בקשיי הסתגלות נורמלים להתחלה. יצויין כי הוא היה עם מטפלת עד גיל שנתיים, שרק בדיעבד הבנתי כי לא הפעילה אותו מספיק וגם אנחנו כנראה לא השקענו מספיק בחשיפה שלו למשחקים שונים וסמכנו על הגן. אני חוששת שאכן יש לו בעיה כלשהי המחייבת טיפול, האם ממה שתיארתי, במיוחד חוסר הרצון לשחק משחקים שמחייבים ישיבה וריכוז והחיבה למאווררים אכן מרמזת על בעייה? בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות אצל בן 3?

הוספת תגובה

• ילד שובב

30/09/2010

ליאור שלום,
    ייתכן שמדובר בילד עם קשיי ריכוז, ולכן איננו מוכן לשבת ולהתמקד במטלה מסויימת.
    מאידך, מדובר בילד צעיר מאד, ומוקדם עדיין לאבחן.
    חכו עוד שנה, אבל בינתיים, התחילו לשבת איתו בצורה קבועה, יום-יום, בשעה קבועה, 10 דקות ולא יותר, על משחק כשלהו, שתתחילו ותסיימו : למשל, להרכיב פאזל עץ פשוט, או לקרוא שיר, או לבנות משהו מלגו. העיקר שיתרגל לשבת ולעשות משהו מהתחלה ועד הסוף.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות קשה לגן ושיוני דפוס התנהגות
    יונית
    18/09/2010

שנה זו התחילה בקשיים גדולים. אני אמא למתן בן עוד רגע 4 ועומר בן 1.4 .
    שניהם החלו גן חדש השנה ומתן אף החל גן עירוני (מועצה).
    מתן ילד חברותי ,שאוהב מאוד לעזור, ילד טוב בקיצור.
    מאז החל ללכת לגן החדש מתן נעשה ילד עצבני,מתרגז בקלות,רוצה לישון יותר מהרגיל.
    הוא כל הזמן מדבר על הגן וכמה הוא לא רוצה ללכת לשם,כששואלים אותו מדוע? אין לו ממש הסבר ממשי אבל אני גם לא בטוחה שהוא מצליח לומר את מה שבאמת רוצה. הוא אומר שקשה לו ושהוא מפחד,הוא יכול ככה סתם פתאום באמצע יום בבית להתחיל לבכות ולומר שהוא לא רוצה ללכת.
    שבוע שעבר היינו אצל חברים ופתאום כשישבנו לאכול הוא אמר שהוא לא רוצה ללכת לגן הזה והתחיל לבכות. שנשאל ע"י החברה שלי מדוע הוא לא רוצה ללכת יצא לו שהגננת צעקה עליו להפסיק לבכות כי זה מפריע.אני לא יודעת אם זה נאמר סתם או שיש אמת בדבר. אבל אני יודעת כי לפני שנתיים אותה גננת באמת היתה צועקת בגן.
    אני לא יודעת מה לעשות
    האם לדבר עם הגננת ולנסות למצוא איתה את הדרך של מתן לגן הנוכחי או שמספיק וכדאי לנסות להעבירו לגן אחר.
    דרך אגב עוד סימפטום של זה- כל בוקר הוא שואל אם הולכים לגן ואם התשובה היא כן הוא רץ לשירותים ומשלשל.

הוספת תגובה

• הסתגלות קשה

19/09/2010

יונית שלום,
    התמונה שאת מתארת מוכרת לרבים, והיא מצביעה על משבר שקורה להרבה ילדים בתהליך השינוי. זה טבעי, וזה חולף, אין צורך לדאוג.
    הייתי מנהלת שיחה עם הגננת, קודם כל. לא בטוח שהיא צעקה על הילד. אפילו קשה להאמין. זו כנראה החווייה שלו.
    כדאי גם לנהל כמה שיחות עם הילד, לשקף לו אמפתיה ועידוד לקושי שלו, לומר לו שזה טבעי, שגם מבוגרים צריכים זמן להתרגל כשהם עוברים מקום עבודה, או דירה. חשוב לשוחח איתו כל יום אחרי הגן ולשמוע את החוויות שלו, לנסות לפוגג את הכעס שלו. לעודד אותו שהוא מצליח להתמודד. אין זה נכון לרוץ להעביר ילד גן אם קשה לו. להיפך, צריך לתת לו להתמודד. זה מחשל.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בגמילה - קקי בתחתונים
    סמדר
    18/09/2010

ביתי בת השנתיים וחצי התחילה בגמילה מחיתול לפני חודשיים. עם הפיפי הלך מצויין, ומהר מאוד הגיעה למצב בו היא עושה פיפי באסלה ללא פספוסים. עם הקקי יש קשיים: בהתחלה היא ביקשה חיתול כדי לעשות קקי וכשסרבנו - עשתה בתחתונים, וכך המצב נמשך (היא כבר חודשיים עושה קקי בתחתונים, גם בגן וגם בבית). בזמנו, לא רצינו לתת לה חיתול, כיוון שעם אחיה הגדול הגמילה מהקקי היתה קשה והוא המשיך לבקש חיתול עבור קקי גם שנה אחרי הגמילה מחיתול, עד גיל 4. עם הקטנה לא רצינו להגיע למצב זה, ועכשיו, חודשיים אחרי תחילת הגמילה, כשאנחנו כבר מציעים לה חיתול (מרוב ייאוש), היא לא רוצה ופשוט ממשיכה לעשות קקי בתחתונים. יש לך המלצות, כיצד לפתור את העניין? תודה

הוספת תגובה

• גמילה

19/09/2010

סמדר שלום,
    ככל הנראה, נקלעתם למצב של מאבק כוחות, וקשה יהיה לשנות אותו. נסו להציע לה תחתוני גמילה. אולי זה לא יעליב אותה והיא תסכים..עם זה, המשיכו לנסות לשכנע לעשות באסלה או בסיר, תוך הבטחה לפרס קטן בכל פעם שתסכים.
    שיהיה בהצלחה במהרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל 2.9
    לימור
    17/09/2010

איך מתחילים גמילה עם הילדה?
    איך יודעים שהוא מוכנה??
    איך בכלל עושים זאת???

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגיל 2.9

הוספת תגובה

• גמילה בגיל 2.9

17/09/2010

לימור שלום,
    יודעים שילד מוכן להתחלת גמילה - כשהוא מודיע שעשה את צרכיו, או כשהוא מבקש ללכת לשרותים לעשות.
    חשוב שהיוזמה תבוא מצד הילדה, זה הסימן הטוב ביותר.
    אז אפשר להתחיל להושיב אותה על סיר, כל שעתיים בערך, גם אם אינה מבקשת, כדי שתתרגל להתפנות בסיר. אם היא מצליחה - כדאי לשבח אותה, לעודד אותה, לתת לה מחמאות.
    בהצלחה !
    גמר חתימה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על ילד בן שנתיים וחצי
    שוקי
    17/09/2010

שלום,

יכול להיות שזה נורמלי, ובכל זאת מטריד אותנו קלות ורצינו לשאול:
    בננו הנפלא בן שנתיים וחצי. הולך לגן. ממה שאנחנו מבינים הוא אוהב בעיקר לשחק לבד, יותר מתעסק עם ענייניו ופחות מתערבב בחברת ילדים אחרים. הוא מתעניין למשל בדברים טכניים מאוד, אוהב לבנות להזיז דברים, וקצת מאבד סבלנות במשחק עם ילדים אחרים או בפעילות חברתית מתמשכת.

האם זה נורמלי בגילו? האם יש כוונון שניתן לעשות עבורו?

תודה!
    ליאת ושוקי

הוספת תגובה

• השתלבות חברתית

17/09/2010

שוקי שלום,
    ילדים בגיל שנתיים וחצי עדיין אינם יוצרים אינטרקציה מלאה, או משחק מלא, עם ילדים אחרים, אלא כל ילד יותר שקוע בפעילותו. מאידך, יש כבר מודעות לנוכחות של ילדים אחרים, וסקרנות לגבי מה ילדים אחרים עושים, ויש תחרותיות, אז "אוי ואבוי" אם ילד ייקח מילד אחר צעצוע......
    ויש כמובן , אופי : יש ילדים יותר חברותיים, ויש ילדים שהם יותר מופנמים.
    וזו גם שאלה של קצב התפתחות : אצל ילדים מסויימים הקצב מהיר, ואצל אחרים - איטי יותר, גם בנושא ההשתלבות החברתית.
    עצתי - שאלו את הגננת, איך היא רואה את הילד שלכם יחסית לילדים האחרים. לה יש לדעתי את קנה-המידה הטוב ביותר לשפוט.
    כל טוב, גמר חתימה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    שירי
    16/09/2010

שלום בתי בת שנתיים ו3 תמיד הייתה ביישנית אם אופי רגיש לאחרונה כאשר היא רואה מישהו זר או מקום הומה אנשים היא עוצמת עיניים שמה ידיים על העיניים עד שהמישהו הולך היא רוצה הרבה בידיים ומבקשת ללכת ממקומות שהיא לא מכירה אתמול לקחתי אותה מהגן וחברה לעבודה הייתה באוטו מהרגע שהיא נכנסנ לאוטו הילדה הורידה את הראש ולא הזיזה את העיניים מהרצפה אפילו לא מיצמצה יש לציין שעברנו לפני חודשיים דירה לחמתי והיא מאוד הייתה קשורה לבית הקודם בגן היא בסדר אך הדבר מקשה עלי מה לעשות אפילו לאחות בטיפת חלב היא לא רצתה להתייחס

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

16/09/2010

שירי שלום,
    אין הרבה מה לעשות בגיל זה. לא טוב "להילחם" בילד ולהכריח אותו. להיפך - צריך לתת לו את הבטחון שאנחנו איתו : לחבק אותו, להגיד לו : אנחנו על-ידך, אתה לא לבד.
    זה אופי. לפעמים זה משתפר עם הגיל, ולפעמים לא, ואז כדאי להתחיל לטפל בגיל 5 לערך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    נ
    16/09/2010

שלום רב,

אני האמא הפולניה שמרימה ידים. יש לי 2 ילדים בת בת שנה ו10 חודשים ובן בדיוק בן 3 וחצי. הוא ישן איתי במיטה מגיל חצי שנה , אני מוציאה אותו כל יום מהגן בשעה 13:30 (גן עריה) רציתי להקל עליו את הצהרון ....הוא חוזר כל הזמן לא מרוצה וכל הזמן מבקש ממני דברים ואין לי כוחות ודרך כבר להתמודד..... איך משנים? האם יש סופר נני שמגיע לבתים לעזור< ?. לעשות שינוי

מה עושים , אני לא אוהבת לכעוס אבל אין לי ברירה ולא יודעת איך להתמודד כבר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• ילד תובעני

16/09/2010

נועה שלום,
    מה שאת מתארת שכיח יותר אצל ילדים בכורים : פינקנו אותם כילדים יחידים עד שנולד ילד נוסף. אח"כ הם כועסים עלינו שיש להם מתחרה בבית, וקשה להם !
    ייתכן גם, שמדובר באופי תובעני של ילד, כפי שיש גם אצל מבוגרים.
    עם זאת, גם עלינו מוטלת אשמה מסויימת, ובעיקר - מוטלת עלינו האחריות כהורים לעזור לילד כזה לקבל גבולות, וללמוד להתמודד עם עולם, שהוא בדרך כלל לא מפנק.
    לכן, את צריכה להיות תקיפה יותר, וסמכותית יותר, ולהחליט מה אפשרי ומה לא אפשרי. זה רק בידייך. הוא יבכה, הוא יכעס, אבל בתוך חודש יפנים, שאין דרך אחרת.
    אם לך יש צורך בתמיכה - תמורת כסף בוודאי תמצאי גם מטפלת שתבוא אליכם הבייתה.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מדהימה עוד שאלה בבקשה.

נ
    16/09/2010

יש לי בעיה שאני לא יודעת מה נכון לעשות ומאוד חשוב לי לא לפגוע בהתפתחות איך מענישים או כועסים מה צריך לעשות שאני אומרת לו לך תחשוב הוא מתנהג לא יפה עוד יותר ואז אני כמו "סתומה " מעבירה נושא בשביל להפסיק את המתח מה נכון לעשות?

אני יודעת שבגן ובכלל הוא מדהים אבל נעשה לי קשה מאוד איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

16/09/2010

הכל תלוי. צריך למצוא מה מתאים לך, ומה פועל על הילד, בדרך של הרגעה. יש הורים שמתעלמים, וזה פועל הכי טוב. יש "פינת המחשבה" = פינה שאליה שולחים את הילד להרגע ולחשוב על ההתנהגות שלו (בדרך כלל טוב לבחור פינה מסויימת, ששמים בה כסא קטן, במטבח למשל, שאין שם רעש או אטרקציות). יש הורים ששולחים את הילד לחדר שלו להרגע, ואפילו סוגרים עליו את הדלת ל-10 דקות.
    תבחרי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - שאלה

נ
    19/09/2010

שלום ד"ר יוכי

הילד שלי מאוד פחדן ניסיתי יום אחד להשאיר אותו בחצר הבית והוא ממש בכה וביקש סליחה, עוד שאלה האם בעיות "בזוגיות " משפיעות על הילד גם לשינוי כזה בהתנהגות , בעלי לא שולט על עצמו ומדבר ורב לעיתים לא קרובות אבל בכל זאת ליד הילד לא הצלחתי לשכנע אותו שילד לא צריך להיות מעורב בנושאים ובמריבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וחוסר בטחון

20/09/2010

נועה שלום,
    בהחלט ייתכן שהדברים קשורים. ילד שהוריו רבים, שחש מתח בבית, מכל סיבה שהיא, חושש לגורלו. ילד תמיד עלול לתפוס את המצב כחמור יותר מאשר באמת, הדמיון של ילד עלול להביא אותו למחשבות קיצוניות, וכך ליצור חרדה גדולה אצלו.
    לכן, בהחלט חשוב שילד יגדל באווירה שקטה ורגועה, ובמידת האפשר, טוב לשתף אותו במה שקורה בבית, לדבר איתו ולהסביר לו.
    כל טוב. שתהייה שנה של שלום ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה