פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים לילדה עם שיתוק מוחין
    אסף
    06/10/2010

שלום רציתי לשאול האם יש שיטה לגמילה מחיתולים לילדה עם שיתוק מוחין שמדברת ומבינה ויש בעיה מוטרית של הליכה ועמידה. בתי בת 3.5 ועדיין לא גמוהל אך לפעצים יושבת בשקותים או בסיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים לילדה עם שיתוק מוחין - תגובה

06/10/2010

אסף שלום,
    לילד עם שיתוק מוחין יש בדרך כלל איחור בכל שלבי ההתפתחות, הן בשל העיכוב בבשלות המוח, והן בשל קושי מוטורי בעיקר לבצע דברים.
    גם אם הילדה מדברת, ייתכן שהמצב של התיישבות על סיר או בשרותים קשה לה ולא נעים, יותר מאשר לילד רגיל, ולכן היא נמנעת מכך. ייתכן גם, שהרמה ההתפתחותית השכלית או הרגשית שלה עדיין מאחרת, ולכן אין לה את המוטיבציה הראשונית להיגמל.
    אני מציעה לכם להמשיך ולנסות, להרגיל אותה לישיבה בשרותים או על סיר, מידי יום, או אחת ליומיים, גם אם איננה עושה כלום. כדאי גם לתאם פעילות עם הגן. בגנים לילדים עם שיתוק מוחין מתנהלת תכנית מיוחדת לגמילה, של כל הילדים יחד, וזה מאד עוזר.
    כל טוב, ובהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק
    י
    05/10/2010

שלום
    בני בן שנתיים שוקל 12 ק"ג
    עדיין אוכל בקבוק לפני השינה ובבוקר. (בין 120-180CC)
    לפעמים לא מבקש בערב לפני השינה אך מתעורר בלילה רעב ומבקש בקבוק.
    אם אני מתעקשת לא לתת הוא פשוט לא שקט, לא ישן טוב רק לאחר הבקבוק הוא נרדם.
    לדעתי הוא באמת רעב וזה לא משחק.
    מה דעתך? מתי צריך לגמול? מהי הדרך הנכונה
    בברכה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק - תגובה

06/10/2010

יפעת שלום,
    אמת ונכון שיש הרבה ילדים, אשר עבורם האכילה מבקבוק היא לא רק ארוחה, אלא דרך להרגע ול"התפנק". בדומה לתופעה של הרבה מבוגרים ש"חייבים" לקחת סיגריה אחר הארוחה, או ש"חייבים" משהו מתוק, אחרת לא ירגישו שבעים.
    בעיני, אכילה מבקבוק, זה בהחלט תקין ולגיטימי, ואינני רואה סיבה למנוע זאת, בוודאי לא בגיל שנתיים. יש ילדים בני 4 שעדיין מבקשים בקבוק לפני השינה, ואינני ממליצה לקחת זאת מהם.אין בכך שום רע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    דנה
    04/10/2010

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים. לפני כשלושה חודשים הוא החל להראות סימנים משמעותיים של רצון להגמל- ביקש להסיר חיתול ועשה את כל צרכיו בסיר ובשירותים. התלבטתי מאוד האם כדאי לגמול סופית היות ובספטמבר אמור היה להתחיל גן חדש.

לקראת אוגוסט, החלטתי ביחד עם הגננת לגמול כי נראה היה שהילד ממש מוכן וחששתי לפספס את "המומנתום".
    הסרנו חיתול, ובמשך חודש שלם לא היו לנו פיספוסים כמעט בכלל! (הגננת אפילו הסירה לו את החיתול בשנת הצהריים היות והוא התעורר יבש בכל יום).

כאמור מספטבר התחלנו גן חדש, ובחודש האחרון המצב ממש לא טוב- בהתחלה היה מפספס גם קקי וגם פיפי, לאחרונה מפספס רק פיפי- לפחות פעם ביום לעיתים גם יותר
    והגננת (החדשה) מתחילה להראות סימני ייאוש.
    חשוב לציין כי בבית אין פספוסים כמעט בכלל.
    הייתי שמחה לשמוע את עצתך בנושא.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

04/10/2010

דנה שלום,
    כפי שצפית, התגובה לגן החדש קשה, ומתבטאת כנראה בעיקר בנסיגה בנושא הגמילה.
    מאחר שמדובר בילד קטן, הייתי מציעה אפילו להחזיר אותו לטיטול בשעות הגן, עד שיסתגל, ויירגע, ובטחונו העצמי יחזור אליו.
    אל דאגה, זה לא "מזיק", ולא יעכב את התהליך .
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו לשוניות.
    בתשבע
    04/10/2010

בתנו בת שנתיים. אני מדברת איתה באנגלית (שפת אם שלי) ובעלי בעברית ואנו חיים בחברה דוברת עברית.
    רציתי לדעת מה היא הדרך הנכונה להקנות לה את שתי השפות?
    עכשיו כשהיא חוזרת מהגן היא מספרת לי דברים בעברית. האם עלי לחזור על מה שהיא אמרה באנגלית?
    (נגיד- היא אומרת "היום צבענו באדום" אז אני עונה you painted with red?)
    כשהיא מבקשת משהו בעברית, אבל אומרת את זה שגוי, האם לומר בעברית את המילה הנכונה? האם להתעלם ולומר באנגלית (נגיד- היא אומרת "אות"- האם לתקן אותה ולומר לה בעברית את רוצה לשתות? או לומר באנגלית do you want a drink?)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דו לשוניות.

הוספת תגובה

• דו לשוניות. - תגובה

04/10/2010

בתשבע שלום,
    התנהגי באופן טבעי : דברי באנגלית, ואפשרי לה לענות לך או לדבר אלייך בעברית.
    אל תתקני, ואל תתרגמי. זה רק מפריע לרצף הדיבור של הילד, ולרצף השיחה, ויוצר לחץ אצל הילד.
    ילדים החשופים לשתי שפות צפויים לקשיים בלמידת השפות, בדרך של איחור בהתפתחות הדיבור, או שיבושים שונים, כפי שאת מתארת.
    בסופו של דבר, נוצרת למידה של שתי השפות, והדיבור בכל שפה הוא תקין.
    סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות איטית של בן שנתיים
    אריה
    04/10/2010

בנינו בן שנתיים ושלושה חודשים
    הוא מדבר מעט מאוד (כ 40 מילים שברובם הברות המסמנות מילים) ללא צירופי מילים. אינו מדבר הרבה ולא חוזר עליהם. נראה לנו שלמד מילים שעניינו אותו כמו סכין, מקל שניצל, עודפעם (לכל דבר שהוא רוצה) בעיקר מדבר ג'בריש.
    השמיעה שלו ניראית לנו כעת בסדר למרות שבדר"כ אינו מבצע הוראות או מגיב לדברינו. ככל הנראה הייתה לו בעיית שמיעה באזור גיל שנה עד שנתיים בגלל נוזלים באוזניים (שמקורם באנדואיד ושקדים מוגדלים. לא עבר ניתוח בשל שיפור במצבו). בדיקת שמיעה לא הייתה חד משמעית כיוון שהוא לא שיתף פעולה עם הבודקות. אנו בתור לבדיקת שמיעה אובייקטיבית למרות שלדעתינו כעת אין לו בעייה.
    כאשר אנו מדברים איתו ומנסים שיחזור על מילים הוא לא משתף פעולה. לחלוטין לא מתעניין בספרים ובתמונות.
    כך שלסיכום - מבחינה התפתחותית הוא לא מראה בכלל התעניינות בתחום השפה.

מבחינה רגשית - הוא ילד חם מאוד המון חיבוקים מיוזמתו. ילד שמח מאוד. תמיד עם חיוך על השפתיים. שובב גדול.
    נמשך מאוד ומתעניין בדברים טכניים. לפרק דברים וכדומה.

מבחינת התפתחות קודמת - שלבי זחילה, הליכה היה בזמן ובסדר גמור.

אנחנו מאוד מודאגים.
    האם הוא בגבולות התקן, האם יש לאבחן אותו, אם כן אצל מי?
    מה עלינו לעשות כדי לקדם אותו בתחום השפה?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• התפתחות איטית של בן שנתיים - תגובה

04/10/2010

אריה שלום,
    נראה שמדובר בעיכוב בהתפתחות הדיבור, וכדאי שהילד ייבדק ע"י קלינאית תקשורת, כדי שתתחילו לטפל, לפני שייווצר אצל הילד תסכול מהקושי להתבטא.
    בקשו מרופא הילדים הפנייה לקלינאית תקשורת.כדאי גם לבדוק את השמיעה עוד לפני האבחון של הקלינאית תקשורת.
    אין צורך לדאוג, אבל חשוב לטפל בכך. בינתיים - דברו אליו הרבה, באופן ברור, במשפטים פשוטים וקצרים. שבו והראו לו תמונות וספרו עליהן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה
    ענת
    03/10/2010

שלום רב, ייתכן וזה לא הפורום המתאים, במידה ולא אודה לכם אם תפנו אותי גורם מתאים

הבת שלי בת שנתיים וארבעה חודשים - ילדה מאוד חכמה חברתית וההתפתחות שלה מעולה היא אף נגמלה מחיתולים לפני מס' חודשים.
    בשבוע האחרון שמתי לב לשינוי בהתנהגות שלה כאשר גבר זר נמצא בסביבה- (ומדובר רק כשהיא רואה גבר), היא יש קופאת במקומה ומתכווצת ועושה תנועות של פחד בפנים וגם התחילו להיות לה פספוסים של פיפי.
    האם זה מעיד על מצוקה מסויימת? האם ייתכן שהיא עברה התעללות כלשהיא?

נא עזרתכם.

בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה - תגובה

04/10/2010

ענת שלום,
    ייתכן שהילדה עברה ארוע מסויים, בו נבהלה מגבר כלשהו, ועכשו היא מגיבה בצורה גורפת לכל גבר, ע"י תגובת רתיעה ופחד.
    נסי לבדוק עם הגן, או כל מי שנמצא עם הילדה ויכול לעזור לך בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הייעוץ

ענת
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות אצל ילד בן שנתיים וחצי
    ג'ולי
    30/09/2010

עד לפני כשבועיים ילדי היה ישן לרוב לילה שלם, וזאת לאחר שנגמל לפני כחודש וחצי מדייסה וחיתולים ביוזמתו. לאחרונה החל להתעורר בבהלה ובבכי היסטרי ואומר "הצילו", אני מגיעה לחדרו "הלוך חזור" בלי הפסקה במשך שעה וחצי ובכל פעם אומרת לו "אמא פה הכל בסדר אני שומרת עליך". בבדיקה מול הגננת אין כל דבר חריג בגן. שאלתי היא: איך לגשת אליו בלילה בלי לגרום לתלות או הרגל בדרך בה אני מרגיעה אותו? ובנוסף מה כדאי לעשות בכל הנוגע בדבר?

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

02/10/2010

ג'ולי שלום,
    ילדים עוברים תקופות של אי-שקט , חרדות, לא תמיד מסיבה שברורה לנו. לפעמים זה נגרם ע"י שינוי כלשהו בחיים של הילד, כמו למשל גן חדש, או מעבר דירה, ולפעמים - ממש "סתם", כשלב התפתחותי טבעי, שבו הילד מתחיל לראות את העולם אחרת, למשל בתפיסת החושך, הלילה, וכד'.
    כרגע הייתי ממשיכה עוד תקופה עם הדרך שבה את מטפלת בו. לדעתי זו הברירה הקלה ביותר, אלא אם תחליטי להעביר אותו למיטה שלכם....
    אם התופעה תימשך מעל חודש נוסף, התייעצי עם רופא הילדים שלכם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קשיי הסתגלות
    שגית
    30/09/2010

תודה על התגובה.. איך מומלץ ליצור קליטה טובה יותר אצל המטפלות החדשות וליצור "גמילה" מהמטפלת הקודמת? בנוסף, האם מצב זה מנבא קשיי הסתגלות למצבים חדשים בעתיד . כגון-כניסה לגן חדש וכו'..

לקביעת תור
    סגירה
    המשך קשיי הסתגלות

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות

02/10/2010

שגית שוב שלום,
    דברי עם המטפלות והסבירי להן את הקושי של הילד. בהחלט ייתכן, שהן חשות זאת בעצמן.
    לגבי העתיד - אף אחד אינו נביא. ייתכן שמדובר בילד "רגיש", ותמיג תראי קושי במעברים יחסית לילדים אחרים, אבל גם ייתכן שלא, ובפעם הבאה, כשיהיה גדול יותר, ההסתגלות תהייה מהירה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי ראתה זקפת בוקר (שלי)
    שי
    30/09/2010

בתי (בת 7 וחצי) נכנסה לחדר השינה ממש כשהתעוררתי, הייתי ערום והיא ראתה זקפת בוקר. היא נכנסה לחדר בדיוק כשאני קמתי לקחת מגבת לכסות את עצמי.
    המשכנו בשגרת הבוקר (זה היה במהלך החג) כאילו כלום.
    מה אני צריך לעשות עם זה (אם בכלל)? האם אני צריך לומר/לעשות עם זה משהו (חוץ מאשר להמשיך ולהיזהר מזה כמו שעשיתי עד היום)?

תודה..

הוספת תגובה

• תשובה

02/10/2010

שי שלום,
    אם הילדה לא הגיבה, מן הסתם היא רגילה לראות אותך בעירום, וההתייחסות שלה לגוף ולשינויים שחלים בו היא רגילה ועניינית.
    אין צורך להיבהל או להתחבט. אם תשאל - תסביר לה. אם לא - הניח לעניין.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    אמא של שליו
    27/09/2010

הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים, ילד ראשון
    מדבר כמה מילים, מאוד אוהב לרוץ , ילד מלא אנרגיה
    אוהב מאוד להיות בגן, אוהב לראות סדרות בערוצי ילדים

אני לוקחת אותו הביתה מהגן בשעה 17 ומאז הוא ואני בד"כ בבית
    הוא מסתובב בבית, משתולל, רואה טלויזיה או משחק עם עצמו
    אך
    יש לי הרגשה שאיני תורמת לילד להתפתח ומצד שני איני יודעת איך לגרום לכך
    שמעתי שבגיל הזה קוראים ליד ספרים או משחקים איתו
    אז מה מקריאים ? במה משחקים?
    אודה לעזרתכם כיצד ניתן לפתח את הילד שכלית ובכלל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות

30/09/2010

אמא של שליו שלום,
    עניתי לך בפורום אחר. אני מקווה שקיבלת רעיונות לפעילות משותפת כהתחלה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקשורתית- תינוקת בת 9 חודשי
    הילי
    27/09/2010

יש לי ילדה בת תשעה חודשים -היא לא מחייכת הרבה. היא מחייכת להורים שלה ורק כשיש מעט אנשים סביבה. כשהיא בחוץ בעגלה ובפורום רחב יותר היא אינה מחייכת כלל. האם זאץ בעיה ???

הוספת תגובה

• לא מחייכת

ד''ר יהודה ברק
    27/09/2010

הילי שלום
    יש תינוקות שמחייכים לכול זר ויש תינוקות שמחליטים שהם פחות חייכנים במיוחד לאנשים זרים. אם התינוקת סקרנית, ערנית ויוצרת קשר טוב עם בני המשפחה, סביר להניח שאין בעיה.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות בגן
    שגית
    26/09/2010

שלום , הנני אם לבן מקסים בן שנתיים ובהריון מתקדם . בני ילד חברותי, נבון מאד , מעניק המון אהבה לסובבים אותו מתבטא יפה מאד, אני ובעלי משקיעים בו המון מכל הבחינות-ריגשית,קוגנטיבית וכו'.. בקיצור הילד שמח ומאושר.
    הארכתי את חופשת הלידה שלי ונשארתי עם בני כ7 חודשים. לאחר מכן הסבתות טיפלו בו לסירוגין יומיים/שלושה. לאחר מכן בגיל שנה וחצי הכנסתי אותו לגן פרטי – 10 ילדים 2 מטפלות כאשר הקליטה הייתה הדרגתית (שעתיים שלוש) ולא קלה. בסוף התהליך היה לבני כיף בגן ונקשר מאד לאחת המטפלות . את השנייה לא חיבב במיוחד. מתחילת ספטמבר עבר לקבוצת הבוגרים –אותה קבוצת ילדים עם 2 מטפלות אחרות- כאשר אחת היא בבעלת הגן והשנייה מטפלת לא דומיננטית במיוחד בלשון המעטה . יש לציין כי עוד בשנה שעברה בני נחשף לדמויות הללו אך לא באופן ישיר שכן כל 3 הקבוצות באותו גן ויש אינטראקציה בינם במספר שלבים ביום.ב3 ימים הראשונים(יום אחד שעתיים הינו איתו והלכנו ,יום שני ושלישי 2-3 ש' לבד, בני הרגיש מאד בנוח – היה מאושר ושמח מאד והרגיש ממש בנוח –הסתובב בכל הגן באופן עצמאי . לאחר ימים אלו התחיל בכי ומרידה שלא רוצה ללכת לגן (כנראה נפל האסימון שהמטפלת הקודמת כבר לא איתו בקבוצה ויש קבוצות.. )משיחות עם הגננת גם כשהוא נמצא עם המטפלת הקודמת בוכה ( מתעסקת עם הקטנים ..) ולכן היא לא רוצה שהוא יהיה רק שם ינסה להיות עם הקב' שלו. אנו משאירים אותו לחצי יום ולא ליום שלם. יום אחד נסנו בהתייעצותעם הגננת להשאיר לישון ומסתבר כשקם (לא כל המטפלות נשארות לחצי היום השני ובינהם המטפלת הקודמת לא נמצאת)בכה בכי קשה מאד וכשהגענו בעקבות שיחת טלפון של הגננת ממש כעס לא דיבר ונראה היה כי חווה טרואמה. כרגע אנו נשארים כעשרים דק' בבוקר ומשאירים כ3-4 ש' . לא מוכנה להשאירו לישון עד שיהיה לו טוב שם. מדברים הרבה עם הגנת ונראה כי היא חושבת שזה עיניין של זמן אך לא מרגישים שעושים משהו אחר יצירתי .. או יוצאים מכלים כדי שיסתגל כמו שצריך.
    נואשת האם למצוא גן חלופי קטן יותר.. לא רוצה לגרום לו עודף שינויים .מה לעשות?הנואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות בגן

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות בגן

30/09/2010

שגית שלום,
    הייתי ממליצה לך על עוד סבלנות. צריך לחכות לאחר שעונת החגים תסתיים, ואז הביקורים בגן סדירים יותר, צריך לתת זמן להסתגלות : לפעמים היא איטית יותר מהרגיל.
    המעבר לגן אחר איננו פתרון קסם, וחשוב להעביר לילד גם מסר של עקביות וצורך ב"התחשלות". אם הגן נראה לך טוב, והגננת חמה ומבינה - אל תחפשי גן אחר. תני לילד להתמודד. הוא יתחזק מכך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה
    מירב גוטמן
    26/09/2010

בני בן שנה ותשעה חודשים והוא אומר רק 10 מילים . הוא מבין את רוב הדברים שאני אומרת לו אך עדיין לא אומר יותר מעשר מילים.
    האם עליי לדאוג ולפנות לקלינאית תקשורת?
    מה עליי לעשות מירב

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה

הוספת תגובה

• אוצר מלים מצומצם

30/09/2010

מירב שלום,
    הייתי ממתינה עוד כ-3-4 ח', עד גיל שנתיים. אם הילד מבין - כנראה שהוא בתהליך, והדיבור יגיע.
    אם תראי שאין הרחבה של אוצר-המלים אחרי גיל שנתיים , פני לקלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים
    זינה
    26/09/2010

שלום לכם
    יש לי בת חודשיים מדהימה היא רק יונקת ממני
    הבעיה שלי שהיא כל הזמן בוכה כשתרצה לאכול לישון וכדומה כל זמן היא בוכה עד שמרימים אותה ולא יכולה לישון אלה אחרי שתוספת את השד ומניקה ממינו קצת
    אני לא יכולה לעשות כלום בבית כל הזמן היא רוצה להיות על הידיים כמעת והתיאשתי ממנה ובמהלך היום היא יושנת מעט מאוד ובלילה אחרי 12 יושנת 4-5 שעות בריצוף
    לפי בדיקת רופה אין שום בעיה רפואית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• תינוקת בוכה

ד''ר יהודה ברק
    27/09/2010

שלום לאם
    תינוקת בוכה זה בדרך כלל עניין של אופי של תינוק. יש תינוקות שקטים מאוד ויש תינוקות שאינם מפסיקים לדרוש תשומת לב ובוכים הרבה. לא מדובר בבעיה רפואית ולכן הרופאה לא מצאה דבר. מדובר בבעיה התנהגותית בלבד. מומלץ מאוד לא להשתמש בשד כמוצץ לתינוקת אלא להנקה בלבד כיוון שהדבר עלול לגרום לסדקים בפטמה ולזיהום בשד שממנו תסבלי את וגם התינוקת. אשר לבכי, מותר לתינוקת לבכות הדבר אינו מזיק לבריאותה אין צורך להחזיק אותה כול הזמן על הידיים והיא תתרגל לכך שאין לוקחים אותה בכול פעם שהיא בוכה. אני יודע שהדבר אינו פשוט. קשה לשמוע תינוקת בוכה אבל אין ברירה אם ברצונך להרגיל אותה שאינך יכולה לעמוד לשרותה במשך 24 שעות ביממה.
    בהצלחה דר' בר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמצע תהליך גמילה
    רותי
    26/09/2010

שלום,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים. כבר כחודשיים עושה פיפי וקקי בסיר, כשמושיבים אותה. בתקופה זו הייתה גם עם חיתול, פיפי עשתה כל הזמן גם בחיתול אבל קקי היא מבקשת ולא מפספסת. החלטתי יחד עם בעלי להתחיל את הגמילה, יש לי שבוע וחצי חופש ואני איתה בבית.
    ביום הראשון היו הרבה פספוסים, ביום השני היו פספוסים אבל היא גם ביקשה לעשות פיפי (פעם אחת אמרה ופעם אחת הלכה לסיר) והיום, השלישי, נראה שחלה רגרסיה כי כל היום היא עשתה פיפי בתחתונים ולא אמרה כלום..ואפילו גילתה קצת התנגדות לשבת בסיר (מה שלא היה עד עכשיו...) חשוב לי לציין שקקי היא לא מפספסת ואף מתאפקת אם צריך.
    הייתי רוצה לדעת מהי הדרך הכי נכונה לגמילה? האם להושיב אותה כל רבע שעה/חצי שעה בסיר או לתת לה לפספס כדי שתלמד לזהות מתי היא צריכה? וכשהיא מפספסת האם זה בסדר להגיד לה שלא עושים פיפי בתחתונים ולקחת אותה מיד לסיר, או שצריך להגיד לה שזה לא נורא כדי שלא תרגיש שהיא לא בסדר?
    האם יש לך עוד טיפים בשבילי?
    ושאלה אחרונה - בגן אמרו לי להביא אותה עם חיתול עד שהיא תדע לבקש לבד ולא תפספס, אבל האם זה לא פוגע בתהליך? והאם זה לא יבלבל אותה שפתאום חוזרים לחיתול ועושים בו פיפי?
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    באמצע תהליך גמילה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה

30/09/2010

רותי שלום,
    לטעמי, בתך צעירה מדי לתהליך גמילה, וגם אם היתה "הצלחה" כמה ימים, מוקדם מדי לנסות.
    לדעתי, הגננת צודקת, וצריך להניח לילדה ולא למהר. עדיין איננה בשלה. ואם יהיו כשלונות - הילדה תתאכזב, וגם את.
    חכי עוד כמה חדשים. כשתהייה מוכנה - תדעי, ואז התהליך יהיה קצר יותר וקל יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה