מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השארות שנה נוספת בגן חובהרונית07/11/2010
צהריים טובים,
בני בן 5 וחודשיים, נמצא בגן חובה. הגננת הבחינה שבני כותב/ מצייר וכו' מאוד חלש (כלומר לא מפעיל מספיק לחץ) ונתנה לי כל מיני אפשרויות לתרגול בבית ובנוסף ציינה שייתכן שיהיה צריך להישאר עוד שנה בגן (ולא לעלות לכיתה א'- כי יהיה לו קשה להעתיק מהלוח/ להכין שעורים ועוד). אציין שאחיזת העיפרון/ צבע של בני תקינה וכמו כן מבחינה לימודית- קוגנטיבית אינו מתקשה כלל.
דבר נוסף הילד נמצא בחוג שחייה.
שאלותי:
1) האם הגננת / פסיכולוגית הילדים אשר בודקת מוכנות לכיתה א' יכולה להחליט שאכן ישאר עוד שנה בניגוד להחלטת ההורים (כלומר האם הן הקובעות או ההורים?)
2) במידה וההורים מחליטים בניגוד לדעת הגננת/ פסיכולוגית האם יש צורך באבחון מסוים?
3) האם יש מקום ללכת למכון להתפתחות הילד על מנת לדרוש ריפוי בעיסוק?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארות שנה נוספת בגן חובה - תגובה
08/11/2010רונית שלום,
חשוב שהצוות החינוכי יביע את דעתו לגבי התפקוד של הילד, כפי שרואים אותו יחסית לילדים אחרים.
מאידך - מי שקובע הם ההורים !!!
ייתכן שיבקשו מכם אבחון, ואולי את האבחון תעשה פסיכולוגית הגן.
ייתכן גם, שכדאי לבקש הפנייה לרפוי-בעיסוק התפתחותי, ואולי לטפל מעט, כדי לחזק את הילד בתחום זה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת צהריים בגןמירה07/11/2010בני בן 4. בגן פרטי עדיין. ישן צהריים בגן. מאז תחילת שנה זו קשה לו מאד להירדם
בלילה. נרדם בין השעות רבע ל-10 עד רבע ל-11 במקרה הגרוע
אני מניחה שזה בגלל שנת הצהריים שבגן. האם ילד בגיל הזה כבר לא צריך לישון צהריים ? האם עדיף שלא יישן צהריים ויישן יותר בלילה (לא שיש לי הרבה ברירות...) ?
מה יותר חשובה- שנת הצהריים או שנת הליילה ?
בסה"כ ישן כ-8-8 וחצי שעות בלילה . האם זה לא מעט לילד בגילו ? האם זה יכול לפגוע לו בהתפתחות ? בגדילה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשנת צהריים בגן - תגובה
08/11/2010מירה שלום,
ילדים בגיל 4-5 מפסיקים לישון שנת צהריים.
מאידך - הם צריכים לישון כ-10 שעות במהלך הלילה.
אבל, גם בעניין זה יש שונות בין ילדים, ויש כאלה שזקוקים לפחות.
אם הילד ערני ביום, ואינו "עצבני", כנראה שדי לו בשעות השינה בלילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוצנטריות בגיל 4מירה07/11/2010בני יהיה בעוד חודשיים בן 4. ילד חכם ונבון. הבעיה היא שהוא מאד מפונק
ומה שהכי מציק לנו זה שהוא מאד לא מתחשב באחרים....אתן מ"ס דוגמאות:
1. הוא קם באמצע הליילה. לא תמידברור למה.ולפעמים כן . בוכה בכי היסטרי, צועק, מבקש שנדליק לו קצת את האור. אני מנסה להרגיע אותו, מדליקה לו קצת את האור אבל הוא רוצה יותר חזק, ויותר חזק....אני מסבירה לו שלא ניתן להדליק אור מלא כי אחותו נמצאת בחדר והוא עלול להעיר אותה. אותו זה לא מעניין. הוא בוכה, וצורח ובסופו של דבר היא מתעוררת מהצעקות, ואח"כ אבא שלו...והבית כמרקחה...בכי של הילדים. צעקות שלנו ההורים....כעסים...
2. שבת בצהריים אחרי שחזרנו מטיול מעייף רצינו כולנו ללכת לישון. הילדה (בת שנה וחצי) כמעט כבר נרדמה אבל הוא לא רצה לישון. כולם במיטות שלהם ופתאום אנחנו שומעים שהוא פתח את התריס, נכנס לתוך המיטה של הילדה והתחיל להשתולל. כששאלנו אותו למה , הוא אמר שאחותו התעוררה ולא ישנה... כמובן שבסופו של דבר אף אחד מאיתנו לא ישן. כעסנו שהוא לא מתחשב באחותו, בהורים שלו....הסברתי לו שאם הוא לא נרדם או לא יכול לישון שילך לסלון וישחק במשהו אבל שלא יעיר אותנו...
3. כל בוקר אני נוסעת עם בעלי באוטו ומורידה את הילדים בגנים, כאשר הוא מחכה באוטו. היום לא הרגשתי טוב והייתי בדרכי לרופא. אמרתי לבני שהיום אבא יקח אותו ואמא תחכה באוטו כי היא לא מרגישה טוב אבל אותו כמובן זה לא עניין....בכי, צרחות...
שאלתי-
האם זה נורמלי לגילו להתנהג באגואיסטיות שכזו ? אני יודעת שיש שלב בהתפתחות שנקרא השלב האגוצנטרי אך האם לא אמור היה לעבור כבר את השלב הזה ? או שזה
נובע מפינוק ? מה עלינו לעשות ? בסה"כ מדובר בילד מאד חכם, פיקח חברותי עם קסם אישי (כך אומרים לי תמיד בגן) שרגיל לחלוק ולשתף (פעם היה עושה זאת יותר בקלות משום מה.... )גם עניין דחיית סיפוקים עדיין מאד קשהלו....
עליי לציין שבגן אין שום בעיות איתו והגננות לא מבינות על מה אני מדברת....
אנא עצתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראגוצנטריות בגיל 4
מירה08/11/2010אנא מכם ענו לי על שאלה זו, זה מאד חשוב לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוצנטריות בגיל 4 - תגובה
09/11/2010מירה שלום,
אינני מצליחה להעלות לאתר את התשובה שלי. יש בעייה טכנית.
נסי לפנות שוב עוד כמה ימים.
סליחה ותודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוצנטריות בגיל 4-ניסיון נוסף
מירה10/11/2010דוקטור שלום
לבקשתך, אני מנסה שוב...
מקווה שהפעם תצליחי לענות לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוצנטריות בגיל 4-ניסיון נוסף - תגובה
11/11/2010מירה שלום,
ילד קטן הוא בוודאי ובאופן טבעי מרוכז בעצמו, וחי את העולם דרך התחושות שלו, החוויות שלו, הרגשות שלו.
ייתכן שמדובר בילד שהוא פעלתן, טמפרמנטלי ורגיש, ולכן התגובות שלו הן מוקצנות במצבים שונים, או מתוך תחושה גופנית מסויימת, או מתוך רגש מסויים (למשל של קנאה לאחותו).
אני מציעה לך להיות סבלנית איתו, להגיב ברוגע, לתת לו דוגמה של שקט : לחבק אותו, ללטף. הרבה ממליצים על מסז'ים כפעולה מרגיעה.
יש גישה הממליצה להתעלם : להניח לילד, פשוט לעזוב אותו בחדר לבד, עד שיירגע.
לאחר שהוא נרגע, אפשר לנסות לדבר איתו, ולומר לו שלא היה בסדר.
סבלנות, כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד ללמד ילד להתגוננות ?מירה07/11/2010שלום
כיצד מלמדים ילד להתגונן ? בגן לימדו אותו שאם מישהו מרביץ לו או מציק לו עליו להגיד "זה לא נעים לי" , וכך אני רואה רוב הילדים אומרים...
השאלה : אם זה מספיק ? אני בוודאי לא רוצה לחנך את ילדי לאלימות, אך השאלה אם אכן מישהו מרביץ לו האם לא ראוי ללמדו שיחזיר בחזרה...? האם זה נכון לעשות לילד
הפרדה בין "אף פעם אל תתחיל, ואל תרביץ וכו" לבין "מותר לך להרביץ/להחזיר רק אם מישהו התחיל והרביץ לך....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיצד ללמד ילד להתגוננות ? - תגובה
08/11/2010מירה שלום,
תלוי באיזה גיל הילד. ילד בן 3-4 עדיין יתקשה לעשות את ההפרדה בין אל תרביץ ככלל, לבין מותר להרביץ אם מרביצים לך.
בגיל 5-6, להערכתי, זה כבר יותר מובן.
עדיין - לטעמי, הייתי מחנכת את ילדי שלא להרביץ בכלל !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםמאיה05/11/2010ביתי בת 3 שנים ו9 חודשים אחת מתאומים נולדו בשבוע 32 להריון....... הגמילה התחלילה ביוזמת הילדה שביקשה לעשות פיפי בשרותים. את תהליך הגמילה התחלנו רישמית בחג סוכות האחרון מאז הילדה במהלך היום רק עם תחתונים ובלילה עם חיתול. את נושא הפיפי היא קלטה דיי מהר ויודעת לשלוט ללא ספק, נושא הקקי מאוד בעייתי ואף התחיל להפריע בגן (פנו אליי בבקשה שאפסיק לה את הגמילה - דבר שלא הסכמתי כי הילדה לדעתי גמולה ב90%), בגן היא עושה קקי אך ורק בתחתונים למרות כל ההסברים שלי ותשובתיה החיוביות שהיא מבינה מה אני אומרת אך לא מייסמת זאת.
מה דעתכם המקצועית בעניין? אני ממש לא רוצה להפסיק לה את הגמילה כי לדעתי היא גמולה מלבד מחסום הקקי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
06/11/2010מאיה שלום,
אינך מציינת אם בבית הילדה כן עושה קקי בשרותים ! לפעמים יש מקומות, שלילד לא נוח לעשות בהם, כמו למשל בגן (כי הוא מתבייש, לא נוח לו על האסלה שם, וכד'). במצב כזה, צריך לדאוג שהילד יתרוקן לפני שהוא הולך לגן. למשל : תקפידו שתהייה לה יציאה בבוקר (אפשר לעזור לזה ע"י מתן קורנפלקס בבוקר, אפילו עם קצת שמן, לזרז יציאה).
אם זה לא עוזר, וזה מפריע בגן, לא תהייה לך ברירה אלא לחייב את הילדה לבקש טיטול כשהיא מרגישה שהיא צריכה להתרוקן.זו לא הפסקה של הגמילה, אלא פשרה הכרחית בין התנהגות של הילדה, שאינה בוגרת במלואה, לבין הנכונות של הגננת לטפל בנושא.אולי דווקא דרישה זו מהילדה, בתקיפות, תעביר לה מסר שהיא צריכה להתגבר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4 עם תחושת יתראמא דואגת04/11/2010בתי בת 4 ורבע היא כל הזמן צריכה להתעסק עם פלסטלינה חול בוץ משחת שיניים שמפו כל זמן שאיני משגיחה עליה היא הולכת ונוגעת בדברים קרמים ועוד בשיחות עימה היא מביעה קושי עצום ביכולת שלה להשתלט על הצורך להתעסק עם דברים אני מאוד מאשרת לה במהלך היום להתנסות ולגעת בחומרים יש לנו תור לאבחון בהתפתחות הילד אך הבעיה לאחרונה החמירה מאוד היא קמה לפנות בוקר בשעה 5 בערך פעמיים שלוש בשבוע ואני מוצאת אותה או מורחת על כל האמבטיה את כל המשחת שיניים והבוקר היא לקחה חבילת סוכר חבילת מטרנה וסבון כלים עירבבה אותם ומרחה על כל המטבח יש לציין שהילדה מאוד מוכשרת בעלת יכולת ביטויי גבוהה ומאוד מעורבת חברתית בגן בבקשה תעזרו לי איך עלי להגיב במקרה כזה כל פעם אני אומרת לה אני מבינה שקשה לך אך תבקשי רשות אך לא מורחים על כל הבית הבוקר ממש צרחתי עליה כי זה היה קטסטרופה ממש בלאגן אדיר אודה מאוד לתשובה אמא מתוסכלת ודואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 4 עם תחושת יתר - תגובה
05/11/2010אמא יקרה שלום,
בהחלט כדאי לטפל בכך, אולי בעזרת פסיכולוגית שתעבוד איתה בגישה של עיצוב התנהגות, או שינוי קוגניטיבי-התנהגותי, אשר מלמד את הילד לשלוט בהתנהגות הזו. בהחלט ייתכן, שכשתגיעו למכון להתפתחות הילד יעזרו לכם, וכדאי לחכות.
בינתיים, נסי להרחיק ממנה את כל החומרים שהיא מתעסקת איתם או מורחת. פשוט שימי אותם במקומות שהיא לא יכולה להגיע אליהם.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בגדילה עקב תזונה לקויהmay04/11/2010שלום רב,
בני בן ה- 3 אינו אכלן גדול בלשון המעטה. במהלך היום הוא אוכל מעט מאוד אוכל
מזין ובריא ובעיקר חי על פיתה עם שוקולד לארוחת עשר בגן ופסטה לארוחת הערב.
כבר מגיל חצי שנה, כאשר התחלתי לחשוף אותו למוצקים, הוא סירב לאכול את מרבית
הדברים ועד היום הוא מסרב לאכול ירקות, פירות ועוף.
מדי פעם הוא מסכים לאכול שניצלים ולעיתים נדירות קציצות.
בגיל 10 חודשים הוא התחיל ללכת ואז גם החלה "שבירת העקומות" והוא צנח
מעקוצה 40 לעקומה 25 ומשם לעקומה 5. הן בעקומת המשקל והן בעקומת הגובה.
אשמח לדעת האם העובדה שבחרתי בדרך שלא ל"דחוף" לו אוכל בכוח
היא זו שהביאה בסופו של דבר לכך שעד היום הוא נמוך יחסית לגילו.
האם יש לכך השפעה לכל החיים מבחינת הגובה.
שאלה שניה היא האם ניתן לטפל בבעיה שלא באמצעות מרפאות להפרעת אכילה,
בעלי מתנגד בכל תוקף לטיפול מסוג זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפגיעה בגדילה עקב תזונה לקויה - תגובה
ד''ר יהודה ברק04/11/2010לאם שלום
יש פה שילוב של ילד מאוד בררן במזון שהוא אוכל ובנוסף יש ירידה בעקומות הגדילה. אין הכרח שיהיה קשר בין שני הדברים אלא במקרים קיצוניים. ילד בררן באוכל יכול לגדול באופן תקין. וילד שאינו בררן באוכל עלול לסבול מבעיות גדילה. אין זה הכרחי שיש קשר מובהק בין השניים. לכן צריך לבדוק את שני הדברים. 1) יעוץ מדיאטנית מתאימה לבעיות הפרעת אכילה בילדים. חלק מקופות החולים נותנות את השרות הזה ובמקרה זה אין הכרח להגיע לבית חולים. מומלץ מאוד לשלב את זה גם עם יעוץ של פסיכולוגית ילדים. 2) ברור גדילה אצל רופא הילדים ובמקרה הצורך אפשר לשלוח אותו לברור גם אצל אנדוקרינולוג ילדים ואולי אף להערכה אצל גסטרואנתרולוג.
בברכה
דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שטף מודאגתרוני03/11/2010שלום לך בני בן 3.4 מדבר מגיל מאד צעיר (שנה וחצי), שמתי לב שכשיש אוירה מתוחה בבית ביני לבעלי הוא מדבר בחוסר שטף וחוזר לעיתים קרובות על ההברה הראשונה למשל- .אאאיך קוראים לך? קוקוקוקראים לי איתמר. אולם הבחנתי בכך שזה חלף כעבור יום יומיים כאשר האוירה השתנתה וחזר לדבר שוטף. זה קרה מחודש אוקטובר מס פעמים בהם יומיים לעיתים יום או שלושה ימים דיבר בחוסר שטף (כאשר אנו רגועים בבית הדיבור חזר להיות כפי שצריך) מה קורה פה?
אציין שבחודש מאי האחרון בגיל 2.9 הוא התגעגע לבעלי שנעדר נהבית ל 5 ימים ואז "גמגם" אולם כשבעלי חזר זה חלף.
בגיל 1.9 גם היתה לו מעין גמגום שחלף במהרה (חשב מהר משיכל להתבטא)
כמו כן היום בגן סיפרה לי הגננת שרצתה לתת לו תפקיד לממסיבת חנוכה ולמרות שדיבר שוטף כבר מספר ימים והא "נתקע" בהברה הראשונה ולא הצליח להוציא מילה אז היא ויתרה .(מזה שבוע הוא מדבר יפה וחלק) אולם כאשר היה עליו לחזור על המשפט עם עוד ילדים הוא דיבר שוטף. האם הוא "סתם"התרגש ואם היא היתה עושה חזרות איתו הוא היה מצליח ללא גמגום? היא חששה כיוון שלא רצתה שהוא יתרגש ויגמגם במסיבה מול כל ההורים. האם היה עליה לגלות יותר סבלנות ולחזור איתו עוד כמה פעמים או שטוב שויתרה ולמה הוא לא הצליח להומיא משפט מהפה כשהיה לבד? זה נורמאלי?
אציין שבני הוא פרפקציוניסט ורוצה שיהיה הכל מושלם יכול להיות שהוא פשוט ניסה לבטא זאת בדרך המושלמת ופשוט לקח לו זמן והיא לא היתה מספיק סובלני?
אשמח לתשובה במהרה מאד מאד דואגת.:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר שטף מודאגת - תגובה
04/11/2010רוני שלום,
אחוז גבוה של ילדים בגילאים של שנתיים עד חמש מגלים אי-שטף במשך תקופה מסויימת, וזה חולף. ההסבר הוא פיזיולוגי, בתהליך ההבשלה של המוח. אנו יודעים, שיש לך קשר עם מתח או חרדה, והתופעה מחריפה כשהילד נמצא במצוקה.
בוודאי שזו הרגשה קשה להורים לשמוע את הילד "תקוע" בדיבור, ויש לנו, כמו לו, תחושה של קושי להתבטא.
העצה המקובלת היא דווקא להניח לילד, ולא לדרוש ממנו להיות במצבים הגורמים לו לחץ : עדיף שלא יקבל תפקיד במסיבה, אלא אם הוא מאד מתעקש. ממליצים לעזור לו, להשלים את המשפט עבורו, או לנחש מה הוא מנסה לומר, ולתת לו.
נקווה שזה יחלוף, ולא יחזור.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםמאיה01/11/2010שלום רב,
בני בן 3 גמול כבר שנה מחיתולים. בהתחלה התמודד יפה מאוד עם הנושא וכבר הגיע לשלב שהוא הולך לבד לשירותים בלעדינו ומבצע את צרכיו. בגן כל הזמן "בורח" לו קקי בתחתונים ואפילו לא מודיע על כך (כרגע גם בבית בורח לו קקי ולא מודיע על כך) לפעמי בגן גם בורח לו פיפי (בבית כמעט ולא בורח לו פיפי רק כאשר מתרגש. אני ממש לא יודעת מה לעשות בנושא כי אני לא רוצה להחזיר לו את הטיטול כיוון שהיה כבר ממש בסדר. אפילו התחלנו לגמול אותו בלילה ובהתחלה היה ממש טוב אך בימים האחרונים כל יום בורח לו פיפי בלילה.
אשמח אם תייעצו לי מה לעשות אני כבר מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
02/11/2010מאיה שלום,
ראשית, כהורים, אסור לנו להתייאש ! קשה לגדל ילדים, וזו איננה "תכנית הפעלה" כפי שאומרים לנו. צריך רוגע וסבלנות.
נדמה לי שהתחלתם בגמילה בגיל מאד מוקדם, ולכן ייתכן, שעכשו יש נסיגה. אולי מסיבות כלשהן, או אולי ללא סיבה ברורה.
מכל מקום, זה טבעי, וזה קורה, גם גיל 3 הוא גיל צעיר, ויש ילדים שגם בגיל 3 עדיין לא בשלים לגמילה.
מבחינתי, את בהחלט יכולה, וצריכה, להחזיר לו את הטיטול (לא נורא, לא יקרה כלום !!!) ולהניח לו. אני משוכנעת, שהוא יחזור לשליטה בעוד תקופת-מה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים - בן 4עליזה01/11/2010בני בן ארבע וחצי. בגן מאד שקט , פסיבי ולא אוהב לשחק עם ילדים. בבית הוא נפגש לעיתים קרובות עם חבר אחד בלבד ( לא מהגן) והוא משתולל (כאילו מרוב התלהבות), מתעצבן כשהדברים אינם לפי רוחו , ואני נמצאת כל הזמן ומתווכת כדי שבכל זאת יהיה גם קצת משחק משותף. איך אני יכולה להקנות לו כישורים חברתיים בזמן שהוא עם החבר? באיזה משחקים לשחק איתם? האם להשתתף? האם להעיר על ההשתוללות?מה דעתך על הניגוד בין השקט המוגזם בגן לבין פעילות היתר עם החבר בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכישורים חברתיים - בן 4 - תגובה
02/11/2010עליזה שלום,
חשוב לתת לילד להשתולל, וגם "להתעצבן". ילדים, במיוחד בנים בגיל זה מאד נהנים ממשחקי תנועה ודמיון, כמו לחימה.
בצד זה, אפשר גם לתרגל קודים חברתיים. קחי משחקי שולחן, כמו "רביעיות", או משחקי זכרון, או הרכבת פאזל, והפעילי את הילדים. כך ילמדו לשחק כל אחד בתורו, להמתין, לשתף פעולה, לנצח ולהפסיד בכבוד.
אפשר וצריך גם ללמד את הילד קודים כלליים: כמו איך לארח : לתת כיבוד, ללתת לאורח לבחור ראשון, להיפרד ממנו יפה בסוף, וכד'.
שימי לב, שילדים לומדים הרבה מהוריהם, ולכן טוב שהילד יראה אתכם מארחים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים באזנייםמיכל31/10/2010שלום
הקטן והמתוק שלי בן שנה - ילד חיוני ותקשורתי מאוד
טרם אמר את המילה הראשונה.... רציתי לדעת איך אפשר לבדוק את הנושא של נוזליים באזניים והאם יש צורך?
השמיעה שלו מצויינת (שומע צלילים נמוכים מאוד), מזהה המון מילים (איפה דובי, איפה כדור - מצביע על התמונה בספר), מקשקש המון למרות שיש לו הברות אהובות שחוזרות על עצמן המון - קה, קה.... טה, טה (במגוון אינטונציות) ויש עוד צלילים והברות אך הן פחות "פופולאריות"...
מחקה דיבור של אחרים לעיתים רחוקות יחסית
האם מעיד על בעיית שמיעה כלשהי? האם עליי לעשות משהו?
אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנוזלים באזניים - תגובה
ד''ר יהודה ברק31/10/2010לאם שלום
בכול מקרה של חשש לדיבור לא תקין, יש מקום לבדיקת שמיעה. רופא הילדים יכול לבדוק אם יש לו נוזלים באוזניים. על פי התאור שלך קרוב לוודאי שאין שום בעיה. אם הוא מחקה מילים של אחרים ואומר הברות, סביר להניח שאין בעיה ויש להמתין בסבלנות שיתחיל לומר מילים ראשונות בכוחות עצמו.
בברכה
דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרפה מאמאהילי30/10/2010בת שנתיים. מפותחת , בריאה ומקסימה. קשורה לאמא שלה באופן אובססיבי. לא מוכנה ללכת עם אף אחד ללא בכי, כשאמה בסביבה אף אחד לא קיים , בבית מחפשת את אמה כשהיא בחדר אחר, כל הזמן בפוקוס מלא ואבסולוטי על אמה. כשעם סבתות או אחרים שואלת על אמה ומתי תבוא וכו' וכו'...
תיאור מצב: יש לה מטפלת מגיל חצי שנה. אמה עובדת ומסיימת פעמיים בשבוע יותר מוקדם כדי להיות איתה אחה"צ. כעת אמה בחופשת לידה ונמצאת איתה המון אלא שהמצב רק מחמיר. לאחרונה - לפני כחודשיים עברו דירה ונולד להה אח. לפני שבועיים התחילה גן.
מה התופעה ואיך לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מרפה מאמא - תגובה
31/10/2010שלום,
התופעה מצביעה על חוסר בטחון, ופחד נטישה שהילדה חווה, ואין בכך פלא, לאור כל השינויים הדרמטיים בחייה. אח חדש, דירה חדשה , גן חדש. עבור ילד, כל העולם נברא מחדש.
תנו לה "מנה" מספקת של אמא, שתהייה איתה כמה שצריך. היא תרגע, ולאט-לאט תקבל עצמאות.
זו תקופה חולפת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהתפתחות?רונית30/10/2010ערב טוב,
בני בן 10 וחצי חודשים. מבחינת התפתחות המוטורית הוא זוחל, נעמד, הולך סביב רהיטים ועובר מרהיט לרהיט. עדין אינו מתיישב לבד. מבחינת הבנה הוא מגיב לשמו, בדרך כלל מסתכל על אחיו ששואלים אותו איפה הם. לפני זמן מה התחלנו ללמד אותו איפה האור? (אך לרוב ששואלים אותו אינו מרים את ראשו למעלה), למחוא כפיים לעשות שלום וכו' אך עדין אינו יודע ומגיב רק בחיוך כאשר שומע את השאלות הללו.
אציין שהילד מאוד אוהב חברה, לשחק ולהתעסק בהכל בהתאם לגילו, מבין כאשר אומריםמלו לא או אסור יילד חייכן ומרבה "לדבר" בשפתו.
שאלותי:
1) האם זה שעדין לא יושב מעיד על איחור התפתחותי? האם יש דרך לעזור לו לשבת?
2) באיזה גיל אמור כבר לדעת למחוא כפיים/ לעשות שלום? האם זה שרק צוחק לשמע שאלות אלו לא מעיד על משהו?
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בהתפתחות? - תגובה
31/10/2010רונית שלום,
יש ילדים שמתיישבים ממצב עמידה, ואני מניחה שזה מה שיקרה אצלכם.
מבחינה שכלית - נראה שהוא בהחלט בסדר לגילו.
יש ילדים שמוחאים כפיים ושמים "ידיים על הראש" רק בגיל שנה וזה בסדר.
נראה לי שאין סיבה לדאגה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםאמא30/10/2010שלום,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. ילדה נבונה, מדברת באופן שוטפת, מאד רגישה וערנית לכל מה שקורה סביבה. היא מבין הילדים הגדולים יותר בגן ועדיין עם חיתול. נראה כי יש לה יחס אמביוולנטי לנושא הגמילה - מדי פעם אני מציעה לה לשים תחתונים כמו ילדים אחרים בגן שכבר גמולים. לעיתים היא מסכימה ולעיתים מסרבת בתוקף. הגננת הציעה להתחיל בכל זאת בגמילה, תוך עידוד וגמילה משותפת עם ילד נוסף בגן.
אני בעצמי אמביוולנטית. חשבתי שזה יגיע ממנה בצורה מובהקת. ייתכן שזה טרם קרה ועלי להמתין בסבלנות (באופן אישי ממש לא אכפת לי שהיא עדיין לא גמולה), אך אולי בכל זאת יש מקום להתחיל ולראות מה קורה?
בכל מקרה לא הייתי רוצה להיכנס אתה למאבק בעניין, אבל אני חוששת שהיא רואה את האחרים בתהליכי גמילה ואולי זה מפריע לה (או אולי זו סתם השלכה...?)
סליחה על הבלבול בהתנסחות, זה מבטא את המצב...אשמח לשמוע את דעתך
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
31/10/2010אמא יקרה שלום,
אין קשר בין התפתחות שכלית של הילד לבין בשלות לגמילה, וככל הנראה, ככל שבתך נבונה, עדיין איננה בשלה לגמילה.
אני נוהגת להציע להמתין, עד שהיוזמה תבוא מהילד עצמו, ואז יש לנו ערובה למוכנות.
אפשר לקבל את הצעת הגננת, ולנסות יחד עם ילד נוסף בגן.
בעיני, לא נורא אם ממתינים. לפעמים זו מוטיבציה שלנו "לדחוף" את הילד, והדבר רק מכביד .
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילדשרונית7428/10/2010שלום,
הבן שלי בן 4 ולפני כחודש רשמתי אותו לחוג התעמלות המתאימה לגיל שלו.
בתחילת כל חוג - 10 דקות ראשונות מותר להורים להיות נוכחים באותו אולם התעמלות עם הילדים. לאחר ב- 10 דקות ההורים יוצאים מהאולם.
באותם 10 דקות יצא לי לראות כי בני לא מתעמל כמו יתר הילדים כלומר התנועות שלו מגושמות והוא לא רץ כמו כולם, לא קופץ כמו כולם וכו'.
לפני כשבוע ביקשתי מהמדריכים של החוג להיות נוכחת לאורך כל החוג על מנת לראות איך הוא מתעמל וראיתי כי הוא מתקשה לבצע תרגילים שילדים אחרים בני אותו הגיל עושים ללא כל בעיה.
חוץ מזה - באותו חוג שאני הייתי נוכחת המדריך אמר לילדים לקפוץ על רגל אחת. בני התקשה בתרגיל, וכשהמדריך שאל אותו - עשית, הבן שלי ענה לו - כן. בזמן שאני עומדת שם בצד ורואה שהוא לא עשה (כי קשה לו). כלומר הבן שלי שיקר למדריך שהוא עשה את התרגיל.
יש לציין כי לבני היתה בעיית התפתחות גסה מאוחרת. הוא הלך עצמאית בגיל שנתיים וחודש. היינו מטופלים בזמנו במכון להתפתחות הילד.
בני הולך לחוג הזה פעמיים בשבוע כי חשוב לי שהוא ילמד לבצע את התרגילים בצורה תקינה.
כמו כן אנחנו לוקחים אותו לגן משחקים בסופי שבוע והוא עומד ולא זז. קשה מאוד לגרום לו לעלות על מגלשה ולעשות איזשהי פעילות.
מה אפשר לעשות כדי לגרום לו להתעמל כמו כולם.
האם יש דרך אחרת לקדם אותו בנושא ההתעמלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות הילד - תגובה
ד''ר יהודה ברק28/10/2010לאם שלום
יש ילדים שההתפתחות המוטורית שלהם פחות טובה מאשר בילדים אחרים. זה אינו אומר שהם אינם יכולים להצטיין בתחומים אחרים. השאיפה לגרום לכך שהוא יהיה כמו כול הילדים האחרים בחוג, לעתים אינה ריאלית. עם זאת חשוב מאוד שילך לחוג התעמלות או חוג שחיה או כול חוג אחר שישפר את הכושר הגופני שלו. בתנאי שהדבר אינו נעשה בכפיה. רצוי שילך לחוג שהוא אוהב ונהנה ממנו גם אם השגיו פחות טובים. עצם ההשתפות בחוג חשובה והיא גם תשפר בכול זאת את יכולתו המוטורית. יש גם חוגים יעודיים שבהם יש מדריכים שמטפלים בילדים עם סרבול מוטורי. הבעיה היא שלרוב מדובר בחוגים שעולים כסף רב וצריך לבדוק היטב המלצות של כאלה שהיו בחוג זה או אחר. עצם העובדה שהילד היה בעבר בטיפול בבעיות המוטוריות שלו, מעידה על כך שיש בעיה מובנית. בחלק מהילדים הבעיה מסתדרת עם הזמן ובחלקה היא נשארת. השאיפה לתיקון המסורבלות המוטורית חייבת להיות ריאלית כדי לא לפגוע בילד. חושב לטפח את היכולות שבהם הוא טוב יותר.
בברכה
דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים רגישים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)