מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאוקסנה14/11/2010
שלום. איפה אפשר להסיג תמונות אבסורד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
15/11/2010לפעמים יש תמונות כאלה בעתונים, במוספים של יום ששי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש נכון בכינויי גוףאורית14/11/2010בני בן 3 ולא מפותח מאוד מבחינה שפתית אם כי הוא מרכיב משפטים יפים בעלי 4-5 מילים וכל הזמן נמצא במגמת שיפור. יש לו אוצר מילים מאוד גדול, והוא מצליח להביע את עצמו יפה ולהעביר את המסרים שהוא רוצה להעביר. אני מוטרדת מכך שהוא מתקשה בכינויי גוף. כאשר הוא מדבר על עצמו הוא משתמש בגוף ראשון (למשל, "אני רוצה...", "אני מטפס על הספה" וכו'), אבל לא מצליח להפנים כינויי גוף כמו "שלי" ו"שלך", או "לי" ו"לך". כמו כן, כשאני שואלת אותו שאלה (כמו למשל, "של מי המוצץ האדום"), הוא עונה לי "של איתמר", ולא "שלי" כפי שהייתי מצפה. אם אני אומרת שלו "זה המוצץ שלך", אז הוא חוזר "שלך" במקום "שלי". האם יש סיבה לדאגה? איך אני יכולה לעזור לו להשתמש נכון בכינויי גוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש נכון בכינויי גוף - תגובה
15/11/2010אורית שלום,
אין שום מקום לדאגה, זה שלב טבעי בהתפתחות ההבנה של מושגים אצל הילד , וזה יתוקן באופן טבעי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 ילדיםאורית14/11/2010שלום רב,
לי ולבעלי יש מחלוקת בנושא ואשמח לשמוע את דעתכם.
יש לנו פעוט בן 3 ותינוק בן 7 חודשים. התינוק החל עכשיו לזחול ומנסה ללא הרף לגעת בצעצועים של הגדול. מטבע הדברים הגדול צועק ובוכה כשזה קורה ואף מנסה להרביץ לקטן.
לדעתי הרכושנות שלו נורמלית וטבעית ולדעתי אין לאפשר לתינוק לגעת לו בצעצועים.
בעלי חושב שצריך לתת לתינוק לגעת בכל מה שיש בבית ולהרגיל את הילד בן ה3 שהכל זה של כולם. הצעתי הצעת פשרה שנשמור מס' צעצועים שחשובים לילד בצד והילד ידע שבהם התינוק לא נוגע ובכל השאר הוא יכול לגעת.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר2 ילדים - תגובה
14/11/2010אורית שלום,
בעלך צודק, וגם את צודקת. גם הצעת הפשרה שלך נראית הגיונית. העניין הוא לדעתי, שבאופן מעשי אי אפשר למנוע תינוק בן 7 ח' מלנגוע בחפצים שהוא רואה.
לכן, או שלא תאפשרי לתינוק להיות חופשי בחדר בו נמצא הבן הגדול (למשל - תשאירי אותו במיטה או בלול), או שתרגילי את הגדול, שלא יקרה כלום אם אחיו הקטן ייגע בצעצועים שלו. הרי בגיל זה, התינוק ייגע ויניח אותם, נסי ותראי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמרב13/11/2010שלום,
יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד לגיל הרך, ורציתי לדעת אם ישנם לימודי תעודה או תואר בנושא התפתחות הילד שאוכל להמשיך וללמוד, במטרה לעבוד בעתיד בתחום זה במסגרת הגניים או טיפת חלב.
אשמח לכל עזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה - תגובה
14/11/2010מרב שלום,
אין מקצוע כזה, ואין תכנית לימודים שמקנה אותו באקדמיה. יש מגוון מקצועות שעוסקים בכך : רפוי-בעיסוק, פסיכולוגיה, פיזיותרפיה, קלינאות-תקשורת.. כל מקצוע ניתן ללמוד בחוג המתאים באוניברסיטאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מקיף גופני - נפשיrina11/11/2010שלום רב,
אני אמא לילדה בת 7. עכשיו בכיתה ב'. הילדה מתקשה להחזיק עיפרון, "נוזלת"בגוף על השולחן, נרתעת באופן ברור מכתיבה. אינה מבדילה בשמות בין ימין ושמאל, אינה זוכרת שמות של מקומות ואנשים. אמנם נמצאת עכשיו בטיפול אלבאום. אך חסרה אבחנה מקיפה ומקצועית, כדי להבין מה באמת נדרש לעשות כדי לעזור. הילדה פעילה חברתית ונבונה מאוד. אנחנו מתגוררים במוקם מרוחק בערבה כשעתיים מאילת ומבוטחים בכללית. האם מישהו יכול לעזור בהפניה? רופא המשפחה המליץ על ריפוי בעיסוק, אך האבחון היה מאוד יקר וגם אין מישהו טוב בסביבה, אלא רק באילת.
תודה על ההתייחסות,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון מקיף גופני - נפשי - תגובה
12/11/2010רינה שלום,
אינני יודעת כיצד לעזור לך, כיוון שאינני מכירה את פרישת השרותים בדרום.
יחד עם זה, חבל שהאבחון לא ייעשה, וככל שיהיה מוקדם יותר, כן יהיה קל יותר להביא לשיפור.
התייעצי עם צוות בית-הספר : אולי להם יש מידע ודרך לאפשר לכם אבחון זול.
חשוב שתראה את הילדה מרפאת-בעיסוק, ואולי גם פיזיותרפיסטית. הם בוודאי גם ימליצו על פעילות ספורט, כמו שחייה, או התעמלות מכשירים שמחזקת את השרירים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 רגישיפית11/11/2010שלום,
בני בן ה-4 תמיד היה ילד רגיש ומתוק וחברותי.
השנה נכנס לגן חדש עקב מעבר מגורים. הוא "נכנס" לקבוצת בנים שבעוברים גנים יחד כבר כשנתיים או יותר. הוא מטבעו ילד רגיש וכל דבר גורם לו לבכות.
בסה"כ הוא מאד אוהב ללכת לגן, והצוות אומר שמהתחלה הוא מיד התחיל לשחק אף פעם לא נותר לבד ויודע ליצור קשרים וחברויות. מעולם לא בכה כשהשארנו אותו בגן ונפרד יפה.
אנחנו מוטרדים מרמת הרגישות שלו ומאד רוצים לעזור לו להיות קצת יותר קשוח.
לא לבכות מכל שטות (אני מבינה שבעיניו זו לא שטות )וכשנעלב אז להגיב בצורה מעט פחות תבוסתנית ורגישה.למשל כשילד מסוים לא רוצה לשחק איתו הוא יכול לבכות, או להרביץ לו.
מצד אחד, אני לא רוצה שיגדל להיות גבר אטום ואני רואה באופן חיובי את הרגישות שלו,ואני אף אומרת לו שמותר לו לבכות אם הוא רוצה. אבל גילו הצעיר ונוכחות ילדים בזמן הבכי מדאיגה אותנו שהם לא ינצלו זאת לרעה(בכל זאת ילדים..) בעלי חושב שאני טועה ושאני צריכה לומר לו שלא יבכה ולהיות יותר קשוחה איתו כדי שהוא יהיה קשוח יותר.
חשוב לציין שיש לו אח בן שנה וחצי והם מסתדרים יפה,הוא אח טוב הוא ילד מאד טוב, עוזר מדבר יפה, מקשיב למה שאומרים לו.
איך היית ממליצה לטפל בענין?מה לומר לו?
אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 4 רגיש - תגובה
12/11/2010ענת שלום,
הנושא מוכר לאנשי המקצוע, ואנו בהחלט קשובים לדאגת ההורים, במיוחד כשמדובר בבן.
עם זאת, צריך לקחת דברים בפרופורציה. ראשית, לא כל בן צריך להיות "מאצ'ו" מגיל צעיר. שנית, יש לרכות הזו גם יתרונות בחיים.
ושלישית - גיל 4 צעיר מדי לשינוי ולטיפול, וצעדיף לחכות עד גיל 8-9, כשהילד מבין יותר, ולו עצמו תהייה מוטיבציה לשנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה בלילהאביטל09/11/2010הבת הגדולה שלי בת 3 וחודש. בגיל שנתיים בדיוק היא ממש כבר לא רצתה חיתול, הורדנו לה והגמילה ביום היתה מדהימה.. פספוסים בודדים, מלבד זה הכל עבר חלק.
אחרי חודשיים בערך הורדנו חיתול בלילה , בהתחלה קמנו והערנו אותה, היא עשתה וחזרה לישון - ברור שזה לא תמיד עבד כי לא תמיד קמנו.. (זה היה בערך שלושה שבועות) - בהמלצתה של הגננת שלה הפסקו עם זה בטענה שזה לא מלמד כלום והוא לא תלמד לשלוט על הצרכים שלה לבד. אז הפסקנו.
יש לציין שהורדנו לה חיתול בלילה - לא כי היא קמה "יבשה".. פשוט לא הרגיש לי נכון לשים לה בלילה וביום לא (לאורך זמן) - מסר לא נכון, בלילה את קטנה וביום לא.. מה גם שהיא לא ממש אהבה לשים.
עד היום היא מרטיבה.. ומה שהכי משגע אותי זה שאין שום חוקיות.. לא מזמן חשבתי שזה ממש מאחורי, שלושה שבועות לא היה שום פספוס.. ופתאום כן. וכך הלאה.. יומיים יבשים, שבוע פספוסים וכו'..
אני כן מרגישה שהיתה קצת רגרסיה בגלל לידת התאומים שבאו אחריה.. (יש בניהם שנתיים וחצי הפרש).
אנחנו לא צועקים עליה חלילה, משתדלים להיות מאוד סבלנים, נותנים פידבקים חיוביים שהיא קמה יבשה..
בבוקר לא עושים סיפור - באופן אוטומטי לוקחים אותה, שוטפים אותה.. מחליפים במהירות מצעים - בקיצור, לא מייחסים לזה חשיבות.
קראתי קצת ושמעתי שזה לגיטימי עד גיל 5 (הרטבות בלילה).
שאלתי היא האם זה נכון, שנית, מדוע בכל זאת יש הבדלים ניכרים בלילות (שובע כן ושבוע לא..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבה בלילה - תגובה
10/11/2010אירית שלום,
עניתי לך בפורום אחר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לשפות שונותdeniz09/11/2010שלום רב
בתי בת 4 חודשים. אנחנו גרים בבולגריה. בבית מדברים איתה עברית, אך יש לה מטפלת 4 פעמים בשבוע שמדברת איתה באנגלית ובולגרית. כמו כן, הטלויזיה בבית בבולגרית/אנגלית, וזה מה שהיא שומעת ברקע. אנחנו נהיה בבולגריה עד גיל שנה וחצי. מה זה אומר לגבי התפתחות השפה שלה? אני לא רוצה שהעברית שלה תיפגע בשום צורה. לא אכפת לי שהיא תבין קצת בולגרית, אבל יותר חשוב לי שהעברית שלה לא תיפגע.
מה צריך לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשיפה לשפות שונות - תגובה
10/11/2010שלום,
כדי שהילדה תלמד עברית בצורה נכונה ובקצב תקין (כלומר: שלא יהיה איחור בהתפתחות השפה) צריך ליצור לילד סביבה שבה ברוב הגדול של הזמן הוא שומע רק עברית. אם זה לא קורה, עלול להיות עיכוב בלמידת השפה אצל הילד, או שלמידת השפה משובשת.
אולי תוכלי למצוא מטפלת דוברת עברית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthank u
deniz10/11/2010I cant find a nanny that speaks hebrew but when I'm with the baby i will put only Hebrew in the background.
thank u* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםמיכל09/11/2010שלום רב,
בני בן 3 ואנחנו מנסים לגמול אותו מטיטולים , ניסינו לפני חצי שנה בגלל רצון שלו להוריד את הטיטול והיה לו כמה פספוסים בגן ואז שחזר הביתה לא רצה יותר תחתונים רק טיטול ניסינו לדבר איתו ושום דבר לא הלך הוא רצה רק טיטול ,עזבנו אותו וחיכינו ששוב זה יבוא ממנו. לאחר התייעצות עם הגננת התחלנו שוב לנסות פשוט הורידו לו את הטיטול בגן לפעמים הוא מפספס ולפעמים הוא עושה בשירותים רק ששואלים אותו אם הוא צריך הוא לא אומר שיש לו פיפי או קקי. שהוא מגיע הביתה הוא גם מפספס ושאני מחליפה לו את התחתון הוא מבקש טיטול ולא מוכן להשים תחתון . בבוקר שוב שהולכים לגן הוא שם תחתון אבל ממשיך לעשות במכנסיים ולא אומר רק אחרי שהוא עושה . אני חושבת שהוא מוכן לזה מכל הבחינות אולי אני טועה ? מה לעשות ? להמשיך לנסות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטולים - תגובה
10/11/2010מיכל שלום,
לדעתי, לפי תיאורך, הילד עדיין לא בשל לגמילה, ואין טעם להוריד לו את הטיטול.הוא סובל, ואתם סובלים.
לדעתי, עדיף להחזיר לו את הטיטול, ולחכות עוד זמן מה עד שיבשיל. זה בטוח יגיע.
אין צורך לכעוס עליו, או להעביר לו מסר של "ילד קטן". מותר לו בגילו ועדיף לא ללחוץ עליו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 9.5 חודשיםרחלי08/11/2010שלום רב,
בני בן 9.5 חודשים, זוחל על הגחון {לא אוהב במיוחד}.לא מתיישב לבד ולא זוחל על שש הוא נעמד על שש ומתנדנד אך לא עושה צעדים, מתהפך בקלות מהגב לבטן אך לא להפך,הוא מושיט יד לחפצים שאני מגישה לו.מסתובב בציר.
חשוב לציין שהוא נולד בשבוע 35 בניתוח בעקבות דימום.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 9.5 חודשים - תגובה
09/11/2010רחלי שלום,
לפי תיאורך, לא נשמע לי שיש לך סיבה לדאגה.
ובכלל - הרי אינך "במדבר" : יש טיפת-חלב, ויש רופא-ילדים, הם עורכים מעקב התפתחותי, ואת תמיד יכולה להתייעץ איתם.
השתדלי לא לדאוג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושתיות יתראפרת08/11/2010שלום,
ביתי בת השנתים וחצי אוהבת לגעת ולחוש בדברים כמו: גבינה,קקי , סבון וכ'ו, שאלתי אם בגן היא גם מתנהגת כך והגננת אמרה לי שכל הילדים בני גילה אוהבים לחוש ולעשות זאת אבל היא עושה זאת יותר מכולם.
האם אני צריכה לקחת את הילדה לרופא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחושתיות יתר - תגובה
09/11/2010אפרת שלום,
יש ילדים שנהנים ממגע, יותר מאחרים. זו גם הדרך שלהם ללמוד את העולם, וזה נובע, באופן חיובי, מסקרנות ומהצורך הפיזי לחוש כל דבר.
זה תקין ונורמלי. אין שום צורך לקחת את הילד לרופא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בלילהמורן08/11/2010שלום רב.
יש לי ילד בן שלוש וחצי שגמול ביום כבר למעלה משנה.וגמול יפה.
את הגמילה בלילה משום מה דחיתי ואני חושבת שעשיתי טעות מאוד גדולה שלא עשיתי אותה בסמוך לגמילה ביום.
אני מנסה כבר למעלה מחודשיים לגמול אותו מהלילה וללא הצלחה.
ימים ספורים מתוכם הוא הצליח לישון מבלי להרטיב.
הבעיה היא שהוא יושן עם הפיפי ואפילו לא מעיר אותי שאחליף לו...
אני ממש מתוסכלת מהנושא בייחוד שביום הוא גמול יפה!לפעמים מרוב ייאוש בא לי להחזיר לו את החיתול... ואני יודעת שזה תהיה טעות גדולה!
אני מדברת איתו הרבה על זה והוא עדיין ממשיך לעשות ולישון עם זה...
מה עושים????
אשמח לתשובה בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה בלילה - תגובה
09/11/2010מורן שלום,
יש הבדל גדול בין שליטה ביום לשליטה בלילה : בלילה השליטה הרבה יותר קשה, כיוון שכשישנים,במיוחד בעת שינה עמוקה, מנגנוני השליטה אינם פועלים באותה בקרה.
הגמילה בלילה תמיד מגיעה הרבה השליטה ביום, ויש ילדים שאצלם זה קשה.
זה לא בכוונה, והילד באמת לא מרגיש כש"בורח" לו.
לדעתי - פשוט שימי לו בלילה טיטול, או תחתוני גמילה. אסור לכעוס עליו, הוא איננו "אשם", ועדיף לא להכניס אותו ללחץ.
אל תדאגי, זה יבוא מאליו. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור אצל בן 3קיילי08/11/2010שלום,
בני בן 3 וחודש. ילד מאוד חכם ומפותח.
מה שקצת מטריד אותי זה הדיבור. הוא התחיל לדבר מאוד מאוחר , סביב גיל שנתיים וחצי. עד אז, אמר רק מילים בודדות.
עכשיו הוא מדבר סה"כ בסדר, יש לו אוצר מילים גדול, הוא מחבר משפטים. יודע יחיד/רבים, זכר/נקבה. לפעמים מתבלבל, למשל במקום "אני" אומר "אתה". כלומר, אם הוא רוצה משהו, אומר "אתה רוצה".
הוא גם מחליף אותיות במילים, לא מבטא אותיות כמו פ, ש, ח ואולי עוד כמה
מעוות מילים. למשל במקום טלפון אומר טטרון וכו'.
האם בגיל שלו זה סביר? האם יש לפנות לקלינאית תקשורת?
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "גן שפתי". מה הקריטריונים להתקבל לשם?
הוא אמור להתחיל גן עירייה שנה הבאה ואני מודאגת איך ישתלב שם, כי אף אחד לא מבין אותו לרוב, רק אני ובעלי.
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור אצל בן 3 - תגובה
09/11/2010אלה שלום,
המתיני עוד כמה חדשים. לגבי השפה - ילד בגילו צריך לחבר מלים למשפטים בני 2-3 מלים (אני רוצה תפוח. תני לי כדור)
לגבי שיבושי היגוי - זה בסדר, עד גיל 4 ויותר.
גן שפתי מיועד לילדים שרמת הקושי שלהם, היא הרבה יותר חמורה יחסית לתיאור שלך.
בהחלט ייתכן שתהייה "קפיצה" בחדשים הקרובים והכל יסתדר.
דברי אליו הרבה, קראי לו ספרים קטנים, בשפה פשוטה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות בדיבור??
הדס29/11/2010הבן שלי בן 3, התפתחותו תקינה ביותר, ילד חכם, רגיש להבחנתי בעל אינטיליגנציה רגשית גבוהה.
מגיל צעיר השתמש בשפה פרטית משלו, על אף שלא ניתן היה להבינו אפשר היה להבין כי מתקיים משפט שלם וכאילו להוסיף נקודה, פסיק או סימן קריאה בדבריו, מדובר היה ברמת נאומים שלמים.
כיום מצליח לדבר, בסך הכל בונה משפטים ומצליח לבטא עצמו, עם זאת עולה בעיה סביב האות ר', כמו כן לעתים בחלק מהמשפטים הג'יבריש מופיע ואז מתקשים בסביבתו להבין אותו חשוב לציין כי אני מבינה אותו ועוזרת לו בשאלות מכוונות להסביר את רצונו.
יש לציין כי עדיין נעזר במוצץ.
האים להיות מוטרדת???
שנה הבאה מיועד לגן עירייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקימה באמצע הלילהנגה07/11/2010שלום,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים, ילד מקסים! מאוד חכם ומפותח לגילו. מזה כמה חודשים הוא מתעורר באמצע הלילה ובא אלינו למיטה. לי אין שום התנגדות לקבל אותו לשון לצידי, אבל בעלי מתנגד לכך מאוד. הוא טוען שיש לקבוע גבולות ברורים ומיטת ההורים אינה מקום בשבילו. יש לנו ויכוח קשה בנושא. משום שהוא לוקח את בני לחדרו - תוך שהילד צועק ומתנגד.. הוא מאוד עקשן, ואינו מוותר.. ולבסוף לאחר זמן הוא אכן נרדם, אבל אני לא מסכימה לזה.בעלי טוען שמאחר שכמה פעמים נכנסתי לחדר, תוך המהומה, הילד מצפה שאגיע ולכן הוא לא מוותר. יש לציין שיש לנו תנוקת בת חמישה חודשים, שישנה איתי לרוב.
מה לדעתכם עלי לעשות?
תודה מראש טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקימה באמצע הלילה - תגובה
08/11/2010שלום,
אין גישה אחת, כפי שאת רואה, וכל אחד מצדד בגישה שנוחה לו.
אני בעד התעקשות, עד שהילד ילמד שמקומו לא במיטת ההורים.
כנראה, שתצטרכו לערוך דיון מעמיק בין שניכם, כדי להגיע להחלטה המקובלת על שניכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נגה08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר איזוןריקי07/11/2010שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים ומזה זמן מה שמנו לב לכך שכאשר היא משחקת היא מפעילה רק את יד ימין וביד שמאל שלה היא חייבת להחזיק צעצוע . כאשר מנסים לקחת לה אותו היא מתחילה לבכות. חשוב לי לציין גם שיש ל העדפה מאוד ברורה לצבע כתום והיא תמיד תבחר להחזיק חפץ בצבע כתום גם כאשר הוא קיים בצבעים נוספים (כגון במגדל כוסות או בחישוקים להשחלה במוט) .
ושאלתי היא ממה זה נובע ומה ניתן לעשות כדיי לגרום לה להפעיל את יד שמאל מבלי זה ילווה בבכי? מה ההשלכות של זה במידה ולא יווצר שינוי?
והאם יש משמעות לכך שיש לה העדפה לכתום?
הדבר מטריד אותי מאחר וזה גורם לכך שהיא מוגבלת בתנועה שלה . לדוגמה כאשר היא זוחלת- זוחלת לרוב זחילת גחון שהחלה בגיל 11 חודשים, היא זוחלת על צד ימין תוך שהיא אוחזת חפץ ביד שמאל. בימים האחרונים החלה להעמד תוך שהיא נשענת על הספה, אך חוסר השימוש ביד שמאל מקשה עליה ואפילו במקלחת היא אוחזת צעצוע .
חשוב לי לציין שהיא ילדה מאוד פעלתנית, סקרנית, תקשורתית חייכנית ומאוד מפותחת . מבחינה מוטורית היה עיכוב בהתפתחות שלה אך היא כבר דיי מצליחה לגשר עליו.
הדבר מאוד מדאיג אותי ואשמח לקבל את התייחסותכם לנושא.
תודה,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר איזון - תגובה
08/11/2010ריקי שלום,
כדאי להתייעץ עם רופא הילדים בעניין זה. אולי ישלח אתכם להתייעצות עם פיזיותרפיסטית התפתחותית , כדי לברר מדוע הילדה מעדיפה צד אחד. ייתכן, שזה קשור לאיחור המוטורי שלה. כדאי לבדוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)