מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאוקסנה16/09/2010
שלום. אני מנסה להתחיל עם ילד ללמוד אות פותחת ואות סוגרת וגם הבנה בזיהוי מילה.
שאלה:
1. איך יותר נכון ללמד ילד אות פותחת/סוגרת או אות ראשון/אחרון? (כי ראיתי גם ככה וככה).
2. על נושא הבנה בזיהוי מילה. (הבנה בזיהוי אות ילד יודע). האם מילים צריכים להיות עם ניקוד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
16/09/2010אוקסנה שלום,
אני לא מורה. תפני למורה בבית-ספר, והיא תדריך אותך איך ללמד את הילד.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה עם הילדהלימור16/09/2010ביתי בת 2.9, ילדה פעילה ומקסימה
בד"כ את שעות אחה"צ אנחנו מבלות בפעילות מחוץ לבית (גני שעשועים, קניונים, ג'ימבורי וכו'...)
לפעמים גם מול הטלויזיה או משחקות בבית במשחקי דמיון (מטבח, בובות, סופרמרקט וכו')
מעולם לא ישבתי איתה עם חוברות או דברים לימודיים.... לא חשבתי שזה בכלל לגילה עדיין
רק אתמול הבנתי מחברותיי שזה חלק חשוב לביצוע ולעבודה מול הילד
אשמח מאד להמלצות על חוברות עבודה (שמות של חוברות כאלו לעבודה בסיסית וראשונית מול הילדה)
וכמובן לעוד המלצות לאיך לעבוד איתה ומה לעשות איתה בשעות הפנאי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעילויות עם ילדים קטנים
16/09/2010לימור שלום,
אפשר בהחלט לשחק עם ילדה בת 2.9 ליד שולחן בכל מיני משחקים : ציור, פלסטלינה, הרכבת פאזלים, מעט ציור (צביעה), הדבקת מדבקות, אפשר ללמד אותה להרכיב לוטו (מה דומה/מה שונה).
בגיל זה טווח הריכוז הוא קצר, לכן אין טעם לעשות זאת בפרק זמן יותר מאשר 10 דקות, אבל כדאי.
שנה טובה, עבודה פורייה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לילדה בת 3שרונה14/09/2010דר' יוכי שלום רב,
ביתי בת 3, אובחנה מגיל ינקות כהיפוטונית בפלג גוף תחתון מה שגרם לה לעיקוב התפתחותי במוטוריקה גסה אך היא משתפרת ומצמצמת פערים,, בשל כך במסגרת המעקב איתה היא נשלחה לאבחון אצל מרפאה בעיסוק.
המרפאה הבחינה בכך שבזמן הפעילות שלה עם הילדה כל רעש הסית את תשומת ליבה אך די מהר היא חזרה לריכוז, זה קורה לה גם בזמן משחק איתי כאשר מגיע שלב שהיא לא ממש יודעת ומתחילה כניראה להרגיש לא נעים אז היא מבקשת משחק אחר למרות העידוד שלי.
עוד אובחן שהילדה לא מחזיקה נכון/חזק את העיפרון ומפעילה יותר כוח מכרית כף היד ולא דרך האצבעות(מתקשה בקורדינציה של אחיזת הצבת)
כמו כן ביתי לא הצליחה להעתיק נכון ציור ועיגול כפי שניתבקש ממנה וגם לא הצליחה להרכיב בלגו לפי הדוגמה שנתבקשה.(אציין שנחשפה לזה בפעם הראשונה)
על סמך זה אשמח לקבל דרכים איך ניתן ללמד אותה להעתיק, להחזיק עפרון וכו' בדרכים יצירתיות.
ושאלה נוספת האם יש משהו שניתן לעשות על מנת שלפר את הריכוז שלה ולמנוע בעיות בעתיד?
אשמח לדעתך המקצועית.
בברכה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 3-מוטוריקה עדינה
15/09/2010שרון שלום,
כל מה שאת מתארת בגיל 3, הוא "לא נורא", במיוחד כאשר ידוע שמדובר בילדה היפוטונית, וקצב התפתחות קצת איטי.
כדאי שתישארו במעקב של רפוי-בעיסוק, שיראו אתכם כל 2-3 חדשים, וידריכו אתכם איך לעבוד עם הילדה.
בינתיים, טוב לעבוד עם הילדה בפלסטלינה, ללוש בבצק, לצייר עם צבעי אצבעות, למרוח צבעי גואש במברשת, להרכיב בדופלו, פאזלים קטנים מעץ.
עוד חצי שנה תוכלו לשחק איתה במשחקי שולחן, כמו לוטו ודומינו, לשיפור הזכרון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 ושלושה חודשיםעליזה14/09/2010בני בן הארבע ושלושה חודשים מפותח מאד מבחינה שפתית וכללית (דיבור,הבנה, זכרון,הקשבה לתוכניות)אך אינו מזהה אותיות או ספרות. אני מנסה ללמד אותו תוך כדי משחק אבל הוא לא תופס.האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4 ורבע
15/09/2010שולמית שלום,
ילד בן 4 אינו אמור לזהות אותיות ומספרים, זה עדיין לא משמעותי עבורו. חכו עוד קצת. זה "מגיע" לקראת גיל 5.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויסות חושיחןחן14/09/2010הבן שלי בן חמש וחצי נמצא שנה שניה בגן שפתי בגלל איחור שפתי ומוטוריקה עדניה. במהלך השנה שעברה השפ שלו השתפרה ועבודות יצירה שלו ישתפרו להפליא , אך ישנה בעיה אחת שמעכבת אותו בעית הויסות חושי שגורמת לו להיות הילד האלים בגן, שובב שצריך השגחה תמידית. בגן שלו כולם קטנים ממנו ויש שניים בני גילו מבחינת הרמה שלו שנה שעברה היה הכי טוב מכולם ולא היה לו דמות חיקוי , חברים שישחקו איתו ומהם ילמד וישתפר. ולדעתי הדבר קצת פגע בו כי לו היה לו ממי ללמוד ולהתערבב. שנה שעברה רציתי לשלב אותו בחינוך הרגיל אך מאחר וכשהיה קטן עבר מספר גנים הפסיכולוגית של הגן המליצה לי לא לעשות את זה כי אולי זה לא יעשה לו טוב מבחינה ריגשית ולכן הבטיחו לבצע שילוב בגן הרגיל בשנה הבאה יומיים בשבוע. השנה התחילה ובגלל שיש לו בעיות התנהגות מסרבים לשלב אותו.
שאלתי היא כזאת האם מותר להם למנוע ממני לשלב את הילד בגן משולב והאם כדאי להילחם.
חשוב שיש לי ילד מקסים שהשתפר בהרבה מובנים ובשנה הבאה הוא עולה לכיתה א'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויסות חושי ??
15/09/2010שלום,
כדאי לבקש שהילד ישולב בגן רגיל, לפחות יום בשבוע, ובמקרים רבים, במשך השנה מאד משתדלים לעשות זאת.
יחד עם זה, ייתכן שהאלימות והאימפולסיביות מצביעים על סוג של היפראקטיביות וקשיי ריכוז, שהם יותר מקשיים בוויסות חושי, וכדאי לטפל בזה.
אני מציעה שתפנו לנוירולוג-ילדים, או פסיכיאטר-ילדים, ותתייעצו איתו. ייתכן שיציע טיפול תרופתי, ומנסיוני - זה משנה את התנהגות הילד באופן מופלא לטובה.
כל טוב, שנה טובה ! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגןדבורה12/09/2010הבן שלי בן שנתיים וחודשיים והחל מספטמבר נכנס לגן פרטי עם 24 ילדים עד השעה 12:30. לפני כן הוא היה עם מטפלת בבית מגיל 4 חודשים. בבית הוא היה רגיל לשיגרה קבועה ורוב הזמן היה חייכני חברותי ונינוח. מאז שהחל את הגן התקפי הזעם נהיו תכופים הרבה יותר וכמעט ואין יום שהוא לא פורץ בבכי עם איבוד שליטה.
בבוקר הוא לא הולך ברצון לגן , בוכה ומבקש להישאר בבית. הוא אינו יוצר אינטרקציות חברתיות ורוב הזמן נצמד לגננת וסוחב אחריו את החפץ מעבר שלו (שמיכה). אוכל לא בצורה מסודרת כאשר בבית אף לא היה אכלן בררן ותמיד אכל טוב וברצון.
בשעות אחר הצהריים הרבה פחות נינוח ומשתף פעולה מהרגיל.
אני יודעת שהגן הגננות נותנות יחס טוב ומכבד לילדים ושהוא נמצא בידיים טובות.
אציין שבבית הוא מביע כעס על זה שהשאירו אותו לבד בגן ומבקש שלא נשאיר אותו לבד. לאחרונה גם מסרב ללכת לבד עם סבא וסבתא שקודם לכן היה מאוד שמח לפגוש וללכת איתם בלעדינו. נראה שהוא מפחד שאם הוא עוזב אותנו אנחנו לא נחזור.
מה הזמן הסביר לשינוי מגמה והתאקלמות לסביבה החדשה של הגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לגן
13/09/2010ההסתגלות נמשכת כשבוע עד חודש.
בשל החגים שהתחילו מוקדם, ומשבשים את קביעות הביקור בגן, ייתכן שההסתגלות תתעכב מעט, ותימשך עד סוף אוקטובר (כחודש אחרי החגים).
לא נורא, סבלנות, זה מגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס ורוגזרותם09/09/2010בני בכמעט בן ארבע.ילד בוגר מאוד ולרוב קשוב ונהדר.בתקופה האחרונה הוא החל לכעוס נורא על לא כלום.הוא מגיב בהתנגדות קשה שמתבטאת באמירת לא ובעקשנות חזקה ובליווי כיווץ גבות ןפנים זעופים.הוא יכול להגיב כך כשילד חדש בא לשחק איתו והוא מתנגד לו,או כאשר הוא לא מקבל את רצונו.הכל יכול להיות בסדר ולפתע הוא נעלב(מלא כלום)ובורח או מגיב בתוקפנות(לא הרבצות .כי אם מלל).תגובתי מתחלקת לשניים :או התעלמות ותוך מס' דקות הוא חוזר לעצמו,או(כי אינני יכולה לסבול את התנהגות הזו)כעס גדול עליו.
האם זה נורמאלי ,מאיפה התנהגות זו נובעת?(חבריו אינם מתנהגים כך)
זקוקה לעצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסכול
10/09/2010רותם שלום,
דפוס התגובה שאת מתארת אופייני יותר לגיל 3, שנחשב גיל המרד. אבל יש ילדים שמתחילים לבטא תחושות אלה בגיל מבוגר יותר, כמו הילד שלך.
הדרך הנוכנה היא להתעלם, ולהניח לילד להרגע.
כשהוא רגוע, טוב לדבר איתו על התגובה שלו, לשקף לו מהקורה : לומר לו שאתם מבינים שהוא כועס, כי התאכזב, כי לא קיבל מה שרצה, כי היה לו קשה, וכו'. אפשר להציע לו פתרונות אחרים להתמודדות . למשל, מה יכול היה לעשות כדילשכנע את הילד האחר לעשות מה שהוא ביקש, או - מדוע לא נתתם לו את מה שרצה.
כל טוב, שנה טובה, וללא כעסים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן או מטפלת?לונה08/09/2010שלום לכם ותודה מראש
בני בן שנה וחודש, הולך ומפותח יפה, עד עכשיו היה איתי בבית. בשעה טובה התחלתי לעבוד, כרגע רק יום בשבוע ובהמשך יתווספו עוד יום יומיים. חשוב לי וכיף לי הזמן איתו בבית ולכן חשבתי להכניס אותו למסגרת רק ליומיים.
אני שומעת הרבה את הגישה שזה מאד מבלבל אותם להיות בגן רק כמה ימים בשבוע. השאלה מה עדיף? שבוע שלם בגן או קצת בגן והשאר הזמן היקר והאיכותי עם אמא?
ואם אני בוחרת במסגרת חלקית, האם יש עדיפות למטפלת עם עוד 2 ילדים או ממש גן עם עשרה ילדים פלוס?
אשמח לשמוע את דעתכם, תודה.
חג שמח ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן או מטפלת?
09/09/2010לונה שלום,
אין תשובה אבסולוטית, וזה תלוי בהרבה גורמים, גם מבחינת הנוחיות של ההורים.
מבחינה אישית ומקצועית - אני מעדיפה מסגרת של משפחתון, או מעון טוב. חשוב שיש סדר-יום מאורגן של פעילויות, חשוב שיש הרבה משחקים ואביזרים, חשוב לילד להיות בחברת ילדים נוספים, כך שהוא יוכל לחקות אותם וללמוד מהם.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילהאתי07/09/2010ד"ר בן-נון שלום רב,
בעבר ליווית אותנו בהצלחה בתהליך הגמילה הארוך (ארך כשנה) של בתי. כיום היא בדיוק בת 4 ולפני כשלושה חודשים השלימה את תהליך הגמילה. בחודש האחרון מידי לילה (בלי לפספס...) חזרה להרטיב ולהביע התנגדות כללית ללכת לשרותים. ברקע, נכנסה לקייטנה חדשה לשבועיים ולפני שבוע התחילה גן חדש. כשבוע לאחר שההרטבה חזרה, לא התייחסנו לזה ברצינות כי הבנו שהיא חזרה "לאבד שליטה" או "לקחת לשליטה" בנושא היציאות שלה על רקע השינויים הגדולים.
מה שקורה בחודש האחרון, הוא שאנחנו לוקחים אותה לשרותים לפני השינה ופעם אחת באמצע הלילה. הבעיה היא שהיא כל כך בשליטה שאפילו את הפיפי של אמצע הלילה היא מסרבת לעשות או שהיא עושה לפני שאנחנו לוקחים אותה. בקיצור חזרנו בגדול אחורה...
אשמח לקבל את עצתך כיצד עלינו לנהוג?
חג שמח ושנה טובה :)
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבה
09/09/2010אתי שלום,
ברור שהילדה נסוגה, בשל שינויים רבים בחייה, שיצרו אצלה מצוקה. חלק מההתמודדות הוא מאבק כוח נגדכם, שלא ללכת לשרותים, אולי כדי לקבל תשומת לב, או להביע את מחאתה, על השינויים ש"גרמתם" לה בחייה.
הדרך היעילה ביותר היא להתעלם, ולהיות סבלניים.לא לכעוס, לא ללחוץ, אפשר אפילו להציע לה שוב לשים טיטול בלילה, לא כדי להעליב אותה, אלא כדי שיהיה פחות לא-נעים לקום רטובה.
אל תתייאשו. זה יחלוף.
שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה טובה גם לך :)
אתי11/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ו 4 חודשים ובעית דיבור:אליה06/09/2010בני בן שנתיים ו 4 חודשים
לפני כחודשים וחצי התחלנו מס' מפגשים עם קלינאית תקשורת ולאחר כ 4 מפגשים עברנו לטיפול שבועי אצל שלומית נאור יהל
ישנה התקדמות מינורית בשפה, אוצר מילים דל מאוד
היום הוא עבר אבחון אצל קלינאית מומחית שאמרה שהוא בבעייה קשה מאוד
כן יודע להגיד אבא אמא, את השמות שלנו, לא, שמות של חלק מבני הדודים ועוד כ20-25 חלקי מילים
מבין מצויין
מבצע הוראות/בקשות מצויינות
ילד מתוק ומקסים
אנחנו בלחץ אטומי
אנא עיצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור שפתי
07/09/2010אליה שלום,
בוודאי שאתם מודאגים, אך נסו לשים דברים בפרופורציה. ככל הנראה שיש תופעה של איחור שפתי, אך היא איננה מסכנת חיים חלילה, והיא בדרך כלל משתפרת וברת-תיקון. מעודד במיוחד שהוא מבין היטב, והאיחור הוא כנראה רק בידבור ולא בהבנה, ופירושו של דבר שהוא ילד בעל אינטליגנציה טובה.
ייתכן שהקלינאית תקשורת החדשה קצת פסימית מדי, או מנסה להרשים אתכם, ומגזימה מעט.
מכל מקום : חשוב שתדברו הרבה אל הילד, מה שיותר....
כל טוב ושנה של התקדמות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!
אליה12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה באחוזוןלי06/09/2010הבן שלי בן חודשיים ושבוע והוא קפץ מאוד באחוזונים.
זה קצב הגדילה שלו:
נולד במשקל 3394 , אורך 50
היום בגיל חודשיים ושבוע שוקל 5800, היקף ראש 41 , גובה 59
בחודש האחרון הוא אוכל 120 CC תמ"ל (סימילאק) 6 פעמים ביום. זה אומר שבחודש האחרון הוא אוכל פחות ממה שמשקלו ולמרות זאת הוא עלה מאוד. יש לציין שבהתחלה אכל מעל למה שהיה צריך (120 אכל מהר מאוד כבר בגיל 3 שבועות) אבל מאז לא העלתי לו אפילו שעלה במשקל וכבר צריך לאכול יותר.
שאלותיי הן
1. האם יש מקום לדאגה? האם צריך בדיקות או משהו כזה?
2. באיזה אחוזון הוא כיום?
3. האם להמשיך לתת לו 6 ארוחות של 120 (יוצא 720 סה"כ ביום) או להעלות כמות שתתאים למשקלו כיום שזה בערך 870?אני פוחדת שימשיך להשמין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתם לענות לי....
לי07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה באחוזון
09/09/2010אמא יקרה שלום,
אני מציעה לך להפנות את שאלותייך לטיפת-חלב, שם עוקבים אחר הגדילה של הילד. יש שינויים בגדילה מידי פעם, וצריך לבחון אם מדובר במגמה, או בתקופה קצרה חולפת. רק לפי זה נותנים את הייעוץ הנכון.
המשיכו במעקב מידי שבוע, ותראו בעוד חודש.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור בגוף לא נכון בת שנתיים ו 7ליאור06/09/2010ביתי בת שנתיים ו 7 חודשים מדברת בגוף לא נכון וכל מה שאנחנו עושים כדי לתקן זאת לא עוזר, לדוגמא כשהיא רוצה לאכול אז היא אומרת "רוצה לאכול?" במנהד של שאלה, אם היא רוצה כדור היא אומרת "תן לה כדור" הרושם הוא שהיא מדברת כאילו אנחנו פונים אליה ולא היא אלינו, הבנתי שדיבור בגוף לא נכון הוא סימן לאוטיזם ולכן אני מודאג.
פרט לכך הילדה התחילה עכשיו ללכת לגן, לא היתה כמעט קודם לכן בחברה של ילדים אחרים, כשמעודדיםלה מתקשרת ומשחקת עם ילדים אחרים, עם מבוגרים אחרים שהיא מכירה, היא משחקת ויוצרת תקשורת ברמה טובה, מביעה רגשות וחיבה, מחבקת מנשקת, יודעת לשיר כמה שירים, יודעת לקורא ספרות, כמה אותיות ברוסית, מדברת משפטים של 4 עד 5 מילים האם לדעתכם יש צורך לקחת את הילדה לאיבחון כלשהו או שזה מוקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור נכון
07/09/2010ליאור שלום,
זה די שכיח שילדים מדברים כפי שפונים אליהם : בגוף שלישי. זה בהחלט לא סימן לאוטיזם !!!
חכו עוד חצי שנה. תראו שזה יחלוף.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגייה נכונה של אותיות וזיהוי תבעיםאמא מודאגת05/09/2010שלום,
בני בן שנתיים וחודש ומאד מפותח מילולית (אוצר מילים גדול מאד, בונה משפטים בני שלושה וארבעה מילים, מצטט קטעים שלמים מספרי ושירי ילדים). אבל יש שני דברים שהבחנתי בהם שהם קצת אחרים מילדים אחרים בגן:
1. הוא לא מבטא את האות ר' והאותיות השורקות שלו מבוטאות לא נכון (ש כמו ס, צ כמו TH באנגלית).
ניסיתי מספר פעמים לעבוד איתו על הגיית האות ר' על דרך של משחק אבל הוא לא מצליח, הוא מחליף אותה ב: א במקום. למשל: לא רוצה זה לא אוסה וכו'.
האם יש מקום להתחיל לטפל בזה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בבית כדי לעזור לו?
2. הוא לא מזהה צבעים. הוא זוכר את הצבעים מהסיפור מעשה בחמישה בלונים בעל פה והוא מכיר שמות של צבעים, אבל הוא לא יודע לקשר בין צבע שהוא רואה לבין שמו.
באיזה גיל ניתן לצפות שהוא ידע לזהות צבעים? מלבד הקראת סיפורים על צבעים והצבעה על צבעים שונים בבית ובגן, מה עוד ניתן לעשות כדי לעודד אותו ללמוד זאת?
המון תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהגייה נכונה וזיהוי צבעים
07/09/2010אינסה שלום,
הגייה נכונה של ר ו-ל צפוייה עד גיל 4, ולא נהוג לטפל לפני כן.
לגבי צבעים - ילדים רוכשים ידע זה עד גיל 3 לערך.
תני לו את הזמן. זה יגיע.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכבת הגיל בגן לילד בן שנה ו3 חודשיםישראל05/09/2010שלום
בני בן שנה ו 3חודשים והתחיל החודש גן בפעם הראשונה בחייו.
בגן החליטו שבני יהיה בתינוקייה שהגילאים הם חצי שנה עד שנה וחמישה חודשים.
אני מוטרד מהנושא כי בתינוקייה אין לו ממש ממי ללמוד ולהתפתח כי הוא בן הגדולים.
ישנה עוד כיתה של שנה וחמש עד שנתיים ורציתי לדעת האם לא יהיה זה יותר מתאים לכיתה זאת?
כך הפעילויות יהיו יוצר מפתחות וגם האינטרקציה בין הילדים תיהיה יותר מפותחת.
בהערכה,
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיבוץ בשכבת גיל מתאימה
05/09/2010ישראל שלום,
אתה בהחלט נשמע צודק ומשכנע, ואני מציעה לך לא לוותר. לפעמים השיבוץ בשכבת גיל נעשה על בסיס מספר הילדים, כדי שלא יהיו יותר ילדים בשכבת גיל מסויימת, ולא משום שהם מתאימים לשכבה כזו או אחרת.
מקווה שיאפשרו לכם. זה בהחלט חשוב עבור הילד להיות בסביבה של ילדים אחרים בני גילו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוץ בשכבת גיל מתאימה
רינה07/09/2010ד"ר יוכי שלום
תודה על תשובתך ועל זמנך שאת מבלה בפורום הזה...
התשובה שלך רק חיזקה את הדעה שלי כמובן.. והיום הייתה לי פגישה עם מפקחת הגנים (פרטי) הפגישה הייתה מאוד וויכוחית! שוב הילדה שלי היא בת 3 עוד שבועיים נמצאת בקבוצה בת 18 ילדים מתוכם 5 הם בני 3.. ו-13 ילדים הם בני 2.3-2.6. יש עוד קבוצה (אחרונה) בה כ 20 ילדים וחצי מהם בני 3+ וחצי 4+. המפקת טוענת כי זו חלוקה הכי טובה ילדה שלי כי יש גם בני גילה בקבוצה שלה וכי בקבוצה מעל יש ילדים שהם בני 4+ וילדה בת 3 יהיה לה קשה להתמודד איתם.
בשיחה איתה לא ויתרתי לה ונקבעה עוד פגישה לשבוע הבא אחרי שהמפקחת תכיר כל הילדים בשתי הקבוצות וכנראה לפי זה תהיה החלטה שבוע הבא האם להעביר אותה או לא...
אני לא יודעת איזה עוד תרוץ היא תוכל להביא שבוע הבא כי מבחינתי היא חייבת לעבור קבוצה.
אני פונה אליך בתור מישהי מקצועית בעניין..האם באמת ללכת איתם עד הסוף עד שיעבירו אותה אושזה לא כזה נורא... אני לא רוצה שבסוף האגו שלי או שלהם ינצח אני באמת רוצה טובת הילדה.
לא ציינתי כי ילדה חמודה מאוד, זורמת, לומדת דברים חדשים, מתחברת לילדים גם מחוץ לגן...
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכבת גיל מתאימה
09/09/2010רינה שלום,
בהחלט יש מקום להתעקש עם המפקחת, או לשקול העברה לגן אחר.
מאחלת לכם בהצלחה, ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות ילד בן 3רינה05/09/2010שלום
ילדה שלי היא בת 3 החודש. בגן שלה היא נמצאת בקבוצה של ילדים בני 2.4 כלומר בקבוצת ילדים קטנים ממנה ..... שאלה שלי האם יש בזה חיסרון כלשהו לילדה בגיל ההתפתחות שלה? בגן יש קבוצת ילדים יותר גדולים החל מ3.4 ועד 4+ (מה שידוע לי) אני מאוד רוצה שהיא תעלה לקבוצה של גדולים יותר...מנהלת הגן טוענת כי לא ניתן כי יש בקבוצה של הגדולים ילדים בני 4+.
אני מאוד חוששת שאי העלת ילדה לקבוצה של גדולים יותר שהם יותר מתאימים לגילה אולי יכולה לפגוע בהתפתחות שלה...
אבקש את ההעצה שלכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיבוץ בקבוצת גיל מתאימה
05/09/2010רינה שלום,
גם השאלה לפנייך היתה כזו.
זה בהחלט חשוב שילד יהיה בקבוצה מתאימה לו בגיל, עם ילדים בני גילו, כי כך הוא לומד מהם בצורה טובה.
אבל, לפעמים בגנים, השיבוץ נעשה לפי נוחיות של הגן, כדי שלא יהיו הרבה ילדים בשכבה אחת, ומעט בשכבה אחרת.
לא צריך לוותר, ומותר לדרוש, שיוסיפו עוד מטפלת אם צריך, על מנת שכל הילדים בגיל דומה יהיו יחד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם ישרים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)