פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים
    גל
    01/12/2010

שלום

בני בן שנתיים ויש לי 2 שאלות לגביו:

1. בני עדיין אינו מדבר חוץ ממילים בודדות, השיעה מעולה וההבנה טובה מאוד לכן אני עדיין מחכה. מתי עלי לפנות לעזרה במידה ולא יתחיל לדבר???

2. בני נכנס השנה לגן ועד סוכות זה לווה בקשיים ובבכי בכל בוקר (עכשיו כיף לו) כדי להקל עליו ושלא יגיע לגן בוכה הייתי מרימה אותו בידיים בדרך לגן ומברת איתו, הבעיה שכעת הוא לא מוכן ללכת ברגל לגן אלא רוצה רק ידיים, איך אני מחזירה אותו להליכה רגלית??? (יש לציין שהוא הולך ברגל למקומות אחרים ואפילו לא רוצה לשבת יותר בעגלה)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• בן שנתיים - תגובה

02/12/2010

גל שלום,
    לגבי הדיבור - בגיל שנתיים זה בסדר. המתיני עוד קצת. בוודאי ישתפר בהמשך.
    לגבי ההליכה - הרי ברור שהילד התרגל שלגן "נוסעים" בעגלה, וזה חלק מהשגרה. אם זה לא קשה לך במיוחד, הייתי מאפשרת לו. מה רע בכך ? מין פינוק של בוקר.......
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    גל
    01/12/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים מבחנית דיבור אני מרגישה שהיא לא מתקדמת היא לא יודעת לדבר אומרת רק: אבא , AMA שזה אמא, בוא, פה, מה, גגל זה דקל, תתה סבתא, רוב ההברות שהיא מוציאה מהפה זה הברה אחת ,יודעת להגיד פה PO , או זה עוד, וזה המילים בגדול מים היא לא יודעת להגיד למשל והאוצר שלה לא ממש מתרחב אולי מעט.
    אני רוצה לציין שמבחינה התפתחותית היא עשתה הכל לאט הליכה בגיל שנה ו 8 וכמובן את הפעלות שלפני הלכיה גם מאוחר להתהפף מצד לצד לזחול וכ'.

המפרס שלה עדין פתוח ולא זיהו איזה בעיה מיוחד רק לעשות לה מעגב היקפ ראש.

אני רוצה לציין שהיא מבינה כל מה שאומרים לה לעשות.

מה עלי לעשות במקרה הזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• המשך

גל
    01/12/2010

היא יודעת להגיד גם עין והיא לא במסגרת של גן אלא איתי בבית
    דג אומרת דה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

02/12/2010

גל שלום,
    בסך הכל הילדה שלך נחשבת בנורמה לגילה. במיוחד אם את יודעת , שההתפתחות שלה היא בקצב איטי בכל דבר. אז כנראה אינך צריכה לדאוג, וזה יגיע.
    בוודאי שהעובדה שהיא בבית איתך לא תורמת לה, ואני בטוחה שלו היתה בגן עם עוד ילדים, היתה מתקדמת יותר.
    כרגע אינני חושבת שצריך לעשות משהו, אלא לדבר אליה הרבה, להקריא לה סיפורים קצרים וכד'.
    אם יהיה עיכוב בעוד 4-5 חדשים, לקראת גיל שנתיים וחצי, בקשי הפנייה לקלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 אינה מוכנה לישון במיטתה
    ליאור
    01/12/2010

לפני כחודש וחצי העברנו את ביתי ממיטת תינוק שבה היא ישנה למיטת נוער, לציין כי עד אז היינו פשוט מניחים אותה במיטה, אומרים לה לילה טוב, שמים לה מוזיקה, יוצאים מהחדר וסוגרים את הדלת, היא היתה מרדימה את עצמה כעבור זמן מה.
    מאז שעברה למיטה רגילה, מסרבת להישאר בה לבדה בחדר, מתעקשת שנישאר לידה בחדר, כשהיא מתעוררת(לפעמים אחרי שעה שעתיים) ורואה שאין אף אחד לידה, היא מתחילה לצרוח בהיסטריה יורדת מהמיטה ובאה אלינו כל הנסיונות שלנו להחזיר אותה למיטה כאשר אנחנו לא לידה ניכשלים.ניסינו לישון לידה במיטתה כמה לילות כדי שתיתרגל אך גם זה לא עזר. גם להשאיר לה אור ודלת פתוחה לא עוזר.לציין כי בערך יומיים בשבוע היא ישנה אצל סבתה שם גם היא מסרבת לישון במיטה והם מאפשרים לה לישון איתם ביחד מה אפשר לעשות כדי שהיא תתרגל ולא תפחד?

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 אינה מוכנה לישון במיטתה - תגובה

02/12/2010

ליאור שלום,
    נדמה לי שעניתי לך בפורום אחר.
    והנה שוב:
    ילדים עוברים תקופות שונות בהתפתחות, וכתוצאה מכך חלים שינויים בהתנהגות שלהם.
    לקראת גיל 3 הדמיון מאד מתפתח, ומופיעים פחדים שונים, ביניהם פחד מהשינה ומהלילה, פחד ממפלצות, וכד'.
    נזמה לי שזה מה שקורה לבתך. זו תקופה קשה לפעמים,ויש הורים שמאפשרים לילד לבוא לישון איתם, או שמים לו מזרון אצלם בחדר.
    יש כמה דברים שעוזרים : למשל, לשים לילד כסא ליד המיטה. יש ילדים שחושבים שזה שומר עליהם (במקום הסורגים שהיו במיטת תינוק). יש ילדים שמרגיע אותם אם קונים להם בובת פרווה של כלב או דובי גדול, שהם יכולים לחבק, ומאמינים שהוא שומר עליהם.
    יש ילדים שאפילו מסתפקים בכלי מיטה שעליהם מצויירות חיות שונות.....
    נסו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה מחכה לתשובה לא לדלג התפתחות
    adina
    01/12/2010

שלום ברצני לשאול אם זה סביר שילד כיום בגיל 3 נולד פג לא הולך עוד ולא מדבר
    היה מאושפז לאחר ברית מילה עם הרפס בפין
    הילד מבין מה שאומרים לו
    סבתא מודאגת
    כביכול בדיקת mri לטענת הרופאים בסדר

הוספת תגובה

• בבקשה מחכה לתשובה לא לדלג התפתחות - תגובה

02/12/2010

עדינה שלום,
    בוודאי שהילד מאחר מאד בהתפתחות, וגם אם MRI תקין, זה לא תמיד מסביר.
    ובוודאי שיש לסבתא סיבה להיות מודאגת.
    אני מקווה שאתם במעקב של מכון להתפתחות הילד, ומטפלים בו (פיזיותרפיה, קלינאית תקשורת) כדי שיתקדם כמה שאפשר.
    ונקווה שיהיה יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 ו3 חודשים
    אורית
    30/11/2010

שלום רב,
    בני נמצא בגן מזה כמעט שנתיים. סה"כ הוא ילד שמבקש שאזמין הביתה חברים, הגננת טוענת שהוא משחק בגן עם מס' ילדים קבועים. הוא לפעמים משתתף בחוגים בגן ולפעמים לא (הגננת טוענת שזה לפי מצב הרוח שלו באותו יום).
    הוא אובחן כבעל רגישות תחושתית ונמצא בטיפול פרטי אחת לשבוע.
    מה שמטריד אותנו הוא חוסר ביטחון עצמי שאנחנו מרגישים שיש לו בחברת ילדים אחרים ובחברה בכלל, הוא ממעט לדבר לפעמים (למשל בסיטואציה של מסיבת חנוכה בגן) "נדבק" אלינו ולא רוצה בכלל לשתף פעולה במסיבה. היות ובשנה הבאה הוא הולך לגן עירוני ללא אף אחד מהגן (אנחנו עוברים לגור במקום אחר) אנחנו מאוד חוששים להשתלבות שלו בעיקר בגלל הקושי החברתי שאנחנו חשים בו אצלו.
    האם יש איזושהי מסגרת (או הצעה אחרת אם יש לך) בה אפשר לעזור לילד לפתח כישורים חברתיים וביטחון עצמי? (אגב מטריד אותי מאוד גם עניין - כמעט אובססיה -שיש לו לגבי מספרים - הוא מכיר את כולם הרבה לפני גיל שנתיים - יודע כיום גם לכתוב אותם, יודע לספור ולמנות עד 100 וכן התחיל לדעת פעולות חיבור - הכל ללא עידוד שלנו כלל. האם אני אמורה להיותך מוטרדת בהקשר שכתבתי קודם - לגבי כישורים חברתיים).
    אודה מאוד לתשובתך (וסליחה על השאלה הארוכה)

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 ו3 חודשים

הוספת תגובה

• בן 3 ו3 חודשים - תגובה

01/12/2010

אורית שלום,
    אמנם כולנו רוצים ילד אידיאלי, ומוטרדים כאשר משהו לא מושלם בילד שלנו, אבל נשמע לפי תיאורך שמדובר בילד רגיל ותקין, גם אם איננו חברותי באופן מיוחד. לכן, אינני רואה סיבה לדאגה, ולא הייתי מציעה לכם כרגע לטפל בעניין. מעבר לכך, לדעתי, אין טיפול יעיל לנושא הפתיחות החברתית בגיל כה צעיר. ייתכן שבהמשך, סביב גיל חמש, יכול שיפור טבעי, או שאז תוכלו לחפש טיפול במסגרת קבוצתית כלשהי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    מיכל
    30/11/2010

שלום רב,

בני בן 3 ולפני כחודש וחצי הורדנו לו את הטיטול בהתחלה הוא היה עושה בתחתונים כמה פעמים ביום ורק שהיינו שואלים אותו אם יש לו פיפי הוא היה הולך לשירותים היום הוא כבר שולט בסוגרים שלו וכשיש לו פיפי הוא אומר שיש לו והולך לשירותים . הבעיה היא בקקי הוא לא מוכן לעשות בשירותים גם אם הוא יושב על האסלה ומתחיל לעשות קקי הוא אומר שסיים ואח"כ הולך לצד ועושה קקי בתחתונים וגם לא אומר שהוא עשה.

מה אפשר לעשות כדי לעזור לו לעשות קקי בשירותים ? האם זה נורמלי ?האם זה יעבור לו ?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

01/12/2010

מיכל שלום,
    יש הרבה ילדים שמתקשים להתרגל לעשות צואה באסלה. כנראה שהישיבה על האסלה לא נוחה, או מפחידה במידה מסויימת. זה נורמלי, וזה חולף.
    אמרו לו לבקש טיטול כשיש לו קקי, ותנו לו לעשות כפי שנוח לו, עד שיתגבר על השלב הזה. העיקר לא "ללחוץ", ולא ליצור התאפקות, הגורמת לעצירות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהחלטה חשובה
    אני
    30/11/2010

שלום
    יש לי בן בגיל 1.11 כרגע הוא נמצא אצל מטפלת כאשר הוא הכי גדול ושאר הילדים הם מתחת לגיל שנה יחד עימו 5 ילדים
    האם כדאי להעביר אותו לגן שבו הוא יהיה הכי קטן ובו כעת 7 ילדים בני שנתיים עד שלוש

כרגע הוא מפותח לגילו , הולך ,מצייר, מדביק מדבקות, מדבר קצת מילים, ומבין המון
    האם אתם חושבים שאם אני אשאיר אותו אצל המטפלת זה יפגע בהתפתחות שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהחלטה חשובה

הוספת תגובה

• עזרה בהחלטה חשובה - תגובה

01/12/2010

שלום,
    קשה לתת לך תשובה, למרות שאת חשה כי מדובר בהחלטה חשובה מאד.
    בעיני, ראשית - אין אידיאלי בחיים. שנית - תלוי איך הגננת מתנהלת. הרי בגן כל כך קטן, יש אפשרות לעבוד עם כל ילד באופן יחידני. שלישית - בגיל זה, חשוב במיוחד החום ותשומת-הלב שהגננת מעניקה, ולאו דווקא גיל הילדים.
    בסיכום, אם הגננת טובה בעינייך, הייתי משאירה את הילד השנה בגן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - עזרה

אני
    01/12/2010

אם הבנתי נכון ... מה שחשוב מאוד זה החום ואהבה שהוא יקבל
    אני יודעת שחום ואהבה הוא יקבל יותר אצל המטפלת
    האם כדאי להשאיר אותו אצלה? האם זה יפריע להתפתחות שלו עצם העובדה שמשחק עם ילדים קטנים ממנו בני שנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

אני
    01/12/2010

יש לי ילדה בת 3 וחצי חודשים שתהיה עימו אצל המטפלת
    כשילדתי הוא לא הבין כל כך שיש לו אחות - אולי עצם העובדה שיהיו יחד
    והוא כבר מתחיל לשחק איתה ולחקות אותה תיצור בינהם סוג של קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

02/12/2010

שוב שלום,
    לגבי אחותו - זו איננה חברותא. את הקשר עם אחותו הוא יכול ליצור גם דרככם, ההורים.
    להיפך אולי - כשיהיה בבית רק עם אחותו התינוקת, והמטפלת תהייה יותר עסוקה בה, הקנאה עלולה להתחזק.
    זה בהחלט לא רעיון מוצלח בעיני.

לגבי הגן - ההבדל בינו לבין הילדים האחרים איננו כה גדול, וזו בכל זאת קבוצה חברתית.
    קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת, הרי אין כאן ממוצע מתמטי. את צריכה לשאול את הגננת עד כמה יש אינטרקציה בין הילדים.זה מה שחשוב בגן. בנוסף, כמו שאמרתי, הדמות והיחס של הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתים
    נ
    29/11/2010

שלום ד"ר יוכי היקרה
    אני אמא לילד בן 4 עוד מעט וילדה בת שנתים .
    היא כל הזמן נותנת מכות וכל הזמן היא בשליטה ומדברת רק על מכות! מיותר להגיד אבל מעולם לא הרמתי עליה ידים וגם האח הוא לא מכה וילד טוב.
    אני לא מצליחה לעצור את זה מה זה?< כשאני אומרת לה אסור או לא היא נותנת לי מכות חזקות יותר, ועוד דבר היא בחרדה איומה מזרים משהו מטורף. גם ברחוב שמישהו מתקרב היא צורחת כאילו היא ראתה מפלצת . מה עושים ?
    היא ילדה מאוד חכמה בעיני ומפותחת ככה אני חושבת אבל היא מאוד לא קלה וגם בגן אומרים זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתים

הוספת תגובה

• בת שנתים - תגובה

30/11/2010

שלום,
    גיל שנתיים הוא גיל קשה, כיוון שהילד , במיוחד ילד נבון, עדיין אינו רהוט בדיבור, ומרגיש תסכול רב מכך שאיננו מסוגל לבטא את המחשבות והרגשות שלו. לכן מגיעה התוקפנות, ובגיל זה, ילדים רבים מרביצים, ומושכים בשיער, ונושכים..... זו תופעה מאד נפוצה, והיא חולפת, כשהדיבור נעשה שוטף יותר.
    ייתכן גם, שמדובר בילדה בעלת עוצמות ודעתנית, ואז התופעה חריפה יותר.
    כמובן שצריך להשתדל למנוע את ההרבצה ככל האפשר, ולהעביר לילד מסר בצורה תקיפה, בדיבור, שזו התנהגות אסורה.
    אבל צריך גם להתאזר בסבלנות, עד שהילד מפנים, וגם מוצא את דרכו לתקשר עם העולם במלים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 לא מוכנה לישון במיטתה..
    ליאור
    29/11/2010

לפני כחודש וחצי העברנו את ביתי ממיטת תינוק שבה היא ישנה למיטת נוער, לציין כי עד אז היינו פשוט מניחים אותה במיטה, אומרים לה לילה טוב, שמים לה מוזיקה, יוצאים מהחדר וסוגרים את הדלת, היא היתה מרדימה את עצמה כעבור זמן מה.
    מאז שעברה למיטה רגילה, מסרבת להישאר בה לבדה בחדר, מתעקשת שנישאר לידה בחדר, כשהיא מתעוררת(לפעמים אחרי שעה שעתיים) ורואה שאין אף אחד לידה, היא מתחילה לצרוח בהיסטריה יורדת מהמיטה ובאה אלינו כל הנסיונות שלנו להחזיר אותה למיטה כאשר אנחנו לא לידה ניכשלים.ניסינו לישון לידה במיטתה כמה לילות כדי שתיתרגל אך גם זה לא עזר. גם להשאיר לה אור ודלת פתוחה לא עוזר.לציין כי בערך יומיים בשבוע היא ישנה אצל סבתה שם גם היא מסרבת לישון במיטה והם מאפשרים לה לישון איתם ביחד מה אפשר לעשות כדי שהיא תתרגל ולא תפחד?

הוספת תגובה

• שכחתם לענות לי???

ליאור
    29/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 לא מוכנה לישון במיטתה.. - תגובה

30/11/2010

ליאור שלום,
    אינני מצליחה לענות לך, זו פעם שנייה. התשובה שלי לא "נקלטת". מתנצ לת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן ילדים לבן 3
    קיילי
    28/11/2010

שלום,
    בני בן ה3- וחודשיים נמצא איתי בבית ועם אחיו בן 8 חודשים
    בספטמבר הזה הכנסנו אותו לגן בפעם הראשונה בחייו, אך אחרי שבועיים הוצאנו אותו בגלל שלא הינו מרוצים מהגן.
    הוא גם חלה מאוד קשה והדביק את אחיו.
    מאז הוא איתי בבית ואני משתדלת לצאת עם שניהם החוצה גם בבוקר, גם אחה"צ, אבל הוא כמעט ולא משחק עם ילדים אחרים כי בבוקר יש רק תינוקות בפארק.
    אני בעיקרון רוצה להשאיר אותו בבית בעיקר בגלל המחלות, כי מתחיל חורף, ואני לא רוצה שיחלה וידביק גם את התינוק.
    השאלה שלי אם זה לא יזיק לו להישאר בבית עד גיל 4 עד שיכנס לגן העירייה או שהוא חייב מסגרת? אולי אפשר להסתפק בחוג?
    מה דעתך?

תודה מראש
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    גן ילדים לבן 3

הוספת תגובה

• גן ילדים לבן 3 - תגובה

29/11/2010

אלה שלום,
    זה לא מזיק להישאר עם אמא בבית, אבל זה גם לא מועיל. ילד שהולך לגן , מנסיוננו, מתפתח הרבה יותר טוב, גם מבחינה שכלית, גם מבחינה שפתית, וגם מבחינה חברתית.
    אפילו מבחינה רפואית - נכון שהשנה הראשונה בגן היא תמיד קשה (לא חשוב באיזה גיל!) בגלל המחלות, אבל בסופו של דבר זה מחשל ומחסן.
    בוודאי שכל החלטה היא לפי שיקולך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 חודשים
    לימור
    27/11/2010

שלום רב,
    הילדה שלי בת 9 חודשים איננה זוחלת קדימה ולא מתישבת לבד, היא יושבת מאוד זקוף כשמושיבים אותה וכל הזמן שולחת את הידים כדי שנרים אותה היא מעוניינת לעמוד כל הזמן.(גם נעמדת לבד ליד שולחן/מיטה(
    אנחנו עזרנו לה לשבת כבר בגיל 7 חודשים כיוון שהראתה סימנים לכך שרוצה לקום,האם יש סיכוי שבגלל שהאצנו בה לשבת היא לא זוחלת? האם יש עדיין סיכוי שהיא תזחל?
    תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 חודשים - תגובה

ד''ר יהודה ברק
    27/11/2010

לימור שלום
    לפי מה שכתבת התינוקת שלך כבר נעמדת בתמיכה ויושבת זקופה. מכאן שהיא למעשה עומדת פחות או יותר בציוני הדרך המוטוריים התואמים לגילה. אין משמעות רבה לדרך שבה נהגתם אתה כיון שהשגת ציוני דרך מוטוריים תלויה בהתפתחות החלק המוטורי של מוחה ולכן אין סיבה שתחשבו שעשיתם משהו שאינו כשורה. יש תינוקות שאינם זוחלים כלל אלא נעמדים והולכים ומדלגים על שלב הזחילה. אין קשר לעובדה זו לבין מה שעושים ההורים. ובניגוד למיתוס המצוי, לא אמורה להיות לה כול בעיה בעתיד גם אם תדלג על שלב הזחילה. יש גם תינוקות שקודם נעמדים ולאחר מכן מתיישבים. למרות שזה נראה משונה, אין לכך כול חשיבות והדבר אינו מעכב את התפתחותם. הדבר בכל מקרה אינו בשליטתכם וסביר להניח שהכול יהיה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לילד יש טראומה כלשהי?
    מיטל
    25/11/2010

שלום,
    בני בן 6 וחצי חודשים ונכנס למשפחתון בן 7 ילדים עם 2 מטפלות מדהימות בגיל 1/2 שנה.
    היה 3 ימים בגן מבסוט אכל טוב ואז היה לנו חולה איזה שבוע וחצי וירוס בטן חום ונזלת. אני מרגישה שמאז המחלה הילד שכבר לא חולה הוא לא אותו הילד.
    נתחיל מזה שאח"צ הוא ממש חלשלוש קשה להצחיק אותו ולשחק איתו מצידו רק לטייל בעגלה ולבהות או ככה לשכב ולנוח להתפנק עלי הרבה ולהיות עלי.
    חשוב לציין שהוא היה ילד עליז מאוד צוחק בקול מלא מצב רוח ואני ממש מתגעגעת לימים האלה.
    בנוסף מאז המחלה הוא בוכה באמבטיה וממש לא אוהב להיות בה, שכן לפני זה מאוד נהנה ושיחק. מה שכן כשנולד הוא היה חודש וחצי בוכה באמבטיה עד שעבר לו.
    אני ממש מבואסת שהגן הזה עשה לו רע הרבה יותר מטוב,
    אני לא יודעת אם ההתנהגות שלו זה טראומה מהגן, עשו לו משהו או שזה משהו רגשי עם כל השינויים והמרחק ממני.
    או שככה תינוק מתנהג אחרי יום שלם בגן.
    אני התחלתי לתת לו לישון חצי שעה בשעה 17-18 בערך כדי שהיה לו כוח עד 20 בערב ואולי מצב רוח וזה לא ממש עוזר,

אודה לתשובתך ודעתך..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם לילד יש טראומה כלשהי?

הוספת תגובה

• האם לילד יש טראומה כלשהי? - תגובה

26/11/2010

מיטל שלום,
    את מעוררת שאלות לגבי דברים שבאמת ייתכן שהם לא נוחים לילד שלך.
    קודם כל, ברור שהילד היה חולה, ואולי עדיין לא התאושש מכך, וזה כלל לא תלוי בגן. תני לו עוד קצת זמן, ונקווה שיחלים לגמרי.
    בנוסף, ייתכן שהפעילות בגן עד שעה 4 באמת מעייפת עבורו, ואולי צריך לקחת אותו הבייתה בצהריים, כדי שיישן בחדר שלו, בשקט. יש ילדים שזקוקים לכך, אחרת הם באמת עייפים מדי, ונכנסים לאי-שקט.
    אני מקווה עבורכם שהילד יתחזק, ויחזור להיות שמח וצחקן, וגם את תהיי שמחה ומרוצה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מופרעת בגן
    אמא אחת
    24/11/2010

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחודשיים, תמיד היה שובב מאוד, אבל בשבועות אחרונים מדווחים לי מהגן שהוא יותר תזזיתי ושובב מהרגיל- מפריע לילדים אחרים, לא מצליח לשבת לצייר, רץ ממקום אחד לשני, מטפס ועושה דברים מסוכנים
    הייתי רוצה לדעת ממה זה עלול לנבוע ומה אפשר לעשות?

ברקע- יש 3 נושאים חשובים שקרו לאחרונה ועלולים להשפיע:

1. הוא מרכיב משקפיים מגיל שנתיים (מספרים מאוד גבוהים- מינוס 15) ועד אז כנראה שלא ראה כלום (בבית כמעט ולא מוריד את המשקפיים- אבל בגן מועך אוכל עם המשקפיים, מוריד כל הזמן וכמעט שובר אותם)

2. לפני 4 חודשים נולד לו אח- והוא מתנהג אליו כל כך מקסים- הוא עוזר, מנשק אותו, ללא שום סימני קנאה

3. לפני כ3 שבועות התחלנו ליישם את יסודות הספר (המצויין!) "ילדים האתגר" כלומר לעודד יותר עצמאות, לתת לו לבחור, לא להעניש יותר (פעם היינו מושיבים על כסא בצד),
    אם למשל מטפס על כסא גבוה- פונים אליו בסגנון הזה: "אתה רוצה לרדת לבד מהכסא או שאני אוריד אותך?" והוא תמיד בוחר את האופציה לעשות לבד, יורד בעצמו מהכסא וכו'... כך שאנחנו כמעט לא צועקים עליו. לכאורה נראה שיש שיפור בהתנהגות בבית אבל החמרה בגן....

אודה לכם על הכוונה ורעיונות!!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מופרעת בגן

הוספת תגובה

• התנהגות מופרעת בגן - תגובה

25/11/2010

אמא שבלול שלום,
    עניתי לך בפירוט בפורום אחר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה
    עינת
    23/11/2010

שלום,
    ילדתי בת שנה ו4 חודשים.
    אומרת אבא, אמא ואת זה(בהגייה לא ברורה).
    נראה שמבינה היטב שמדברים איתה ואפילו מדברת ג'יבריש כאשר מנסה לתקשר עימנו.
    האם בגילה לא אמורה לדבר יותר מ3 מילים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה - תגובה

24/11/2010

עינת שלום,
    יש ילדים שבגיל זה עדיין לא מוציעים אף מילה, ומתחילים לדבר רק בגיל שנה וחצי ויותר.
    תחילת דיבור עד גיל שנתיים היא בגדר התקין.
    אין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון
    יוהנה
    23/11/2010

שלום,
    יש לי 2 בנים אחד בן 7 ואחד בן 4 לשניהם יש בעיה באחיזה הילד בן 7 מצייר יפה מאוד
    בכתיבה הוא מאמץ את כל הכתף ולא אוחז נכון את העפרון,כשאני מעירה לו הוא משנה את האחיזה ומיד אח"כ חוזר לאחוז בצורה לא נכונה מה שמקשה ומעייף אותו .
    לגבי הקטן בן ה4 שמתי לב שיש לו קושי גם לאחוז עפרון לגזור .
    מה עליי לעשות והאם יש איש מקצוע שאני יכולה לפנות על מנת לטפל ולעזור להם.

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת עפרון

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון - תגובה

24/11/2010

יוהנה שלום,
    אני בהחלט ממליצה לך לפנות למרפאת בעיסוק התפתחותית ולהתייעץ איתה אין לעזור לילדים לתקן את האחיזה. זה חשוב, כיוון שזה יקל עליהם לצייר ולכתוב, ותהייה להם הנאה מן הפעילויות הללו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה