מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתלורין24/03/2010
שלום לכולם אני רוצה אולי את עצתכם לגבי השקיפות עורפית האם כדאי לי לעשות אני בת 27 לאחרי 2 הפלות
לצערי
וכיום אני בהריון לשבוע 11 וקבעתי תור לשקיפות עורפית אבל אמרו לי שגם יש לעשות בדיקת דם האם כדאי לי לעשות אני מאוד מפחדת מזה
שקיפות עולה לי 220 שקל עם מושלם
ובדיקת דם 100 שקל עם מושלם הכסף לא זה מה שמדבר אלה מי שהי עשתה כאן את השקיפות ואת הבדיקת הדם הזו
האם באמת כדאי לי אני ממש מחפדת שמעתי אם עושים את זה יש מלא הפלות אולי אני מתכוונת למי שפיר שזה שדוקרים בבטן לא יודעת כולי מבולבלתתתתתתתתתתתת בליז תעזרו לי מי שעברה או גם כמו בדילמה אני מליון אחוז מפחדת אני ללא ידלים בכלל אז כול דבר חמאוד מלחיץ אותי באמת אמאלההההההההההההההההההההההההההההה אמאלהה ממש חוששת מכול דבר
אז האם לעשות את השקיפות ואת הדיקת דם או שזה לא חשוב אודה לכם אם תעזרו לי בבקשה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק25/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=104 id=link]אולטראסאונד בהריון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לךלורין17/03/2010
שלום אני בת 27 וכמה חודשים יש לי באמת בעיה קטנה היית בהריון פעמים לצערי אני לא ילדים לצעערי הרב
אם המון נסיונות הראשון שנקלטתי טבעי נפל לצערי כמה שנתים שוב נקלטתי טיפול הזרעה והוא מת לי בתוך הרחם אחרי גרידה של כמה חודשים אני שוב בהריון טבעי ברוך השם היום אני שבוע 9+ ואני מאוד חוששת לפעמים יש לי כאבי בטן לפעמים לא יודעת אני ממש חוששת מה יהיה לי מה כול דבר מלחיץ אותי אומרים לי אל תוכלי את זה אני לא אוכלת אל תוכלי את זה אני לא אוכלת אני ממש לפעמים בפחדים הולכת כול שניה לפיפי סורי על הבורות שלי
האם זה סימן טוב או שלא בבקשה מתחנננתתתתתתתת תעזרו לי או שתשלחו אותי אם ידוע לך ליעוץ מהו אני מאוד ישמח הרופא שלי נשים אמר על דאגה הכול יהיה בסדר היום אני לוקחת כדורי לדילול הדם בשביל למנוע הפלות חוזרות
אבל שוב הכול בראש שלי מה יהיה מה יהיה בעלי אומר תפסיקי כבר מכול דבר לחשוש הפעם יהי בסדר אלוהים לא רוצה שנפכה לא גם הפעם תפסיקי
אפילו הפסקתי לעבוד בגלל זה
באמת תעזרו לי פליז מה אני עושה אני מאוד אשמח אם תתן לי עצה משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלידה
ד``ר נועה ברק22/03/2010שלום הודית
את נשמעת מאוד במצוקה. אפשר להבין שעל רקע ההיסטוריה שלך את חוששת מאוד מאובדן נוסף.
לפי דבריך, עושה רושם שאת בחרדה המפריעה לך לתפקד. חלק מהסימפטומים שאת מציינת כמו השתנה תכופה, חוסר תיאבון ואי שקט יכולים להיות חלק מהחרדה
מאוד מומלץ שתיפני לטיפול שיעזור לך לרכוש כלים יעילים להתמודדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או ביוץ....יסמין14/03/2010
שלום רב ...
המחזור האחרון שלי היה ב-25.02.10 וביום שבת האחרון ב-13.03 הרגשתי כאבי ביוץ ובלילה קיימתי יחסי מין עם משגל נסוג ולמחרת בערב הרגשתי כאבי ביוץ עזים כמו בכל חודש ...
האם יש לי סיבה לדאגה שמא נכנסתי להריון לא רצוי ?
כמה זמן נמשך הביוץ ועימו הסיכוי להיכנס להריון והאם הכאבים עלולים להיות מההתעברות ולא מהביוץ ...
מחכה לתשובה מהירה שכן האם עלי לקחת את הגלולה שאחרי..
לציין כי לקחתי המן פעמים את הגלולה הזו ואני מעדיפה שלא לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק15/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףחסוי12/03/2010
כיום אני בת 19, אני וחבר שלי קיימנו יחסים. יחסים ז"א יחסים לא מלאים [חדירה ] יש לציין שאני בתולה. והוא היה רוב הזמן עם תחתון אחרי כמה ד'ק אז הוא הוריד .. ואני הייתי גם בלי אבל איבר המין שלו לא נגע באיזור הנרתיק שלי ושאלתי אותו אם היה לו הפרשות הוא אמר שלא.. ואין לי סיבה לפחד. הייתי אמורה לקבל מחזור ב יום חמישי4.3 ולא קיבלתי.. ובאותו היום שהייתי אמורה לקבל מחזור לא עשינו כלום! וגם לא קיבלתי כאמור 5 ימים מהאיחור הווסת קניתי בדיקה ביתית להריון ויצא שלילי אח"כ לאחר 3 ימים עשיתי שוב בדיקה ויצא שלילי. ואני כבר באיחור של 9 ימים מיום קבלת הווסת שאמורה להיות לי ואני די פוחדת ! לאיודעת למה אני לא מקבלת מחזור ואני בלחץ יש לי סימני עייפות , ולפני יומיים בערך היו לי כאבי גב וברגליים ויש לציין שאני לא לוקחת שום גלולות וגם לא השתמשנו בקונדום וגם המחזור שלי תקין בדר"כ הוא מאחר לי גג ביומיים.. האם יש מצב שאני לא בהריון ואכן אפשר לסמוך על הערכה הביתית ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהלה
ד``ר נועה ברק14/03/2010שלום לך
ראשית את יכולה להרגע. אם לא היתה חדירה את לא בהריון.
המחזור יכול לאחר עקב לחץ נפשי.
על מנת להיות בטוחה לחלוטין, את יכולה לעשות בדיקת דם בקופת חולים ותקבלי עוד אישוש לכך שאינך בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות מהלידהלי09/03/2010
שלום , אני בת 23.5 הריון ראשון שבוע 32, רוצה לציין כי נישאתי לפני כשנה וחודש
לבעל המהמם שלי שאני מאוד אוהבת .
עד לפני כשבוע הייתי מועמדת לניתוח קיסרי עקב שיליה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם בחלקו , וביום שישי האחרון התבשרתי כי השיליה עלתה וכי אעבור לידה רגילה .
מאז אני בוכה ללא הפסקה וממש מפחדת אוסיף לומר כי בעלי הינו הראשון שלי בקיום יחסי מין
והבדיקה הואגינלית הראשונה שעשיתי הינה בתחילת ההריון , מה שמטריד אותי זו לא הלידה עצמה
אלא הבדיקה של פתיחה וכל הפולשנות הזו עד היום אני לא מסוגלת להיבדק ואגינלי
הגוף שלי נכנס לסטרס ומתחיל לכאוב לי אני לא יודעת ממה זה נובע
ולכן אני לא יודעת איך אעבור את הלידה והאם בכלל כשבודקים פתיחהזה כואב ???
אודה לעזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלידה
ד``ר נועה ברק09/03/2010שלום לך
בדרך כלל בדיקת הגניקולוג אינה כואבת בכלל. איני מכירה את הרקע שלך וכיצד התפתחה הבעיה אבל אם את מרגישה שאינך מסוגלת לעבור את הבדיקה כדאי שתדברי עם הרופא שלך ותשקלו איך להמשיך. אמנם אינך חייבת קיסרי אבל אולי אשר לשקול לאור הנסיבות.
חשב שתזכרי שלידה רגילה היא העדיפות הראשונה מבחינה בריאותית.
יש כיום אפשרות להעזר בדולה אולי יכול לסייע לך
בהצלחה
לידה רגילה היא יותר בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
מיכל17/03/2010אני דולה ומדריכת הכנה ללידה ורציתי לנסות ולהרגיע אותך מעט. לידה וגינאלית רגילה היא נכונה ובריאה הרבה יותר לך ולתינוקך. אני מבינה שאת חרדה מהבדיקות במהלך הלידה אך אני בטוחה שאם תשתפי את המיילדת, שתהיה לך, בקושי זה, היא תהייה עדינה ביותר, תשתדל לא לבדוק אותך שלא לצורך ותיידע את שאר הצוות הרפואי כך שכולם יהיו רגישים למצבך. אפשר להציע לך תרגילי הרפייה שונים לפני הבדיקה, דבר שיקל על הבדיקה ועל החרדה.
מיכל פלד בכר,
דולה ומדריכת הכנה ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהס.08/03/2010
כמעט נכנסת לדכאון
אני בהריון לאחר IVF היה לי תאומים שהתפתחו טוב
פתאום בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 10 נראה שאחד הפסיק להתפתח והשני נראה בסדר גמור
ברוך השם לפחות נשאר אחד תקין
אבל נשארת השאלה איך אני ארגע שהכל ימשיך באופן תקין
כל יום בבוקר אני קמה מהמיטה ומחפשת בחילות ואם לא מרגישה בחילות אני משתגעת לא מפסיקה לחשוב על התינוק שלי אם הוא בסדר וממשיך להתפתח טוב
במקרה לפני יומיים אחרי הבדיקה גם הופיע דימום קל בבדיקה נראה שהכל בסדר והדימום הפסיק
אני חיה כל הזמן במתח
בקשו ממני לנוח בבית שבוע
איך אני ארגע החיים שלי הופכים לסיוט
אני מחכה כבר שנתיים וחצי להריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש טבעי
ד''ר גיל הלפרין08/03/2010החשש והמתח שהתעוררו בך מובנים וטבעיים על רקע הנסיבות.
נראה שבמצב זה ההתמקדות בכך שהעובר "נראה בסדר גמור" ומתפתח באופן תקין יכולה להועיל. כל שתרבי להתמקד בהיבטים החיוביים של התפתחות ההריון ותישעני על הדברים שאומר הרופא כך תגבר יכולתך להתמודד עם החששות.
הסחת דעתך ממחשבות אלו יכולה לסייע בשלב הנוכחי, כמו גם התמקדות במחשבות על התינוק שיוולד וכל ההיבטים המרגשים והנפלאים אליהם את מצפה.
והיה והמתח מתגבר ונמשך מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון בהריון ולאחר הפלה טבעיתשירן28/02/2010
שלום רב,
לפני כשבוע עברתי הפלה טבעית בתחילת שבוע 5 - ההריון לא היה תקין.
אני בת 37 וחצי לאחר 3 הזרעות, למרות שבאופן מפתיע את ההריון השגנו בצורה טבעית.
מהיום שנודע לי שאני בהריון, התחילו החרדות והדכאון.
למרות שהייתי אמורה לחוש שמחה ואושר, הרגשות היו הפוכים.
לאחר שנודע לי שההריון לא תקין, מצבי הנפשי הדרדר עוד יותר.
בעבר סבלתי מדכאון והתקפי חרדה והייתי מטופלת בקלונקס ופלוטין.
השבוע חזרו התקפי החרדה שבאו לידי ביטוי בתחושת דיראליזציה, חוסר תיאבון ומחשבות קשות.
אינני יודעת איך להתמודד עם המצב...
גם אם אצליח שוב להרות, אני חוששת שהחרדות והדכאון יחסלו כל סיכוי להריון תקין ובריא :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודכאון
ד``ר נועה ברק01/03/2010שלום שירן
אני ממליצה שתשקלי יחד עם הרופא שלך טיפול משולב של תרופות וטיפול פסיכולוגי שיוכלו להקל על הסבל שלך.
הריון ולידה הם אירועים חיוביים אבל מלחיצים ומכיוון שאת מתארת התקפים קשים כדאי לטפל...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לאשתיגבי25/02/2010
שלום, אשתי בחודש שישי להיריון, ילד ראשון. אנחנו נשואים 7 חודשים והאמת היא שהתחתנו לאחר היכרות קצרה יחסית של חודשיים. בזמנו זה נראה הדבר הנכון לעשות. לאחרונה היא כל הזמן מדברת על זה שאולי אנחנו בכלל לא מכירים ושהיא ממש חוששת איזה מצב זה יצור עבור הילד ולכן היא גם מאוד חרדה מהלידה. אני מנסה להיות שם בשבילה, אני מאוד אוהב אותה ולדעתי עשינו את ההחלטה הנכונה. השאלה היא איך אני יכול להרגיע אותה, אני לא רוצה שהיא תלך לטיפול אלא לנסות להשאיר את זה בינינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקות
ד``ר נועה ברק28/02/2010שלום גבי
אני מבינה שאשתך לחוצה מאוד ובמצבי לחץ יש נטיה להתמקד בבעיות ולא בדברים החיוביים.
המשך בדרך שלך. דבר עם אשתך, עזור לה לראות את הנקודות החיוביות, הבע את אהבך אליה.
אמנם התחתנתם אחרי הכרות קצרה יחסית אבל בכל זאת התחתנתם מאהבה.
בני זוג עוברים כל מיני שלבים ולומדים כל הזמן להכיר זה את זו.
במידה ולא יעזור, תשקלו לפנות לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכרות
ד''ר גיל הלפרין01/03/2010לגבי שלום,
אשתך מתמקדת בחשש מכך שאתם לא מכירים מספיק טוב, וקושרת את זה לחרדה שלה מפני הלידה וגידול הילדים.
יתכן שביכולתך להתייחס באופן ספציפי לנקודות אותן היא מעלה. חשוב לפי כך, להעמיק את ההיכרות בינכם, לשאול ולשתף בנוגע למחשבות ורגשות הקשורים להריון ללידה ולאופן שבו כל אחד מכם רואה את חיי המשפחה.
זו גם הזדמנות טובה להכיר מקרוב איך זה היה במשפחת המוצא של בן/בת הזוג בכל הנוגע להריון, לידה וגידול הילדים.
ככל שתצליחו להתמקד ברקימת תוכניות משותפות ומפורטות תוך התייחסות להיבטים המפחידים אך בעיקר לחיוביים שצפויים כך תעמיק ההיכרות בינכם בהקשר הספציפי שמדובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר אובדןנוגה23/02/2010
שלום
יש לי ילד כבן 3 , בהריון שלו לא חששתי מכלום והכל היה תקין.
לפני כחמישה חודשים בעודי בהריון שני, נדבקתי ב CMV בשליש הראשון להריון, ואחרי הרבה התיעצויות עם מומחים, החלטתי שאני לא יכולה להתמודד עם כך והפסקתי את ההריון מחשש לנזק לעובר. לאחרונה הלכתי לשני מומחים על מנת לבדוק מתי אוכל להכנס שוב להריון ללא חשש לעובר בעניין הCMV וכל אחד אומר תשובה אחרת. כעקרון רובם אומרים חצי שנה מההדבקות.
אוטוטו נגמרת תקופת ההמתנה, ואני מפחדת לנסות, למרות שההגיון הבריא שלי אומר ששום דבר לא יקרה ושזה הריון חדש, אך כל הענין של הדבקה חוזרת בנגיף משגעת אותי. ואין לי מושג איך
אעבור 9 חודשים של הריון כשכל מי שחולה לידי, אלחץ כל הזמן שמא אדבק.
מצד אחד אני מאוד רוצה כבר להיות בהריון, מצד שני הדעות כל כך חלוקות ( הCMV יכול להיות חיובי גבולי בדם שנים וחלק ממליצים להמתין שנה). לא רוצה לעבור הפסקת הריון עוד הפעם.
גם ככה היו לי ועדיין יש לי יסורי מצפון על כך. איך מתגברים על החששות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר נועה ברק28/02/2010שלום נוגה
חששותיך מובנים. אינך רוצה להסתכן ולסכן את העובר.
אם המתנה של שנה תפחית את החששות, אולי תשקלי זאת.
אם את ממשיכה לחשוש והמתח לא יורד למרות זאת, כדאי שתפני לטיפול שיעזור לך להתמודד עם הריון נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכי דחוף בעולםםםםםם אין יותר דחוףףףננת16/02/2010
שלום אני בת 16 ואני וחבר שלי קיימנו יחסי מין ומהחזור מאחר לי כבר ב 5 ימים אני לא יודעת מהה לעשותת אני חוששת שזה אמיתי ושאני בהריון אני לא יכולה לערב את המשפחה שלי זה יהיה הסוף שלי מה עלי לעשותתתתתת??
ורופאת נשים לא מוכנה לקבל אותי בלי אחד ההורים וההורים שלי פשוט יהרגו אותי הם לא מכונים לשימוע על זה מה אני יכולה לעשות במצב כזה אני חושב שאני מתאבדתתתתתתתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהריון
ד``ר נועה ברק17/02/2010שלום לך,
ראשית את מוזמנת לרכוש ערכה ביתית לבדיקת הריון. אולי את לא בהריון.....
במידה וכן, כדאי מאוד שתדברי עם הוריך. איני מכירה אותם אבל הורים נמצאים שם בשביל לעזור לילדים גם כשהם מסתבכים..
דברי עם החבר שלך, עם מורה בבית הספר או עם חברה ותמצאו פתרון...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריון חודש שמינינטלי16/02/2010
הריון זה לא רצוי מבחינתי יש לי כבר 2 ילדים צפוצים מקסימים אבל גם בגלל גילי הצעיר(22) וגם כי כל היום אני ובעלי רבים הוא לא נמצא בבית כל היום ואני גם עובדת גם מנהלת בית ומ4 עם הילדים ודיי אני מתחרפנת כל פעם שאני מעלה את הנושא הוא אומר לי את אישה חזקה תתגברי וזה רק מעצבן אותי . ניסיתי להתאבד לפני ההריון 3 פעמים. בתחילת ההריון הלכתי לפסיכיאטר נתן לי כדורי צ'יפרלקס והבטיח שתוך חודש אני ארגיש טוב יותר לכן גם לא עשיתי הפלה עם כל ההבטחות של כולם בעלי הבטיח שיתמוך וכלום תכלב אני הרבה גם לבד בלילות הוא עובד כל הזמן! ולי נמאס כמה פעמים ההריון הזה לקחתי סכין ואמרתי לעצמי זהו תכניסי מהר לבטן ותגמרי עם זה ואז אני בוכה בהסטריה ולא מעיזה עכשיו חודש וחצי לפני הלידה לא רוצה את התינוק הזה אני בוכה כל הזמן כלפי חוץ אני אישה מצליחה והכל נראה טוב אבל לא טוב לי אני רוצה לגמור את החיים ומהררר!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
סהר תמיכה16/02/2010נשמע שאת מרגישה מאד מיואשת כבר הרבה יותר מדי זמן, ושאת מתחרטת שמרת את ההריון בגלל כל מיני הבטחות שקיבלת ולא התקיימו. נראה שאת מרגישה מאד בודדה, שאף אחד לא מבין אותך או עוזר לך, ושפעם אחר פעם נראה לך שהפתרון היחיד למצב הוא להרוג את עצמך.
רציתי לספר לך על עוד מקום שאולי תוכלי להעזר בו- מדובר באתר של סה"ר- סיוע והקשבה ברשת. המתנדבים שלנו מנהלים שם בנוסף לפורומים גם צ'טים בשעות הערב ואפשר לדבר שם בשיחה גלויה ואנונימית. אולי האוזן הקשבת והתמיכה שלנו תעזור לך להפיג קצת את הבדידות והיאוש
אנחנו כאן אם תרצי
שלך מתנדבת סה"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאוש
ד``ר נועה ברק17/02/2010שלום נטלי
את נשמעת במצוקה גדולה.
את זקוקה לטיפול וכדאי שלא תחכי.
את יכולה להתקשר לער"ן. המתנדבים שלהם ערוכים לטיפול בבעיות כמו שלך.
ממליצה מאוד מאוד שתפני לטיפול. את יכולה לפנות לרופא שלך, לפסיכיאטר, או למיון.
זכרי אובדנות היא פתרון קבוע למצב זמני.
את יכולה להרגיש טוב. אנא פני לטיפול........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהריוןדפי16/02/2010
שלום, אני אמורה להתחתן בקרוב ואני יודעת שבעוד כמה שנים נרצה להביא ילדים. העניין הוא שההריון מאוד מפחיד אותי שלא לדבר על הלידה. אני חוששת כי זו אחריות עצומה, ולהביא ילד זו אחריות עצומה ומה אם אני אעשה משהו לא בסדר? מה אם אני אאכזב את הילד שלי? איך אני מתגברת על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק17/02/2010שלום דפי
החרדה שלך מובנת. מעולם לא היית אמא, זה יכול להיות מפחיד.
פני לטיפול כדי לברר את הלבטים והחששות שלך ותוכלי להתגבר עליהם..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריוןנעמה06/02/2010
שלום
אני בת 27, בהריון ראשון שבוע 26
מתחילת ההריון אני סובלת מחרדות הפוגעות באיכות חיי ומקשות עליי להתמודד עם המתרחש
בשליש הראשון - פחדתי מהפלה
אחר כך - פחדתי שהעוברית שלי עם תסמונת דאון
אחר כך - שהכאבים שלי הם סימן ללידה מוקדמת
עכשיו - היה לי דימום קל שנבדק ונמצא כדימום מצוואר הרחם שאינו מסכן אותי או את התינוקת וכמעט התעלפתי מהלחץ.
ובכל זאת - אני לא מצליחה להרגיע את עצמי.. אני מנסה לחשוב באופן רציונאלי, להיתמך ברופאה שמבטיחה לי שאין מקום לדאגה, ובכל זאת, הדיכאון והפחד משתלטים עליי,
איבדתי שליטה. אני לא יודעת איך להתמודד עם החרדה, איך לשמור על שפיות.
אני מרגישה שאיבדתי את שמחת החיים שלי. מה אתם ממליצים לי לעשות? אני רוצה לפנות לטיפול ואיני יודעת לאיזה סוג. מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק08/02/2010שלום נעמה
כדאי מאוד שתפני לטיפול. מומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי שנמצא במחקרי תוצאה יעיל במיוחד להפרעות חרדה.
תוכלי ללמוד כיצד להתמודד עם הדאגנות והחרדה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים בהריוןאני*06/02/2010
שלום
אני בהריון שני שבוע 6 התחילו אצלי חלומות מפחידים לפני כשבוע, בהריון שעבר היו לי גם חלומות וסיוטים לצערי ההריון הראשון הופסק, אני רוצה לדעת למה חלומות כאלו וסיוטים מופעים כשאני בהריון? האם זה קשור בשינוי ההרמונלי (רציתי להוסיף שאני גם לא יושנת טוב בלילה וסובלת מדאגות בקשר להריון והחלומות האלו מוסיפים יותר לחץ ופחד) אנה מתה מדאגה שזה ישפיע על העובר למה יש לי חלומות כאלו והאם זה קורה לנשים אחרות בהריון או רק לי.
מה אני יכולה לעשות בקשר לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים
ד``ר נועה ברק08/02/2010שלום לך,
יתכן מאוד שהסיוטים הם חלק מהפרעת חרדה. איני יודעת מספיק פרטים עליך אבל אני ממליצה שתפני לאיש מקצוע שיוכל לאבחן ולטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוטים בהריון
ד''ר גיל הלפרין08/02/2010סיוטי לילה כפי שאת מתארת, יכולים להעיד על כך שאת מעבדת בשנתך מחשבות ורגשות שקשורים בהריון.
יתכן שחלק מהמחשבות והרגשות בהם מדובר מעוררים בך חרדה ודרך החלום הם עוברים תהליך של "עיכול" נפשי.
לא נראה שיש כרגע סיבה מיוחדת להיבהל. אולי שיחה עם בן הזוג, חברה או בן משפחה על הנושאים שמטרידים אותך תוכל לעזור.
והיה ותופעה זו תימשך, מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוטים בזמן הריון
אמל גרייב19/02/2011גם אני חולמת בסיוטים בזמן השנה וכמה עם דפיקות לב מהירות אני חולמת ברוחות רפאים כל הזמן אותו חלום ואני גם בהרון ואני מפחדתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהלאני03/02/2010
שלום,
אני בת 26.5 ומגיל 16 לערך אני סובלת מחרדה מאוד גדולה בכל הקשור להיריון ובעיקר לתהליך הלידה. בשנתייים האחרונות התווספו לכל העסק גם התקפי חרדה לעיתים ספונטאניים ולעתים קרובות יותר הטריגר היה כל דבר הקשור בהיריון ולידה. אני סטודנטית לתואר שני לפסיכולוגיה וגם עברתי טיפול פסיכודינאמי בן שנתיים במהלכו הבנתי את מקורות החרדה שלי מילדים בכלל ומלידה בפרט. במידה מסוימת זה עזר לי ברמה הרציונאלית אבל ברמה הרגשית למרות שברור לי שבשלב מסוים ארצה ילדים (אני נשואה שנה וחצי לבן זוגי ב-10 השנים האחרונות), הפחד מהכאב הפיזי, החתכים, הסיבוכים האפשריים, האפשרות שהאפידורל לא ישפיע, מכשירים, אנשים שדוחפים ידיים לגוף שלי וכל שאר הזוועות של הלידה משתקים אותי והתקפי החרדה משאירים אותי ימים ולילות עם דופק מאוד גבוה שרירים תפוסים ומחשבות בלתי פוסקות בנוגע ללידה. סיכמתי עם עצמי שאני עושה ניתוח קיסרי מה שלא יהיה זה קצת מוריד את רמות החרדה אבל עדיין זה ניתוח ודם ושוב לחתוך אותי זה נשמע כמו תסריט של סרט אימה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. בן הזוג שלי מיואש מהאופן בו אני מתייחסת לנושא הילדים והלידה שלא לדבר על הביקורת שאני צריכה להתמודד איתה מהסביבה שלא מסוגלים להבין את האנטי שלי מהדבר הכי יפה ומהתהליך הכי טבעי בעולם.אני פשוט אובדת עצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד``ר נועה ברק03/02/2010שלום לאני
ממליצה מאוד שתנסי טיפול קוגניטיבי התנהגותי
מחקרי תוצאה מוכיחים כי זהו הטיפול היעיל ביותר לחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)