מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותאיילה17/06/2010
אני חוששת להיכנס להריון כי אני חוששת שאני אפיל זו נראית לי חוויה ככ איומה שאני פשוט מעדיפה להימנע מכל הנושא בכלל. בעלי אבל ממש רוצה ילדים ולמענו הייתי רוצה להתגבר על זה. איך אפשר לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד``ר נועה ברק17/06/2010שלום איילה
את מתארת התנהגות המנעותית. מכיון שאת חוששת מכשלון (הפלה) את לא מנסה אפילו.
המנעות היא מנגנון בעייתי. היא פותרת את החרדה המיידית הקשורה בהתמודדדות (לא צריך להתמודדד} אך מגבירה את החרדה בטווח הארוך . בנוסף, יש להמנעות נטייה להתרחב ואז אולי תתחילי לחשוש מעוד דברים.
ממליצה מאוד שתפני לטיפול ותלמדי להתמודד עם החרדה כדי שתוכלי להיות חופשיה להחליט מרצונך החופשי ולא מתוך מה שהחרדות מכתיבות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידהדלית16/06/2010
אני אמורה ללדת בעוד שבועיים ואני ממממממש מפחדת אני כל הזמן חולמת סיוטים על זה. אנ י לא יודעת כבר מה לעשות ומצד שני לא רוצה לבוא עם אנרגיות שליליות בבקשה תעזור לי אני ככ מפחדת מהכאב ומזה שמשהו יכול להסתבש בלידה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלידה
ד``ר נועה ברק17/06/2010שלום דלית
את מתארת חרדה ולא פחד. ההבדל ביניהם הוא שפחד הוא מאיום ממשי ועכשוי ואילו חרדה היא מנגנון שמתחיל המחשבה. חרדה תמיד מתייחסת לעתיד ומאופיינת פעמים רבות במילים מה אם? או רק שלא.....
את יכולה להתמודד עם החרדה על ידי דיבור פנימי . נסי לזכור שבעיות אכן יכולת לקרות אבל ברוב המכריע של המקרים הלידות מסתיימות בהצלחה עם תינוק בריא ואם בריאה ומאושרת.
האם כדאי לתת לאחוז כל כך נמוך להאפיל על אחוזים גבוהים של הצלחה.
נסי לדמיין גם תסריטים חיוביים. נשמי עמוק ועם כל שאיפה הכניסי חמצן לך ולתינוק ועם כל נשיפה הוציאי החוצה את מה שאינך זקוקה לו ברגע זה. מחשבת, טרדות, דאגות, תני להם לצאת החוצה.....
אם עדיין לא הצלחת להרגע פני לרופא שלך
מאחלת לך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמיטל09/06/2010
אני בשבוע 19
היום נפל משהו בבית ומאוד נהבלתי.
האם יכול להגרם כך נזק להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהלה
ד``ר נועה ברק09/06/2010שלום שני
את יכולה להרגע . בהלה אינה סיבה לנזק לעובר. על מנת להיות רגועה את יכולה לעשות בדיקת אולטראסאונד ולראות שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בהריוןרעות05/06/2010
שלום רב,
אני בהריון רביעי שבוע 31 (הריון שלישי הסתיים בהפלה בשבוע 9) וסובלת מחרדות בהריון:
תחושה של חוסר אוויר, הכל סוגר עליי, לחץ, עצבים, מחשבות טורדניות, פחד מהלידה). זה קורה בעיקר בלילה (במשך היום אני עסוקה כך שאני מצליחה לדחות את המחשבות).
בהריונות הקודמים לא היו לי חרדות כנ"ל.
אנחנו אמורים לעבור דירה בסמוך ללידה וכנראה שהלחץ נובע ממחשבות על כל השינויים שצפויים (מעבר דירה, לידה, טיפול בתינוק, איך הילדים יתמודדו עם המעבר לעיר אחרת וכו').
מה ניתן לעשות כדי להקל על המצב ? אני ממש חוששת שהחרדות הנ"ל לא פוגעות בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק06/06/2010שלום רעות
את צודקת בכך שאת צפויה לעבור הרבה שינויים ושינויים ,גם חיוביים מעוררים לחץ.
ממליצה עאוד שתפני לטיפול שיחעזור לך להתמודד עם התקופה המורכבת העומדת בפניך.
את מתארת דפוס של דאגנות והתקפי חרדה שהם לא נעימים אך אינם פוגעים בעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהניב03/06/2010
הי,בעלי ואני נשאים של מחלה גנטית ולאחר יעוץ גנטי מקיף החלטנו שנכנס להריון טבעי ונעשה סיסי שיליה (יש לנו 75% שהכל יהיה תקין ב"ה).ושבמידה ולא יהיה תקין נעשה הפלה. אני שלמה עם הדרך הזו ומאמינה לרופאים שאומרים שהרבה אנשים במצבנו מביאים ילדים בריאים לעולם.אני כל הזמן אומרת לבעלי ש25% סיכון זה מלא והוא אומר אז מה זה 75% לעומת זאת? אני יודעת שהוא צודק! ובכל זאת אני ממש באובססיה על זה,כל הזמן גולשת בפורומים וחושבת על זה ומה יהיה אם לא נצליח וכו? מה אתם חושבים שאני יכולה לעשות כדי להרגע?הרי ברור שככה אי אפשר להכנס להריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק05/06/2010שלום לך
את נמצאת במצב מורכב. אכן בעלך צודק ש75% הם סיכוי טוב לילד בריא . מתעוררות מספר שאלות האם את מוכנה לילד? מה משמעות הסיכון עבורך? איך תתמודדי עם הריון בסיכון?
מומלץ מאוד שתשוחחי עם פסיכולוג המתמחה בתחום כדי שתוכלי לברר שאלות שמטרידות אותך ולפתור אותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
ניב05/06/2010אני מאוד רוצה ילד ובמידה והבדיקה לא תצא תקינה-משמע ילד חרש אני יודעת שלנו זה נכון להפיל
(יש אנשים שחושבים שאני טועה אבל עשיתי את הבדיקה כי אני רוצה ילד בריא),ולכן אני שלמה עם זה.אני רק חוששת מה יהיה עם זה לא יצליח הרבה זמן?וכל פעם העובר יהיה חולה? איזה פסיכולוג מתמחה בתחום כזה?מה היית מציעה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד``ר נועה ברק05/06/2010שלום לך,
ממליצה שתפני לפסיכולוג רפואי המתמחה בבעיות הריון ולידה. כך תוכלי לקבל מענה טוב ומקצועי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג רפואי
ד''ר גיל הלפרין07/06/2010ניתן למצוא מידע על פסיכולוגים רפואיים הן באתר משרד הבריאות והן דרך קופות החולים.
כיום בחלק מקופות החולים אפשר לקבל ייעוץ מפסיכולוג רפואי בנושאי הריון דרך הקופה וללא עלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליאור30/05/2010
אתמול גיליתי שאני בהריון שלושה חודשים לאחר לידה של עובר ללא דופק בשבוע 40.מאתמול אני לא מפסיקה לבכות אני מפחדת מאוד יש לי 2 ילדים בריאים איך מיתמודדים עים הפחדים שיש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ליאור30/05/2010אני בת 37 אולי זה חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד``ר נועה ברק30/05/2010שלום לך,
אפשר להבין את החששות שלך לאחר החוויה שעברת לא מזמן. מציעה שתעבדי את האובדן כדי שתוכלי להתגבר על החוויה הטראומתית שעברת.
טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך מאוד להמשיך את ההריון בתחושה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשירן23/05/2010
היי אני בת 25 מתכננת להיכנס להריון בקרוב, הבעיה שאני כבר מספר שנים סובלת מחרדה ופאניקה והייתי מטופלת בטיפול תרופתי, בשנה האחרונה התחלתי טיפול cbt שעוזר לי חלקית כלומר חודש הוא עוזר ואז יש לי התקף פאניקה שמחזיר אותי 20 צעדים אחורה כך זה במשך השנה האחרונה, כיום יש פעולות שאני לא מצליחה לעשות מבלי לקחת אלפרליד. השאלה שלי מה לעשות, אני רוצה להיכנס להריון ואני לא מוכנה לקחת כדורים בזמן ההריון, קראתי מספיק מאמרים על הסיכונים בזה. אנא עיזרו לי....
ד``ר נועה ברק24/05/2010שלום שירן
ממליצה שתמשיכי בטיפול CBT שעוזר לך אמנם לאט.......
פעילות גופנית ותרגול הרפיה קבוע יכול לעזור.
את מדווחת על שיפור נקווה שימשיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה בתחילת הריוןטלי22/05/2010
שלום רב , אני בת 30 ונמצאת בשבוע ה 8 של ההריון הראשון שלי , שציפיתי לו מאוד .
אני נוטלת כל יום כדור וחצי של ציפאלוטראם היות ואני סובלת מהתקפי חרדה . יש לציין שבתקופה בה אני נוטלת כדורים חוויתי מצבי לחץ אך לא חזרו התקפי חרדה ממש .
בשבועיים האחרונים מאז גיליתי שאני בהריון , אני חשה מעין מיני התקפי חרדה שאני יודעת שלא טובים לי ובטח לא לעובר אך איני מצליחה לשלוט בהם .
חיפשתי תרופת הרגעה טבעית ליטול בנוסף לכדורים , אך גיליתי שהכול לא מומלץ לנשים בהריון .
האם ידוע לכם על תרופה כולשהי שיכולה לעזור לעבור את התקופה הזו של הפחד מהתקף ?
האם יש כדורים טבעיים שכן מותר לקחת במהלך ההריון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד``ר נועה ברק22/05/2010שלום טלי
איני יכולה להמליץ לך על טיפול תרופתי להריון אך בהחלט ממליצה שתתרגלי תרגילי הרפיה שהם טבעיים ומאוד עוזרים בהתגברות על התקפי חרדה
שיטת הביופידבק יכולה להתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 18 לילה חמישי שלא מצליחה לישוןטל20/05/2010
אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות -
אני מנסה לנשום עמוק
לשנות תנוחות
לקום מהמיטה ולעשות משהו אחר ואז לחזור לישון
וכלום
אני לא מצליחה להירדם זה הלילה החמישי
אני לא מצליחה להתרכז בכלום
אני מרגישה כאילו העולם חונק אותי לאט לאט
יש לי לחץ בגרון
בטן מכווצת
ואין לי תיאבון
הלכתי הערב לטרם בעצת הגינקולוג שלי בשאיפה לקבל מרשם למשהו - לא אכפת לי מה - העיקר שארגע קצת ואוכל להירדם.
הרופא שם היה אנטיפת, סירב לקחת אחריות ושלח אותי הביתה לרופא המטפל שלי (לא לפני שהוא ורופא הנשים שלי רבו בטלפון).
מה עושים ? אני מיואשת. אני רק רוצה לישון ולשחרר את עצמי לכמה שעות מהמחשבות הטורדניות
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד``ר נועה ברק20/05/2010שלום טל
אני מבינה את מצוקתך. את בודאי מותשת אחרי חוסר שינה שכזה.
אם הסיבה לחוסר השינה היא חרדה את יכולה לנסות תרגילי הרפיה בדרך כלל עוזר.
במידה ולא אולי תשקלי יחד עם הגניקולוג שלך להשתמש בתכשיר טבעי כמו רגיעון וכ'ד.
עיסוי מרגיע יכול להועיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בהריוןספיר16/05/2010
היי, אני בת 21 בהריון שבוע 24, אני סובלת ממצבי רוח קשים ומשתנים מתחילת ההריון, יש לציין שכשהייתי בת 14 איבחנו אצלי הפרעת אישיות גבולית ודיכאון, השאלה היא אם ההריון יכל להחמיר תופעות של הדיכאון וההפרעה שנעלמו או קצת דעכו ואם כן מה אפשר לעשות עם זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
ד``ר נועה ברק17/05/2010שלום ספיר
יתכן ויש כאן החמרה של דכאון. הריון הוא מצב חיובי אך מלחיץ. מצבי לחץ יכולים בהחלט להשפיע על מצב נפשי.
מכיוון שאת מזהה את הבעיה, מומלץ שתפני לטיפול אולי אף למטפל שמכיר אותך מהעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
ד''ר גיל הלפרין17/05/2010לספיר שלום,
הואיל ואובחנת בעבר עם הפרעת אישיות גבולית חשוב במיוחד לפנות לטיפול בעת הזו. עזרה פסיכולוגית יכולה להוות גורם תומך שתומך ומסייע בהמלך ההריון וגם כהכנה להורות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדמלי14/05/2010
ניבדקתי בבית חולם ובאולטראסאונד יצאה תשובה שלעובר יש דופק לא סדיר ואני בשבוע 7-8
האם יש סיכון בשבועות כאלו ובנוסף אני בת 42 ואני נוטלת כדורים להאיט את קצב הלב פרולול 40 מ"ג (דרלין)וביקשו ממני לנסות שבוע להפסיק האם גם לכור יש השפעה לעובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק15/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדה בשבוע 5נלי10/05/2010
שלום רב,
אני בשבוע 5.
מכיוון שהייתה לי הפלה בשבוע 8+3 בהריון הקודם יש לי חרדות שזה יכול להיות שוב.
מכל דבר קטן אני מפחדת.
למשל היום ראיתי קצת הפרשה חומה בזמן ניגוב וישר התחלתי לחשוב שזה לא תקין ונלחצתי.
אני מבינה שאני אמורה להיות רגוע ושמה שאמור להיות יהיה בלי קשר לדאגות שלי. אני גם מבינה שאני לא יכולה להשפיע על כלום כי אם אמורה להיות עוד הפלה היא תהיה.
שאלתי את האסיסטנטית של הרופא שלי והיא אמרה שהפרשות חומות בהריון הן תקינות ושאין מה לדאוג, משום מה אני עדין קצת דואגת.
השאלה שלי היא איך ניתן להירגע לחלוטין ולא לחשוב על הגרוע מכל?
תודה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק10/05/2010שלום נלי
החשש שלך מובן מכיוון שיש לך ניסיון עבר של הפלה. כמו שציינת, ביניתים הכל תקין ואין סיבה חיצונית לדאגה. אני מניחה שהלחץ הוא תוצר של הניסיון הלא נעים שחווית.
השתדלי להתווכח עם המחשבות השליליות , להיות מעורבת בפעילויות שמסיבות לך הנאה ורוגע.
אם כל אלו לא יועילו ועדיין תחושי בחרדה, את יכולה לפנות לאדם מקצועי שיעזור לך להתמודד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בדיכאון אחרי לידה?חן08/05/2010
לפני הלידה הייתי אישה שמחה שאוהבת לעשות דברים ושונאת להתבטל, מחייכת, צוחקת, ללא דאגות.
מהלידה עד כמה שאני מנסה להיזכר התחילו לי מחשבות שאני ממש מרגישה חרדה מהם-עד כמה חרדה? יכולה לבכות, להילחץ, להתעצבן, לצעוק (על בעלי שעושה דבר קטן..)להיות מכווצת-פיזית.
אני חרדה נורא לתינוק-שלא יאכל מספיק ושלא יהיה לי מספיק חלב. שלא יגדל. הבכי שלו מלחיץ אותי נ-ו-ר-א.
הרבה מחשבות על מוות-מוות שלי. מה יהיה אח"כ לאן נגיע? האם יש משהו אח"כ?אין לי חשק לכלום, אני לא נהנהת מכלום כמו פעם בקושי. כל הזמן יש לי בראש קול כזה שאומר לי" ממילא בסוף כולם מתים וזה נמחק ונגמר-אז בשביל מה?"
ביום הכל סבבה, שמחה, עושה דברים ומדי פעם נזכרת אבל מדחיקה,
אבל פוחדת מהלילות-מהערבים, פוחת כל יום כבר במשך יותר משבועיים.
זה גורם לי לעצבים שמוקרנים לתינוק ולפעמים קשה לו להירגע.
מפחדת למות, לחצות כביש שמא אדרס, חווצה בזהירות מאוד, מפחדת לחבר מכשירי חשמל לשקע-שמא אתחשמל וכד'.
ועוד כל מיני דברים מוזרים,
מפחדת גם ממות של קרובים אלי.
האם זה דיכאון אחרי לידה?פסיכוזה?
יש קשר ללידה?
לאן פונים? מה עושים?
אודה לכ מאוד,
אני מבולבלת ומפוחדת נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק09/05/2010שלום חןת
לא אינך פסיכוטית אך נשמעת סובלת את יכולה לפנות לפסיכולוג פרטי או דרך הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון לאחר לידה
ד``ר נועה ברק08/06/2010שלום חן,
לפי התאור שלך יתכן ואת סובלת מדכאון לאחר לידה.
פני לפסיכיאטר לאבחון והמלצות לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני סובלת מדיכאון אחרי לידה?חן08/05/2010
לפני הלידה הייתי אישה שמחה שאוהבת לעשות דברים ושונאת להתבטל. מחייכת, צוחקת, ללא דאגות.
מהלידה עד מה שאני מנסה להיזכר, התחילו לי מחשבות שאני ממש מרגישה חרדמה מהן- עד כמה חרדה? יכולה לבכת, להילחץ, להתעצבן, לצעוק(על בעלי על משהו קטן שעשה וכד')
אני חרדה נורא לתינוק, שלא יאכל מספיק, שלא יהיה י מספיק חלב, שלא יגדל.
הרבה מחשבות על מוות- מוות שלי, מה יהיה אח"כ לאן נגיע, האם יש משהו אח"כ? אין לי חשק לשות כלום ואני לא נהנת בקושי מדברים כי כל הזמן הראש שלי אומר לי "ממילא בסוף כולם מתים וזה ניגמר אז בשביל מה לעשות X?"..
ביום הכל סבבה, שמחה, אוהבת לעשות הכל, ומדי פעם חושבת על זה אבל מדחיקה,
אבל פוחדת מהערבים והלילות- פוחדת כל יום כבר במשך שבועיים.
זה גורם לי לעצבים שמוקרנים לתינוק ולפעמים קשה לו להירגע.
מפחדת למות, חוצה כביש מאוד בזהירות, מפחדת להכניס מכשירים לחשמל שמא אתחשמל ואמות ועוד כל מיני דברים מוזרים.
מפחדת גם ממוות של קרובים אלי.
אשמח לעזרה דחוף. האם זה חרדה אחרי לידה?
האם זוסתם חרדה?
למי אני יכולה לפנות?
אני מרגישה מתוסכלת :-(
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק09/05/2010שלום חןת
את מתארת דפוס של הפרעת חרדה שהאיפיון המרכזי שלה הוא דאגנות וגם מצב רוח ירוד
מומלץ מאוד לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לחזור להרגיש טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות במהלך ההריוןאני07/05/2010
אני כותבת עוד פעם על המחשבות הטורדניות שלי אני בהריון שבוע 19 המחשבות הציצו לי מזה חודש ומשהו אני בטיפול פסיכולוגי הכלים שנתנו לי לא ממש עוזרים נתנו לי נשימות סילוק המחשבות EFT וכו' אך זה לא עוזר אני מתכוונת לפנות לפסכיאטר לנסות טיפול תרופתי שאלותי הם:
האם אפשר לקבל טיפול תרופתי הבמהלך ההריון והאם זה לא מזיק לעובר?
אם מתחילה טיפול תרופתי האם באמת זה עוזר וכמה זמן זה יקח עד שיעלמו המחשבות הטורדניות.
אני מגיעה למצב דכאוני מהמחשבות שלי לפעמים כשהמחשבה צצה אני מרגישה שרוצה להכות את עצמי מרוב העצבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורדנות
ד``ר נועה ברק07/05/2010שלום לך,
אפשר לקבל טחפול תרופתי, נשים רבות מקבלות ויולדות תינוקות בריאים.
התייעצי עם הרופא לגבי סוג ומינון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)