מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מהפלהענת28/08/2010
שלום רב,
אני בתחילתו של השבוע ה5 וסובלת ממחשבות שליליות על הפלה טבעית. אני לא מצליחה להתרכז בשום דבר אחר ופוחדת למהר ולשמוח מההריון הזה שכ"כ חיכיתי לו כדי לא חלילה להתאכזב.
זהו הריון ראשון שלי והפחד שלי צומח מכל מיני סיפורים מסביב ומהעובדה שבשבועות הראשונים הסיכויים להפלה טבעית גבוהים.
אני כל הזמן חושבת איך אעבור את הזמן הזה ואיך בכלל אצליח לעבוד.
אשמח לקבל עצתכם ואודה לכם מאד,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק29/08/2010שלום ענת,
חרדות בטרימסטר הראשון להריון הן שכיחות ובהריון ראשון השכיחות עולה עוד יותר.
מדובר במצב חדש ובלתי מוכר שדרגות חוסר הוודאות בו גדולות ועל רקע זה החרדות מתעצמות.
אני מציעה שתנסי להתמודד בעזרת מחשבות חיוביות, נשימות ותרגילי הרפיה.
טיפול קוגניטיבי יכול לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ענת29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחוסר שקט בגוף בתחילת הריוןשרית26/08/2010
שלום לכם
לפני כשבועעם שאלתי האם התקפי חרדה גורמים להפלה ונענתי שלא, האם גם הרגשת לחץ וחוסר שקט בגוף כמעט כל היום עדיין לא יכולים לגרום להפלה, אני נמצאת כרגע בתחילת ההריון , בשבוע שלצערי ההריון הקודם נפל , ולכן אין לי מרגוע ושקט,
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק27/08/2010שלום שרית
הרגשת הלחץ ואי השקט שאת מתארת הם חלק מתחושת החרדה שאת חווה.
ממליצה שתפני לטיפול ותפסיקי לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריון ולאחר לידהשלי23/08/2010
שלום,
לפני חמישה ימים ילדתי את בתי השניה. לאחר ההריון הראשון התחילו אצלי הפרעות חרדה, וטופלתי בהצלחה רבה ברסיטל 20 מ"ג. בהריון השני כבר טופלתי החל מהטרימסטר השני באותו מינון, קצת פחות בהצלחה אבל במידה מספקת.
לפני חמישה ימים ילדתי, ומאז, כתוצאה מההורמונים ומחוסר השינה, רף החרדות מאוד עלה (למשל: אני חרדה מאוד מהרפס, לאחר שלבני היה לפני שבוע וחצי והבנתי שזה מסוכן לילודים. הילד כבר הבריא, אבל אני עוקבת אחרי כל חצ'קון ונקודה על פרצופי ובטוחה שהנה, הרפס). חשוב לציין שהתינוקת יונקת באופן כמעט בלעדי.
האם יש טעם ואפשרות להעלות את המינון מעט? והאם יש טעם לנסות משהו אחר במקום? אני מרגישה שבמקום ליהנות מהתקופה ומהילדה, אני עסוקה בחרדות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק24/08/2010שלום גיל
ניתן לשקול החלפת תרופה או שינוי מינון. עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.
במקביל, מומלץ לטפל בטיפול פסיכולוגי כדי שתדעי להתמודד עם החרדה בכוחות עצמך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מבדיקותטלי22/08/2010
כתבתי לך בעבר לגבי בידקת HIV שבעלי ואני עשינו ושאני חוששת מאוד למרות שלא סביר כי אני בריאה ונקייה וכו' . בעלי קיבל את התשובה והכל בסדר . אני עשיתי את הבדיקה אחריו והיא אמורה להגיע . אם אצלו זה שלילי כמעט בטוח שגם אני בסדר ? אנחנו כבר 7 שנים יחד , למרות שנפרדנו מס' פעמים עד שהתחתנו והיו לי 2 בני זוג לזמן קצר .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר נועה ברק23/08/2010שלום טלי
כל הסיכויים שאת בריאה לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתניר16/08/2010
הפסקתי גולות לפניי חודש כי החלטנו שאנו רוצים להרות.העניין הוא שאני לא מצליחה להרגע,הייתי אמורה לקבל מחזור אתמול והוא לא הגיע-הרופא אמר לי שזה מאוד הגיוני אחרי גלולות 11 שנה שהגוף לוקח קצת זמן עד שיתאזן ובכ"ז היום הלכתי לבדיקת דם...הראתה שלילי.אני חוששת מה יהי אם המחזור לא יהיה סדיר,מה יהיה אם לא אצליח להקלט וכו...מה לעשות? אני כ-ל היום מחפשת חומר במחשב זה משבש את חיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורדנות
ד``ר נועה ברק17/08/2010שלום לי
את מתארת מחשבות טורדניות שנוגעות לעתיד.
יתכן והדברים שאת חוששת מהם יתממשו אבל סביר שלא.
נסי להתווכח עם המחשבות הלא רציונליות.
טיפול יכול לעזור לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון לאחר שתי הפלותאישה אחת16/08/2010
שלום ותודה
בגיל 20 עברתי הפלה טבעית (לאחר אונס) ובעקבותיה גרידא.
בגיל 38 פגשתי את בן זוגי הנוכחי. יש לו המון בעיות , אנחנו לא נשואים - ועכשיו אני בהריון .
מתוכנן , יש לציין. קדם לו הריון מתוכנן אחר , לפני 10 חודשים , שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 5.
חשבתי שהריון ישנה אותי , לפחות בקצת , אבל אני עצבנית . חושבת מחשבות אובססיביות , כמקודם. יש לי נטייה להלחץ מדברים קטנים.
אשמח להמלצות , כיצד לעבור את התקופה הזו בשלום. אני כמעט בת 40 . לחרדות שלי יש בסיס , מאחר ובן זוגי סובל מבעיות בריאות רבות , וגם אני לא כל כך צעירה. אנחנו לא גרים ביחד , כך שאני לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מאוחר
ד``ר נועה ברק17/08/2010שלום לך
את נשמעת במצוקה ועברת לא מעט כך שאני מבינה את החששות שלך.
ממליצה בחום שתפני לטיפול גם כדי לעבד את טראומות העבר וגם כדי למצוא דרכי התמודדות עם ההווה המורכב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותשלי15/08/2010
היי, אני כבר מספר שנים סובלת מהפרעות חרדה שמונעות ממני הרבה דברים, להיות בחברה מוכרת, נהיגה, ביטחון עצמי נמוך, אני מצליחה להתמודד ע"י טיפול בכדורים אך שאני מפסיקה המצב חוזר לעצמו, ניסיתי טיפול התנהגותי קוגנטיבי שלא הצליח עבורי, כעת אני עובדת בעבודה שאני רוב היום נוהגת ואני מתכננת להיכנס להריון, קראתי את ההשפעות של תרופות על העובר וזה סיכון שאני לא אקח, אך אני לא יודעת מה לעשות? להיתפטר מעבודתי ואז ממה אני אחיה? מבקשת עזרתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר נועה ברק17/08/2010שלום שלי
את מתארת חרדה עם המנעות. את מציינת שהחרדה מונעת ממך הרבה דברים אך למעשה את נמנעת מדברים מסוימים שכנראה מקושרים אצלך באופן אסוציאטיבי לחרדה וכאן הבעיה.
לכל בעיה יש מה שנקרא גורם משמר כלומר אותו גורם המונע מהבעיה להפתר. אחת הבעיות המרכזיות בחרדה היא ההמנעות שמרגיעה בטווח המיידי אך מגבירה את החרדה בטווח הארוך.
מכיוון שאינך מעונינת בטיפול תרופתי (המאושר על ידי משרד הבריאות) חשוב שתמצאי דרך להתמודד עם ההמנעות. את מציינת שטיפול לא עזר נסי טיפול אחר
פעילות גופנית וטיפולי מגע יכולים להקל עלייך בהתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם חלומותס.13/08/2010
שלום
אני בחודש שמיני להריון , חוויתי הרבה חרדות ודאגות במהלך השמונה חודשים שעברו ולא יודעת איך הסתדרתי איתן עד היום אני חווה אותם דאגות וחרדות. אך הדבר הכי מפריע לי זה ריבוי חלומות והבעיה שלי שיש שלושה ארבעה חלומות שאני באמת לא אוהבת לחלום ופתאום הם צצים לי הבעיה ההכי גרועה זה שאם אני רואה חלום דומה לחלומות שאני שונאת א6ני מצתחילה לחשוב האם חלמתי אותו חלום או שזה שונה !!! למרות שאני בטוחה שזה לא אותו חלום אבל אני מאבדת בטחון בעצמי. הבעיה שאני מפחדת מהפירושים שנותנים לחלומות אם כן מאנשים או מפירושי חלומות בספרים מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק חלומות אלה או הפחד מהחלומות כי אם אני חולמת אני כל היום נכנסת ללחץ מהחלום ומפחדת על העובר שלי (ברקע עברתי הפלה אחת והריון הזה היה הריון תאומים שאחד הפסיק להתפתח)
הלכתי לטיפול פסיכולוגי ולא כל כך עזר בקשר לדאגות וחרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות
ד''ר גיל הלפרין14/08/2010למרות שהנסיון שלך בטיפול פסיכולוגי לא עזר, את אינך מציינת באיזה סוג של טיפול היית ולמשך איזו תקופה.
יתכן שבכל זאת יש לשקול טיפול פסיכולוגי, שכן טיפול מתאים יכול בהחלט לסייע בעניין.
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה והפלהשרית12/08/2010
שלום
לפני חודשיים וחצי עברתי הפלה טבעית , חווית ההפלה עברה בצורה טראומטית נפשית ואף התחלתי ללכת לטיפול , אני מנסה להכנס להריון , יש לי התקפי חרדה בסמוך לזמן קבלת המחזור , האם התקפי חרדה גורמים להפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק13/08/2010שלום שרית
התקפי חרדה אינם גורם להפלה .אני מקווה שבעזרת הטיפול תתגברי על הטראומה ותוכלי לממש את רצונך להיות אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מבדיקות-דחוף מאוד מאודטלי11/08/2010
אני ובעלי ניגשנו לרופא פוריות לאחר שעברנו 2 השבחות והזרעות שלא נקלטו . הרופא היה מאוד מקצועי ונתן לנו רשימת בדיקות מרשימה , כולל צילום רחם לי ובדיקת HIV לשנינו . הוא כבר עשה את הבדיקות ולא קיבל עדיין את התשובות . אני צריכה לעשות מחר את הבדיקות . מאז שנודע לי על הבדיקה הזו אני לא מצליחה להרגע . אני ממש חוששת וחרדה שיתגלה משהו ואז ייחרב עלינו עולמנו . אני לא משתפת אותו בחרדות שלי כי לפני שהתחלנו לצאת היו לי בני זוג שלא תמיד הייתי איתם עם קונדום (לא סטוצים) כי הייתי עם גלולות והיינו זוג . בעלי לא יודע כמה חברים ממש היו לי . אני חייבת לומר שאני מאוד נקייה ואני בריאה , לא חולה כמעט אף פעם , אין לי תקופות ממושכות של החלמה משום דבר ואני ממש בסדר , כנ"ל בעלי . ובכ"ז אני כבר רואה סרטים .. אני לא מצליחה לישון כמו שצריך או לאכול .. היום הוא היה אמור ללכת לבדוק אם הבדיקות הגיעו ואני לא הצלחתי להכניס לגוף כלום חוץ מכמה לגימות מים .. בסוף הבדיקות לא הגיעו עדיין אז הצלחתי לאכול פרי קטן . הראש כואב ואני ממש בחרדה (למרות שכל הבדיקות שאני עושה כל הזמן יוצאות מצויינות, כולל פרופילים כלליים , לא רק של הפיריון) ואני מרגישה נורא לבד כי אני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד . יש לי הרגשה כאילו אם אספר - יחשבו שאני "שרמוטה" ואני ממש ממש לא . אני לא יודעת מה לעשות או איך להרגיע את עצמי .. ועוד לחשוב שאני עושה את הבדיקה הזו מחר ..
יש איזה כדור שאפשר לקחת ? משהו שלא צריך מרשם כי אבא שלי הוא הרופא שלי ואין מצב שאספר לו .. איך מתמודדים עם החרדה הזו ? אפשר לבקש לא לעשות את הבדיקה הזו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק12/08/2010שלום יעל
את מתארת הפרעת חרדה שהתפתחה לא יודעת מתי.
בכל מקרה, הדאגה שאולי את נשאית איידס נשמעת ממש לא מתקבלת על הדעת לאור מה שתארת.
החשיבה שאת מתארת מוגזמת וקטסטרופלית וזו לא אשמתך. דפוסי מחשבה מסוג זה אופייניים לחרדה.
נסי לנשום, ללכת קצת ברגל באוויר הצח וחכי למחר אחרי הבדיקות שכל הסיכויים שתהיינה תקינות. אם את לא בהריון עדיין את יכולה לשקול שימוש בכדור הרגעה אם יש לך כזה את יכולה גם להשתמש באחד התכשירים הטבעיים כמו רסקיו או רגיעון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ברק
טלי12/08/2010אין לך מושג כמה הצלחת להרגיע אותי . אני יודעת שהחשיבה שלי מוגזמת וקטסטרופלית כי אני באופי שלי קצת פחדנית (לא היפוכונדרית) ורגישה מאוד . אני מנסה להיות מאוד אופטימית כי דווקא אני כזו מטבעי ולא יודעת מה קרה לי בזמן האחרון .. אני מרגישה שזה משהו שעליי לפתור עכשיו כי בע"ה כשאכנס להריו ןויהיו מיליון בדיקות מלחיצות ומחלות לא עלינו אני לא יודעת אם אני אוכל להתמודד עם כל זה .
בכל אופן , אני בהחלט אקח משהו להרגע ואנסה להחזיק מעמד עד שיגיעו התוצאות ואוכל לנשום בחזרה .
תודה , תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סרוקסט בהריוןמודאגת מידי08/08/2010
אני בת 36 בהריון שלישי, בשבוע ה 25,
סובלת מהתקפי חרדה לאורך הרבה שנים אשר הולכים וחוזרים,בדרל כלל מגיעים רק בתקופות של לחץ ומתח. אני נוטלת סרוקסט , חצי כדור ביום המון שנים,
גם בהריונות הקודמים לא הפסקתי והכל עבר תקין.
חייבת לציין שבהריונות הקודמים לא סבלתי כלל מחרדות
ועכשיו עקב לחצים מרובים אחרים ההריון עובר עלי עם התקפי חרדה קשים שלא חוויתי מזה שנים,
התחלתי טיפול פסיכולוגי אשר עוזר במידה מסויימת אך שאלתי היא אם ניתן ובטוח להעלות את המינון של הסרוקסט בזמן הריון בלי לעשות נזק לעובר
חייבת לציין שאף פעם לא נטליתי יותר מחצי כדור ביום
ואני חושבת עכשיו כדי לעבור את ההריון ברוגע אין לי ברירה...
אנא חוו דעתכם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק09/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאובדןנירית05/08/2010
שלום,
לפני כשנה הייתי בהריון שהסתיים בגרידה מאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 10. מאז אחרי נסיונות רבים להרות, סופסוף זה קרה וכעת אני בתחילת הריון (שבוע 5). אני לא מפסיקה להיות בחרדה שגם את ההריון הזה אאבד וחושבת כמעט רק על זה. אני פוחדת לעבור כך את כל ההריון ואולי אף בטעות עם כל המחשבות האלו, אף "לזמן" אובדן נוסף.
איך אפשר לפתור זאת???
אודה לעזרתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מאבדן
ד''ר גיל הלפרין05/08/2010לנירית שלום,
אבדן העובר בהריון הקודם נחוותה כקשה ויתכן שלא הייתה לך הזדמנות לעבד את זה מבחינה פסיכולוגית. עכשיו, כשאת שוב בהריון מתעוררים פחדים שבמובן מסויים הם טבעיים אך אם עצמת החרדה נותרת ללא שינוי או מתעצמת עם הזמן כדי לפנות לטיפול פסיכולוגי.
טיפול בשלב זה יוכל לסייע לך להתגבר על האבדן הקודם ולרכוש כילים להתמודד עם החרדה. טיפול יכול לעזור ובזמן לא רב ואין סיבה שתעברי את ההריון כולו בחרדה גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מניתוח קיסריחגית31/07/2010
שלום! ילדתי לפני כ- 3 חודשים בן מקסים. תהליך הלידה היה לא קל, הגעתי לחדר לידה עם ירידת מים, זירוז, פתיחה מלאה אך לאחר שעות של עינויים הוחלט ברגע האחרון על ניתוח קיסרי מכיוון שהאגן שלי צר.
אני אדם חרדתי מאוד באופיו, המילה "ניתוח" צורמת לי מאוד. במשך כל ההריון הפחד שלי היה מניתוח למרות שלא היה כמובן שום סימן מקדים לכך שזה בסוף מה שיקרה לי.
ככל הנראה את שאר הלידות שיהיו לי בע"ה גם אצטרך לעבור בניתוח קיסרי. נכון להיום זה עוד מוקדם לחשוב על זה, אך אני כן מוטרדת במחשבות על העתיד ועל כך שאצטרך לעבור זאת עוד פעמיים לפחות. מהלך הניתוח והאישפוז אחריו היה לי מאוד קשה פיזית אך לא פחות קשה נפשית. אני מפחדת מהניתוח, מתקלות כאלה ואחרות ששמעתי עליהן, ממוות חלילה, מכל מיני מחשבות רעות וטורדניות. אני חוששת שההריון הבא יהיה קשה מאוד מבחינה נפשית, אני חושבת שהוא ילווה במתח רב ובעצבים, שלא כמו בהריון הראשון שהיה קל יחסית... אני מפחדת גם מהאפידורל, רק המחשבה לעבור את כל התהליך הזה שוב מפחידה אותי מאוד... אך כשאני מחזיקה את בני המתוק הרבה מהפחדים הללו נעלמים... אך בכל זאת... מה אני צריכה לעשות? אני זקוקה לדעתכם לטיפול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק02/08/2010שלום חגית
נשמע שחווית את הלידה כטרטומטית וזה הבסיס לחששות שלך
ממליצה שתפני לטיפול כדי להסיר את החששות ולהגדיל את המשפחה בשמחה וללא מחשבות טורדניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהשפעת האפידורלגילה29/07/2010
אני ממש חוששת לקחת אפידורל בלידה. מישהי סיפרה לי שזה גורם לכאבים איומים אחכ. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק02/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כואב
הילה30/11/2010יש לי פוביה ממחטים וקיבלתי אפידול כמו גדולה יתרה מזאת התחננתי לאפידורל זה לא כואב ואחרי שההשפעה מתחילה את תברכי את הגאון שהמציא את זה!
לא צריך לסבול אף אחד לא נותן מדליה.
לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהריוןליהי22/07/2010
שלום אני בת 27..... חרדה מלהיות בהריון מכל התהליך של 9 חודשים (משהו שאיני יכולה לשלוט כביכול מבחינה גופנית ובכלל) סובלת מחרדות מגיל צעיר עם זאת הצלחתי לשלוט בהן... לפני כ3 שנים עשיתי הפלה באותה תקופה הרגשתי טוב עד שגיליתי שאני בהריון ואז התחלתי להיות מאוד חרדתית. אני לא יודעת מה לעשות אני מאוד מאוד מפחדת להיות בהריון וומהתהליך עצמו וכמובן ולהיות חרדתית, בנוסף לכך אני נגד כדורים(כן אני יודעת שהם עוזרים לחיות) אובדת עצות....... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר נועה ברק26/07/2010שלום ליהי
את מתארת בעיה עמוקה, מורכבת וארוכת שנים. לכן, אם אכן את מעונינת בפתרון הבעיה אני ממליצה שתפני לטיפול בו תבדקי את הסיבות לחרדה הממושכת ואולי גם תצליחי לקבל כלים שיעזרו לך לעבור הריון במידה ואמהות היא אחת ממטרותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר גיל הלפרין27/07/2010לליהי שלום,
אני מצטרף לדבריהה של ד"ר ברק וממליץ להתחיל טיפול פסיכולוגי. בתוך כך, את מציינת בפנייתך שאת נגד טיפול תרופתי ויתכן שזו אחת הסוגיות שכדאי לבחון בטיפול הואיל וטיפול תרופתי בשילוב טיפול פסיכולוגי נחשב כיעיל במיוחד לטיפול בהפרעות חרדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)