מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותאלונה29/11/2009
בכוונתי להתחיל טיפולי פוריות בקרוב. טיפולים אותם אני דוחה כבר כמה זמן בגלל פחד שאני לא יכולה להסביר מפני עובר שיהיה פגום ומלא מחלות.
גם אם הכול בראש שליף, וברור שזה כך, בטח עוד לפני שנקלטתי להריון, אני יודעת שלגוף יהיה קשה להחזיק הריון במצב נפשי כזה. מדובר על חוסר שינה, דפיקות לב מואצות, חוסר ריכוז בעבודה ואכילה כפיתית ברגע שעולות המחשבות בדבר ההריון.
איך אני מנטרלת את המחשבות האלה ומחזירה את עצמי למצב בו אני יכולה להתחיל טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהריון
ד``ר נועה ברק29/11/2009שלום אלונה
אכן נשמע שאת סובלת מחרדה. התופעות הגופניות שאת מתארת יכולות גם הן להיות חלק מהחרדה.
אני ממליצה בחום שתפני לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לברר את החרדות ולהתמודד עימן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר גיל הלפרין30/11/2009לאלונה,
יתכן שקיימת תמיכה פסיכולוגית ביחידה לטיפולי פוריות בה את מתכונת להיות מטופלת.
מומלץ לבדוק את האפשרות הזו שעשויה לתת מענה ספציפי וללוות את הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט בהריוןליאורה21/11/2009
שלום
אני מחפשת נתונים והמלצות לגבי נטילת סרוקסט בהריון (הריון מאוד צעיר אני לא צעירה בכלל)
אני לוקחת סרוקסט כבר מספר שנים. פסיכאטר אמר שהתרופה היא הטוב ביותר להריון.
יחד עם זאת אני מקבלת מידע סותר לגבי המשך נטילה בהריון.
האם סרוקסט הוא אכן הרע במיעוטו או לא רע בכלל כשחייבים (אני חייבת)
האם בכל זאת לרוץ להחליף למשהו אחר. האם יש סטיטיסטיקה לגבי סרוקסט בהריון?
והכי חשוב : מה הסיכוי שלי לקבל תשובה שלא תשאיר לי את ההחלטה?
אנא עיזרו לי להבין אם אני לא דנה את הילד שלי למחלות ובעיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
ד``ר נועה ברק22/11/2009שלום ליאורה
לפי משרד הבריאות אין בעיה.
את מוזמנת לפנות למרכז הטרטולוגי במשרד הבריאות. הכתובת כאן באתר בתשובות קודמות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהריוןמירי19/11/2009
שלום,
אני בת 26 וכל הזוגות מסביבי מביאים ילדים. אני חייבת לציין שאני לא מרגישה כטיפוס אמהי במיוחד, וילדים אף פעם לא משכו אותי יותר מדי. בקיצור, אני לא מאלה שרצות לעשות "פוצי מוצי" ברגע שהן רואות ילד. אני רוצה להביא ילדים לעולם, אבל זה מאוד המחויבות הזו מאוד מפחידה אותי. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהריון
ד``ר נועה ברק19/11/2009שלום נועה
מומלץ שתבררי את החרדות שלך. האם שינוי מפחיד אותך?
מה משמעות האמהות לגביך? האם את חוששת שלא תהיי אמא מסספיק טובה?
יש הרבה סוגיות וכדאי לבדוק אותן כדי שתוכלי להיות שלמה עם עצמך לגבי כל החלטה שתקבלי.
טיפול פסיכולוגי היא דרך טובה לבדוק נושאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר גיל הלפרין23/11/2009לנועה שלום,
נראה כי טיפול פסיכולוגי אכן יהווה הזדמנות טובה לבדוק שאלות אלו במסגרת טיפול כזה אולי אפשר גם לחשוב על הצורך שלך לעסוק בסוגיית האמהות בתגובה להשפעות חיצוניות, להבדיל מהתעוררות של רצון פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות והריוןרחל15/11/2009
אני נשואה פלוס אחד. לפני שנתיים וקצת התחילה אצלי תופעה של חרדות. טופלתי ע"י ציפרלקס משך חצי שנה והפסקתי. לפני שמונה חודשים חזרו לי החרדות וחזרתי לטיפול התרופתי.לאחרונה אני ובעלי מעוניינים להגדיל את המשפחה אולם אני מאוד חוששת מהיריון מאחר ואני סובלת להחרדות וממחשבות שליליות ולא יודעת איך אני אתמודד עם ההריון ועם החרדות. האם ניתן להתגבר על החרדות בהריון? כיצד? מה הטיפול? איך אני יודעת שאני מוכנה לתהליך של הריון וילד נוסף?
אני אובדת עצות...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק16/11/2009שלום רחל,
לפי דבריך, הטיפול התרופתי אינו מספיק ואת עדיין סובלת. לכן, אני מאוד ממליצה שתנסי טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיעזור לך לזהות את דפוסי החשיבה המובילים לחרדה ולשנות אותם.
לגבי מוכנות להריון, אין זמן מושלם. השאלה היא עד כמה את ובעלך רוציםלהרחיב את המשפחה.
אני משוכנעת שתוכלי בעזרת הטיפול המתאים לעבור את ההריון ולהרגיש טוב.
לעיתים, עקב חרדה ,אנשים נמנעים מלעשות דברים מסוימים או להחליט החלטות. למעשה, ההמנעות אינה משפרת ואינה עוזרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה09/11/2009
תוך כדי חיפוש מטפל שמתמחה ב -CBT נתקלתי בפסיכולוגיים קליניים שעוסקים ב שיטת CBT וכן בעובדים סוציאליים שעוסקים ב CBT.
האם יש הבדל מבחינת מהות הטיפול ?
האם עובדים סוציאליים עוסקים בטיפול חרדות פחדים טראומות?
אני מחפשת מטפלת ב CBT שעובדת עם מתבגרים.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג
ד``ר נועה ברק11/11/2009הכשרתם של פסיכולוגים ושל עובדים סוציאלים שונה. למרות זאת, ישנם עובדים סוציאלים שלמדו טיפול בCBT והם אנשי מקצוע טוביםהעובדים בטיפול של כל קשת הבעיות כולל חרדה וטראומה.
אני מנועה מלהמליץ על אדם ספציפי בפורום זה אולם את מוזמנת לעיין באתר של אי"טה ולמצוא מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמנרבין בהיריון?מיכל24/10/2009
הי,אני בשבוע 37 להיריון
בשבועיים האחרונים ישנם מחשבות וחששות רבות ולחצים שמטרידים אותי לקראת הלידה שלא נותנות לי מנוח, כמו כן יש לי גלי חום ואני מתקשה להרדם בלילה.
רופא הנשים שלי המליץ לי לקחת 1-2 כדורי קלמנרבין לפני השינה?
האם אני יכולה להשתמש בכדורים הללו ללא כל חשש??
אני מאוד מפחדת לקחת תרופה שחלילה תזיק לעובר, אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
ד``ר נועה ברק25/10/2009שלום מיכל
קלמנרבין הוא תכשיר טבעי ואינו נחשב תרופה.
במידה והרופא המליץ לא נראה לי שיש מניעה להשתמש בתכשיר
מומלץ שתשקלי גם ללמוד תרגילי הרפייה שיכולים להקל עליך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כדורים ניתן לקחת בהריון ?טל22/10/2009
רציתי לדעת איזה כדורים כגון מירו או סירוקסט ( ציפרלקס עשה לי רע ) ניתן אם בכלל לקחת במהלך ההריון ? כמו כן , איזה כדורים אם בכלל ניתן לקחת במהלך התקפת חרדה ? קסאנגיס , אלפרוקס וכו ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
ד``ר נועה ברק22/10/2009שלום טל
עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך.
באופן כללי ,ניתן להשתמש בתרופות מסוימות בזמן ההריון. כדאי שתשקלי גם דרכים נוספות לשלוט בהתקפי החרדה כמו ביופידבק או טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך:
אלישבע01/11/2009שלום, מתנצלת על ההידבקות לשאלה אבל זה אותו נושא:
במידה ואני נוטלת כדורים טבעיים נגד אסטמה, האם בזמן הריון ניתן להמשיך לקחת אותם, או שעדיף לוותר והחזור לאינהלציה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות בהריון
ד``ר נועה ברק01/11/2009זהו לא הפורום הנכון.
פני לרופא שלך או לפורום תרופות בהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה בזמן לידה?קרן15/10/2009
שלום,
אני בת 29, נשואה ללא ילדים. מזה שנים רבות סובלת מחרדה ודכאון שמאוזנים רוב הזמן באמצעות טיפול תרופתי ב- SSRI. הייתי בטיפול פסיכו-דינאמי כ-6 שנים והוא הועיל לי בהרבה תחומים, אך לא כל כך בעניין החרדה. גם טיפולים בשיטות CBT ו-EMDR וטכניקות הרפיה לא ממש הצליחו לעזור בהקלת החרדה.
החרדה שלי ממוקדת בגוף- אני חוששת מאוד ממחלות ומכאבים ומקבלת התקפי חרדה קשים במצבים גופניים בלתי נעימים. אפילו כאב בטן מוירוס יכול לעורר אצלי התקף חרדה קשה.
אני מאוד חוששת מלידה בשל הכאב הרב הכרוך בה (למרות שזה כאב "טוב").
אני פשוט יודעת בוודאות שלא אהיה מסוגלת לעמוד בכאבים ואפילו המתנה לאפידורל תהיה בלתי אפשרית עבורי. כמובן שכשאני בהתקף חרדה אין לי שום יכולת לשתף פעולה עם מי שסביבי- המוח שלי פשוט מתנתק באופן אוטומטי כך שלא אוכל לשתף פעולה עם הוראות הרופאים.
האם במקרים כמו שלי ניתן לקבוע מראש ניתוח קיסרי ולא ללדת בלידה רגילה?
האם מצבים של התקפי חרדה קשים בעת לידה אכן קורים והאם מי שסובלת מהפרעה חרדה מועדת למצבים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה
ד``ר נועה ברק16/10/2009שלום קרן
לגבי ניתוח קיסרי, ישנן נשים המחליטות מראש על ביצוע ניתוח וישנם רופאים המאפשרים זאת.
התקפי חרדה יכולים להתרחש במצבים שונים אולם אין אינדיקציה לכך שהתקף אכן יתרחש בעת הלידה. אני מבינה שאת מאוזנת תרופתית דבר שמורד מאוד את הסיכוי להתקף.
אם חוסר הוודאות בתהליך מלחיץ אותך, את יכולה להכין את עצמך למשל על ידי הצטרפות לקורס הכנה ללידה. את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית שתעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותלירז11/10/2009
הי,
עשיתי בדיקות גנטיות לפני כחודש ונמצאתי נשאית של גן חירשות הנקרא קונקסין 26.
הרבה לא הסבירו לי רק ביקשו שגם בן הזוג יעשה בדיקה בהקדם.
מואד מלחיץ, אני עוד לא בהריון אבל אנחנו מנסים.
הלחץ הוא רב והתחושה שזרקו עלייך משהו ואף אחד לא ממש מסביר לך מה קורה.
אשמח למעט אינפורמציה והסבר על בדיקות שנוכל לערוך במהלך הריון לגילוי המחלה וכן מה הסיכויים בכל המקרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר נועה ברק12/10/2009שלום לירן
לגבי משמעות הבדיקות הגנטיות כאן לא המקום לייעוץ מסוג זה. נסי פורום בדיקות גנטיות.
לגבי החשש שלך,די מובן שבתנאים של חוסר ודאות וערפול תכנסי ללחץ. אינפורמציה מדויקת יכולה להקל עליך משמעותית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח - אמאלה !!!!גלית10/10/2009
שלום ר , בשבוע 8.5 לאחר טיפולי UVF , לביתי יש אבעבועות רוח.בילדותי חליץי במחלה. אני חרדה וחוששת מאד. מה עלי לעשות ????האם נדרש לערוך בדיקות מסוימות ?47
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
ד``ר נועה ברק11/10/2009שלום גלית
זה לא הפורום הנכון אבל עד כמה שידוע לי אם כבר חלית לא תדבקי שוב
מומלץ שתשאלי את הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסתי להריון ואני מתה מפחדמאיה08/10/2009
בעלי ואני גילינו לפני כמה ימים שאנחנו בהריון.אנחנו בני 30. זה ממש לא היה מתוכנן וקרה מהר ממה שחשבנו. אני יודעת שזאת ברכה אבל אנחנו בשוק טוטאלי!!
אתמול לא ישנתי כל הלילה מהחרדות מהשינוי הקיצוני הזה ואנחנו פשוט לא מוכנים לזה נפשית.. כמובן שהמשפחה צוהלת ושמחה אבל אני לא מפסיקה לבכות.
כשהרופא בישר לנו שאנחנו בהריון הוא מאוד שמח בשמחתנו ואני לא יכולתי להביא את עצמי לחייך בכלל מרוב הלם וחשש.
אף אחת מהחברות שלי ומהחברים המשותפים שלנו עוד לא בהריון ואין לי עם מי לדבר (חוץ מאמא) ואני לא מבינה למה אני לא מאושרת וזורחת אלא ממש בדכאון מזה.
אתמול אמרתי לבעלי מה עשינו לעזאזל??
האם זה טבעי? מה לעשות עם ההרגשה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא מתוכנן
ד''ר גיל הלפרין08/10/2009למאיה שלום,
ההחלטה להביא ילד הנה אחת ההחלטות המשמעותיות בחייו של אדם. כאשר מדובר בהריון לא מתוכנן הרי שכל תהליך ההחלטה פשוט לא התרחש.
תגובתך והדאגה שאת חשה עשויות להעיד על כך שקיימת התלבטות ממשית בנוגע לרצון ולבשלות שלכם כאינדודואלים וכזוג להפוך להורים.
מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ פסיכולוגי בו תוכלי לברר לעצמך (וגם באופן זוגי), מה הם רצונותיך וצרכייך - ולפעול בהתאם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות וספקותד.06/10/2009
שלום
אני בת 32
נמצאת במערכת יחסים כבר שנה ,אך אינני בטוחה עדיין לגבי יציבותה .
אין לי את הצורך להרות ,מחשבות על כך מרתיעות אותי מאוד ,והחשש העיקרי הוא שהילד יקח ממני את מלוא תשומת הלב ,ומאותו רגע כל חיי יהיו נתונים לו ,ואינני רוצה בכך.
חבר שלי לא הגיב בצורה יוצאת דופן ,אבל גם הגיל שלי מתחיל להיות גבולי ,וגם החשש רק הולך וגובר
וכולם משגעים אותי מסביב לגבי העניין הזה מידי יום.
מה עובר עלי ? האם זה בסדר שאני ככה ?
ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק07/10/2009שלום לך
ספקות וחששות בכל הנוגע להריון ולידה הן דבר שכיח.
כדי לבדוק את עצמך ולהבין טוב יותר את מקורות הקונפליקט אני ממליצה שתפני לטיפול בו תוכלי לברר סוגיות אלו ולהרגיש שלמה עם כל החלטה שתקחי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה05/10/2009
שלום רב,
מדוע נשים רבות בהריון חוות חרדה? האם זה קשור לתהליכיים פיזיים שהאישה עוברת, או רק לפחד אובייקטיבי מהלידה או מגידול ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק07/10/2009שלום דנה
יש הרבה סיבות לחרדה בהריון חלקן קשורות ומושפעות מתהליכים הורמונליים אבל עיקרן הוא חוויה סובייקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידהאורית29/09/2009
שלום!
אני בשבוע 37 של ההריון ומאז כניסתי להריון יש לי חששות ומחשבות חרדתיות ממהלך הלידה עצמה ואיני יודעת איך פסיכולוגית להתמודד עם מתן האינפוזיה, החדרת צנתר, חוקן, אפידורל כל אלו מעוררים בי בהלה וחרדה ואיני יודעת מה לעשות כדי להתגבר על מחשבות אלו ולדבוק במחשבות יותר חיוביות של הלידה?
אם יש לכם עצה טובה או דרך יעילה להתמודדות אשמח לשמוע
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלידה
ד''ר גיל הלפרין29/09/2009לאורית שלום
החששות שאת חווה בנוגע למהלך הלידה טבעיות. התמקדות בהיבטים החיוביים והאטרקטיביים יותר שקשורים לתינוק ולתוצאות הלידה עשויים לסייע בהעברת מוקד תשומת הלב.
בנוסף, לתרגילי נשימה, הרפיה, ודמיון מודרך יש ערך מוסף בהתמודדות עם חרדות הן בשלב הנוכחי והן במהלך הלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לא מפסיקותס.17/09/2009
שלום
אני בהריון ראשון לאחר IVF לפי החישובים שבוע 6 , כל הזמן אני חושבת על ההריון ותמיד מודאגת מהמון דברים העוברים לי בראש, במהלך שבועיים היה לי דימום לסירוגין ותמיד פחדתי שיקרה משהוא לעובר למרות שהבדיקות טובות אך עדיין איני רגועה תמיד חושבת על דברים שליליים,
השבוע הבא יש לי בדיקת א.ס לראות אם יש דופק (כבר ראיתי שיש שק הריון תוך רחמי) כל הזמן מודאגת שלא יהיה דופק ואני יודעת שזה לא יפסיק גם בהקדם וגם אם בעזרת השם יצא שיש דופק והכל תקין אני אמצא משהוא שידאיג אותי . מה לעשות תעזרו לי.
(רציתי להגיד שאני תמיד מול המחשב וצחפשת תשובות ומוצאת בעיות אחרות שלא חשבתי עליהן לפני שמדאיגות אותי רק כשאני קוראת על הבעייה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק18/09/2009שלום לך
הדאגנות שאת מתארת יכולה להיות קשורה להפרעת חרדה וכדאי לפנות לטיפול בו תלמדי דרכים לשלוט בדאגנות ולהבטיח לעצמך איכות חיים. גם השיוך של בעיות שאת קוראת עליהן לעצמך יכול להיות סימן להפרעת חרדה.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע לך בהווה וגם בעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)