פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת הריון
    רונית
    19/07/2010

בת 30 בשבוע 8 להריון . לפני כחצי שנה נולדו לי תאומים.
    לא ידעתי שאני בהריון כי אין לי מחזור תקין , במקרה גילתי השבוע את דבר הריוני .
    הבעיה היא כזו שמזה כחודשים אני נוטלת פוסטינור בממוצע בין 4-5 כדורים בחודש .
    מחישוב שעשיתי בערך נטלתי עד שלשום שנודע לי כי אני הרה בין 10-12 כדורים .
    מה הנזק שנגרם לעובר ? שכחתי למסור כי אני נוטלת רדוקטיל 15 מ"ג מזה כשלושה חודשים ברציפות . האם מצב זה יכול לגרום לי להפלה טבעית שכן אני לא בטוחה שאני בנויה לעוד תינוק בבית? מה גם שבעלי לא מרשה לי לעבור הפלה ואני בלחץ עוד יותר .
    נא עזרה דחופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת הריון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר נועה ברק
    20/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    אפרת
    15/07/2010

היי,
    לאחר 4 טיפולי IVF , נתבשרתי בשעה טובה ועזרת השם שאני בהריון..(בת 43 )
    אני ממש שבוע לאחר שנודע לי על ההריון.

אולם אני כל הזמן בחרדות ולא מפסיקה ללכת לשירותם לראות אם יש חס ושלום איזה שהוא דימום, כמו כן מרוב שאני קוראת בנושא , אני כל הזמן מפחדת שחלילה לא ימשיך תקין, או לא יראה דוםק בעוד שבוע וחצי

מנסה להרגיש כל מני תחושות ואין לי , לא בחילות /הקאות כאבים בחזה...

מדוע אני חרדית כ"כ? אם זה קןרה לבננות אחרות גם ? איך אני העבור 9 חודשים עם פחד כזה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    16/07/2010

שךום לך
    לאחר טיפולי IVF יש הרבה פעמים חששות. ההריון הוא לא מובן מאיליו והמחשבה כי משהו יכול להשתבש מתגנבת....
    יש הריונות שלא מצליחים אבל כדאי לזכור שרוב ההריונות נגמרים בלידה מוצלחת
    את יכולה להתווכח עם המחשבות שלך, לעשות תרגילי הרפיה ואם לא מצליחה להרגע פני לטיפול שילמד אותך כיצד להתמודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי ודיכאון בהריון
    רונית31
    14/07/2010

שלום רב,

אני בהריון (בת) בשבוע 16+5.

לפני שבוע בדיוק גילו לעובר ציסטה בגודל 5 מ"מ במח השמאלי.

מאז אני בפאניקה וסובלת מהתקפי בכי נוראיים.

האמת שכל ההריון מתחילתו אני בוכה המון, והמון בדיכאון מכל מיני סיבות.

חלק מהסיבות קשורות בבעיות שהיו בתחילת ההריון(המטומה) אחרי IVF וחלק מכך שבן משפחה קרוב חולה בצורה קשה ואני דואגת לו ובמתח מתמיד(קשה לי להתנתק מהדאגה).

בכל אופן אני דואגת גם עכשיו(ציסטה) והדאגה הנוספת שלי זה כמה פגעתי בה.

זו שאלתי למעשה: האם הבכי, הדיכאון בחוודשים הראשונים יוצרים ילדה בעייתית, עם הפרעות חרדה וכאלה?

יש לי במשפחה בעיות נפשיות ואני נורא דואגת.

האם יש סיכוי בחצי שנה שנותרה לי לשפר את המצב (לעשות שינוי) ובעצם לשנות משהו?

תודה,

רונה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי ודיכאון בהריון

הוספת תגובה

• דכאון

ד``ר נועה ברק
    15/07/2010

שלום רונה
    את מתארת עומס נפשי רב גם לפני ההריון וגם עכשיו
    ממליצה מאוד שתפני לטיפול . אין הוחכה מדעית לכך שבכי בזמן ההריון מוביל לבעיות נפשיות אצל העובר
    את יכולה להרגיש טוב אנא פני לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית לב ובעית הורים
    דנה
    12/07/2010

אני סובלת מבעיית לב תורשתית שממנה נפטר אחי. כיום אני ובן זוגי רוצים להביא ילד לעולם ומנסים. ההורים שלי ממש בחרדה שזה יצליח, מפחדים שאני לא אשרוד את ההריון. איך מרגיעים אותם ומסבירים שזה צורך שלי וזכות שלי ושל בן זוגי להביא ילד?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית לב ובעית הורים

הוספת תגובה

• בעית לב

ד``ר נועה ברק
    12/07/2010

שלום דנה
    אכן סוגיה מורכבת. אני ממליצה על חשיבה משותפת שלך ושל בן זוגך עם איש מקצוע שיוכל לסייע לך לממש את רצונך מצד אחד וולהרגיש טוב עם הוריך מצד שני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון וסרוקסט
    מיטל
    05/07/2010

אני בת 28, נוטלת כבר 6 שנים ברוקסט במינונים שונים (3 כדורים ביום היה המינון הגבוה ביותר) עד לפני שנה מטלתי כדור 1 אך בעקבות התקפי חרדה חוזרים העלו לי ל3 ביום עד עכשיו. אני מתכננת היריון בעזרת השם בזמן הקרוב.
    רציתי לדעת מה עושים בנוגע לסרוקסט. אני מסרבת לקחת אותו במהלך ההיריון למרות שנאמר לי ע"י הפסיכיאטר שכיום יש אישור ליטול סרוקסט בזמן ההיריון.
    האם עדיף להתמודד ולמצוא כוחות פנימים ולהתחיל היריון ללא כדורים?
    כמה זמן עליי להפסיק כדורים על מנת להתחיל היריון "נקי" ללא כל השפעה?
    האם יש כדורים נוגדי חרדה טבעים שבטוחים (!!!!!!!) לקחת בזמן היריון ולא מהויים סיכון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היריון וסרוקסט

הוספת תגובה

• הריון וסרוקסט

ד''ר גיל הלפרין
    05/07/2010

למיטל,
    קיימות דרכים נוספות להתמודד עם חרדה מלבד טיפול תרופתי והכוונה בעיקר לטיפול פסיכולוגי, כמו גם פעילות גופנית סדירה. חשוב לציין כי רוב המחקר מצביע על כך ששילוב בין טיפול תרופתי לטיפול פסיכולוגי הנו היעיל ביותר במקרים של חרדה.

הישענות על כוחות פנימיים יכולה להיתרם רבות מטיפול פסיכולוגי ומומלץ לפנות לטיפול כזה שיכול לסייע רבות.

בכל הנוגע לתרופות טבעיות התשובה היא שאין ידע. לא מוכר לי מחקר מקיף שבחן את הסוגיה. בהקשר זה לפחות בכל הנוגע לתרופות הקונוונציונליות ניתן לבסס את ההחלטות על מידע שנאסף באופן שיטתי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט והיריון

מיטל
    05/07/2010

אני מטופלת גם אצל פסיכולוג ( קוגנטיבי-התנהגותי).
    שאלתי היא האם ניתן / אפשרי להיקלט להיריון בזמן שאני נוטלת סרוקסט ללא כל סכנה?
    במידה ולא, מה נוטלים בזמן היריון על מנת לא לחוות התקפי חרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט

ד''ר גיל הלפרין
    08/07/2010

למיטל,
    אין למיטב ידיעתי השפעה לסרוקסט על היכולת להיכנס להריון. קיים ידע מסויים על מידת ההשפעה על העובר - ממליץ להיוועץ ברופא המטפל לצורך עניין זה, וברור חלופות. ככלל, אין מחקר מקיף על השפעה של טיפולים אלטרנטיביי לחרדה על התפתחות העובר, כך שלא ממש אפשר לספק תשובה בטוחה בהקשר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לפני הריון
    לימור
    05/07/2010

הייתי מטופלת העבר הציפרלקס והפסקתי לפני כשנתיים, התקפי חרדה הם גנטיים ונמצאים אצל בני משפחה נוספים.
    לאחרונה חזרו החרדות והן מופיעות על בסיס יומי, ממש התקפי חרדה שמונעים ממני לתפקד כרגיל. החרדות הן בעיקר קלסטרופוביה, פחד מלנהוג ולהמצא בפקקי תנועה, ממעליות מלשבת בקולנוע ומקומות סגורים, חשוב לציין שבזמן רגיל אני לא מפחדת אפילו קצת מכול הדברים הנ"ל.
    אני יודעת שאני צריכה להתחיל חזרה טיפול תרופתי אבל החודש נכנסתי להריון, אני מפחדת להיות בהריון במצב נפשי כזה
    מה לעשות? האם ניתן להתחיל טיפול תרופתי עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני הריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    05/07/2010

שלום לימור
    ראשית ניתן לקחת תרופות בהריון עליך להתיעץ עם הרופא שלך לגבי הסוג והמינון המתאימים.
    שנית, מומלץ שתלמדי כיצד לשלוט בחרדות טיפול פסיכולוגי יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל, חרדה והריון
    אע
    04/07/2010

שלום,
    אני בת 39 ומאד רוצה להכנס להריון. מטופלת מזה כ-6 חודשים ברסיטל 40 מ"ג עקב הפרעת חרדה. מבירורים שעשיתי, תרופה זו מותרת לשימוש בהריון. הבעיה היא שלמרות השימוש בה עדיין אני סובלת ממתח ולחץ (מן תחושה כמו לקראת מבחן גורלי). שאלתי: האם מתח כזה עלול לפגוע בעובר?
    תודה,
    אע

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל, חרדה והריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    05/07/2010

שלום לך,
    אין מחקרים המוכיחים כי לחץ נפשי של האם מזיק לעובר אך ללא ספק מדובר בתופעה לא נעימה ומציקה
    ממליצה שבנוסף לתרופות תלמדי כמה תרגילי הרפיה ותתרגלי אותם.
    פעילות גופנית מותאמת להריון עשויה להקל עליך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    ס.
    30/06/2010

הי אני כתבתי הרבה פה על הדאגןת שלי ועשיתי בעצתכם והלכתי לטיפול אך זה באמת לא עזר לי בכלל הדאגות שלי כל פעם תופסות צורה אחרת כל תקופה אני מודאגת ממשהו וזה מאוד פוגע במצב הנפשי שלי אני בהריון כמעט חודש שביעי וכל הזמן מפחדת מירידת מי שפיר עד כדי כך שאני נכנסת לשירותים להשתין רגיל ואני יודעת ובטוחה שזה שתן אך אני חושבת כל הזמן שזה אולי מי שפיר! וזה יתפוס את מחשותיי כל היום
    אני לא רוצה לקבל עכשיו טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי לא עזר מה אפשר לעשות? אני תמיד מודאגת לשלום העובר שלי וזה מה שמכניס אותי לדאגות יש לכם מה להגיד לי -מילה מרגיעה ....

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• טורדנות

ד``ר נועה ברק
    01/07/2010

שלום לך
    את מתארת טורדנות. את חוששת מדברים שהסיכוי שיתרחשו הוא נמוך מאוד. מציעה לך לנסות להתווכח עם המחשבות הטורדניות המבוססות בעיקר על הרגשות ולא על עובדות. קבלי תמיכה מאדם קרוב, עשי הרפיה ונסי לחשוב שברב המכריע של המקרים לידות הן מוצלחות ואין סיבה להלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לאחר לידה ראשונה
    שיראל
    29/06/2010

שלום שמי שיראל

לפני שנה ילדתי בראשונה ובמהלך הלידה כול מה שיכל להשתבש אכן קרה- עשו לי הפעלת לידה עם בלון שלא עבדה ואז עשו לי הפעלת לידה דרך הוריד שלא עבדה ואז עשו לי הפרדת קרומים שאמנם נתנה צירים עם התקדמות אך בשל מצוטקה עוברית לאחר 12 שעות בחדר לידה הוחלט על ניתוח
    אפילו הניתוח עצמו היה טראומטי שכן האפידורל הפסיק לעבוד והיה צורך בהרדמה מלאה.
    בסך הכול כול התהליך ארך 3 ימים שהותירו בי תחושה נוראית.
    עד היום יש לי סיוטים חוזרים בהם "מכריחים" אותי ללדת שוב ואני מתעוררת בבכי.
    אני מעוניינת בעוד ילדים אך איני יודעת כיצד אצליח לעבור זאת שוב. שקלתי לבקש מבעוד מועד ניתוח בהרדמה כללית אך גם זה מפחיד אותי שכן ההרגשת נימול בצלקת טרם עברה לי

האם יש משהו שניתן לעשות בכדי להתגבר על הפחד הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לאחר לידה ראשונה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    29/06/2010

לשיראל שלום,

הלידה שאת מתארת נשמעת קשה ביותר ותיאורך של סיוטי לילה ושל החרדות שאת חווה מנצביע על אפשרות שאת סובלת מתגובה עם מאפיינים פוסט טראומטיים.

אין כמובן אפשרות לאבחן ולהציע תוכנית טיפולית דרך הרשת, אך מומלץ לפנות בהקדם לפסיכולוג שמתמחה בתחום.

קיימות מספר אפשרויות של טיפול פסיכולוגי, שעשויות להיות מועילות ולסייע לך לעבד את הלידה הקשה, להתגבר וללדת שוב ללא צורך באמצעים כמו הרדמה כללית.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה+הפרעות שינה+הריון - אלטרנטיבי?
    yyymore
    27/06/2010

שלום לכולם

אני בת 38 בהריון רביעי
    ההריון תקין ומתקדם בסדר
    אני אפופה חרדות והפרעות שינה די קשות. לילה כן ולילה לא.
    ברור לי שההריון הוא הטריגר אבל הבעיות הן קדומות יותר ועל זה אני עובדת
    כמובן שאני לא יכולה לקחת טיפול תרופתי על רקע ההריון
    במקביל אני עוברת טיפול פסיכולוגי די אינטנסיבי
    יש ימים טובים ויש ימים על הפנים.
    אני מגלה הרבה דברים שהייתי צריכה להיות ערה להם קודם ופשוט עצמתי עיניים והתעלמתי.
    עכשיו אין לי ברירה לעבוד ולחפור ולתקן. וזה כ"כ קשה, מפחיד וכואב.

אני מחפשת הקלה כלשהי באמצעות רפואה אלטרנטיבית.

רציתי המלצות מה לנסות - דיקור ? שיאצו ? רפלקסולוגיה ?
    מה מותר ומה אסור בהריון ?

כל המלצה תתקבל בתודה

לצערי היום מתחיל לא טוב אז נחתום "המיואשת"

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בהריון

ד''ר גיל הלפרין
    28/06/2010

למיואשת (היום) שלום,

לא קיים, למיטב ידיעתי, מחקר מקיף על ההשפעות של טיפולים אלטרנטיביים על מהלך ההריון והעובר. לפי כך, אין בסיס ידע רציני שעל פיו ניתן להמליץ דבר זה או אחר - הידע לא קיים.

לעומת זאת ידע מסויים (אם כי לא רב) על השפעת של נוגדי חרדה במהלך ההריון ומומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. יתכן שטיפול תרופתי מסויים עשוי להיות אפשרי.

מאחל לך שמחר יהיה יום טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל לחרדה לפני ובמהלך ההריון
    מעין
    26/06/2010

אני עומדת להתחיל בקרוב טיפול לקראת IVF. בשל חרדות המציפות אותי, שקלתי להתחיל לקחת כדור מסוג ציפרמיל.
    הרופא המטפל לא מצא כל סיבה להימנע מכך (והוא זה שהמליץ לי על הסוג הזה), גם בבירורים שלי וחיפוש באינטרנט לא מצאי חוות דעת חד משמעית בעד/נגד הכדור לפני ההריון או במהלכו.
    אבקש לשמוע מה דעתכם בעניין, מה המינונים הרצויים והאם ישנן חלופות לציפרמיל.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• ציפרמיל להריון

ד''ר גיל הלפרין
    28/06/2010

למעיין שלום,

בנוגע להשפעת ציפרמיל על מהלך הריון, מציע לקבל את המלצות הרופא המטפל שלך.

יחד עם זאת, כלל לא ברור מתאור החרדה שלך שאת זקוקה לטיפול תרופתי. קיימת אופציה לטיפול פסיכולוגי ממוקד שהתגלה כיעיל במגוון של הפרעות חרדה.

מומלץ לבדוק איך את מגיבה לטיפול פסיכולוגי (הייתי מציע לנסות בשלב ראשון טיפול התנהגותי קוגנטיבי) בטרם תתחילי לקחת תרופות - יתכן וטיפול תרופתי כלל לא יהיה נחוץ.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מלידה
    לימור
    24/06/2010

שלום,
    אני בת 33 אמא לשני ילדים (7,4 ), הלידה הראשונה היתה נוראית בסופה, איבדתי הרבה דם עקב רשלנות בבי"ח ולאחר שבני יצא, הלחץ דם ירד בצורה דרסטית והכניסו אותי לחדר ניתוח בהרדמה מלאה לתפירת קרעים לכל אורך צוואר הרחם והנרתיק ההחלמה היתה ארוכה עם המון קושי ודכאונות.
    בלידה השניה לא הייתי מסוגלת לעבור לידה רגילה והתעקשתי על ניתוח קיסרי.
    לפני שנתיים בערך התחילו התקפי חרדה שגרמו להרגשה של דופק מהיר, יובש בפה, קושי לנשום.
    בשנה האחרונה הייתי מטופלת בציפרלקס עקב התקפי חרדה שהפריעו למהלך היום יומי שלי ולאחר טיפול של שנה בכדורים ושיחות עם עובדת סוציאלית דרך קופ"ח, החלטתי להפסיק את הכדורים ומאז אני מתמודדת לבד די טוב.
    אנו רוצים עוד ילד, ופה מתחילה הבעיה, אני מאוד חוששת מלידה וגם מניתוח קיסרי, מפחדת לקבל התקפי חרדה תוך כדי ניתוח, הדבר מונע ממני כרגע מלהיכנס להריון, לא יודעת מה לעשות (קשה להעביר את המצוקה שלי במילים...)
    אנא, עזרו לי
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מלידה

הוספת תגובה

• חרדה מלידה

ד''ר גיל הלפרין
    24/06/2010

ללימור שלום,

את מתארת חוויה קשה ומפחידה שאיתה הצלחת להתמודד בעבר על ידי טיפול תרופתי ושיחות עם עובדת סוציאלית. ליכולתך להתמודד בעבר חשיבות רבה שכן היא מצביע על כוחותיך ועל יכולתך להפיק תועלת מטיפול.

במובן מסויים נראה שהחוויה שעברת היתה טראומטית עבורך והמחשבה על ילד נוסף מעוררת מחדש חלק מהעצמה הרגשית הראשונית.

מתוך כך ובהישען על נסיונך כדאי מאד לחזור לטיפול. הטיפול המומלץ לחרדה על הרקע שאת מתארת הנו טיפול התנהגותי קוגנטיבי. יש גם להיוועץ במטפל/ת בנוגע לשילוב אפשרי של טיפול תרופתי. ניתן היום לקבל טיפול כזה דרך קופת החולים, בדרך כלל בהשתתפות עצמית של המבוטח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לימור
    24/06/2010

תודה על תשובתך המהירה...
    האם קיימים התקפי חרדה בעת ביצוע ניתוח קיסרי? אם כן איך מתמודדים איתם? גם אני וגם הצוות שמסביב בחדר ניתוח?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בעת ניתוח

ד''ר גיל הלפרין
    26/06/2010

ללימור,
    אפשר לטפל בחרדה במהלךתסמיני חרדה במהלך ניתוח קיסרי על ידי טיפול תרופותי שישתלב עם חומרי ההרדמה (המקומית) של הניתוח. אם העניין יהיה רלוונטי מומלץ להיוועץ ברופא המרדים ולהסדיר את העניין מבעוד מועד.

ככלל, ככול שתתמקדי יותר בתינוק הצפוי ובהיבטים הנעימים והמרגשים של תינוק חדש, כך תעזרי לעצמך להסיט את תשומת הלב מהחרדה. זאת כאמור בנוסף לפנייה לטיפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות וחרדות יותר מתמיד
    אורית
    22/06/2010

שלום לכן,
    אני בשבוע 17, הכל תקין אצלי מבחינה בריאותית
    אך לאחרונה אני בדאגות וחרדות יותר מתמיד.

בעלי מתייצב למילואים בעוד 6 ימים לחודש ימים ואני חוששת להשאר לבד
    או להיות עם קרובי משפחה שמשום מה יעררו את הבטחון שלי (למרות שהם תמיד תומכים ואוהבים).

כשאני חושבת על זה - אני נכנסת לחרדות ולמען האמת סוג דיכאון, מרגישה נעזבת ולא אהובה.

בעלי מצידו גם מאוד עצוב, מסביר לי כי אין מה לעשות ואנו חייבים לעבור את החודש הזה בנפרד.
    משכנע אותי כי יגיע מדי פעם הביתה , ככה שחודש הזה לא יהיה רצוף.

אבל זה לא ממש עוזר ומאוד קשה לי עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה
    דאגות וחרדות יותר מתמיד

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    23/06/2010

שלום אורית
    את מתארת קושי להשאר ללא בעלך ואיני יודעת אם זה רק עקב ההריון או בגלל סיבות נוספות.
    אם המשפחה לא מרגיעה אותך אולי תפני לחברה או למישהו שיש לך אמון בו ותוכלי לשוחח איתו כשבעלך לא נמצא.
    האם יש חרדה בעוד מצבים?
    טיפול עשוי להקל עליך את יכולה לפנות דרך קופת החולים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    חנה
    19/06/2010

שבןע טוב
    אני בהריון בשבוע 32 ולאחרונה יש לי תופעת חרדה שמתבטאת בפעימות לב מהירות וטעם של ברזל בפה אחת לשעה שעתיים ביום.
    תופעה שכזו היתה לי לפני ההריון ונטלתי כדורי ציפרלקס אך עם כניסתי להריון הפסקתי לנטול את הכדורים והרגשתי מצויין עד לימים אלו.
    1 מדוע זה חזר והאם זה יחלוף
    2 מיד לאחר הלידה אני אנטול שוב את הכדורים אבל עד אז מה עליי לעשות

לתשובתך אודה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    20/06/2010

שלום חנה
    חרדה יכולה לחזור לאחר הפסקת התרופות סביר שהתופעה תחלוף אך מומלץ שתפני לטחפול שיתן לך כלים להתמודד בעצמך ללא התלות בתרופות.
    מומלץ שתעסקי בפעילות גופנית מותאמת להריון וגם שתלמדי תרגיךי הרפיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות ופחדים
    sam
    19/06/2010

שלום
    אני בהריון שבוע 25 ברוך השם הכל תקין
    יש לי בעיה רצינית
    המון דאגות וחרדות
    כל כך אובססית מבחינת אוכל , מפחדת לאכול דברים מסוימים או שיפול לי זבוב באוכל או בשתיה עד כדי כך הגעתי לחרדה לפעמים שמישהו ישים לי סם זה ממש מצחיק אבל זה קורה
    גם כן אני חוששת מדימום או ירידת מים וכשאני נכנסת לשירותים תמיד חוקרת וזה מאוד מציק לי מחשבות אלו לפעמים מעצבנות אותי ומונעות אותי לתפקד מה לעשות חוץ מללכת לטיפול כי היתי כבר .

לקביעת תור
    סגירה
    דאגות ופחדים

הוספת תגובה

• דאגות

ד``ר נועה ברק
    20/06/2010

שלום סם,
    את מתארת הפרעת חרדה כוללנית המאופיינת בדאגות ומחשבות טורדניות. צר לי לשמוע שטיפול לא עזר. איני בטוחה שהיית בטיפול הנכון...
    בכל מקרה טיפול תרופתי הוא בהחלט אופציה. ממליצה שתשוחחי עם הרופא שלך ותשקלו טיפול תרופתי בטוח להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות!

sam
    20/06/2010

בקשר לטיפול תרופתי אני פניתי לפסכיאטר ונתן לי טיפול שאלתי רופא המשפחה ואמר שלא מזיק אני בקטע של החרדה גם מתרופות מה שמונע אותי לנטול אותם אבל כנראה אני אצטרך לקחת אותם כי המצב מחמיר והדאגות לא מפסיקות אלא הולכות וגוברות
    האם יש משהו אחר חוץ מהתרופות שיעזור לי?!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    21/06/2010

שלום סם
    לפי תאורך את זקוקה לטיפול או פסיכולוגי או תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב

ד''ר גיל הלפרין
    22/06/2010

הי סם,
    לפי התאור שלך נראה כי את עשויה להפיק את המיטב משילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה