מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה בהריוןמוטרדת05/05/2010
שלום
אני בת 37 בהיריון רביעי שבוע 29.
לאחרונה התחלתי לחוות אחת ליום או יומיים תחושות של אין אויר בצורה קיצונית, זיעה ומצוקה קשה של חייבת להפסיק הכל ולברוח לאויר הפתוח. אחרי מספר דקות זה עובר.
זה קרה לפני כמה ימים בחניון תת קרקעי שפשוט עזבתי את הרכב באמצע החניון ורצתי למעלה.
זה קרה גם במקלחת.
חשוב לי לציין שמיד לאחר הלידה האחרונה (כ-3 שנים) חוויתי כמה ימים של התקפי חרדה קשים שעברו מעצמם ללא תרופות או טיפול ומאז הם לא חזרו עד היום.
מה עושים? האם זה שאני מתחילה לסבול מהתקפים, קלים יחסית ,עכשיו מעידים בהכרח שאחווה שוב תופעות דומות אחרי הלידה?
אני מאוד מוטרדת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד``ר נועה ברק06/05/2010שלום לך,
התקפי החרדה שהופיעו יכולים לסמן לך שאולי יש דברים שמטרידים אותך. מומלץ לטפל בהם דוקא עכשיו כשהם קטנים. חרדה היא תופעה שאפשר ללמוד להתמודד עימה. אני חושבת שברגע שתחושי יותר שליטה, תוכלי להתמודד גם אחרי הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וחרדהאלמונית05/05/2010
אני מרגישה שאני חייבת להתייעץ עימכם ,בחודש 8 2009-נכנסתי להריון ועברתי הפלה טבעית בשבוע הרביעי ,מאז חיי השתנו שקעתי במן סוג של דיכאון וכמיהה לילד אני לא מפסיקה לחשוב על כך בכל דקה נתונה שיש לי וזה משפיע לי על כל היום אפילו בלילות אני חושבת ומאז אני מנסה בכל חודש ולא נקלטת להריון אני חושבת רק דברים שליליים שאולי לא אוכל להיכנס להריון ,שבטוח משהו לא תקין אצלי וכך עובר לו עוד חודש ועוד אחד ללא הריון מאוד קשה לי מה עושים ?האם המחשבות האלו בתוך תוכי גורמות לי לא להיקלט ?ודבר נוסף כיצד ניתן לחשוב חיובי ולא שלילי? הרופאה שלי אומרת לי שאין צורך לבדוק כלום שפשוט לא צריך בכלל לחשוב על זה ,אך כיצד עושים זאת במיחודש כשכולם שואלים "אם אין לי הריון באופק" .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך למה שציינתי
אלמונית05/05/2010ןחשוב לי לציין כי אני התחתנתי לפני שנה ואין לי ילדים עדיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד``ר נועה ברק06/05/2010שלום רינת
את מתארת דפוס של מחשבות טורדניות לגבי יכולתך להרות. אין ספק שאת מאוד מתוחה ויתכן והמתח משפיע לרעה גם על מצב הרוח שלך וגם על כניסתך להריון.
מאוד מומלץ שתלמדי כיצד להרפות . הרופאה שלך צודקת. עברו רק כמה חדשים ואין סיבה אמיתית לדאגה.
את יכולה לפנות לטיפול גם דרך קופת חולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן בתחילת הריון- דחוף !!!!!!!!!!דורית03/05/2010
שלום רב,
אנחנו מנסים להיכנס להריון זה מס' חודשים והיום לאחר מס' ימים של איחור גיליתי שאני בהריון.
שברתי את היד לפני כשבוע וחצי שכשהגעתי לביה"ח ציינתי שאני בניסיונות להיכנס להריון ובעקבות כך הם עשו לי בדיקת שתן ומצאו שאינני בהריון ולאחר מכן בוצע צילום רטנגן (6 צילומים) ביד עם הגנה על אזור הבטן בלבד.
אני מפחדת שעשינו טעות אבל מצד שני לא הייתה ממש ברירה.
האם יש מקום לחשש ?
אני בהיסטריה... תרגיעו אותי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנטגן
ד``ר נועה ברק03/05/2010שלום דורית
לא סביר שיש בעיה. אני מפנה אותך לפורום אחר כדי לקבל תשובה ודאית מגניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק03/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהריוןאמא28/04/2010
היי
אני בת 34, ויש לי 2 ילדים שיהיו בריאים בני 6 ו-3
את שניהם ילדתי בניתוח קיסרי, אולם הניתוח השני הסתבך מאוד, פגעו לי בשלפוחית השתן ועברתי ניתוח נוסף לתקן. הייתה לי תקופה מאוד קשה והרגשתי שאני הולכת למות .אני עדיין לא מסוגלת לחשוב על כך מבלי לבכות.
העניין הוא שבעלי מאוד מאוד מאוד רוצה עוד ילד. אני כבר השלמתי ואמרתי תודה לאל על מה שיש-אבל הוא לא מרפה ואני עצובה שאני מאכזבת אותו-אני פשוט נורררא מפחדת מעוד הריון. אף רופא לא אמר שאסור לי, רק יש לי תחושה לא טובה ואני לא רוצה לסכן את בריאותי.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהריון
ד``ר נועה ברק28/04/2010שלום לך,
לפי תיאורך הלידה השניה היתה חוויה טראומטית עבורך כך שדי מובן שאת מודאגת וחוששת.
ממליצה שתשוחחי עם בעלך ובמקביל תוכלי לפנות לטיפול בטראומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה עצהניב26/04/2010
שלום לכם, בעלי ואני עשינו בדיקות גנטיות ונמצא ששנינו נשאים למחלה.אנחנו בכלל מתכננים הריון רק בעוד שנה לערך ובכל זאת אני מודאגת כבר עכשיו-מה יהיה? כן אצליח להכנס? ואולי מהדאגות לא אצליח? ונלך לטיפול? או לא? מה אפשר לעשות כדי להשקיט את עצמי. בעלי כבר משתגע וגם אני...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין27/04/2010למירית,
החששות שאת מתארת מובנות על רקע העובדה שקיימים ממצאים גנטיים שנוגעים להריון ולידה אך טיבם ומשמעותם אינו ברור.
מחד, אם אפשר "לשכוח" מהעניין עד שזה יהפוך לרלוונטי זו עשויה להיות דרך יעילה לעת עתה.
מאידך, יתכן שברור עובדתי והתייעצות לגבי המשמעויות של הממצאים הגנטיים יאפשרו לכם להרגע.
פעמים רבות החרדה ניזונה מכך שאנחנו מייחסים כל מני משמעויות חמורות לנתונים חלקיים ובונים תסריטים קטסטרופליים שאינם מבוססים. אם אכן זה המצב, הרי שהבנת המשמעויות עשוייה בהחלט לסייע בהרגעת הדאגות.
כמובן, אם החששות ממשיכים מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...נועה26/04/2010
אני נוטלת מליאן באופן קבוע בשנתיים האחרונות-
חודש קודם פיספסתי גלולה לקראת סוף החבילה... גיליתי זאת לאחר כ- 16 שעות.. לא לקחתי את הגלולה
וחיכיתי לשעת הגלולה הבאה 19:00 כדי לקחת את הבאה.כך שהייתי במצב של פיגור של גלולה
המשכתי לקחת את כולם- סיימתי את החבילה ביום אחד של פיגור (הייתי אמורה לסיים את החבילה ביום שישי וסיימתי ביום שבת)
לאחר מכן עשיתי 7 ימי הפסקה והתחלתי לקחת את החפיסה הבאה לאחר שבעת הימים-ביום ראשון (הייתי אמורה להתחיל חבילה ביום שבת).
האם עשיתי כראוי??
אני לחוצה שאולי לא עשיתי כראוי ואני לא מוגנת בחודש הזה?!? לא נזהרתי כי הייתי בטוחה שזה בסדר
אשמח לתשובה בהקדם
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק26/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותמירה22/04/2010
אני מתכוונת להתחיל לנסות להיכנס להריון בעוד כשנתיים ואני קצת חוששת שאולי יקרה משהו תוך כדי ואולי יוולד לי ילד מפגר או אוטיסט או משהו כזה. זה לא ממש חדרה כמו חשש. הייתי רוצה להרגיע את החששות האלה לפני שאני נכנסת לתהליך. אשמח לשמוע את עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
ד``ר נועה ברק22/04/2010שלום נירה
חששות הם דבר טבעי במיוחד לפני הריון ראשון.
הריון הוא חוויה שעדיין לא התנסית בה, הוא מתרחש בתוך הגוף, יש תחושה של חוסר שליטה בתהליך.
אכן, דברים יכולים לקרות אך זכרי שיש בדיקות לפני ובמהלך ההריון, והכי חשוב
רוב ההריונות הם תקינים ומסתיימים בלידת תינוק בריא.
את יכולה ללמוד יותר על הריון ולידה אם אינפורמציה היא דבר שמרגיע אותך. אם החששות נמשכים, אולי כן כדאי לפנות לטיפול כי אולי יש דברים שאינך מודעת אליהם שמטרידים את מנוחתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות במהלך ההריוןאני18/04/2010
יש לי בעיה רצינית פתאום הציצו לי מחשבות טורדניות משבועיים (אני בהריון) מחשבות מיניות שלא עוזבות אותי בשלושת הימים האחרונים ואני מאוד נלחצת מהם היה לי לעתים מאוד רחוקות מחשבות כאלו והייתי מתגברת על הבעיה תוך יומיים שלושה כעת אני לא מצליחה להתעלם מהם אל תגידו לי ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אני כבר שם והמליצו לי על רסקיו
הפחד שלי נובע מזה שאלוהים יעניש אותי על מחשבות אלו (אני מסורתית) לכן כל פעם שהמחשבות אלו צצות אני נכנסת להתקף חרדה אני מאוד מפחדת שזה יזיק לעובר שלי
בבקשו תתצילו אותי מה אפשר לעשות כדי להרחיק מחשבות אלו והתקפי הפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד''ר גיל הלפרין21/04/2010האם את בטיפול אצל פסיכולוג/ית?
מה דעתם על העניין?
ממליץ לדון איתם על אפשרויות של טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אני23/04/2010אני בטיפול אצל עובדת סוציאלית האם זה משנה? (היא עם תואר שני נסיון רב) זה מה שמצאתי דרך המושלם
לפיה זאת לא מחשבה אובססיבית ככי זה רק במחשבה שלי (הסברתי לה שאלו רק מלים שעוברים בראש שאין לי שליטה עליהם ללא תמונות או התנהגות כפיתית)
כבר שבוע מאז שאמרה לי מה לעשות והמחשבות לא לגמרי נעלמות למרות שהן פחתו קצת
מה אני אעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות
ד``ר נועה ברק23/04/2010שלום לך,
את מתארת מחשבות טורדניות ללא התנהגות כפייתית.
איני יודעת מה המטפלת אמרה לך לעשות אך אם את חשה כבר בהקלה מסוימת, תמשיכי בטיפול עד שתרגישי טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר לידה
חסויה09/05/2010שלום אני לאחר הפלה מאוחרת לידה עובר 16 שבועות שמת
אני כל היום בורחת העבודות מהמחשבות על מה שהיה וגם לפעמים נתקפת ביסורי מצפון מה לא עשיתי בסדר ואיך עכשיו היתי צריכה להיות בשבוע כך וכך וכואב לי על הכל ולמה לא שמרתי על עצמי וכו אבל שאני לבד אני מתכנסת בעצמי ובעצבות ובכי אוהב לספר ולדבר על הטראומה גם ולא מצליחה להשתחרר מהעצב הזה מה לעשות ? האם המשבר הזה יעלם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורדנות
ד``ר נועה ברק10/05/2010שלום לך,
עברת חוויה לא פשוטה ותגובות העצב הן טבעיות. לא כתבת לפני כמה זמן היתה ההפלה.
מומולץ שאם המחשבות לא עוזבות גם לאחר זמן לפנות לטיפול. אולי חווית את ההפלה כטראומה ואז יש לטפל בטראומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירב13/04/2010
אני בת 30 ,בתחילת הריון שבוע 10, שהושג אחרי טיפולים קשים.
מטבעי אני אדם לחוץ וחולמת כמעט תמיד בלילה.לפעמים מתעוררת בבהלה מהחלום.
לציין שתמיד היו לי חלומות וחלקן היו גורמים לי להתעורר בבהלה.-החלומות בעיקר על מה שקרה במהלך היום-חולמת לפעמים שאני שוכחת לנעול את הדלת בבית או שאני שוכחת את התיק שלי באוטובוס.
האם קימה מחלום בבהלה יחד עם דפיקות לב יכול לגרום נזק לעובר?
האם יש השפעה רגשית של החלומות שלי ומצב ברוח שלי על התפתחות העובר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה והתפתחות
ד''ר גיל הלפרין13/04/2010לשני,
אמנם רמות גבוהות ומתמשכות של חרדה יכולות להשפיע על המצב הגופני של האם ובהמשך לכך גם של העובר, אולם מתיאורך לא נראה שיש מקום לדאגה יתרה.
בכל מקרה, מומלץ לפנות לפסיכולוג שיוכל לסייע לך לרכוש טכניקות לשליטה בחרדה, לא בהכרך מתוך צורך להגן על העובר אלא כדרך לשיפור איכות החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהריוןלירן09/04/2010
הי.אני היפוכונדרית וסובלת מחרדות זה שנים רבות ומטופלת בעיקר בפרחי באך.אני מפחדת שמא אכנס להיריון ואהיה חולה ואז לא אוכל לקחת כדור להקלת הכאב.בנוסף, אם הייתי יודעת שאני יכולה להמשיך ליטול את הטיפות באך שאני מטופת בהם זה היה מרגיע אותי אבל אין לי מושג אם זה אפשרי.אני גרה בקנדה כעת וזה מפחיד אותי ללדת במקום זר ובכלל אני לא ממש מרגישה שאני רוצה כעת להכנס להריון אבל מרגישה את הלחץ מסביב וזה מחלחל ומטריד אותי כל הזמן.מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין10/04/2010לליאת,
נראה שהעניין המרכזי שיש לעסוק בו כעת הנו הספק שיש לך בנוגע להריון. מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג ולברר לעצמך את הנקודה הזו.
בהמשך, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי שיכול לסייע באופן משמעותי לטיפול בחרדה והיפוכונדריה באופן כללי וגם בהתייחסות ספציפית להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהיריוןש08/04/2010
בעלי ואני כבני 31 והתחתנו לפני כשנה וחצי. כשאני מדברת אתו על ילדים הוא לא משתף פעולה ומתחמק. הוא לא רוצה עכשיו ולא יודע מתי ירצה. אני מאוד מפחדת שהגיל משחק לרעתי ולא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וזוגיות
ד''ר גיל הלפרין08/04/2010אכן נשמע קשה להיתקל בהתחמקויות כאשר מדובר בנושא כה מרכזי ומשמעותי. חשוב שתהיו מסוגלים לדבר על העניין ולשם כך כדי בשלב ראשון להגדיר את מטרת השיחות כברור הדדי של הרצונוצ, חששות, משאלות והסתייגויות. יתכן שאם בעלך יחוש לגיטימיות להביע את מה שנראה כחששות או ספקות יהיה קל יותר לדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מהריוןטלי08/04/2010
שלום, אחותי נכנסה בהריון - חודש 5 והיא סיפרה לי לאחרונה שהיא ממש מפחדת מהלידה וגם שאולי משהו יקרה במהלך ההריון והיא תפיל. היא מספרת לי שיש לה סיוטים על זה ושהיא ממש חרדה אבל מצד שני היא לא מוכנה ללכת ליעוץ או טיפול. אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך אני יכולה לעזור לה? אולי סוג של שיחות שאני יכולה לנהל איתה או אולי איזו פעילות מרגיעה או ספרים בנושא?
ד''ר גיל הלפרין08/04/2010לטלי
הדבר שאת יכולה לעשות זה לנסות להבין (לא לשכנע) מה הקושי שלה בקבלת ייעוץ? מה יקרה לה לדעתה אם תלך לייעוץ ומה מפחיד בזה. אולי זה יהיה צעד בכיוון הנכון שיאפשר לה לקבל עזרה מקצועית.
בנוסף את יכולה לעזור לה להתמקד בעובדות המצביעות על כך שההריון מתקדם באופן תקין, וגם בהיבטים הנעימים שקשורים בתינוק החדש שיוולד.
פעילויות שמרגיעות אותה, כולל פעילות גופנית יכולות גם הן לסייע אולם אם החרדה נמשכת עזרה מקצועית תהיה מועילה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריון-תינוק פגועשלומי30/03/2010
שלום, אני בת 27, שבוע 33 להריון. אני אפילפטית ונוטלת כדורים (מאוזנת). נכנסתי להריון לפני שהורדתי את כמות הכדורים דבר שהלחיץ אותי מאוד. לאחר התייעצות עם הרופא עברתי בשלום את כל הבדיקות הנחוצות והעובר נמצא בריא (אך יש את הסיכונים הרגילים שלא ניתן לבדוק ). תמיד פחדתי שבגלל הכדורים אפגע בצורה מסויימת בעובר אך עכשיו בגלל הכדורים אני יותר ויותר לחוצה. בנוסף, אני עובדת בחינוך המיוחד-דבר שהכניס אותי לחרדות כבר מהתחלה, אפילו לקחתי חל"ת כדי לא להסתכל על המצבים הקשים שם. זה קצת הרגיע אותי אבל לא ממש. עכשיו אני ממש חושבת על הגרוע ביותר כל הזמן, אולי פגעתי בעובר ומה יכול לקרות... אני כל הזמן חושבת שאם חס וחליליה יהיה משהו לעובר אגיע למצבים שראיתי בחנ"מ ולא אהיה אמא טובה. אני יודעת שלא אהיה מסוגלת לעמוד בזה...מה אפשר לעשות כדי להירגע?
ד``ר נועה ברק31/03/2010שלום לך,
החרדות שלך מובנות לאור סיפור הרקע.
אני מאוד ממליצה שתפני לטיפול ותקלי על עצמך.
בינתיים זכרי שהעובדות אומרות שהכל בסדר. ההרגשה היא שאולי משהו לא בסדר אבל חשוב להפריד בין רגשות בין עובדות. החרדה כרגע אינה מבוססת עובדות ואינה מסייעת לך להתמודד.......
את יכולה להזכיר זאת לעצמך ולהתווכח עם המחשבות הדאגניות שמציפות אותך.......
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני צריכה יעוץ בבקשה...דנה28/03/2010
האם מישהו מכיר מקום שיכול לעזור בקבלת ההחלטה האם להיות חד הורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חד הורית
ד''ר גיל הלפרין06/04/2010שלום דנה,
אכן מדובר בהתלבטות מורכבת וסיוע יכול לעזור.
מומלץ לפנות לייעוץפסיכולוגי אותו ניתן לקבל או באופן פרטי, או דרך קופות החולים במחיר מוזל. אפשרות נוספת שקיימת - הנה שרותי ייעוץ וטיפול במספר אונבירסטאות (למשל בר - אילן) שנותנים שרותים בחינם או במחיר מוזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות חלומות לא מפסיקםס.26/03/2010
אני בהריון שני לאחר הפלה ברוך השם כבר הגעתי לשבוע 13 יש לי בעיה רצינית
אני חולמת הרבה (במהלך היום אני חושבת הרבה על ההריון ומתעסקת בעובר ובשלומו הרבה זמן)
החלומות שלי מרובים לפעמים מפחידים ולפעמים רגילים אך הבעיה שפעם קראתי על פירוש חלומות ואני זוכרת כמה דברים ואם אני חולמת משהו דומה אני נכנסת ללחץ למשל: קראתי כי אם רואים סוג של עוגיה מסויימת בחלום זו בשורה רעה ואז אם אני חולמת על העוגיה הזאת אני כל היום נכנסת ללחץ .היום למשל חלמתי משהו שכל הלילה הייתי חושבת ומפחדת מלחלום עליו התעוררתי מאוד לחוצה ומודאגת לשלום עוברי
מה אני אעשה אני מגיעה למצב שמפחדת להיכנס למיטה אני יודעת שחלום יש לו פירוש פסיכולוגי ולא רוחני אך הבעיה שאני לא משתכנעת
(אגיו פניתי לטיפול השבוע שעבר אך אני צריכה כמה מלים על החלומות שירגיעו אותי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות
ד``ר נועה ברק28/03/2010שלום לך,
טוב שפנית לטיפול ותוכלי ללמוד להתמודד עם החרדות.
בטיפול תוכלי גם להבין את משמעות החלומות שלך-כמו שציינת הפירוש הוא אישי לחולם בפסיכולוגיה ואין פירושים קבועים ואוניברסליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)