מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היריון מלגמור בפה?בדוי23/12/2010
שאלה קצת טיפשית חחח ... אין מצב שאני אכנס להיריון אם חבר שלי יגמור לי בפה נכון?!! חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון מלגמור בפה? - תגובה
ד``ר נועה ברק27/12/2010לא אין מצב..................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בדיקותלילך לוי19/12/2010
שלום שמי לילך ...
אני מאווד צריכה את עזרתכם, אני מאוד רוצה להיכנס להריון , אבל יש לי חרדות בדיקות ובמיוחד בדיקות דם[אני חרדתית כבר שנים- בעבר טופלתי בכדורים למניעת חרדות ] , מה עלי לעשות רק בגלל זה אני דוחה את ...הכניסה להריון ואני כל כך רוצה ילד .
אשמח עם תעזרו לי
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בדיקות - תגובה
ד''ר גיל הלפרין19/12/2010ללילך ,
חרדות כאלו, המונעות ממך לממש רצון משמעותי בחייך, וודאי גורמות לך סבל רב.
מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי שיכול לסייע באופן ממוקד להתמודד עם החרדה שאת מתארת.
טיפול תרופתי עשוי לסייע בנוסף לטיפול הפסיכולוגי ועל כך כדאי להיייעץ עם הפסיכולוג המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ותוצאת בדיקה שליליתחסוי16/12/2010
אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין בלי אמצעי מניעה.
מאחר לי המחזור בשבועיים אולי קצת יותר לפני שבוע עשיתי בדיקת הריון עם השתן. אחת בלילה שיצאה שלילית ואחת עם השתן הראשון של הבוקר וגם יצאה שלילית.
בכל מקרה בנוסף יש לי כבר שלושה או ארבעה ימים כאבים בבטן התחתונה כמו כאבי מחזור שבאים והולכים ובמיוחד עם אני מתאפקת לעשות שתן אז הכאבים חזקים יותר.
ממה זה? ומה אני אמורה לעשות?
אני בת 16 ומפחדת לפנות לרופא שלי בעינינים כאלה או שלעשות בדיקת דם כי זה יגיע להורים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק19/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידהאורי02/12/2010
אני בשבוע 40+3 וכמעט ואין לי צירים. ומה שיש לי ניתן לקרוא לזה צירונים לא כואבים בכלל. מדאיג אותי מאוד שאני עדיין לא ילדתי ולא מרגישה את הצירים במלוא העוצמה.
האם כדאי שאתחיל להשתמש בשיטות טבעיות לזירוז לידה כמו שמן קיק?
האם זה בטוח ולא יפגע בעובר?
למען האמת המצב מדכא אותי ביותר - זו לידה הראשונה שלי וכל יום שהלידה לא מתרחשת אני מרגישה אכזבה גדולה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק02/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה מרצון - דיכאון השלכות התמודדותדנה30/11/2010
שלום רב,
אני בת 35 ונמצאת בתחילת הריון לא רצוי/מתוכנן אשר גורם לי אי יציבות נפשית. ברצוני לדעת:
1) מה אחוז הנשים הנכנסות לדיכאון אחרי הפלה מלאכותית?
2) באילו דרגות קושי מנטלי וטווחי זמן ממוצעים מדובר (עד להתגברות)?
3) האם דיכאון לאחר הפלה מלאכותית עמוק/נפוץ/ארוך יותר מדיכאון בזמן/לאחר לידה וכיצד ניתן להתמודד אתו באופן מהיר ובהצלחה?
4) האם יש גורמים ללא מטרות רווח המעניקים סיוע/עצה/תמיכה/הדרכה טלפונית?
אני שוקלת הפלה ורוצה לקחת בחשבון את כל ההשלכות – אם אוכל להתמודד ועם מה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה מרצון - דיכאון השלכות התמודדות - תגובה
ד``ר נועה ברק01/12/2010שלום לך
אפשר להכנס לכאון מגורמים רבים ואובדן הוא אחת הסיבות לדכאון. גם בהפלה מלאכותית יש אובדן וברור שעולות שאלות רבות.
איני יודעת על עמותות ללא רווח המספקות יעוץ אך את יכולה לקבל טיפול מסובסד הן בקופת חולים והן במרפאות ציבוריות בבית חולים באזור מגוריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחת שחווה את זה כעת
ע12/12/2010לצערי עברתי שתי הפלות [אחת מהן יזומה בעקבות עובר לא תקין..] השנה, בסמיכות. התגובה הרגשית באה בגלים, לעיתים קשים ביותר. עדיין ללא ילדים. נראה לי שאין לשאלות שאת מעלה תשובות ברורות. גם עכשיו, בהריון עצמו את נשמעת נסערת. אני מניחה שדיכאון או משבר מסוים יהיה [לי התחיל לאחר כמה חודשים]. אצלי זה נע בין בכי לא נשלט, חרדה וחוסר שינה, אובדן וכאב עד כאב פיזי בבטן, ומתח משאלות של פוריות, מתח בזוגיות...תסכול ותחושת חוסר ערך. כל אחת לעצמה, במקרים כאלה עם סיבותיה ונסיבותיה. אם תחליטי להפיל, יהיו לכך השלכות. הרשי לעצמך להתאבל, פני זמן ותדאגי לסביבה תומכת. גם לאחר הריון תקין יכול לבוא דיכאון, וגם סתם לפתע. אני מקווה שתשקלי בזהירות ותוך התייעצות תומכת ומאחלת לך בכל מקרה רפואה שלמה
אגב- התסמונת נקראת POST ABORTION SYNDROM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוול xr והריוןש30/11/2010
שלום רב,
בחודש האחרון התחלתי להיות מטופלת בסרקוול 50 מג xr + לרוון במידת הצורך (כפעם פעמיים בשבוע כדור אחד).
אני אם לילדה בת 3 בחודש מאי האחרון נקלטתי להריון בעודי נקייה מתרופות פרט לאומגה 3 וחומצה פולית וההריון לא התפתח יפה...
כעת אני חוששת לקראת הריון נוסף בשל התרופות... האם הן בטוחות בהריון ואין סכנה למומים בעובר כתוצאה מנטילתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק01/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהורדית גבול24/11/2010
אני חרדה מההריון שלי,מה עושים?האם מותר לי לקחת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר נועה ברק24/11/2010שלום ורדית
לא הבנתי לאיזה טיפול את מתכוונת .
כדאי שתתיעצי עם הרופא שלך אם את מתכוונת לטיפול תרופתי.
טיפול פסיכולוגי יכול להוות מענה למצוקתך ללא סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד ומועקהלי21/11/2010
שלום אני בהריון שני אחרי 5 וחצי שנים ,מה שפיתאום והאמת גם בהריון הראשון נורא חששתי מדיכאון אחרי לידה וברוך השם הייתי בסדר גמור אחרי העיסוק בזה היה נורא אובססיבי נורא מפחדת ,עכשיו אני בשבוע 30 יש לי מועקה אני מפחדת ומפרשת כל דיכדוך שיש לי כ הדבר הכי מפחיד במיוחד עם כל התוכניות שהיו בטלביזיה על זה אני רואה כניראה בזה אסון ,האמת אני מתפקדת צוחקת מחכה לקטנה שתיצא ועם זה יש לי מועקה ואם יקרה לי משהו כמו שאישפזו הרבה נשים על זה או שנשים לא יכלו לצאת מיזה פחד מהלא נודע אייך אני יכולה להירגע ולהאמין שהכל בסדר ולהיתמודד עם המועקה אני לא יכולה ללכת לפסיכולוג כי איין בעיר שלי בשביל זה צריך ליסוע וכרגע זה לא מיתאפשר בבקשה אני לא יודעת איזה תשובה אני מחפשת אבל כל עידוד וחיזוק יתן לי שקט פנימי במיוחד מבעלי מיקצוע כמוכם אני תמיד הייתי טיפוס פחדן כל דבר שהוא לא נודע מרעיד את הקרקע שלי בעברי לא חוויתי דיכאונות אני עמצאית יש לי עסק אבל מה שכן חרדות תמיד היו פה ושם ביעקבות אובדן שחביתי לפניי 7 שנים אז כל הנושא של נפש נורא מפחיד אותי למרות שתמיד הייתי על הקרקע תמיד פחדתי לאבד שליטה וכניראה זה הפחד שלי עכשיו סליחה שכתבתי מגילה רציתי שתקבלו קצת יותר רקע !תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד ומועקה - תגובה
ד``ר נועה ברק21/11/2010שלום לך
אני מבינה שאת במצוקה מהמחשבות שלא עוזבות אותך.
את יכולה להזכיר לעצמך שבעצם אלו דאגות ולא עובדות.
אמנם בתקשורת שומעים על סיפורים איומים אבל רוב הנשים מתמודדות מצוין אחרי לידה. דכאון לאחר לידה היא בעיה רק של חלק קטן מהנשים.
אולי את יכולה לרכז את הדאגות שלך לחצי שעה ביום- תחליטי על זמן קבוע בו כל מה שאת עושה הוא לדאוג. אך בשאר היום אם עולה דאגה את דוחה אותה לחצי השעה שקבעת. באופן הזה תהיי פחות חשופה למחשבות השליליות.
את מוזמנת לעשות דברים מהנים ומרגיעים. צאי מהבית, תהיי בחברת אנשים.
בעתיד מומלץ שכן תפני לטיפול כי נשמע שיש לך דברים לא פתורים מהעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בבקשה...hila17/11/2010
אני בהריון שלישי ומתוכננת לניתוח שלישי.
אני בחרדות נוראיות, במיוחד לאור המקרים האחרונים שהתפרסמו בחדשות על פטירת יולדות לאחר ניתוחים קיסריים ו/או מהסתבכות זו או אחרת.
אני מנסה בכל מאודי לחשוב טוב, שיתפתי את בעלי שמחזק אותי ותמיד מעודד ואומר לי אנחנו אנשים מאמינים מה שצריך לקרות קורה ואין לנו שליטה על זה, הדאגות שלך לא ישנו את מה שמתכננים מלמעלה..... אני יודעת שבאיזה שהוא מקום זה חוסר אמונה אבל לפעמים זה בלי שליטה, אני בטוחה שהכל נובע מכל הכתבות המפחידות, והעובדה שהיו כל כך הרבה תקלות עם יולדות (במיוחד לאחר ניתוח) בפרק זמן לא ארוך.....אני כל הזמן מדמיינת ולא מוכנה לחשוב על זה שמישהו אחר ידאג לילדים שלי ויטפל בהם ויכאב לי הלב כשאני בשמיים לראות את זה שאני לא לידם....(חס ושלום) ואני לא מפסיקה להתפלל ולבקש מבורא עולם שהכל יעבור בשלום שאני והילדה שלי שבדרך נחזור בריאות ושלמות לאריכות ימים ושנים, אבל החרדות והמחשבות השליליות לא מרפות, עד כדי כך שאני מדמיינת כל מיני מיחושים כאלה ואחרים בגוף, פעם בראש פעם בלב...ברור לי שהכל בדימיון כי בסה"כ אני אישה בריאה וההריונות שלי טבעיים ותקינים, אז החלטתי שקודם כל אני מפסיקה לשמוע חדשות, ביקשתי גם מבעלי שלא יספר לי שום סיפורי אימה שקורים בארץ או בעולם (הוא חולה חדשות) שמתי ליד המיטה את הספר "כוחו של התת מודע" לנסות לעשות תרפיה לעצמי....בעלי גם המליץ לי להתמקד בסיפורי צדיקים מעודדים בעלי ניסים....חשבתי לדבר עם רב / רבנית על הנושא, לא יודעת מאיפה להתחיל ואני מאוד מפחדת מזה שאומרים שלפעמים מחשבה יוצרת מציאות.....עברנו גם לבית חדש ויפה ויש לי זוגיות מדהימה עם בעל נדיר וילדים בריאים ומקסימים וזה כאילו אני חיה בתחושה "it to good to be true" כך שמשהו רע בטח יקרה......אוף רק מלכתוב את זה אני מקבלת כאב ראש.......ונכנסת לחרדות, למה אי אפשר להנות מהטוב, למה תמיד מחפשים את הרע, אני כמעט בכל מצב רואה שחורות וזה מתבטא בדברים רבים בחיים מהשטותיים ועד החשובים מה עושים, איך הופכים להיות אופטימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה בבקשה... - תגובה
ד``ר נועה ברק17/11/2010שלום הילה
את מתארת חרדה שביטויה המרכזי הוא דאגנות.
ממליצה שתפני לטיפול ספציפי בחרדה ותוכלי להנות מכל הטוב שאת מתארת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה
hila18/11/2010למי ניגשים ומאיפה מתחילים? האם אפשר דרך קופת חולים? (אני בכללית) באופן פרטי אני לא אצליח לעמוד בזה כלכלית (אחרי שבנינו את הבית כבר לא נשאר כסף .....), האם יש אופציות נוספות שקיימות ותוכלי להאיר את עיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שאולי יעזור
שואלת18/11/2010יש תקליטור שנקרא "הכנה מחשבתית להריון ולידה" שהוציאה מרגלית שרפר, בתקליטור יש המון משפטי חיזוק שנותנים כוח להתגבר על החששות ו"לחשוב חיובי". לי אישית הוא מאוד עזר (אני חודש וחצי אחרי ניתוח קיסרי מתוכנן, וגם לי היו המון חששות...)
תוכלי לקרוא על זה באינטרנט ואם זה נראה לך תזמיני, מס' הטל' של מרגלית - 0544938149.
מאחלת לך שבעז"ה הכל יעבור בשלום, בקלות ו"בידיים מלאות", בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה - תגובה
ד``ר נועה ברק19/11/2010שלום הילה
את יכולה לפנות לפסיכולוג של הקופה- יש רשימה ואת יכולה לבחור מטפל באיזור שלך.
כמו כן, בבתי החולים יש הרבה פעמים שירות פסיכולוגי בתעריפים מוזלים.
ממליצה לשאול את הרופא שלך אם בבית החולים הקרוב אליך יש שירות כזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרי16/11/2010
אני נמצאת בשבוע 25 - הריון ראשון
אמנם עוד יש זמן אבל לאחרונה התחלתי לחשוב על הלידה ומצאתי שאני בפחדים גדולים ממנה!
אני לא מצליחה להבין איך הדבר הגדול הזה אמור לצאת מחור כל כך קטן....
אני מפחדת שיכאב ועוד יותר מפחדת מזריקת האפידורל
אני לא מבינה למה אי אפשר ללדת תחת הרדמה - כל התהליך הזה נראה לי לא אנושי וכואב במיוחד - האם אני טועה??
איני מפחדת מהחומר שבאפידורל, ולא מתופעות הלוואי, מה שמפחיד אותי זה הזריקה עצמה שאמורה להכנס לאיזור של עמוד השדרה,זה נראה לי לא הגיוני שמחט כל כך עבה תכנס לגב ואני כבר מיואשת כי אני לא יודעת מה יכאב יותר...
החלטתי להתכונן בעזרת בלון אפי-נו אבל הבנתי שזה עוד קצת מוקדם
אני ממש אשמח לשמוע חוויות ועצות איך להתמודד עם הפחדים (למעט קורס הכנה ללידה שאליו כבר נרשמתי..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר נועה ברק17/11/2010שלום שרי
אני ממליצה על לימוד היפנוזה עצמית ללידה- פחות כאב, חוויה, שליטה בחרדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שזה מפחיד וכואב אבל ...
עלמה10/01/2011אני גם לא מפסיקה לחשוב על זה אבל ...
אנחנו נמצאות בתהליך הריון בידיעה שאנחנו נלד בסוף ואם נרצה או לא לידה היא דבר כואב לפחות עד שנותנים את הזריקה של האפידורל שיכול להיות שגם היא תכאב אבל היא תקל על תהליך הלידה או לפחות על החלק הכואב שבו . אם תנסי להכניס את המוח שלך לתהליך עצמו של הלידה ( זה לפחות מה שאני עושה כדי להתמודד עם הפחד הזה ) תנסי להבין שמדובר בעובר שרוצה לצאת החוצה וטבעו של התהליך זה בכאב כי אכן מדובר בעצם גדול שיוצא ממך החוצה תנסי לחשוב על העובר איזה כוח הוא צריך להפעיל כדי לצאת החוצה לזחול החוצה דרך תעלה ...תחשבי איזה גוף מדהים יש לך שהוא " מתוכנן" כבר מראש כדי להצליח במשימה הזאת איך האגן מתרחב כדי לעזור לקטנציק שלך לצאת לזרעותיך . אל תנסי להיות בהכחשה ייתכן מאוד שהתהליך הזה יהיה כואב מה יהיה עוצמת הכאב זה הכל תלוי בגורלנו כל אישה לגופה . סיפורים יש עד אין סוף וכותבת פה מישהי שהאחות שלה מיילדת והסיפורים מגיעים בלי סוף ...אבל תקחי את האופטימיות שטמונה בך אני מקווה מאוד שתנסי לקחת את המסע הזה על הצד החיובי לחשוב ולדמיין שהלידה שלך תהיה מוצלחת והיא תעבור בשלום אומנם יהיה כואב אבל תקבלי את המתנה הכי יפה שהיקום הזה יעניק לך אני מאמינה שזה שווה את כל המסע הזה וגם את הידיעה שיהיה שם גם כאב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון וחוששת מפני הפרת האיזוןמוטרדת07/11/2010
אני אם לילד מהמם בן שנתיים וקצת וכרגע בתחילת הריון שני. מדובר בהריון שבעלי ואני מאוד רצינו בו אולם בימים האחרונים אני חשב אמביוולנטיות רבה כלפיו.
ההריון הראשון עבר חלק ומקסים ללא כל תופעות לוואי, זהרתי ונהניתי מכל רגע וכשבני נולד התאהבתי בו ממבט ראשון ועד היום אני מאוהבת.
עם זאת הזוגיות שלי ושל בעלי עברה כמה טלטלות ואני מרגישה שרק לאחרונה חזרה למסלול הנכון. כעת אני חוששת מאוד לאבד את האיזון העדין במשפחה שלנו, אני חרדה מפני זה שלא אצליח להקדיש את כמות הזמן שהייתי רוצה לבני ושמא אולי אני גוזלת ממנו זמן איכות שהיה צריך להיות לו. בעלי עובד שעות ממושכות וברוב השבוע אני לבדי.
ההריון הזה התחיל עם מספר בעיות (דימומים, דופק שלא נצפה בתחילה) ואני סובלת מאוד מאוד מבחילות ועייפות.
כל אלו לצד החששות והשתוללות ההורמונים גורמים לכך שאני ממש לא מצליחה להתרגש ומרגישה בסוג של הדחקה.
כל עצה תתקבל בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון וחוששת מפני הפרת האיזון - תגובה
ד``ר נועה ברק07/11/2010שלום לך,
אני מבינה כי ההריון הנוכחי מציב בפניך אתגרים חדשים והוא קשה יותר מקודמו.
אני ממליצה שתשוחחי עם בעלך על מה שמטריד אותך ותתכסו יחד עיצה כיצד לשמור על הזוגיות יחד עם הטיפול בילדים.
במידה ועדיין לא תרגישי שאת בכיוון של פתרון מומלץ שתפני לפסיכולוג ותלבני איתו או איתה את הסוגיות החשובות שעימן את מתמודדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם אני בהריון או לא.אלמונית04/11/2010
היי, אני איני משתמשת בגלולות והמחזור שלי סדיר.
יש לי חבר קבוע. בשלושה חודשים האחרונים החזור שלי היה ב8-8 , 10-9 , 12-10, ומאז עדיין לא קיבלתי מחזור החודש.
קיימתי יחסי מין בלי אמצעי מניעה כלל, ובשבועיים האחרונים יש לי הפרשות לבנות וכאבים בפנים של איבר מיני, הלכתי לרופה נשים והוא אמר שהכל בסדר אבל לא אמרתי לו שיעשה לי בדיקה הריונית. עשיתי בדיקה ביתית ויצא שליל, אבל בימים האחרונים התחיל לי כאבים בחזה ובאיזור הפטמות ואני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם אני בהריון או לא. - תגובה
ד''ר גיל הלפרין04/11/2010לאלמונית,
הואיל ותוצאות הבדיקה הביתית לא מצביעות על הריון אך את טרם שקטה, נסי לפנות שוב לרופא ולשתף אותו בחששך.
כך תוכלי לקבל תשובה ברורה בנוגע להריון וגם לבדוק אם יש סיבה פזיולוגית נוספת לתופעות שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום חוששת מהריוןאיילי03/11/2010
שלום בת31ילדתי לפני 5חודשיים תאומיים שנולדו בשבוע29לערי מצבם היה קשה בטיפול נמרץ בפגייה כעבור 16יום בני נפטר ז"ל והבת התאוששה ותודה לאל איתנו בבית
מבי קשה מרגישה רייקנות כאילו חסר לי עוד אחד והיא לא מספיקה לי
חוששת ורוצה הריון בזמן הקרוב מפחדת שלא יבוא טבעי עוד הרבה זמן
ואז אצטרך לעבור שוב טיפולים שאני ממש לא בעד אגב ההריו היה בהפרייה ...
יא לי לדבר עם פסיכולוגית פעם אחת אבל לא ממש עזרה רק הקשיבה.....
מאוד רוצה עוד ילדים ורוצה שיגדלו ביחד
מפחדת לעבור הריון שיהיה בסיכון ולחשוב כל מהלך ההריון מה יהיה אם........
קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חוששת מהריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין04/11/2010לאיילי שלום,
אבדן של תינוק הנה חוויה עצובה וכואבת ביותר הדורשת תהליך של אבל. כל זה מאד קשה לעשות במקביל לטיפול בתינוק חדש. נראה שחלק ממה שאת חווה קשור בעצמה ובאינטנסיביות של האבדן איתו את מתמודדת.
למרות שהיית במפגש חד פעמי עם פסיכולוגית שלא הרגשת בו שאת נעזרת חשוב מאד לאפשר לעצמך לדבר ולעבד את מה שעבר עלייך.
יתכן ששווה לנסות שוב פעם לשוחח עם אשת מקצוע ואם זה לא הולך אז עם משפחה או חברה קרובה.
אם תחושת הצער והריקנות מקשים עלייך לתפקד, לקום, לטפל בתינוק או בעצמך אז חשוב לקבל עזרה מקצועית בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שלום
איילי04/11/2010הי ,האמת שהכי נוח לי זה לדבר עם בעלי אבל אני יודעת שגם לו כואב ולא רוה להכביד גם את הכאב שלי
אני רוה ליי שאני כ מתפקדת איכשהו מנסה מאוד כי בכל זאת אני עם הילדה כל היום אני לא עובדת..אבל בכל זאת יש רייקנות שקשה להסביר בראש שלי יש שני ילדים שהייתי צריכה לגדל ונשארה לי אחת
אני כ רוה להיכנס להריון א מפחדת אם יקרה משהו שוב......א להויא את זה מהראש כי הרי כל ההריון שלי היה תקין עד שבוע 27
אז אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יהיה בלידה אני גם שומעת בזמ האחרון על הרבה מקרים שנגמרו במוות ליולדת .....מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמזל30/10/2010
1. קיימתי יחסי מין יבשים ..הוא נשאר בבגדים ואני עירומה לחלוטין ..הוא גמר בכנסו והופיעו כתמים על מכנסו אשר היו במגע ישיר עם הנרתיק לכן חששתי מהריון ופליטת זרע אליי.
2. 14 יום אחרי הביוץ ביצעתי בדיקת הריון ביתית והראתה תשובה שלילית ,בדיוק באותו יום קיבלתי ווסת ...אך נשארתי בחשש שזה דימום בתחילת הריון ואינו דימום ווסתי לכן חיכיתי עד שסיימתי את המחזור ואחרי חמישה ימים שוב ביצעתי בדיקה ביתית ויצאה שלילית.
מרוב מתח ודאגה לאחר שבוע גם ביצעתי בדיקה ביתית ויצאה שלילית .
אני כבר עשרה ימים סובלת התנפחות בבטן ללא כאבים ...כובד ואי נוחות,צרבת וגזים ... גרד בפי הטבעת , שינוי בצואה בצבע ובריח .
אני בפאניקה וחרדה וחוששת לעשות בדיקת דם ... אולם עשיתי ארבע פעמים בדיקת הריון ביתית והראו תשובות שליליות אך עדיין לא יצאתי מהחרדה ...בעוד שבוע אני אמורה לקבל מחזור ואני נורא במתח שלא אקבל בזמן ...לא יודעת איך לצאת מזה.
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
ד``ר נועה ברק31/10/2010שלום לך
אינך בהריוןכנראה והסימפטומים שאת מתארת יכולים להיות קשורים ללחץ נפשי.
ממליצה מאוד שתפני לטיפול. מדובר כאן בנושא מורכב שקשור למיניות ולקשר וכדאי ללבן אותו מול איש מקצוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חרדה חרדה
מזל02/11/2010קיבלתי מחזור היום אך הקדים שבעה ימים ...יש לי מחזור סדיר מאוד ואף פעם לא הקדים שבעה ימים ... שוב יש לי חרדה עוד יותר ...האם מדובר בדימום או בווסת
האם זה נורמלי ?
אני חוששת לפנות לרופא ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בהריוןניקול28/10/2010
שלום
ותודה על תשומת הלב.
אני בת 40 . כשהייתי בת 20 נכנסתי להריון מיחסים "בכפיה" בצבא. לא ידעתי שאני בהריון. הייתי מאד בורה , בנושא ומבולבלת ובשלב דיי מאוחר (כנראה שבוע 10) היתה לי הפלה טבעית , שהסתיימה בגרידא טראומטית. מאז הרגשתי אשמה , שבחוסר דעת לא שמרתי על התינוק .
תמיד רציתי משפחה עם הרבה ילדים.
השנים עברו וזה לא קרה.
לפני כשנתיים פגשתי בחור עם הרבה הרבה בעיות . להפתעתי , ברגע שהחלטנו לנסות - נכנסתי מיד להריון- אך לצערי שוב היתה הפלה טבעית בשבוע 5. קצת עקב העבודה האינטנסיבית שלי . מורה.
שנה חלפה מאז הנסיון , והשנה החלטנו לנסות שוב.
אני כרגע בשבוע 15 ומלאה חרדות.
אני לא רוצה להתחתן עם האב , שסובל מבעיות בריאות (לב, מערכת העיכול, נשא של הפטיטיס סי) , וגם בעל נטיה הומוסקסואלית -
אין לי חשש לעצמי , מאחר ועשיתי בדיקות - וגם שוחחתי עם הרופאים שלו. אני מאד שמחה במצב , למרות שמצבי הכלכלי קשה.
אבל הבעיה היא , שאני פוחדת מכל דבר קטן. אני פוחדת שאני חס וחלילה אגרום , או גרמתי נזק לתינוק. למשל היתה לי שפעת ,פחדתי לקחת תרופות , פחדתי לא לקחת. אני פוחדת לנסוע למקומות רחוקים מחשש , שזה יזיק לתינוק. כאמור אני לא רוצה להתחתן עם האב, אבל אני חוששת - שהעובדה שאנחנו אנשים נפרדים יזיק לתינוק. באופן רגיל אני נוסעת על אופניים , אבל עכשיו -פוחדת. פוחדת לרוץ , פוחדת לנסוע לחו"ל פוחדת מהכל .
התוצאה היא שאני מסתירה את ההריון , אפילו מהמשפחה הקרובה - אני מרגישה שכל מה שאני עושה ואעשה זו טעות.
זהו כאמור הריון שלישי לאחר שני כשלונות.
אשמח לעצות פרקטיות ופשוטות
האם נסיעה לחו"ל בגילי לתקופה ארוכה (חדשיים וחצי) היא מסוכנת.
אני רוצה לנסוע , כדי לבדוק אפשרות מעבר - וגם זה קשור לכך , שאני מחפשת סביבה רגועה יותר מזו שאני חיה בה
בתודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בהריון - תגובה
ד``ר נועה ברק29/10/2010שלום ניקול
את מתארת היסטוריה לא פשוטה בכל הנוגע להריון. אני ממליצה מאוד שתפני לאיש מקצוע, אפילו להתייעצות חד פעמית ותוכלי לחשוב על כל האספקטים בהריון הזה ולמצוא דרך לעזור לעצמך עם החרדה.
לגבי נסיעה, עליך להתייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניקול01/11/2010כן . יודעת שזה מה שעלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)