פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מצילומי רנטגן וצילום פנורמי
    מודאגת
    01/08/2011

אחרי תאונת דרכים נאלצתי בעת שהותי במיון לעבור שתי צילומי רנטגן בגב (צילום קדמי אחרוי וצילום צידי) . כמו כן, לפני כחודשיים עברתי סדרה של צילומי חניכיים (צילום פנורמי). האם כמות הקרינה שספגתי עקב הצילומים מזיקה ? מה עושים כדי למנוע נזקי קרינה? יתכן ורצוי לאכול ותוספים אנטיאוקסדטיים? האם הקרינה מתפוגגת עם הזמן ונעלמת מהגוף או שהנזק הוא בלתי הפיך?
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מצילומי רנטגן וצילום פנורמי - תגובה

ד``ר דני וולף
    02/08/2011

הקרינה שחטפת היא מזערית ובטלה. הסירי דאגה מליבך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר תקשורת
    ליאת
    01/08/2011

שלום. אני בהריון צעיר ומקום הישיבה שלי בעבודה הוא כ2-4 מטר (קשה לי להגיד במדוייק) מחדר תקשורת מחשבים וטלפוניה שיש בקומה. האם זהו מרחק שבו קרינה אלקטרטו-מגנטית עדיין גבוהה? האם זה מסוכן להריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר תקשורת

הוספת תגובה

• חדר תקשורת - תגובה

ד``ר דני וולף
    01/08/2011

האם בחדר התקשורת יש ראוטרים אלחוטיים, או שכל התקשורת חוטית בלבד. אם אין תקשורת אלחוטית אין בעיה בכלל. גם כך 2-4 מטרים מחדר תקשורת מחשבים וטלפוניה אמורים להיות בטוחים. טלפוניה לא מקרינה וכך גם תקשורת חוטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר תקשורת

ליאת
    01/08/2011

תודה רבה על התגובה המהירה. אני לא יודעת אם יש שם ראוטרים לתקשורת אל חוטית. למה הם משמשים? ואם יש, מה המרחק הבטוח? או שבכל מקרה כדאי למדוד?האם הם מקרינים גם קרינה סלולרית וגם אלקטרו-מגנטית?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר תקשורת - תגובה

רם דישון
    01/08/2011

ראוטרים אלחוטיים מקרינים בעיקר קרינת רדיו (ולא מגנטית). מרחק של מעל מטר הוא בטוח (רשמת 2-4 מטר- זה בוודאי בטוח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר שנאים
    אנה
    31/07/2011

ערב טוב,
    אני בתחילת הריון והיום ישבתי עם חברה בגינה כרבע שעה. רק כשקמנו הבחנו שמטרים ספורים מאיתנו מוצב שם בחורשה חדר שנאים (מעין ארון גדול סגור שמשמש ככל הנראה את השכונה..),
    האם פרק זמן זה של חשיפה עלול להזיק.., אודה להתיחסותכם ..אני בלחץ..,
    המון תודה וישר כוח על הפורום!!,
    בתודה, אנה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר שנאים

הוספת תגובה

• חדר שנאים - תגובה

רם דישון
    31/07/2011

במרחק 5 מטרים ממנו אין סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרד עובר לקומת מרתף
    שיר
    31/07/2011

שלום רב
    לפני מס' ימים משרדי הועבר לקומת מרתף. ללא קשר לעובדה ששמתי לב שהמעבר למרתף גורם לי לכאבי ראש וסחרחורות- קבעתי תור לרופא , הבנתי כי ישנה קרינה מסוכנת של סלולר בקומת מרתף.
    האם זה אומר שכל פעם שאני או חברותיי למשרד משוחחות בסלולרי במשרד אנו מסכנות את עצמנו, וחשוב יותר- אני בהריון - האם אני מסכנת את העובר בזמן שאני משוחחת בסלולרי?

מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    משרד עובר לקומת מרתף

הוספת תגובה

• משרד עובר לקומת מרתף - תגובה

רם דישון
    31/07/2011

במרתף הקליטה חלשה לכן הנייד משדר בהספק גבוה. מאד לא מומלץ לדבר מהמרתף בסלולר.
    בקשר לסחרחורות- אם התופעה לא חוזרת כשאת מחוץ למשרד, הרי שיתכן שהקרינה גורמת לכך. ראי לעיל. לגבי ההריון- מאחר והעובר מוקף מים, הסיכון לו זניח לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטנרט אלחוטי
    אביב
    31/07/2011

המחשב שלנו מחובר לאינטנרט חוטי, אך מכיוון שאנו מתגוררים בבניין דירות יש לנו קרינה אלחוטית בבית ועל פי מדידה שערכנו יש לנו בממוצע קרינה בין 0.05-0.1. (היחידות המופיעות על המכשיר הן: mw-m2).
    האם אלו עוצמות תקינות?
    כמו כן רציתי לשאול לאחרונה הטלוייזיה שלנו נדלקה לפתע, למרות שאנחנו לא בבית והכפתור של השלט לא לחוץ. מדדתי מעל ה-TV וגיליתי עוצמה של 0.3 MW-M2 . האם יתכן קשר להדלקה פתאומית של הטלוייזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אינטנרט אלחוטי

הוספת תגובה

• אינטנרט אלחוטי - תגובה

רם דישון
    31/07/2011

1. הקרינה בבית זניחה. יש לחלק ב-10 את התוצאות על מנת לקבל במיקרוואט לסמ"ר.
    2. ההדלקה הפתאומית של הטלויזיה אינה קשורה כלל לקרינה, כי השלט פועל על אור אינפרא-אדום. יתכן שזה קרה בגלל נחשול מתח ברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממודם סלולרי netstick
    מיכאל
    31/07/2011

שלום רב,
    במהלך החודשים האחרונים נהגתי לגלוש ממודם סלולרי
    בממוצע משהו כמו שעה - שעה וחצי כל יום, עד שנפל לי האסימון שזה
    עלול עדיין להיות מסרטן ברמה דומה כמו שיחה מפלאפון. המחשב היה מרוחק
    בערך כ40 ס"מ מראשי. למרות זאת אני מודאג מכל העניין.
    האם נעשה לי נזק רציני כתוצאה מהשימוש במודם? כמו כן רציתי
    לשאול מה המרחק המינימלי שאני יכול להרחיק את המודם מגופי
    על מנת שרמת הקרינה תהיה מזערית?

תודה מראש,
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממודם סלולרי netstick

הוספת תגובה

• קרינה ממודם סלולרי netstick - תגובה

ד``ר דני וולף
    31/07/2011

הקרינה ממודם סלולרי היא בערך כמו מטלפון סלולרי. לא ברורים לי כמה דברים. האם המודם מחובר למחשב אחד או שזה ראוטר לכל הבית. לא ברור לי מה עשה המודם 40 ס"מ מראשך.
    כך או כך אם מדובר במודם למחשב אחד ולא במודם שהוא גם ראוטר, אין בעיה 40 ס"מ אמור להספיק. כמובן שלא רצוי לישון לידו כל הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממודם סלולרי netstick - תגובה - תגובה

רם דישון
    31/07/2011

אני ממליץ לחבר את המודם הסלולרי באמצעות כבר USB מאריך, באורך מטר אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מnetstick

מיכאל
    01/08/2011

כמה הבהרות בנושא
    1) המודם הוא אינו ראוטר הוא מודם פרטי למחשב
    2) אני משתמש במודם למחשב נייד המודם מחובר לצידי המחשב,
    כאשר אני מניח את המחשב על השולחן המרחק בין המודם לראשי הוא
    בערך 40-50 ס"מ
    רציתי לשאול שאלה נוספת, אמרת שהקרינה שמפיץ המודם היא בערך כמו של טלפון סלולרי, ולא מזמן קראתי שארגון הבריאות האמרקיאי פרסם מחקר שבו נטען כי הרחקת
    הטלפון הסלולרי כ2 ס"מ מהראש אינה מסרטנת. האם אותו מצב דומה גם למודם סלולרי?
    כי נאמר פה שמומלץ לחקת מרחק של 1 מטר מהמודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מnetstick - תגובה

רם דישון
    01/08/2011

מודם חוטי אינו מקרין כלל. מודם סלולרי מקרין כמו טלפון סלולרי.
    ברור שהרחקת הנייד מהראש ב-2 ס"מ מורידה את הסיכון; כמה- אינני יודע. תבין ששני ס"מ הם "לא לבלוע ולא להקיא"- לא ניתן לשמוע היטב את הצד השני, כך שבמרה זה עדיף כבר לשוחח עם רמקול ולהרחיק יותר.
    לגבי מודם סלולרי- ליתר בטחון אנו ממליצים על מטר אחד, שאז הסיכון ממש זניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחק ישיבה בטוח ממסך פלזמה 50 אינץ
    גלית
    30/07/2011

שלום רב,

מהו מרחק ישיבה בטוח ממסך פלזמה 50 אינץ?
    האם הבנתי נכון שבחדר הגובל עם קיר הפלזמה יש לשמור מרחק 1.5 מטר במיקום שולחן או מיטה ?

תודה רבה,
    גלית

הוספת תגובה

• מרחק ישיבה בטוח ממסך פלזמה 50 אינץ - תגובה

רם דישון
    30/07/2011

1. המרחק הבטוח הוא כזה שניתן לראות את המסך בנוחות. קשה לי להאמין שנוח לראות מסך של 50" ממרחק של פחות משלשה מטר. אין למרחק זה ולא כלום עם קרינה.
    2. הבנת לא נכון. אין מגבלה למרחק ממסך פלזמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    29/07/2011

שלום לכם,
    תמיד מתעוררות אצלי שאלות כשאני בחו"ל: 1. כשנסעתי ברכב בארה"ב הרכב נעצר ברמזור שכמעט צמוד למיקום בו עצר היתה גדר תיל ומאחוריה אנטנות סלולריות בגובה נמוך - בגובה שלי וממש קרובות אלי אולי אפילו פחות מטר. חוששת מפגיעה בשל חשיפה אמנם קצרה (בעיקר באזור האגן והבטן - אני בטיפולי פוריות), אך מן הסתם ברמת קירבה גבוהה מאוד. האם הוסב לי נזק בעקבות זאת?
    2. ישבתי בטיסה לארה"ב כאשר מאחורי המושב שלי ממש צמוד אליו, היה הקיר שמאחוריו המטבח, כל עם כל חלקי החשמל שבו (תאי אפסון של קירור חימום ועוד...) -מדובר בכ-12 שעות של חשיפה לקרינה שאיני יודעת מה עוצמתה - השאלה זהה לזו המופיעה בסעיף הקודם.
    2. היום בארה"ב בכל נמלי התעופה בהם עברתי כולל טיסות פנים יש בנוסף לשערים חשמליים שיש לעבור, ומכונותש יקוף לכבודה, יש גם מכונות שיקוף לאנשים כלומר על האדם לעובר כשתי שניות דרך מכשיר המצלם אותו לאורך כל גופו. נתקלתי בזאת עד כה רק בארה"ב. נאמר לי כי מדובר בחשיפה לקירנה של שתי שניות של טלויזה. דומני שהפעם מדובר בקרינת רנטקן מייננת ולא בקרינה אלקטרו מגנטית. הבנתי עוד כי מי שמבקש להימנע מכך - מאפשרים לו בדיקה ידנית במקום. א. לגבי השערים החשמליים, במנו הבנתי שיש המלצה לנשים הרות להימנע מלעבור דרכם - אודה על מידע עדכני. ב. לגבי המכונות המבצעות שיקוף לגוף: האם אכן זו קרינת רנטגן? האם נשים המעוניינת להרות או בהריון צריכות להימנע מהן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    31/07/2011

קרינה אלקטרומגנטית מכל סוג, לא גורמת שום נזק בחשיפה חד פעמית, גם לא ל- 12 שעות. לעומת זאת טיסה של 12 שעות חושפת אותנו לקרינה מיוננת שהיא יותר משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

טלי
    31/07/2011

ד"ר ולף שלום ותודה רבה על תשובתך. באשר לטיסה: אני שואלת גם בשם גורמים המנסים כעת להכנס להריון אך אמרוים לצאת לטיסות במהלך תקופ הזו. הבנתי כי אותה קרינה בה נחשפים במהלך הטיסה אינה נספגת בגוף באותה מידה בה נחשפים לקרינה מייננת ממקורות אחרים - האמנם. ואם לאו - מדוע אם כן אין המלצה גורפת להימנע מטיסות ארוכת לנשים הרות? האמנם מוטב לנשים הרות להימנע מכך? ושאלה נוספת: מה באשר לאותה בדיקת שיקוף גופני הנערכת היום בנמלי התעופה בארה"ב? האמנם מוטב להתעקש על בדיקה ידנית תחת זאת? כרגיל - רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

טלי
    01/08/2011

מה באשר לתוצרת חקלאית מהונדסת גנטית - לא על ידי הכלאת זנים אלא על ידי חשיפה לקרינה רדיו-אקטיבית. בארה"ב תוצרת חקלאית רבה, ובמיוחד התירס הם תוצר של הנדסה גנטית. האם יש בעיה לאכול זתא? שמעתי שחלק מהקרינה נותרת בירקות הללו ויש חילוקי דעות באשר להשלוכתיה על האדם. אודה על חוות דעת בעניין.:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

ד``ר דני וולף
    01/08/2011

טיסה כרוכה בקרינה מייננת שנספגת בכל מקרה בכל הגוף.
    התוצרת החקלאית מוקרנת בקרינה לא מייננת והיא לא מועברת בשום צורה ומזיקה רק, ואך ורק, כשפוגעת ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    01/08/2011

תודה על כל התשובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית בסביבת מגורים
    טניה
    29/07/2011

בוקר טוב.
    אני גרה ליד שטח פתוח של חקלאות, לא רחוק עומדת אנטנה סלולרית בשטח הפתוח.
    צרפתי תמונה של האנטנה, היא נראת די קרוב אבל במציאות היא יותר רחוקה.
    הייתי רוצה לדעת עד כמה האנטנה מסוכנת, ובאיזה מרחק אנטנה כזו אמורה לעמוד מהבתים?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית בסביבת מגורים - תגובה

רם דישון
    29/07/2011

ראי בשאלות נפוצות או רכשי מכשיר מדידה פשוט ומדדי בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

טניה
    29/07/2011

יש לך המלצה על מכשיר לבדיקת קרינה בבית שניתן לקנות דרך Ebay?
    אשמח להמלצה ליותר ממכשיר אחד על מנת לקבל עוד אופציות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת - תגובה

רם דישון
    30/07/2011

פני נא בדוא"ל פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן נמצאת הכתובת?

טניה
    31/07/2011

חיפשתי באתר ואני לא מוצאת את הדואר האלקטרוני.
    אשמח להכוונה.

תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן נמצאת הכתובת? - תגובה

רם דישון
    31/07/2011

מתחת לתמונה שלי.
    [email protected].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת אדים רעילים
    מירב
    28/07/2011

שלום,
    בעקבות סתימה רצינית במרפסת הבית (כנראה כתוצאה מחבלה מכוונת), שפכו היום כליטר חומצה חזקה לתוך בור הניקוז.
    עם שפיכת החומצה עלה המון קצף ואדים לבנים.
    אמנם זה היה במרפסת באוויר הפתוח, אך עמדתי עם הפועל במרפסת (כ-2 מטר מפתח בור הניקוז) ואדי החומצה כמו גם הריח הגיעו אליי.

האם זה מסוכן? האם זה יכול לסרטן חלילה?

תודה ורק בריאות לכולם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת אדים רעילים

הוספת תגובה

• שאיפת אדים רעילים - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    28/07/2011

משאיפה חד פעמית של הגזים הרעילים שנוצרו שם, כשאת עמדת במקום פתוח,
    אין סיכון.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר בכל הבלאגן...
    אורלי
    27/07/2011

שלום רב,

יש לי ילדים קטנים המשחקים במחשב ובגלל החשש מקרינה אני מגבילה אותם בזמן המשחק. אני מעוניינת ליצור סדר בכל הבלאגן הזה וזקוקה לעזרתכם.
    על השולחן מחשב שלנו יש כל מיני מכשירים:
    2 מודמים : מודם אינטרנט ומודם טלפון (אחד אחראי לטלפון ואחד לאינטרנט) טלפון אלחוטי, ראוטר, רמקולים, מקלדת אלחוטית וכו'. יש לי מספר שאלות:

1. מה המרחק שצריך לשמור מכל מכשיר?
    2. אני מעוניינת לשים בחדר אחר מחשב לילדים. בעלי אומר שלשם כך צריך לשים אנטנה. האם האנטנה שאשים גם מעבירה קרינה כמו הראוטר?
    3. מה המרחק שיש לשמור מהאנטנה הנ"ל?
    4. אני מאמינה שגם המחשב והמסך מקרינים. אם כך כמה שעות ביום אתם חושבים שעל ילדים קטנים (שש וארבע) לשחק במחשב?

תודה
    אורלי

אנטנה

לקביעת תור
    סגירה
    סדר בכל הבלאגן...

הוספת תגובה

• סדר בכל הבלאגן... - תגובה

רם דישון
    27/07/2011

כל מכשיר שיש לו אנטנה - משדר. יש לשמור מרחק של מטר ממנו. אם יש יותר מאחד (טלפון אלחוטי+ראוטר, למשל)- יש לשמור מטר וחצי.
    מחשב בחדר אחר עם אנטנה- משדר כמו הראוטר.
    מודם סלולרי- כמו טלפון סלולרי. משדר ועוד איך.
    לגבי מספר שעות- רק השוכן במרומים יוכל לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד של מפרקי הירך
    יובל
    27/07/2011

האם צילום אולטרה סאונד של מפרקי הירך לתינוקות כרוך באיזשהי סכנת קרינה?
    להלן קישור לכתבה הטוענת שיש סכנה גם באולטרה סאונד למרות הדעה הרווחת שאין שום סכנה באולטרה סאונד.
    אשמח לשמוע את דעת מנהלי הפורום בנשא זה.

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד של מפרקי הירך - תגובה

ד``ר דני וולף
    28/07/2011

לא ראיתי את הקישור, אולם אין שום סכנה ב- US !!!!!! זה אותו US שעושים בהיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד

יובל
    28/07/2011

לא הצלחתי עם הקישור ולכן להלן החלקים הרלוונטים מהכתבה
    אשמח להתייחסותך

מה זה אולטרה סאונד?
    הדבר המדהים הראשון שלמדתי היה, שמבלי דעת, עשינו בעבר סריקות א"ס שונות מבלי שאמרו לנו שמדובר בסריקות הכוללות קרינה.
    קיימים למעשה שלושה סוגים של אולטרה סאונד - סורק, דופלר ומוניטור חיצוני (EFM).
    ה"דופלר" הוא מכשיר ידני המשמש בכל ביקור אחרי השבוע העשירי לשמיעת פעימות הלב של העובר. זמן החשיפה של הדופלר הוא קצר יחסית, למרות שחוזק הקרינה הוא גבוה, ולכן הנזק (אם קיים) הוא כנראה הנמוך ביותר. עם זאת, לא נערכו מחקרים רבים על הנזקים האפשריים במכשיר זה, ולכן כדאי להזהר גם בו.
    ה-EFM - Electronic (External) Fetal Monitor) משמש לניטור העובר בבית החולים לפני הלידה. הוא מתחבר ברצועה לאישה הנמצאת בצירים, ופועל בהפסקות של 20 דקות בכל שעה, או באופן רציף. התהליך מחייב את האישה לשכב במיטה (דבר שאינו עוזר, כמובן, להתקדמות הלידה), והסיבה היחידה שמשתמשים במוניטור בבית החולים היא משום... שלאישה יש צירים בבית החולים. השימוש בEFM- לנשים בהריון בסיכון נמוך (מושג מדהים בפני עצמו, המכליל את כל ההריונות כארוע מסוכן) עלה (בארה"ב) בשנים האחרונות בצורה מדהימה - מ-47% בשנת 1980 ל-76% בשנת 1988, בעוד העליה בשימוש אצל נשים בהריון בסיכון גבוה עלה בשנים אלו בצורה מתונה הרבה יותר - מ-43% ל-56%.
    השימוש בא"ס לסריקת העובר (נקרא גם סונוגרמה או אבחון אולטרסוני) נעשה בזמן ההריון החל מהשבוע העשירי בדרך כלל, וזאת מסיבות שונות - הערכת מועד הלידה, איבחון סופי לגבי הריון רב-עוברי, בדיקה גודל התינוק (גדול מידי או קטן מידי יחסית לגילו), וכן לזיהוי תנוחת העובר הצפויה בלידה. בנוסף, משתמשים בסריקת הא"ס במקרים שמתכוונים לבצע התערבות חיצונית כדוגמת שינוי חיצוני של תנוחת העובר, כאשר הלידה אינה "מתקדמת", כאשר השיליה פוקעת מוקדם מידי ("המים יורדים"), כאשר יש בעיות בשיליה, לזיהוי שיליית פתח ועוד.
    ההמלצות הכלליות לביצוע א"ס משתנות מארץ לארץ ומזמן לזמן, ותלויות בדרך כלל בהשקפת הרופא, בהשקפת הממסד הרפואי באותה ארץ, ובעיקר... באופן המימון לבדיקה. בארצות בהן הביטוח הרפואי משלם על הבדיקה, יש המלצה גורפת להשתמש בה, ואילו במקומות שהביטוח הרפואי אינו משלם, לא ממליצים אלא במקרים מיוחדים. בארץ ההמלצות הן לבצע בכל מקרה לפחות 3 סריקות במשך ההריון, ואם יש חשד לבעיות כלשהן, מבצעים בדיקות נוספות כדוגמת דגימת מי שפיר, או שמבצעים סריקות נוספות מקיפות יותר, ובתדירות גבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כתבה

יובל
    28/07/2011

אולטרה-סונוגרפיה (רישום של גלי קול על שמיעתיים) פותח בזמן מלחמת העולם השניה, לצורך איתור צוללות אויב. בשימוש הרפואי הוחל להשתמש בו לראשונה בגלזגו - סקוטלנד, ע"י בריאן דונלד, לאיתור גידולים סרטניים בתוך הבטן, ומאוחר יותר באמצע שנות החמישים, לתינוקות בתוך הרחם. אולם מאז התפשט השימוש בא"ס, בתחילה להריונות בסיכון גבוה, וכיום כמעט לכל הריון. באוסטרליה למשל, %99 מהנשים בהריון עוברות לפחות סריקת א"ס אחת במהלך ההריון, אשר משולמת ע"י הממשלה דרך ביטוח הבריאות. בשנים 1998-1997 שילם ביטוח הבריאות באוסטרליה 39 מיליון דולר אוסטרלי לסריקות א"ס, יחסית ל-54 מיליון דולר אוסטרלי לשאר הוצאות ההריון. בארה"ב, ביה"ס למיילדות וגניקולוגיה (ACOG) העריך ש-60 עד 70 אחוז מהנשים בהריון עוברות סריקה, למרות ההצהרה הרשמית שאינה ממליצה על סריקה שגרתית, בעלות של 300$ לסריקה, כלומר כ-70 עד 80 מיליון דולר בשנה.
    הטענה העיקרית כנגד השימוש השגרתי בא"ס הוא, שכמעט כל הנשים עוברות אותו, בעוד חלק קטן מאוד מהן מרוויחות מכך, ואילו כולן ניזוקות ממנו כך או אחרת.
    האם גלים אולטרסונים מזיקים?
    ידוע שגלים אלטרוסוניים עלולים להשפיע על רקמות חיות, וזאת בשתי דרכים.
    האחת - חימום פני השטח במעלה אחת. כנראה שעובדה זו אינה מסוכנת, משום שידוע שבעת ההריון עולה טמפרטורת הגוף בכשתיים וחצי מעלות.
    ההשפעה השניה קשורה בחללים התוך-תאיים. אלו הם "כיסי גז", אשר בעקבות גלים אולטרהסוניים עשויים לרטוט (בויברציות) ולקרוס. תוך כדי הויברציות מתחממים חללי הגז לטמפרטורות גבוהות מאוד, בעקבותיהם נוצרים חומרים כימיים שונים אשר חלקם עלולים להיות רעילים. בניסויי מעבדה ניתן היה לזהות שינויים בקצב גידול התאים שעברו קרינת א"ס, וזאת אף כמה דורות אחר-כך.
    מחקרים אחרים נערכו על גורי חולדות שזה עתה נולדו (אשר מוחם נמצא במצב התפתחות דומה למוח עובר אדם בגיל ארבעה או חמישה חודשים מההפריה). מחקרים אלו הראו הפרעות ביצירת המיאלין (חומר שעוטף את תאי העצב במוח). מחקר אחר שנערך ב-9991 דיוח על כך שעכברים שנחשפו לקרינת א"ס השווה בעוצמתה ובמישכה לזו שעושים לנשים הרות, גרמה לירידה של 22% בקצב חלוקת התאים, ולהכפלה בשיעור תמותת התאים במעי הדק.
    מחקרים על חשיפת בני אדם לאולטרסאונד הראו על השפעות שונות, מהן - ביוץ מוקדם, צירים מוקדמים או הפלה, משקל נמוך בלידה, הערכת אפגר נמוכה, דיסלקציה, התפתחות דיבור מאוחרת, ושכיחות גבוהה של איטרי יד-ימין, תופעה שעשויה להצביע על נזקים בהתפתחות המוח.
    בנוסף, מחקר שנערך באוסטרליה בשנת 1991 הראה שתינוקות שנחשפו לחמש או יותר סריקות א"ס, נטו ב-30% יותר להתפתחות תוך רחמית מאוחרת (Intrauterine Growth Retardation), מצב שא"ס אמור לגלות.
    שני מחקרים אקראיים ארוכי טווח, אשר הישוו את התפתחותם של ילדים בני שמונה עד תשע, אשר נחשפו לא"ס, לעומת כאלו שלא נחשפו, לא מצאו השפעות מדידות כלשהן מא"ס, אולם, כפי שאחד החוקרים אמר, רמות הקרינה בהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כתבה

יובל
    28/07/2011

השתמשו בשנים 1980-1979 היו נמוכות בהרבה מאלו שמשתמשים בהם היום, וכן, זמן הסריקה שהיה נהוג אז היה כשלוש דקות בלבד.

האם מתחשבים בסכנות?
    כאשר החלו בסריקות א"ס לשימוש רפואי, הזהיר דונלד ש"יש להמשיך במחקר רציף בנוגע לסכנות הטמונות בשימוש באולטרסאונד" (1980). כן נאמר שא"ס לעולם לא יופעל על תינוקות מתחת לגיל שלושה חודשים מההפריה. אולם, עם שכלול השימוש בסורק הואגינלי, אשר איפשר תמונות מהעובר בגיל צעיר (ובכך להתקרב אליו יותר ולחשוף אותו למנות קרינה גבוהות אף יותר), האזהרות נשכחו.
    החוקרים מדגישים שהנזק האפשרי לתאים עלול לבוא לידי ביטוי בדור הבא בלבד, והוא עלול להיות בתחומים שונים של שינויים ברפלקסים, IQ ומרחב הקשב.
    בשל העובדה שתחום הא"ס התפתח במהירות ללא בחינות ארוכות טווח, קשה עדיין להראות השפעות אפשריות. אחרי הכל, לקח כ-01 שנים עד שנתגלו המומים הקשים בתינוקות, אשר ניגרמו מהתלידומיד.
    בכל זאת, כבר מחקר משנת 1984 הראה השפעות מדאיגות. חוקרים בחנו ילדים בגילים שבע עד שתים-עשרה שנולדו בשלושה בתי חולים שונים בפלורידה ובדנבר, אשר נחשפו לא"ס כשהיו ברחם. יחסית לילדים שלא נחשפו לא"ס, עלו שכיחויות הדיסלקציה בקרב הילדים ה"סרוקים", וכן מספר הפעמים שהם נזקקו לאישפוז רפואי.
    במחקר משנת 1993 שנערך באלברטה, ארה"ב, נבדקו הנתונים של 27 ילדים עם עיכוב דיבור בלתי מוסבר, יחסית ל-241 ילדים בני אותו גיל, זוויג ומקום בסדר הילדים במשפחה, וכן מאותו מעמד חברתי, משקל בלידה ואורך ההריון. מבין הילדים עם העיכוב בדיבור היו כפליים ילדים שעברו סריקה בעודם ברחם. 16% מה"בעייתיים" לעומת 37% מקבוצת הבקורת נחשפו לפחות פעם אחת לקרינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כתבה - תגובה

ד``ר דני וולף
    29/07/2011

נכון להיום US כפי שנעשה לתינוק חד פעמי בוודאי שלא פוגע. לגבי US ממושך - וידיאו US - סימן שאלה גדול. US דופלר למדידת דופק העובר לא פוגע.
    ובעיקר לשאלה המקורית, ה- US שעשיתם לתינוק בוודאות לא פגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כתבה

יובל
    01/08/2011

תודה,

סקירת מערכות (במהלך ההריון) אורכת כרבע שעה והיא למיטב הבנתי US וידאו.
    האם ייתכן שהיא מהווה סכנה?

לגבי ה US לתינוקת עדין לא עשינו היות ואנחנו מתלבטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יובל
    01/08/2011

כמו כן - נעשים כחמישה US במהלך הריון, לא רק אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מהווה סיכון

ד``ר דני וולף
    03/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קרינה ממכשיר אייפוד? הבן
    אידה
    27/07/2011

הבן שלי בן ה-8 מאוד רוצה שאקנה לו אייפוד שיש בו משחקים ללא שיחות .
    רציתי בבקשה לדעת האם גם באייפוד כזה יש קרינה ? האם לא מומלץ שיהיה ברשותו אייפוד כזה???
    ממתינה לתשובה תודה רבה

הוספת תגובה

• האם יש קרינה ממכשיר אייפוד? הבן - תגובה

רם דישון
    27/07/2011

האייפוד הוא נגן שאינו משדר ולכן אינו קורן כלל. בטוח לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאוזניית bluetooth
    צבי
    26/07/2011

שלום.
    יש לי אוזיינת BLUETOOTH עם צינור אוויר.
    מדדתי את הקרינה של האוזניה (בתדירות מיקרו), והיא משדרת בעוצמה 1.6 מיקרוואט לסמ"ר (זה היה פחות או יותר השיא, בנוסף אני חושש שאולי המכשיר עצמו לא הכי מדויק, אז בוא נדבר על 2.2 מקירוואט לסמ"ר. כדי שיהיה לנו מקדם ביטחון מספיק גדול למקרה של סטיית מדידה של המכשיר).
    אני משתמש באוזניה לא רק לפלאפון אלא גם עבודה על המחשב שאיתו אני עובד הרבה מאוד שעות ביום.
    כשאני עם האוזניה ההתקן שמשדר נמצא מן הסתם במרחק של כ25 סנטימאר לכול היותר מראשי(האורך של אוזניות האוויר הוא בערך כזה) כשהוא תלוי על האוזניות האוויר, ונוגע מן הסתם בגוף.

האם המצב המתואר יכול לגרום לי נזק כלשהו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מאוזניית bluetooth

הוספת תגובה

• קרינה מאוזניית bluetooth - תגובה

רם דישון
    26/07/2011

רק לשוכן במרומים יש פתרונים לשאלתך.
    צורת השימוש שלך היא הבטוחה ביותר, ועליה אנו ממליצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה והסרת שיער
    אני
    26/07/2011

אשמח לקבל קצת כיוון כדי להבין את ההבדל בין הסרת שיער בשיטות הנ"ל: קרן-אור, אינפרא-אדום ולייזר. מי בסיכון הגבוה ביותר לקרינה מסרטנת, אם בכלל ואיך זה גורם לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה והסרת שיער

הוספת תגובה

• קרינה והסרת שיער - תגובה

ד``ר דני וולף
    28/07/2011

אין סכנת קרינה מאף אחד מהן, לגבי השיטות חפשי בפורומים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה